22 Ιουλ 2011

ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΛΙΟΠΥΡΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ «Ε» ΠΩΣ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ * ΒΟΡΕΙΟ «ΣΥΝΤΑΓΜΑ», Ο ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ

«Η πλατεία πέρασε σε άλλη φάση, έγινε κοινωνία»

Μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος. «Το φως πέφτει κάθετο», όπως έγραφε ο Καζαντζάκης. Κάτω από τέντες και δέντρα, ιδρωμένοι περαστικοί και «προσωπικό» της πλατείας αναζητούν λίγη δροσιά. Το καλοκαίρι, που τόσο έχει απασχολήσει τις συνελεύσεις, σίγουρα αποδυνάμωσε το κίνημα. Οσοι όμως έμειναν πίσω, στην πλειονότητά τους τουλάχιστον, δηλώνουν πως θα «κρατήσουμε την πλατεία όλο το καλοκαίρι». Από Σεπτέμβριο, 3 του μήνα συγκεκριμένα, υποστηρίζουν πως οι ίδιες οι συνθήκες είναι που θα κατεβάσουν τον κόσμο ξανά στις πλατείες.
Δημήτρης  Χέλμης, έδινε ρυθμό της πλατείας με το τύμπανό του: «Εδώ θα ξημεροβραδιάζομαι και να φανταστείς πως μένω δίπλα»Δημήτρης Χέλμης, έδινε ρυθμό της πλατείας με το τύμπανό του: «Εδώ θα ξημεροβραδιάζομαι και να φανταστείς πως μένω δίπλα»Ο Δημήτρης Χέλμης, 48, έδινε το ρυθμό της πλατείας χτυπώντας το τύμπανό του στις 28 και 29/6, κρατώντας τον κόσμο ενωμένο απέναντι στην κρατική καταστολή. Τα τύμπανα μπορεί να σίγησαν, αλλά ο ίδιος εξακολουθεί να δίνει ρυθμό στο κίνημα της πλατείας. Είναι ένας από αυτούς που θα παραμείνουν εκεί όλο το καλοκαίρι.
«Η χώρα μάς χρειάζεται»

Συνεχίζεται... http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=294720

1 σχόλιο:

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.