6 Σεπ 2013

Ας μιλήσουμε επιτέλους! 5-9-13


Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Ας μιλήσουμε επιτέλους!


Posted: 05 Sep 2013 08:58 AM PDT
Το ραντεβού μέσω Skype με το Δημήτρη Μόγνιε που ειδικεύεται στην ιατρική εν καιρώ πολέμου ήταν για μετά τις 7 το βράδυ. Τις ώρες, δηλαδή, που κρατάει για κείνον. Εκτός απροόπτου, βεβαίως. Διότι στη Συρία που χειρουργεί κι εκπαιδεύει γιατρούς πάνω από ένα χρόνο τώρα, το απρόοπτο είναι ο κανόνας.

Στην περίπτωσή μας, ευτυχώς, ίσχυσε η εξαίρεση. Μικροπροβλήματα ήχου και εικόνας μόνο, που ελάχιστα επηρέασαν την επικοινωνία μας. Έτσι, για 50 ολόκληρα λεπτά είχα την ευκαιρία να μιλήσω μ' έναν παλιό, καλό φίλο από τους πολέμους, να "δω" με τα μάτια του και ν' ακούσω τις πάντα εύστοχες επισημάνσεις του.

Υπάρχει μεγάλος πανικός αυτή την ώρα. Όλοι φοβούνται το χτύπημα των Αμερικανών. Λένε πως θα γίνει κόλαση ολόκληρη η περιοχή. Είναι κρίσιμο το επόμενο 48ωρο. Σήμερα μοιράσαμε και μάσκες. Στον κόσμο, στους πολεμιστές, σε όλους. Εφοδιάσαμε και το πρόχειρο νοσοκομείο μας με Ατροπίνη, Υδροκορτιζόνη, Πραλιδοξίμη, αντίδοτα, δηλαδή, σε περίπτωση που υπάρξει μαζικό χτύπημα με χημικά. Από κάθε είδος έχουμε 20.000 φιαλίδια.

Αυτή τη στιγμή ο Δημήτρης Μόγνιε βρίσκεται στη νότια Συρία κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία. Σ΄ένα μικρό χωριό της επαρχίας Ντεράα, πολύ κοντά στην πόλη Μπόσρα αλ Χαρίρ που ελέγχεται από τους αντάρτες. Ασκεί την ειδικότητά του, δηλαδή χειρουργική πολέμου, σ' ένα πρόχειρο νοσοκομείο εκστρατείας μιας ευρωπαϊκής ανθρωπιστικής οργάνωσης ενώ ταυτοχρόνως εκπαιδεύει και συντονίζει την ομάδα των γιατρών και των νοσοκόμων που δουλεύουν μαζί του. 
Βλέπεις, οι καλοί γιατροί, οι γιατροί με ειδικότητα, έχουν εδώ και καιρό φύγει από τη Συρία. Αφενός διότι είχαν την οικονομική ευχέρεια να το κάνουν αφετέρου διότι δεν πιστεύουν σ' αυτήν την επανάσταση. Εξαρχής δεν την πίστεψαν. Εκείνοι που έμειναν πίσω είναι οι γενικοί γιατροί, οι άπειροι και οι φοιτητές. Το αντίθετο, δηλαδή, απ' ότι συνέβαινε στη Λιβύη. Εκεί, οι καλοί γιατροί του εξωτερικού γύριζαν μαζικά για να βοηθήσουν. Και μάλιστα δίχως αμοιβή. Σκέψου ότι εδώ οι άνθρωποι πεθαίνουν άδικα από μια αιμορραγία γιατί δεν υπάρχουν γνώστες να τη σταματήσουν. 
Στο νοσοκομείο μας, εκτός από εμένα, ειδικευμένοι είναι άλλοι δύο. Κι αυτοί ξένοι. Ένας ισπανός χειρούργος, κι ένας ινδονήσιος εντατικολόγος. Οι υπόλοιποι της ομάδας είναι σύροι. Δύο τελειόφοιτοι ιατρικής, δύο κτηνίατροι (!!) ένας φαρμακοποιός, ένας οδοντίατρος, ένας φοιτητής οδοντιατρικής και 20 τελείως άσχετοι με την ιατρική που τους έχουμε εκπαιδεύσει για να παρέχουν επί τόπου πρώτες βοήθειες. Για μένα είναι προδοσία η φυγή. Είσαι γιατρός. Πρέπει να κάτσεις να βοηθήσεις.
 
Η εκτίμησή του για το αμερικανικό χτύπημα που έρχεται είναι πως μόνο βλαξ θα επιχειρούσε σοβαρή εμπλοκή τύπου Ιράκ στη Συρία. Μην ξεχνάς ότι εδώ στη μάχη είναι η Χεζμπολά. Και Χεζμπολά σημαίνει 100.000 πύραυλοι έτοιμοι να φύγουν από το το νότιο Λίβανο προς το Ισραήλ. Και τότε το Ισραήλ θα χτυπήσει το Λίβανο. Και μετά θα γίνει το σώσε…
 
Και για το σώσε που γίνεται περίπου τρία χρόνια στη Συρία -τι λες;
Ο πιο βρώμικος πόλεμος που έχω ζήσει σ' όλη μου τη ζωή είναι αυτός εδώ. Αντάρτικες συμμορίες που δεν ακούν κανέναν. Από 50 μέχρι 150 μέλη. Αυτοαποκαλούνται κατίμπα που σημαίνει διμοιρία. Ανεξέλεγκτες. Σκοτώνουν κι αλληλοσκοτώνονται, συνήθως γιατί δεν τα βρίσκουν στη μοιρασιά της λείας από τα σπίτια που έχουν κλέψει. 
Πάρα πολλοί πρώην κατάδικοι. Αλ Κάιντα οι περισσότεροι. Η Νούσρα, η Νταουλάτ αλ Ισλάμ φι Μπιλάντ αλ Σαμ και κάποιες ομάδες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού είναι αυτές που πρωτοστατούν. Η Νούσρα έχει ήδη επιβάλλει ισλαμικό νόμο στις περιοχές που ελέγχει και απαγορεύει στις γυναίκες να κυκλοφορούν χωρίς μαντήλα. Κυρίως στη Ράκα και το Χαλέπι.'Επειτα, είναι οι βιασμοί. Πολλοί βιασμοί. Παιδιά, Γυναίκες. 
 
Στις αρχές του χρόνου εκπαίδευα γιατρούς στη Ράκα. Βόρεια Συρία. Γνωρίζω έναν καταπληκτικό άνθρωπο που προσπαθούσε να φυγαδεύσει τη γυναίκα και τις τρεις του κόρες στην Τουρκία. Κλαίγοντας και ουρλιάζοντας μου περιέγραφε πως δεν τα κατάφερε, διότι ένας αντάρτης σ' ένα μπλόκο απαιτούσε για να τους αφήσει να προχωρήσουν να περάσει μία ώρα με μία από τις μικρές. 
 
Άκου κι αυτή την ιστορία. Μια κοπέλα μου φέρνει την τραυματισμένη αδελφή της στο νοσοκομείο. Και την επομένη μπαίνει κλαίγοντας στο γραφείο και μου λέει ότι ένας αντάρτης απέξω την απειλεί πως αν δεν πάει μαζί του θα κάνει κακό και στην τραυματία και σ' όποιον πετύχει από την οικογένειά τους. 
 
Έχουν θησαυρίσει οι αντάρτες. Με βαλίτσες περνάνε τα δολάρια στην Τουρκία για ν' αγοράσουν τάχα μου πετρέλαιο και είδη πρώτης ανάγκης. Κάθε καρυδιάς καρύδι είναι εδώ. Ιορδανοί, Υεμενίτες, Τσετσένοι, Τυνήσιοι, Λίβυοι. Μόνο οι Λίβυοι είναι 7000. Μαχητές που είχα γνωρίσει εκεί τους είδα κι εδώ. 
Ντοκτόρ Ντιμίτρις, ντοκτόρ Ντιμίτρις – μου φώναζε από μακριά ένας τις προάλλες.
Βρε Ιμάντ εσύ είσαι;
Εγώ, ντοκτόρ. Τι κάνεις εδώ;
Τη δουλειά μου.
Κι εγώ τη δικιά μου ντοκτόρ…
Ένας άλλος, σύρος αυτός, μου έλεγε -ήταν ωραία χώρα η Συρία. Την καταστρέψαμε.
Και γιατί πολεμάς τότε;
Ε, αφού παίρνω 1200 δολάρια το μήνα…
 
Και δεν είναι μόνο τα 1200, δηλαδή ο μισθός που τους κόβουν σαουδάραβες και καταριανοί που δεν θέλουν τον 'Ασαντ, είναι κι η λεία απ' το πλιάτσικο. Υπάρχουν άνθρωποι εδώ που παρακαλάνε να μην τελειώσει ο πόλεμος. Όχι ότι το καθεστώς είναι καλύτερο… Γι αυτό σου λέω -ο πιο βρώμικος πόλεμος που έχω ζήσει μέχρι σήμερα.
Να φύγεις πάντως δεν λες…
Όχι. Δηλαδή, ναι. Πρέπει να φύγω τώρα. Είμαι στο δεύτερο υπόγειο που έχω τον υπολογιστή. Το νοσοκομείο είναι από πάνω. Πρέπει να γυρίσω. Έχουν έρθει κάποιοι τραυματίες. Ο συριακός στρατός έχει ξεκινήσει μεγάλη επιχείρηση από το μεσημέρι . Συνέχεια έρχονται τραυματίες. Με φωνάζουν. Πάω πάνω να δω…
 



Posted: 05 Sep 2013 08:28 AM PDT
Χειρότερος ακόμα και από έναν πόλεμο, είναι ο εμφύλιος πόλεμος.
Καταστροφικός για το κράτος και την κοινωνία, μπορεί να σέρνει τα σημάδια του δεκαετίες δεκαετιών μετά, δηλητηριάζοντας έναν λαό.
Όλοι τον απευχόμαστε, και όλοι πρέπει να επιδιώξουμε την αποφυγή του.

Όμως...
Δεν συνιστά οιονεί εμφύλιο πόλεμο η ατιμωρησία των ολετήρων, των καταστροφέων της χώρας;
Δεν είναι εμφύλιος πόλεμος, κηρυγμένος μάλιστα εναντίον του υγιούς κομματιού της κοινωνίας, οι φιέστες και οι θρασύτατες παρουσίες της εγκληματικής πολιτικής οργάνωσης ΠαΣοΚ;

Έχει τιμωρηθεί κάποιο απ' τα σκύβαλα που έφεραν την χώρα σ' αυτήν την κατάσταση;
Για το χρηματιστήριο;
Για τις μίζες της siemens;
Για την ηθική κατρακύλα των κρατικών λειτουργών;
Για τις νοθευμένες εκλογές του 2000;
Για το όργιο σπατάλης και τις απ' ευθείας αναθέσεις των Ολυμπιακών έργων;

ΩΣ ΠΟΤΕ ΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΙΜΗΤΕΣ;

Και δεν είναι αυτό εμφύλιος πόλεμος;

Ως πότε τα καρκινικά αυτά κύτταρα θα κυκλοφορούν ελεύθερα στο σώμα της κοινωνίας και της χώρας ολόκληρης;
Ως πότε θα μολύνουν και θα δίνουν μεταστάσεις στα νεαρά κύτταρα, την νεολαία μας;

Αυτό θέλουμε; Αυτό χρειαζόμαστε;
Μιά νέα γενιά Πασόκων, που θα χειροκροτάει τον Μέγα Ηλίθιο, και τον Κιτρινιάρη, που με πλαστά στοιχεία έβαλε την χώρα στην ''ζώνη του ευρώ'', με την εγκληματική ισοτιμία 1 προς 340,75 υπακούοντας και υπηρετώντας ξένα συμφέροντα;

Αυτοί οι καρκινικοί σχηματισμοί πρέπει να διαλυθούν, να εξαφανιστούν, να εξοβελιστούν από το σώμα της κοινωνίας.

Αλλιώς τίποτα δεν διορθώνεται, τίποτα δεν αλλάζει...
Χρειάζεται κάποιο είδος "χημειοθεραπείας" γιατί ο εμφύλιος είναι ήδη εδώ..




Posted: 05 Sep 2013 07:58 AM PDT
Τι σου ζητάνε ρε;
Να μείνεις ζωντανός!

Τώρα ξεδιπλώνεται το success σήριαλ με τους κινέζους, τους εταίρους, τους επενδυτές, τα πλεονάσματα!
Τώρα νοικοκυρευόμαστε με κλείσιμο σχολείων, νοσοκομείων, δημόσιων επιχειρήσεων!
Τώρα ξεσκαρτάρουμε το δημόσιο!
Τώρα αφήνουμε απλήρωτους 1.000.000 "τυχερούς", που δουλεύουν -ακόμα- στον ιδιωτικό!

Τι σου ζητάνε ρε;
Να μείνεις ζωντανός!
Να τρέφεσαι με φτηνότερα ληγμένα στα super ή και τζάμπα από τους σκουπιδοτενεκέδες!
Να φαρμακώνεσαι με γεννόσημα!
Να πληρώνεις 25άρικα να μπεις σε νοσοκομείο!

Τι σου ζητάνε ρε;
Να πάψεις να 'σαι μίζερος και Γκρινιάρης!
Να στηρίξεις την εθνική κυβέρνηση στον τιτάνιο αγώνα που δίνει!
Να πληρώνεις τους φόρους και τα χαράτσια σου!
Κι αν δεν έχεις, να πουλήσεις το σπίτι σου.
Κι αν δεν μπορείς, να στο κατασχέσει η τράπεζα. Η εφορία!

Μη πεθάνεις τώρα!
Κρατήσου μέχρι την άνοιξη.
Τότε θα πλακώσει η ανάπτυξη!
Και οι εκλογές!
Μείνε ζωντανός...
Να βολεύονται οι τραπεζίτες, οι τοκογλύφοι, η κυβερνητική Συμμορία!
Τότε... άνοιξη κι αφού τους ξαναψηφίσεις δικαιούσαι μερίδιο του πλεονάσματος!
Τρία γραμμάρια γιαούρτι παραπάνω κι εφτά σπόρους σουσάμι...

Είσαι ζωντανός ρε! Ακόμα!
Δώσε τη δική σου απάντηση στους ξενόδουλους "κυβερνήτες". Στα άπληστα Αφεντικά.

Βγες στο Δρόμο. Πάλεψε. Αγωνίσου.
Γκρέμισε τους.
ΤΩΡΑ.
Αύριο θα 'ναι αργά. Θα 'χεις πεθάνει...

Πηγή «Πολιτικό Κοράκι»



Posted: 05 Sep 2013 07:28 AM PDT
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Πριν από τρία χρόνια και πριν από την έκρηξη του εισαγομένου από το εξωτερικό εμφυλίου στην Συρία, είχα συναντήσει μια ομάδα Σύριων ορθοδόξων προσκυνητών στο μοναστήρι της Σουρωτής. Μαζί τους βρίσκονταν και τρεις ψηλόκορμοι ρασοφόροι με μάτια αποφασιστικά που έδειχναν πως αυτό που έκαναν το πίστευαν ψυχή τε και σώματι. Συνομιλώντας μαζί τους, άκουσα λιγάκι έκπληκτος πως οι ίδιοι ονομάζουν τους εαυτούς τους, «Ρουμ Ορτοδόξ», δηλαδή Ρωμιοί Ορθόδοξοι και κατά δεύτερο λόγο αραβόφωνοι χριστιανοί ορθόδοξοι. Στη συζήτηση μας μου ανέφεραν ότι έχουν κάποιες δυσκολίες στην άσκηση των καθηκόντων τους αλλά αισθάνονται σιγουριά με το καθεστώς Άσαντ ακριβώς γιατί και αυτός ανήκει σε μια θρησκευτική μειονότητα που διάκειται φιλικά με τους χριστιανούς και για τον λόγο αυτό δεν δίνει έδαφος σε ανάπτυξη φονταμενταλιστικών ισλαμικών ομάδων που θα ήταν μεγάλη απειλή για το χριστιανικό ποίμνιο.

Δυστυχώς όμως η ασφάλεια αυτή των ομόδοξων φίλων από την Συρία, που μάλιστα ήθελαν να τους αποκαλούμε «Ρουμ Ορθοδοξ» όπως και οι ομόδοξοι τους στον Λίβανο, κατέρρευσε κάτω από τις ριπές των πυροβόλων και τον όλεθρο της ισλαμικής θύελλας που εισήγαγαν οι καλοθελητές της Δύσεως για να ανατρέψουν το καθεστώς Άσαντ και να ελέγξουν την πορεία των ενεργειακών αγωγών. Δεν γνωρίζω που μπορεί να βρίσκονται τώρα όλοι αυτοί οι προσκυνητές της Σουρωτής και όσο τους σκέπτομαι μια ιερή αγανάκτηση με τυλίγει.

Στη μαρτυρική Συρία ο πρώτος στόχος όλων αυτών των ανθρωποφάγων που ήρθαν από 30 ξένες χώρες και το μόνο που ξέρουν είναι να σκοτώνουν ανθρώπους, είναι η χριστιανική κοινότητα. Περίπου ένα εκατομμύριο Ορθόδοξοι χριστιανοί και άλλο ένα εκατομμύριο Συριανοί και λιγότεροι Ουνίτες και Καθολικοί. Σε όλους αυτούς συντελείται μια νέα γενοκτονία κάτω από τα αδιάφορα μάτια των υποτιθέμενων προστατών της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Όσον αφορά τους ομόδοξους Ορθοδόξους, η στάση της ελληνικής πλευράς είναι το λιγότερο προκλητική και η ελληνική κυβέρνηση για άλλη μια φορά μας διδάσκει το πως όταν μας φτύνουν, να… υποστηρίζουμε ότι βρέχει. Είναι τραγικό να παρακολουθούμε την συνεχιζόμενη γενοκτονία των χριστιανών Ορθοδόξων και άλλων στην Συρία από τους δολοφόνους εξτρεμιστές ισλαμιστές και η ελληνική κυβέρνηση το μόνο που ξέρει να ψελλίζει είναι ότι θα στηρίξει όποια απόφαση των Αμερικανών για στρατιωτική επίθεση στην χώρα αυτή.
Πέρασαν μήνες από την σφαγή των δύο μητροπολιτών από τους οποίους μάλιστα ο ένας ήταν γνωστός στην Θεσσαλονίκη αφού σπούδασε στην θεολογική σχολή και έχει πολλούς φίλους στην πόλη και πλήρης σιωπή καλύπτει την σφαγή τους. Και καλά η κατοχική ελληνική κυβέρνηση, εκείνο που είναι ασυγχώρητο είναι η στάση της επίσημης ελληνικής εκκλησίας. Που είναι οι μητροπολίτες, κατά τα άλλα λαλίστατοι και τώρα άφωνοι στο δράμα των ομόδοξων της Συρίας;
Μέχρι και ο Πάπας τους ξεπέρασε καλώντας σε ομαδική προσευχή για την ειρήνη στην περιοχή.
Αλλά, όπως φαίνεται η Ελλάδα της κατοχής δεν είναι μόνο στη κυβέρνηση αλλά και την ελληνική εκκλησιαστική ιεραρχία που καίγεται μήπως και χάσει την εύνοια της κατοχικής κυβέρνησης ενώ γύρω της συσσωρεύονται συντρίμμια και θύματα της ισλαμικής θηριωδίας.

Όταν θα ακούσουμε και έξω από την πόρτα μας της ιαχές των φανατισμένων ισλαμικών στιφών, τότε αγαπητοί μου θα είναι πολύ αργά για «σωφροσύνη» και «περισυλλογή».


Posted: 05 Sep 2013 06:58 AM PDT
Η αναγκαιότητα να παραμείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ συνδέεται με την ζωτική ανάγκη και τον στρατηγικό στόχο της ΕΕ να εξασφαλίσει την ενεργειακή της τροφοδοσία και επάρκεια, σύμφωνα με ανάλυση της διαδικτυακής πλατφόρμας οικονομικών ειδήσεων Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, το δημοσίευμα επισημαίνει σχετικά: «Η διάσωση της Ελλάδας δεν είναι πολιτικό πρότζεκτ. Έχει να κάνει με το φυσικό αέριο. Η ΕΕ θέλει να αποδεσμευτεί από την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο κατασκευάζοντας γι' αυτό το σκοπό έναν αγωγό, ο οποίος θα οδηγεί από την Τουρκία στην Ιταλία μέσω της Ελλάδας. Προκειμένου να μην διακυβευθεί το έργο εξαιτίας μίας κατάρρευσης της Ελλάδας, η χώρα διατηρείται στο ευρώ. Η πικρή αλήθεια για τους Έλληνες είναι ότι το ζήτημα είναι η χώρα τους, όχι οι άνθρωποι».

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι εταιρίες εκμετάλλευσης του TAP «υπόσχονται μεν ότι ο αγωγός θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας στην Ελλάδα. Ωστόσο, για τους περισσότερους Ελληνες δεν θα επιφέρει καμία πραγματική βελτίωση των συνθηκών ζωής. Αυτοί θα εξακολουθήσουν να απασχολούνται με προγράμματα λιτότητας. Αντιθέτως οι ελίτ στην Αθήνα θα επωφεληθούν σε κάθε περίπτωση, όπως κάνουν εδώ και 100 χρόνια, συσσωρεύοντας χρήματα από το εξωτερικό στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς χωρίς να φέρνουν την Ελλάδα πάνω από το επίπεδο μίας αναπτυσσόμενης χώρας».

Πηγή Deutsche Welle


-->
Posted: 05 Sep 2013 06:28 AM PDT
Οι ηγέτες των 20 ισχυρότερων οικονομικά κρατών του πλανήτη, ξεκινούν τη Σύνοδο Κορυφής της ομάδας των G-20 στο παλάτι του Κωνσταντίνου στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, με βασικό στόχο στην ατζέντα των συζητήσεων, την ενίσχυση της παγκόσμιας οικονομία.

Το κυρίαρχο θέμα της Συνόδου παρότι δεν βρίσκεται στην επίσημη ατζέντα, είναι η κρίση στη Συρία, καθώς ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, επιθυμεί να κερδίσει τη διεθνή υποστήριξη για μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, ώστε, όπως έχει πει, να τιμωρήσει το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Ασαντ για τη χρήση χημικών όπλων κατά αμάχων.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν η χώρα του οποίου είναι σύμμαχος της Συρίας και αντίθετη στη στρατιωτική δράση κατά της Δαμασκού, θα υποδεχτεί τους 20 ηγέτες στο ιστορικό σημείο Στρέλνα, με θέα στον κόλπο της Φινλανδίας.

Οι αλλαγές από τους Ρώσους στο πλάνο καθισμάτων στο τραπέζι όπου θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος κορυφής για να κρατήσουν μακριά τον πρόεδρο τους από τον Μπάρακ Ομπάμα είναι ένα γεγονός που δεν έμεινε απαρατήρητο από τα διεθνή ΜΜΕ. Κάτω από το ήδη φορτισμένο κλίμα λόγω Συρίας, το πλάνο καθισμάτων στη σύνοδο κορυφής των G20 έχει σύμφωνα με πληροφορίες αναπροσαρμοστεί ώστε να υπάρξει φυσική απόσταση μεταξύ της χώρας που τη φιλοξενεί και τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Πριν από τη συνεδρίαση στην Αγία Πετρούπολη, ο κ. Πούτιν προειδοποίησε ότι η δράση χωρίς την έγκριση του ΟΗΕ θα αποτελεί «επίθεση». Πολιτικοί αναλυτές λένε πως η σχέση μεταξύ των δύο χωρών μιάζει όσο ποτέ άλλωτε με το κλίμα που επικρατούσε κατά τον Ψυχρό Πόλεμο. Αλλά ο Πρόεδρος Obama δεν φαίνεται να βάζει φρένο στην επιθυμία του να προχωρήσει σε επέμβαση, με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ να ανακοινώνει τη συγκρότηση διεθνούς συνασπισμού για ενδεχόμενες αεροπορικές επιθέσεις κατά της Συρίας.


-->
Posted: 05 Sep 2013 06:04 AM PDT

Στὸ βιβλίο τῆς γεωγραφίας τῆς ἕκτης δημοτικοῦ, τὸ Ἀρκάδι ἐμφανίζεται ἐπιτέλους μὲ τὴν πραγματική του διάσταση «ἀνοίγοντας τὰ μάτια» στοὺς μαθητὲς ποὺ μὲ τὸ ζόρι ἤδη διαβάζουν τὴν λέξη.

Ἂν δὲν τὸ ξέρατε, φασιστοειδῆ ὑποκείμενα ποὺ τόσο καταπιέζετε τοὺς «ἀδελφοὺς μετανάστες» καὶ ἐπιμένετε νὰ γράφετε ἑλληνικά, τὸ Ἀρκάδι ἦταν μία πράξη ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑΣ.

Ὁ ἡγούμενος μισοῦσε τόσο τοὺς Τούρκους ποὺ τίναξε τὴν πυριτιδαποθήκη ὅταν αὐτοὶ μπῆκαν στὸ μοναστήρι.

Τέτοιος ἐθνικιστὴς καὶ φασίστας ἦταν!

Ἂν δὲν τὸν κατέτρωγε αὐτὴ ἡ φασιστικὴ θρησκευτικὴ μισαλλοδοξία γιὰ τοὺς μουσουλμάνους, θὰ ἄφηνε ἀνέγγιχτο τὸ μπαρούτι. Ἔτσι θὰ κατόρθωνε τὰ παρακάτω πολυπολιτισμικὰ ἐπιτεύγματα:

-Οἱ Τοῦρκοι θὰ ἔπαιρναν τὸ μπαρούτι γιὰ νὰ καθαρίσουν περισσότερους μισαλλόδοξους καὶ φασίστες Κρητικοὺς ποὺ ἤθελαν νὰ εἶναι ἐλεύθεροι καὶ νὰ πιστεύουν σὲ ὅτι θεὸ θέλουν. Ὁ μισαλλόδοξος τραγόπαπας τοὺς στέρησε αὐτὴν τὴν χαρά.

-Οἱ Τοῦρκοι θὰ μποροῦσαν νὰ ἀποκεφαλίσουν περισσότερους αἰχμάλωτους ἀπὸ ὅσους ἀποκεφάλισαν. Ὁ μισαλλόδοξος τραγόπαπας τοὺς στέρησε ΚΑΙ αὐτὴν τὴν χαρά.

-Οἱ Τοῦρκοι θὰ μποροῦσαν νὰ βιάσουν (καὶ μετὰ νὰ κατακρεουργήσουν κατὰ τὴν συνήθη μουσουλμανικὴ πρακτική) τὶς γυναῖκες ποὺ εἶχαν καταφύγει στὸ μοναστήρι. Ὁ μισαλλόδοξος τραγόπαπας τοὺς στέρησε ΚΑΙ αὐτὴν τὴν χαρά.

-Οἱ Τοῦρκοι θὰ μποροῦσαν νὰ μαζέψουν τὰ παιδιά, τὰ κορίτσια γιὰ νὰ τὰ στείλουν στὰ χαρέμια καὶ τὰ ἀγόρια γιὰ νὰ τὰ κάνουν Γενίτσαρους ποὺ θὰ σκότωναν ἀκόμα περισσότερους Κρητικοὺς καὶ θὰ βίαζαν ἀκόμα περισσότερες γυναῖκες. Ὁ μισαλλόδοξος τραγόπαπας τοὺς στέρησε ΚΑΙ αὐτὴν τὴν χαρά.

Μὲ τὴν εὐκαιρία αὐτῆς τῆς νέας ἀποκάλυψης τοῦ φασιτικοῦ-ναζιστικοῦ-μισαλλόδοξου χαρακτήρα μου ἔχουμε ἐμεῖς οἱ φασίστες καὶ ἐθνικιστὲς Ἕλληνες, θέλω νὰ κάνω μία καταγγελία-πρόταση:

Ὑπάρχει ἄλλο ἕνα φρικτὸ φασιστικο-εθνικιστικὸ συμβὰν στὴν φρικώδη φασιστικο-εθνικιστικὴ προσπάθεια τῶν μισαλλόδοξων Κρητῶν νὰ ἐλευθερωθοῦν ἀπὸ τὴν τόσο πολιτισμένη διακυβέρνηση τῶν Τούρκων. Πρόκειται γιὰ τὴν ἱστορία ποὺ μπορεῖτε νὰ διαβάσετε παρακάτω:

Σπύρος Καγιαλὲς-Καγιαλεδάκης. Ὁ Θρύλος τοῦ Ἀκρωτηρίου
Ξημέρωμα τοῦ 1897 ἡ Κρήτη «βράζει» ἀπὸ τὶς θηριωδίες τῶν Τούρκων. Οἱ Κρητικοὶ ἀποφασίζουν νὰ κηρύξουν τὴν Ἕνωση μὲ τὴν μητέρα Ἑλλάδα. Στὸν Προφήτη Ἠλία τοῦ Ἀκρωτηρίου Χανῖων Κρήτης ὀχυρώνονται οἱ ἐπαναστάτες καὶ ὑψώνουν τὴν ἑλληνικὴ σημαία.
Ἐκτὸς ἀπὸ τοὺς Τούρκους, ἔχουν νὰ ἀντιμετωπίσουν καὶ τὴν ἀντίδραση τῶν Μεγάλων Δυνάμεων (Ἰταλίας, Γαλλίας, Αὐστρίας, Γερμανίας, Ἀγγλίας καὶ Ρωσίας), ποὺ στὶς 9 Φεβρουαρίου 1897, ξεκινοῦν σφοδρὸ βομβαρδισμό. Οι ὀβίδες -δυὸ φορές- χτυποῦν καὶ γκρεμίζουν τὸν ἱστὸ μὲ τὴν ἑλληνικὴ σημαία καὶ δυὸ φορὲς ὁ Καγιαλεδάκης ξαναστήνει τὸν ἱστὸ καὶ ἡ σημαία κυματίζει καὶ πάλι.
Μία νέα ὀβίδα διαλύει τελικὰ τὸν ἱστό. Τότε ὁ Σπύρος Καγιαλὲς ἁρπάζει τὴν σημαία καὶ τὴν ἀνυψώνει κάνοντας τὸ σῶμα τοῦ κοντάρι!
Μόλις οἱ ναύαρχοι τοῦ ἑνωμένου στόλου εἶδαν μὲ τὰ κιάλια ὅτι ἡ σημαία κυματίζει καὶ πάλι μὲ «κοντάρι» ἕναν… ἐπαναστάτη, δὲν πίστευαν στὰ μάτια τους καὶ ἀμήχανοι διέταξαν παύση πυρός. Τὸ στρατόπεδο δονεῖται ἀπὸ ζητωκραυγὲς καὶ πανηγυρισμούς. Στὸ ἑλληνικὸ θωρηκτὸ «Ὕδρα» ψέλνεται ὁ ἐθνικὸς ὕμνος. Ζητωκραυγὲς καὶ χειροκροτήματα ἀκούγονται πλέον ὄχι μόνο ἀπὸ τὰ ἑλληνικά, ἀλλὰ καὶ ἀπὸ τὰ ἰταλικὰ καὶ γαλλικὰ πλοῖα!!!
Ὁ Ἰταλὸς ἐπικεφαλῆς τοῦ στόλου τῶν Μεγάλων Δυνάμεων, ὑποναύαρχος Κανεβάρο, γράφει στὰ ἀπομνημονεύματά του: «Ἡ ἀνύψωση τῆς σημαίας μὲ αὐτὸν τὸν τόσο ἡρωικὸ τρόπο, ἀποτέλεσε μία στιγμὴ τῆς ζωῆς μου ποὺ δὲν θὰ λησμονήσω ποτέ».
Ὁ ναύαρχος Κανεβάρο εἶπε ὅτι ἔμεινε ἄναυδος ἀπὸ θαυμασμὸ γιὰ τὴν ὡραία αὐτὴ καὶ κατ' ἐξοχὴν ἡρωικὴ πράξη τοῦ Σπύρου Καγιαλεδάκη, ποὺ ἐκείνη ἀκριβῶς τὴν ἡμέρα νίκησε -στὴν κυριολεξία- τὴν εὐρωπαϊκὴ διπλωματία. Ὄχι μόνο γιατί προκάλεσε τὴν ἄμεση παύση τοῦ βομβαρδισμοῦ τοῦ Ἀκρωτηρίου, ἀλλὰ καὶ γιατί προκάλεσε τὴν ὑποβολή, ἀπὸ τοὺς ναυάρχους, εὐνοϊκῶν εἰσηγήσεων πρὸς τὶς κυβερνήσεις τους. Τὸ ἀποτέλεσμα ἦταν μετὰ ἀπὸ λίγους μῆνες νὰ κερδίσει ἡ Κρήτη τὴν αὐτονομία της ποὺ προηγήθηκε τῆς Ἕνωσής της μὲ τὴν Ἑλλάδα.
Ἡ πρώτη θετικὴ ἐξέλιξη «προαναγγέλθηκε» δυὸ μέρες μετὰ τὴν ἡρωικὴ ὅσο καὶ μοναδικὴ στὴν ἱστορία, πράξη τοῦ Σπύρου Καγιαλὲ ἢ Καγιαλεδάκη, μὲ τὴν Προκήρυξη τῶν Ναυάρχων τοῦ ἑνωμένου στόλου Ἰταλίας, Γαλλίας, Αὐστρίας, Γερμανίας, Ἀγγλίας καὶ Ρωσίας.
Ὁ δῆμος Ἀκρωτηρίου γιορτάζει κάθε χρόνο τὴν ἐπέτειο τοῦ βομβαρδισμοῦ τῆς 9ης Φεβρουαρίου 1897 καὶ μαζὶ τιμᾶ μὲ καταθέσεις στεφάνων στὸν ἀνδριάντα τοῦ (δίπλα στοὺς Τάφους τῶν Βενιζέλων), τὸν ἥρωα Σπύρο Καγιαλὲ ἢ Καγιαλεδάκη, ποὺ ἔγινε σύμβολο στὸν ἀγώνα τῶν Κρητικῶν γιὰ τὴν Ἕνωση τῆς Κρήτης μὲ τὴν Ἑλλάδα.

Ἔτσι λοιπὸν προτείνω τὰ ἑξῆς μέτρα:

1) Νὰ γκρεμιστεῖ ἀμέσως ὁ ἀδριάντας τοῦ φασίστα καὶ ἐθνικιστὴ μισαλλόδοξου Καγιαλέ.

2) Νὰ καταγγελθεῖ τὸ φασιστικὸ αὐτὸ γεγονὸς ποὺ μολύνει τὶς ἀθῶες πολυπολιτισμικὲς ψυχὲς τῶν παιδιῶν μας μὲ μισαλλοδοξία.

3) Νὰ δικαστοῦν ὅλοι ὅσοι τόσα χρόνια ἐπιμένουν στὴν διαιώνιση τῆς μνήμης τοῦ φρικτοῦ αὐτοῦ συμβάντος.

4) Νὰ πεταχτεῖ τὸ κομμάτι τοῦ ἱστοῦ τῆς σημαίας ποὺ διασώζεται στὸ Μουσεῖο τῆς Παλαιᾶς Βουλῆς, ἂν καὶ ΕΥΤΥΧΩΣ οὔτε οἱ ὑπάλληλοι γνώριζαν τὴν ἱστορία του.

Κάποτε θὰ πρέπει νὰ σταθοῦμε στὸ ὕψος τῶν περιστάσεων καί νὰ ἀποκυρήξουμε μετὰ βδελυγμίας ὅλα αὐτὰ τὰ φασιστικὰ τέρατα (Θεμιστοκλῆς, Λεωνίδας, Πλάτωνας, Σωκράτης, Νικηταρᾶς, Παπαφλέσσας κλπ) ἀπὸ τὰ ὁποία βρίθει ἡ ντροπιαστικὰ ἐθνικιστικὴ ἱστορία μας.

Καλὸ θὰ ἦταν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τὰ παιδιά μας νὰ μαθαίνουν μόνο νὰ παίζουν παιχνίδια στοὺς ὑπολογιστές, νὰ ἔχουν «γκάτζετ», νὰ ξέρουν μόνο γιὰ «ἐπώνυμες» τηλεπαρουσιάστριες, «σελέμπριτις», ποδοσφαιριστές, ἠθοποιούς, τραγουδιστὲς καὶ ἄλλους «καλλιτέχνες» καὶ νὰ ξεχάσουν τὰ φασιστικά, ἐθνικιστικὰ καὶ μισαλλόδοξα περὶ ἐλευθερίας, αὐτοδιαχείρησης κλπ.



-->
Posted: 05 Sep 2013 04:43 AM PDT
Ορθόδοξη χριστιανική εκκλησία στο Αϊβαλί έγινε τζαμί με την προσθήκη ενός μιναρέ

Η μετατροπή της ορθόδοξης χριστιανικής εκκλησίας στο Αϊβαλί για πολλούς αποτέλεσε μία είδηση που πέρασε και χάθηκε στο πλήθος των καθημερινών γεγονότων προκλητικότητας της Τουρκίας προς την Ελλάδα. Για κάποιους άλλους δεν ήταν καν είδηση, επειδή επιθυμούσαν την απόλυτη συσκότιση του συγκεκριμένου γεγονότος.
Όμως, η εικόνα είναι πολύ «σκληρή», όχι μόνο για τους απογόνους εκείνων που έχτισαν την εκκλησία και αναγκάστηκαν να αφήσουν τα σπίτια τους για να γλιτώσουν την ζωή τους, αλλά και για εκείνους που βλέπουν ξεκάθαρα την απόλυτη φοβικότητα των κυβέρνησης της Ελλάδας (και όχι κυβέρνηση των Ελλήνων), τα μέλη της οποίας όχι μόνο σιωπούν, αλλά επιπλέον συνεργάζονται απόλυτα με την τουρκική επεκτατική βουλιμία που επιθυμεί να επεκτείνει τις δραστηριότητες του Ισλάμ και στην Ελλάδα.

Δεν θα αναρωτηθούμε πόσοι έλληνες πολίτες είναι μουσουλμάνοι, γιατί αυτών (και μόνο αυτών) των πολιτών τις θρησκευτικές ανάγκες είμαστε υποχρεωμένοι σαν χώρα να καλύπτουμε.
Θα αναρωτηθούμε πόσα τζαμιά έχουν χτιστεί στην Ελλάδα και πόσες ορθόδοξες χριστιανικές εκκλησίες έχουν καταστραφεί στην Τουρκία.
Θα αναρωτηθούμε, επίσης, γιατί πρέπει στην πρωτεύουσα της Ελλάδας να χτιστεί τζαμί, τη στιγμή που στην Τουρκία (της οποίας ο πρωθυπουργός κ. Ερντογάν προσφέρθηκε να καλύψει τα έξοδα ανέγερσης τζαμιού) αποκαθηλώνεται ο χριστιανισμός κα η ορθοδοξία;
Θα αναρωτηθούμε, τέλος, πότε θα αποφασίσουν -οι φερόμενοι ως κυβερνήτες της χώρας- να παρακολουθήσουν τις απαιτήσεις του ελληνικού λαού, μεγάλο μέρος του οποίου αγωνιά διαπιστώνοντας πως δέχεται μία επίθεση από όλες τις πλευρές και είναι απελπιστικά μόνος του…
Ήρθε η ώρα να ξεχωρίσει η ήρα από το σιτάρι και αυτό θα ξεκινήσει παύοντας οι πολιτικοί να αντιδρούν μόνο στις λέξεις "Γουδή" και "κρεμάλα"... Υπάρχουν πολλά άλλα στα οποία όλως περιέργως σιωπούν, ενώ δεν θα έπρεπε.
Είναι πια απολύτως ξεκάθαρο πως οι «άρχοντες» αυτής της χώρας θα πρέπει να αποφασίσουν εάν είναι πολιτικοί εκπρόσωποι του λαού ή πωλητικοί αντιπρόσωποι ξένων εντολέων… 
Είναι απολύτως απαραίτητο από την Ελληνική πλευρά, να ξεκαθαρίσει στην Άγκυρα πως η ελληνοτουρκική φιλία απαιτεί εκατέρωθεν αποδείξεις και πως χτίζεται στην "αρχή της αμοιβαιότητας"...
Εκτός και εάν η τελική σκόπευση της κυβέρνησης είναι να κάνει τζαμί και την... Ακρόπολη! Οπότε... 

Κωνσταντίνος

ΥΓ: Ενώ γράφονται αυτές οι γραμμές, στην Τουρκία "ασκούνται πιέσεις" από "κάποιες ομάδες" (υπάρχει και δημοσίευμα της Χουριέτ) για να μετατραπεί η Αγιά Σοφιά σε τζαμί για να ξαναβρεί την "πνευματική της αύρα"... Από την Ελλάδα, ως απάντηση, υπάρχει η απόλυτη σιωπή...

Τζαμί που χτίστηκε εκ θεμελίων στην Ελληνική Θράκη

Μία άποψη για το πως θα ήταν η Ακρόπολη σαν τζαμί...



Posted: 05 Sep 2013 03:58 AM PDT
Κατεβάζει κομάντος στους δρόμους και χτυπά «κόκκινο» στο Αιγαίο

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Την εντυπωσιακή αποκάλυψη ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταΐπ Ερντογάν, διακατεχόμενος από έντονο φόβο επικείμενων μεγάλων ταραχών και επιχειρήσεων αποσταθεροποίησης της Τουρκίας ετοιμάζει ειδικά σώματα κομάντος για να κατέβουν στους δρόμους των τουρκικών πόλεων προς αντιμετώπιση αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, κάνει η γνωστή τουρκική εφημερίδα, Aydınlık.

Γεγονός είναι ότι σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες έχουν παρουσιαστεί στο πρωθυπουργικό γραφείο του Ερντογάν αλλεπάλληλες αναφορές των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών ότι μέσα στο Φθινόπωρο αναμένονται μεγάλες κινητοποιήσεις αποσταθεροποίησης της Τουρκίας.
Για τον λόγο αυτό ο ίδιος ο Ερντογάν έχει αποφασίσει ότι η τουρκική αστυνομία δεν επαρκεί να ελέγξει αποτελεσματικά την κατάσταση και έχει δώσει εντολή το δυνατόν… συντομότερο να ετοιμαστούν ειδικά σώματα κομάντος που θα βγουν στους δρόμους για να πατάξουν τις ταραχές που αναμένεται να ξεσπάσουν. Εδικά για την Κωνσταντινούπολη, όπου αναμένεται το μεγαλύτερο κύμα ταραχών μέσα στο Φθινόπωρο, έχουν δοθεί κυβερνητικές εντολές να είναι έτοιμο ένα σώμα από 5.000 κομάντος. Οι κομάντος αυτοί θα είναι ειδικευμένοι σε συγκρούσεις με διαδηλωτές ακόμα και σε ανταρτοπόλεμο πόλεων, γεγονός που δείχνει πως η κατάσταση είναι έκρυθμη και αποδώ και μπρος όλα είναι πιθανά.

Άλλα εκτός από την Κωνσταντινούπολη, την Σμύρνη και την Άγκυρα και στη νοτιοανατολική Τουρκία αναμένεται ένταση καθώς το κουρδικό έχει περιέλθει σε αδιέξοδο. Οι Κούρδοι φέρονται εξοργισμένοι με την Άγκυρα εξ' αιτίας της συνεχιζόμενης τουρκικής βοήθειας στους ισλαμιστές που πολεμούν τους Κούρδους στην βορειοανατολική Συρία. Όπως αποκάλυψε και η ίδια η τουρκική εφημερίδα, Taraf, από τις 16/8 ένας από τους σημαντικότερους Κούρδους ηγέτες, ο Murat Karayılan, κατήγγελλε με έμφαση την τουρκική κυβέρνηση ότι βοηθά τους ισλαμιστές της Al Kaida και το παρακλάδι της, Al Nusra, που πολεμά ενάντια του PYD, κουρδικού σκέλους του ΡΚΚ στην Συρία.
Η συνεχιζόμενη αυτή υποστήριξη της Τουρκίας προς τους ισλαμιστές, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Murat Karayılan, αποτελεί εχθρική πράξη εναντίον των Κούρδων γενικότερα και σίγουρα θα έχει επιπτώσεις και στις εξελίξεις στο κουρδικό στην ίδια την Τουρκία. Αλλά για την συνεχιζόμενη συνεργασία Τουρκίας και Al Kaida για την Συρία, υπάρχουν πολλές αναφορές στον τουρκικό τύπο όπως η πιο χαρακτηριστική στην τουρκική εφημερίδα Aydınlık, στις 25/8, όπου αποκαλύπτεται πως το κύριο αρχηγείο της Al Kaida που οργανώνει τις επιθέσεις κατά του καθεστώτος Άσαντ βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη και συγκεκριμένα στη περιοχή του Maltepe.

Οι αποκαλύψεις αυτές πυροδοτούν νέα ένταση μεταξύ της τουρκικής αρχής και των Κούρδων, αλλά και πολλών άλλων εσωτερικών παραγόντων όπως οι Αλεβήτες, που αντιτίθενται σφοδρά σε μια άμεση ανάμειξη της Τουρκίας στον πόλεμο της Συρίας και κυρίως αντιτίθενται σε κάθε είδους βοήθεια προς τους ακραίους Ισλαμιστές. Ειδικά για τους Αλεβήτες, η εφημερίδα Milliyet σε άρθρο της στις 4 Σεπτεμβρίου επισημαίνει ότι μια πιθανή ανάμειξη της Τουρκίας σε πολεμικές επιχειρήσεις ενάντια στο καθεστώς Άσαντ, μπορεί να προκαλέσει εμφύλιο μέσα στην ίδια την Τουρκία καθώς Η μειονότητα των Αλεβητών θεωρείται συγγενική με τους Αλεβήτες της Συρίας που είναι το βασικό στήριγμα στο καθεστώς Άσαντ και αναμένεται να αντιδράσουν έντονα.

Το πιο επικίνδυνο όμως για εμάς σε όλα αυτά, είναι ότι όσο αυξάνονται οι τάσεις αποσταθεροποίησης της Τουρκίας η τουρκική προκλητικότητα μετά από ένα διάστημα εκεχειρίας, κτυπάει «κόκκινο» στο Αιγαίο με αλλεπάλληλες αεροπορικές εμπλοκές. Παράλληλα τελευταία εκδηλώνονται και προκλητικές κινήσεις τόσο στη δυτική Θράκη όσο και στα Δωδεκάνησα, όπου πρόσφατα η Τουρκία ανακάλυψε νέα «τουρκική μειονότητα». Άραγε σε όλα αυτά έχει δοθεί η ανάλογη προσοχή από την μνημονιακή – κατοχική κυβέρνηση των Αθηνών;
Πολύ αμφιβάλουμε.


-->
Posted: 05 Sep 2013 03:20 AM PDT
Ένας πόλεμος ακόμη έρχεται. Και όλα δείχνουν πως θα είναι διαφορετικός από όλους τους προηγούμενους στον τρόπο που θα διεξαχθεί, όχι όμως και στις κινητήριες δυνάμεις που τον σχεδίασαν και θα τον εκτελέσουν, φυσικά προς όφελός τους. 

Εν αναμονή των εξελίξεων, θα έχουμε έναν ακόμη τηλεοπτικό πόλεμο (μάλλον) και θα βλέπουμε στις οθόνες μας αναίμακτα πλάνα τη στιγμή που θα χάνονται χιλιάδες αθώες ανθρώπινες ζωές... με πρόφαση γελοίες αποχρώσες ενδείξεις που δεν μπορούν να στηριχθούν ούτε με την κοινή (δεν μιλάμε για εξειδικευμένη - επιστημονική) λογική... 

Θέλουν πόλεμο και τον θέλουν τώρα!
Αναζητούν την πρόφαση για να καταρρεύσουν οι παγκόσμιες αγορές, για να γίνει παγκόσμια κρίση και την θέλουν τώρα.
Απαιτούν νεκρούς για να πληρώσουν τα πολεμικά τους οπλοστάσια και να γεμίσουν με το αίμα τους τις τράπεζές τους και τους θέλουν τώρα. 

Αυτό το μήνυμα πρέπει να το λάβουν όλοι οι άνθρωποι του πλανήτη, γιατί κανείς δεν ξέρει αν η δική του χώρα θα είναι ή όχι ο επόμενος στόχος των τρελών που αποφασίζουν για το ποιός θα ζήσει και ποιός θα πεθάνει...

Οι "ισχυροί" του πλανήτη θέλουν να υπερασπισθούν τη θέση που βλέπουν πως χάνουν. Και σε αυτή τους την προσπάθεια, γίνονται επικίνδυνοι για όλους μας...



Posted: 05 Sep 2013 02:58 AM PDT
Ο αμερικανικός στρατός μετατρέπεται άτυπα σε μισθοφορικό στρατό, ο οποίος θα εμπλακεί σε έναν πόλεμο και θα κινηθεί έτσι ώστε να καλύψει τις ανάγκες μίας ομάδας αραβικών κρατών, οι οποίες διεξάγουν θρησκευτικό πόλεμο κατά του Ιράν και με το χτύπημα στη Συρία θέλουν να αποδυναμώσουν την Τεχεράνη, αφαιρώντας της έναν σύμμαχο.

Δεν είναι, δυστυχώς, μόνο η σκοπιμότητα της διατήρησης διεθνούς ισχύος στην οποία αποβλέπει η απόφαση για επίθεση των ΗΠΑ κατά της Συρίας, χωρίς μάλιστα να υπάρχουν δημοσιευμένες αποδείξεις που να εμπλέκουν την κυβέρνηση Άσαντ με την χρήση χημικών και τον θάνατο εκατοντάδων άμαχων πολιτών.
Η κατάντια της "υπερδύναμης" που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα (υπάρχει ευθεία απειλή για πτώχευση των ΗΠΑ στις αρχές του Οκτωβρίου) να διατηρηθεί στη θέση της "ηγέτιδας δύναμης" του πλανήτη, οδηγεί στην συμφωνία χρήσης του αμερικανικού στρατού από μία ομάδα αραβικών κρατών, που έτρεξαν να δηλώσουν ενδιαφέρον κάλυψης των οικονομικών εξόδων του αμερικανικού στρατού για την συμμετοχή του σε αυτόν τον πόλεμο.
Με την "ευγενική χορηγεία", λοιπόν, μίας ομάδας ανθρώπων που λυμαίνονται τον πλούτο των χωρών που διοικούν, η Ουάσιγκτον αποδέχεται να προχωρήσει στην θανάτωση χιλιάδων αθώων πολιτών για να... τιμωρήσει τον "κακό" Άσαντ.

Και όσο και αν η είδηση αυτή μοιάζει απίστευτη, χθες, το Πεντάγωνο δημοσιοποίησε τα ενδεικτικά έξοδα της επίθεσης. Με τους πιο συγκρατημένους υπολογισμούς, αναμένεται ένα έξοδο της τάξης των 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως δήλωσε ο αμερικανός Υπουργός Τζον Κέρι, τα έξοδα της πραγματοποίησης του πλήγματος έχουν ήδη υποσχεθεί να καλύψουν οι αραβικές χώρες. Ωστόσο, δεν διευκρίνισε ποιά ακριβώς κράτη θα καταβάλουν χρήματα.

«Με όλο το σεβασμό προς τις αραβικές χώρες, οι οποίες πρότειναν να καλύψουν όλα τα έξοδα, η απάντησή μας είναι: «Ναι, βέβαια!». Πολλές από τις χώρες αυτές, είπαν ότι εφόσον οι ΗΠΑ ενεργήσουν όπως και παλαιότερα έκαναν και σε άλλες χώρες που βίωναν τραγωδία, δεν θα υπάρξει οικονομικό πρόβλημα. Μην αμφιβάλετε ότι οι χορηγοί αυτοί είναι αφοσιωμένοι στα σχέδιά μας» δήλωσε ο Τζον Κέρι.

Η πανίσχυρη Ουάσιγκτον, λοιπόν, διαθέτει ανθρώπινο δυναμικό (στρατιώτες() και πολεμικό υλικό, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των "χορηγών" αυτού του πολέμου. Αν αυτό δεν είναι κατάντια για τις ΗΠΑ, τότε ίσως θα πρέπει να επαναπροσδιορισθεί η έννοια για την συγκεκριμένη λέξη ή θα πρέπει να βρεθεί μία νέα λέξη που να καλύπτει το μέγεθος της κατάπτωσης των ΗΠΑ...

Μετά από την συγκεκριμένη εξέλιξη, επιβεβαιώνονται όλοι όσοι μίλησαν για έναρξη μίας περιόδου αποχώρησης των ΗΠΑ από την θέση του πανίσχυρου κράτους, αφού είναι σαφής η υποχωρητικότητα, η ανασφάλεια και η αδυναμία των ΗΠΑ στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Παροδική ή όχι, η αδυναμία γίνεται απολύτως εμφανής, όταν μία χώρα δέχεται να πληρωθεί ο στρατός της από ξένες χώρες προκειμένου να πολεμήσει...
Αυτή η αδυναμία του Λευκού Οίκου δεν μένει απαρατήρητη και είναι βέβαιο πως μελλοντικά θα παίξει σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα.


ΥΓ: Ελπίζουμε πως δεν θα "θαυμάσουμε" και κάποια αμερικανική διαφήμιση που να λέει "Army for Rent"...


-->
Posted: 05 Sep 2013 02:35 AM PDT
Ο πρόεδρος είχε δημιουργήσει άλλες προσδοκίες, οπότε όσα ψελλίζει για περιορισμένο χτύπημα στη Συρία δεν πείθουν κανέναν και παραπέμπουν σε όσα έλεγε ο προκάτοχός του, που επιτέθηκε στο Ιράκ

Του Μιχάλη Ψύλου

Ακόμη και οι στενότεροι σύμμαχοι του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα δεν μπορούν να χωνέψουν τα ψέματα της Ουάσινγκτον για την «ανάγκη» της πολεμικής επιχείρησης στη Συρία. Ακόμη και η Βρετανία, που όταν οι Αμερικανοί της λένε «πήδα» απλώς ρωτάει «πόσο ψηλά;», αντιτάσσεται στον πόλεμο με απόφαση
της Βουλής.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος, που εδώ και καιρό έχει εξελιχθεί σε ένα θέατρο σκιών υπέρ της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, εμφανίζεται βαθιά διχασμένος. Μόνο οι «πετρομοναρχίες» του Κόλπου θέλουν την επέμβαση, ενώ Αίγυπτος και Αλγερία είναι κατά. Και η Γαλλία –πρώην αποικιοκρατική δύναμη στη Συρία– τρέχει διά του σοσιαλιστή προέδρου Φρανσουά Ολάντ να ενισχύσει την πολιτική Ομπάμα, προσφέροντας στην Ουάσινγκτον μια επίφαση «διεθνούς» στήριξης.

Μηδενικές αποδείξεις
Ο Ομπάμα όχι μόνο έχει δώσει μηδενικές αποδείξεις ότι η συριακή κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για την επίθεση με χημικά στην Γκούτα στις 21 Αυγούστου, αλλά και δεν διστάζει να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τον ΟΗΕ.

«Το πολεμικό τραγούδι του Ομπάμα είναι αντιγραφή των στίχων που χρησιμοποίησε ο Τζορτζ Μπους για να επιτεθεί στο Ιράκ» γράφει το περιοδικό «CounterPunch» στην ηλεκτρονική του έκδοση. 
Με μία διαφορά:
Αν ο Ομπάμα επιτεθεί σήμερα στη Συρία, θα έχει λιγότερους συμμάχους από ό,τι ο Μπους στον πόλεμο του Ιράκ. Το μελοδραματικό περιτύλιγμα που χρησιμοποιεί ο Ομπάμα δεν ξεγελά κανέναν. Ο απαλός, καθησυχαστικός τόνος για δήθεν «περιορισμένα πλήγματα» που θα διαρκέσουν «μέρες, αν όχι ώρες» προσπαθεί απλώς να ηρεμήσει τα νεύρα του αμερικανικού κοινού, λέγοντάς του ότι η Συρία χρειάζεται ένα χαστουκάκι και μετά τα πάντα θα επιστρέψουν στα κανονικά επίπεδα.

Η ιστορία της Μέσης Ανατολής έχει δείξει όμως ότι κάθε στρατιωτική δράση στην περιοχή εξελίσσεται σε μια μεγάλη υπόθεση. Με κάθε νέο πόλεμο των ΗΠΑ στην περιοχή οι εντάσεις αυξάνονται και οι συνέπειες παραμένουν για δεκαετίες. Ο πόλεμος στο Ιράκ άλλαξε ριζικά τη Μέση Ανατολή. Οι Ηνωμένες Πολιτείες μισήθηκαν βαθιά από τη συντριπτική πλειονότητα των Αράβων μετά την καταστροφή του Ιράκ. Η επίθεση στη Συρία –ένα άλλο έθνος στην καρδιά της Μέσης Ανατολής– θα κάνει ακόμη πιο μεγάλο το μίσος εκατομμυρίων Αράβων για την αμερικανική υπερδύναμη.

Δεν έχει σημασία πόσο «περιορισμένη» είναι μια επίθεση. Ο βομβαρδισμός μιας ξένης χώρας είναι μια σημαντική πράξη πολέμου. Μετά τον Β′ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Δίκη της Νυρεμβέργης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «το υπέρτατο διεθνές έγκλημα των ναζί δεν ήταν η γενοκτονία ή το Oλοκαύτωμα, αλλά το γεγονός ότι διεξήγαγαν έναν επιθετικό πόλεμο, δεδομένου ότι όλα τα άλλα εγκλήματα πολέμου προκλήθηκαν από αυτό το προπατορικό αμάρτημα».

Πέντε πλοία στη Μεσόγειο
Ο,τι κι αν λέει ο Ομπάμα, τα επιθετικά πολεμικά σχέδιά του περιλαμβάνουν περισσότερες από μια-δυο μέρες με πυραυλικές επιθέσεις κατά της Συρίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουν καταπλεύσει στην ανατολική Μεσόγειο πέντε αμερικανικά πολεμικά πλοία.

Οπως αποκάλυψε η γαλλική εφημερίδα «Φιγκαρό», «εκατοντάδες άνδρες των αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων και εκπαιδευμένοι μαχητές ετοιμάζονται από τις 17 Αυγούστου για τη Συρία».

Οι Αμερικανοί θέλουν στην πράξη με αυτή τη στρατιωτική επέμβαση να ενισχύσουν αποφασιστικά τους αντάρτες, οι οποίοι έχουν ήδη λάβει τεράστια υποστήριξη από την Ουάσινγκτον σε όπλα, χρήματα και εκπαίδευση εδώ και δύο χρόνια, όπως έγραψαν οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης». Το τραγικότερο είναι ότι τον Ομπάμα δεν δείχνει να τον ενδιαφέρει ότι οι ισλαμιστές εξτρεμιστές, που μάχονται για την ανατροπή του Ασαντ, θα είναι αυτοί που θα έχουν το πάνω χέρι στην αλλαγή της εξουσίας.

Το καθεστώς Ασαντ διαθέτει όμως προηγμένα οπλικά συστήματα και είναι απολύτως εύλογο να αμυνθεί. Για παράδειγμα, βομβαρδίζοντας τα αμερικανικά πλοία ή το Ισραήλ, το οποίο είναι βέβαιο ότι θα μετάσχει στην επίθεση σε κάποιο επίπεδο και επομένως είναι στρατιωτικός στόχος. Το Ισραήλ βομβάρδισε άλλωστε τη Συρία αρκετές φορές τους τελευταίους έξι μήνες.

Μετά τη Συρία το Ιράν
Είναι πολύ πιθανό ότι ο Ομπάμα προσπαθεί να προκαλέσει έντονη αντίδραση της Συρίας για να δώσει στο αμερικανικό κοινό «πραγματικό» λόγο να κλιμακώσει τον πόλεμο. Αλλωστε, για την Ουάσινγκτον, μετά τη Συρία είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσει το Ιράν.

Δαμασκός και Τεχεράνη έχουν συνάψει στρατιωτικό σύμφωνο και ενδεχομένως το Ιράν να εμπλακεί στρατιωτικά, έτσι ώστε οι Ηνωμένες Πολιτείες να έχουν μια δικαιολογία για την επέκταση του πολέμου στην Τεχεράνη...

Εφημερίδα των Συντακτών



Posted: 05 Sep 2013 02:15 AM PDT
Η Τουρκία ανέπτυξε επιπλέον στρατεύματα κατά μήκος των συνόρων της με τη Συρία για την ενίσχυσή τους στην περίπτωση επίθεσης κατά της γειτονικής χώρας, μεταδίδουν σήμερα τα τουρκικά ΜΜΕ.

Φάλαγγα 20 οχημάτων αποτελούμενη κυρίως από τεθωρακισμένα οχήματα αναπτύχθηκε χθες το βράδυ στα σύνορα με τη Συρία στο ύψος της τουρκικής περιοχής Γιαϊλανταγί, της επαρχίας Χατάι στη νότια Τουρκία, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ντογκάν.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή τόνισε ότι ενισχύθηκαν τα στρατεύματα που έχουν αναπτυχθεί από τις αρχές της συριακής κρίσης, το 2011, στις ευαίσθητες ζώνες των μήκους 900 χιλιομέτρων κοινών συνόρων, κυρίως στην πόλη Γκαζιαντέπ (νότια Τουρκία).
Το γενικό επιτελείο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων αρνήθηκε κάθε σχόλιο.

Κέρι: Οι ΗΠΑ δεν σκοπεύουν να προβούν σε χερσαία επιχείρηση στη Συρία
Το γραφείο του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δεν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τις χερσαίες δυνάμεις κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία, ανέφερε την Τετάρτη ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.

«Οι αμερικανικές χερσαίες δυνάμεις δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στην επιχείρηση», επισήμανε ο ίδιος. 

Με αυτές τις τελευταίες εξελίξεις γίνεται πασιφανές πως η Τουρκία είναι έτοιμη να αναβαθμίσει τον ρόλο της στην επικείμενη επίθεση στη Συρία (και φυσικά να πάρει κάποιο κομμάτι εδάφους μετά το τέλος του πολέμου). Επίσης απολύτως σαφές γίνεται πως οι ΗΠΑ τρέμουν στην ιδέα νεκρών αμερικανών στρατιωτών που θα βρεθούν να πολεμάνε στο πλευρό ανδρών της Αλ Κάιντα (γεγονός μη διαχειρίσιμο επικοινωνιακά, λόγω του πλήθους θανάτων αμερικανών στρατιωτών σε μάχες κατά της Αλ Κάιντα). 

Το μόνο βέβαιο είναι πως οι συνθήκες για την επικείμενη στρατιωτική επίθεση των ΗΠΑ κατά της Συρίας αλλάζουν συνεχώς, μεταβάλλοντας έτσι μέρος των επιχειρησιακών σχεδίων του αμερικανικού Πενταγώνου, η ηγεσία του οποίου δήλωσε πως ο στρατός των ΗΠΑ είναι έτοιμος για επίθεση ανά πάσα στιγμή, δηλαδή έχει έτοιμη μία σειρά από επιχειρησιακά σχέδια για κάθε περίπτωση και για κάθε εξέλιξη που θα προκύψει από τις πολιτικές επαφές και αποφάσεις. 

Η οικονομική επιβάρυνση που θα δεχτούν οι ΗΠΑ από μία τέτοια επιχείρηση φαίνεται πως μπορεί να ξεπεραστεί από ήδη υπάρχοντα κονδύλια του αμερικανικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας, χωρίς να υπάρξει έγκριση νέων κονδυλίων από την αμερικανική γερουσία, ενώ υπήρξε και σχετική πρόταση αραβικών κρατών για κάλυψη των εξόδων μίας επίθεσης στη Συρία. Ο Τζον Κέρι έδειξε θετικός σε μία τέτοια "χορηγεία", μεταβάλλοντας έτσι (ακούσια ή εκούσια) τον αμερικανικό στρατό σε μισθοφορικό στρατό ενός συνασπισμού αραβικών κρατών που διεξάγουν έναν τον δικό τους εκτεταμένο θρησκευτικό πόλεμο στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.



-->
Posted: 05 Sep 2013 01:58 AM PDT

"Ποτέ δεν πρέπει να πιστεύει κανείς σε μία ομαλή εξέλιξη ενός πολέμου – επίσης ότι, μπορεί να υπολογίσει τις παλίρροιες και τις καταιγίδες, οι οποίες πάντοτε τον περιμένουν, ακόμη και όταν νομίζει ότι πρόκειται για έναν απλό περίπατο", έλεγε ο W.Churchill – κάτι που θα έπρεπε να προβληματίσει σοβαρά τις Η.Π.Α., οι οποίες θεωρούν «περίπατο» την επίθεση στη Συρία.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης των G20 στην Αγία Πετρούπολη, στο «παλάτι του Κωνσταντίνου», στις ρωσικές Βερσαλλίες καλύτερα, πιθανολογείται ότι, ο πρόεδρος της Ρωσίας θα συνεχίσει να παίζει όπως «η γάτα με το ποντίκι», με τον Αμερικανό ομόλογο του. Τα γεγονότα έχουν ως εξής:

(α) Η επιτροπή εξωτερικών επιθέσεων της Γερουσίας ενέκρινε την επίθεση εναντίον της Συρίας, με δέκα προς επτά ψήφους (ένα παρόν). Το Κογκρέσο αναμένεται ότι θα συμφωνήσει, ενώ η τελική απόφαση θα ληφθεί στις 9. Σεπτεμβρίου.

(β) Ο πρόεδρος της Γαλλίας είναι ο μοναδικός μέχρι στιγμής υποστηρικτής των Η.Π.Α. – προφανώς λόγω των εσωτερικών προβλημάτων της χώρας του, καθώς επίσης της κατακόρυφης πτώσης της δημοτικότητας του, μετά τις εκλογές.

Η Ρωσία είναι αντίθετη, θεωρώντας πως οι αντικαθεστωτικοί στη Συρία είναι υπεύθυνοι για τη χρήση χημικών – η Κίνα επίσης. Η Βρετανία δεν θα συμμετέχει στον πόλεμο, ούτε η Γερμανία, ενώ τόσο η Ιαπωνία, όσο και η Ν. Κορέα διατηρούν μία ουδέτερη στάση.

(γ) Η Σαουδική Αραβία (μέλος των G20) και το Κατάρ επιθυμούν όσο τίποτα άλλο την πτώση του συριακού καθεστώτος – ενώ η Τουρκία, φοβούμενη την ίδρυση κουρδικού κράτους με πρόσβαση στη θάλασσα, θα ήθελε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο, με την εισβολή στρατού.

(δ) Ο πρόεδρος των Η.Π.Α., παρά το ότι έχει τη δυνατότητα να διεξάγει έναν πόλεμο 60 ημερών χωρίς να ρωτήσει κανέναν (σύμφωνα με την «War Power Resolution» του 1973), έχοντας ως μοναδική υποχρέωση του την ειδοποίηση του Κοινοβουλίου της χώρας του εντός 48 ωρών, αποφάσισε να μην αναλάβει μόνος του την πρωτοβουλία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, είτε έχει πανικοβληθεί μετά την άρνηση της Βρετανίας να συμμετέχει, είτε δεν έχει το κουράγιο – παρά τις κόκκινες γραμμές, τις οποίες είχε θέσει στο καθεστώς της Συρίας, χωρίς αυτό να τις σεβαστεί μέχρι σήμερα. Υπενθυμίζουμε ότι στη χώρα, ο πληθυσμός της οποίας είναι της τάξης των 22 εκ., έχουν σκοτωθεί μέχρι σήμερα, στα πλαίσια του εμφυλίου πολέμου, 100.000 άτομα.

(ε) Τόσο το κύρος του προέδρου, όσο και αυτό της υπερδύναμης, η οποία ευρίσκεται σε τροχιά οικονομικής παρακμής, έχουν υποστεί μεγάλο πλήγμα από την αναβολή της επίθεσης στη Συρία – γεγονός που εκμεταλλεύεται όσο μπορεί η Ρωσία, η οποία κατά πολλούς συμπεριφέρεται όπως το γνωστό «τράβα με και ας κλαίω» (θα ήταν ο μοναδικός κερδισμένος από τη διεξαγωγή ενός περιορισμένου πολέμου, αφού θα πούλαγε όπλα, θα είχε μεγαλύτερα έσοδα από την αύξηση της τιμής του πετρελαίου και θα έπαιρνε ανταλλάγματα από τις Η.Π.Α.).

Ουσιαστικά, η επίσημη αιτία της σύσκεψης των G20 είναι η συνεχιζόμενη αστάθεια των χρηματοπιστωτικών αγορών – καθώς επίσης η τοποθέτηση των βάσεων μίας ισορροπημένης ανάπτυξης στον πλανήτη. Εν τούτοις, η συγκεκριμένη συζήτηση έχει τοποθετηθεί στο περιθώριο – ενώ, σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις του προέδρου της Ρωσίας, οι σχέσεις του οποίου με τον Αμερικανό ομόλογο του έχουν ψυχρανθεί (αφενός μεν από τον πόλεμο της Λιβύης, όπου η Ρωσία δεν μπόρεσε να τον εμποδίσει, αφετέρου από την παροχή ασύλου στον Snowden), η χώρα του δεν θα είχε καμία αντίρρηση στο θέμα της επίθεσης στη Συρία, εάν υπήρχε η συγκατάθεση του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ακριβώς για το λόγο αυτό, επειδή δηλαδή η συγκατάθεση του Συμβουλίου Ασφαλείας είναι αδύνατη, αφού θα «μπλοκαρισθεί» από τη Ρωσία, ο κ.Putin παίζει το παιχνίδι της «γάτας με το ποντίκι», όσον αφορά τον κ.Obama. – ενώ είτε διεξαχθεί πόλεμος, είτε όχι, θα είναι κερδισμένη (αρκεί να είναι περιορισμένης διάρκειας και χωρίς στρατεύματα ξηράς, τα οποία θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν τον 3ο παγκόσμιο Πόλεμο).

Αναμένονται λοιπόν με πολύ ενδιαφέρον τα επόμενα επεισόδια της σύγκρουσης μεταξύ των δύο ανδρών – ειδικά η συμπεριφορά του «εθνικιστή» προέδρου της Ρωσίας, ο οποίος δεν φαίνεται να συμπαθεί καθόλου, από πολλές πλευρές (φυλετικές, θρησκευτικές κλπ.), τον Αμερικανό.

Πηγή Analyst


Posted: 05 Sep 2013 01:45 AM PDT
Γράφει ο Παναγιώτης Γ. Γεωργόπουλος
Ταξίαρχος Πολεμικής Αεροπορίας ε.α.

Άλλη μια θεατρική παράσταση της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ- ΝΔ βρίσκεται σε εξέλιξη. Τίτλος της παράστασης «Πρωτογενές Πλεόνασμα!!!!». Και όχι μόνο αυτό, στην ανακοίνωσή του ο Αν. ΥΠΟΙΚ κ. Σταικούρας δίνει για ακόμα μια φορά ελπίδα στον ελληνικό λαό λέγοντας ότι αν επιτευχθεί, θα δώσει την δυνατότητα διανομής κοινωνικού μερίσματος!

Προσπαθώντας να πείσει την κυβέρνησή του περισσότερο ότι, αυτό το μίγμα πολιτικής (ουσιαστικά εξαθλίωσης του ελληνικού λαού) που χρησιμοποιείται είναι η λύση για έξοδο από την κρίση, τη στιγμή που ΔΝΤ και έγκριτοι οικονομολόγοι ομολογούν ότι «η συνταγή» ήταν λάθος.

Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ μιλά για «πρωτογενές πλεόνασμα» όταν:
• Το Κράτος δεν έχει επιστρέψει ΦΠΑ ποσού ύψους 1,01 δισ. ευρώ και δεν έχει ολοκληρωθεί η επιστροφή ΦΠΑ σε 200.000 αγρότες, ενώ είναι μεγάλοι οι φόβοι για μείωση των επιστρεφόμενων ποσών.
• Το Κράτος χρωστά σε προμηθευτές του το ποσό των 6,3 δισ. ευρώ.
• Το δημόσιο χρέος έφτασε στο 180% (321 δις) αφού επιβαρύνθηκε κατά 16 δισ. ευρώ το 2013! Το PSI του κ. Βενιζέλου που πήγε;
• Κόπηκαν επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων που χορηγούσε μέχρι πέρυσι ο ΟΓΑ σε 200.000 οικογένειες. Το νέο επίδομα (μειωμένο ως και 804 ευρώ ετησίως), δεν έχει καταβληθεί ακόμα στην πλειονότητα των φορολογουμένων.
• Εφέτος φορολογούνται με έκτακτη εισφορά 1%-4% ακόμα και οι συντάξεις αναπήρων πολέμου, το εξωιδρυματικό επίδομα, η ισόβια σύνταξη, το επίδομα πολύτεκνων, το ΕΚΑΣ, το επίδομα επικίνδυνης εργασίας!
• Ένας χρόνος μετά τις εκλογές, η βιομηχανική παραγωγή είναι μικρότερη κατά 4,6% η οικοδομική δραστηριότητα κατά 50%, υγιείς και μεγάλες επιχειρήσεις κλείνουν απειλούνται με λουκέτο η μεταναστεύουν στο εξωτερικό λόγω έλλειψης ρευστότητας, η αγοραστική δύναμη έχει μειωθεί κατά 50% την τελευταία διετία, το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 4,6% σε σχέση με πέρυσι.
• Οι άνεργοι έχουν αυξηθεί κατά 220.000 σε σχέση με πέρυσι. Αλήθεια γιατί δεν εφαρμόζουν το σχέδιο για την ανάσχεση της ανεργίας που είχε παρουσιάσει το Μάρτιο ο νυν Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρώην χειρότερος Υπουργός Οικονομικών της ΕΕ (σύμφωνα με τους Financial Times) κ. Βενιζέλος, που το είχε χαρακτηρίσει ως «ένα μεγάλο φιλόδοξο πρόγραμμα ανάσχεσης της ανεργίας»;
Αλήθεια που είναι οι 150.000 θέσεις εργασίας που είχε υποσχεθεί για κάθε χρόνο ο κ. Σαμαράς;

Τα παραπάνω συμβαίνουν τη στιγμή που επίσημα πλέον, η κ. Μέρκελ ομολογεί ότι «Μπορεί να υπάρξει ένα νέο πακέτο. Κανείς δεν ξέρει πόσο μεγάλο θα είναι αυτό, αυτό θα το δούμε όταν έρθει η ώρα και με βάση τις εκθέσεις της τρόικας». Μάλλον η κ. Μέρκελ δεν είδε το «πρωτογενές πλεόνασμα» του κ. Στουρνάρα.

Και η τρόικα με e-mail!!!!! προς το Υπουργείο Οικονομικών ζητά εδώ και τώρα το κλείσιμο της ΕΛΒΟ, των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) και της ΛΑΡΚΟ και μάλιστα χωρίς αποζημίωση των εργαζομένων, ώστε η Εθνική μας Άμυνα να είναι όμηρος των δικών τους βιομηχανιών.

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι, όσοι έλεγαν ότι πρέπει να είμαστε «καλά παιδιά» μέχρι τις γερμανικές εκλογές για να μας βοηθήσουν μετά οι Γερμανοί, είναι γελασμένοι πικρά.

Οι Γερμανοί θέλουν να κερδίσουν όσα μπορούν.
Τη στιγμή που ο εξαθλιωμένος έλληνας, έπειτα από αιματηρές στερήσεις και θυσίες, θα εργάζεται με μισθούς Βουλγαρίας και Ρουμανίας ενώ θα έχει διαλυθεί πλήρως ο κοινωνικός ιστός, το Τρίτο πακέτο βοηθείας για την Ελλάδα θα ισούται με τρίτο μνημόνιο, όπως άλλωστε δήλωσε η Επίτροπος Μ. Δαμανάκη.

«Τα πακέτα διάσωσης είναι ένα δώρο στους Έλληνες πολιτικούς που εννοούν να συνεχίζουν τις «δουλειές» τους ως συνήθως», αναφέρεται σε άρθρο της εφ. Washington Times.

Κύριοι συγκυβερνώντες, η συμπεριφορά και τα λεγόμενα σας αποδεικνύουν ότι υπάρχει σε εσάς πρωτογενές πλεόνασμα θράσους, αισθανόμενοι ότι διοικείτε ανθρώπους, οι οποίοι δεν νευριάζουν και δεν αντιδρούν στην αισχρή συμπεριφορά σας. Θα διαψευσθείτε.





Posted: 05 Sep 2013 01:31 AM PDT
Η Άγκυρα επιχειρεί αιφνιδιασμό σε Αθήνα και Λευκωσία

Γράφει ο Νίκος Μελέτης

Η παραχώρηση «αδειών» από την τουρκική κυβέρνηση (27 Απριλίου 2012) στην τουρκική εταιρεία ΤΡΑΟ για έρευνες σε περιοχές που υπερκαλύπτουν την υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου είχε προκαλέσει διπλωματική ένταση μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας με την ανταλλαγή ρηματικών διακοινώσεων και κατάθεση διαβημάτων στον ΟΗΕ την περασμένη άνοιξη.

Η τουρκική κυβέρνηση όμως έχει παραχωρήσει άδειες ερευνών στην ΤΡΑΟ και σε περιοχές που υπερκαλύπτουν οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ, ενώ το κατοχικό καθεστώς παράνομα έχει παραχωρήσει δήθεν δικαιώματα ερευνών σε περιοχές της κυπριακής ΑΟΖ, όχι μόνο στη θαλάσσια περιοχή του ψευδοκράτους αλλά ακόμη και νοτίως της Κύπρου.

«Πίρι Ρέις»
Η Τουρκία όμως δεν διέθετε δικό της ερευνητικό σκάφος (το «Πίρι Ρέις» είναι πλέον απαρχαιωμένο) και οι ξένες εταιρείες απέφευγαν την πραγματοποίηση ερευνών σε «αμφισβητούμενες» περιοχές.
Το εμπόδιο αυτό εξέλιπε στις αρχές του 2013, όταν η Τουρκία αγόρασε το υπερσύγχρονο σεισμογραφικό σκάφος «Barbaros Hayrettin Pasa», το οποίο τους τελευταίους μήνες πραγματοποιούσε έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα.

Σύμφωνα με την τουρκική NAVTEX 456/13 οι έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα επρόκειτο να ολοκληρωθούν στις 18 Σεπτεμβρίου, όμως από την Κυριακή το σκάφος επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη και χθες έπλεε προς νότο με κατεύθυνση το λιμάνι της Μερσίνας. Αθήνα και Λευκωσία παρακολουθούν την πορεία του ερευνητικού σκάφους και αναμένουν το επόμενο βήμα της Αγκυρας για να διαπιστωθεί εάν θα επιδιώξει την πρόκληση έντασης.

Χθες στο Αιγαίο για άλλη μια φορά σχηματισμός από δύο τουρκικά μαχητικά και ένα αεροσκάφος τύπου CN-235 εισήλθε στο FIR Αθηνών και πραγματοποίησαν δύο παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας και μία παραβίαση του Εθνικού Εναέριου Χώρου.

Σχόλιο ιστολογίου: Η συγκεκριμένη τουρκική ενέργεια αποτελεί μέρος της επικείμενης κλιμάκωσης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι οποίες αναμένεται στο επόμενη διάστημα να επιδεινωθούν σε άγνωστο βαθμό. Η Άγκυρα μέσω του συγκεκριμένου σκάφους ουσιαστικά περνάει στην Αθήνα και την Λευκωσία το μήνυμα της δικής της έντονης παρουσίας της στην ανατολική Μεσόγειο και στις περιοχές όπου υπάρχουν ενεργειακά κοιτάσματα που "οριοθετεί" σαν δικές της. Αυτή η ενέργεια είναι μία σαφής πρόκληση και ταυτόχρονα μία απόπειρα μέτρησης τυχόν αντιδράσεων από την Ελλάδα και την Κύπρο. Το ότι η Τουρκία επιλέγει την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, με την ανατολική Μεσόγειο να είναι επί ποδός πολέμου και με ένα πλήθος πολεμικών πλοίων στην ευρύτερη περιοχή, ενέχει μία σειρά κινδύνων που δύνανται να δυσχεράνουν κατά πολύ το ελληνοτουρκικό πνεύμα φιλίας (το οποίο γίνεται -όλως παραδόξως- σεβαστό μόνο από την πλευρά της Αθήνας). Να σημειωθεί πως και οι συνεχείς παραβιάσεις των τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών στην περιοχή του Αιγαίου συμπεριλαμβάνονται μέσα στο ίδιο πνεύμα της τουρκικής προκλητικότητας, ενώ η προ δύο εβδομάδων παρουσία ενός άλλου τουρκικού ερευνητικού σκάφους μερικές δεκάδες μέτρα από το νησί της Θάσου (βόρειο Αιγαίο), ήταν ένα ακόμη δείγμα του πνεύματος φιλίας που διακατέχει την Άγκυρα απέναντι στην Ελλάδα. Παραδόξως, δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου αναφέρθηκαν σε τροποποιημένο σε σκάφος αναψυχής τουρκικό πλοίο, δίνοντας έτσι ένα στίγμα της "τόλμης" του μεγάρου Μαξίμου απέναντι στην τουρκική θρασύτητα και την ευθεία πρόκληση που έγινε στο συγκεκριμένο νησί.



Posted: 05 Sep 2013 01:10 AM PDT
Καίριο πλήγμα στον πολιτικό εγωισμό των αμετανόητων  εθνικιστών της Τουρκίας φαίνεται πως πέτυχε το Υπουργείο Παιδείας, στο ζήτημα  των ιεροδιδασκάλων της Θράκης.
Σύμφωνα με νόμο που ψήφισε η ελληνική Βουλή πριν αρκετό καιρό και είχε δημιουργήσει μεγάλες κόντρες στην Ολομέλεια, το ελληνικό κράτος είναι το μόνο αρμόδιο να διορίσει ιεροδιδασκάλους στα σχολεία της Θράκης, αφαιρώντας από τις τοπικές κοινότητες το προνόμιο, το οποίο κατέληγε σε ωμή παρέμβαση του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής στην ελληνική εκπαίδευση.

Από τη στιγμή μάλιστα, που εκδόθηκε η σχετική προκήρυξη για τις 90 θέσεις δασκάλων ισλαμικής θρησκείας, κύκλοι του τουρκικού προξενείου ξεκίνησαν μεγάλο αγώνα, ώστε να σαμποτάρουν οι δάσκαλοι της περιοχής το ζήτημα και η ελληνική Πολιτεία να βρεθεί σε αδιέξοδο. Η προκήρυξη ωστόσο ολοκληρώθηκε και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η μουσουλμανική μειονότητα γύρισε την πλάτη σε όσους προσπάθησαν να τη χρησιμοποιήσουν για να παίξουν πολιτικά παιχνίδια.

Παρά το κλίμα τρομοκρατίας που πήγαν να στήσουν με πρωτεργάτη των ψευδομουφτή Μετέ, οι θέσεις των μουσουλμάνων διδασκάλων καλύφθηκαν κανονικά και το επόμενο διάστημα αναμένεται να πιάσουν δουλειά σε σχολεία και τζαμιά. Οι μουσουλμάνοι θεολόγοι πάντως, δε θα έχουν εύκολο έργο καθώς δεν αποκλείεται οι εντολείς της Άγκυρας να δημιουργήσουν εκ νέου προβλήματα και κλίμα εκφοβισμού. Τα ονόματα πάντως όσων πέτυχαν, αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Άνθρωποι που ζουν στη Θράκη, μιλούν για μία πρώτη νίκη ψυχολογίας έναντι του Προξενείου, το οποίο εδώ και πολλά χρόνια προσπαθεί να χειραγωγήσει τους Έλληνες μουσουλμάνους.



Posted: 05 Sep 2013 12:51 AM PDT
Καθημερινά στα νερά του Αιγαίου διεξάγεται ένας ακήρυχτος ανάμεσα σε δουλεμπόρους, εμπόρους όπλων και ναρκωτικών και κάθε λογής ποινικούς. Στον ευπαθή αυτόν τομέα του Αιγαίου έχουν ταχθεί να αστυνομεύουν τα Κλιμάκια Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ), η ελίτ του Λιμενικού Σώματος. Η αποστολή μας βρέθηκε ένα 24ωρο δίπλα στους άγρυπνους φρουρούς των συνόρων, εκεί που η υπάρχει μια άλλη Ελλάδα αποκομμένη από το αθηνοκεντρικό κράτος, που εργάζεται υπό αντίξοες συνθήκες και συχνά με κίνδυνο την ίδια τους την ζωή. 
 
Γράφει ο Γιάννης Νικήτας
Φωτογραφίες (3 και 5): Γιάννης Νικήτας

Το σκοτάδι έχει πέσει. Ο αέρας σε συνδυασμό με τα κύματα προσφέρουν την απόλυτη αιγαιοπελαγίτικη μαγεία. Ξαφνικά στην οθόνη του ραντάρ φαίνεται ύποπτο σκάφος να κινείται εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων δίχως φανούς ναυσιπλοΐας παραβιάζοντας τους κανονισμούς του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλίας. Στο Περιπολικό Ανοιχτής Θαλάσσης έχει σημάνει συναγερμός αρχής γενομένης από την γέφυρα του πλοίου με τον χειριστή του ραντάρ ερευνάς επιφανείας να καταγράφει την πορεία και την ταχύτητα του σκάφους.

Η ομάδα επεμβάσεων, ειδικά εκπαιδευμένη και εξοπλισμένη, ετοιμάζεται να επιβιβαστεί στο σκάφος (φουσκωτό) που μεταφέρει το Περιπολικό Ανοιχτής Θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος (ΛΣ). Ταυτοχρόνως, έχει ειδοποιηθεί ο θάλαμος επιχειρήσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και τα κατά τόπους λιμεναρχεία, καθώς επίσης και τα Κλιμάκια Ειδικών Αποστολών. Η επιχείρηση είναι μεγάλη.

Η μηχανή του φουσκωτού «μουγκρίζει» στην κυριολεξία και πάνοπλοι οι άνδρες του Λιμενικού είναι αποφασισμένοι να σταματήσουν τους κακοποιούς. Για την ομάδα ειδικών αποστολών θα είναι άλλη μια συνηθισμένη βραδιά στα παγωμένα νερά του Βορείου Αιγαίου. Την ίδια στιγμή οι άνδρες των ΚΕΑ φορτώνουν τα υλικά τους στο σκάφος τους, ενώ το παράκτιο περιπολικό του ΛΣ με μέγιστη ταχύτητα πλεύσης συνδράμει στο περιστατικό. Το φουσκωτό των ΚΕΑ σκίζει σαν βέλος τα κύματα και χάνεται στον ορίζοντα. Η θερμική κάμερα του περιπολικού ανοιχτής θαλάσσης προσπαθεί να εντοπίσει τον στόχο.

Εν τέλει, λίγο αργότερα θα το καταφέρει και θα διαπιστώσει πως πρόκειται για λαθρομετανάστες. Η ομάδα επεμβάσεων προσεγγίζει το δουλεμπορικό και συλλαμβάνει τους λαθρομετανάστες εν ριπή οφθαλμού με τα άλλα δύο σκάφη να καλύπτουν τις κινήσεις τους και να είναι σε ετοιμότητα εμπλοκής. Οι εικόνες θυμίζουν ταινία του Χόλυγουντ…

Οι λαθρομετανάστες θα συλληφθούν και την επόμενη μέρα θα πάρουν το πολυπόθητο χαρτάκι που τους υπαγορεύει σε 30 μέρες να έχουν εγκαταλείψει την Ελλάδα, με αυτό το μαγικό «εισιτήριο» θα κατευθυνθούν στην πρωτεύουσα όπου το πρόβλημα διογκώνεται. Και με 5.000 απελάσεις του Ξένιου Δία δεν λύνεται το πρόβλημα, αφού χρειάζονται δραστικά μέτρα όπως θα αναφέρουμε στις παρακάτω γραμμές.

Αξίζει να σημειωθεί πως ελάχιστοι λαθρομετανάστες οδηγούνται σε κέντρα κράτησης δεδομένου πως το πρόγραμμα έχει βαλτώσει εξαιτίας της οικονομικής δυσπραγίας και αφετέρου εξαιτίας της έλλειψης χώρων και των αντιδράσεων από τις τοπικές κοινωνίες. Συγκεκριμένα το Λιμενικό το πρώτο τρίμηνο του 2013 προχώρησε σε 880 συλλήψεις λαθρομεταναστών και 13 διακινητών ενώ το 2012 είχε προβεί σε 31 και 1 συλλήψεις αντίστοιχα. Αντίστροφη πορεία έχουν τα στοιχεία όσον αφορά το πέρασμα στον Έβρο.

Οι παραπάνω σκηνές είναι η ρουτίνα του Αιγαίου στην «απλή» τους δεδομένου πως πολλές φορές λαμβάνουν χώρα περιστατικά ένοπλων συμπλοκών απέναντι σε κακοποιούς εφοδιασμένους με τυφέκια εφόδια και πολυβόλα ενώ δεν λείπουν περιστατικά που σκάφη διαθέτουν τυφέκια ελεύθερου σκοπευτή με σκοπό να βάλλουν από μακριά τους λιμενικούς.

Στην όλη εξίσωση πρέπει να τονιστεί η αδράνεια της Τουρκικής Ακτοφυλακής που κάνει «τα στραβά μάτια», ενώ δεν είναι και λίγες οι φορές που υπάρχουν υπόνοιες πως συνοδεύει δουλεμπορικά ή άλλα ύποπτα σκάφη. Φαίνεται πως το φερόμενο ως δόγμα του μακαρίτη πρωθυπουργού Τουργκούτ Οζάλ, ότι «δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες, αφού αρκεί να τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια από εδώ μεριά και να τελειώνουμε μ' αυτούς», βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή με τις ελληνικές κυβερνήσεις παραδοσιακά να εθελοτυφλούν. Το βαθύ τουρκικό κράτος έχει άλλωστε ιστορική ειδίκευση σε κάθε τύπου εθνοκαθάρσεις. 

Αν δεν προβληματιστούμε σχετικά, τότε υιοθετούμε τη μελλοντική διάλυση της εθνολογικής και κοινωνικής μας συνοχής. Η «μικρή πλην έντιμος Ελλάς» φυσικά δεν είναι σε θέση να περιθάλψει το ένα δισ. των λιμοκτονούντων παγκοσμίως, των ψυχών που επιζητούν δικαίως μια θέση στη ζωή. Ορισμένοι που δηλώνουν «προοδευτικοί» πολιτικοί και ακτιβιστές, προσεγγίζουν το πρόβλημα με ανιδιοτέλεια μεν, αλλά μόνο από την ανθρωπιστική του σκοπιά. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι για όλα φταίει… ο ιμπεριαλισμός, παραβλέποντας – ή αποφεύγοντας λόγω εγγενούς δυσκολίας να το αντιμετωπίσουν – ότι το πραγματικό πρόβλημα, το μεγαλύτερο θύμα, σκόπιμα ή μη, είναι η χώρα μας.

Είναι τοις πάση γνωστή η αλματώδης όσο και εξωφρενική αύξηση του αριθμού των λαθρομεταναστών που η Τουρκία προωθεί στην Ελλάδα μέσω των νησιών του ανατολικού Αιγαίου. Ως ένα ακόμα «αντάλλαγμα» για την ελληνική στήριξη των ευρωπαϊκών φιλοδοξιών της Τουρκίας, η γειτονική μας χώρα φροντίζει να μας… εφοδιάζει καθημερινά με εκατοντάδες Ασιάτες μουσουλμάνους, με το αζημίωτο φυσικά για την ίδια. Εδώ και 15-20 τουλάχιστον χρόνια, η Τουρκία προωθεί συστηματικά λαθραίους από τα μικρασιατικά παράλια στα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Δεν περνάει μέρα που να μην βρεθούν σε κάποιο νησί ή βραχονησίδα 10, 20 ή και 50 μετανάστες.

Κύρια νησιά εισόδου των λαθρομεταναστών στο Αιγαίο είναι η Μυτιλήνη, η Κως, η Σάμος, η Χίος και άλλα μικρότερα, ειδικά στα Δωδεκάνησα. Οι περισσότεροι που θα μπουν, επιδιώκουν να μείνουν στην Ελλάδα, για άλλους η Ελλάδα αποτελεί πύλη εισόδου των Ασιατών και Αφρικανών λαθρομεταναστών προς την Ευρώπη. Βάσει πηγών του Λιμενικού, αλλά και από τα στοιχεία όσων συλλαμβάνονται, οι δουλέμποροι είναι στο 90% των περιπτώσεων Τούρκοι. Σπάνια είναι και Αλβανοί, Κούρδοι, Ιρανοί και Έλληνες.

Μέχρι να φθάσουν στην Τουρκία, οι λαθρομετανάστες από την νοτιοανατολική Ασία (Ινδίες, Φιλιππίνες, Μπαγκλαντές, Πακιστάν, και κυρίως Αφγανιστάν) που στην συνέχεια εμπλουτίζονται από Ιρακινούς και Κούρδους, ακολουθούν συγκεκριμένο δρομολόγιο, μέσω Πακιστάν και Ιράν. Φθάνουν στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν είτε με τα πόδια από δύσβατα μονοπάτια, είτε με παλιά λεωφορεία. Οι Τούρκοι δουλέμποροι τους παραλαμβάνουν στην πόλη Hakkari, στο τουρκοκρατούμενο πάντα Κουρδιστάν. Από εκεί, με λεωφορεία και φορτηγά τους οδηγούν από τις πόλεις Elazig και Adapazari στην Κωνσταντινούπολη και στην Σμύρνη. 

Στην Κωνσταντινούπολη, οι δουλέμποροι τους «στοιβάζουν» σε φθηνά ξενοδοχεία, στην συνοικία Aksaray, όπου είναι εγκατεστημένο όλο το κύκλωμα: Τουριστικά πρακτορεία που στην πραγματικότητα ασχολούνται μόνο με την προώθηση λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, γραφεία παραχαρακτών για διαβατήρια και ταυτότητες, και βεβαίως οι «πιάτσες» όσων θησαυρίζουν από την «δουλειά». Τα τελευταία χρόνια λόγω του μεγάλου αριθμού λαθρομεταναστών, έχουν δημιουργηθεί «στρατόπεδα» συγκέντρωσης σε αρκετές πόλεις των μικρασιατικών παραλίων (Σμύρνη, Μάρμαρις, Αλικαρνασσός, Turgut Reis) με την ανοχή των τουρκικών αρχών.

Όλα αυτά τα καραβάνια, εκατοντάδες εξαθλιωμένοι, περιμένουν ως και δύο μήνες για να βρεθεί το σαπιοκάραβο προς την Ελλάδα…

Πηγή Defence-Point



Posted: 04 Sep 2013 10:24 PM PDT
Του Πάρι Καρβουνόπουλου

Πόλεμος με ημερομηνία λήξης. Η απόφαση της Γερουσίας που δίνει το "πράσινο φως" για επίθεση στη Συρία ,κάνει λόγο για επιχειρήσεις 90 ημερών. Πως διασφαλίζεται αυτό κανείς προφανώς δεν μπορεί να εξηγήσει. Και κανείς πολύ περισσότερο δεν μπορεί να πει αν η αμερικανική επίθεση που μοιάζει στη θεωρία μια απλή υπόθεση λόγω της υπεροπλίας της ,δεν θα εξελιχθεί σε μια απρόβλεπτη αναμέτρηση με τρομακτικές επιπτώσεις για την Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή. Στην οποία βρίσκεται και η Ελλάδα.

Το "χτύπημα" στην Συρία μπορεί να ανοίξει τις "πύλες της κολάσεως" στη Μέση Ανατολή οι οποίες δεν θέλουν και πολύ για να παραβιαστούν. Ο στόχος της επίθεσης όπως είπαν οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας των ΗΠΑ είναι να "αποδυναμωθεί η στρατιωτική ισχύς του καθεστώτος Άσαντ". Είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν οι Τόμαχωκ και οι αεροπορικές επιθέσεις θα επιτύχουν τον αντικειμενικό σκοπό.

Ποιος μπορεί να διαβεβαιώσει για την αντίδραση του καθεστώτος Άσαντ;
Ποιος μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι οι απειλές για "αντίποινα" σε Ισραήλ και Συρία είναι "κούφιες";
Ποιος πιστεύει ότι οι αμερικανικοί πύραυλοι θα "πείσουν" τις ποτισμένες με μίσος αντιμαχόμενες πλευρές να αφήσουν τα όπλα και να προσπαθήσουν να βρουν λύση;

Και βέβαια ποιος έχει πειστεί στ΄ αλήθεια ότι οι λεγόμενοι αντικαθεστωτικοί "αξίζουν" την επέμβαση της Δύσης; Τα παθήματα σε Λιβύη και Αίγυπτο φαίνεται ότι δεν έγιναν μαθήματα για τους ισχυρούς του κόσμου. Και στη Συρία "αυτό που έρχεται" μοιάζει πολύ πιο φοβερό και τρομακτικό σε σχέση με αυτό που ήρθε σε Αίγυπτο και Λιβύη.

"Ελεγχόμενοι πόλεμοι" είναι δύσκολο να υπάρξουν . Και σε μία πυριτιδοαποθήκη όπως η Μέση Ανατολή είναι αδύνατον. Όποια κι αν είναι τα αμερικανικά σχέδια ,όσο βέβαιοι κι αν αισθάνονται οι αμερικανοί ότι μπορούν να ελέγξουν το παιχνίδι ο κίνδυνος να γενικευτεί η ανάφλεξη είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός. Στην περιοχή δεν υπάρχει ψυχραιμία και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τον Άσαντ ,τους αντικαθεστωτικούς και τη Συρία.
Η Τουρκία για παράδειγμα είναι πλέον σαφές ότι έχει στο τιμόνι της έναν άλλο Ερντογάν. Έναν ηγέτη που δείχνει να έχει χάσει τον έλεγχο και να "πάσχει" από κρίσεις μεγαλομανίας και μεγαλοϊδεατισμού. Έναν ηγέτη που βλέπει πίσω απ΄ όλα συνομωσίες με πρωταγωνιστές τους Ισραηλινούς . Οι οποίοι από τη δική τους πλευρά είναι λογικό να ανησυχούν και να στρέφουν πάλι τη προσοχή τους στο Ιράν που δεν μπορεί φυσικά να μείνει αμέτοχο στην όλη κρίση, παρακολουθώντας την πτώση του καθεστώτος Άσαντ.

Όλα αυτά συνθέτουν ένα σκηνικό που το λιγότερο ανησυχεί για να μην πούμε τρομάζει. Η Ελλάδα είχε και έχει ακόμη την δυνατότητα να παίξει ρόλο σ΄ αυτό το θρίλερ και μάλιστα πρωταγωνιστικό. Όχι στην στήριξη για την εκδήλωση της αμερικανικής επίθεσης . Αυτό είναι το "ευκολο" . Το δύσκολο ήταν και είναι να αξιοποιήσει τη θέση της, τη γνώση της για την περιοχή και τις ιδιομορφίες της και να αναλάβει -κατόπιν συννενόησης με τους ισχυρούς- πρωτοβουλιών που θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια αρχή έστω εκτόνωσης της πολεμικής έντασης. Όπως είπε στο Onalert κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης "κάποιος θα έπρεπε να είχε ήδη κάνει ένα ταξίδι στη Δαμασκό". Προφανώς εννοούσε αυτόν που τουλάχιστον σήμερα πάει στο Κάϊρο.

Όπως και να ΄χει ο κίνδυνος να ανοίξει ένα απρόβλεπτο πολεμικό μέτωπο στην πόρτα μας είναι πια δεδομένος. Ας προετοιμαστούμε για τις επιπτώσεις του. 




Posted: 04 Sep 2013 09:55 PM PDT
Το συριακό καθεστώς δεν θα υποκύψει απέναντι στις απειλές της Δύσης για στρατιωτικό πλήγμα εναντίον της Συρίας, "ακόμη κι αν γίνει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος", δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας, Φάισαλ Μόκνταντ.

"Η συριακή κυβέρνηση δεν θα αλλάξει στάση ακόμη και αν γίνει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος. Κανένας Σύρος δεν μπορεί να θυσιάσει την ανεξαρτησία της πατρίδας του" είπε σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Σύρος αξιωματούχος τόνισε ότι η Δαμασκός θα κινητοποιήσει τους συμμάχους της απέναντι στον γαλλοαμερικανικό άξονα και πρόσθεσε ότι το καθεστώς έχει λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για να αντιμετωπίσει ένα ενδεχόμενο πλήγμα από τη Δύση.

"Δεν πρόκειται να δώσουμε πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο θα απαντήσει η Συρία (...) Η Συρία έλαβε όλα τα μέτρα για να απαντήσει σε μια τέτοια επίθεση", είπε.

"Αν η Γαλλία θέλει να στηρίξει την Αλ Κάιντα και τους Αδελφούς Μουσουλμάνους,
όπως τους στήριξε στην Αίγυπτο και σε άλλε περιοχές του κόσμου, οδεύει προς μια αποτυχία στη Συρία", είπε ο Μόκνταντ κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε από το υπουργείο Εξωτερικών, στη Δαμασκό.

"Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι η κατάσταση στην περιοχή μετά την έναρξη αυτής της επίθεσης", προειδοποίησε.

"Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους αυτή τη στιγμή κινητοποιούν τους συμμάχους τους ενόψει μιας επίθεσης εναντίον της Συρίας. Νομίζω ότι και η Συρία, από την πλευρά της, έχει το δικαίωμα να κινητοποιήσει τους δικούς της συμμάχους και αυτοί οι τελευταίοι θα της παράσχουν κάθε είδους υποστήριξη" συνέχισε, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για το θέμα αυτό. "Με βάση τη Χάρτα του ΟΗΕ η Συρία έχει το δικαίωμα να απαντήσει σε μια τέτοια επίθεση η οποία δεν νομιμοποιείται από το διεθνές δίκαιο", τόνισε.


"Το Ιράν, η Ρωσία, η Νότια Αφρική και ορισμένες αραβικές χώρες απορρίπτουν αυτήν την επίθεση και είναι έτοιμες να αντισταθούν στον πόλεμο που θα κηρύξουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, συμπεριλαμβανομένης και της Γαλλίας, στη Συρία", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Μόκνταντ, "η στάση της Ρωσίας παραμένει αμετάβλητη". Κατά τον Σύρο αξιωματούχο, η Μόσχα τηρεί μια "υπεύθυνη στάση (....) υπέρ της ειρήνης".

Nooz



Posted: 04 Sep 2013 09:27 PM PDT
Την ώρα που ο Λευκός Οίκος ετοιμάζεται να χτυπήσει την Συρία, η Μόσχα ανεβάζει την δική της παράσταση, ωρυόμενη εναντίον μιας ακόμη αμερικανικής τυχοδιωκτικής παρέμβασης σε μια μυστήρια και μπερδεμένη γεωγραφική περιοχή. Τα ρωσικά πλοία άρχισαν να κατεβαίνουν και πάλι στη Μεσόγειο, υποτίθεται για να λάβουν θέσεις μάχης. Οι Ρώσοι αξιωματούχοι απευθύνουν νεφελώδεις προειδοποιήσεις για καταστροφικές εξελίξεις αν τυχόν και παρακαμφθεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Dmitry Rogozin, στενός συνεργάτης του Vladimir Putin, κατηγορεί τις ΗΠΑ, λέγοντας πως συμπεριφέρονται στον μουσουλμανικό κόσμο όπως «μια μαϊμού με χειροβομβίδα»! Εν τω μεταξύ, η ρωσική κρατική τηλεόραση, διακόπτοντας το σύνηθες (με άρτο και θεάματα) πρόγραμμά της, αναλύει με κάθε λεπτομέρεια το πώς η Αμερική για μια ακόμη φορά παρακάμπτει τους διεθνείς οργανισμούς, και υπονομεύει το διεθνές δίκαιο. Σε ένα χαρακτηριστικά εξωφρενικό παράδειγμα, όσον αφορά στις υπερβολές των ΜΜΕ της Ρωσίας, το κρατικό πρακτορείο ITAR-TASS, επανέλαβε τα «λεχθέντα» της Carla Del Ponte, μέλους της επιτροπής του ΟΗΕ που εξετάζει τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία, η οποία φέρεται να δήλωσε πως τα χημικά που χρησιμοποιήθηκαν στην Ghouta, προήλθαν από τις παραστρατιωτικές ομάδες της συριακής αντιπολίτευσης.

Βέβαια, η Del Ponte ποτέ δεν είπε κάτι τέτοιο, και όμως το ρωσικό πρακτορείο, το ρεπορτάζ του οποίου αναδημοσιεύτηκε σε ολόκληρη τη Ρωσία, αρνήθηκε να το διορθώσει. Το ρωσικό μήνυμα που βγαίνει προς τα έξω είναι το παλιό, γνώριμο όχι που μάλιστα αυτή τη φορά συνοδεύεται και από μερικά «αγριωπά» πολεμικά πλοία. Και ως συνήθως, δεν έχει καμία μα καμία σημασία.

Τι μπορεί στα αλήθεια να κάνει η Ρωσία;
Ε, λοιπόν, όχι και πάρα πολλά.
Μπορεί, και θα το κάνει, να θέσει βέτο σε οποιαδήποτε απόφαση επικυρώνει τη χρήση βίας στη Συρία. Μάλιστα, ο αντιπρόσωπός της στον ΟΗΕ ήδη αποχώρησε από μια συνάντηση στην οποία η πρέσβης των ΗΠΑ στον OΗΕ, Samantha Power, ζήτησε «άμεση δράση». Και ξέρετε κάτι; Αυτή η κίνηση ήταν και αναμενόμενη, και όχι και τόσο ανυπέρβλητη. Η πιο εποικοδομητική στάση των Ρώσων σε τέτοιου είδους ζητήματα ήταν η αποχή από τη ψηφοφορία που κατέληξε στην απόφαση χρήσης βίας στη Λιβύη. Όπως ανέφερε ένας αξιωματούχος του Κογκρέσου, «αυτοί έχουν την δύναμη όταν λένε όχι, αλλά όταν εμείς λέμε όχι, τότε αυτοί χάνουν την όποια δύναμή τους».

Πρακτικά, θα χρησιμοποιήσουν άραγε οι Ρώσοι τα πολεμικά τους πλοία; Σε καμιά περίπτωση. Η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις είναι τραγική, και παρά τα μεγάλα λόγια, το τελευταίο που θα ήθελε η Μόσχα είναι να εμπλακεί σε παίγνιο «ναυμαχίας» με τις ΗΠΑ.

Τι γίνεται όμως με τις αποστολές πολεμικού υλικού; Με δεδομένη την επιμονή των Ρώσων ότι απλά αποτελούν συμβατικές εμπορικές υποχρεώσεις τους, συν το ότι δεν υφίσταται κάποιο εμπάργκο στη Συρία, τότε δεν παραβιάζονται διεθνείς νόμοι και άρα θα συνεχιστεί ο ανεφοδιασμός του Assad. Η πιο πιθανή εξέλιξη θα είναι οι Ρώσοι να αυξήσουν τις αποστολές ελαφρών όπλων, όπως π.χ. αντιαρματικών πυραύλων και εκτοξευτών, αλλά όπως δείχνει έρευνα του Reuters, αυτό γίνεται ούτως ή άλλως από τον περασμένο Απρίλιο, οπότε και διπλασιάστηκαν οι μεταφορές ρωσικών όπλων προς τον Assad.

Κάποιοι υπενθύμισαν τα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα ρωσικής κατασκευής S-300, που μπορούν να πλήξουν πολλαπλούς στόχους ταυτόχρονα, και που μπορεί να αποδειχθεί κρίσιμος παράγοντας στην σύγκρουση. Μάλιστα, το Ισραήλ έχει προειδοποιήσει πως θα επιτεθεί την στιγμή της παράδοσής τους στον Assad. «Πρόκειται για ένα πραγματικά σοβαρό όπλο», είχε πει ο Πούτιν τον περασμένο Ιούνιο, όταν προσπαθώντας να καθησυχάσει την Δύση, διέψευδε τις πληροφορίες ότι οι πύραυλοι είχαν ήδη παραδοθεί στον Bashar Al-Assad, ο οποίος μάλιστα είχε δώσει και προκαταβολή. «Δεν θέλουμε να αλλάξουμε τις ισορροπίες της περιοχής», είχε δηλώσει.
Έτσι, η Συρία δεν διαθέτει, αλλά μάλλον δεν πρόκειται ούτε στο εγγύς μέλλον να αποκτήσει τους S-300. Ακόμη όμως και αν τους αποκτήσει, θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να εγκατασταθούν και να εκπαιδευτεί το προσωπικό. Επιπλέον, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον των ανταρτών, αλλά αποτελούν μια διασφάλιση απέναντι σε μια αεροπορική επίθεση της Δύσης. Τώρα όμως που μια τέτοια επίθεση αποτελεί ανοιχτό ενδεχόμενο, ο Assad δεν διαθέτει αυτούς τους πυραύλους. Eπίσης, οι S-300 δεν έχουν δοκιμαστεί ποτέ στο πεδίο της μάχης.

Η Ρωσία θα μπορούσε εύκολα να αποσύρει την συγκατάθεσή της από το «Βόρειο δίκτυο διανομής», στο οποίο βασίζονται οι ΗΠΑ (σε τεράστιο βαθμό) για την εισαγωγή και εξαγωγή πολεμικού υλικού από το Αφγανιστάν. Ναι αλλά η Αμερική σκοπεύει να απεμπλακεί από εκεί πολύ σύντομα, ενώ συγχρόνως οι Ρώσοι βγάζουν πολλά χρήματα από την όλη επιχείρηση.

Τι θα συμβεί λοιπόν μόλις αρχίσουν να εκτοξεύονται οι πύραυλοι Tomahawk;
Πως θα αντιδράσει η Μόσχα;
«Δεν θα αντιδράσει» μας λέει ο πάντα έγκυρος ειδικός επί ζητημάτων Μέσης Ανατολής, Georgy Mirsky. «Δεν χρειάζεται να αντιδράσει. Γιατί να αντιδράσει; Κανείς δεν μας ακουμπά, κανείς δεν μας ενοχλεί. Η Ρωσία θα κάτσει αναπαυτικά και θα παρακολουθεί την Αμερική που θα εμπλέκεται σε έναν ακόμη τρομακτικό πόλεμο στη Μ. Ανατολή. Η Ρωσία θα δώσει στον Assad όσο οπλισμό χρειαστεί, όπως αντίστοιχα η Χεζμπολάχ και το Ιράν θα συνδράμουν με προσωπικό…».

Οι Ρώσοι, όπως σωστά αναφέρει ο Mirsky, δεν νοιάζονται ιδιαίτερα για το τι συμβαίνει στη Συρία, και αν η Μόσχα χάσει τον Assad και την Συρία, να θυμόμαστε ότι δεν είναι και τόσο πολύτιμος σύμμαχος τους όσο φαντάζονται μερικοί. «Τι έχουμε στη Συρία», αναρωτιέται ο Mirsky, «μια μικρή ναυτική βάση; Τους πουλάμε όπλα; Έχουμε πολλούς τέτοιους πελάτες σε όλο τον πλανήτη. Μόνο η Ινδία αγοράζει από μόνη της δεκαπλάσια ρωσικά όπλα απ' ότι η Συρία». Είτε με το στόλο είτε χωρίς αυτόν, όταν τα πράγματα ζορίσουν, ο Putin δε θα τρέξει για βοήθεια. Αν η Δύση επιτεθεί, και ο Putin συνεχίσει να ενοχλεί από το παρασκήνιο, αυτό σύμφωνα με τον Mirsky θα αποτελεί ένα επικοινωνιακό κόλπο και τίποτα παραπάνω. «Θα δείξει στους Ρώσους πολίτες ότι η Αμερική ξαναδείχνει το επιθετικό της πρόσωπο…», εξηγώντας πως τα είκοσι χρόνια που πέρασαν από την λήξη του Ψυχρού Πολέμου δεν είναι και μεγάλο διάστημα. «Παράλληλα, ο Putin θα δείξει ότι παραμένει μεγάλος ηγέτης, που ανόρθωσε τη χώρα από τα γόνατα που βρίσκονταν, και πως ποτέ μα ποτέ δεν θα χορέψει στους ρυθμούς της Αμερικής».

Και τι συμβουλεύει ο Miskey;  Μην δίνετε σημασία στη Ρωσία. Απ' όλα τα εμπόδια στον δρόμο του Οbama προς τη Δαμασκό, ο Putin δεν είναι ένα από αυτά. «Όλα γίνονται για εσωτερική κατανάλωση», λέει. Και όπως μας θυμίζει ένας αξιωματούχος του Κογκρέσου, «απλά οι Ρώσοι θα βρουν τρόπο να κάνουν θόρυβο, και αυτό θα είναι όλο…».

Απόδοση: S.A.



www.kostasxan.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.