1 Απρ 2013

Η καθημερινή Άποψη 31-3-13


NEWSLETTER 31_03_no1
NEWSLETTER 31_03_no2

1kypros
«Οι έλεγχοι κίνησης των κεφαλαίων (σ.σ.: στην Κύπρο) σημαίνουν έναν ντε φάκτο προσωρινό αποκλεισμό από τη νομισματική ένωση. Αυτό πρέπει να το πούμε ξεκάθαρα». Αν αναρωτιέστε ποιος είναι ο "ξεκάθαρος" που ισχυρίζεται ότι έχει δοθεί προσωρινό «εξοδόχαρτο» από το ευρώ στην Κύπρο, μην τον αναζητήσετε μεταξύ των υποστηρικτών της επιστροφής στη λίρα ή των αγανακτισμένων αντιμνημονιακών. Τα παραπάνω λόγια βγήκαν από το στόμα του Πέτερ Μπόφινγκερ, του Γερμανού καθηγητή Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο του Βιούρτσμπουργκ, και -το σπουδαιότερο- ενός από τα πέντε μέλη του συμβουλίου οικονομικών εμπειρογνωμόνων της γερμανικής κυβέρνησης. Κι αυτό έχει τη σημασία του...

Σε συνέντευξη που παραχώρησε και δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Το ΒΗΜΑ», ο «σοφός» της Άνγκελα Μέρκελ απάντησε σε σειρά ερωτημάτων για την κυπριακή κρίση, για τη διαχείρησή της από την πλευρά των Ευρωπαίων εταίρων, αλλά και τα λάθη της Γερμανίας .

Ερωτώμενος να σχολιάσει το γεγονός ότι το άνοιγμα των τραπεζών στην Κύπρο δεν προκάλεσε τον πανικό που όλοι περίμεναν, ο Μπόφινγκερ απάντησε ότι αφενός οι μικροκαταθέτες δεν είχαν να φοβηθούν τίποτα, αφετέρου οι μεγαλοκαταθέτες δεν μπόρεσαν καν να πανικοβληθούν, λόγω των ελέγχων που επιβλήθηκαν στην κίνηση των κεφαλαίων. Κι αυτό το τελευταίο είναι αυτό που ο Γερμανός οικονομολόγος μεταφράζει ως ντε φάκτο προσωρινό αποκλεισμό της Κύπρου από την Ευρωζώνη.

«Τα μέτρα ελέγχου», λέει χαρακτηριστικά ο Μπόφινγκερ, «είναι προβληματικά στον βαθμό που δείχνουν ότι οι ίδιοι οι ελεγκτές δεν πιστεύουν στη σταθερότητα της κατάστασης. Τέτοια μέτρα στέλνουν ταυτόχρονα κι ένα μήνυμα προς άλλες χώρες της ευρωζώνης που λέει ότι αν η κατάσταση χειροτερέψει, οι καταθέτες δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν ελεύθερα τα χρήματά τους. Είναι σαν να έχουν πέσει στη φάκα, σαν να μην μπορούν να πάρουν πίσω στο ακέραιο τα χρήματά τους. Οι έλεγχοι κίνησης των κεφαλαίων σημαίνουν έναν ντε φάκτο προσωρινό αποκλεισμό από τη νομισματική ένωση. Αυτό πρέπει να το πούμε ξεκάθαρα».
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


2kedikoglou

Απίστευτες δηλώσεις σε μια κρίση αυτοκριτικής από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Συμεών Κεδίκογλου. Από τα Τρίκαλα όπου βρέθηκε και σε ακροατήριο όχι μεγαλύτερο των 30 ατόμων δεν δίστασε να μιλήσει για «μαρασμό των Οργανώσεων του κόμματος», αποδίδοντας αυτόν τον «μαρασμό» στο ότι έφυγαν από το κόμμα πολίτες που προσδοκούσαν οφέλη από την εξουσία που είχε το ΠΑΣΟΚ και τόνισε «πρέπει να ξαναβρούμε τα πατήματά μας, να πλησιάσουμε εκ νέου την κοινωνία και να υπάρξουν και νέα στελέχη γιατί είμαστε "γερασμένο" κόμμα σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και χρειαζόμαστε νέο "αίμα", γιατί αλλιώς δεν υπάρχει μέλλον».

Ο κ. Κεδίκογλου, κάνοντας λόγο για ύπαρξη «Κυβέρνηση Εθνικής Ανάγκης», επιτέθηκε σε Ν.Δ. και ΔΗΜ.ΑΡ. ενώ χαρακτήρισε «ηρωική» την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ επί Γιώργου Παπανδρέου που έβαλε την χώρα στο Μνημόνιο γιατί «δεν υπολόγισε το πολιτικό κόστος, παίρνοντας επώδυνα, αλλά αναγκαία για την σωτηρία της πατρίδας μέτρα».

Με αφορμή ειδικά τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, η πρώην βουλευτής Τρικάλων του κόμματος Σούλα Μερεντίτη δεν χαρίστηκε και ρώτησε τον κ. Κεδίκογλου αν «θα συνεχιστεί να υπάρχει το ...Ανάκτορο στην "Ιπποκράτους"; Οικονομικός έλεγχος έγινε για την Ιπποκράτους;» και ζήτησε «να μην αυτομαστιγωνόμαστε, καλό να ζητάμε νέους να έρθουν στο κόμμα για να ανακάμψουμε, αλλά να μην ...διαγράφουμε τα παλιά στελέχη»...

Από την πλευρά του ο πρώην βουλευτής Γιώργος Οικονόμου, ζήτησε «να υπάρχει το πολιτικό μας στίγμα και να σχολιάζουμε την επικαιρότητα ώστε να προβάλλονται οι θέσεις του κόμματος».
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


3arvanitopoulos

Τη συμβολή τους στην εδραίωση κλίματος καινοτομίας, εξωστρέφειας και αξιολόγησης, που θα οδηγήσει στη δημιουργία θυλάκων αριστείας στα ελληνικά πανεπιστήμια, ζήτησε από τους προέδρους και τους εκπροσώπους των Συμβουλίων Διοίκησης των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας, ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή στο κτήριο του υπουργείο Παιδείας με τους προέδρους και τους εκπροσώπους των Συμβουλίων Διοίκησης των ΑΕΙ, ο κ. Αρβανιτόπουλος είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Με το "Σχέδιο Αθηνά" ολοκληρώνεται ο πρώτος μεγάλος κύκλος των μεταρρυθμίσεων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ. Ο Νόμος 4009, όπως τροποποιήθηκε με το Νόμο 4076, διαμόρφωσε το θεσμικό πλαίσιο μέσα στο οποίο καλείστε εσείς μαζί με τις πρυτανικές αρχές και τα πανεπιστήμια, να αναδιαρθρώσετε την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, επ' ωφελεία της νέας γενιάς των Ελλήνων και της ελληνικής κοινωνίας.
Είναι εξαιρετικά σημαντικό πως σε όλη τη χώρα, άνθρωποι διεθνούς κύρους έχουν εκλεγεί στα Συμβούλια Διοίκησης των Πανεπιστημίων. Προσβλέπω λοιπόν στη συμβολή σας και ζητώ από εσάς να γίνετε φορέας διεθνών εμπειριών και καλών πρακτικών από τον διεθνή και ευρωπαϊκό χώρο.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


4suriza

Πολεμική διάθεση έχουν στην πλ. Κουμουνδούρου καθώς εν όψει της επιστροφής της Τρόικας εξαπολύουν επίθεση τόσο στο σύνολο της κυβέρνησης όλο και επι μέρους σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ προφανώς σε μια προσπάθεια να αγγίξουν τους υποστηρικτές των δύο κομμάτων.

«Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση υποδέχεται την τρόικα με κατεβασμένα τα χέρια, ανήμπορη να διεκδικήσει την οποιαδήποτε διαφοροποίηση από το μνημονιακό σχέδιο της περικοπής μισθών και συντάξεων, των απολύσεων, της διάλυσης του κοινωνικού κράτους και των ιδιωτικοποιήσεων» σημειώνουν από τον ΣΥΡΙΖΑ εξηγώντας πως «παρά το βάρος της σαφούς αποτυχίας του μνημονιακού προγράμματος, η αναζήτηση νέων, ακόμα πιο εξοντωτικών μέτρων καταδεικνύει την αποφασιστικότητα τρόικας-κυβέρνησης να συνεχίσουν στον ίδιο καταστροφικό δρόμο, ανεξαρτήτως των επιπτώσεων που έχει αυτό στην οικονομία και την κοινωνία. Κλείνουν τα μάτια μπροστά στην κατάρρευση της οικονομίας, την πρωτοφανή ανεργία, τα χιλιάδες λουκέτα, τους συμπολίτες μας που ασφυκτιούν από τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής».

Αναφερόμενοι στην κυβέρνηση σημειώνουν πως «μοναδική πυξίδα της είναι τα συμφέροντα των δανειστών και δεν πρόκειται να σταματήσει πουθενά για να τα ικανοποιήσει. Τόσο τα δημοσιεύματα σχετικά με τις παλαιότερες συζητήσεις για κούρεμα στις καταθέσεις και στην Ελλάδα, όσο και η ίδια η απόφαση για το κυπριακό κούρεμα με τη σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης, καθιστά σαφές ότι τα χειρότερα έρχονται και δεν υπάρχει καμία προοπτική εξόδου από την κρίση με τα μνημόνια της λιτότητας ως οδηγούς».

Τέλος ειδική αναφορά γίνεται στους δύο κυβερνητικούς εταίρους για τους οποίους τονίζεται ότι «αντί το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ να ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα διαφοροποιηθεί επικοινωνιακά περισσότερο από την κυβερνητική γραμμή, θα πρέπει να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό γιατί συνεχίζουν να στηρίζουν το μνημόνιο της καταστροφής».
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr




5fabri

Γνωρίζαμε ότι ο Φάμπρι Γκονζάλες δεν μασάει τα λόγια του και ότι τις αλήθειες που έχει εκείνος στο μυαλό του θα τις εκφράσει χωρίς να πολυσκεφτεί τις συνέπειες των όσων θα πει. Έτσι έπραξε και μετά το τέλος του αγώνα με τον Πλατανιά, βάζοντας ουσιαστικά «δυναμίτη» στο οικοδόμημα Αλαφούζου, αφού εμμέσως κατηγόρησε τους ποδοσφαιριστές του για δολιοφθορά!

Με τις δηλώσεις του ο Ισπανός προπονητής, μετά την ήττα από τον Πλατανιά, έθεσε «τριφύλλι» σε θέση πλήρους αουτσάιντερ για μια θέση στα play-off και προκάλεσε... τριγμούς στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού. «Στο ρόστερ του Παναθηναϊκού υπάρχουν παίκτες που δεν έχουν το αίμα και τα αρχ...α να φορούν αυτήν την φανέλα. Πρέπει να δούμε ποιοι μπορούν να συνεχίσουν να τη φορούν. Κάποιοι παίκτες μπήκαν στο γήπεδο χωρίς να έχουν καταλάβει τι ακριβώς παιζόταν σήμερα για την ομάδα. Από εδώ και στο εξής ο Παναθηναϊκός πρέπει να σβήσει τους παλιούς και να κάνει νέους. Να δει ποιοι απ' αυτούς μπορούν να συνεχίσουν να φορούν τη φανέλα, γιατί αρκετοί δεν μπορούν. Δεν κερδίσαμε σήμερα γιατί δεν πετύχαμε γκολ. Όταν ένας παίκτης έχει μπροστά του το τέρμα και δεν βάζει γκολ δεν είμαι σίγουρος αν θέλει να κάνει αυτό η το αντίθετο. Είμαι πολύ στενοχωρημένος. Οι διοικούντες θα πρέπει να αναλύσουν την κατάσταση και να δουν ποιος αξίζει και ποιος όχι για να μείνει στην ομάδα. Να χτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι και να πάρουν αποφάσεις. Αυτή είναι η γνώμη μου», τόνισε ο Φάμπρι υπογράφοντας ουσιαστικά την απόλυσή του. Στα λεγόμενά του φυσικά, δεν έχει και πολύ άδικο. Όντως αυτή τη στιγμή υπάρχουν ποδοσφαιριστές που υπό διαφορετικές συνθήκες δεν θα περνούσαν ούτε έξω από την Παιανία, όχι τόσο λόγω περιορισμένου ταλέντου, όσο αδυναμίας να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις μιας ομάδας όπως ο Παναθηναϊκός. Το εξήγησε ιδιαίτερα γλαφυρά άλλωστε ο Ισπανός τεχνικός.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


6arzoglou

Ένα διαμέρισμα μόλις 62 τετραγωνικών στην Πετρούπολη βγαίνει στον πλειστηριασμό και ο Κώστας Αρζόγλου κινδυνεύει να μείνει στον δρόμο όπως παραδέχεται ο ίδιος σε συνέντευξή του.

«Ναι δεν είμαι καλά οικονομικά» παραδέχεται ο μεγάλος πρωταγωνιστής και συνεχίζει: «Ναι, μου παίρνουν και το σπίτι. Μετά από μισό αιώνα δουλειάς θυμώνω. Μπορεί κόποι μιας ζωής να πάνε στον δρόμο. Δεν ζητάω βοήθεια. Να το ζήσω το θέμα μέχρι τον πάτο. Το μόνο που μας κρατάει άλλωστε εδώ είναι αυτή η αξιοπρέπειά μας» δηλώνει ο Κώστας Αρζόγλου.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr




7mpekam

Το συμβόλαιο που υπέγραψε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ με την Παρί Σεν Ζερμέν είναι πεντάμηνης διάρκειας και ο ίδιος δεν θα βάλει ούτε ευρώ στην… τσέπη, αφού όπως ανακοίνωσε τα χρήματα θα πάνε σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι θα συνεχίσει και τη νέα χρονιά να αγωνίζεται με τη φανέλα των πρωτευουσιάνων. Ή τουλάχιστον, δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Αγγλία και φαίνεται πως προτιμάει να μείνει στην «πόλη του φωτός».

Τουλάχιστον σε αυτό το συμπέρασμα οδηγούμαστε από την απόφαση της οικογένειας Μπέκαμ να βγάλει στο «σφυρί» το υπερπολυτελές «αρχοντικό» τους στο Χέρτφορντσαϊρ.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


8makri

Δεν κατάφερε να παραστεί στην κηδεία του Θανάση Νάκου, η Ζέτα Μακρή. Η βουλευτής έφτασε στον Βόλο για να αποδώσει «φόρο τιμής» στον εκλιπόντα, ωστόσο οι συγγενείς του δεν της το επέτρεψαν.

Αιτία το γεγονός ότι ήταν εκείνη η οποία κατέλαβε την έδρα του στην Βουλή, κάτι που δεν άρεσε στους οικείους του τεθνεώτος πολιτικού. Η κα Μακρή πήγε στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου μισή ώρα πριν από την κηδεία, συνοδευόμενη μάλιστα από τον δημοτικό σύμβουλο Τ. Δουλόπουλο και τον Αντ. Ακτσιαλή. Όμως δεν της επιτράπηκε η είσοδος, ύστερα από αίτημα της οικογένειας του Θανάση Νάκου. Ενδεικτικό είναι ότι χρειάστηκε η παρέμβαση του αστυνομικού διευθυντή για να ανάψει ένα κερί, προτού αποχωρήσει.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


9 efet

Νέα διάσταση έδωσε ο ΕΦΕΤ στο σκάνδαλο που έχει προκύψει με πολλά παρασκευάσματα διαφόρων εταιρειών, στα οποία εντοπίστηκε DNA αλογίσιου κρέατος. Σύμφωνα με πληροφορίες, στους φακέλους που έχει αποστείλει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων στις εισαγγελίες, στοιχειοθετείται ότι οι εταιρείες που χρησιμοποιούσαν αλογίσιο κρέας για την παρασκευή προϊόντων κρέατος και αλλαντικών γνώριζαν εκ των προτέρων την προέλευση του κρέατος αυτού, κάτι που σημαίνει ότι θα βρεθούν αντιμέτωπες με πολύ σοβαρές κατηγορίες.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


10dimitrelos

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Real News» ο Ανδρέας Δημητρέλος. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ κατηγόρησε ανοιχτά τον Σταύρο Αδαμίδη για την μη απόδοση φόρων κατά την περίοδο που εκείνος ήταν στην προεδρία, άφησε αιχμές και για τους υπόλοιπους, ενώ σημείωσε πως αν δεν υπάρξει διευκόλυνση αναφορικά με τα χρέη της ΠΑΕ, τότε η Ένωση δεν θα μπορέσει να ορθοποδήσει ποτέ.

«Εννοείται πως αν από το πόρισμα της Δικαιοσύνης για τα χρέη της ΑΕΚ αποδειχθούν αξιόποινες πράξεις, σαφώς και θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε όσους και όποιους εμπλέκονται σε αυτές», υποστήριξε ο Δημητρέλος και συνέχισε: «Τα κατηγορητήρια είναι δύο: το πρώτο αφορά τα 170 εκατ. ευρώ, ως ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο (αδίκημα πλημμεληματικού χαρακτήρα και αφορά κυρίως την περίοδο Ψωμιάδη) και το δεύτερο -και πιο σοβαρό για μένα- τα 4,5 εκατ. ευρώ, ποσό από παρακρατούμενους φόρους που δεν αποδόθηκαν κατά το εννιάμηνο Μάιος-Δεκέμβριος 2011, επί προεδρίας Αδαμίδη, κατηγορητήριο για πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα. Εισαγγελέας εγώ δεν είμαι και δεν επιρρίπτω ευθύνη σε κανένα, απλά ξεκαθαρίζω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι τουλάχιστον η δική μου διοίκηση, ακόμα και με μεγάλο ρίσκο και υπό τον κίνδυνο αποδυνάμωσης της ομάδας, προσπάθησε και πέτυχε να μειώσει τις υποχρεώσεις μας από τα 18 εκατ. ευρώ στα 2,5 εκατ., τη στιγμή που τα τελευταία χρόνια δεν παρατηρήθηκε η ίδια αυτοσυγκράτηση από τις εκάστοτε διοικήσεις. Βεβαίως κάποιος μπορεί να προβάλει το επιχείρημα ότι άλλοι πρόεδροι έριξαν χρήμα για μεταγραφές, με στόχο να δυναμώσει η ΑΕΚ και να κινηθεί για τον τίτλο, που προφανώς θα έφερνε σημαντικά οφέλη μέσω της Ευρώπης και του Champions League. Κάτι που για παράδειγμα συνέβη το 2008, όταν χάσαμε το πρωτάθλημα στα χαρτιά από τον Ολυμπιακό, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη ζημιά στην εταιρεία».
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


11superleague

Ακόμη πιο κοντά στην εξασφάλιση της παραμονής τους βρέθηκαν ΑΕΚ και Βέροια, μετά το πέρας της 27ης αγωνιστικής. Η Ένωση πήρε «λευκή» ισοπαλία από τον Λεβαδειακό εκτός έδρας, ενώ οι «κυανέρυθροι» με «κάλπικο» πέναλτι άνοιξαν το σκορ απέναντι στην υποβιβασμένη Κέρκυρα, της οποίας επικράτησαν με 2-0. Ευνοημένος και ο Ατρόμητος με το 0-0 στην Ξάνθη, αφού οι Περιστεριώτες σιγούρεψαν τη συμμετοχή τους στα play offs, ενώ οι Ακρίτες θα παλέψουν ως το τέλος με ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκό για μια θέση στο «μίνι» πρωτάθλημα.

ΒΕΡΟΙΑ – ΚΕΡΚΥΡΑ 2-0

Σε ένα ματς που οι γηπεδούχοι ήταν το απόλυτο φαβορί για τη νίκη, που θα τους έφερνε ακόμη πιο κοντά στην εξασφάλιση της παραμονής, η Βέροια χρειάστηκε πέναλτι «ανακάλυψη» του διαιτητή Δημητρόπουλου για να πάρει το προβάδισμα στο σκορ και να φτάσει στην κατάκτηση του «τρίποντου», που την απομάκρυνε τέσσερις πόντους από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Το πρώτο μέρος της αναμέτρησης σε γενικές γραμμές δεν διεκδίκησε «δάφνες» ποιότητας, με τους «κυανέρυθρους» να έχουν την υπεροχή, αλλά να μην μπορούν να σκοράρουν, με τους Φαίακες να προσπαθούν να απειλήσουν στην κόντρα. Το 0-0 έμεινε ως την ανάπαυλα. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά και έφτασαν κοντά στο γκολ στο 56', αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι μετά το γυριστό του Ολαϊτάν. Η Κέρκυρα απάντησε με σουτ του Αγρίτη στο 69' που επίσης βρήκε στο δοκάρι (εξωτερική πλευρά) και πέρασε άουτ.

Στο τελευταίο 20λεπτο το ματς πήρε «φωτιά» από τις αποφάσεις του διαιτητή Δημητρόπουλου, ο οποίος στο 78' είδε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Στάμου στον Κόστλι και απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον αμυντικό της Κέρκυρας. Ο καταλογισμός της «εσχάτης των ποινών» ήταν πραγματικά μια «ανακάλυψη» του ρέφερι από τη Φθιώτιδα, αφού ο παίκτης της Κέρκυρας δεν υπέπεσε ποτέ στην παράβαση. Από την «άσπρη βούλα» ο Κόστλι ευστόχησε και στο 79' άνοιξε το σκορ για τη Βέροια. Οι φιλοξενούμενοι το πάλεψαν για την ισοφάριση, αλλά πλήρωσαν το γεγονός ότι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο και στο 92' ο Ολαϊτάν, στην αντεπίθεση, διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Οι δύο ομάδες τελείωσαν το ματς με εννέα παίκτες, αφού στις καθυστερήσεις Γεωργέας, Γεωργιάδης και Βενέτης αντίκρισαν επίτηδες τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για να χάσουν ένα ματς κι όχι δύο, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


13mpaloteli

Ο Μάριο Μπαλοτέλι είναι στην καλύτερή του φάση. Ο Ιταλός επιθετικός από τον Γενάρη παίζει με την αγαπημένη του Μίλαν, σκοράροντας κατά ριπάς και βοηθώντας την να αναρριχηθεί σε θέσεις που οδηγούν στο Champions League της επόμενης περιόδου. Αλλά δεν είναι μόνο το αγωνιστικό που έχει... φτιάξει τη διάθεση του «Σούπερ Μάριο». Η Φανί Νεγκουέσα έχει έρθει στη ζωή του και την έχει κάνει πολύ πιο ενδιαφέρουσα.

Δεν ξέρουμε αν είναι κορίτσι για σπίτι. Δεν ξέρουμε αν κουβαλάει την ίδια τρέλα με τον Μπαλοτέλι, απαραίτητο στοιχείο για να είναι μαζί του. Το σίγουρο πάντως είναι ότι διαθέτει εμφανή... ταλέντα που είναι ικανά να ξετρελάνουν κάθε άντρα. Όπως θα δείτε παρακάτω, οι καμπύλες της είναι το ίδιο φονικές όσο και το ένστικτο του... έρωτα της όταν αυτός βρίσκεται στο γήπεδο. Η Νεγκουέσα έχει καταγωγή από το Βέλγιο και δηλώνει τραγουδίστρια. Εμείς, πάλι, δηλώνουμε εντυπωσιασμένοι...
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


14ntoreta

Η Ντορέτα Παπαδημητρίου φωτογραφήθηκε λαμπερή και πολύ όμορφη σε παραλία με καλοκαιρινή διάθεση και μιλά στο celebrity για τις φήμες χωρισμού της. «Ποτέ δεν απαντώ σε ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με τα προσωπικά μου θέματα. Δεν θέλω ούτε να διαψεύσω ούτε να επιβεβαιώσω, αυτή είναι η πολιτική που έχω κρατήσει, ακριβώς γιατί δεν θέλω να μπαίνω καθόλου σε τέτοιες διαδικασίες» λέει η ηθοποιός.

Σε σχετική ερώτηση για τον «ρόλο» της ως μητέρα, η οποία μάλιστα έχει χωρίσει από τον πατέρα των παιδιών της Κώστα Πηλαδάκη, η όμορφη ηθοποιός απάντησε: «Αυτό είναι ένα κεφάλαιο ιδιαίτερα ευαίσθητο, που έχει τελειώσει και δεν θέλω πια να μιλάω γι' αυτό. Έχουν περάσει τρία χρόνια, αλλά όλο αυτό που λες συγκαταλέγεται στο ότι δεν θέλω να συζητάω τα προσωπικά μου ζητήματα».
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

«Έφυγε» η Βαγγελιώ Γεωργαντά-Φραντζεσκάκη

gewrganta-frantzeskaki«Έφυγε» από τη ζωή η αγωνίστρια της Αντίστασης, του δημοκρατικούς αγώνα και της Αριστεράς Βαγγελιώ Γεωργαντά Φραντζεσκάκη. Το ιδρυτικό μέλος της ΔΗΜΑΡ, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το κόμμα, πέρασε με όλη της την οικογένεια στον αγώνα κατά των Ναζί κατακτητών. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


Διαψεύδει τις μειώσεις μισθών ο Μιχάλης Σαρρής

sarrisΤην άποψη ότι «θα συρρικνωθεί το χρηματοοικονομικό σύστημα, που έχει επίκεντρο την Κύπρο και τις διεθνείς επιχειρήσεις, μέσω του νησιού» , διατύπωσε ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


Χατζημαρκάκης: «Προμελετημένα όσα έγιναν στην Κύπρο»

xatzimarkakisΠρομελετημένη και προσχεδιασμένη ήταν η επιμονή και η εμμονή της Γερμανίας να επιβάλει τάξη στο οικονομικό καθεστώς της Κύπρου υποστήριξε σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Sigma ο Γερμανός ευρωβουλευτής του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), Γιώργος Χατζημαρκάκης. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr

Κινητοποιείται το υπουργείο Υγείας για τον μαθητή

Sxolio neoΤην παρέμβαση του υπουργού υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου και του αναπληρωτή υπουργού υγείας κ. Σαλμά προκάλεσε η προσφορά από μαθητές της Γ' λυκείου Δεμενίκων, των χρημάτων που προορίζοντο για την πενθήμερη εκδρομή τους, προκειμένου μαθητής του 11ου Γυμνασίου Πατρών να υποβληθεί σε σοβαρή εγχείρηση στο εξωτερικό. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος στην Κύπρο για την κρίση

arxiepiskopos2Συνεδριάζει εκτάκτως την Τρίτη, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου,για να εξετάσει σφαιρικά την δεινή οικονομική κατάσταση, που αντιμετωπίζει ο κυπριακός Ελληνισμός, μετά την απόφαση του Εurogroup. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


«Φονικό» στον Αγιο Παντελεήμονα

agios panteleimonasΣε φονικό κατέληξε επεισόδιο μεταξύ Ρουμάνων, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στον Αγιο Παντελεήμονα. Το περιστατικό, που σημειώθηκε για άγνωστη αιτία έξω από ψιλικατζίδικο στην οδό Αλκαμένους, εκεί όπου τρεις Ρουμάνοι έπιναν μπύρες, οδήγησε στον θάνατο του ενός. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


Αυτοκτονία 69χρονου στην Πάτρα

autoktonia patraΝεκρός βρέθηκε στο σπίτι του ένας 69χρονος, στην οδό Όθωνος Αμαλίας 85, στην Πάτρα. Τον ηλικιωμένο βρήκε φιλικό του πρόσωπο μέσα σε λίμνη αίματος. Ο 69χρονος αυτοκτόνησε, χρησιμοποιώντας ξυραφάκι. Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία και ο ιατροδικαστής. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


Απέφυγε το κούρεμα, την «βρήκε» από τα τρωκτικά!

pontikia-xrhmataΤα γλύτωσε από την πτώχευση και την απειλή του κουρέματος και τα έχασε από τα ποντίκια. Ο λόγος για συνταξιούχο που ζει στην περιοχή Μακρυγιάννη της Πάτρας, ο οποίος θορυβημένος από τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα με τις τράπεζες, σήκωσε τις καταθέσεις του και αποφάσισε να φυλάξει τα λεφτά του στο υπόγειο του σπιτιού του. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


Έκλεισε η «ΕΣΤΙΑ»

estiaΜετά από 128 χρόνια λειτουργίας έκλεισε το Σάββατο (30/3) το ιστορικό βιβλιοπωλείο της Εστίας στην οδό Σόλωνος 60 στο κέντρο της Αθήνας. Το πολυσύχναστο βιβλιοπωλείο είχε ανοίξει τις «πόρτες» του το 1885 στην οδό Σταδίου και πριν από 21 χρόνια είχε μεταφερθεί στη Σόλωνος. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


Ο «Αρίσταρχος» έβαλε τα γυαλιά στη NASA

aristarxosΈλληνες ερευνητές κατόρθωσαν να ερμηνεύσουν με τη βοήθεια του προηγμένου τηλεσκοπίου «Αρίσταρχος» από το Αστεροσκοπείο του Χελμού τον τρόπο δημιουργίας του πλανητικού νεφελώματος "KjPn8" που απασχολούσε εδώ και δεκαετίες τη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


«Μεγάλη γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού»

PANAGOPOULOSΜε απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 2ος ημιμαραθώνιος Αθηνών, το μεσημέρι της Κυριακής, κάτι που προκάλεσε την ικανοποίησε τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Κώστα Παναγόπουλος. Ο Έλληνας παράγοντας, σε δηλώσεις του, χαρακτήρισε γιορτή για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, αφού η διοργάνωση προσελκύει κάθε χρόνο όλο και περισσότερους συμμετέχοντες (περισσότεροι από 10.000 δρομείς δοκίμασαν τις δυνάμεις τους, φέτος, τόσο στον Ημιμαραθώνιο, όσο και στα 5 χλμ, 3 χλμ και τα 600 μ. (αγώνας για τα ΑμεΑ). Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


Πέντε παιδιά νεκρά σε φωτιά στη βόρεια Γαλλία

pyrkagiaΠέντε παιδιά έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε στο σπίτι τους στη βόρεια Γαλλία, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην πόλη Σαν Κεντέν, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 130 χιλιομέτρων βορειοανατολικά του Παρισιού, και οφείλεται σε ατύχημα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Διαβάστε περισσότερα www.iapopsi.gr



Πέθανε ο Λόπεθ Πένα, πρώην ηγετικό στέλεχος της ΕΤΑ

lopez penaΟ 54χρονος Λόπεθ Πένα 54, γνωστός με το ψευδώνυμο Τιερί, πέθανε μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο στο Pitie-Salpetriere νοσοκομείο στο Παρίσι. Βρισκόταν στη φυλακή από το Μάιο του 2008 μετά τη σύλληψή του στο Μπορντό της νοτιοδυτικής Γαλλίας. Ο Λόπεθ Πένα έπασχε από σοβαρά καρδιακά προβλήματα και στις 11 Μαρτίου είχε μεταφερθεί από τη φυλακή Fleury-Merogis νότια του Παρισιού, στη μονάδα εντατικής θεραπείας του γαλλικού νοσοκομείου. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


«Έφεραν το ποδόσφαιρο πολλά χρόνια πίσω»

papadopoulos panthrakikosΑπίστευτα πράγματα συνέβησαν μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα του Άρη με τον Πανθρακικό στο «Κλεάνθης Βικελίδης», σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε με ανακοίνωσή της η ομάδα της Κομοτηνής. Οι «πράσινοι» αναφέρουν μεταξύ άλλων τον ξυλοδαρμό του Δημήτρη Παπαδόπουλου από «μπράβους», κάνουν λόγο για την προσέλευση του Παύλου Δερμιτζάκη στην αίθουσα τύπου με τη συνοδεία μιας διμοιρίας ματ, ενώ στάθηκαν και σε ολόκληρη την επιχείρηση της αστυνομίας για να φύγουν ασφαλείς από το γήπεδο αρκετές ώρες μετά το τέλος του αγώνα. Γεγονότα, που όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, έφεραν το ποδόσφαιρο πολλά χρόνια πίσω. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


Tα είπαν Μαρινάκης-Μίτσελ

marinakis-michelΟ Βαγγέλης Μαρινάκης είχε την ονομαστική του εορτή την προηγούμενη Δευτέρα και με αφορμή αυτό το γεγονός παρέθεσε λίγες μέρες αργότερα δείπνο στους άμεσους συνεργάτες του. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν φυσικά και ο Μίτσελ. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


Aποχώρησε πριν τη λήξη ο Γ.Αλαφούζος

alafoyzosΟ Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ήττα του ΠΑΣ κι έχασε μεγάλη ευκαιρία να τον φτάσει στην πέμπτη θέση που οδηγεί στα πλέι οφ. Οι «πράσινοι» έχασαν από τον Πλατανιά Χανίων στο ΟΑΚΑ και σκόρπισαν την απογοήτευση σε όλους μέσα στο «στρατόπεδο» του τριφυλλιού. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


Σκληροί χαρακτηρισμοί σε ανακοίνωση του SUPER 3

ARIS SUPER_3Ο Άρης δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στον Πανθρακικό, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό. Αυτό ήταν κάτι που δεν άρεσε καθόλου στους οπαδούς των «κιτρίνων» οι οποίοι επιδόθηκαν σε επεισόδια. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


«Μισός» ο Αστέρας στη Νέα Σμύρνη

tsampourisΤην έκτη του συνεχή νίκη θα επιδιώξει να πάρει ο Αστέρας Τρίπολης κόντρα στον Πάνιωνιο, στη Νέα Σμύρνη, τη Δευτέρα. Ωστόσο οι Αρκάδες έχουν να αντιμετωπίσουν αρκετά προβλήματα τραυματισμών. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


«Μουσείο Μέσι»

MESSI MOUSEIOΈνα μουσείο αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στη ζωή και την καριέρα του Λιονέλ Μέσι θα χτιστεί στο Ροζάριο της Αργεντινής, τόπος καταγωγής του κορυφαίου επιθετικού. Στο χώρο θα εκθέτονται αναμνηστικά του σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


Ο Καντονά διασκέδασε στον Καρρά!

karras cantonaΟ Ερίκ Καντονά στο μικρό διάστημα που βρίσκεται στη χώρα μας, έχει καταφέρει να δώσει το παρών σε πολλές διαφορετικές εκδηλώσεις. Μετά το παιχνίδι Παναθηναϊκός-Πλατανιάς το οποίο παρακολούθησε από τα επίσημα του ΟΑΚΑ, ο Γάλλος πρώην άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, βρέθηκε στο κέντρο στο οποίο εμφανίζεται ο Βασίλης Καρράς. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.