1 Ιουλ 2011

Μήπως βλέπουμε διαφορετικά βίντεο; Μήπως θα ξοδέψουμε την πέμπτη δόση σε… ληγμένα;
01/07/2011
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Επειδή έρχονται δύσκολες ώρες. Επειδή έχουμε μπει σε ιδιαίτερα επικίνδυνη περίοδο. Επειδή τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου θα προκαλέσουν μεγαλύτερη αγανάκτηση στην ελληνική κοινωνία. Επειδή και διαδηλώσεις θα οργανώνονται και συλλαλητήρια και απεργίες. Επειδή οι Αγανακτισμένοι θα συνεχίσουν να κατεβαίνουν στην Πλατεία. Και, κυρίως, επειδή πολύ σύντομα θα έλθει η ώρα της έκτης δόσης και πάλι κάτι θα ζητήσουν οι δανειστές μας – οπότε και πάλι κάτι θα ξαναζητήσει η κυβέρνηση από την Βουλή να ψηφίσει...

Επειδή όλα αυτά θα συμβούν, την ώρα που η χώρα ετοιμάζεται να φορτωθεί άλλο ένα δάνειο (για να τα φέρει κουτσά στραβά πέρα μέχρι το 2013 οπότε θα υπάρξουν τα αναγκαία «εργαλεία» για να μας πάνε, όπως άλλωστε το ξεκαθαρίζουν, στην ελεγχόμενη χρεοκοπία), καλό είναι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης – τα περί προστασίας του πολίτη  αφορούν πλέον μόνο στους «συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ» - να αλλάξει τακτική.

Τι σημαίνει αυτό; Κατ’ αρχήν να σταματήσουν το υπουργείο, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και όποιος άλλος παρεμβαίνει, να κάνουν ενημέρωση τάλε κουάλε με αυτήν που από τον καιρό του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία έχει επιλέξει το ΝΑΤΟ – και την συνεχίζει τώρα με την Λιβύη.

Εξηγούμαι: Μια καθαρά προπαγανδιστική παρελκυστική τακτική είναι αυτή της καθυστέρησης. Μετά από κάθε περιστατικό που προκαλεί την κοινή γνώμη και τα μέσα ενημέρωσης, ανακοινώνεται κατ’ αρχήν ότι γίνεται έρευνα. 

Μετά, στο πλαίσιο άλλης προπαγανδιστικής τακτικής, αυτής του «σταγονόμετρου», δίνονται μερικά πρώτα στοιχεία. Ακολούθως, ανακοινώνεται πως «γίνεται σε βάθος έρευνα». Η οποία συνεχίζεται για καιρό, δεν ολοκληρώνεται ποτέ, έως ότου αμβλυνθεί εντελώς το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και ξεχαστεί από τους δημοσιογράφους.

Αυτό έγινε και συνεχίζει να γίνεται και με αφορμή τα προχθεσινά επεισόδια και το βίντεο του Άλτερ, όπου εμφανίζονται κάτι εξαγριωμένοι τύποι – εκ των υστέρων μάθαμε πως ήσαν συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ – ο ένας εκ των οποίων με καλυμμένο το πρόσωπο και με λοστό στο χέρι, να βρίσκουν καταφύγιο στην άκρη του περιβόλου της Βουλής.

Αυτά που μέχρι στιγμής έχουμε ακούσει δεν μας έχουν πείσει για την «αθωότητα» του πρωτοφανούς περιστατικού. 

Ακούσαμε ότι κοτζάμ διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης απεγκλώβισε τα συγκεκριμένα άτομα. 

Και μετά τι έγινε; Τους οδήγησαν ως τη Βουλή – για ποιον λόγο άραγε; Εκεί οδηγούν όσους απεγκλωβίζουν; Και τους επέτρεψαν να κρατήσουν τα στειλιάρια; 

Και μετά τι έγινε; Τους παράτησαν εκεί και έφυγαν; Διότι άνδρες της συγκεκριμένης διμοιρίας δεν εμφανίζονται στο βίντεο.

Αντίθετα, βλέπουμε σε πρώτη φάση τον γυμνό από τη μέση και πάνω ματσουκοφόρο με το τατουάζ, έτοιμο να συλληφθεί από άνδρα των ΜΑΤ. Αλλά αμέσως παρεμβαίνει άλλος (συνάδελφός του, όπως μας είπαν), λέει κάτι στα ΜΑΤ, εκείνοι οπισθοχωρούν και οι δυο τους παίρνουν την ανηφόρα για τη Βουλή, όπου τους περιμένει έτερος συνάδελφός τους, που τους οδηγεί στο φυλάκιο.

Δεν μας τα λέτε καλά, κύριοι. Για να συνεννοούμεθα, πρέπει να βλέπουμε τα ίδια βίντεο και, κυρίως, να ζούμε στην ίδια χώρα.

Διότι εμείς είδαμε πως οι άνδρες του ΜΑΤ τέτοιο σοκ υπέστησαν ενώπιον των δύο «απεγκλωβισμένων», που τους επέτρεψαν να προχωρήσουν προς την Βουλή, χωρίς να κάνουν ΚΑΜΙΑ ΕΞΑΚΡΙΒΩΣΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ και ΜΕ ΤΟ ΛΟΣΤΑΡΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ!

Συγγνώμη, αλλά αν θυμάμαι καλά, ισχύει ο νόμος 2168 του 1993 Περί Όπλων, που απαγορεύει ακόμη και την κατοχή ξύλινης ράβδου, την οποία θεωρεί όργανο εγκλήματος. 

Μάλιστα, στο περιοδικό «Αστυνομική Ανασκόπηση», αναφέρονται περιστατικά σύλληψης ατόμων, επειδή σε έρευνες στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι τους βρέθηκαν «ξύλινες ράβδοι» και άλλα φονικά, σύμφωνα με τον νόμο, όργανα.

Επομένως, παραμένει ανεξήγητο το γεγονός ότι κάποιος συνομιλεί («έρχεται σε επαφή», για να θυμηθούμε τον κ. Ραγκούση) με την αστυνομία, χωρίς να έχει διακριβωθεί η ταυτότητά του και κρατώντας και ένα λοστάρι στο χέρι.

Το ότι φθάνει ως τον περίβολο της Βουλής σχετίζεται με αυτά που ακούστηκαν χθες στην αίθουσα της Ολομέλειας, σύμφωνα με τα οποία υπήρχε σχέδιο για εισβολή στο κοινοβούλιο – όπως είχε συμβεί σε άλλες αλήστου μνήμης εποχές – για να μην ψηφιστεί αυτό το αγλάισμα που είναι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Άλλωστε, και ο κ. Παπουτσής, αφού μας είπε πως «αυτά (τα περί παρακράτους) δεν γίνονται με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργό τον Γ. Παπανδρέου», έσπευσε να προσθέσει «με βάση αυτά που γνωρίζω και αυτά που μπορώ να ελέγξω».

Αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι, βλέποντας το βίντεο, αναφώνησε και αυτός, εν έτει 2011, κάτι που έφερνε στο περίφημο «ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;».

Κάποτε, το πολιτικό σύστημα, κοιτούσε προς τις λιμουζίνες των στρατηγών, ενώ την ίδια ώρα περνούσαν τα τανκς των συνταγματαρχών.

Μήπως, κατ’ αντιστοιχία, κάποιοι μας έδειξαν τώρα προς τα τανκς, την ώρα που περνάνε τα φουσάτα άλλων υπηρεσιών; 

Μήπως, με όλες αυτές τις κασέτες και τους κοριούς, έχει πάρει πολύ αέρα η ΕΥΠ; Μήπως, με προκάλυμμα τον Μπέο και τους λοιπούς, κάποιοι τις παραχάρηκαν τις δάφνες τους; Και μήπως μπορούμε να μάθουμε ποιο είναι το έναυσμα για να αρχίσουν οι παρακολουθήσεις κάποιων τηλεφώνων;

Τα επεισόδια στην Αθήνα και η έντασή τους, το γεγονός ότι αναζωπυρώνονταν κάθε στιγμή, το γεγονός ότι πάντα βρίσκονταν κάποιοι κουκουλοφόροι να εφορμούν, δείχνει ότι τα πράγματα, σε σχέση με τον Δεκέμβρη του 2008, έχουν χειροτερέψει. 

Η δε αγριότητα των επεισοδίων δεν είχε μόνο υλικές ζημιές, όπως το 2008. Έπεσε ξύλο. Έσπασαν κεφάλια. Είχαμε πολλούς τραυματίες. 

Εύλογα αναρωτιέται κανείς: Τι θα γινόταν αν οι προχθεσινές σκηνές είχαν εκτυλιχθεί εκείνον τον Δεκέμβριο του 2008; Το λέω, γιατί κάποιοι τότε ζητούσαν μηδενική ανοχή και σπάσιμο κεφαλιών. Και αυτές τις μέρες, σα να μου φαίνονται ευχαριστημένοι…

Ας προσέξουν, όμως. Γιατί η βία φέρνει βία. Η δράση φέρνει αντίδραση. Και ποτέ δεν είσαι σίγουρος για το πότε θα σπάσει και το δικό σου κεφάλι.

Το περιστατικό με τους «διασωθέντες» και «προστατευθέντες» παλληκαράδες αποτελεί την απόδειξη ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της προστασίας μας.

Αλλά επειδή έρχονται κι’ άλλα, να μαζευτούν όλοι και να ετοιμάσουν κάποτε ένα σχέδιο απομόνωσης των περίφημων κουκουλοφόρων.

Διαφορετικά, το μόνο σχέδιο που θα εξελιχθεί είναι αυτό του εμφυλίου και των επιθέσεων κατά αστυνομικών - τους οποίους κατάφεραν να φέρουν σε σύγκρουση με τον υπόλοιπο λαό, ως μη όφειλαν. 

Αν δεν μαζευτούν και αν δεν βρουν αναίμακτο τρόπο για να μας προστατεύουν, έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε πως οι κουκουλοφόροι αμολιούνται για να αδειάσουν οι Πλατείες.

Με τη διαφορά ότι αδειάζει και η χώρα από τουρίστες. Οπότε, κάθε άλλο παρά προστατεύεται το δημόσιο συμφέρον...
Πηγή : www.elzoni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.