10 Νοε 2013

Ολα τα γουρούνια ίδια μούρη έχουν.....

Χιλιάδες στους δρόμους της Βαλένθια για το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης

Χιλιάδες στους δρόμους της Βαλένθια για το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης
Χιλιάδες πολίτες κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους της Βαλένθια καταγγέλοντας το κλείσιμο της Δημόσιας Τηλεόρασης της χώρας μετά από απόφαση της περιφερειακής κυβέρνησης. Στο συλλαλητήριο που διοργανωθηκε από 160 οργανώσεις και συνδικάτα, πήραν μέρος πανεπιστημιακοί, άνθρωποι από το χώρο του Πολιτισμού και των Τεχνών, εκπρόσωποι δημοσιογραφικών ενώσεων και χιλιάδες πολίτες. Κεντρικό σύνθημα των διαδηλωτών ήταν ένα. Η Δημόσια Τηλεόραση της Βαλένθια δεν πεθαίνει. Είναι δική σου.

Το κλείσιμο της περιφερειακής τηλεόρασης της Βαλένθια, θύμισε έντονα τον ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ με τον ισπανικό Τύπο, εύστοχα να παρατηρεί ότι η Ισπανία ακολουθεί τα βήματα της Ελλάδας, με το κλείσιμο της περιφερειακής τηλεόρασης
 
Η τοπική κυβέρνηση ισχυρίστηκε πως τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα ήταν αυτά που την οδήγησαν στην απόφαση να σφραγίσει την περιφερειακή δημόσια τηλεόραση και το ραδιόφωνο.
 
Το 2012 η RTVV είχε προσπαθήσει να απολύσει τους 1.000 από τους 1.700 υπαλλήλους της, το δικαστήριο όμως έκρινε παράνομη την απόλυσή τους
 
Έτσι η κυβέρνηση, μετά την εξέλιξη, αποφάσισε να ακολουθήσει το παράδειγμα της κυβέρνησης Σαμαρά και να ρίξει μαύρο σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς δέκτες.
 
Πηγή: Publico. es

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.