5 Σεπ 2013

«Το κράτος αποσύρεται ατάκτως από τη Λήμνο»!

Του ΣΤΡΑΤΗ ΜΠΑΛΑΣΚΑ
Τίτλοι τέλους από χθες το μεσημέρι στη ΔΟΥ Λήμνου, με τους φορολογούμενους του νησιού και τους εργαζόμενους να βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα.
Μία ώρα προτού κλείσει και επίσημα η ΔΟΥ του νησιού, οι κάτοικοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίαςΑπό σήμερα το πρωί δεν υπάρχει καμία δομή στο νησί που να μπορεί να τους εξυπηρετήσει. Ενώ ο δήμαρχος Λήμνου Αντώνης Χατζηδιαμαντής δηλώνει πως «το κράτος αποσύρεται από το νησί μας με μια άτακτη υποχώρηση. Δεν ξέρουν τι τους γίνεται! Αγνοούν ποια είναι η κατάσταση και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για όλους μας».
Χθες οι φορείς της Λήμνου αντέδρασαν δυναμικά στο κλείσιμο της Εφορίας, ενώ στις 12 το μεσημέρι, μία ώρα προτού κλείσει και επίσημα η ΔΟΥ του νησιού, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Ολοι οι φορείς και τα σωματεία του νησιού, μαζί με τον Δήμο Λήμνου, έστειλαν ακόμη μια φορά μήνυμα προς την κυβέρνηση «να σταματήσει τη συγκεκριμένη πολιτική των λουκέτων που έχει οδηγήσει σε πλήρη απαξίωση το νησί». Οπως υποστηρίζουν, είναι αντίθετοι με το κλείσιμο της Εφορίας, καθώς αυτό θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τους Λημνιούς με επιπλέον έξοδα και ταλαιπωρία μετακίνησης στη Μυτιλήνη για μια σειρά από εργασίες και υποχρεώσεις.
«Θεωρούμε ότι όποιο υποκατάστατο της Εφορίας λειτουργήσει είναι κοροϊδία και δεν λύνει τα προβλήματα. Λέμε ΟΧΙ στο μαρασμό της εμπορικής κίνησης του νησιού. Ζητάμε την κατάργηση όλων των χαρατσιών και των φόρων που επιβαρύνουν τη λαϊκή οικογένεια και τέλος ζητάμε να μην γίνει καμιά κατάσχεση σπιτιών ή άλλης ακίνητης περιουσίας πρώτα και κύρια των ανέργων, των συνταξιούχων, των εργαζομένων, των φτωχών αγροτών και αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών», σημειώνουν σε σχετική ανακοίνωση.
Στο μεταξύ, άκαρπη απέβη η συνάντηση του δημάρχου Λήμνου και του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου, με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, παρουσία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή και του βουλευτή Λέσβου Γιάννη Ζερδελή, καθώς ο κ. Θεοχάρης έδειχνε ανυποχώρητος στο θέμα του κλεισίματος της ΔΟΥ.
«Παραλογισμός»
Μετά από αυτές τις εξελίξεις, ο δήμαρχος Λήμνου Αντώνης Χατζηδιαμαντής δήλωσε ότι «δυστυχώς τα νούμερα του Μνημονίου υπερισχύουν της λογικής». Η χθεσινή κινητοποίηση των φορέων της Λήμνου εκτός από την Εφορία περιελάμβανε και άλλα αιτήματα που αφορούσαν στην αυτονομία του νοσοκομείου, στη λειτουργία του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας στο νησί, στην καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα και με τα άλλα νησιά, ενώ εξέφρασαν και την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Ηδη από την περασμένη Παρασκευή οι 16 δήμαρχοι των νησιών που έκλεισαν ή θα κλείσουν τις επόμενες ημέρες οι ΔΟΥ, έστειλαν έγγραφο έντονης διαμαρτυρίας, παρουσιάζοντας στοιχεία από τη λειτουργία των πρώτων Γραφείων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΓΕΦ).

Ο δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής, μαζί με τους δημάρχους Τήνου, Ανδρου, Σκοπέλου, Σκιάθου, Κέας, Μήλου, Καλύμνου, Καρπάθου, Ικαρίας, Αίγινας, Πόρου, Υδρας, Σπετσών, Κυθήρων και Σαλαμίνας, δηλώνουν πεπεισμένοι ότι τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων δεν θα επιλύσουν τα προβλήματα, που θα προκληθούν με την απουσία στελεχωμένων φορολογικών υπηρεσιών από τα νησιά.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=383618
Επιλογή: Ηλίας Πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.