18 Απρ 2013

Η καθημερινή Άποψη 17-4-13


NEWSLETTER 17 04 no1
NEWSLETTER 17 04 no2
NEWSLETTER 17 04 no3

opap slide 
Δύο ήταν τελικά οι προσφορές που κατατέθηκαν για την απόκτηση του 33% του μετοχικού κεφαλαίου της ΟΠΑΠ Α.Ε. Οι σύμβουλοι αποκρατικοποίησης παρέλαβαν τους φακέλους της Emma Delta Ltd και του fund Third Point καθώς και τις οικονομικές τους προσφορές.

Σύμφωνα με τη διαδικασία του διαγωνισμού οι φάκελοι θα εξεταστούν για την εγκυρότητα της συμμετοχής και τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση των προσφορών. Εκτιμάται ότι την Παρασκευή ή το αργότερο στην αρχή της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να γίνει γνωστό το όνομα του πλειοδότη.

Το fund Emma Delta Ltd διαχειρίζεται η εταιρία Emma Delta Management Ltd με κύριους μετόχους τους Γίρι Σμετς (66,7%) και Γιώργο Μελισσανίδη (33,3%). Στο σχήμα, αναφέρουν πληροφορίες, θα συμμετάσχει και η ιταλική Lottomatica που αποτελεί ένα από τους τρεις μεγαλύτερους ομίλους στην διεθνή αγορά τυχερών παιχνιδιών και έχει επιλεγεί από τον ΟΠΑΠ ως συνεργάτης για την επέκταση του Οργανισμού στο διαδίκτυο. Η οικογένεια Ντε Αγκοστίνι, βασικοί μέτοχοι της Lottomatica, κατέχουν επίσης ποσοστό της ασφαλιστικής εταιρείας Generali, η οποία έχει συμπράξει με το PPF για την από κοινού δραστηριότητα σε 14 χώρες της ανατολικής Ευρώπης. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι στο ίδιο σχήμα μετέχει και ο Χρήστος Κοπελούζος.

Το Third Point αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά κεφάλαια των ΗΠΑ, με υπό διαχείριση πάγια ύψους 10,1 δισ. δολαρίων στο τέλος του 2012. Στην Ελλάδα έγινε γνωστό έπειτα από την απόφασή του να τοποθετηθεί σε ελληνικά ομόλογα κατά τη διάρκεια που μαίνονταν η «Ελληνική Κρίση», μία κίνηση που απέφερε στο fund μεγάλα κέρδη, που οι αναλυτές αναφέρουν πως ξεπερνούν τα 500 εκατομμύρια δολάρια. Η Third Point συμμετέχει, μεταξύ άλλων, με σημαντικά ποσοστά σε εταιρείες όπως η Yahoo, η Apple Inc και η Murphy Oil Corp. Πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στη δημιουργία hedge fund (Third Point Hellenic Recovery Fund) που θα επικεντρώνεται στην αγορά assets στην Ελλάδα. Οι πληροφορίες θέλουν ήδη το επενδυτικό σχήμα να έχει εντοπίσει πιθανούς επενδυτικούς στόχους και επίκειται η ανακοίνωση των πρώτων deals στο αμέσως προσεχές διάστημα. Επικεφαλής της επενδυτικής εταιρείας είναι ο 51χρονος Ντάνιελ Λεμπ, η προσωπική περιουσία του οποίου υπολογίζεται στα 1,5 δισ. ευρώ σύμφωνα με τη λίστα Forbes.
Σημειώνεται πως, μεταξύ των ενδιαφερομένων που αρχικά είχαν συμμετάσχει στη διαδικασία, ήταν η κινεζική Fosun, το επενδυτικό κεφάλαιο BC Partners, η TPG και η Intralot, οι οποίοι και δεν υπέβαλαν προσφορά.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
SAMARAS YPOURGOI slide

Μπορεί οι περισσότεροι εντός κι εκτός κυβέρνησης από τη Δευτέρα που ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση με την τρόικα να συζητούν τον ανασχηματισμό, όμως από το Μαξίμου καταβάλλεται προσπάθεια να στρέψει αλλού το ενδιαφέρον, ειδικά των υπουργών. Κι αυτό διότι, όπως έγραψε και η «Α», τα χρονοδιαγράμματα που αναφέρονται στη συμφωνία με την τρόικα δεν επιτρέπουν ούτε εφησυχασμό, αλλά –το κυριότερο– μέρες διακοπών. Αντίθετα, μέσα σε ένα πολύ μικρό διάστημα πρέπει να γίνουν τόσα πολλά.

Έτσι, ο ίδιος ο πρωθυπουργός έστειλε σαφές μήνυμα σε όλα τα υπουργεία, πως θα λογοδοτούν στο ίδιο για τις δράσεις που είναι προαποφασισμένες και που πρέπει να υλοποιηθούν μέχρι τα μέσα Ιουνίου.
Ο Αντ. Σαμαράς –υπό τη σκιά των συζητήσεων και των σεναρίων για ανασχηματισμό, τον οποίο κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει το χρονικό σημείο που θα γίνει– φέρεται αποφασισμένος να προσεγγίσει τους περισσότερους στόχους που έθεσε η κυβέρνησή του.

Παράλληλα, η επικοινωνιακή καταιγίδα θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα και όπως εκτιμούν από το Μαξίμου θα δώσει άλλον αέρα στην κυβέρνηση, ειδικά όταν οι μη έχοντες θα δουν τις ευεργετικές διατάξεις των ρυθμίσεων στην εφορία. Μέσω της λεγόμενης επικοινωνιακής καταιγίδας, επιδίωξη του πρωθυπουργού είναι να πείσει την κοινή γνώμη, ότι από τη διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των πιστωτών υπήρξαν και θετικές ειδήσεις και σε αυτή την προσπάθειά του, επιθυμεί να συστρατευτούν όλοι οι υπουργοί του.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
FBI BOSTON slide

Τοποθετημένοι μέσα σε χύτρες ταχύτητας ήταν οι δύο μηχανισμοί που εξερράγησαν κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου της Βοστόνης, σκορπώντας τον θάνατο και τον τρόμο. Μέσα τους, μάλιστα, ήταν τοποθετημένα σφαιρίδια χάλυβα –πιθανότατα ρουλεμάν– ή καρφιά, έτσι ώστε να αυξηθεί το εύρος της ζημιάς που θα μπορούσαν να προκαλέσουν με την ενεργοποίηση τους, αναφέρει το FBI.

Οι εμπειρογνώμονες του FBI, προς το παρόν πάντως, δεν είναι σε θέση να εκτιμήσουν τη σύνθεση της εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή των αυτοσχέδιων βομβών, οι οποίες εξερράγησαν σχεδόν ταυτόχρονα, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 170. Οι αμερικανικές Αρχές εκτιμούν ότι η ισχύς των δύο βομβών που προκάλεσαν σχετικά μικρή έκρηξη, αποκλείει τη χρήση εκρηκτικών στρατιωτικού τύπου όπως, C4, RDX ή Semtex, τα οποία είναι πολύ ισχυρά και είναι δύσκολο κάποιος να τα κατέχει.

Στα εργαστήρια του FBI βρίσκονται και κομμάτια από μαύρο νάιλον, που πιθανώς να είναι υπολείμματα από τις τσάντες οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για να κρύψουν οι δράστες ή ο δράστης τους εκρηκτικούς μηχανισμούς που εξερράγησαν κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου της πόλης.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr

MIXELAKHS slide

Στο μεγάλο για την ελληνική οικονομία πρόβλημα, που εντοπίζεται στο αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο στον τομέα των τροφίμων, στο ότι δηλαδή εισάγουμε ως χώρα περισσότερα προϊόντα διατροφής από όσα εξάγουμε, αναφέρεται στην ερώτησή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη ο βουλευτής της Ν.Δ., Γιάννης Μιχελάκης:

«Είναι προφανές ότι η διαπίστωση αυτή αποτελεί οξύμωρο σχήμα για μία χώρα σαν την Ελλάδα, με μακρόχρονη παράδοση στην αγροτική παραγωγή και με το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της παραγωγής των διεθνούς φήμης προϊόντων της μεσογειακής διατροφής, τα οποία κατά γενική παραδοχή χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα, ξεχωριστή γεύση και σπάνια διατροφική αξία. Όμως αποτελεί κοινό μυστικό ότι η "βιομηχανία" των επιδοτήσεων, η απαξίωση του αγροτικού επαγγέλματος και σωρεία λαθών στην αγροτική πολιτική, σε συνδυασμό με την έλλειψη εξαγωγικής στρατηγικής και την προβληματική διάρθρωση της εγχώριας λιανικής αγοράς, είναι ορισμένοι μόνο από τους λόγους που οδήγησαν σε αυτό το θλιβερό αποτέλεσμα».
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
MANITAKHS AYTODIKAIH ARGIA slide

Η απλή καταγγελία εναντίον ενός δημοσίου υπαλλήλου δεν ενεργοποιεί το μέτρο της αυτοδίκαιης αργίας, αναφέρει σε απάντηση που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, σημειώνοντας ότι οι διατάξεις του Ν. 4093/2012 δεν εισάγουν «νέο δίκαιο αλλά τροποποιούν υφιστάμενες διατάξεις».

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι «για τη θέση του υπαλλήλου σε αυτοδίκαιη αργία δεν αρκεί μια καταγγελία οποιουδήποτε» και το μέτρο αυτό «δεν αφορά το σύνολο των πειθαρχικών υποθέσεων που εκκρεμούν και κυρίως δεν αφορά απλές παραβάσεις του υπαλληλικού κώδικα για τις οποίες αρμόδια είναι τα πειθαρχικά όργανα». Ο υπουργός μάλιστα προσθέτει και τονίζει ότι «η ρύθμιση της αυτοδίκαιης αργίας επηρεάζει αποκλειστικά και μόνο υπαλλήλους που έχουν παραπεμφθεί αμετάκλητα στο αρμόδιο δικαστήριο για κακουργήματα και σοβαρά πλημμελήματα, είτε έχουν παραπεμφθεί στο πειθαρχικό συμβούλιο (προφανώς, μετά διερεύνηση και αξιολόγηση της καταγγελίας) για σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα».

Σύμφωνα με την απάντηση στην ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ., Κ. Κουκοδήμου, τα παραπτώματα που οδηγούν στην αυτοδίκαιη αργία τους δημόσιους υπαλλήλους είναι:
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
ANDROULAKIS PASOK slide

Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες έστειλε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ περιγράφοντας το κόμμα της νέας εποχής. Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται ανανέωση κουλτούρας και πολιτικής πρακτικής. Όπως εξήγησε σε συνέντευξή του «για πολλά χρόνια είχαμε μια επίπλαστη ενότητα, την ενότητα της εξουσίας. Τώρα πρέπει ν' αλλάξουμε μοντέλο. Ούτε πρέπει να είμαστε το αρχηγικό κόμμα των προηγούμενων ετών».

«Πρέπει να προχωρήσουμε με τις αξίες μας, τις θέσεις μας, αλλά με νέες προτάσεις, διότι μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας που απευθυνόμασταν τις προηγούμενες δεκαετίες έχουν βυθιστεί σε πολύ μεγάλες κοινωνικές δυσκολίες και πρέπει να τους ξαναγκαλιάσουμε αλλά με πρακτικό τρόπο, όχι μόνο ρητορικά. Προτείνοντας συγκεκριμένα πράγματα που θα καλυτερεύουν τη ζωή τους στο πλαίσιο μιας νέας δικαιοσύνης που θα σηκώνει ο κάθε πολίτης αυτό που του αναλογεί» σημείωσε αναπτύσσοντας το δικό του όραμα για το ΠΑΣΟΚ. Επανέλαβε βέβαια ότι «σηκώνουμε πολύ περισσότερα βάρη απ' όσα μας αναλογούν σ' αυτή την κρίση. Και πρέπει αυτό να σταματήσει» συμπλήρωσε.

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ δεν έχασε την ευκαιρία να καρφώσει το Μαξίμου για ορισμένες επιλογές όπως «τις φορολογικές ρυθμίσεις και με απογοήτευσή μου βλέπω ότι οι πολίτες οι οποίοι έχουν πληρώσει τις τελευταίες τους δόσεις δεν εντάσσονται στη νέα καλύτερη ρύθμιση των 48 δόσεων ενώ αν ένας έχασε μια δόση διότι δε μπορούσε, εντάσσεται. Αυτό είναι άδικο». Τόνισε πως «υπάρχουν πολλές αρρυθμίες. Για το θέμα του σχεδίου «Αθηνά», δεν υπήρξαν κοινοί κανόνες ώστε όλες οι τοπικές κοινωνίες να καταλάβουν ότι αυτό που έγινε σε κάθε σημείο της Ελλάδας, έγινε μ' έναν συγκεκριμένο τρόπο και όχι με παράθυρα».
  Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
ANERGIA ND PASOK slide
Έτοιμοι να αναλάβουν πρωτοβουλίες είναι Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ ώστε να ληφθούν άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας που παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις.

Σήμερα, αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε στα γραφεία της Ν.Δ. με τον γραμματέα του κόμματος Μιχάλη Κεφαλογιάννη, τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής ομάδας Αθανάσιο Μπούρα, τον υφυπουργό Εργασίας Νίκο Παναγιωτόπουλο και άλλα στελέχη του κόμματος για να συζητήσουν την  πρόταση της Ιπποκράτους για το «Έκτακτο Πρόγραμμα Ανάσχεσης της Ανεργίας».

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στη διατήρηση 500.000 θέσεων εργασίας και την απασχόληση 200.000 ανέργων και έχει στόχο να τεθεί ανάχωμα στην αύξηση της ανεργίας και να εξασφαλιστεί εργασία σε ομάδες του πληθυσμού που κινδυνεύουν με την απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση.

Από τη συζήτηση διαπιστώθηκε συναντίληψη τόσο στην  ιεράρχηση του προβλήματος της ανεργίας, όσο και στις κατευθύνσεις αντιμετώπισής του από την κυβέρνηση, με άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα. Όπως αποφασίστηκε θα αναληφθούν και από τα δύο κόμματα όλες οι αναγκαίες πρωτοβουλίες.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
korios 17-04-13

Οι λακκούβες κάνουν πάρτι

XATZHDAKHS1Από την επόμενη εβδομάδα οι μπουλντόζες πιάνουν ξανά δουλειά στα μεγάλα έργα μετά από διακοπή δύο ετών. Εννοούμε τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους. Αυτό ανακοίνωσε με περισσή υπερηφάνεια ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης. Ελπίζουμε και να μείνουν και να μην το… σκάσουν μετά το Πάσχα ή καταμεσής του καλοκαιριού. Το ερώτημα είναι τι θα γίνει με τους δρόμους καρμανιόλα στην Αθήνα, αλλά και σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο, όπου άσφαλτος έχει να πέσει κάτι χρόνια και οι λακκούβες κάνουν πάρτι. Γιατί κι εκεί, υπουργέ, κυκλοφορούν οχήματα και κινδυνεύουν. Για παράδειγμα, στο δρόμο Αγρινίου - Βόνιτσας - Λευκάδας, όπου οι λακκούβες αποτελούν τον φόβο και τον τρόμο των οδηγών που κάνουν τον σταυρό τους μη σπάσουν τα οχήματά τους. Δρόμος που θυμίζει Ουγκάντα το '50.

Σε συμφωνία

KAMMENOS2Δραστήρια κινείται στο «μεταγραφικό παζάρι» ο Πάνος Καμμένος. Έτσι, σύμφωνα με τα όσα λένε οι συνεργάτες του, πολύ σύντομα οι ΑΝΕΛ και το «Πατριωτικό Κέντρο» θα έλθουν εις γάμου κοινωνία. Τουλάχιστον αυτό κατάλαβαν όσοι μιλούσαν με τους Ροντούλη - Χρυσανθακόπουλο, οι οποίοι συναντήθηκαν με τον Καμμένο. Η σχέση θα επισημοποιηθεί με τη συμμετοχή τους στις διαδικασίες του ιδρυτικού Συνεδρίου των ΑΝΕΛ. Η τελική απόφαση για το είδος και τη μορφή συνεργασίας των δυο κινημάτων θα επικυρωθεί εν καιρώ.

Οι διαφοροποιήσεις

LAFAZANHS TSIPRAS3Τελικά, ποιος είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Λαφαζάνης ή ο Τσίπρας, διερωτάται η Νέα Δημοκρατία με αφορμή το νέο άδειασμα του Α. Τσίπρα από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματός του, Π. Λαφαζάνη, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.  «Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες από τη νέα θέση του κ. Τσίπρα για το μνημόνιο –το οποίο τελικά δεν θα σκίσει, αλλά θα αναστείλει– και ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Π. Λαφαζάνης έσπευσε να τον αδειάσει, υπενθυμίζοντάς του ότι έχουν μιλήσει για ακύρωση. Τελικά, ποιος είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ; Ο κ. Τσίπρας ή ο κ. Λαφαζάνης;» Δεν έχουν άδικο στη Συγγρού. Και όσο προχωρούν οι διαδικασίες για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο θα εντείνονται και οι διαφοροποιήσεις. «Έχετε πολλά ακόμη να δείτε», μου διαμήνυσε πληροφοριοδότης μου στην Κουμουνδούρου.

Δυσαρέσκεια για Βενιζέλο

BENIZELOS4Με δυσαρέσκεια «υποδέχθηκε» το Μαξίμου τις νέες τοποθετήσεις και αναφορές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αλλά και κορυφαίων στελεχών και βουλευτών του περί ανασχηματισμού και φρεσκαρίσματος της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός έκανε σαφές πριν από λίγο καιρό ότι δεν τίθεται θέμα ανασχηματισμού, ωστόσο φαίνεται ότι οι πιέσεις από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ γίνονται πια και στον δημόσιο λόγο του. Το Μαξίμου δείχνει να προβληματίζεται για τη συζήτηση που αναπτύσσεται και πάλι, καθώς η σεναριολογία για αλλαγές στην κυβέρνηση αποπροσανατολίζει το κυβερνητικό έργο. Σημειώνεται για άλλη μια φορά από το Μαξίμου πως το θέμα του ανασχηματισμού είναι αποκλειστικό ζήτημα του πρωθυπουργού.

Άρωμα γυναίκας

MPELLOY5Το ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ και νυν βουλευτής, Σπύρος Χαλβατζής, αλλά και ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του Περισσού, Παναγιώτης Μεντρέκας, δεν περιλαμβάνονται στη νέα Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.
Ο... μεν Χαλβατζής, ξέροντας ότι θα τον «έκοβε» η ηγεσία, δεν μπήκε καν στον κόπο να θέσει υποψηφιότητα. Ο δε Μεντρέκας «κόπηκε» και δεν ήταν εν τέλει υποψήφιος. Γιατί μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστό, αλλά στα συνέδρια του Περισσού δεν μπορεί ο κάθε σύνεδρος να θέσει υποψηφιότητα έτσι απλά. Μεταξύ της… κάλπης και του υποψηφίου παρεμβάλλεται η περίφημη Επιτροπή Υποψηφιοτήτων, την ευθύνη της οποίας είχε η αναβαθμισμένη Ελένη Μπέλλου. Και, αν δεν περάσει κάποιος από εκεί, δεν μπορεί να δει το όνομά του στο ψηφοδέλτιο για τις αρχαιρεσίες του Συνεδρίου. Πράγμα που δεν έγινε μόνο με τον Παναγιώτη Μεντρέκα, αλλά και με αρκετούς άλλους. Και όπως έλεγε κάποιος με κακεντρέχεια στον Περισσό, γυναίκα αποφάσιζε και πριν (υπονοώντας την Αλέκα), γυναίκα θα κάνει κουμάντο και τώρα με τον Κουτσούμπα (εννοούν την Μπέλλου). Απλά η Ελένη τώρα θα κάνει πιο πολλές εμφανίσεις.

Έρευνα κατά Προβόπουλου

PROBOPOYLOS6Σας είχα προειδοποιήσει ότι το δίδυμο Πεπόνη - Μουζακίτη θα κάνουν ένα μεγάλο χτύπημα έως το τέλος Απριλίου. Έτσι κι έγινε, καθώς διέταξαν επείγουσα προκαταρκτική έρευνα σε βάρος του διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου. Η έρευνα  προεκλήθη από τις δημόσιες παρεμβάσεις του Μιχάλη Καρχιμάκη και αφορά: την αδικαιολόγητη παράλειψη του κεντρικού τραπεζίτη να μη γίνει ο έλεγχος υγείας των χαρτοφυλακίων των θυγατρικών, των ανωνύμων των τραπεζών και των offshore που θα κατέγραφαν πού πήγαν οι καταθέσεις των Ελλήνων φορολογουμένων, από την ελεγκτική εταιρεία Βlack Roc. Την τελική έγκριση από τον Κεντρικό Τραπεζίτη , της αγοράς του πλειοψηφικού πακέτου των μετόχων της Ρroton Βank από τον Λ. Λαυρεντιάδη, στις 30 Μαρτίου του 2010, ενώ υπήρχε αρνητική θέση των ελεγκτών της Τράπεζας Ελλάδος στις 2 Μαρτίου του 2010 για την προέλευση των χρημάτων, ότι δεν ήταν αποδεδειγμένα από ίδια διαθέσιμα, με τα γνωστά αποτελέσματα, από αυτή την έγκριση σε βάρος των καταθετών και του δημοσίου συμφέροντος.

Ένα περιστατικό

TRIGAZHS7Για τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορούσα να είχα γράψει βιβλίο. Όμως σταχυολογώ κάποια περιστατικά μόνο και μόνο για να ευθυμήσουμε. Στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ο Πάνος Τριγάζης, γνωστός για τις αναλύσεις περί των διεθνών θεμάτων, παρουσίασε ένα ψήφισμα που είχε συντάξει και καταδίκαζε τη χρήση πυρηνικών, με αφορμή την κρίση στην κορεατική χερσόνησο. Ένα έξυπνο κείμενο, όπου δεν έπαιρνε τη θέση κανενός. Κι όμως, ενώ η καταδίκη φαινόταν αυτονόητη, ο επικεφαλής της ΚΟΕ (μαοϊκοί) Ρούντι Ρινάλντι σηκώθηκε και ανακοίνωσε ότι ψηφίζει «λευκό», με το σκεπτικό ότι το ψήφισμα «στοχοποιεί τη Λαϊκή Δημοκρατία της Βόρειας Κορέας». Αν και πολλοί προσπάθησαν να πείσουν τον Ρινάλντι ότι το ψήφισμα δεν ήταν φωτογραφικό, αλλά αναφερόταν γενικώς στην ανάγκη να μη γίνεται χρήση πυρηνικών, ο επικεφαλής της ΚΟΕ επέμεινε στην άποψή του. Και ψήφισε «λευκό».
THATSERK  KHDEIA slide

Ο βιογράφος της Τζον Κάμπελ την είχε χαρακτηρίσει «το πιο αγαπητό και το πιο μισητό, το πιο λατρεμένο και το πιο απαξιωμένο δημόσιο πρόσωπο του 20ού αιώνα».
Ο σημερινός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, μίλησε για μια «εξαιρετική γυναίκα, κόρη του μπακάλη που έγινε βαρώνη του Κέστεβεν και έσωσε τη χώρα από την παρακμή».

Ήταν η Λαίδη Μάργκαρετ Θάτσερ, η Σιδηρά Κυρία όπως την «βάφτισαν» οι Σοβιετικοί, που δίχασε τους Βρετανούς με την πολιτική της υπέρ της ελεύθερης αγοράς και 23 χρόνια μετά την αποχώρησή της από την Ντάουνινγκ Στριτ συνεχίζει να τους διχάζει, ακόμα και με το κόστος της κηδείας της.

Σήμερα, περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί συμμετείχαν στην επιχείρηση ασφαλείας για την κηδεία της που τελέστηκε στο Λονδίνο με στρατιωτικές τιμές, παρουσία της βασίλισσας Ελισάβετ, της βρετανικής πολιτικής ελίτ και περισσότερων από 2.000 προσκεκλημένων από 170 χώρες. Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Παρόντες στη νεκρώσιμη ακολουθία ήταν και περισσότεροι από 50 προσκεκλημένοι που σχετίζονταν με τα Φόκλαντς, ανάμεσά τους και βετεράνοι του πολέμου του 1982. Η πρέσβειρα πάντως της Αργεντινής στο Λονδίνο, αρνήθηκε την πρόσκληση.

Το φέρετρο μεταφέρθηκε από το παρεκκλήσι του Κοινοβουλίου, όπου βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες, στον Σέντ Κλέμεντ Ντέινς. Από εκεί, το παρέλαβε άγημα και το οδήγησε, πάνω σε κιλλίβαντα, μέχρι τον Καθεδρικό του Αγίου Παύλου.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
PATRA DOLOFONIES slide

Τα όπλα μίλησαν και αφαίρεσαν τη ζωή από δύο ανθρώπους έξω από νυχτερινό κέντρο της Πάτρας, με την τοπική κοινωνία να είναι σοκαρισμένη από τη μαφιόζικη εκτέλεση τα ξημερώματα της Τετάρτης. Νεκροί είναι ο 35χρονος Βασίλης Σινούρης και ο 32χρονος Κώστας Φράγκος, ενώ το τρίτο πρόσωπο της παρέας –ένας 42χρονος– τραυματίστηκε ελαφρά.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα, η παρέα των τριών ανδρών βρίσκεται έξω από την πόρτα κλαμπ στην οδό Σαχτούρη και Ρήγα Φεραίου και συνομιλεί. Αίφνης εμφανίζεται μία μηχανή στην οποία επιβαίνουν δύο άνδρες ντυμένοι στα μαύρα, οι οποίοι φορούν λευκά κράνη και αρχίζουν να πυροβολούν προς το μέρος τους.

Από τις σφαίρες πέφτει νεκρός επί τόπου ο Σινούρης, τραυματίζεται σοβαρά ο Φράγκος (μεταφέρεται στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, όπου λίγη ώρα αργότερα υποκύπτει), ενώ τη γλιτώνει με ελαφρά τραύματα ο τρίτος της παρέας. Στο σημείο βρέθηκαν 23 κάλυκες των 9mm, ενώ, όπως προκύπτει από βίντεο που κατέγραψε το μακελειό, οι δύο δράστες ρίχνουν και χαριστική βολή στα θύματά τους, κάτι που φανερώνει ψύχραιμους «επαγγελματίες». Αξίζει να σημειώσουμε πως από το βιντεοσκοπημένο υλικό φαίνεται πως ο Κώστας Φράγκος επεχείρησε, αν και τραυματισμένος, να σηκωθεί και να φύγει από το σημείο, αλλά δεν τα κατάφερε.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
GERMANIA STIKAKKI slide

Η ιστορία της λίστας Λαγκάρντ και το πώς η Ελλάδα χειρίστηκε την υπόθεση με το περιβόητο στικάκι είναι λίγο-πολύ γνωστή και δεν έχει νόημα να την επαναλάβουμε. Έχει, ωστόσο, αξία να δούμε μια παρόμοια γερμανική... εκδοχή της, όπως αυτή αποκαλύφθηκε από το περιοδικό «Spiegel» και περιγράφεται σε αντίστοιχο ρεπορτάζ της Deutsche Welle. Η είδηση έχει ως εξής:

Οι αρχές του ομόσπονδου κρατιδίου Ρηνανίας-Παλατινάτου αγόρασαν έναν ψηφιακό δίσκο δεδομένων (CD) στο οποίο περιέχοντο πληροφορίες για 40.000 Γερμανούς πελάτες ελβετικών τραπεζών. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον Κάρστεν Κιλ (τον υπουργό Οικονομικών του κρατιδίου) τα δεδομένα του cd είναι «αυθεντικά και εξαιρετικής ποιότητας» και ο ίδιος εκτιμάει ότι οι επεξεργασία-έρευνα των δεδομένων της σχετικής λίστας είναι πιθανό να οδηγήσει στην είσπραξη φορολογικών εσόδων ύψους 500 εκατ. ευρώ σε εθνικό επίπεδο. Αυτή η εκτίμηση ήταν αρκετή για να στηθεί η επιχείρηση εντοπισμού των δυνητικών φοροφυγάδων. Όπως και έγινε…

Με τη συμμετοχή 400 και πλέον υπαλλήλων της δίωξης οικονομικού εγκλήματος, οι γερμανικές αρχές πραγματοποίησαν εφόδους σε σπίτια τουλάχιστον 200 προσώπων σε όλη τη γερμανική επικράτεια, ενώ οι εκτιμήσεις λένε πως αρκετοί φοροφυγάδες θα σπεύσουν τις επόμενες ημέρες να… αυτοκαταγγελθούν προκειμένου να  αποφύγουν –υπό προϋποθέσεις– την επερχόμενη δίωξη.

Όπως αποκάλυψε ο Κάρστεν Κιούλ, το καυτό cd αγοράστηκε έναντι 4 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο κι αφού πρώτα είχαν ερευνηθεί δοκιμαστικά περί τις 500 υποθέσεων, προκειμένου να διαπιστωθεί η αυθεντικότητα των στοιχείων.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
KEELPNO slide

Ανησυχητική για το βιοτικό επίπεδο στην Ελλάδα είναι η πανελλαδική έρευνα του Κέντρου Μελετών Υπηρεσιών Υγείας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, σύμφωνα με την οποία η οικονομική κρίση φαίνεται ότι έχει επηρεάσει σημαντικά τόσο την υγεία των πολιτών, όσο και τη χρήση υπηρεσιών Υγείας στη χώρα μας, καθώς τα αποτελέσματα δείχνουν μείωση των δαπανών για φαγητό, προκειμένου να καλυφθεί το κόστος των φαρμάκων, και έντονη ανησυχία για την κάλυψη της φαρμακευτικής θεραπείας τα επόμενα δύο χρόνια.

Συγκεκριμένα, ποσοστό 56,7% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η πληρωμή των φαρμάκων αποτελεί σημαντικό πρόβλημα, ενώ ποσοστό 52,3% ανησυχεί πολύ για το εάν θα μπορέσει να καλύψει το κόστος των φαρμάκων που χρειάζεται στα επόμενα δύο χρόνια. Επιπλέον, το 25% των χρόνιων ασθενών που συμμετείχαν στην έρευνα, δήλωσαν ότι έχουν μειώσει τις δαπάνες για φαγητό, ηλεκτρικό και καύσιμα, προκειμένου να καλύψουν το κόστος των φαρμάκων και ποσοστό 39,9% των ερωτηθέντων δήλωσε ως κυριότερο εμπόδιο για τον εμβολιασμό, το κόστος του εμβολίου.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με τα Τμήματα Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής, Νοσηλευτικής και τον τομέα Ψυχολογίας, αναλαμβάνει πρωτοβουλία, υλοποιώντας πρόγραμμα εθελοντικής προσφοράς ιατρικής , οδοντιατρικής, φαρμακευτικής και ψυχοκοινωνικής φροντίδας σε άπορους, ανασφάλιστους και άλλες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού του λεκανοπεδίου Αττικής.
  Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
AEK slide

Υπέρ της ΑΕΚ τάχθηκε ο Πάνος Καμμένος με δηλώσεις του στην αθλητική εφημερίδα «Ώρα των Σπορ». Ο πρόεδρος του κόμματος Ανεξάρτητοι Έλληνες προειδοποίησε άπαντες να μην τολμήσουν να δείξουν ασέβεια σε 89 χρόνια ιστορίας και στα εκατομμύρια φίλων της «Ένωσης», όσοι δεν τη θέλουν στη Super League, και σημείωσε πως ο σχεδιασμός για να εξαφανιστεί η ΑΕΚ δεν θα περάσει.

«Ο σχεδιασμός για να εξαφανιστεί η ΑΕΚ δεν θα περάσει», τόνισε ο Πάνος Καμμένος και σημείωσε: «Η Αθλητική Δικαιοσύνη πρέπει να υπερασπιστεί την ισονομία και να κρίνει με βάση τα δεδικασμένα που υπάρχουν ακόμα και για χειρότερες περιπτώσεις στο πολύ πρόσφατο παρελθόν. Πώς έγινε κι εκεί συνεχίστηκε το παιχνίδι; Και πού ξέρουμε ότι ήταν ΑΕΚτζήδες αυτοί οι ελάχιστοι που μπήκαν στο ΟΑΚΑ την περασμένη Κυριακή; Και πού ξέρουμε ότι δεν ήταν προβοκάτσια; Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
PAO slide
Είναι αλήθεια πως στον Παναθηναϊκό χρειάζονταν μια αιτία για να χαμογελάσουν, πριν ολοκληρωθεί και τυπικά η φετινή καταστροφική αγωνιστική περίοδος. Η ισοπαλία στο «Γ. Καραϊσκάκης», ενώ όλος ο κόσμος θεωρούσε σίγουρο τον θρίαμβο των πρωταθλητών Ελλάδας, έφερε ικανοποίηση σε τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές, ενώ και το κλίμα στην τάξη των οπαδών προς το ποδοσφαιρικό τμήμα διασκεδάστηκε, όπως φάνηκε και από την αποθέωση που γνώρισαν στο ΟΑΚΑ κατά τη διάρκεια του αγώνα μπάσκετ κόντρα στην Μπαρτσελόνα οι Βονόρτας, Ζέκα και Καζιγιάμα.

Παρ' όλα αυτά, μια ισοπαλία που δεν είχε και καμία ουσιαστική βαθμολογική σημασία, δεν αναιρεί το γεγονός ότι το «τριφύλλι» πραγματοποίησε τη χειρότερή του αγωνιστική σεζόν και η διοίκηση ψάχνει τρόπους εν όψει της νέας χρονιάς.

Ήδη, ο προπονητής που θα αναλάβει θα είναι κατά 90% ο Γιάννης Αναστασίου. Πρόκειται για μια επιλογή που εμπεριέχει μόνο ρίσκο, αφού πρόκειται για την πρώτη απόπειρα του παλαίμαχου άσου να σταθεί ως πρώτος τεχνικός σε ομάδα. Μπορεί να έχει έντονες παραστάσεις από το εξωτερικό ως ποδοσφαιριστής, γεγονός που σε θεωρητική βάση είναι θετικό, αλλά κάτι τέτοιο δεν του εξασφαλίζει την επιτυχία.

Αν μάλιστα συνυπολογίσει κανείς ότι ο Παναθηναϊκός από τη νέα σεζόν δεν θα έχει βασικά «γρανάζια» στο ρόστερ του, το έργο του κ. Αναστασίου γίνεται ακόμα πιο δύσκολο, αφού έχει να επιλέξει και ποδοσφαιριστές για την ενίσχυση του ρόστερ που θα έχουν βασικό ρόλο στα πλάνα του. Έτοιμοι να ανοίξουν την πόρτα της εξόδου από τον Παναθηναϊκό φαίνεται πως είναι οι Βίκτορ Βιτόλο και Χοσέ Τοτσέ, που φέρονται να είναι αρνητικοί στη μείωση των αποδοχών τους, ενώ η μοναδική περίπτωση να συνέχιζαν και την επόμενη σεζόν οι δύο παίκτες είναι να δέχονταν το «ψαλίδι» ύψους 50% που τους πρότεινε ο Παναθηναϊκός, αλλά κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr

ZAGORAKHS slide

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης όταν έφυγε από τον ΠΑΟΚ, έφυγε (τουλάχιστον) όχι όπως ήρθε. Επικοινωνιακά όμως η κίνηση αυτή δείχνει πολλά. Πρώτον, κερδίζει όλους αυτούς που θέλουν τη σημαία του «δικέφαλου» στην ομάδα. Αλλά ταυτόχρονα κάνει γνωστό ότι ακόμη κι αν υπάρχει κόντρα ανάμεσα σε Βρύζα και Ζαγοράκη, ο Σαββίδης τους (προ)καλεί να τα βρουν για το καλό της ομάδας, αλλά και το δικό τους.

Εδώ και πολλούς μήνες, άλλωστε, είναι γνωστό ότι οι σχέση των δύο ανδρών δεν περνάει και τις καλύτερες μέρες. Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν τον έναν να ρίχνει τις ευθύνες στον άλλον. Ο πρώτος μπορεί να θεωρεί πως ο δεύτερος τον έφαγε, ο δεύτερος μπορεί να θεωρεί πως τον έφαγε ο πρώτος. Πάντως, δύσκολα να μην τα βρουν, αφού προέχει το καλό της αγαπημένης τους ομάδας, που τουλάχιστον ξέρουμε ότι θέλουν το καλό της...

Είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, ότι ο Σαββίδης τους θέλει όλους στο πλευρό του. Όλους που μπορούν να βοηθήσουν, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Και σίγουρα ο Ζαγοράκης έχει ακόμα ερείσματα στην ΠΑΕ, αλλά και στους κύκλους του ποδοσφαίρου γενικότερα, το ίδιο και ο Βρύζας.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
  
MARINAKHS slide

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει βρεθεί στο επίκεντρο τις τελευταίες ημέρες, λόγω των αποδοκιμασιών που ακούστηκαν εις βάρος του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό από μερίδα του κόσμου που βρέθηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης». Μάλιστα, αυτό που έβγαινε προς τα έξω ήταν ότι ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού σκέφτηκε ακόμα και την αποχώρηση από τον σύλλογο.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί σε καμία περίπτωση. Ο διοικητικός ηγέτης των πρωταθλητών, σε συζητήσεις που έκανε με ανθρώπους του περιβάλλοντός του, ξεκαθάρισε ότι θα φύγει μόνο αν και όταν το αποφασίσει εκείνος και μόνο εκείνος. Και αυτή η ώρα δεν έχει φτάσει ακόμα, φυσικά. Μπορεί να αισθάνεται αρκετά πικραμένος από την αντίδραση μέρους του κόσμου, όμως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να τον «λυγίσει». Γνωρίζει ότι η ομάδα του έχει την πολυτέλεια να ασχολείται μόνο με το αγωνιστικό, την ώρα που οι βασικοί αντίπαλοί του μάχονται για την επιβίωσή τους. Επιπλέον, αν και η ομάδα παρουσιάζει μία μέτρια εικόνα στον αγωνιστικό χώρο, έχει εξασφαλίσει εδώ και αρκετές αγωνιστικές το 40ό πρωτάθλημα της ιστορίας του, κάτι που δεν μπορεί να παραβλεφθεί.

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση του μεγαλομετόχου και προέδρου των Πειραιωτών έπαιξαν σίγουρα και οι δηλώσεις στήριξης (σας ενημερώσαμε χθες) από τους Σωκράτη Κόκκαλη, Σταύρο Νταϊφά, αλλά και του μεγαλύτερου συνδέσμου οπαδών του Ολυμπιακού, τη «Θύρα 7». Εξάλλου, ο Β. Μαρινάκης θεωρεί ότι μερικοί «μπαχαλάκηδες» δεν εκφράζουν το σύνολο του κόσμου του συλλόγου και είναι διατεθειμένος να ανοίξει «μέτωπο» εναντίον τους και τελικά να τους αποβάλει από την οικογένεια των «ερυθρολεύκων», για να μη δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
LABIS slide

Πριν ακόμα συμβούν τα δυσάρεστα γεγονότα στη ζωή του, όπως ο θάνατος του αδελφού του και η νοσηλεία του σε ψυχιατρική κλινική, ο Λάμπης Λιβιεράτος είχε σχέση με μία από τις πιο εντυπωσιακές Κύπριες τραγουδίστριες, την Εύα Κυριάκου. Η γνωριμία τους σύμφωνα με το showtime-cy έγινε πριν από αρκετό καιρό και με αφορμή ένα ντουέτο. Η συνεργασία τους όμως έμεινε στη μέση, αφού συνέβησαν τραγικά γεγονότα στη ζωή του τραγουδιστή. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
MIRANDA KERR slide

Φήμες θέλουν τη διάσημη καλλονή να «έφαγε πόδι» από τους  Άγγελους της «Victoria's Secret» λόγω κακής συμπεριφοράς
Την περασμένη εβδομάδα πολλά δημοσιεύματα ήθελαν τη Μιράντα Κερ να μην ανανεώνει το 1 εκατ. δολαρίων συμβόλαιό της με τη διάσημη φίρμα εσωρούχων, κυρίως λόγω της «ντιβίστικης συμπεριφοράς της» που προφανώς δεν ήταν πλέον αποδεκτή.

Χθες, η 29χρονη καλλονή από την Αυστραλία διέψευσε τα σχετικά δημοσιεύματα, αποκαλύπτοντας τον πραγματικό λόγο πίσω από τη μη ανανέωση του τριετούς συμβολαίου της. Όπως παραδέχτηκε στην εφημερίδα «Sydney Morning Herald», η Κερ πολύ απλά δεν μπορούσε να δεσμευτεί με ένα πολυετές συμβόλαιο λόγων των πολλών επαγγελματικών και οικογενειακών της υποχρεώσεων. «Δεν είμαι σε θέση να δεσμευτώ με πλήρες συμβόλαιο αυτή τη στιγμή. Το μέγιστο που μπορώ να κάνω αφορά περίπου τρεις μήνες», ομολόγησε η Μιράντα, η οποία είναι παντρεμένη με τον Ορλάντο Μπλουμ και έχουν μαζί τον 2 ετών Φλιν.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
«Συνεπής στάση και στήριξη της Ελλάδας προς την Κύπρο»
STOYRNARAS KYPROSΤον κίνδυνο που διέτρεξε το ελληνικό τραπεζικό σύστημα από την κρίση στην Κύπρο επεσήμανε στην Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατά την συζήτηση και ψήφιση της τροπολογίας για την υπαγωγή των κυπριακών ελληνικών υποκαταστημάτων στο ελληνικό τραπεζικό μας σύστημα.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
  
Ανασφάλιστος ένας στους τρεις εργαζόμενους
ANASFALISTOIΔεν είναι μόνο η ανεργία που σπάει ρεκόρ στην Ελλάδα, αλλά το ίδιο ισχύει και γι' αυτούς που αναγκάζουν να δουλεύουν ανασφάλιστοι. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Επαναλειτουργούν τα ναυπηγεία Ελευσίνας
NAYPHGEIAΑνοίγουν και πάλι τα ναυπηγεία Ελευσίνας και ξαναπιάνουν δουλειά οι περίπου 700 εργαζόμενοι μετά την αποδοχή από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας εκπρόθεσμης διακομματικής τροπολογίας, με την οποία ξεμπλοκάρει η εκτέλεση των συμβάσεων ναυπήγηση των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Επανεξέταση επιδοτήσεων και προμηθειών μέσω offshore
SOYRLASΝα επανεξεταστούν οι περιπτώσεις χορήγησης επιδοτήσεων και προμηθειών στο Δημόσιο, με τιμολόγια offshore, καθώς και με εταιρείες που συμβάλλονται με offshore μέσω καταπιστευμάτων, ζήτησε ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γεώργιος Σούρλας από τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Γρ. Πεπόνη.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Πρώτη εισαγγελέας Διαφθοράς η Ελένη Ράικου
RAIKOYΤην πρώην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και Αντιεισαγγελέα Εφετών, Ελένη Ράικου, επέλεξε το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο για τη νεοσύστατη θέση του Εισαγγελέα Διαφθοράς.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Ελεύθερος με εγγύηση ο Γιάννος Παπαντωνίου
PAPANTONIOYΚαταβάλλοντας χρηματική εγγύηση ύψους 50 χιλιάδων ευρώ, αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του στον ειδικό εφέτη ανακριτή ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιάννος Παπαντωνίου.
  Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Εγκύκλιος του υπ. Παιδείας για τις αδειοδοτήσεις των Ιδιωτικών Φορέων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης
YPOYRGEIO PAIDEIASΜε νέα διαδικασία οφείλουν να αδειοδοτηθούν από την 1η Μαΐου τα ιδιωτικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα κολέγια, τα ιδιωτικά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, τα φροντιστήρια, τα κέντρα ξένων γλωσσών, τα κέντρα δια Βίου Μάθησης (επιπέδου Ι και ΙΙ).
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Νέο «κούρεμα» του χρέους ζητάει το ΔΝΤ
DNTΜήνυμα προς τους ευρωπαίους εταίρους ότι το ελληνικό χρέος δεν θα είναι βιώσιμο το 2020 -καθώς ο στόχος για 124% του ΑΕΠ φαντάζει άπιαστος- στέλνει το ΔΝΤ, συνιστώντας με αυτόν τον τρόπο να προχωρήσει η τρόικα στην απόφαση για νέο «κούρεμα».
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr

Με 500 ευρώ νομιμοποιείς αυθαίρετο...
AYTHERETAΌ,τι μπορεί προκειμένου να εισρεύσει ζεστό χρήμα στα κρατικά ταμεία κάνει το οικονομικό επιτελείο, καθώς μόνο ως τέτοια μπορεί να εκληφθεί η απόφαση για νομιμοποίηση των αυθαίρετων οικοδομών που ανεγέρθησαν προ του 1975, με ένα αντίτιμο ύψους 500 ευρώ. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Χωματερές: Κίνδυνος προστίμων και απώλειας ευρωπαϊκών κονδυλίων
XOMATERESTον κίνδυνο να πληρώσει η Ελλάδα βαριά πρόστιμα και να χαθούν ευρωπαϊκά κονδύλια, εξαιτίας της κακής διαχείρισης των απορριμμάτων, επισημαίνει σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική Γιοχάνες Χάν.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
  
Έρχονται αλλαγές στον «Τειρεσία»
TEIRESIASΜε στόχο τον εξορθολογισμό των όρων παροχής ρευστότητας στην αγορά, το υπουργείο Ανάπτυξης προσανατολίζεται και στην αλλαγή λειτουργίας του συστήματος «Τειρεσίας» στα δεδομένα της εποχής, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κωστής Χατζηδάκης.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Αυτή είναι η νέα εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ
ASHMAKOPOYLOYΗ βουλευτής Ιωαννίνων, Άννα Ασημακοπούλου, αναλαμβάνει τη θέση της εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.
  Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Ο Λαφαζάνης και ο σχεδόν πρόεδρος
LLAFAZANHS«Δεν υπάρχει καμία αναστολή. Τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι θα ακυρωθούν, θα καταργηθούν, θα πεταχτούν στον κάλαθο των αχρήστων», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης. 
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
«Τελικά, ποιος είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ;»
ND TSIPRASΜετά το «άδειασμα» του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη στον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας βρήκε την ευκαιρία για να εκδώσει μία καυστική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει:
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
«Ας μας πει ο κ. Τσίπρας, τι τελικά θα κάνει;»
GENNHMATAΚαλά κρατεί η κόντρα του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τη φράση του Αλέξη Τσίπρα περί «αναστολής του Μνημονίου» στο συνέδριο του Economist, να προκαλεί την... απάντηση της Ιπποκράτους δια στόματος Φώφης Γεννηματά. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Κρατούμενη κρεμάστηκε μέσα στο κελί της
KRATOYMENHΤέλος στη ζωή της έβαλε νεαρή κρατούμενη στις φυλακές Κορυδαλλού, η οποία βρέθηκε κρεμασμένη με σεντόνι στο κελί της.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Τα... άκουσε ο επίτροπος Όλι Ρεν
OLI RENΣκληρή κριτική στον επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, Ολι Ρεν, άσκησε ομάδα κυπρίων και ξένων ευρωβουλευτών με αφορμή τις αποφάσεις του Eurogroup και τις μεθόδους της τρόικας, όσον αφορά τη δανειακή σύμβαση με την Κύπρο. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
  
Η Κύπρος βγάζει στο σφυρί τον χρυσό της
XRYSOS KYPROSΤην απόφαση να πουλήσει τμήμα των αποθεμάτων της σε χρυσό μέσα στους επόμενους μήνες, σχεδιάζει η κυπριακή κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg.
  Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Ο δρόμος προς την κορυφή
EKT PAIXNIDIΘέλετε να μάθετε τι στοιχεία λαμβάνει υπόψη το διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τι αναλύσει κάνει για να αποφασίσει για τα επιτόκια στη ζώνη του ευρώ;
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Tesco: Αποχωρεί από τις ΗΠΑ
TESCOΑπό τη ζημιογόνα αμερικανική αγορά αποχωρεί η Tesco, η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας, προχωρώντας έτσι σε απομείωση 1,5 δισ. δολαρίων, η οποία οδήγησε σε μείωση της κερδοφορίας της για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Επιστολή με θανατηφόρα ουσία έστειλαν στον Μπαράκ Ομπάμα!
OMPAMAΕπιστολή που περιείχε την θανατηφόρα ουσία ρικίνη εστάλη τελικό αποδέκτη στον Μπαράκ Ομπάμα, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της Μυστικής Υπηρεσίας (Secret Service), η οποία είναι υπεύθυνη για την προστασία της σωματικής ακεραιότητας του προέδρου των ΗΠΑ.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Επιθετικά ελικόπτερα παίρνει η Νότιος Κορέα
ELIKOPTERAΣυμφωνία με τις ΗΠΑ για την προμήθεια 36 επιθετικών ελικοπτέρων Apache AH-64, υπέγραψε η κυβέρνηση της Νοτίου Κορέας με το κόστος να φτάσει τα 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
  
«Άκυρο» σε Πιστόριους από Λονδίνο
PISTORIOUSΣτο μεγάλο αθλητικό γεγονός του Λονδίνου, στις 26-28 Ιουλίου, αναμένεται να βρίσκεται η αφρόκρεμα του στίβου. Αλλά ανάμεσά τους δεν θα είναι ο Όσκαρ Πιστόριους.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Πειθαρχική δίωξη σε Αλαφούζο
ALAFOUZOSΠειθαρχική δίωξη στον Γιάννη Αλαφούζο ασκήθηκε από τον αθλητικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Πετρόπουλο για τις αναρτήσεις του προέδρου του Παναθηναϊκού στο twitter. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
  
Συλλαλητήριο στη Λίγκα
LIGKAΜεγάλο συλλαλητήριο έξω από τα γραφεία της Super League θα πραγματοποιήσουν οι φίλοι της ΑΕΚ, την ώρα της συνεδρίασης της πειθαρχικής επιτροπής για τα όσα έγιναν το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Μήνυση στον Τριτσώνη από ΑΕΚ!
TRITSONHSΣυγκεκριμένα οι άνθρωποι της Ένωσης έκαναν γνωστό ότι θα μηνύσουν τον διαιτητή του Κυριακάτικου αγώνα με τον Πανθρακικό για «παράβαση καθήκοντος και ψευδή βεβαίωση εγγράφων»!
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Κ. Ευαγγελάτος: «Στενά τα περιθώρια»
EYAGGELATOSΕλάχιστες είναι οι πιθανότητες δικαίωσης της ΑΕΚ στην προσπάθειά της να αποδείξει ότι κακώς ο Σταύρος Τριτσώνης διέκοψε το παιχνίδι της Κυριακής με τον Πανθρακικό, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Κίμων Ευαγγελάτος.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Χωρίς Βαϊρουά και Χρήστου στο «Καραϊσκάκης»
BAIOURAΟ Πανθρακικός δίνει την Πέμπτη ίσως τον πιο σημαντικό αγώνα της ιστορίας του, αφού αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Προσηλωμένος στον Ολυμπιακό ο Αμπντούν
AMPTOYNΤον τελευταίο καιρό, όλο και πληθαίνουν τα σενάρια που κάνουν λόγο για ενδιαφέρον αρκετών ευρωπαϊκών (κυρίως γαλλικών) ομάδων για τον Τζαμέλ Αμπντούν.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Μώραλης: «Τεράστια ζημιά αν πέσει η ΑΕΚ»
MORALHSΤο πλήγμα που θα προκαλέσει στην εμπορικότητα της Super League ο ενδεχόμενος υποβιβασμός της ΑΕΚ παραδέχτηκε δημοσίως ο Γιάννης Μώραλης.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Χωρίς Τζιμπούρ, Αμπντούν με Πανθρακικό
TZIMPOYRΔύο πολύ σημαντικές απουσίες έχει να αντιμετωπίσει ο Μίτσελ, ενόψει του πρώτου ημιτελικού για το κύπελλο Ελλάδας με τον Πανθρακικό.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
«Φιρμάνι» για Πανιώνιο
PANIONIOSΜεγάλος «πονοκέφαλος» προέκυψε για τον Πανιώνιο, αφού από το πουθενά έφτασε στα γραφεία της ΠΑΕ «φιρμάνι» από τον Σεντρίκ Βαρό.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Δεν θέλει Ολυμπιακό ο Σισοκό
SISOKOΟ Ιμπραΐμ Σισοκό είναι ίσως ο πιο ποιοτικός ποδοσφαιριστής στη φετινή ομάδα του Παναθηναϊκού. Το όνομά του έχει ακουστεί για τις δύο κορυφαίες ελληνικές ομάδες αυτή τη στιγμή (Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ), αλλά ο ίδιος φαίνεται ότι έχει ως προτεραιότητα την παραμονή του στο «τριφύλλι».
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
«Παίκτης του Ολυμπιακού ο Ολαϊτάν»
OLAITANΤο «φλερτ» του Ολυμπιακού με τον Μάικλ Ολαϊτάν και η σχεδόν δεδομένη μετακίνησή του το καλοκαίρι στο «λιμάνι» ήταν γνωστά από τον Δεκέμβριο.
  Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Διεθνείς ξανά Πάτο, Ροναλντίνιο
PATOΣυνεπής στα λόγια του περί κλήσης στην εθνική Βραζιλίας των παικτών που διανύουν περίοδο φόρμας φάνηκε ο Λουίς Φελίπε Σκολάρι.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Ένταση μεταξύ Μιραλάς και Γουίλσιρ (vid)
MIRALASΟι Κέβιν Μιραλάς και Τζακ Γουίλσιρ λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια στο ημίχρονο της αναμέτρησης της Άρσεναλ με την Έβερτον. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
«Στάζει μέλι» για Λέτο ο Μπενίτεθ
LETOΟ Σεμπάστιαν Λέτο ανήκει από την Τρίτη και επίσημα στο δυναμικό της Κατάνια. Με αφορμή αυτό το γεγονός, οι Ιταλοί δημοσιογράφοι θέλησαν να πάρουν δηλώσεις από ανθρώπους που έχουν συνεργαστεί μαζί τους.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
  
«Χρυσάφι» στα… πόδια του Μουρίνιο
MOYRINIOΈτοιμη να… τινάξει την μπάνκα στον αέρα για να φέρει τον Ζοσέ Μουρίνιο στο Πριγκιπάτο είναι η Μονακό, σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού τύπου.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Το αγόρασε για να βρει την... ηρεμία του
MESIΤο να είσαι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο κι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους ανθρώπους στη Γη, έχει και τα αρνητικά του. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Φιλικό για τον Ραούλ
RAOYLΚάλλιο αργά παρά ποτέ για τη Σάλκε που αποφάσισε το ερχόμενο καλοκαίρι να τιμήσει τον Ραούλ για την προσφορά του.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Αγγλικό fair play...
FAIR PLAYΤσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι διασταύρωσαν τα ξίφη τους την περασμένη Κυριακή στον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας (την πρόκριση στον τελικό πήρε η Σίτι) και το γεγονός που ξεχώρισε από την αναμέτρηση ήταν ένα επικίνδυνο μαρκάρισμα του Σέρχιο Αγκουέρο στον Νταβίντ Λουίζ.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Διαψεύδει ο μάνατζερ του Σπανούλη
SPANOYLHSΤο συμβόλαιο του Βασίλη Σπανούλη με τον Ολυμπιακό λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι και από τη στιγμή που ακόμα δεν έχει ανανεώσει με του Πειραιώτες, έχουν κυκλοφορήσει πολλά σενάρια για ενδιαφέρον ευρωπαϊκών συλλόγων. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Ένας χρόνος χωρίς τον Δημήτρη Μητροπάνο
MHTROPANOSΣτις 17 Απριλίου 2012 έφυγε από τη ζωή ο λαϊκός τραγουδιστής, Δημήτρης Μητροπάνος, «Μία στάση εδώ» έκανε και άφησε την τελευταία του πνοή σε ιδιωτικό θεραπευτήριο των βορείων προαστίων.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Η Μαριέττα Χρουσαλά λιάζεται στην Καραϊβική
XOYRSALAΜέχρι την Καραϊβική έφτασε η χάρη της Μαριέττας Χρουσαλά για τις ανάγκες της νέας της καμπάνιας για τη συλλογή από σανδάλια που υπογράφει.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Χωρίς «Κλεμμένα όνειρα» και «Πρωινό mou» την Μεγάλη Εβδομάδα!
megaΗ Μεγάλη Εβδομάδα φέρνει αλλαγές και στο πρόγραμμα του Mega, αν και όχι προς το... θρησκευτικότερο όπως κάνει ο ΑΝΤ1.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Μάγδα Τσέγκου: «Αλλοδαπός μου έβαλε όπλο στο κεφάλι λέγοντας μου "τα λεφτά σου ή τη ζωή σου"»
MAGDAΗ όμορφη παρουσιάστρια μιλώντας για τις παιδικές τις στιγμές θυμάται την εμπειρία τρόμου που έζησε στα πρώτα της χρόνια στην Αθήνα σε ηλικία 19 ετών.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.