24 Ιαν 2014

Οι 8 τροφές που δεν θα πρέπει να ξαναφάτε για το καλό του εγκεφάλου σας!


Αν θεωρείτε ότι οι τροφές που καταναλώνετε, δεν ασκούν καμία επίδραση στην εγκεφαλική λειτουργία, κάνετε μεγάλο λάθος!



Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν τροφές, η κατανάλωση των οποίων, αργά αλλά σταθερά, προκαλεί ανεπιθύμητες παρενέργειες στον εγκέφαλό μας.

Δείτε ποιες είναι αναλυτικά, ώστε να τις καταναλώνετε με μέτρο, περιορίζοντας τις συνέπειες.

Προϊόντα με ζάχαρη

Η μακροχρόνια κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων ζάχαρης, μπορεί να προκαλέσει πληθώρα νευρολογικών προβλημάτων, να επηρεάσει τη μνήμη, αλλά και να επιβραδύνει τις μαθησιακές μας ικανότητες.

Aλκοόλ

Προκαλεί διανοητική σύγχυση και επηρεάζει αρνητικά τη μνήμη μας. Τα συμπτώματα είναι αναστρέψιμα με την προϋπόθεση ότι η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ, θα είναι παροδική και όχι μόνιμη.

Πρόχειρο φαγητό

Πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ έδειξε ότι το πρόχειρο φαγητό διαταράσσει την ισορροπία των χημικών ουσιών του εγκεφάλου. Οδηγεί στην εκδήλωση συμπτωμάτων στρες και κατάθλιψης, ενώ περιορίζει σημαντικά τη νοητική λειτουργία, τη δυνατότητα μάθησης, την εγρήγορση και τη μνήμη.

Αλάτι

Έρευνες υποδεικνύουν ότι οι μεγάλες ποσότητες νατρίου που λαμβάνουμε από το αλάτι επηρεάζουν τη νοητική λειτουργία και μας εμποδίζουν να σκεφτούμε καθαρά.

Τηγανητά

Τα τηγανητά ή επεξεργασμένα τρόφιμα, καταστρέφουν αργά τα νευρικά κύτταρα που βρίσκονται στον εγκέφαλο. Ωστόσο, ορισμένα έλαια είναι πιο επικίνδυνα από άλλα. Για παράδειγμα, το ηλιέλαιο θεωρείται από τα πιο τοξικά.

Προμαγειρεμένα τρόφιμα

Λόγω των συντηρητικών ουσιών που περιέχουν, είναι δυνατόν να προκαλέσουν σε βάθος χρόνου εκφυλιστικές παθήσεις του εγκεφάλου.

Επεξεργασμένες πρωτεΐνες

Σε αντίθεση με τις φυσικές πρωτεΐνες που βοηθούν το νευρικό μας σύστημα, οι μεταποιημένες ζωικές πρωτεΐνες κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Προτιμήστε τα ψάρια, τα γαλακτοκομικά, τα καρύδια και τους ξηρούς καρπούς, που αποτελούν φυσικές πηγές υψηλής ποιότητας πρωτεϊνών.

Τρανς λιπαρά

Μας κάνουν υποτονικούς, επηρεάζουν την ποιότητα ανταπόκρισης του εγκεφάλου μας και αυξάνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου. Επίσης, προκαλούν προβλήματα που σχετίζονται  με την καρδιά και παχυσαρκία.

onmed.gr

Πηγή: http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.com/2014/01/8_4295.html#ixzz2rIvDXwoP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.