22 Ιουλ 2011

Διαβάστε στην Ελεύθερη ζώνη...
Αποφάσεις με το μάτι στην περιουσία μαςΤριάντα χρόνια στον ζυγό και οι «αγορές» δεν μίλησαν ακόμη

Το πείραμα ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης, 21 Ιουλίου του σωτηρίου έτους 2011, με πειραματόζωο, όπως είχε προβλεφθεί, την Ελλάδα και τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να επαναλαμβάνει την φράση – που κάθε άλλο παρά εμπνέει σιγουριά – κάθε φορά που ερωτάτο αν πρόκειται για επιλεκτική χρεοκοπία: «Θα δούμε».

Η ολική αναδιάρθρωση του χρέους – καθώς δεν μιλάμε πλέον για επιλεκτική χρεοκοπία, δηλαδή για μερική αναδιάρθρωση – είναι γεγονός, αλλά βαφτίστηκε «βιωσιμότητα του χρέους».


Συνεχίζεται...http://www.elzoni.gr/html/ent/787/ent.11787.asp


************************
Υπόθεση Ζήμενς: Η γελοιοποίηση συνεχίζεται
22/07/2011

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Μπορούμε να μάθουμε αν ανέλαβε ποτέ δράση το περίφημο νομικό γραφείο Hogan Lowells LLP, στο οποίο, όπως μέσα στη Βουλή ανακοίνωσε στις 5 Μαΐου ο κ. Παμπούκης, ανετέθη η υπόθεση της Ζήμενς, λόγω της ειδίκευσής του σε θέματα δωροδοκιών;

Ρωτώ, διότι μέσα στη γενική σύγχυση – στην κυριολεξία – των ημερών, πέρασε σχεδόν απαρατήρητη η είδηση ότι η Ζήμενς ανακοίνωσε στον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Χάρη Παμπούκη πως δεν έχει καμιά υποχρέωση καταβολής αποζημίωσης στο ελληνικό Δημόσιο, λόγω της βλάβης που αυτό έχει υποστεί από διάφορες συμβάσεις, απευθείας αναθέσεις, μίζες και άλλες έκνομες δραστηριότητες.

Και όχι μόνο αυτό. Κατά την συνάντηση, που όπως ανακοινώθηκε ήταν διερευνητική για να διαπιστωθεί η δυνατότητα συνεργασίας για την απόδοση ευθυνών, καθώς και για την εκούσια, κατόπιν συμφωνίας των μερών, αποκατάσταση της ηθικής βλάβης της Ελληνικής Πολιτείας από παράνομες παρελθούσες δραστηριότητες, ο γερμανικός κολοσσός πέρασε στην αντεπίθεση.



Συνεχίζεται... http://www.elzoni.gr/html/ent/761/ent.11761.asp



***************

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΤΡΟΦΙΜΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ «ΥΠΑΤΙΑ»Τους νομιμοποίησαν και μετά τους συνέλαβαν!

Σχεδόν στα μουλωχτά πέρασε η είδηση της σύλληψης τεσσάρων πρώην «τροφίμων» της Νομικής και της «Υπατίας».

Πρόκειται για τέσσερις Μαροκινούς, που συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο, λίγο πριν από την επιβίβασή τους σε αεροπλάνο για την Τυνησία, έχοντας πάνω τους άφθονα κλοπιμαία από την εν Ελλάδι «δραστηριότητά» τους.

Όπως έγινε γνωστό, οι τέσσερις συλληφθέντες ανήκαν στην «παρέα» των τριακοσίων μεταναστών που με την κατάληψη της Νομικής Σχολής και την «φιλοξενία» τους στο Μέγαρο «Υπατία», καθώς και την απεργία πείνας προκειμένου να πετύχουν τον σκοπό τους, αναστάτωσαν τη χώρα.



********************

Ανοικτή Επιστολή στον υπουργό των Οικονομικών: Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος

Γράφει ο Μίκης
Πρωτοπαπαδάκης
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, αγαπητέ συνάδελφε.

Μετά την γνωστή δήλωση του Προέδρου της Ε.Ε. ότι «Το πρόγραμμα υποστήριξης της Ελλάδας δεν είναι πρόγραμμα επιβολής λιτότητας στον λαό. Είναι πρόγραμμα επιβολής λιτότητας στο Κράτος, επειδή η λιτότητα του Κράτους είναι εκείνο που μπορεί να κάνει την ελληνική οικονομία ανταγωνιστική», καθώς και εκείνην του εκπροσώπου του ΔΝΤ για την Ελλάδα, ότι «αν η Κυβέρνηση είχε αξιοποιήσει την δημόσια περιουσία, δεν θα χρειαζόταν να γίνουν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις», ανακύπτει το ερώτημα:  

Νομιμοποιείσαι να ζητάς νέες επιβαρύνσεις από εμάς τους πολίτες, πριν εξαντλήσεις όλα τα όρια περιστολής της κρατικής σπατάλης; Και πριν εξασφαλίσεις τα προγραμματισμένα έσοδα από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας; (πρόσεξε, ο εκπρόσωπος ΔΝΤ είπε «αξιοποίηση».  Δεν είπε το ευκολότερο «πώληση» ή «ιδιωτικοποίηση»). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.