12 Ιουλ 2011

YΠΑΡΧΕΙ ΤΣΙΠΑ;;;


Τρίτη, 12 Ιουλίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Φτάνει πια. Δεν πάει άλλο, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, είμαστε  υπό διωγμό», επεσήμανε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ  Γιώργος Σαββίδης ,στην σημερινή  Συνέντευξη Τύπου, που προαναγγέλθηκε  η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς εκ μέρους της  Ομοσπονδίας κατά του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κατά του Αρχηγού της ΕΛΑΣ και του Διοικητή των ΜΑΤ για την απρόκλητη  σωματική βία  κατά δημοσιογράφων και εργαζομένων στο χώρο του τύπου και την εκτεταμένη χρήση χημικών την 28η και 29η  Ιουνίου του 2011.
Παρόντες  στην συνέντευξη ήταν  δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ  θύματα της επίθεσης όπως, ο  Μανώλης Κυπραίος, ο Γιώργος Αυγερόπουλος,  ο Μάριος  Λώλος και ο Δημήτρης Τρίμης .
Συγκλονιστική ήταν η  μαρτυρία του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου, , ο οποίος έχασε την ακοή του από την βίαιη επίθεση των ΜΑΤ.  «Δεν μπορώ να σας ακούσω, αλλά μπορώ να σας μιλήσω. Δεν είμαι ικέτης ή ελεήμονας, είμαι αξιοπρεπής . Αν ήταν όλοι αλήτες ρουφιάνοι , δημοσιογράφοι, όπως λένε, ναι  είμαι και εγώ ένας  αλήτης , ρουφιάνος δημοσιογράφος , γιατί έμαθα να είμαι στο πεζοδρόμιο και να μεταδίδω όλα όσα βλέπω στους συμπολίτες μας , με το όποιο τίμημα», ήταν τα λόγια του συναδέλφου που του απέμεινε μόνο η φωνή, γιατί του στέρησαν την ακοή
 Ο  Γιώργος Αυγερόπουλος, που για λογαριασμό του  «Εξάντα» βρέθηκε σε πολεμικά μέτωπα της υφηλίου, κατήγγειλε  την πρωτοφανή, όπως την αποκάλεσε  επιθετικότητα  που βίωσε, αντίστοιχη  με εκείνη της Γένοβας.  Με την μόνη διαφορά, ότι εκεί η βία απλωνόταν σ' όλη την πόλη, ενώ εδώ συμπιέστηκε στα λίγα τετραγωνικά της πλατείας  Συντάγματος»  
«Πρωτοφανείς ποσότητες απαγορευμένων χημικών, χρησιμοποιήθηκαν εκείνη την ημέρα, γιατί η πολιτική εντολή ήταν σαφής : εκκενώστε την πλατεία» η εκτίμηση  του Δημήτρη Τρίμη που βρέθηκε  με σπασμένο χέρι. Η  μηνυτήρια αυτή  αναφορά, είναι αφορμή να ανοίξει δημόσια συζήτηση για τη  σχέση  Δικαιοσύνης  και καταστολής , γιατί «τα Δικαστήρια είναι επιεική απέναντι στην αστυνομική βία» το σχόλιο του νομικού συμβούλου της   ΠΟΕΣΥ Τάσου Πετρόπουλου.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της Π.Ο.Ε.ΣΥ
Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.
Επισυνάπτουμε τη μηνυτήρια αναφορά,
την παρέμβαση του Μανώλη Κυπραίου και του Γιώργου Αυγερόπουλου στον παρακάτω σύνδεσμο
 
Επιλογή : Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.