11 Ιουλ 2011

Υποκλοπές και διαπλοκή: Πώς οι «άρχοντες του σκότους» σκοτώνουν την Ενημέρωση
11/07/2011

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Το λουκέτο που μπήκε χθες στη βρετανική εφημερίδα «News of The World», αποτελεί χωρίς αμφιβολία την πιο μαεστρική κίνηση του μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης ιδιοκτήτη της, Ρούπερτ Μέρντοχ, προκειμένου να περισώσει την θέση του ως… μέλους του υπουργικού συμβουλίου της Βρετανίας.

Το σκάνδαλο των υποκλοπών τηλεφωνικών επικοινωνιών διαφόρων προσωπικοτήτων, που αποκαλύφθηκε το 2009 αλλά οι επικεφαλής της εφημερίδας το ομολόγησαν μόλις τον περασμένο Απρίλιο, είναι χωρίς αμφιβολία μεγάλο, αλλά όχι και το μεγαλύτερο.

Τόσο στη Βρετανία, όσο και στις ΗΠΑ και σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, ο Τύπος έχει λάβει και συνεχίζει να λαμβάνει επίμονα μέρος στην διακυβέρνηση, μέσα σε ένα αυτοτροφοδοτούμενο σύστημα διαπλοκής, δια του οποίου εξυπηρετούνται επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα.

Πάνω στην προπαγάνδα των ναυαρχίδων του δυτικού Τύπου στηρίχτηκαν και στηρίζονται μπίζνες, πόλεμοι, εξοπλιστικά προγράμματα και προβολή επιχειρηματικών κολοσσών.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που αυτές οι «ναυαρχίδες» έχουν παραδεχθεί τα λάθη τους – όπως στην περίπτωση του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία, όταν αναγκάστηκαν να ομολογήσουν πως δεν επρόκειτο για γενοκτονία – αλλά παρ’ όλα αυτά, δεν έκλεισε καμία.
Η συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.