13 Απρ 2013

Ας μιλήσουμε επιτέλους! 12-4-13

Posted: 12 Apr 2013 02:35 PM PDT
«Ο Ομπάμα κι εγώ αναλάβαμε οικονομίες-κουρέλια», τόνισε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος τόνισε επίσης: 

- Τα υψηλά ελλείμματα στην Ελλάδα ήταν τα συμπτώματα βαθύτερων προβλημάτων. Βέβαια τα «συμπτώματα» θα μπορούσαν να μας εξαφανίσουν, αλλά καταφέραμε τελικά να αποφύγουμε τη χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ. Οι ευρωπαίοι εταίροι μας βοήθησαν, αλλά αυτό που δεν κατάλαβαν είναι ότι η οριστική επίλυση του προβλήματος δεν μπορεί να έλθει από την αυστηρή λιτότητα στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη, αλλά από βαθιές αλλαγές και περισσότερο ανθρώπινη προσαρμογή. Αυτό τους λέγαμε, χρειάζεται χρόνος και ηρεμία για βαθιές αλλαγές. Αυτές ξεκινήσαμε. 

- Όπως στις ΗΠΑ ο Ομπάμα κληρονόμησε μία οικονομία σε άσχημη κατάσταση από τους Αμερικάνους συντηρητικούς, έτσι και η δική μου κυβέρνηση κληρονόμησε μία οικονομία σε άσχημη κατάσταση από τους Έλληνες συντηρητικούς. 

- Το πρόβλημα στην Ελλάδα, σε αντίθεση με αυτά που λένε οι Αμερικάνοι συντηρητικοί, δεν ήταν π.χ. το τεράστιο κοινωνικό κράτος. Ήταν το που πήγαιναν τα λεφτά του κοινωνικού κράτους, ήταν η σπατάλη και ένας πελατειακός καπιταλισμός. Αυτό που χρειαζόταν και χρειάζεται η Ελλάδα είναι καλή, σωστή διακυβέρνηση. Αυτό ξεκίνησε η κυβέρνησή μου, π.χ. μειώνοντας 30% τις δαπάνες για φάρμακα με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. 

- Η φοροδιαφυγή μέσω φορολογικών παραδείσων και off shore εταιρειών κλέβει χρήματα και πόρους από τον ελληνικό λαό, από τον αμερικανικό λαό, από όλους τους λαούς και πρέπει να ελεγχθεί.




Posted: 12 Apr 2013 02:03 PM PDT

  • Οι προκλητικές δηλώσεις κάποιων τουρκοφρόνων της Θράκης σε απάντηση ανακοίνωσης του ελληνικού ΥΠΕΞ…
Αφηνίασαν και πάλι κάποιοι επιφανείς τουρκοχαφιέδες της περιοχής μας, με αφορμή μια πρόσφατη ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ, σύμφωνα με την οποία «στη Δυτική Θράκη εφαρμόζεται η αρχή της ισονομίας και της ισοπολιτείας». Τα απολύτως πασιφανή και αυτονόητα δηλαδή! Άμεση λοιπόν υπήρξε η αντίδρασή τους, καθώς βγήκαν (2/3/2013) κι έκαναν προκλητικές δηλώσεις στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού.

    Πρώτος και καλύτερος ο τουρκοπράκτορας Ιμπράμ Σερήφ, που παριστάνει τον…«εκλεγμένο μουφτή Κομοτηνής» και πρόεδρο της λεγόμενης «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης» (στην 1η φωτογραφία τον βλέπετε παρέα με τον πρόξενο Σενέρ και τον συμπράκτορά του ψευτομουφτή Ξάνθης Μέτε), ο οποίος κατηγόρησε την Ελλάδα για παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας των «Τούρκων της Θράκης» (με αφορμή την πρόσφατη τροπολογία για τον διορισμό των ιμάμηδων, αλλά και την ευρύτερη άρνηση του ελληνικού κράτους να αναγνωρίσει τους ψευτομουφτήδες ως νόμιμους). «Τα πράματα αντί να βελτιωθούνε χειροτερεύουν, για ποιάν ισότητα και θρησκευτική ελευθερία λοιπόν μπορούμε να μιλήσουμε;» αναρωτήθηκε ο αρχιχαφιές. Και συνέχισε, προκαλώντας τη νοημοσύνη μας (και την ιστορική μας μνήμη) και τολμώντας να μιλάει για τη…δημοκρατική συμπεριφορά της Τουρκίας προς την ορθόδοξη μειονότητα της Πόλης (σ.σ. δυστυχώς βέβαια παίζουν ρόλο και κάτι ανακοινώσεις ευγνωμοσύνης από τα ανεκδιήγητα τσουτσέκια του αρχιαιρετικού τουρκοπατριάρχη Βαρθολομαίου, που αλείφουν βούτυρο στο ψωμί της τουρκικής πλευράς) ή επικαλούμενος θρασύτατα την αρχή της…αμοιβαιότητας («η Τουρκία σε αυτό το θέμα είναι ξεκάθαρη. Δεν πρέπει όμως να ξεχνιέται πως στην βάση των συμφωνιών σχετικά με τις μειονότητες στις δύο χώρες υπάρχει η αρχή της αμοιβαιότητας. Ζητάμε στην ίδια κατεύθυνση να κινηθεί και η ελληνική κυβέρνηση. Μακάρι να μας έδιναν και εμάς τα δικαιώματα μας να βγαίναμε και εμείς να ευχαριστούσαμε το ελληνικό κράτος»)!

    Σε ανάλογο ύφος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του – ανεπάγγελτου πρώην καφετζή της «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής» – Μουσταφά Αλή Τσαβούς, που τα τελευταία χρόνια παριστάνει τον πρόεδρο του κόμματος των τουρκοφρόνων DEB. Αντίθετα με τον ισχυρισμό του ελληνικού ΥΠΕΞ, υποστήριξε ο λεγάμενος, «η τουρκική μειονότητα στην Δυτική Θράκη έχει μια σειρά από θέματα όπως θρησκευτική ελευθερία, ταυτότητα, διοίκηση βακουφίων, εκπαίδευση, οικονομία, ιθαγένεια και δυνατότητα εκπροσώπησης…Περιμένουμε από την ελληνική κυβέρνηση το συντομότερο να σταματήσει τις μονόπλευρες πρακτικές και τη στάση άρνησης και να κάνει βήματα για την επίλυση αυτών των θεμάτων».

    Σε αγαστή μάλιστα σύμπνοια με τον ψευτομουφτή Κομοτηνής (σ.σ. φαίνεται ότι μάλλον το διάβασε καλά το…χαρτάκι που του έστειλε το αφεντικό!), η εν λόγω κωμική μαριονέτα του Προξενείου αναφέρθηκε επίσης στα όσα γενναιόδωρα παραχωρεί η Τουρκία στους «Ρωμιούς» της Πόλης, ενώ ισχυρίστηκε και ότι «βήματα όπως η αποδοχή από την Αθήνα της πραγματικότητας της τουρκικής μειονότητας και η σύναψη διαλόγου μαζί της, θα ωφελήσει και στην ανάπτυξη των σχέσεων της με την Τουρκία στο επιθυμητό επίπεδο, αλλά και ως αποτέλεσμα αυτού και την μειονότητα των Ρωμιών στην Κωνσταντινούπολη…Οι Έλληνες δεν πρέπει να αγνοούν ότι και η εκλεγμένη κυβέρνηση του ΑΚΡ παρά την καλή της βούληση, λόγω της στάσης της Αθήνας ακολουθεί επί μακρόν μια στάση που δεν πείθει την τουρκική κοινή γνώμη, κάτι που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα». (σ.σ. δηλαδή μετά το ξεκλήρισμα της ελληνικής μειονότητας, τι περαιτέρω προβλήματα μπορείτε να δημιουργήσετε στα θλιβερά της σημερινά απολειφάδια; Θα τους διώξετε κι αυτούς ή μήπως θα μας προσφέρετε τον…απόλυτο τρόμο με το να μην μας…ανοίξετε τη Χάλκη);
    Όσο για τον πρώην βουλευτή Ροδόπης (με τη ΝΔ) και νυν μέλος της τοπικής ΔΗΜΑΡ Ιλχάν Αχμέτ (στη 2η φωτογραφία τον βλέπετε, μαζί με τον Τσαβούς, στα γραφεία του DEB στην Κομοτηνή), αυτός δήλωσε πως «οι ανακοινώσεις του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης πλέον δεν πείθουν κανένα, καθώς παρά την πρόοδο της τελευταίας περιόδου στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, η τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης ακόμη αντιμετωπίζει ξεπερασμένες πρακτικές». Ο λεγάμενος προέβη σε ξεκάθαρη σπέκουλα και των θεμάτων της δήθεν τουρκικής μειονότητας στα Δωδεκάνησα, αλλά και των μουσουλμάνων μεταναστών που ζουν στην Αθήνα («είναι πια ξεκάθαρο πως οι στερεότυπες ανακοινώσεις των Ελλήνων αξιωματούχων περί χώρας παραδείσου για τις μειονότητες, δεν επαρκούν για να καταπνίξουν τις ανερχόμενες φωνές παραπόνων από την τουρκική κοινότητα Δυτικής Θράκης, από τα Δωδεκάνησα και από τους μουσουλμάνους της Αθήνας»), ενώ δεν έχασε κι αυτός την ευκαιρία να αναφερθεί στις σχετικές με τις μειονότητες εξελίξεις στην Τουρκία, που μάλιστα «παρατηρούνται με θαυμασμό στη Δυτική Θράκη»!

    Λαμπρά, έτσι; Και όλα αυτά μάλιστα γιατί; Για μία απλή ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ, σαν τις συνηθισμένες που κατά καιρούς βγάζει! Είναι φανερό όμως ότι οι ασύδοτοι λακέδες του Προξενείου είναι πλέον τόσο ξεσαλωμένοι, που δεν αφήνουν να πέσουν κάτω ούτε τέτοιες ανώδυνες χαζο-ανακοινώσεις (την ώρα που π.χ. θα έπρεπε ως ελάχιστη υποχρέωση του το αυτοφερόμενο ως ελληνικό κράτος να κλείσει αμέσως την πρακτοροφωλιά της Κομοτηνής και να τσουβαλιάσει ή να διαολοστείλει πέρα απ' το ποτάμι όλα τα ρεμάλια με την ελληνική υπηκοότητα που υπονομεύουν συστηματικά την ειρήνη και την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας στη Θράκη). Και εννοείται βέβαια ότι, όσο κανείς δεν θα τους τραβάει το αυτί, θα ξεσαλώνουν ακόμη περισσότερο…




Posted: 12 Apr 2013 12:58 PM PDT

  • Είναι ο Ερντογαν "νέος Σαντάμ" για τις ΗΠΑ;
  • Η άγνωστη πολεμική εμπλοκή Ρωσίας – Τουρκίας
  • Το πετρέλαιο στο Αιγαίο
Παρακολουθώ εδώ και καιρό την φλυαρία όλων αυτών των "αναλυτών" σχετικά με θέματα που άπτονται των γεωπολιτικών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή και αποφάσισα να αναπτύξω εν συντομία μια όσο το δυνατόν καλλίτερα κατατοπιστική τοποθέτηση. Και να το κάνω αυτό από τον χώρο σας δεδομένου του γεγονότος ότι πιστεύω στην φιλοπατρία σας. Έτσι απλά.

Πετρέλαιο
Όποιος ασπάζεται την θέση, η οποία πολύ λανθασμένα και αν όχι δόλια έχει εμφυτευθεί στα μυαλά των Ελλήνων και τους έχει "προγραμματίσει" να λένε αυτοματοποιημένα τις όποιες έρευνες στοχοποίησης κοιτασμάτων σαν "έρευνα για εύρεση πετρελαίου", πολύ απλά πλανάται πλάνη οικτρά. Γιατί; Ο συγκεκριμένος χώρος της λεκάνης της Μεσογείου, αυτό που βλέπουμε θάλασσα με τα πολλά και όμορφα νησάκια και βραχονησίδες κλπ, επήλθε ως αποτέλεσμα ηφαιστειακής κυρίως δραστηριότητος. Έίχαμε δηλαδή εκρήξεις στον φλοιό, κάθετες τομές και δημιουργία ρηγμάτων τα οποία απέκοψαν βουνά και τα βύθισαν, είχαμε δημιουργία και εγκλωβισμό τρομερών πιέσεων κάτω από τον φλοιό του Αιγαίου. Ο πιο ηλίθιος επιστήμονας στο αντικείμενο, κατανοεί ότι αυτές οι συνθήκες σημαίνουν πετρέλαιο. Πολύ πετρέλαιο Κύριοι, εάν λάβουμε υπόψη την δραστηριότητα στον χώρο, αλλά και την αποκόλληση προγενέστερα της Ευρωπαϊκής πλάκας με την Αφρικανική.
Δηλαδή, αυτά τα καλόπαιδα, δεν κάνουν έρευνες για να δούνε μήπως και υπάρχει πετρέλαιο, αλλά κάνουν έρευνες για να προσδιορίσουν τα σημεία εξόρυξης. Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη.

Με λίγα λόγια, όταν ξανακούσετε κανέναν πολιτικό η σχετικό ειδήμονα να μιλάει για "αποτελέσματα" ερευνών σχετικά με ύπαρξη κοιτασμάτων, τότε απλά πείτε του, κάθισε κάτω βρε ηλίθιε και σταμάτα το δούλεμα ή εάν δεν μας δουλεύεις παραιτήσου γιατί είσαι ακατάλληλος, πετρέλαιο έχουμε και θέλουμε να το βγάλουμε.
Οι Αμερικανικές υπηρεσίες ενημέρωσαν επίσημα τον Λίβανο το 1967 για την ύπαρξη κοιτασμάτων και το 2011 κάποιος Μουστάκιας ενημέρωνε τον Ελληνικό Λαό ότι δεν έχουμε πετρέλαιο.

Τουρκία
Ένας οχετός βλακείας εξαπολύθηκε από άτομα τα οποία όχι απλά βλέπουν κοντόφθαλμα αλλά δεν βλέπουν καθόλου.
Μια γρήγορη ματιά στα διαβαθμισμένα κείμενα της Αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στην Άγκυρα μας δίνει μια ξεκάθαρη εικόνα για το μέλλον του Ερντογάν και του Βλακοντουβάρογλου. Ας τα δούμε.
Ακραία ισλαμική, διεφθαρμένη και δημαγωγική χαρακτηρίζεται η τουρκική ηγεσία στις εμπιστευτικές εκθέσεις διπλωματών, όπως προκύπτει από τις διαρροές στο Wikileaks.

Σύμφωνα με τα τηλεγραφήματα, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, διαθέτει οκτώ λογαριασμούς σε ελβετικές τράπεζες και «περιβάλλεται από ένα σιδερένιο κύκλο συκοφαντών συμβούλων». Ολοι οι συνεργάτες του έχουν «μηδαμινή αντίληψη της διεθνούς πολιτικής σκηνής που εκτείνεται πέρα από την Αγκυρα».
O Ερντογάν φέρεται πως είχε πιέσει τους Ιρανούς να συνάψουν συμφωνία για την κατασκευή πετρελαιαγωγού με μια τουρκική εταιρεία, που ανήκει σε παλιό συμμαθητή του.
Οι δε νεο-οθωμανικές απόψεις του ΥΠΕΞ, Αχμέντ Νταβούτογλου αποκηρύσσονται ως εξόχως επικίνδυνες.
Διχασμένη χαρακτηρίζουν την τουρκική ηγεσία και επισημαίνουν ότι κυριαρχείται από τους ισλαμιστές.
Παράλληλα αναπαράγονται οι φήμες του τουρκικού Τύπου περί παράνομου πλουτισμού του Ερντογάν όσο ήταν δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, καθώς και από την απευθείας ανάθεση του κρατικού διυλιστηρίου Tupras πετρελαίου σε κοινοπραξία, στην οποία συμμετείχε ρωσικός εταίρος.
Επιπλέον, γίνεται σύντομη αναφορά στην άμεση απόκτηση σημαντικού μεριδίου επιχείρησης που διανέμει τρόφιμα, μία υπόθεση που προκάλεσε δημόσιες αντιπαραθέσεις.

Αυτές και άλλες ενδιαφέρουσες εκτιμήσεις περιλαμβάνονται στις αναφορές των Αμερικανών διπλωματών από την Αγκυρα που αμφισβητούν την αξιοπιστία της Τουρκίας ως νατοϊκού εταίρου.. Aξίζει να σημειωθεί ότι ο κύριος όγκος των δεκάδων χιλιάδων ντοκουμέντων προέρχεται από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αγκυρα. Ανησυχία για τον φονταμενταλιστή Τούρκο πρωθυπουργό εκφράζει ο Αμερικανός πρέσβης στην Τουρκία, Τζέιμς Τζέφρι, στη διάρκεια συνομιλίας του με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Λεβί. Oι δύο διπλωμάτες συμφωνούν πως ο Ερντογάν είναι ένας δημαγωγός, του οποίου η πολιτική τροφοδοτείται από το μίσος και όχι από μια συγκεκριμένη πολιτική στρατηγική. Ο Τζέφρι επιμένει πάντως ότι οι συχνές εκρήξεις του κατά του Ισραήλ προορίζονται κυρίως για εσωτερική κατανάλωση.

Για όσους κατανοούν όρους και διπλωματικές έννοιες. Προσέξτε τις λέξεις. Διαφθορα!!! Για την αμερικανική εξωτερική πολιτική, Ο Σαντάμ ήταν διεφθαρμένος και ακραίος, Ο Μπίλ Λάντεν το ίδιο, ο Καντάφι το ίδιο, Το Ιράν το ίδιο κ.λ.π κ.λ.π.

Με λίγα λόγια, οι παραπάνω θέσεις, σημαίνουν οτι η Τουρκία έχει μπεί στο στόχαστρο και θα αποτελέσει τον επόμενο στόχο για Αμερική, Ρωσία και Ισραήλ.

Αλλά πάμε και παρακάτω
  • Μυστικές και υπόγειες συνεργασίες με Ιρανικές Τράπεζες
  • Εξαγωγή Χρυσού Προς το Ιραν
  • Συμφωνίες για εγκατάσταση πυρηνικών σταθμών στην Μικρά Ασία
  • Αυτόνομα στρατιωτικά προγράμματα ελεγχόμενα από την Τουρκία για την προμήθεια 100% του Τουρκικού Στρατού από την εγχώρια παραγωγή και την ανεξαρτητοποίηση αυτού από τα διεθνή τραστ.
  • Θέσπιση κανόνων ναυσιπλοΐας για τον περιορισμό δήθεν του κινδύνου στα στενά του Βοσπόρου από τάνκερ. Δηλαδή θέλουν να σταματήσουν τα Ρωσικά πετρελαιοφόρα και να προωθούν με αγωγούς το υλικό για να ελέγχουν τα πάντα.
  • Εγκαταστάσεις ΝΑΤΟΙΚΩΝ ραντάρ
  • Εγκαταστάσεις βαλλιστικών.
Είναι πολλά τα θέματα και οι λεπτομέρειες και δεν θέλω να γίνω κουραστικός. Ένα μικρό δείγμα του τι έχει να συμβεί στη Τουρκία σύντομα, είναι αυτό που συνέβη πριν μερικές ημέρες και σχετίζεται με την διαταγή κινητοποίησης των μονάδων Μαύρης Θάλασσας. Αυτό όμως που δεν αναφέρθηκε από κανένα περιοδικό ή μέσο σχετικής ύλης και θεμάτων, από κανέναν αναλυτή και γενικά αυτό που με εκνεύρισε αφάνταστα καθώς δείχνει ότι πολλά πράγματα απλά τα παίρνουν και αναπαράγουν από διεθνή πρακτορεία κολλώντας κάποιες αναλύσεις που άντε να μην πώ τι είναι, είναι το γεγονός ότι δεν έγινε μνεία στο επίπεδο ανάπτυξης της άσκησης. Η Τούρκοι επιτελείς κα το ΝΑΤΟ, τα έκαναν επάνω τους με λίγα λόγια αφού, με την διαταγή για την έναρξη των ασκήσεων, εφαρμόσθηκαν τα εξής:
  • Εκπαιδευτική Εμπλοκή των ήδη περιπολούνταν στρατηγικών βομβαρδιστικών (συνεχόμενα έχουν πάνω από 80 τόνους πυρηνικών πυραυλικών φορέων πάνω από τα κεφάλια των Τούρκων) με στοχοποιήσεις θέσεων και μέτρηση χρόνων.
  • Δοκιμή ηλεκτρονικών αντίμετρων μη ανιχνεύσιμων από επίγειες εγκαταστάσεις, προς υποστήριξη των αεροσκαφών, πυραυλικών συστημάτων κλπ.
  • Άμεση και αυξημένη ενεργοποίηση συστημάτων iskander
  • " Θερμή" Ενεργοποίηση των δορυφορικών συστημάτων εντοπισμού και κατεύθυνσης πυραύλων και εναέριων δυνάμεων (το club K υπάγεται εκεί).
Αυτό δεν ήταν μια άσκηση, αλλά μια προειδοποίηση ότι εάν θέλουν, εξολοθρεύουν τις τουρκικές και Νατοϊκές δυνάμεις άμεσα. Αυτό που έγινε με λίγα λόγια ήταν ότι οι Τούρκοι βίωσαν μια στρατηγική ήττα, μία νύχτα ελληνικών Ιμίων. καθώς μέσα σε 90 λεπτά από την έναρξη της άσκησης, οι Ρώσοι έδειξαν ότι είναι έτοιμοι να εξαπολύσουν την κόλαση του Δάντη στην Τουρκία, από άκρη σε άκρη και παράλληλα ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους Νατοϊκούς για το τι θα επακολουθήσει. Η αρκούδα βρυχήθηκε και πολύ δυνατά μάλιστα αλλά εδω στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη νύστα όπως φαίνεται. Με λίγα λόγια, δεν είχαν προλάβει ούτε κάν να αρχίσουν σύσκεψη στο Τουρκικό ΓΕΕΘΑ και οι Ρώσοι ήταν έτοιμοι να τους εξολοθρεύσουν με μια διαταγή που ήλθε από κάποιον που ήταν εν πτήση.

Και για να συνοψίσουμε δίνοντας ένα μήνυμα στους διεθνείς βρικόλακες και τοκογλύφους. Σε όλους αυτούς που απεργάζονται την ανομία στο εξωτερικό καθώς και στους εδώ συνεργάτες τους. Δημιουργήσατε μια δαιμονική επανάσταση αλλά ξεχάσατε μάλλον ότι η επανάσταση πρώτη τρώει τα παιδιά της. Κάνατε συνέταιρο τον Διάολο και νομίζετε ότι δεν θα σας πάρει και δεν θα σας σηκώσει.

Ούτε μια φυσαλίδα αερίου δεν θα μπορέσετε να πάρετε από τους Έλληνες. Ούτε μια σταγόνα πετρέλαιο δεν θα καταφέρετε να ξεπουλήσετε. Ούτε ένας οβολός δεν θα μείνει χωρίς να γυρίσει πίσω. Και για όσους δεν θυμούνται. Όταν λοιπόν οι "προφητείες των πατέρων" πραγματοποιηθούν, εδώ θα υπάρχει μια αυτοκρατορία και εκεί σε εσάς το χάος και η πείνα. Τότε, θα σας καλέσουν οι Έλληνες για να σας δικάσουν και εάν δεν έρθετε, θα έρθουν να σας πάρουν.




Posted: 12 Apr 2013 12:15 PM PDT

  • Γερμανία: O μεγαλύτερος οφειλέτης του 20ου αιώνα με σειρά πτωχεύσεων και διαγραφών χρεών!
  • Στις παραιτήσεις από πολεμικές αποζημιώσεις οφείλει την ευημερία της η Γερμανία!
Η συνέντευξη στο Spiegel του έγκριτου Γερμανού ιστορικού Άλμπερτ Ρίτσλ συνιστά καταπέλτη για την εθελόδουλη πολιτική και οικονομική τάξη της χώρας και όχι μόνο, η οποία έχει παραδοθεί στην τρόικα και θεωρεί τη στάση πληρωμών και τη διαγραφή του χρέους ή τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους του, όχι μόνο ανεδαφικά αιτήματα αλλά και περίπου εγκλήματα καθοσιώσεως!

Ο Άλμπερτ Ριτσλ απομυθοποιεί αυτές τις απόψεις, θυμίζει πτωχεύσεις και διαγραφές χρεών της Γερμανίας και κυρίως τονίζει ότι όσο η Γερμανία πιέζει την Ελλάδα, τότε η τελευταία μπορεί να εγείρει θέματα πολεμικών αποζημιώσεων και να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου!

Ποιοι όμως θα τα πράξουν;
«Eάν νομίζεται ότι το πρόβλημα χρέους της Eλλάδας είναι το χειρότερο στην ιστορία της Eυρώπης, κάνετε λάθος». O Γερμανός ιστορικός, Aλμπρεχτ Pιτσλ, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα του Spiegel, υποστηρίζει ότι η Γερμανία ήταν η μεγαλύτερη χώρα- οφειλέτης τον 20ο αιώνα.

Kαι προειδοποιεί ότι πρέπει η προσέγγισή της όσον αφορά την κρίση στην Eυρωζώνη να γίνει με αγνότητα και απλότητα, διαφορετικά θα έρθει αντιμέτωπη με την αναζωπύρωση των αιτημάτων καταβολής πολεμικών αποζημιώσεων.

Mπορεί το Bερολίνο να επιδεικνύει αδιαλλαξία, απαιτώντας υπακοή από την Aθήνα, αλλά αυτό δεν αιτιολογείται, καθώς, τον προηγούμενο αιώνα, στη Γερμανία ήταν που έλαβαν χώρα οι μεγαλύτερες κρατικές χρεοκοπίες της σύγχρονης ιστορίας, υποστηρίζει ο κ. Pιτσλ. Kαι τονίζει ότι χάρη στις HΠA, και τα τεράστια κεφάλαια που διέθεσαν μετά τον A΄ και τον B΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Γερμανία είναι σήμερα το αφεντικό της Eυρώπης.

«Aπό το 1924 μέχρι το 1929 η Δημοκρατία της Bαϊμάρης ήταν χρεωμένη, και δανειζόταν από την Aμερική για την καταβολή των αποζημιώσεων για τον A΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. H πυραμίδα του χρέους κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 1931.

Καταστροφή
Tα κεφάλαια χάθηκαν και οι HΠA, όπως και η παγκόσμια οικονομία, υπέστησαν τεράστια καταστροφή. H κατάσταση ήταν ίδια μετά τον B΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά οι αποζημιώσεις πάγωσαν μέχρι τη μελλοντική ενοποίηση των δύο Γερμανιών. Eτσι σώθηκε η Γερμανία και δημιούργησε το οικονομικό θαύμα της δεκαετίας του ΄50. Tο 1953 οι HΠA «κούρεψαν» το γερμανικό χρέος, καθιστώντας το παρά πολύ μικρό. Tέλος, από το 1990 και μετά, η Γερμανία δεν κατέβαλε αποζημιώσεις σε καμία χώρα, ούτε φυσικά στην Eλλάδα.
Σε σύγκριση με τη χρεοκοπία της Γερμανίας μόνο τη δεκαετία του ΄30 τα σημερινά προβλήματα χρέους της Eλλάδας είναι ασήμαντα».

Οφειλές
O κ. Pιτσλ επισήμανε ότι κανείς στην Eλλάδα δεν ξεχνά πως η Γερμανία οφείλει την οικονομική της ευημερία στη χάρη που της έκαναν οι υπόλοιπες χώρες, οι οποίες βαθμιαία παραιτήθηκαν από τις πολεμικές αποζημιώσεις. «Eάν η Eλλάδα αλλάξει τη στάση της στο ζήτημα αυτό, θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες χώρες. Θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες που η Eλλάδα στήνεται ξανά στα πόδια της με τα χρήματά μας. Eάν δεν πληρώσουμε, οι παλιοί λογαριασμοί θα εμφανιστούν ξανά».

O Γερμανός ιστορικός πιστεύει ότι οι δανειστές της Eλλάδας θα πρέπει να διαγράψουν μεγάλο μέρος του χρέους της, και καθώς ορισμένες τράπεζες δεν θα μπορούν να αντιμετωπίσουν μία τέτοια κατάσταση, θα πρέπει να υπάρξουν νέα προγράμματα οικονομικής βοήθειας. «Θα κοστίσει ακριβά στη Γερμανία, αλλά, σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε να πληρώσει», κατέληξε ο κ. Pιτσλ.




Posted: 12 Apr 2013 11:48 AM PDT
Ο Αμερικανός φιλόσοφος Νόαμ Τσόμσκι μίλησε από το βήμα του φιλανθρωπικού ιδρύματος RDS στο Δουβλίνο στις 3 Απριλίου με θέμα την κρίση στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα.

Ο Τσόμσκι κατηγόρησε τις κυβερνήσεις της Ε.Ε. και τη διοίκηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για διάλυση του κοινωνικού ιστού στην Ευρώπη με τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζουν.

Μεταξύ άλλων αυτο που κάνει εντύπωση στην ομιλία του Αμερικανού Φιλόσοφου ειναι οι δηλώσεις του για τις σχέσεις Γερμανίας - Ελλάδας - «Υπάρχουν άνθρωποι στη Γερμανία που θέλουν να αποκτήσουν οτιδήποτε πολύτιμο υπάρχει στην Ελλάδα, επιβάλλοντας συνθήκες οικονομικής σκλαβιάς και ψυχολογικής πίεσης στους Έλληνες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Τσόμσκι.

«Απώτερος σκοπός των γερμανικών απαιτήσεων από την Αθήνα, στο πλαίσιο διαχείρισης της κρίσης χρέους, είναι η αρπαγή των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Ελλάδας», τόνισε ο Αμερικανός πολιτικός φιλόσοφος Νόαμ Τσόμσκι σε ομιλία του στο Δουβλίνο.

Ο αμερικανός καθηγητής ανέφερε ότι πρέπει να σχηματιστεί ένα κοινό μέτωπο του Νότου, δηλαδή της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ιταλίας, προκειμένου να μπει τέλος στις «απάνθρωπες απαιτήσεις του Βορρά». Υποστήριξε μάλιστα ότι τώρα είναι μία καλή ευκαιρία να γίνει κάτι τέτοιο γιατί το αντιγερμανικό αίσθημα μεταξύ των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας είναι έντονο.


Posted: 12 Apr 2013 11:15 AM PDT

Στο μουσείο του Ναζισμού στο Βερολίνο έχει φωτογραφίες που αποτυπώνουν τη χυδαιότητα. Το υποκείμενο και το αντικείμενο της χυδαιότητας έχουν το κοινό χαρακτηριστικό ότι γεννήθηκαν άνθρωποι. Όμως στο δρόμο, μέσα από μια διαδικασία απo-ανθρωποποίησης η μια ομάδα, οι Ναζί, φερόμενοι στο αντικείμενο της χυδαιότητάς τους, τους Εβραίους, ως να μην ήσαν άνθρωποι, έχασαν οι ίδιοι κάθε επαφή με την ανθρώπινη φύση τους. Τελικά κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει πλέον σήμερα ότι οι Ναζί ήσαν άνθρωποι. Ήσαν απλά ανθρωπόμορφα κτήνη.

Η διαδικασία απο-ανθρωποποίησης που χρησιμοποίησαν για να δικαιολογήσουν τα αποτρόπαια εγκλήματά τους οι Ναζί, ήταν η δημιουργία μιας λαϊκής αρένας, όπου τα αντικείμενα της Ναζιστικής χυδαιότητας, οι Εβραίοι, βρίσκονται ξαφνικά και απρόσμενα στο επίκεντρο της λαϊκής αρένας, εγκαταλείποντας τις περιουσίες και τα σπίτια τους εκτοπιζόμενοι από το νέο καθεστώς του Χίτλερ, χωρίς να γνωρίζουν καλά-καλά τι νοσηρά σχέδια έχει στο νου του για το μέλλον τους. Χάνουν τα πάντα χωρίς να γνωρίζουν αν υπάρχει σχέδιο για την τύχη που θα έχουν, και ποιο είναι το σχέδιο αυτό.

Πολλοί κατηγόρησαν τους Εβραίους εκ των υστέρων ότι δεν αντιστάθηκαν, μετά την αποκάλυψη της Aπόλυτης Kτηνωδίας του Ολοκαυτώματος. Με την υστερογνωσία της κτηνωδίας είναι εύκολο να αναρωτηθεί κάποιος γιατί αυτά που έγιναν αφέθηκαν να γίνουν χωρίς κανείς να αντισταθεί. Η πραγματικότητα τη στιγμή των συμβάντων όμως είναι διαφορετική.

Επανέρχομαι στην εικόνα των εκτοπιζόμενων αστών γερμανο-Εβραίων. Γύρω τους τα πλήθη ζητωκραυγάζουν για την πτώση τους από το βόλεμα του αστού. Οι "κακοί" για το νέο καθεστώς "βολεμένοι Εβραίοι αστοί" εξευτελίζονται δημοσίως προς τέρψιν των φτωχών πλην τίμιων γερμανών, της χειμαζόμενης εργατικής τάξης που υποφέρει από τις δρομολογήσεις των κυρώσεων που της επέβαλαν οι νικητές του Α' Π.Π.
"Αυτοί φταίνε!" είναι η δικαιολογία.

Το τίμημα της διαφορετικής ηθικής κληρονομιάς από τον τότε δοκιμαζόμενο προτεσταντισμό, είναι ο εκτοπισμός, ο εξευτελισμός, ο απανθρωπισμός και η "Τελική Λύση". Χυδαία πράγματα, κτηνώδη και ακατάληπτα για εμάς σήμερα.
Κι όμως...

Το ίδιο διαφορετικός είναι και ο "τεμπέλης Έλληνας" που ζει με δανεικά από τον εργατικό βορειοευρωπαίο. Το ίδιο διαφορετικός είναι και ο "απατεώνας Κύπριος" που ζει από τη διαφύλαξη των προϊόντων των Ρώσων μαφιόζων, ή ο "απερίσκεπτος Ισπανός", ή ο "ρισκαδόρος Ιρλανδός", και ούτω καθεξής.

Ζούμε σε επικίνδυνους καιρούς. Σε καιρούς που η διαφορετικότητα αναδεικνύεται ως αίτιο τιμωρίας. Σε καιρούς που ο δημόσιος υπάλληλος φοβάται να πει ανοιχτά σε αγνώστους τί δουλειά κάνει, και που ο ελεύθερος επαγγελματίας και ο μικρομεσαίος αυτόματα θεωρούνται φοροφυγάδες και εγκληματίες από το καθεστώς, όταν δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ακόρεστες απαιτήσεις υπερφορολόγησης στις οποίες καλούνται να ανταπεξέλθουν εν καιρώ ύφεσης που κρατάει 6 χρόνια, και έχει ροκανίσει το 30% της συνολικής οικονομίας, όταν το μέγεθος του δημοσίου έχει παραμείνει σχεδόν αμετάβλητο, δηλαδή η ιδιωτική οικονομία έχει χάσει σχεδόν το 60% των μεγεθών της. Δηλαδή τα δύο στα τρία μαγαζιά που είναι κλειστά στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Τα δύο τρίτα.

Ετοιμάζονται λένε και στρατόπεδα συγκεντρώσεως για οικονομικά εγκλήματα. Δηλαδή για εκείνους που δεν έχουν να πληρώσουν εκείνα που το κράτος απαιτεί από αυτούς. Από πότε η ένδοια έγινε έγκλημα; Σε ποια προτεσταντική δυστοπία είναι ο πτωχός εγκληματίας; Ακόμη και την εποχή του Βίκτωρος Ουγκώ, για να χαρακτηριστεί εγκληματίας κάποιος, έπρεπε να ενεργήσει. Ο χαρακτηρισμός κάποιου ως εγκληματία, χωρίς ενέργεια από μέρους του, παραπέμπει σε άλλες, πιο πρόσφατες, σκοτεινές εποχές. Η διαπόμπευση κάποιων για αυτό που είναι, και όχι αυτό που πράττουν, και η περιφορά τους στα κανάλια, το νέο Κολοσσαίο, παραπέμπει σε άλλες εποχές.

Βαδίζουμε αμέριμνοι, ως κοινωνία, επάνω σε πολύ λεπτό πάγο που τον ονομάζουμε ηθικό κίνδυνο. Δεν υπάρχει τίποτε πιο ανήθικο, που να μπορώ να σκεφτώ, από αυτόν τον ηθικό κίνδυνο.

Η κατάρρευση εσόδων είναι θέμα χρόνου. Μετά η κατάρρευση όλων εκείνων που ξέρουμε και θεωρούμε δεδομένα. Μετά η συλλογή των φόρων με την απειλή φυλάκισης; Με την απειλή κάνης όπλου; Οι συλλήψεις θα γίνονται μπροστά στα παιδιά μας ή θα μας βγάζουν πρώτα έξω από το σπίτι; Το σπίτι θα το παίρνουν αμέσως ή θα προλαβαίνουν τα γυναικόπαιδα να φέρουν μεταφορέα;

Αντί να ψάχνουμε να βρούμε τρόπους να αποφύγουμε την κατάρρευση ετοιμάζουμε στρατόπεδα συγκεντρώσεως και φυλακές. Προς γνώσιν και συμμόρφωσιν. Προς διαπόμπευσην και απο-ανθρωπισμό. Οι νέοι εγκληματίες απλά "είναι". Δεν "κάνουν", αλλά "είναι". Είναι Έλληνες, Ιταλοί ή Κύπριοι, είναι δημόσιοι υπάλληλοι ή ελεύθεροι επαγγελματίες, είναι φτωχοί και ανίκανοι να πληρώσουν τους φόρους που επιβάλλονται απερίσκεπτα. Απλά "είναι". Αυτό. Η ποινικοποίηση της ύπαρξης αντί της πράξης.

Λέγω πιο πάνω: "τα αντικείμενα της... χυδαιότητας..., βρίσκονται ξαφνικά και απρόσμενα στο επίκεντρο της λαϊκής αρένας, εγκαταλείποντας τις περιουσίες και τα σπίτια τους εκτοπιζόμενοι από το νέο καθεστώς..., χωρίς να γνωρίζουν καλά-καλά τι... σχέδια έχει στο νου του για το μέλλον τους. Χάνουν τα πάντα χωρίς να γνωρίζουν αν υπάρχει σχέδιο για την τύχη που θα έχουν, και ποιο είναι το σχέδιο αυτό."

Συμπληρώστε εσείς τις τελείες.
Ποιοι είναι οι Νέοι Εβραίοι; Για καθέναν είναι κάποιος άλλος, αλλά τελικά για κάποιους όλοι μας.
Μήπως πρέπει να το πάρουμε αλλιώς;
Ακούει κανείς;



Posted: 12 Apr 2013 10:48 AM PDT
Η Ευρωζώνη έχει μετατραπεί σε έναν ζουρλομανδύα, για εκείνους που θέλουν να πιστεύουν πως η Γερμανία δεν έχει σχέδιο. Όμως, επειδή η Γερμανία διολίσθησε στις ιστορικές της ηγεμονικές τάσεις και για τρίτη φορά αποδεικνύεται άκρως επικίνδυνη τόσο για την Ευρώπη, όσο και για τον εαυτό της, προσπαθεί να επιβληθεί στους υπόλοιπους λαούς και τα κράτη τα οποία θέλει υπό την πλήρη κατοχή και έλεγχό της, αγνοώντας πως στην πραγματικότητα κόβει το κλαδί πάνω στο οποίο κάθεται. 
Η Γερμανία προτιμά να "βλέπει" πως αυτή τη στιγμή επιχειρεί στην άλωση πόρων και μεταφορά κεφαλαίων -για ασφάλεια- από την υπόλοιπη Ευρώπη προς τα δικά της ταμεία. 
Ευελπιστεί πως θα κατορθώσει να συγκεντρώσει ικανό πλούτο και θα αντέξει οικονομικά και πολιτικά όταν η υπόλοιπη Ευρώπη γονατίσει. 

Αυτή ακριβώς τη στιγμή, ευελπιστεί η προτεσταντική (δογματικά τιμωρητική για όλους εκτός από τον εαυτό της) Γερμανία, πως τα κράτη της Ευρώπης θα δεχθούν οικειοθελώς να μπούνε κάτω από την ομπρέλα και την προστασία της ισχυρής και αλώβητης Γερμανίας. 

Όμως, η ιστορία διδάσκει πως οι λαοί μπορεί να ελέγχονται, αλλά τα συμφέροντα μπορούν να μεταβάλλουν σχεδιασμούς. Έτσι, κι ενώ οι πολιτικοί ηγέτες όλων των ευρωπαϊκών κρατών είτε επειδή είναι απολύτως ανεπαρκείς ως προσωπικότητες είτε επειδή έχουν επιλέξει να καλυφθούν στην γερμανική πρστατευτική αγκαλιά, αλλά κι επειδή η Γαλλία είναι σε τραγική πολιτική κατάσταση και ανίκανη να δημιουργήσει ισοδύναμη αντίδραση στην αλαζονική γερμανική πολιτική, επειδή η Αγγλία περιμένει την διάλυση για να καρπωθεί τα όποια οφέλη προκύψουν και τέλος επειδή οι ΗΠΑ θα (ξανα)αισθανθούν την απειλή της Γερμανίας απέναντι στα συμφέροντά τους στην γηραιά ήπειρο, θα δημιουργηθούν εντέχνως τάσεις για "λαϊκές επαναστάσεις" ή για ευθείες συγκρούσεις (που όμως δεν θα είναι νομισματικές). 

Παρ' όλα αυτά, η Γερμανία αυτή τη στιγμή κάνει ένα τεράστιο λάθος εισβάλλοντας στην γεωπολιτική και γεωοικονομία της Ανατολικής Μεσογείου. Και το λάθος αυτό μπορεί μεν να εξυπηρετεί τις ΗΠΑ που έχουν τα δικά τους προβλήματα και δεν μπορούν αυτή την περίοδο να κινηθούν, αλλά -δυστυχώς για το Βερολίνο- αυτή η γερμανική θρασύτητα και αλαζονεία "ξυπνά" δυνάμεις περιφερειακές της Μεσογείου, οι οποίες αν και συνεργάζονται ιστορικά με την Γερμανία, είναι πολύ πιθανόν να θεωρήσουν πως έχουν την μοναδική ευκαιρία να γίνουν "αφεντικά" ή και ιδιοκτήτες της Αν. Μεσογείου και των Βαλκανίων. 
Αυτός λοιπόν θα είναι εκείνος ο σπινθήρας στην γεωπολιτική σκηνή, ο οποίος θα εκκινήσει πολύ ισχυρούς παίκτες, οι οποίοι παρατηρούν πάρα πολύ προσεκτικά τις εξελίξεις και θα τρέξουν να προλάβουν κινήσεις που θα τους θέσουν οριστικά εκτός παιχνιδιού. 

Το γεωπολιτικό, λοιπόν, παιχνίδι της Γερμανίας (η οποία δεν έχει μάθει που πρέπει να σταματά όταν κερδίζει), μαζί με την προσωρινά αυτονομημένη από τις ΗΠΑ Τουρκία, θα είναι η αιτία της κατάρρευσης όχι μόνο της Ευρωζώνης, αλλά και της πανίσχυρης οικονομικά Γερμανίας (η Τουρκία θα ακολουθήσει την ιστορική της σύμμαχο Γερμανία στην καταστροφή, αφού ενώ γνωρίζει πως ο γεωπολιτικός χάρτης δεν είναι ασταθής και υπάρχει πάρα πολύ σοβαρή πιθανότητα οι ΗΠΑ να επαναπροσδιορίσουν τα συμφέροντά τους σε κάποιο καινοφανές κράτος -π.χ. Κουρδιστάν-, εγκαταλείποντας την Τουρκία σε μία ολοκληρωτική καταστροφή).

Και αυτή η κατάρρευση (κυρίως της Γερμανίας) δεν θα είναι απλώς ηχηρή, αλλά θα ξυπνήσει δυνάμεις που δεν θα έχουν καμία απολύτως διάθεση να υποχωρήσουν απέναντι σε οποιαδήποτε πρόκληση...





Posted: 12 Apr 2013 07:42 PM PDT

Η είδηση του κλεισίματος (προφανώς προσωρινού) του γνωστού διαδικτυακού τόπου Indymedia, κάνει τον γύρο του διαδικτύου και συγκεντρώνει πλήθος αντικρουόμενων απόψεων ένθεν κακείθεν για την σκοπιμότητα της συγκεκριμένης ενέργειας από την πλευρά του κ. Δένδια.

Ευθύς εξαρχής, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως ο ρόλος του Indymedia είναι πολύ ομιχλώδης σχετικά με πολιτικές σκοπιμότητες που εξυπηρέτησε στο παρελθόν ή και για τις πιθανές σχέσεις του τόσο με το ίδρυμα Soros όσο και με μυστικές υπηρεσίες (εγχώριες και «εισαγόμενες»).

Επίσης, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως η λειτουργία του σε πανεπιστημιακό χώρο (δηλαδή με λειτουργικά έξοδα που καλύπτονταν από κονδύλια που αφορούσαν την τριτοβάθμια εκπαίδευση) μπορεί να εξυπηρετούσε την οποιαδήποτε ασυλία του, αλλά ταυτόχρονα προκαλούσε για την μη παρέμβαση των αρμόδιων πρυτανικών αρχών που θα επέβαλαν το κλείσιμό του.

Αν και δεν γνωρίζουμε τους λόγους για τους οποίους τερματίστηκε η «σταδιοδρομία» του συγκεκριμένου διαδικτυακού τόπου, αν και οι διαφορές μας (λόγω του ρόλου του και των διαύλων επικοινωνίας και οργάνωσης που προσέφερε για να πραγματοποιηθούν μη νόμιμες ενέργειες - πράξεις κατά του πολιτεύματος της χώρας, σεβόμενοι την Δημοκρατία και τις αρχές που αυτή ορίζει, διαφοροποιούμαστε της όποιας παρέμβασης έχει γίνει για τον τερματισμό λειτουργίας του Indymedia. Κι αυτό, επειδή πιστεύουμε πως μπορεί να μας χωρίζει άβυσσος, αλλά δεν ανεχόμαστε κατασταλτικές παρεμβάσεις που δεν αιτιολογούνται από το νόμο.

Εάν και εφόσον έχει πραγματοποιηθεί αυθαίρετα η παύση λειτουργίας του Indymedia, χωρίς δηλαδή να υπάρχουν νόμιμες αιτιάσεις και έγγραφες ή άλλες αποδείξεις και διαδικασίες, τότε τασσόμαστε κατά εκείνων που –για τους δικούς τους λόγους- προσπαθούν να φιμώσουν την φωνή του Indymedia.

Γνωρίζοντας πως η θέση μας ενδεχομένως να είναι «αιρετική», δεν μπορούμε να παραβλέψουμε όμως τις βασικές αρχές της Δημοκρατίας κι αυτό επειδή δεν μπορούμε να ανεχθούμε – επιτρέψουμε αυθαίρετες και απολυταρχικού τύπου παρεμβάσεις οι οποίες είναι απολύτως βέβαιο πως θα κλιμακωθούν προκειμένου να επιτευχθεί η σιωπή και να επιβληθεί ο μονόλογος της τροϊκανής – κυβερνητικής προπαγάνδας, όπως αυτός εκφράζεται μέσα από συγκεκριμένες δόμες επικοινωνίας, πολύ καλά χρηματοδοτούμενες ακόμη και από τραπεζικά δάνεια που διαγράφονται από την κομματική – πολιτική αλήτ που καταδυναστεύει επί δεκαετίες την χώρα.

Μέσα από το συγκεκριμένο σημείωμα, προσπαθούμε να τονίσουμε πως η παύση λειτουργίας του Indymedia είναι ένας απλός προάγγελος επιβολής σιωπής. Ο κ. Δένδιας, εξάλλου, είχε επιχειρήσει να επιβληθεί στο διαδίκτυο όταν επί κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή ήταν υπουργός Δικαιοσύνης. Σήμερα, διαπιστώνουμε πως ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δεν έχει χάσει την στόχευσή του για τερματισμό οποιασδήποτε φωνής δεν εξυπηρετεί τους σκοπούς που ο ίδιος υπηρετεί και οι οποίοι αντίκεινται ευθέως με την εύρυθμη λειτουργίας ενός κράτους που σέβεται τον πολίτη και όσα δικαιώματα παρέχονται σε αυτόν μέσω του Συντάγματος.

Επειδή, λοιπόν, θεωρούμε ως δεδομένο ότι η επίθεση κατά του Indymedia είναι μία ενέργεια που αποτελεί την βάση για περαιτέρω διαδικτυακή καταστολή, καταδικάζουμε ευθέως την τροϊκανή ανθυποκυβέρνηση του κ. Σαμαρά και του κ. Δένδια και απαιτούμε να δημοσιοποιηθούν από τις αρμόδιες αρχές –που αιτήθηκαν και κατόρθωσαν να κλείσουν το Indymedia- να δημοσιοποιήσουν όλα τα στοιχεία που είχαν στην διάθεσή τους και τα οποία συνηγορούσαν ή αποδείκνυαν –μέσα πάντα στα πλαίσια της νομιμότητας- την ανάγκη τερματισμού λειτουργίας του συγκεκριμένου διαδικτυακού τόπου.

Τέλος, εάν θέλουμε να επαναφέρουμε την δημοκρατία στην χώρα, έχουμε την ευθύνη να επιλέξουμε τον τρόπο με τον οποίο θα κατορθώσουμε να υλοποιήσουμε αυτό μας τον στόχο. Θα δημιουργήσουμε μία πρόσκαιρη εξαίρεση (ακολουθώντας το παράδειγμα των τροϊκανών κυβερνήσεων της χώρας, που παραβιάζουν το Σύνταγμα αλλά υπόσχονται πως θα επανέλθουν σε αυτό –δηλώσεις κ. Προκόπη Παυλόπουλου-) ή θα προσπαθήσουμε σεβόμενοι την δημοκρατία (και χωρίς να την «ελαστικοποιήσουμε») να καταφέρουμε να την επανατοποθετήσουμε ως βασική αρχή και δομικό στοιχείο λειτουργίας της χώρας;

Η επιλογή (πρέπει να) είναι δική μας. Εάν αφήσουμε στον οποιονδήποτε κ. Δένδια να αποφασίσει για εμάς, είναι απολύτως βέβαιο πως η Δημοκρατία θα καταλήξει στην κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας… Και εάν επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να αγωνιζόμαστε για μία δημοκρατία αλα κάρτ, τότε δεν θα διαφέρουμε σε τίποτε από τον κ. Δένδια και τους πολιτικούς του προϊσταμένους...




Posted: 12 Apr 2013 08:40 AM PDT

Το ζήτημα του χρέους της Γερμανίας προς την Ελλάδα, από το αναγκαστικό δάνειο του πολέμου και των δημόσιων αποζημιώσεων για τις τεράστιες καταστροφές στη χώρα μας, κατά τη διάρκεια της περιόδου Κατοχής από αυτήν, ήρθε για ακόμη μια φορά στην επικαιρότητα.
Αυτό συνέβη μάλιστα σε μια περίοδο όπου η Ελλάδα από οικονομικής πλευράς έχει καταρρεύσει, ενώ η Γερμανία ασκεί ηγεμονία στην Ευρώπη. Το ζήτημα της αποπληρωμής του αναγκαστικού δανείου της Γερμανίας από την Ελλάδα, μαζί με τις αποζημιώσεις, που άλλες χώρες όπως η Ιταλία έχουν διακανονίσει, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως «παράθυρο ευκαιρίας» για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους της Ελλάδας προς την ευρωζώνη και το τέλος της κατάστασης κατοχής που έχει υποβληθεί μέσω Μνημονίων από το 2010 και μετά.
Σε καμία περίπτωση δηλαδή η σημερινή ελληνική κυβέρνηση συνασπισμού, μειωμένης εθνικής κυριαρχίας, δεν θα πρέπει να χειριστεί την υπόθεση με τη μεθοδολογία του συμβιβασμού με τη Siemens.

Το ζήτημα του χρέους της Γερμανίας προς την Ελλάδα δεν ήρθε παρεμπιπτόντως στο προσκήνιο, αλλά ως αποτέλεσμα της -επιτέλους- επιμελούς εργασίας αρμόδιας επιτροπής, που συγκέντρωσε όλα τα στοιχεία και το αρχειακό υλικό από δημόσια έγγραφα για την υπόθεση. Η δουλειά αυτή τελείωσε την προηγούμενη εβδομάδα, με ένα πόρισμα ογκωδέστατο, αλλά και συγκεκριμένο.
Γνωρίζουμε πόσο ήταν το δάνειο και οι απαιτήσεις από τη Γερμανία και την Ιταλία στο τέλος του πολέμου σε ελληνικές δραχμές. Υπήρξε σχετικά μια πρώτη διαρροή στο «Βήμα» της προηγούμενης Κυριακής, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών και τον αρμόδιο για το συγκεκριμένο ζήτημα κ. Σταϊκούρα.
Τεκμαιρόμαστε υπό την έννοια αυτή ως ακριβές το δημοσίευμα της εφημερίδας.
Εντός ελάχιστων 24ωρων μετά τη διαρροή, υπήρξε δημοσίευμα - εκτίμηση από το γερμανικό «Spiegel», που αποκάλυπτε την εκτίμηση καθεστωτικών κύκλων του Βερολίνου, που προσάρμοζε το χρέος από δραχμές σε ευρώ και ενδεχομένως υπολογίζοντας και τους τόκους, ασαφές το σημείο, δημοσιοποιούσε ότι το χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα κυμαίνεται σε 162 δισ. ευρώ. Ανέφερε μάλιστα το καθεστωτικό γερμανικό περιοδικό ότι ένα τέτοιο ποσό αντιστοιχεί στο 80% του ΑΕΠ της Ελλάδας και, αν αποπληρωνόταν από τη Γερμανία, θα αποτελούσε σωτηρία για τα δημοσιονομικά της Ελλάδος. 

Από ελληνικής πλευράς η προσωπικότητα της Αριστεράς και της Εθνικής Αντίστασης Μ. Γλέζος, που έχει ασχοληθεί επισταμένως τα τελευταία χρόνια με το θέμα, έσπευσε πολύ σωστά να διασαφηνίσει ότι τα 162 δισ. ευρώ αναφέρονται στο χρέος χωρίς τον υπολογισμό των τόκων. Ο ίδιος άλλωστε έχει υπολογίσει το χρέος, τη μετατροπή των νομισμάτων και τους τόκους σε 1 τρισ. ευρώ. Αλλά πολύ σημαντικό είναι ότι περίπου δύο χρόνια πριν πολύ έμπειρος οικονομικός σύμβουλος του Σαρκοζί, τότε προέδρου της Γαλλίας, είχε υπολογίσει το σύνολο του χρέους, μαζί με τους τόκους, στα 520 δισ. ευρώ.
Το επίσης σημαντικό όχι μόνον για την Ελλάδα αλλά για το σύνολο της ευρωζώνης είναι ότι η Ελλάδα σήμερα χρωστά στις χώρες της ευρωζώνης, στα κράτη και όχι σε ιδιώτες ή τράπεζες, περίπου 380 δισ. ευρώ, άρα η αποπληρωμή του χρέους θα μοιραστεί με τη μετατροπή των ελληνικών ομολόγων σε γερμανικά αυτόματα σε όλες τις χώρες που έχουν δανείσει την Ελλάδα, ανάλογα με το διμερές χρέος που υπάρχει.
Άρα το ζήτημα της αποπληρωμής από τη Γερμανία δεν είναι ένα ζήτημα διμερές Γερμανίας - Ελλάδας, αλλά ένα κεφάλαιο που στο μεγαλύτερο μέρος του λειτουργεί ως επιπλέον ρευστότητα στον ESM, με απευθείας όμως εκταμίευση για λογαριασμό των κρατών-μελών του ευρώ.
Η εκχώρηση της απαίτησης των 520 δισ. ευρώ, έναντι ρευστότητας, σε τρίτη χώρα (π.χ. ΗΠΑ) ή τράπεζες της Γουόλ (αντί αδράς αμοιβής) είναι ευκταία και θα βοηθήσει στη λύση του διεθνούς - ευρωπαϊκού αυτού ζητήματος.



Posted: 12 Apr 2013 08:25 AM PDT

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Η δουλοπρεπής-προδοτική-μνημονιακή-τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά υλοποίησε άμεσα τη δέσμευσή της προς τον επικυρίαρχο Ερντογάν και ανακοίνωσε την αντισυνταγματική ανέγερση τεμένους (τζαμιού) στο κέντρο της Αθήνας (Βοτανικός), προκειμένου τάχατες, να εκτελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, στο πλαίσιο της ανεξιθρησκίας όλα τα στίφη των Μουσουλμάνων που συνέρρευσαν χωρίς την συγκατάθεσή μας, τα τελευταία 30 χρόνια στην πατρίδα μας. Αυτή η απόφαση των προδοτών, θα έχει ως επακόλουθο να πληγούν επιπλέον, τα χρηστά ήθη της κοινωνίας μας και θα οδηγήσει στην αποδόμηση του Ελληνικού Έθνους. Γιατί έτσι, προσβάλλεται η Ορθοδοξία, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Ελλάδα και τα δυο μαζί ζουν και αναπνέουν από τον πατριωτισμό των Ελλήνων. «Διότι όταν επιάσαμε τα άρματα είπαμε πρώτα υπέρ πίστεως και έπειτα υπέρ πατρίδος», δηλαδή «Για του Χριστού την πίστη την Αγία και της πατρίδος την Ελευθερία». Επιπρόσθετα, είναι σίγουρο πως αυτή η απόφαση θα δημιουργήσει κοινωνικές αναταραχές, διότι η κοινωνία των Ελλήνων δεν είναι δυνατόν να ανεχτεί το «κάλεσμα» του ιμάμη, όπου θα καλεί αρκετές φορές την ημέρα τους Μουσουλμάνους για τη δημόσια προσευχή τους.

Αυτούς τους άθλιους μοιρολάτρες και οσφυοκάμπτες της τρικομματικής κυβέρνησης, που υλοποιούν άλλη μια προδοτική δέσμευση προς τους επικυρίαρχους του Ελληνικού Έθνους, δεν είναι δυνατόν να τους έχει γεννήσει μήτρα Ελληνική. Δεν είναι δυνατόν να τους έχει γεννήσει η μήτρα η οποία γέννησε τις Σπαρτιάτισσες μάνες, οι οποίες παραδίδοντας την ασπίδα στα παιδιά τους, τα παρότρυναν «ή ταν ή επί τας». Δεν είναι δυνατόν να τους έχει γεννήσει η μήτρα που γέννησε τις Σουλιώτισσες γυναίκες, οι οποίες σέρνοντας το χορό έπεσαν στο Ζάλογγο, προκειμένου να μην υποταχτούν στον κατακτητή. Δεν είναι δυνατόν να τους έχει γεννήσει η μήτρα που γέννησε τους Κολοκοτρωναίους, τους Καραϊσκάκηδες, τους Μποτσαραίους, τους Φεραίους που βροντοφώναξαν «καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή».

Αυτή η απόφαση του «πατριώτη» Σαμαρά, είναι η συνέχεια πολιτικών αποφάσεων όλων των αντίχριστων και αντεθνικών κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης, οι οποίες αργά αλλά σταθερά προσπάθησαν για την πλήρη αποδόμηση των Ιερών και Οσίων του Έθνους μας. Αυτά τα πολιτικά ανδρείκελα είναι οι εγχώριοι υπάλληλοι-εκφραστές της Νέας Τάξης Πραγμάτων και της πιο χυδαίας μορφής παγκοσμιοποίησης, οι οποίοι κατάφεραν να χρεοκοπήσουν την πατρίδα μας όχι μόνο οικονομικά αλλά και από ηθικές αξίες, αρετές, ελπίδα και οράματα για το λαό. Αυτές, οι αντίχριστες και αντεθνικές πολιτικές τους εκφράστηκαν πολλές φορές κατά το παρελθόν. Τότε, που αποκαλούσαν τον Μακαριστό Χριστόδουλο αγύρτη. Τότε, που δήλωναν παρών στο άτυπο δημοψήφισμα για την επαναφορά του θρησκεύματος στις ταυτότητες και στη συνέχεια πρόδωσαν αυτή τη θέση τους. Τότε, που δήλωναν πως «είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να καίει την ελληνική σημαία»! Θυμάται, άραγε, αυτός ο λαός, ποιοι πολιτικοί και σε ποιους πολιτικούς χώρους, κόπτονται για τα δικαιώματα των λαθρομεταναστών, αλλά δεν αγωνίστηκαν ποτέ για τα δίκαια των Βορειοηπειρωτών ή των προσφύγων της Ελληνικής μας Κύπρου; Θυμάται, ποιοι προσπάθησαν μέσω των σχολικών βιβλίων να ονομάσουν τη Μικρασιατική καταστροφή, ως συνωστισμό ανθρώπων στην παραλία της Σμύρνης; Θυμάται, εκείνους που προσπαθούν ντε και καλά να μας μάθουν Τούρκικα μέσω των τούρκικων σήριαλ, αλά Σουλεϊμάν ή μέσω νόμων εκμάθησης των τούρκικων στα σχολεία της Θράκης μας; Θυμάται αυτούς που χλεύασαν, προπηλάκισαν και εκδίωξαν από το σχολείο του Μέγα Δέρειου την ηρωίδα δασκάλα μας, Χαρά Νικοπούλου; Θυμάται, θυμάται…

Ωστόσο, απώτερος στόχος του σατανικού σχεδίου, αυτών των θεματοφυλάκων της Νέας Τάξεως Πραγμάτων και της Παγκόσμιας διακυβέρνησης του πλανήτη, είναι να ξεριζώσουν την πίστη για την Ορθοδοξία, από τις καρδιές των Ελλήνων. Ο μεγάλος εχθρός τους, ήταν και είναι ο Σταυρός της Πίστεώς μας. Γι΄ αυτό, παλαιότερα, αφαίρεσαν το Σταυρό από το κοντάρι της σημαίας. Από τότε, στα δημόσια κτίρια, υπουργεία κτλ, η γαλανόλευκη κυματίζει πάνω σε κολοβό κοντάρι. Σταυρός πουθενά! Παλαιότερα, τέτοιες «προοδευτικές» φωνές (Σηφουνάκης) απεργάστηκαν την αφαίρεση του Σταυρού και από το επάνω αριστερό άκρο της σημαίας μας! Σήμερα, αυτά τα υποταγμένα ανδρείκελα της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά, προσπαθούν την υλοποίηση αυτού του σχεδίου. Έτσι, στην πρόσφατη παρέλαση της απελευθερωτικής επετείου της 25ης Μαρτίου, σε πολλές πόλεις της Ελλάδας μας, διακρίναμε το Ιερό Σύμβολο των αγώνων του Έθνους μας, να εμφανίζεται ως κακόγουστη καρικατούρα, μόνο με μπλε και άσπρες παράλληλες γραμμές και πουθενά δεν υπήρχε το θρησκευτικό σύμβολο του Σταυρού στο άνω αριστερό μέρος τους.

Στο σημείο αυτό να θυμηθούμε πως από το 1922 και μέχρι το 1978 η Ελληνική Σημαία μας ήταν η επονομαζόμενη σημαία της ξηράς και έφερε στη μέση από άκρων σε άκρων ένα μεγάλο άσπρο Σταυρό και με καμάρι ο Ελληνικός λαός τραγουδούσε: «Της πατρίδας μου η Σημαία, έχει χρώμα γαλανό και στη μέση χαραγμένο ένα κάτασπρο Σταυρό. Κυματίζει με καμάρι δεν φοβάται τον εχθρό, σαν τη θάλασσα είναι γαλάζιο και λευκή σαν τον αφρό». 
Δυστυχώς, όμως, η πρώτη χειρουργική επέμβαση κατά του Ιερού μας Συμβόλου έγινε με το Νόμο 851/1978 (ΦΕΚ 233 τ. Α΄), από την κυβέρνηση του «Εθνάρχη» Κωνσταντίνου Καραμανλή, όπου καθιέρωσε ως επίσημη σημαία του Έθνους μας την σημαία του πολεμικού ναυτικού. Αυτό το επιχείρημα ήταν το τυρί στη φάκα και όπου ποντικός, ο Ελληνικός λαός, ο οποίος αδιαμαρτύρητα δέχτηκε την παραποίηση του Εθνικού του Συμβόλου. Έτσι, ο ενοχλητικός για τους παγκοσμιοποιητές Σταυρός, περιορίστηκε στο πάνω αριστερό άκρο της Σημαίας μας. 

Συνεπώς, Συνέλληνες, ο παγκόσμιος σιωνισμός, γνωρίζει πως η μεγαλύτερη αντίσταση για την επιβολή των Αντιχριστιανικών τους σχεδίων, είναι η Ορθόδοξη Ελλάδα. Έτσι, κατά πρώτον, δηλητηρίασε την κοινωνία μας με την είσοδο των εκατομμυρίων Μουσουλμάνων, οι οποίοι έχουν αλώσει την εργασία, τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τις γειτονιές μας, δημιουργώντας τους τώρα και επίσημους θρησκευτικούς χώρους, και κατά δεύτερον, η υλοποίηση της παντελούς αφαίρεσης του Σταυρού από τη Σημαία μας, θα είναι η ολοκλήρωση του σχεδίου τους πριν την επιβολή της παγκόσμιας διακυβέρνησης. 
Έτσι, όταν οι αντιστάσεις θα έχουν μειωθεί, θα μπορέσουν να αφαιρέσουν πολύ πιο εύκολα τον «ενοχλητικό» Σταυρό και από τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, όπως, η Φιλανδία, η Σουηδία, η Δανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Μάλτα, χώρες δηλαδή με λιγότερο ανεπτυγμένο το θρησκευτικό συναίσθημα. Όμως, για να μπορέσουν να υλοποιηθούν τα παραπάνω από τους θεματοφύλακες της Νέας Τάξεως Πραγμάτων και της Παγκοσμιοποίησης, απαιτήθηκε ο ωχαδερφισμός μας και ο ραγιαδισμός μας. Θα ξυπνήσουμε επιτέλους, για να ξαναζωντανέψει μέσα μας η αγάπη για την πατρίδα και τη θρησκεία, τις διαχρονικές αξίες που θωράκισαν τους απελευθερωτικούς αγώνες του Έθνους μας;

Επικοινωνία με τον συντάκτη


Posted: 12 Apr 2013 07:58 AM PDT
Έχουν εξαφανιστεί οι λίρες «του κουτιού»...

Αυξημένη είναι η ζήτηση, το τελευταίο διάστημα, για χρυσές λίρες που, όμως, φαίνεται να παρουσιάζουν... έλλειψη, αφού η Τράπεζα της Ελλάδος δεν διαθέτει αυτή τη στιγμή λίρες «του κουτιού», αλλά μόνο με μικροφθορές.

Από το πρωί χθες έχουν επισκεφτεί την Τράπεζα της Ελλάδος πάνω από 150 άνθρωποι για να αγοράσουν ή να πουλήσουν χρυσές λίρες.

Το ενδιαφέρον για τις λίρες φαίνεται πως έχει αναζωπυρωθεί το τελευταίο διάστημα, καθώς είναι αρκετοί εκείνοι που τις επιλέγουν ως επένδυση, ενώ υπάρχει και κόσμος που ρευστοποιεί λίρες για να καλύψει τρέχουσες ανάγκες.

Ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε, η Τράπεζα της Ελλάδος δεν έχει αυτή τη στιγμή άφθαρτες χρυσές λίρες, αλλά μόνο λίρες με μικροφθορές (π.χ. γδαρσίματα). Αυτό δεν επηρεάζει την αξία του χρυσού, αλλά τη νομισματική αξία κάθε λίρας.

Η τιμή πώλησης της χρυσής λίρας από την ΤτΕ είναι αυτή τη στιγμή 317 ευρώ/λίρα, ενώ, εάν κάποιος θέλει να μετατρέψει πάνω από 10.000 ευρώ σε λίρες, τότε θα κληθεί να πληρώσει κάθε λίρα 337 ευρώ, ενώ θα του ζητηθούν και μία σειρά από δικαιολογητικά.

Η τιμή στην οποία η ΤτΕ αγοράζει τις χρυσές λίρες σήμερα είναι 262,88 ευρώ/λίρα.

Συγκριτικά, εάν υπήρχαν προς διάθεση άφθαρτες λίρες, η τιμή πώλησης της λίρας από την ΤτΕ θα ήταν 326 ευρώ και η τιμή αγοράς κάθε λίρας από την Τράπεζα 271 ευρώ.

Την τελευταία διετία, η τιμή της χρυσής λίρας έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 100 ευρώ.

Μάλιστα, η ζήτηση για χρυσές λίρες ήταν ιδιαίτερα αυξημένη μέχρι τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου, εν συνεχεία επέστρεψε σε κανονικά επίπεδα και παρουσιάζει αναζωπύρωση το τελευταίο διάστημα.



Posted: 12 Apr 2013 07:45 AM PDT

Το ΣΔΟΕ αποκάλυψε θησαυρό στο αεροδρόμιο

Απίστευτα κυκλώματα που εμπορεύονται πολύτιμα μέταλλα, και κυρίως χρυσό, μέσω ενεχυροδανειστηρίων, αποκαλύπτουν κάθε μέρα οι άνδρες του ΣΔΟΕ.

Μετά τη σύλληψη ανεπάγγελτου Έλληνα στην Ξάνθη ο οποίος είχε 12 πλάκες χρυσού και μεγάλα χρηματικά ποσά στην κατοχή του, το ΣΔΟΕ προχώρησε την Πέμπτη σε νέα μεγάλη αποκάλυψη. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάλληλοι του Σώματος Δίωξης και τελωνειακοί συνέλαβαν 31χρονο Γερμανό υπήκοο ο οποίος επιχειρούσε να φύγει με πτήση της Lufthansa στις 18.35. Ο Γερμανός συνελήφθη την ώρα που επιβιβαζόταν έχοντας μαζί του 8,5 κιλά χρυσό, 300.000 ευρώ και πλαστά παραστατικά για το χρυσό από ανύπαρκτη εταιρεία.

Επίσης, το πρωί το ΣΔΟΕ και οι τελωνειακοί κατέσχεσαν 470 κιλά ασήμι που είχαν προορισμό τη Γερμανία και συνοδεύονταν από πλαστά παραστατικά της ίδιας ανύπαρκτης εταιρείας που εμπλέκεται με τη μεταφορά του χρυσού.

Όπως εκτιμάται, πρόκειται για κυκλώματα που επιχειρούν να εξάγουν πολύτιμα μέταλλα που αφήνουν χιλιάδες πολίτες ως ενέχυρο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Σε πολλές περιπτώσεις πρόκειται για κοσμήματα που επιτήδειοι λιώνουν και τα μετατρέπουν σε πλάκες χρυσού.




Posted: 12 Apr 2013 07:25 AM PDT
Προσέξτε πόσο ευγενικοί είναι όλοι τους. Και περιποιημένοι. Ο Στουρνάρας, πάντα καθησυχαστικός και ευγενής. Τον φαντάζεσαι να φορά τα βράδια μία μεταξωτή ρόμπα, να κάθεται δίπλα στο τζάκι και να πίνει ακριβό κονιάκ, διαβάζοντας Κοέλιο. Ήσυχος…

Ο Σαμαράς, ο Βορίδης, οι τραπεζίτες, οι εκπρόσωποι της Τρόικας, φρεσκοξυρισμένοι πάντα, φρεσκοσιδερωμένοι. Μπορείς να μυρίσεις το after shave τους μέσα από την οθόνη της τηλεόρασης.
Τα παπαγαλάκια, επαναλαμβάνουν μόνο λέξεις «αποδεκτές» από τους κανόνες της ευγενούς συνομιλίας. Δε βρίζουν, δε γράφουν «γαμώτο», δεν εκνευρίζονται στα πάνελ, κάνουν επίδειξη λεπτού χιούμορ και πάντα εξηγούν με ορθά «επιχειρήματα» κάθε διαστρέβλωση, ψέμα, προβοκάτσια που αναπαράγουν.
Τα χαμόγελα στα υπουργικά συμβούλια, οι απαλές χειραψίες στο Eurogroup, ο αέρας της νίκης στις δηλώσεις της ήττας, η αβροφροσύνη και τα «παρακαλώ» όταν ζητά το λόγο ο συνομιλητής που εκπροσωπεί την «άλλη άποψη», ώστε να δείξουμε την πλήρη αυτοπεποίθησή μας, ασχέτως αν δεν τον αφήνουμε να πει ούτε λέξη.
Είναι όλοι τους τόσο ευγενείς, μέχρι και ο κ. Δένδιας αν δεν ήταν ξυρισμενοφαλακρός ως χρυσαυγίτης, θα μπορούσε να μοιάζει με μαέστρο συμφωνικής που τα δάχτυλά του δίνουν σήμα στο όμποε.
Δε μαλώνουν, δε διαπληκτίζονται, δεν ιδρώνουν. Τονίζουν την απαξίωσή τους προς όλους τους «άλλους» με κάθε ευκαιρία, αλλά πάντα μ' ένα χαμόγελο συγκατάβασης στον «τρελό». Βαφτίζουν την αντίθετη άποψη παραλογισμό και αποσύρονται μ' ένα «αρνούμαι να πέσω στο επίπεδό σας» ή τελειώνουν μ' ένα «μπράβο ευγένεια!», διότι πάντα προέχει η ευγένεια. Όχι η ουσία.
Δεν είναι πόλεμος, διότι δεν υπάρχει η βαρβαρότητα της δολοφονίας. Ασχέτως αν υπάρχουν νεκροί. Θάβονται ησύχως σε τάφους και συνειδήσεις. Δεν είναι ληστεία, διότι δεν υπάρχουν όπλα, ασχέτως αν με παράνομα μέτρα και αποφάσεις ληστεύονται καθημερινά μισθοί, συντάξεις, ζωές. Δεν είναι χούντα, διότι δε φοράνε στρατιωτικές στολές,  ασχέτως αν οι αντίπαλοι πατάσσονται με κάθε μέσον και η τρομοκράτηση των πολιτών είναι μόνιμη. Δεν είναι μαφιόζοι και τοκογλύφοι, διότι δε σου σπάζουν τα χέρια αν δεν πληρώσεις, αλλά σου λένε ότι ετοιμάζουν στρατόπεδα φυλάκισης για όσους δε μπορούν να πληρώσουν τις οφειλές τους στο Δημόσιο, τουτέστιν στους δανειστές.
Τα στερεότυπα, θέλουν τους ληστές αξύριστους, ιδρωμένους από την αγωνία, άπλυτους και βρωμερούς. Εδώ όμως κυριαρχεί η ευγένεια και τα αρώματα. Τα στερεότυπα, θέλουν τους πληρωμένους εκτελεστές να κρύβονται και να συνομιλούν στα σκοτάδια. Εδώ όμως κυριαρχεί η ευγένεια, τα φώτα, οι κάμερες, οι επευφημίες των «δημοσιογράφων». Όλα στο φως.
Τα στερεότυπα, θέλουν στις Χούντες, αυτός που σου χτυπάει την πόρτα στις 6 το πρωί να μην είναι ο γαλατάς αλλά οι ασφαλίτες. Εδώ όμως, μαζί με τις σπασμένες πόρτες στις Σκουριές και  τους κουκουλοφόρους που αρπάζουν τον πατέρα μπροστά στα μάτια των παιδιών, υπάρχει η ευγένεια του δημοσιογράφου – αρθρογράφου που εξηγεί στο κοινό ότι «η αστυνομία δε δίνει ραντεβού με τους κακοποιούς για να τους συλλάβει. Επιλέγει τον τρόπο και τη στιγμή που θεωρεί πως θα κάνουν αποτελεσματικότερη τη δουλειά της».
Διότι η ευγένεια προστατεύει το κράτος, την τάξη, τις επενδύσεις. Η ευγένεια γεννά υπάκουους. Το Κράτος, η τάξη, οι επενδύσεις και οι υπάκουοι είναι απαραίτητοι για να χειροκροτήσουν σήμερα το κλείσιμο του indymedia, αύριο των blogs, μεθαύριο της σκέψης. Ένα off είναι και η σκέψη σταματά, η ανάπτυξη αρχίζει. Σ' ένα περιβάλλον ήσυχο και ασφαλές. Όπως αυτό που έταξε ο κ. Σαμαράς στους επενδυτές.
Γαμήστε μας, μας αξίζει. Δολοφονήστε μας, το αξίζουμε αφού ζούμε με τα χέρια πεσμένα στο πλάι. Αρκεί όλα να γίνονται με χαμόγελο, ευγένεια και κατανόηση. Αιώνια η δουλικότητα, αιωνία μας η μνήμη…
Έγραψε ο ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ, μοντάζ Γρέκι

Posted: 12 Apr 2013 07:10 AM PDT
Το ενδεχόμενο χειραγώγησης των μετοχών στις εξελίξεις της συγχώνευσης Εθνικής Τράπεζας- Eurobank θα εξετάσει εισαγγελέας, σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου. Όποιος παρακολουθούσε το χρηματιστηριακό ταμπλό από την αρχή της εβδομάδας έβλεπε τα συνεχή "limit up" της Eurobank και τις «περίεργες» κινήσεις που γινόντουσαν.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και επόπτης των οικονομικών εισαγγελέων Νίκος Παντελής διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν τέλεση αξιοποίνων πράξεων από την τροπή που πήρε η διαδικασία συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος με τη Eurobank.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις σχετικές με την προστασία της Κεφαλαιαγοράς από πράξεις προσώπων που κατέχουν προνομιακή πληροφόρηση και πράξεις χειραγώγησης της αγοράς.


Posted: 12 Apr 2013 06:58 AM PDT
Τη δραματική επιστολή του Έλληνα Μακεδόνα Παραολυμπιονίκη της κολύμβησης Χαράλαμπου Ταϊγανίδη, που κάνοντας το χρέος του προς την πατρίδα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την πιθανή αποδοχή εκ μέρους της Ελλάδας σύνθετης ονομασίας της Π.Γ.Δ.Μ. με γεωγραφικό προσδιορισμό τον όρο «Μακεδονία», μεταφέρει με Ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό της τρικομματικής συγκυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Μετά από 45 χρόνια δημοσιογραφικής καριέρας, συστρατευόμενος πλέον στο πλευρό του Προέδρου του Κινήματος Πάνου Καμμένου, (ο οποίος μήνες τώρα αναμένει απάντηση Σαμαρά στην Επίκαιρη Ερώτηση για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων), ο Τέρενς Κουίκ υπενθυμίζει στο σημερινό Πρωθυπουργό, ότι τον στήριξε πλήρως και ως δημοσιογράφος και ως ενεργός πολίτης την περίοδο που διατελούσε Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη και είχε συμπληρώσει πάνω από 800 πτητικές ώρες σε όλο τον πλανήτη, για να υπερασπιστεί την ελληνικότητα της ΜΙΑΣ και ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ Μακεδονίας.

Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει από πλευράς Αντώνη Σαμαρά. Ακολουθεί άλλη πολιτική για την ονομασία των Σκοπίων. Και ο Τέρενς Κουίκ όπως και ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης, ανησυχούν όχι μόνο για τον τρόπο που χειρίζεται η ελληνική κυβέρνηση το μείζον αυτό εθνικό ζήτημα αλλά και για την ουσιαστική στήριξη από τους «συμμάχους» της Ελλάδας των ανυπόστατων διεκδικήσεων ενός μη ελληνικού πληθυσμού, που στοχεύει στην κλοπή της εθνικής μας ταυτότητας.

«Για τους Έλληνες, όπως και για τους ιστορικούς, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ σημαίνει, τμήμα, περιοχή, κομμάτι, διαμέρισμα, περιφέρεια της ελληνικής Επικράτειας εδώ και χιλιάδες χρόνια», υπογραμμίζει ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης στην επιστολή του και τονίζει πώς «ο Σλαβικός λαός των Σκοπίων δεν δικαιούται να καπηλεύεται το αγαθό της Μακεδονίας γιατί η Μακεδονία, ως έννοια, ως Ιστορία, ως πολιτισμός, είναι Ελληνική».

«Τι απαντάτε στην επιστολή που σας κοινοποιώ;» ερωτά τον Αντώνη Σαμαρά ο Τέρενς Κουίκ και του υπενθυμίζει πως για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, το ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΕΝ ΕΚΧΩΡΕΙΤΑΙ ΟΥΤΕ ΑΠΛΟ, ΟΥΤΕ ΣΥΝΘΕΤΟ».

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά
Θέμα: Το όνομα των Σκοπίων και η δραματική επιστολή παραολυμπιονίκη που χρήζει απάντησης κυρίως από τον πρωθυπουργό

Κύριε πρωθυπουργέ,

Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έλαβα την επιστολή που σας παραθέτω και η οποία προφανέστατα μου εστάλη και με τη θεσμική μου ιδιότητα του Τομεάρχη Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Αποστολέας ένας Έλληνας Μακεδόνας Παραολυμπιονίκης, με 10 Ολυμπιακά μετάλλια, 8 Παγκόσμιους Τίτλους και 18 Παγκόσμια ρεκόρ.

Η επιστολή αφορά στο όνομα των Σκοπίων, θέμα για το ο οποίο μήνες τώρα σας έχει επανειλημμένα καταθέσει Επίκαιρη Ερώτηση ο Πρόεδρος του Κινήματός μας Πάνος Καμμένος, αλλά εσείς με τελείως αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά, δεν έρχεστε στη Βουλή να απαντήσετε.

Περιττό, επίσης, να σας υπενθυμίσω τη πλήρη συμπαράσταση και συστράτευσή μου, τόσο δημοσιογραφικά, όσο και ως ενεργός πολίτης, σε όλη την περίοδο που ήσασταν Υπουργός Εξωτερικών στη Κυβέρνηση και είχατε κάνει πάνω από 800 πτητικές ώρες σε όλο τον πλανήτη, για να υπερασπιστείτε την ελληνικότητα της μίας και μοναδικής Μακεδονίας, μέχρι που σας απομάκρυναν από τη κυβέρνηση του Πρωθυπουργού που έλεγε ότι «σε 10 χρόνια θα έχει ξεχαστεί το θέμα της ονομασίας»!

Ήταν οι μέρες εκείνες του '93 που επιλέξατε να αποδεχθείτε να μου δώσετε μία σημαδιακή 40λεπτη συνέντευξη στον ΑΝΤ1 στην εκπομπή μου «Απόψε με τον Τέρενς Κουίκ» και στην οποία, επί της ουσίας, πήρατε επάνω σας την υπόθεση ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, διαφοροποιούμενος από τις επιλογές Μητσοτάκη, τον οποίο και τελικά γκρεμίσατε από τη πρωθυπουργία λόγω αυτών των επιλογών του, αν δεχθώ τοις μετρητοίς τα όσα δηλώνατε τότε ως υπέρμαχος υπερασπιστής του αδιαπραγμάτευτου ονόματος και που ήταν και η σημαία σας ως αρχηγού της ΠΟΛΑΝ.

Και τώρα, παρακαλώ διαβάστε την κάτωθι επιστολή:
«Ονομάζομαι Χαράλαμπος Ταϊγανίδης (παραολυμπιονίκης της κολύμβησης με 10 ολυμπιακά μετάλλια - 8 παγκόσμιους τίτλους και 18 παγκόσμια ρεκόρ στο ενεργητικό μου, βραβευμένος από τους προέδρους Δημοκρατίας κύριο Στεφανόπουλο και κύριο Παπούλια –από την Βουλή των Ελλήνων 3 φορές για την πρόσφορα μου στην χώρα μου - την Ελλάδα μου) και είμαι Έλληνας Μακεδόνας (όπως Έλληνας Ηπειρώτης ήταν ο Πύρρος, Έλληνας Πελοποννήσιος ο Κολοκοτρώνης κ.λπ.).
Βλέποντας τις τελευταίες εξελίξεις για το θέμα του ονόματος ανησυχώ, όπως και πάνω από 3.500.000 συμπατριώτες μου, τόσο για τον τρόπο που χειρίζεται η ελληνική κυβέρνηση το ζήτημα αυτό, όσο και για το γεγονός ότι υπάρχει ουσιαστική στήριξη από τους «συμμάχους» μας των ανυπόστατων διεκδικήσεων ενός μη – ελληνικού πληθυσμού, που στοχεύει στην κλοπή της εθνικής ταυτότητάς μου.
Προφανώς, όμως, και για πολιτικούς λόγους κάποιοι κύκλοι εκτός Ελλάδος, με την βοήθεια των ντόπιων υπαλλήλων τους, σφετερίζονται τη Μακεδονική ιστορία και πολιτισμό, προωθώντας τα αλυτρωτικά σχέδια του κρατιδίου των Σκοπίων.
Ο Σλαβικός λαός των Σκοπίων δεν δικαιούται να καπηλεύεται το πολιτιστικό αγαθό της Μακεδονίας γιατί η Μακεδονία, ως έννοια, ως αγαθό, ως Ιστορία, ως πολιτισμός, είναι Ελληνική. Το όνομα είναι Ελληνικό και όπως είπε ο Ελύτης πριν πεθάνει, «το όνομά μας είναι η ψυχή μας». Φαίνεται, όμως, πως οι Σλάβοι κάτοικοι του κρατικού αυτού μορφώματος δεν μελετούν πλέον ιστορία.
Η ιστορία, λοιπόν, μας διδάσκει ότι η ευθύνη για την πολιτικά υποκινούμενη δημιουργία του «Μακεδονικού» έθνους, εθνότητας και γλώσσας προωθήθηκε από το Βελιγράδι.
Η δημιουργία αυτής της ψευδοεθνικότητας οφείλεται στον κομμουνιστή ηγέτη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας, Τίτο ο οποίος είχε βαπτίσει τους Σλάβους του Νότου της Γιουγκοσλαβίας σε «Μακεδόνες» με στόχο εδαφική επέκταση προς το Νότο και την ενσωμάτωση του Μακεδονικού χώρου στη δική του κρατική υπόσταση.
Αυτή η σαφώς επιθετική κίνηση από την πλευρά της κομμουνιστικής Γιουγκοσλαβίας το 1944 δημιούργησε ενσυνείδητα από το επίσημο Βελιγράδι ένα πρόβλημα στην Ελλάδα για σχεδόν 70 χρόνια, με εξαίρεση λίγων Σέρβων πολιτικών που της συμπαραστάθηκαν.
Επομένως, οι κάτοικοι των Σκοπίων δεν έχουν καμιά σχέση με το πολιτιστικό αγαθό να αυτοπροσδιορίζονται «Μακεδόνες». Μπορεί να μην έχουν δική τους Ιστορία, αλλά αυτό δεν τους επιτρέπει να κλέβουν και να οικειοποιούνται την πλούσια Ιστορία των γειτόνων τους.
Ιστορικά και πολιτιστικά το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ανήκει μόνο στην Ελλάδα.
Για τους Έλληνες, κ. Τέρενς όπως και για τους ιστορικούς και τους επιστήμονες «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» σημαίνει, τμήμα, περιοχή, κομμάτι, διαμέρισμα, Περιφέρεια της Ελληνικής Επικράτειας εδώ και χιλιάδες χρόνια!
Κλείνοντας, και χωρίς να θέλω να σας κουράσω, σας επισημαίνω την ευαισθησία μου, ως Έλληνας του Πόντου που ζει στην Μακεδονία, στα εθνικά θέματα, που με αγγίζουν προσωπικά.
Ως Πόντιος έμεινα χωρίς πατρίδα και βρήκα μια αγκαλιά στη γη της Ελληνικής Μακεδονίας μας.
Ως πολιτικός εσείς οφείλετε να μη μου στερήσετε την ταυτότητά μου με τυχόν παραλείψεις σας ή λάθος χειρισμούς, διότι θα είσαστε υπόλογος απέναντι στους Έλληνες και την ιστορία αν δεν λάβετε υπόψη τα παρακάτω λόγια: «ΟΥΚ ΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΙΕΡΑ ΟΠΛΑ ΟΥΔΕ ΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ ΟΠΟΥ ΑΝ ΣΤΟΙΧΗΣΩ ΑΜΥΝΩ ΔΕ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΙΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΟΥΚ ΕΛΑΤΤΩ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΠΛΕΙΩ ΔΕ ΚΑΙ ΑΡΕΙΩ».
Εγώ το χρέος μου, με την ιδιότητα του Ολυμπιονίκη, το έπραξα για την πατρίδα μου και με τη βοήθεια του Θεού θα συνεχίσω να το πράττω.
Σας ζητώ να κάνετε και εσείς το χρέος σας».
Κύριε Πρωθυπουργέ,

Σας διαβεβαιώ ότι προσωπικά ξέρω τί πρέπει να απαντήσω στο Μακεδόνα Παραολυμπιονίκη. ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΕΝ ΕΚΧΩΡΕΙΤΑΙ ΟΥΤΕ ΑΠΛΟ ΟΥΤΕ ΣΥΝΘΕΤΟ.

Και ερωτώ, εσάς κ. Πρωθυπουργέ,
Εσείς, σε αυτή την επιστολή που σας κοινοποιώ, τι απαντάτε;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ


Posted: 12 Apr 2013 06:25 AM PDT
Γράφει ο Δευκαλίων 


Θα αφήσουμε τους Σαμαρό-Τουρκολιάδες & Σία να συναγωνίζονται την δόξα και τα έργα του περίφημου Χρήστου Λαναρά, της περιβόητης ΚΛΩΝΑΤΕΞ στο Χρηματιστήριο Αθηνών και τα βλαχοτάγαρα του Μαξίμου να κατηγορούν για όλα τα δεινά της χώρας τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και θα ασχοληθούμε σήμερα με πραγματικά οικονομικά στοιχεία και γεγονότα.
Κατ' αρχάς θα αναφερθούμε στα στοιχεία της ανεργίας που παρουσίασε σήμερα η επίσημη κρατική αρχή η γνωστή σε όλους ΕΛΣΤΑΤ.

Σύμφωνα λοιπόν με την ΕΛΣΤΑΤ η ανεργία τον Ιανουάριο 2013 ανήλθε στο 27,2% του ενεργού πληθυσμού. Το ποσοστό αυτό σημαίνει 1.348,742 άνθρωποι χωρίς δουλειά!
Συγκεκριμένα:
  • Μεταξύ Δεκεμβρίου 2012-Ιανουαρίου 2013, άλλοι 95.709 άνθρωποι έμειναν χωρίς δουλειά (επίσημη ανεργία Δεκεμβρίου 2012, 25,7%).
  • Μεταξύ Ιανουαρίου 2012-Ιανουαρίου 2013, άλλοι 281.094 άνθρωποι έμειναν χωρίς δουλειά (επίσημη ανεργία Ιανουαρίου 2012, 21,5%)
Προσέξτε ένα σημείο! Εάν συγκρίνουμε τα παραπάνω στοιχεία θα δούμε το εξής: Μεταξύ Ιανουαρίου 2012 και Δεκεμβρίου 2012 είχαν χάσει την δουλειά τους 185.385 άνθρωποι και μέσα σε ένα μόλις μήνα -Δεκέμβριος 2012-Ιανουάριος 2013-  έχασαν την δουλειά τους 95.709 άνθρωποι.
Τι συνέβη και μόλις μέσα σε ένα μήνα (Δεκέμβριος 2012-Ιανουάριος 2013) και η ανεργία παρουσίασε τόσο μεγάλη αύξηση;
Πάρα πολύ απλά… ο οικονομικός κύκλος περιορίστηκε ακόμα περισσότερο εξ αιτίας των φορομπηχτηκών πολιτικών που έφτασαν μέχρι του σημείου να βάζουν χέρι στις καταθέσεις. Το διαθέσιμο εισόδημα για κατανάλωση περιορίστηκε ακόμη περισσότερο και η ανεργία παρουσίασε αυτό το τραγικό άλμα.
Και μιας και μιλάμε για λαϊκό εισόδημα διαθέσιμο προς κατανάλωση… είναι ένα μέγεθος στο οποίο η στήλη δίνει τεράστια σημασία. Αλλά δεν είναι μόνο ο άσημος και ταπεινός Δευκαλίων που έχει αναγορεύσει το συγκεκριμένο μέγεθος ως το πλέον κρίσιμο για την εξέλιξη της διεθνούς οικονομικής κρίσης.
Πρόσφατα συναντήθηκαν σε επίσημη συνάντηση ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ κ. Jacob Law και ο «φιλέλληνας» υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Wolfgang Schauble.
Στις επίσημες δηλώσεις ο Αμερικάνος υπουργός οικονομικών τοποθετήθηκε υπέρ των πολιτικών που θα ενθαρρύνουν  την λιανική κατανάλωση. Ο «φιλέλληνας» Γερμανός υπουργός Οικονομικών εμφανώς ενοχλημένος από την δήλωση του Αμερικάνου συναδέλφου του αρκέστηκε να δηλώσει ότι οι Ευρωπαίοι μπορούν να χειριστούν μόνοι τους τα προβλήματα τους και δεν χρειάζονται δημοσίως συμβουλές.
Συμπερασματικά… Μία περιοριστική πολιτική όπως αυτή που εφαρμόζει η τρόικα σε συνεργασία με την φιλομνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά, γεννά σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία ολοένα μεγαλύτερη ανεργία ενώ την ίδια ώρα από τα πλέον επίσημα και υπεύθυνα χείλη ακούγεται η προτροπή για εφαρμογή εντελώς της ακριβώς αντίθετης πολιτικής.
Θα αντιτείνει ο καλόπιστος μνημονιακός: «Μα καλά τρελός είναι ο Schauble κι η Merkel που εφαρμόζουν αυτήν την πολιτική; Κάποιο λογικό λόγο θα έχουν!».
Φυσικά θα απαντήσει η στήλη: Υπάρχει απόλυτα λογικός λόγος και αιτία. Να αρπάξουν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που μαίνεται τον πλούτο του Νότου.
Πως το κάνουν αυτό; Διαλύοντας τις οικονομίες του Νότου με τα προγράμματα λιτότητας. και μεταφέροντας στον Βορρά αγαθά και εργασίες που μέχρι σήμερα τα παρήγαγε ο Νότος. Στην πολιτική τους αυτή βρίσκουν πρόθυμους σύμμαχους, εγχώριους Κουίσλινγκ (Quisling=Προδότης, Δωσίλογος)!
Μοντάζ "Το Γρέκι"



Posted: 12 Apr 2013 05:55 AM PDT
Εγώ ο Σόιμπλε.
Εγώ ο Φρειδερίκος ο Μέγας. Τουλάχιστον ώς τις δέκα το πρωί κάθε μέρα. Διότι μετά το προάριστον γίνομαι Βίσμαρκ.
Γιατί εγώ ο Σόιμπλε ασχολήθηκα με το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα; - ποιοι είναι αυτοί οι Ελληνες και με απασχόλησαν; Και γιατί με απασχόλησε τέτοιο θέμα; - υπάρχει;
Εγώ είμαι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είμαι απ' τους Γρανιτένιους Τείχους των Μαύρων Γραφείων και με απασχολούν μόνον σοβαρά θέματα (φέρ' ειπείν, αυτήν τη στιγμή προγράφω δεκατρείς χώρες), το θέμα των αποζημιώσεων γιατί με απασχόλησε; δεν είναι σοβαρό.
Για να είναι σοβαρό ένα θέμα, πρέπει να το υποστηρίζει μια σοβαρή κυβέρνηση, και η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι σοβαρή.
Βεβαίως, σοβαρή υπόθεση είναι η Ελλάδα. Εχουν ωραία σπίτια στον ήλιο οι Ελληνες. Τράπεζες, λιμάνια, δρόμους, υδρογονάνθρακες -πολύ σοβαρό αυτό- τραίνα, χρυσοφόρα σκουπίδια, αλλά δεν μπορούν να τα διαχειριστούν όλα αυτά, κάποιος πρέπει να τους βοηθήσει ή να τα βουτήξει και -για να είμαστε σοβαροί- όποιος βοηθάει, βουτάει! Σε όλες τις εποχές. Ο Μάριος βούταγε, ο Σύλλας, ο Λούκουλος, ο Καίσαρας - σήμερα έχουμε γίνει πολύ καλύτεροι, δεν βουτάμε μόνον. Βοηθάμε. Οι ναζί βούταγαν. Εμείς όμως δεν είμαστε ναζί. Δεν κάναμε εμείς τις αμαρτίες που μας ζητάνε οι Ελληνες να πληρώσουμε σήμερα.  
Αλλωστε και η Γερμανία καταστράφηκε στον πόλεμο. Μάλιστα εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες εργάτες μάς βοήθησαν να την ξανακτίσουμε στις δεκαετίες του '50, του '60 και του '70. Μετανάστες, θα μου πεις! Μετανάστες, όταν δεν μπορείς να κάνεις αλλοιώς τους ανέχεσαι! Αλλωστε και σήμερα απασχολούμε μετανάστες νέας εσοδείας απ' όλη την Ευρώπη, κυρίως την ανατολική, που είναι και ο Ζωτικός μας Χώρος, με 2 ευρώ την ώρα μεροκάματο, αν θέλουν περισσότερα, ας πάνε στην Κίνα, ή στην Ελλάδα! 
Πολύ κακομαθημένοι ήταν οι Ελληνες με τα μεροκάματα - όμως μην εκνευρίζομαι! εγώ είμαι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε... l' etat c' est moi, το κράτος είμαι εγώ.
Είμαι εγώ! ο Σόιμπλε. Ξέρω από μαύρο χρήμα, το ξέπλυνα. Ξέρω από τοξικά ομόλογα, τα ελέγχω, τα δημιουργώ, ξέρω από μίζες και Ζήμενς, ξέρω από Ντόυτσε Μπανκ και Μπιγκ Μπανγκ οι Φούσκες, ξέρω ό,τι θέλω, οι πολεμικές αποζημιώσεις θα με απασχολήσουν; Φωνάχτε μου τη «Bild» να της υπαγορεύσω τι θα γράψει για αυτό το θέμα! Εμείς είμαστε φίλοι της Ελλάδας! Την αγαπάμε! Τόσους αρχαιολογικούς θησαυρούς της έκλεψαν οι ναζί στην Κατοχή, ακόμα τους έχουμε, τους φυλάμε, τους προσέχουμε και τους εκθέτουμε.
Εμείς αγαπάμε την Ελλάδα. Δεν μας στάθηκε η χώρα αυτή, όταν, μαζί με άλλες, μας βοήθησε το 1953 να σταθούμε στα πόδια μας; Τότε που μας χάρισαν χρέη - να δεις πώς το λένε στα ελληνικά; sissahthien, νομίζω, τότε που μας αναγνώρισαν τη «ρήτρα ανάπτυξης» ως προϋπόθεση αποπληρωμής χρεών - κι εμείς πληρώνουμε πάντα τα χρέη μας, χρέος μας σήμερα είναι να κάνουμε την Ελλάδα Ειδική Οικονομική Ζώνη. Και θα την κάνουμε! Τι νομίζουν επιτέλους ότι είναι αυτοί οι Ελληνες; Δεν είναι σαν τους προγόνους τους «να τους συναντάμε πάντα μπροστά μας» όπως έλεγε ο Νίτσε, ούτε υπήρξαν ποτέ αυτά τα πλάσματα που φαντασιώθηκε ο Γκαίτε, οι Ελληνες είναι εργατική δύναμη και η εργασία ελευθερώνει, τελεία και παύλα. Σε ελεύθερη αγορά ζούμε, επιβιώνουν οι ισχυρότεροι. Τελεία και παύλα.  
Ας κοιτάξουν λοιπόν οι Ελληνες πώς θα πληρώσουν τις δόσεις τους για να παίρνουν τη δόση τους κι ας αφήσουν τις κουταμάρες για τις πολεμικές αποζημιώσεις. Αυτές τις αναγνωρίσαμε το 1946 και τώρα έχουμε 2013, θέλουν να γυρίσουμε 70 χρόνια πίσω; Σιγά μη γυρίσουμε και στην εποχή του Βίσμαρκ - τι ώρα είναι; όχι, Βίσμαρκ γίνομαι σε είκοσι λεπτά, έως τότε παραμένω Φρειδερίκος ο Μέγας και με εκνευρίζει να ασχολούμαι με μικρότητες εκτός κι αν είναι μεγάλα τα ποσά.
Και οι πολεμικές αποζημιώσεις για την Ελλάδα είναι μεγάλο ποσό, μ' εκνευρίζει αυτό, ευτυχώς που ως θέμα δεν υπάρχει και για αυτό δεν ασχολούμαι μαζί του, εγώ ο Σόιμπλε, εγώ ο Υπατος Αρμοστής της Κύπρου, Ανθύπατος Κροατίας και Μεγάλης Βοημίας, εγώ ο Κατακτητής του Βισύ και Μέγας Μάγιστρος των Τραπεζών, ο Αφέντης των Μισθών και ο Ντούτσε των αγορών, εγώ ο Σόιμπλε, Κλειδοκράτορας ζωών, Ποντίφιξ πρακτόρων και κομισάριων, εγώ ο Σόιμπλε, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Σουλτάνος όλων των χαρατσιών και Δούκας των μικρών και μεγάλων Δουκάτων Λουξεμβούργου, Αλσατίας και Σάαρ, εγώ ο Τοποτηρητής όλων των Ευρώ, πολλά τα έτη Μου, τι έπαθα σήμερα κι ασχολήθηκα με ένα θέμα που δεν υπάρχει;

Του Στάθη από enikos


Posted: 12 Apr 2013 05:40 AM PDT
Περικοπές/μειώσεις μισθών, συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων.
Εφεδρείες, ωριμάνσεις, κινητικότητες, απολύσεις. "Ελαστικοποιήσεις" ωραρίων, αμοιβών και αποζημιώσεων στον Ιδιωτικό τομέα. Ιδιωτικοποιήσεις με ταχύτητα φόρμουλας Ι,  επαφές με θρησκευτικά ζόμπι, ενδοκυβερνητικές "συγκρούσεις", Μαύρη Αυγή σε ρόλο Προστάτη τραπεζών και Απειλές... πολλές Απειλές στον ετοιμοθάνατο Λαό.

Γκαιμπελικά βίντεο στήνονται, πηγές πληροφόρησης φιμώνονται, μπάτσοι εισβάλλουν παντού, Σαμαράς/Βενιζέλος γλυτώνουν τα χρέη των κομμάτων τους,  ο Φώτης κρατάει φανάρι.
Η Δημοκρατία εκπαραθυρώθηκε, οι Θεσμοί νοσούν, ο Λαός καθεύδει.

Οι ρήτρες "ισοδυνάμων" και "ανάπτυξης" αντικαστάθηκε από τις μοναδικά ρεαλιστικές ρήτρες απόκλισης. Η "προγραμματική συμφωνία" αναθεωρήθηκε επί τα χείρω, οι νέοι Ακηδες και Τσουκάτοι προθερμαίνονται,  τα περί 'επαναδιαπραγμάτευσης' και απαγκίστρωσης μετατίθενται για το το τέλος του τελευταίου τέταρτου του 21ου αιώνα.

Η Πάταξη της Φοροδιαφυγής -παιδικό όνειρο του Αντρέα- μεταβιβάζεται σε πρώην εφοριακούς, κυνηγούς μικρομεσαίων ατακτούληδων και η αναμόρφωση ενίσχυση ελεγκτικών και εισπρακτικών μηχανισμών  παραδίδεται στον άγιο Πέτρο.
Το κάθε νοικοκυριό μετράει τις φιάλες αίματος  που οφείλει να προσφέρει ακόμα στο Μολώχ της Σωτηρίας τραπεζιτών, τοκογλύφων, Συστήματος και ΜΜΕ.
Η κάθε μικροεπιχείρηση διαλύεται, ξεπουλιέται, κλείνει.

Οι κοινοβουλευτικές αντιπολιτεύσεις δεν προλαβαίνουν να εκδίδουν ανακοινώσεις "καταγγελίας", προειδοποιήσεων, εφησυχασμού και μετάθεσης της Αντίστασης σε πιο "ώριμες συνθήκες" more Εξαθλίωσης!

Εγώ κι Εσύ... Ηρεμοι, Ωραίοι και Ψύχραιμοι, 
αναζητούμε παρηγοριά ο ένας στον Καναπέ του άλλου,  
βρίζουμε παρουσιαστές και κάφρους (οποία εκτόνωση), 
πίνουμε τις ρακές στην υγεία των παρακείμενων Κορόϊδων 
και περιμένουμε την Ωραία Σφαγή...
Άδοντες Θεοδωράκη, παρακολουθώντας Σουλεϊμάν...


Από politikokoraki το μοντάζ Γρέκι

Posted: 12 Apr 2013 05:28 AM PDT

Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

Θα την πω την «αμαρτία» μου και παρακαλώ μη με παρεξηγήσετε καθότι στην προχτεσινή μου ανάρτηση: Μπορώ να κάνω μια «αφελή» ερώτηση;

ΔΕΝ περίμενα να πάρω απάντηση ούτε από τους 3 «Συν-Πρωθυπουργούς» μας που απαρτίζουν την «εγχώρια τρόικα» ούτε από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλο και πολύ περισσότερο από την «εισαγόμενη τρόικα» και τους προϊσταμένους της!

Τότε πόθεν, θα αναρωτηθείτε φίλες και φίλοι, προκύπτουν πολλές ακόμη «αφελείς» ερώτηση όπως δηλώνει ο τίτλος μου;
Κρατηθείτε!…

Ξαφνικά, ναι, ναι, εντελώς «ξαφνικά» από το πουθενά και αναπάντεχα τέθηκε, λέει, θέμα στους αρμόδιους κύκλους και κόλπους της Ευρωπαϊκής μας Ένωσης για «κούρεμα» καταθέσεων ύψους πάνω από 100.000 ευρώ σε λογαριασμούς που διατηρούν κάτοικοι των 17 χωρών της Ευρωζώνης (προς το παρόν όχι και των 27 μελών της Ε.Ε.) σε «προβληματικές» Τράπεζες!...

Το θέμα είναι στην σημερινή και αυριανή "ατζέντα", στην ημερησία διάταξη των εκπροσώπων Eurogroup και Ecofin που συνεδριάζουν στο Δουβλίνο και θα συζητήσουν και τον ΤΕΛΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ για την 'σωτηρία' της Κύπρου που ως νούμερο απλά αλλά πραγματικά… ΤΡΟΜΑΖΕΙ…

Το προχτεσινό μου ερώτημα είχε, συμβολικά, μια και απευθυνόταν στα 3 πρόσωπα που λειτουργούν ως «Συν-Πρωθυπουργοί» της Ελλάδος 3 σκέλη…

Δεν προτίθεμαι να σας κουράσω συνθέτοντας ένα ερώτημα με 27 ή μόνο 17 σκέλη μια και απευθύνεται πλέον στους εχέφρονες Κυβερνήτες και Λαούς των 17 χωρών μελών της Ευρωζώνης και 27 χωρών-μελών της Ε.Ε. και, φυσικά, στην Αρχηγό του περιβόητου ΔΝΤ κ Lagarde.

Θα παραθέσω, όμως, περιληπτικά και όσο πιο σύντομα γίνεται τα νέα «αφελή» ερωτήματα που προέκυψαν εξαιτίας πρόσφατων δηλώσεων από επίσημα Ευρωπαϊκά και Διεθνή χείλη:
  1. Όταν ανακοινώνετε ότι μπορεί να γίνει κούρεμα σε καταθέσεις ποσών άνω των 100,000 ευρώ σε «αδύνατα» Τραπεζικά Ιδρύματα μπορείτε να πείτε σε αυτούς που τις έχουν πώς θα πληροφορηθούν ποιες είναι οι «αδύνατες» Τράπεζες και ποιες οι «δυνατές»;
  2. Προβλέπετε να υπάρχουν πινακίδες στις βιτρίνες των Τραπεζών ή στις διαφημιστικές τους καταχωρήσεις στα ΜΜΕ που θα αναγράφουν «είμαστε αδύνατη και προβληματική Τράπεζα» ή «είμαστε υγιής και δυνατή;»
  3. Ανακοινώνοντας "κούρεμα" σε καταθέσεις άνω των 100,000 ευρώ, κάτι Πρωτόγνωρο και πρωτοφανές σε εποχές Ειρήνης, ποιος θα πιστέψει εφεξής ότι δεν θα κουρευτούν και οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ;
  4. Μήπως, λέω, εντελώς συμπτωματικά, έτσι απλά σπέρνετε πανικό για να πετύχετε 2 πιθανές συμπεριφορές: συγκεκριμένα να γίνει διασπορά καταθέσεων σε πολλές Τράπεζες και να διοχετευθούν χρήματα σε άλλες χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες όπως τα Χρηματιστήρια και η επιστροφή στην 'φούσκα που έσκασε παταγωδώς' δηλαδή τα ακίνητα;
  5. Στην διεθνή πραγματικότητα των χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων και συναλλαγών όπου ο μοναδικό κανόνας είναι «ο θάνατός σου η ζωή μου» τελικά ανακαλύφθηκε ο τρόπος εφαρμογής της Δαρβινικής θεωρίας περί «της επιβίωσης των… ισχυρότερων» ανάμεσα σε Διεθνείς Τράπεζες;
Επειδή φοβάμαι ότι τους ανθρώπους τους θυσιάζετε στους… αριθμούς θα θυμίσω, και Έλληνες και άλλους Ευρωπαίους, εκείνο το λησμονημένο απόφθεγμα του Πρωταγόρα:
«Πάντων χρημάτων μέτρον έστιν άνθρωπος…»



Posted: 12 Apr 2013 04:58 AM PDT
Η διάσωση πέτυχε

Του Νίκου Ξυδάκη

Aυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν δύο κόσμοι, που κινούνται παράλληλα και ασύμπτωτα. Ο ένας κόσμος είναι αυτός στον οποίο κινείται η κυβέρνηση και αναμεταδίδουν τα μαζικά μέσα· ένας κόσμος όπου η μόνη ένδειξη ζωτικότητας είναι η διαπραγμάτευση με την τρόικα για την επόμενη δόση και τις προαπαιτούμενες δράσεις. Πρόκειται περί παντομίμας διαπραγμάτευσης: βάσει της τριετούς εμπειρίας, όλες οι διαπραγματεύσεις καταλήγουν με επιβολή των όρων της τρόικας. Παρενθέτως, η τρόικα μπορεί να αλλάξει ρότα και να ερμηνεύσει διαφορετικά όσα είχε επιβάλει αρχικά. Η κυβέρνηση, ωστόσο, θα δείξει εντόνως ότι ανθίσταται, ότι επιχειρεί να αντιπαραθέσει ισοδύναμα μέτρα, ότι παλεύει, θα εμπεδώσουμε όλη την επιχειρηματολογία της τρόικας, θα δοθούν αριθμοί διαστελλόμενοι και συστελλόμενοι κατά το δοκούν, τα συγκυβερνώντα κόμματα θα τουφεκάνε σε γραμμές Μαζινό, υπουργοί θα υποσκάπτονται και θα ταπεινώνονται, και εντέλει όλες οι απαιτήσεις της τρόικας θα ικανοποιηθούν, με ευφημισμούς, μετωνυμίες, και αναλύσεις περί του μικρότερου δυνατού κακού.

Εστω. Τι συμβαίνει όμως στον άλλο κόσμο; Στο κόσμο της πραγματικής οικονομίας, των πραγματικών αναγκών, της πραγματικής ζωής; Εδώ οι αριθμοί είναι τρομακτικοί, και πίσω από κάθε αριθμό υπάρχουν άνθρωποι, ζωές, επιχειρήσεις, πλούτος, που καταστρέφονται καθημερινά. Ας πούμε: κάθε μέρα προστίθενται 3,5 χιλιάδες άνεργοι, στην υπάρχουσα στρατιά των 1,3 εκατομμυρίου. Ενα εκατομμύριο άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους από το 2008. Αυτοί οι αριθμοί διαρκώς διαστέλλονται.

Στον πραγματικό κόσμο της ύφεσης και της ανεργίας, διακρίνουμε ότι ο πυρήνας της φιλοσοφίας του τριπλού μνημονίου, η εσωτερική υποτίμηση, έχει ήδη εκπληρωθεί. Οι στόχοι του μνημονίου επιτυγχάνονται με ταχύ ρυθμό: το εισόδημα από εργασία έχει απομειωθεί δραματικά, διά της κατάρρευσης των μισθών και της απασχόλησης, και διά της υπερφορολόγησης· οι παραγωγικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις συνθλίβονται και κλείνουν, στη θέση τους ανοίγουν καφενεία ανέργων με τα τελευταία χρήματα αποζημιώσεων και εφάπαξ· η μικροϊδιοκτησία συρρικνώνεται από τα χαράτσια και την απαξίωση. Και τα τρία θεμέλια, που κρατούσαν τον παραγωγικό και κοινωνικό ιστό, αποσαθρώνονται. (Μαζί τους και το κράτος πρόνοιας). Στη θέση τους μπαίνουν τα νέα θεμέλια: μειωμένο κόστος εργασίας, συγκέντρωση σε μεγάλες επιχειρήσεις, ιδιοκατοίκηση για ολίγους.

Υπό αυτή την έννοια, οι μείζονες μεταρρυθμίσεις, που απαιτούσαν τα μνημόνια, έχουν επιτευχθεί. Η Ελλάδα του 2013 είναι εντελώς διαφορετική από την Ελλάδα του 2008. Απομένουν μερικές ρυθμίσεις ακόμη: η πώληση της Εθνικής Τράπεζας και η ολοκλήρωση της καταστροφής των εγχώριων θεσμικών μετόχων, η πώληση όσων κρατικών περιουσιακών στοιχείων έχουν κάποια αξία, η ενεχυρίαση όσων άλλων προσδοκώνται ότι θα βρεθούν. Το πρόγραμμα διάσωσης έχει πετύχει τους στόχους του· η τρόικα πιέζει για να προσθέσει απλώς τις τελευταίες γραμμές στο νέο ευρωπαϊκό πατρόν.

Στον πραγματικό κόσμο απομένει μια χώρα γυμνή, με χρέος που θα βαραίνει τις επόμενες δυο-τρεις γενιές, με άνεργους και μετανάστες, με κράτος ερείπιο. Με φρόνημα μηδενικό, που όμως είναι ίδιο με τον ιερό μηδενικό πληθωρισμό.


Posted: 12 Apr 2013 04:49 AM PDT
Οι πατριώτες του Σόιμπλε που μας κουνά το δάχτυλο προσβάλλοντας ακόμα και τους νεκρούς – θύματα της θηριωδίας των Γερμανών, δίνουν ρεσιτάλ εφευρίσκοντας μύριους τρόπους για να καταστήσουν την Ελλάδα "φορολογικό παράδεισο".

Στην πλάτη του καταναλωτή παίζουν επικοινωνιακά παιχνίδια κρύβοντας τις αθλιότητες των "επενδυτών".
Μεθοδεύσεις φοροαποφυγής πολυεθνικών βαπτίζονται "εξαγωγές" την ώρα που το κράτος χάνει εκατομμύρια!

Αυτή είναι η πικρή πραγματικότητα πίσω από τις διθυραμβικές ειδήσεις που ακούμε το τελευταίο διάστημα για "αύξηση των εξαγωγών" που γίνεται αμέσως σημαία από όσους θέλουν να κρύψουν την καταστροφή που συντελείται στην πραγματική οικονομία.

Δείτε τώρα την μεθόδευση με απλά λόγια: Πηγαίνει ο παραγωγός πατάτας, να πουλήσει την πραμάτεια του. Εκεί έκπληκτος ενημερώνεται ότι δεν θα τιμολογήσει την επιχείρηση, κάποια θυγατρική ή έστω κάποιο Ελληνικό ΑΦΜ, αλλά μία επιχείρηση "Fruit Services" με έδρα την Ιταλία!!

Δηλαδή, η Ελληνική πατάτα φτάνει από το χωράφι στο ράφι, μέσω Ιταλίας!!! Αυτό βεβαίως αυτομάτως βαπτίζεται "εξαγωγή" αφού ως πελάτης εμφανίζεται μία ξένη μεν, κοινοτική δε εταιρεία. Που στην συνέχεια τιμολογεί το Ελληνικό παράρτημα της πολυεθνικής για να φτάσει στο καλάθι του ΕΛΛΗΝΑ καταναλωτή, ο οποίος πληρώνει κανονικότατα τον ΦΠΑ βεβαίως – βεβαίως.

Φανταστείτε λοιπόν τι λεφτά χάνονται από αυτή την "νομιμότατη" αλλά καθ' όλα ανήθικη διαδικασία: Το ΦΠΑ που λόγω της ενδοκοινοτικής συναλλαγής "φτερουγίζει";
Τα πραγματικά κέρδη της πολυεθνικής που αντί να φορολογηθούν στην Ελλάδα "κουρεύονται" στην διπλή τιμολόγηση;

Αντί λοιπόν να κλαίμε για τις λαμογιές του κάθε συμπατριώτη του Σόιμπλε, εμείς πανηγυρίζουμε για δήθεν "εξαγωγές"…

Η ιστορία όμως δεν σταματά εδώ. Πολυεθνικές όπως τα Lidl χρησιμοποιούν μύριους όσους τρόπους ώστε να κρύβουν την κερδοφορία τους ή να καθιστούν αδύνατη την δυνατότητα συγκεντρωτικού ελέγχου των αποτελεσμάτων τους. Μέθοδος που χρησιμοποιούν και άλλοι Γερμανικοί κολοσσοί που δραστηριοποιούνται στην Ελληνική αγορά. Δεν μιλάμε φυσικά για τις καραμπινάτες περιπτώσεις τύπου "Hoechtief", αλλά άλλες, περίτεχνες μεθόδους.

Μιλάμε για τις "έξυπνες" εταιρεικές μορφές που επιλέγουν. Η Lidl για παράδειγμα παρ' ότι κολοσσός, λειτουργεί ως …ΟΕ (!!) με αποτέλεσμα να μην υποχρεούται να δημοσιεύει ισολογισμούς με ότι αυτό συνεπάγεται. Όπως επίσης, ακόμα και η επωνυμία της (ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ) συνιστά μία "καινοτομία" αφού ο ομόρυθμος εταίρος, δεν εμφανίζεται με πλήρη στοιχεία όπως ορίζει ο νόμος! Δηλαδή αυτό το "ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ" δεν θα έπρεπε να είχε γίνει καν αποδεκτό από το πρωτοδικείο αφού δεν φαίνεται η μορφή της εταιρείας.
Μετά από όλα αυτά, δεν είναι να απορεί κανείς γιατί η LIDL πήγε στον εισαγγελέα για αισχροκέρδεια, με την κατηγορία ότι πουλά τα προϊόντα της ακριβότερα στην Ελλάδα σε σύγκριση με χώρες όπως π.χ. η Ιταλία(!!).

Ακόμα χειρότερα όμως, σε περίπτωση που υπάρξει αδικοπραξία, αποζημίωση καταναλωτή ή εργαζομένων, αλλά ακόμα και πρόστιμο από το Ελληνικό κράτος, ποιόν ακριβώς θα βαρύνει; Μία ΟΕ;

Επειδή το κράτος έχει αποδείξει ποιούς ακριβώς υπηρετεί, ας κάνουμε εμείς οι καταναλωτές αυτό που πρέπει. Αγοράζουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ προϊόντα από ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ εταιρείες. Για να μένουν τα λεφτά ΜΑΣ στην Ελλάδα ΜΑΣ.


Πηγή

Posted: 12 Apr 2013 11:42 AM PDT
Του Χρήστου Καπούτση

Το «Μεγάλο Παιχνίδι» στην Ανατολική Μεσόγειο, μόλις άρχισε… Στο επίκεντρο η εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου ορυκτού πλούτου , αλλά και η ασφάλεια των θαλασσίων οδών και των αγωγών μεταφοράς της ενέργειας.

Η Ελλάδα και η Κύπρος, θα πρέπει να συγκροτήσουν μια πολύ-πρισματική και ταυτόχρονα συνεκτική ενεργειακή πολιτική, ώστε να αξιολογηθούν ως σοβαροί παίχτες στην «ενεργειακή σκακιέρα». Αν αυτό δεν συμβεί, τότε, ελλοχεύει ο κίνδυνος δραματικής υποβάθμισης του γεωπολιτικού ρόλου τους Ελληνισμού (Ελλάδα- Κύπρος), με συνέπεια αναπόφευκτη, τη μη αναστρέψιμη συρρίκνωση Εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων μας.

Ελλάδα και Κύπρος, αποδεδειγμένα διαθέτουν εντός των ορίων της ΑΟΖ , πλούσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων, που η αξιοποίησή τους, θα αναβαθμίσει τον γεωπολιτικό τους ρόλο και θα τους προσδώσει πολιτική ισχύ και πλούτο στον Ελληνισμό.

Όμως, αυτή την ευνοϊκή προοπτική για τον Ελληνισμό, επιχειρούν να υπονομεύσουν, για διαφορετικούς λόγους, οι μεγάλοι «παίχτες» της περιοχής, η Γερμανία, οι ΗΠΑ και κυρίως η Τουρκία.

Η «μνημονιακή» Ελλάδα έχει εκχωρήσει μέρος της Εθνικής της κυριαρχίας στη διεθνή των τοκογλύφων -δανειστών μας, ενώ η Κυπριακή Δημοκρατία έχει μετατραπεί, ελέω Ε.Ε., σε αποικία χρέους. Αυτά τα «αποτελέσματα» των Eλλήνων και Eλληνοκυπρίων πολιτικών, εκλαμβάνονται από την ισλαμική Κυβέρνηση Τ.Ερντογάν, ως η «χρυσή ευκαιρία», για την προώθηση των διαχρονικών επεκτατικών σχεδίων της τουρκικής «εξαναγκαστικής διπλωματίας» σε Θράκη, Αιγαίο και Κύπρο. Η Τουρκία, αξιώνει συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και τη «μερίδα του Λέοντος», από το φυσικό αέριο της Κυπριακής ΑΟΖ.

Σημαντικός παράγοντας των γεωπολιτικών εξελίξεων θα είναι και η πλήρης ανατροπή της σχετικής στρατιωτικής ισορροπίας Ελλάδος και Τουρκίας. Η τρόικα επέβαλε δραστικές περικοπές στις δαπάνες για την Άμυνα, με αποτέλεσμα οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, αντικειμενικά, να μην βρίσκονται στο «ζενίθ» της μαχητικής τους ισχύος. Η Τουρκία, την ίδια ώρα, υλοποιεί ένα από τα μεγαλύτερα και δαπανηρότερα εξοπλιστικά της προγράμματα, αναβαθμίζοντας πολύ σημαντικά την στρατιωτική της ισχύ. Είναι γνωστή η τακτική της Τουρκίας, να αξιοποιεί την στρατιωτική της ισχύ, προκειμένου να επιβάλει διπλωματικές και πολιτικές επιλογές της επεκτατικής πολιτικής των Ερντογάν-Νταβούτογλου.

Επίσης, είναι πλέον κοινό μυστικό, ότι μετά την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού-τραπεζικού συστήματος της Κύπρου, σειρά έχει και η «λύση» του Κυπριακού. Μεθοδεύεται ως λύση , μια παραλλαγή, επί τα χείρω, του σχεδίου Ανάν, ώστε η «Ενωμένη Κύπρος» , δηλαδή η Τουρκία, να διαχειριστεί τον ενεργειακό πλούτο της Μεγαλονήσου.

Η Τουρκία εφαρμόζοντας με συνέπεια μια επεκτατική πολιτική κατά του Ελληνισμού, αμφισβητεί de facto τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Έμπρακτη απόδειξη , η παράνομη δραστηριότητα πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Κυπριακής ΑΟΖ, που εσχάτως έχει «εμπλουτιστεί» με τις υποθαλάσσιες έρευνες πλοίων , τουρκικών συμφερόντων, που κινούνται με άνεση , εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Παράλληλα, η Ισλαμική Κυβέρνηση Ερντογάν, επιχειρεί να αναβαθμίσει το status των Κατεχομένων («Βόρεια Κύπρος»), καθώς στόχος της είναι να καταστεί συγκυρίαρχος των κυπριακών κοιτασμάτων και αδιαμφισβήτητος κόμβος μεταφοράς ενέργειας , από την Ανατολική Μεσόγειο προς την κεντροδυτική Ευρώπη. 


Με όλα αυτά που γίνονται σε Ελλάδα και Κύπρο, εύλογα μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί, αν αποτελούν την υλοποίηση ενός σχεδίου, που έχει πολύ προσεχτικά διαμορφωθεί, από ισχυρούς πολιτικό-οικονομικούς παράγοντες, με στόχο την βέλτιστη αξιοποίηση του ενεργειακού πλούτου της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά με θύματα, την απώλεια της Εθνικής Ανεξαρτησίας των δύο ελληνικών κρατών (Ελλάδα και Κύπρος) και την υποταγή του φρονήματος των Ελλήνων πολιτών, που διαθέτουν Εθνική Συνείδηση.

Αναμφίβολα, στην ενεργειακή Κοσμογονία της Ανατ. Μεσογείου οι συμμαχίες και οι αντιπαλότητες διαμορφώνονται στη βάση οικονομικών συμφερόντων και γεωστρατηγικών στοχεύσεων. Αν τώρα, για την επίτευξη των Στρατηγικών στόχων, ισοπεδωθούν λαοί και διαλυθούν κρατικές οντότητες, αυτά δεν λογίζονται, παρά μόνο, ως «παράπλευρες απώλειες».


Πηγή: Οn Αlert

Posted: 12 Apr 2013 03:58 AM PDT

Γράφει ο Αντώνης Ι. Γρυπαίος
Διεθνολόγος

Πρόλογος
Πολλοί Πατέρες της Εκκλησίας, (Παΐσιος κλπ.) έχουν προφητέψει την έλευση του Γ! Παγκοσμίου Πολέμου, μονάζοντες στο Άγιον Όρος, με την πνευματική διορατικότητα που τους προσδίδει η δύναμη της δυνατής και ειλικρινούς προσευχής προς τον Πανάγαθο Θεό. Η δυνατή και ειλικρινής προσευχή είναι η μόνη επαφή του ανθρώπου με το Θείον. «Πνεύμα ο Θεός, και τους προσκυνούντας αυτόν εν πνεύματι και αληθεία δει προσκυνείν» ψάλλει η Αγία ημών Εκκλησία.
Το Πανάγιον Πνεύμα που δημιούργησε τα αχανή σύμπαντα, και τη ζωή, ανταποκρινόμενο στις επικλήσεις του πνευματικού ανθρώπου, αποκαλύπτει στους εκλεκτούς τα μέλλοντα συμβαίνειν.
Ο Πανάγαθος Θεός αποκαλύπτεται στους προφήτες πάλαι τε και νυν. Οι προφήτες και Πατέρες είναι Άγιοι άνθρωποι, και έχουν το χάρισμα της επαφής με το δημιουργό, μέσω ειλικρινούς και δυνατής προσευχής.
Ένας από αυτούς ήταν και ο Ιωάννης, στον οποίον εδόθη η χάρις να γράψει τα όσα έγραψε εδώ και 2000 χρόνια δια της αποκαλύψεως.
Την έλευση του Γ! Παγκοσμίου πολέμου προβλέπει και η αποκάλυψη του Ιωάννη, εκεί που αναφέρεται στις 7 σφραγίδες.
Ο Ιωάννης αναφέρεται στη «Β! Παρουσία», σαν αποτέλεσμα του Γ! παγκοσμίου πυρηνικού ολέθρου, τον οποίον αναφέρει σαν Αρμαγεδδώνα. Μετά τους Πατέρες και προφήτες της πίστεως, ακολουθούν μερικοί σοφοί πολιτικοί επιστήμονες και αναλυτές των γεγονότων, οι οποίοι συμφωνώντας με τους Πατέρες της εκκλησίας, προβλέπουν μια τέτοια τραγική για την ανθρωπότητα εξέλιξη, βασιζόμενοι στα «σημεία των καιρών.» Δυστυχώς η ζωή των ανθρώπων έχει και ένα τέλος, για άλλους ευχάριστο, για άλλους δυσάρεστο, έως τραγικό. Τραγικό θα είναι το τέλος των πληθυσμών των πόλεων, όταν ξαφνικά τους βρίσκει καταιγισμός βομβών και πυραύλων, μέσα σε ένα αλλοπρόσαλλο πόλεμο, για την επικράτηση του ισχυροτέρου, όπου ισχύει ο νόμος της ζούγκλας, και ο άνθρωπος μεταβάλλεται σε άγριο θηρίο, όπου το ένα κράτος χτυπάει το άλλο χωρίς καμία λογική.
Ο Πόλεμος μεταμορφώνει τον άνθρωπο σε άλογο όν, για την επικράτηση στο πλανήτη, είτε στη κρίσιμη Γεωγραφική περιοχή.

Κυρίως Θέμα:
Μεταξύ των σοφών πολιτικών επιστημόνων , που προβλέπουν εκ των τεκταινομένων πολιτικών και οικονομικών γεγονότων, την έλευση – εις το όχι μακρινό μέλλον- του Γ! Παγκοσμίου πυρηνικού ολέθρου, όπου «ο σώζων εαυτόν σωθείτω», είναι και ο πρώην υπουργός των Εξωτερικών των Σιωνιστικών ΗΠΑ , και σύμβουλος πολλών προέδρων, κύριος Ερρίκος Κίσινγκερ. (Εβραϊστί δε Κιμ-Σίκερ). Ο κύριος Ερρίκος (Henry) Κίσινγκερ, είναι Εβραϊκής καταγωγής, πρώην Γερμανο-Εβραίος, που μετά τη λήξη του Β! παγκοσμίου πολέμου έγινε Αμερικανο-Εβραίος. Υπήρξε ΥΠ.ΕΞ. των κυβερνήσεων του προέδρου ΝΙΧΟΝ τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο Watergate. Επειδή εις το αίμα του έχει τα γονίδια και το DNA των προφητών του Ισραήλ, από τα χρόνια της Παλαιάς Διαθήκης, αναλύοντας τα παγκόσμια φαινόμενα στη Γεωπολιτική και Γεωοικονομία, απεφάνθη ότι ο Γ! παγκόσμιος πόλεμος είναι επί θύραις. Ο κύριος Ερρίκος Κίσινγκερ είναι προικισμένος από το δημιουργό με ειδικά πνευματικά χαρίσματα, γιαυτό έφθασε τόσο ψηλά, ώστε να θεωρείται ένα από τα μεγάλα μυαλά της Οικουμένης, βραβευμένος με βραβείο NOBEL ειρήνης.
Τυγχάνει ιδρυτικό μέλος της Σιωνιστικής λέσχης Bilterberg του κυρίου Rothschild, και ηγετική προσωπικότητα της Trilateral commission (τριμερούς επιτροπής) του κυρίου David Rockefeller, όπου μαζί με τον ΠολωνοΕβραίο, κορυφαίο αναλυτή Γεωπολιτικής, Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκυ χαράσσουν την εξωτερική πολιτική των Σιωνιστικών ΗΠΑ. Δηλαδή εμείς η ανθρωπότητα, βάλαμε τους λύκους να φυλάνε τα πρόβατα εμάς. Σε αυτές τις δύο λέσχες και επιτροπές, υπό άκραν μυστικότητα, λαμβάνονται αποφάσεις για τις τύχες του κόσμου και του πλανήτη. Αυτές οι δύο λέσχες διοικούν τον κόσμο, κάτω από το όνομα, «Παγκόσμια Σιωνιστική διακυβέρνηση».

Ο Λαός την αποκαλεί παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία, αφού μας επεβλήθη, δεν την εκλέξαμε. Τους ηγέτες της παγκόσμιας διακυβέρνησης, ο λαός τους αποκαλεί «Οι Ελίτ» της ανθρωπότητας.
«Οι Ελίτ», προωθούν τη Σιωνιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων, μέσω των εξής μεγάλων κέντρων εξουσίας, ΟΗΕ, ΗΠΑ, Ε.Ε., ΝΑΤΟ, Παγκόσμια Τράπεζα, ΔΝΤ, και Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, για τον έλεγχο της διεθνούς οικονομίας. Παράλληλα χρησιμοποιούν μυστικές ομάδες, όπως η λέσχη Bilterberg, η Τριμερής επιτροπή, το Συμβούλιο Εξωτερικών σχέσεων (CFR), το Κλαμπ της Ρώμης, τους G-8, τους Μασόνους, Illuminati, κ.λ.π.
Όλα τα γεγονότα στο πλανήτη φανερώνουν πως «Οι Ελίτ» προκειμένου να εδραιώσουν τη κυριαρχία τους στο πλανήτη, δεν θα αρκεστούν στα κεκτημένα. Στο δρόμο που χάραξαν για το σχηματισμό μιας παγκόσμιας κυβέρνησης, οι Ελίτ βρίσκουν μπροστά τους τρία εμπόδια.
Α) Το πυρηνικό εξοπλισμό της Ρωσίας.
Β) Το φανατισμένο ισχυρό Ισλάμ, που κάθεται γερά πάνω στα μεγαλύτερα ενεργειακά κοιτάσματα του πλανήτη.
Γ) Την Κίνα με την οικονομική και στρατιωτική δύναμη.
Αυτό που χρειάζονται οι Σιωνιστές Συνωμότες είναι μιας μεγάλης κλίμακας σύγκρουση μεταξύ Ανατολής-Δύσης.
Οι στρατηγικοί τους εχθροί είναι η Ρωσία, η Κίνα, και το Ισλάμ.
Σήμερα Δύση και Ανατολή βρίσκονται σε διάταξη μάχης.

Οι Σιωνιστές Αμερικανοί πολιτικοί ηγέτες, λένε τα κάνουν όλα αυτά για να προστατέψουν τη χώρα τους από εξωτερικό εχθρό. Έτσι πείθουν τον αφελή, αθώο, και άκακο Αμερικανικό λαό, για πόλεμο.

Ο Ερρίκος Κίσινγκερ χαρακτηρίζεται από τη κοινή γνώμη, σαν εωσφοριστής, δηλαδή Σατανικός, που προβλέπει και σχεδιάζει μόνο κακά για την ανθρωπότητα. Να δούμε τώρα που θα απέλθει-είναι ήδη 90 ετών- τι ψυχή θα παραδώσει στο Θεό που πρόδωσε.
Ο Λαός λέει, «Κακό σκυλί , ψόφο δεν έχει», αυτό ακριβώς συμβαίνει με τον κύριο Ερρίκο Κίσινγκερ, όπως και για το αφεντικό του κύριον Δαυϊδ Rockefeller 96 ετών σήμερα. 

Κυκλοφορούν πολλά Video στο You Tube (Διαδίκτυο), όπου βλέπουμε τον κ. Ερρίκο Κίσινγκερ να μιλάει για τη Νέα Τάξη Πραγμάτων (Ν.Τ.Π.), μέσω της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, και το ρόλο που θα παίξει ο πρόεδρος Οbama στη δημιουργία της Ν.Τ.Π. Τα βίντεο μιλούν ξεκάθαρα για τη κρίση που είναι ευκαιρία για μια παγκόσμια Δικτατορία, τη λεγόμενη Ν.Τ.Π. Η οικονομική αυτή κρίση κατασκευάστηκε από τα Σιωνιστικά Think Tanks, και τις Σιωνιστικές λέσχες του κυρίου Ερρίκου, σαν πρόδρομος κατάσταση του επερχομένου Γ! Π. Π.

Ο παγκοσμιοποιητής και εωσφοριστής ΄κύριος Ερρίκος δήλωσε ότι το κύριο καθήκον του προέδρου των ΗΠΑ Οbama είναι, -διά καταλλήλων χειρισμών και ενεργειών- να δημιουργήσει μια νέα παγκόσμια Σιωνιστική Τάξη. Κατόπιν αυτού, δικαίως συμπεραίνουμε ότι ο πρόεδρος Οbama, όπως και οι άλλοι πρόεδροι, Πρωθυπουργοί, και Καγκελάριοι, είναι πιόνια και μαριονέτες, της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, των προέδρων κ.κ. Rothschild και Rockefeller.

Οι Σιωνιστές Κοσμοκράτορες φροντίζουν να εγκαθιστούν στις ΗΠΑ, και Ε.Ε. πολιτικούς πιόνια και ανδρείκελα, πιστά σκυλιά δικά τους.
Φαινόμενα προετοιμασιών Γ! Π.Π. έχουμε τα εξής.
Ο νέος Πάπας Φρανγκίσκος –εκλεκτός του Ροκφέλερ- προωθεί την πανθρησκεία, μέσα στα πλαίσια της Σιωνιστικής Νέας Τάξης.
Η συγγνώμη του Νετανιάχου προς Ερντογάν, λέει πολλά, αφού χρειάζονται τη Τουρκία να συμμετάσχει στον όλεθρο της Μέσης Ανατολής. Η επίσκεψη ΟΒΑΜΑ στο Ισραήλ. Οι επαναλαμβανόμενες επισκέψεις ΚΕRY στη Τουρκία. Οι προετοιμασίες στο εσωτερικό των ΗΠΑ με κατασκευές χιλιάδων φερέτρων τύπου FΕΜΑ.
Η κατασκευή καταφυγίων. Τα φαινόμενα Ιράν και Β.Κορέας, η οικονομική κρίση, το μπλοκάρισμα ενεργειακών πηγών, κ.λ.π.

Ο κύριος Ερρίκος Κίσινγκερ βλέπει το οικονομικό χάος που απλώνεται στο κόσμο επάνω, σαν μια ευκαιρία για την επικράτηση της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας και Ν.Τ.Π.
Ο κ. Ερρίκος έχει γράψει βιβλίο για το Γ! Π. Π. και έχει προφητεύσει τα όλα όσα βιώνει σήμερα η ανθρωπότητα και τα μέλλοντα συμβαίνειν. Βλέπετε έχει εσωτερική πληροφόρηση, αφού μετέχει σαν υπουργός και σύμβουλος της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης.
Για τη σύγκρουση Ανατολής και Δύσης, έχουν γράψει επανειλημμένα πολλοί στρατηγικοί αναλυτές, όπως ο Ζμπίκνιου Μπρεζίνσι, κ.λ.π.
Στη σύγκρουση αυτή θα χρησιμοποιηθούν και τα φυσικά φαινόμενα (Σεισμοί, τυφώνες, πλημμύρες, κ.λ.π.) σαν οπλικά συστήματα, μέσω του συστήματος HAARP.

Τα όσα ζούμε σήμερα με την Ευρωπαϊκή οικονομική κρίση, η οποία τείνει να εξελιχθεί σε παγκόσμια, είναι προάγγελος και πρόδρομος κατάσταση, κακών ειδήσεων και εξελίξεων. Ο Ερρίκος Κίσινγκερ είναι ο χειρότερος Βεελζεβούλ στην ιστορία της ανθρωπότητας, χειρότερος και από τον Ρασπούτιν των Τσάρων της Ρωσίας. Ο Ρασπούτιν ήταν ένας πρακτικός αναλυτής πολιτικής, και σύμβουλος των Τσάρων.
Ο Ερρίκος Κίσινγκερ είναι επιστήμων πολιτικών επιστημών, αναλυτής –σύμβουλος, και μέλος της Σιωνιστικής μαφίας, και της σκιώδους υπερ-κυβέρνησης του πλανήτη, η οποία κυβερνά τον κόσμο με βοηθούς τους κατά τόπους πολιτικούς πιόνια και μαριονέτες, σαν το δικό μας Jeffrey και ΡαγιαδοΑντωνάκηδες, και άλλοι γραικύλοι!!!
Ο κ. Ερρίκος ομιλεί για τις ετοιμασίες του Γ! Π.Π. Αυτές τις ημέρες «θρηνούμε» την αναχώρηση για τας «αιωνίους μονάς» της Lady Thacher. Μαζί της πήρε και χιλιάδες ζωές νεαρών ανθρώπων από το πόλεμο των Φώκλαντς. Ο Τύπος την αποκαλεί «Bloody Woman».
Η κυρία Θάτσερ υπήρξε πιόνι της τότε παγκόσμιας Σιωνιστικής Διακυβέρνησης, σαν τη Μέρκελ σήμερα. Υποτίθεται ότι ο πόλεμος των Φώκλαντς έγινε για τους υδρογονάνθρακες της περιοχής, όμως 40 χρόνια έκτοτε, η Βρετανία δεν προέβη σε εκμετάλλευση των κοιτασμάτων. Απλώς η Παγκόσμια Σιωνιστική διακυβέρνηση, ήθελε αι νήσοι Μαλβίνες ή Αγγλιστί Φώκλαντς, για λόγους γοήτρου και γεωπολιτικής , να παραμείνουν υπό Βρετανική κυριαρχία.

Ο κόσμος σήμερα μυρίζει μπαρούτι, δηλαδή πυρηνικά. Κάποτε ρώτησαν τον Αϊνστάϊν να ομιλήσει για το Γ! Π.Π. και απάντησε, «Ο Τέταρτος Π.Π. θα γίνει με τόξα και βέλη». Ο Νοών νοείτω…

Η εφημερίδα της Νέας Υόρκης Wall Street Journal γράφει: «Ο κόσμος βρίσκεται πολύ κοντά στο ξέσπασμα πυρηνικού πολέμου».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτό, όταν το 2009 ανέλαβε πρόεδρος ο Οbama, υποσχέθηκε ένα κόσμο χωρίς πυρηνικά, και ξεκίνησε να διαπραγματεύεται με τις παγκόσμιες δυνάμεις. Τέσσερα χρόνια μετά, η Β. Κορέα απειλεί τις ΗΠΑ με πυρηνικό πόλεμο, το Ιράν ετοιμάζει το πυρηνικό του οπλοστάσιο, το Ισραήλ ήδη είναι η τέταρτη πυρηνική δύναμη, και ο κόσμος βρίσκεται στο χείλος μιας επικίνδυνης εξέλιξης στις διεθνείς σχέσεις.
Ο Ερρίκος (Henry) Κίσινγκερ είπε, «Εάν δεν ακούς τα τύμπανα του πολέμου, θα πρέπει να είσαι κουφός.» Ο κύριος Ερρίκος έγινε διάσημος στις διεθνείς σχέσεις, διότι έχει εσωτερική πληροφόρηση, αφού μετέχει των συνεδριάσεων της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης, όπου λαμβάνονται αποφάσεις μυστικώς και κρυφίως, για όλους εμάς, χωρίς εμάς. Ο κύριος Ερρίκος είναι πολύ μπροστά στις αναλύσεις του για τη τρέχουσα κατάσταση των παγκοσμίων γεγονότων γεωπολιτικής, και γεωοικονομίας τρέχοντα, και μελλούμενα.
Ο Ερρίκος Κίσινγκερ λέγει, Σας προειδοποιώ!!! Οι συνθήκες σήμερα θυμίζουν Ευρώπη προ του Β! παγκοσμίου πολέμου…

Δεν είμαστε πολεμολάγνοι, απλώς ενημερώνουμε τον κόσμο, διότι οι ημέρες είναι κρίσιμες. Μόνο ένας αναπτήρας χρειάζεται για έκρηξη.
Η Παγκόσμια Σιωνιστική διακυβέρνηση έχει δύο στόχους και σκοπούς.
Α) Τη κατάκτηση όλου του πλανήτη, υπό τη δική τους κυριαρχία.
Β) Τη μείωση του πληθυσμού του πλανήτη στο 1/10 της σημερινής δυναμικότητας. Στα σχέδια αυτά αντιδρούν Ρωσία-Κίνα, γι αυτό πρέπει να εκλείψουν, ή να υποταχθούν στις θελήσεις των Παγκοσμιοποιητών και Επικυρίαρχων και Κοσμοκρατόρων.

Επειδή οι άλλες δύο υπερδυνάμεις Ρωσία-Κίνα, αντιδρούν στα σχέδια αυτά των Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων, γι αυτό οι Σιωνιστές επικυρίαρχοι σχεδιάζουν το Γ! παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο, και «ο σώζων εαυτόν, σωθείτω». Ο λαός λέει «Με ένα σμπάρο, δύο τρυγόνια», έτσι θα επικρατήσουν στο πλανήτη εφαρμόζοντας τη δικτατορία τους, με ότι αυτό συνεπάγεται, και θα επιτύχουν τη βίαιη διά του θανάτου μείωση του πληθυσμού. Οι ίδιοι έχουν ήδη εξασφαλίσει την επιβίωση. Για να πετύχουν αυτά, χρησιμοποιούν σαν όργανα τις Σιωνιστικές πολιτικές ηγεσίες των ΗΠΑ, και Ε.Ε., και τις ένοπλες δυνάμεις αυτών (ΝΑΤΟ), για να χτυπηθούν με τις άλλες δύο υπερδυνάμεις του πλανήτη. Υπολογίζουν ότι από τη σύγκρουση αυτή, θα βγούνε νικητές και θα επικρατήσουν στην οικουμένη.

Για το σκοπό αυτό, με σατανικά σχέδια προκαλούν τη Β.Κορέα ή το Ιράν, να γίνουν η αιτία, αφορμή, και θρυαλλίδα της ανάφλεξης.
Το Ιράν είναι ως γνωστόν ο κύριος στόχος του Ισραήλ. Η Β. Κορέα είναι δορυφόρος της Κίνας, και κάτω από τον απόλυτο έλεγχο της Κίνας, και όταν οι Σιωνιστές Αμερικάνοι ενοχλούν τη Κίνα, η Β. Κορέα αντιδρά και απειλεί τις ΗΠΑ με πυρηνικό ολοκαύτωμα. Οι Σιωνιστές Παντοκράτορες λέγουν, έχουμε επιτρέψει στη Κίνα να αυξήσει τη στρατιωτική της δύναμη και στη Ρωσία να ανακτήσει τις δυνάμεις που έχασε με τη πτώση της ΕΣΣΔ, να τους δώσουμε μια ψευδή αίσθηση δυνάμεως. Παίζουν με την ασφάλεια του πλανήτη, λες και οι απέναντι θα κάτσουν με δεμένα χέρια. Σε ένα τέτοιο πόλεμο, οι Σιωνιστικές ΗΠΑ θα εξαφανισθούν από το χάρτη, αυτό ας το καταλάβουν οι θερμοκέφαλοι πολεμοχαρείς στρατοκράτες Σιωνιστές πολιτικοί και στρατηγοί των ΗΠΑ, ότι με τις ενέργειές τους, θα εξαφανίσουν τους Αμερικανούς αθώους πολίτες, μέσα στη τρέλα του πολέμου που τους δέρνει για την επικράτηση της Σιωνιστικής διακυβέρνησης.

Οι Κοσμοκράτορες λέγουν, ο επικείμενος πόλεμος θα είναι τόσο σκληρός, που μόνο μία υπερδύναμη μπορεί να κερδίσει, αυτή η υπερδύναμη θα είμαστε εμείς. Για το λόγο αυτό η Ε.Ε. διά της λιτότητας, βιάζεται να σχηματίσει ένα ολοκληρωμένο υπερ-κράτος, με σκληρή Γερμανική κυριαρχία, γιατί ξέρουν τι έρχεται, και για να επιβιώσει η Ευρώπη θα πρέπει να είναι ένα συνολικά πειθαρχημένο κράτος. Γι αυτό προσπαθούν να ελέγξουν τα ενεργειακά κοιτάσματα Ελλάδος-Κύπρου. Γι αυτό το οικονομικό χάος σε Ελλάδα-Κύπρο.
Ο εκάστοτε Πρωθυπουργός της Ελλάδος, τελεί υπό κηδεμονία των προέδρων της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας Ρότσιλντ και Ροκφέλερ, από τους οποίους αντλεί την εξουσία του.

Οι εντολές δίδονται σε αυτόν μέσω των αχυρανθρώπων και ανδρεικέλων της Σιωνιστικής πολιτικής ηγεσίας των ΗΠΑ και Ε.Ε.
Οι δανειστές της Τρόϊκα, βρήκαν εδώ καρπαζοεισπράχτορες πολιτικούς. Γι αυτό φέρονται στην Ελλάδα σαν φέουδο, αποικία, και προτεκτοράτο.
Η βιασύνη των Ευρωπαίων μου λέει ότι ξέρουν πολύ καλά τι έρχεται, και ότι η μεγάλη αναμέτρηση είναι προ των πυλών. Ο σοφός Ερρίκος Κίσινγκερ (Εβραϊστί Κιμ-Σίκερ) λέει, ελέγξτε το πετρέλαιο, και θα έχετε τα έθνη. Ελέγξτε τις τροφές, και θα ελέγχετε τους ανθρώπους.
Γι αυτό βλέπουμε αυτά τα οικονομικά γεγονότα στον Ελληνισμό.

Το σχέδιο για την Ελλάδα του Ερρίκου Κίσινγκερ, όπως δήλωσε, είναι
«Οι Έλληνες είναι αναρχικοί, και δύσκολα δαμάζονται. (Οι Γερμανοί μας είπανε τεμπέληδες, λαμόγια, κ.λ.π.) Γι αυτό το λόγο πρέπει να χτυπήσουμε βαθιά μέσα στις πολιτισμικές τους ρίζες. Εννοώ να χτυπήσουμε τη γλώσσα τους, τη θρησκεία τους, τα πολιτισμικά και ιστορικά δεδομένα τους, ώστε να ουδετεροποιήσουμε τη δυνατότητά τους να αναπτύσσονται και να διακρίνονται σε διεθνές επίπεδο, ή να αποδεικνύουν ότι μπορούν να νικούν, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια στα στρατηγικώς απαραίτητα σχέδιά μας στα Βαλκάνια, τη Μεσόγειο, και τη Μέση Ανατολή».
Αυτά όλα που λέει ο κ. Ερρίκος, αποδεικνύονται και επιβεβαιώνονται με τα σχέδια που έχουν για τις Ελληνικές περιφέρειες Μακεδονίας, Θράκης, Αιγαίο-νησιά, Κρήτη, τα οποία θέλουν να αποσπάσουν από την Ελλάδα, στο όνομα της παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Σήμερα ο Αμερικανο-Εβραίος διαμεσολαβητής για το Μακεδονικό κ. Ματθαίος Nimits προτείνει για τα Σκόπια, το όνομα «Άνω Μακεδονία» είναι φανεροί πλέον οι σκοποί των Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων.
Για να εφαρμοστεί το σχέδιο του Ερρίκου Κίσινγκερ για την Ελλάδα, διόρισαν φανατικές Σιωνίστριες κυρίες και των δύο μεγάλων κομμάτων εξουσίας, στο Υπουργείο Παιδείας σε θέσεις κλειδιά, (Διαμαντοπούλου, Γιαννάκου, Ρεπούση, Δραγώνα, Χριστοφιλοπούλου, Χάνα, κ.λ.π.), και έτσι αποχαύνωσαν, εξεφαύλισαν, αποχριστιάνισαν την Ελληνική Νεολαία, και κατέστησαν πνευματικώς νεκρό τον Ελληνισμό.
Το ίδιο έκαναν και στο Υπουργείο Εξωτερικών, όπου τοποθέτησαν υπουργούς και άλλα στελέχη, με Σιωνιστικές ρίζες, και έτσι ναρκοθέτησαν τα εθνικά μας θέματα. Το ίδιο έκαναν και στην Εκκλησία, με Σιωνιστές μασώνους Πατριάρχες, αρχι-ιεράρχες, και επισκόπους, στην ανωτάτη ιεραρχία, και κατέστησαν την Ορθοδοξία Σιωνιστική, και έτσι η Ελλάδα γονάτισε.
Με τη λαθρομετανάστευση, και την οικονομική κρίση, έσπασαν τις αντοχές των Ελλήνων, και μας κατέστησαν ένα νεκρό, άβουλο, Έθνος-Κράτος. Έτσι υλοποίησαν τα σχέδια του Ερρίκου Κίσινγκερ για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με φήμες και δημοσιεύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, τα σχέδια της παγκόσμιας Σιωνιστικής Διακυβέρνησης για την Ελλάδα είναι, μετά το διαμελισμό της χώρας σε τμήματα, και μετά το Γ! παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο, όπου τίποτε δεν θα έχει μείνει ζωντανό σε ΗΠΑ και Μέση Ανατολή, να μεταναστεύσουν εδώ στην Ελλάδα όλοι οι επιζήσαντες από «τον περιούσιο λαό του Θεού», οι οποίοι διώχνοντας τους έγχρωμους λαθρομετανάστες και εκτοπίζοντας τους αποχαυνωμένους από τους αεροψεκασμούς, τα ναρκωτικά, τους λαθρό, τη μετανάστευση, και το πόλεμο εναπομείναντες Έλληνες, να κατοικήσουν εδώ οι επιζήσαντες «Περιούσιοι» της παγκόσμιας Σιωνιστικής Διακυβέρνησης, αφού ΗΠΑ, Ε.Ε. και Μέση Ανατολή θα έχουν γίνει πυρηνικό ολοκαύτωμα, και θα είναι γεμάτες από θανατηφόρο ραδιενέργεια.

Γι αυτό έχουν τα σχέδια αυτά για Θράκη, Μακεδονία, Αιγαίο-Νησιά, Κρήτη, για να κατοικήσει «ο περιούσιος λαός του Θεού», μετά από πυρηνικό Αρμαγεδδώνα. Γι αυτό οι Γερμανοί Σιωνιστές θέλουν οτιδήποτε πολύτιμο έχει η Ελλάδα, από εξοχικά σπίτια, μέχρι τράπεζες και διϋλιστήρια με υδρογονάνθρακες.

Ο Ερρίκος Κίσινγκερ λέγει, αν είστε ένα συνηθισμένο άτομο, τότε μπορείτε να προετοιμαστείτε για πόλεμο μετακινούμενος στην ύπαιθρο, όπου χτίζοντας μια φάρμα, να επιβιώσετε.
Η ελίτ της διεθνούς κοινωνίας, θα έχει ασφαλή σημεία φύλαξης, και ειδικά καταφύγια, όμως πρέπει να είναι προσεκτικοί, διότι τα πολυτελή καταφύγιά τους, δυνατόν να τεθούν σε κίνδυνο από τους κατατρεγμένους και πεινασμένους της επιζήσασας του ολέθρου κοινωνίας.
Σήμερα οι αφελείς Αμερικάνοι δουλεύουν για τη παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία, στην οποία έχουν υποδουλωθεί λόγω υποταγμένης πολιτικής ηγεσίας.
Ο κύριος Ερρίκος Κίσινγκερ συνεχίζει λέγοντας, είπαμε στις Αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, και στο Σιωνιστικό ΝΑΤΟ, ότι θα πρέπει να καταλάβουμε πάνω από επτά χώρες στη Μέση Ανατολή για τους ενεργειακούς πόρους τους, και έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τη δουλειά τους. Οι πρώτες που έπεσαν ήταν Λιβύη, Αίγυπτος, Συρία, λόγω «Αραβικής Άνοιξης»…

Βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο των ετοιμασιών λέγει ο κ. Ερρίκος.
Το Ιράν θα αλλάξει την ισορροπία. Η Β. Κορέα θα γίνει ο αναπτήρας για την έναρξη. Το Ισραήλ θα πρέπει να πολεμήσει με όλες του τις δυνάμεις. Δηλαδή οι Σιωνιστές της παγκόσμιας διακυβέρνησης, θυσιάζουν για άλλη μια φορά τον απλό και αθώο λαό του Ισραήλ, σε ένα νέο ολοκαύτωμα, όπως τον θυσίασαν τότε στο Β! Π.Π.
Αν όλα πάνε καλά, η μισή Μέση Ανατολή, θα είναι Ισραηλινή, λέγει ο κ. Ερρίκος. (γι αυτό θέλουν να «φάνε» τη Συρία σήμερα, διότι στέκει εμπόδιο στα σχέδιά τους). Μετά τη Συρία , σειρά έχει το Ιράν, τότε όμως θα ηχήσουν οι σάλπιγγες της αποκάλυψης.
Ο κύριος Ερρίκος Κίσινγκερ (Εβραϊστί δε Κιμ-Σίκερ) λέει, «Από τις στάχτες θα οικοδομήσουμε μια νέα κοινωνία». Από τον ορυμαγδό του ολέθρου και του Αρμαγεδδώνα, θα μείνει μόνο μία υπερδύναμη, και αυτή θα είναι η παγκόσμια Σιωνιστική διακυβέρνηση-Δικτατορία, των οικογενειών Rothschilds και Rockefellers.
Μη ξεχνάτε λέει ο κ. Ερρίκος, ότι οι ΗΠΑ έχουν τα καλύτερα όπλα, έχουμε πράγματα που κανένα άλλο κράτος δεν έχει, και θα παρουσιάσουμε τα όπλα αυτά στο κόσμο, όταν έλθει η κατάλληλη στιγμή». Με τα όπλα του Σιωνιστή κυρίου Ερρίκου, ο κόσμος θα πάει στον άλλο κόσμο και θα μείνουν οι απόγονοι αυτού, μαζί με τους απογόνους των κυρίων Rothschilds και Rockefellers να απολαύσουν τον νεκρό ραδιενεργό πλανήτη.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας κ. Πούτιν δήλωσε κατά την επίσκεψη προχθές στη Γερμανία, «Το πυρηνικό ατύχημα του Τσερνόμπιλ, θα φαίνεται σαν πασχαλινό βεγγαλικό μπροστά σε ενδεχόμενο τρίτο παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο».
Ο Γ! Παγκόσμιος πόλεμος θα γίνει για ένα κράτος, μια θρησκεία, ένα Βασιλέα, λένε οι Σιωνιστές Παγκοσμιοποιητές.

Ο ηγέτης της Αμερικανικής μασονίας έχει γράψει, «Ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος θα ξεκινήσει στη Μέση Ανατολή ανάμεσα στους Μουσουλμάνους και στους Εβραίους, και θα φέρει το βιβλικό Αρμαγεδδώνα».

Ένας από τους ηγέτες της παγκόσμιας Ελίτ, ο Δαυϊδ Rockefellers
δήλωσε, «Βρισκόμαστε στις αρχές ενός παγκόσμιου μετασχηματισμού.
Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι η μεγάλη κρίση και τα έθνη θα αποδεχτούν τη Νέα Παγκόσμια Τάξη.»
Ο Νοών Νοείτω…
Ο Θεός να σώζει το δημιούργημά του, το πλανήτη Γη, και όλη τη ζωή.

Επικοινωνία με τον συντάκτη

Posted: 12 Apr 2013 03:45 AM PDT
Γράφει ο Ιωάννης Πατσαντάρας
Δήμαρχος Διστόμου
Αράχωβας Αντικύρας 
Το θέμα της διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα είναι μια θλιβερή ιστορία. Συχνά-πυκνά έρχεται τα τελευταία χρόνια στο προσκήνιο δημιουργείται κάποιος θόρυβος που γρήγορα καταλαγιάζει, χωρίς να γίνεται επί της ουσίας κάτι ουσιαστικό απ' την πλευρά της Ελληνικής Πολιτείας. 
Θα σταθώ σε τρεις χρονολογίες ορόσημο, οι οποίες ήταν ισχυρό όπλο στην φαρέτρα της Ελληνικής πλευράς για την θετική έκβαση του αγώνα καταβολής των αποζημιώσεων. Το 1946 στο Παρίσι, η Διασυμμαχική Επιτροπή 19 χωρών της Ευρώπης καταλόγισε να πληρώσει η Γερμανία για τις καταστροφές στην οικονομία της Ελλάδας, 7.100 δις. δολ. αγοραστικής αξίας 1938, (η Ελλάδα είχε τότε ζητήσει 14.500 δις. δολ.). Σημερινή αξία, άνευ τόκων, 108 δις. Το 1953 στο Λονδίνο στην συμμαχική συνδιάσκεψη ειρήνης, η Γερμανία δεσμεύτηκε ότι θα αποζημιώσει την Ελλάδα, όταν υπογραφεί η τελική συνθήκη ειρήνης. Η συνθήκη αυτή υπεγράφη στην Μόσχα το 1990 αφού γκρεμίστηκε το «τείχος του αίσχους» και συνενώθηκαν η ανατολική και η δυτική Γερμανία. Τότε η Γερμανία ζήτησε ένα να της δοθεί περιθώριο 5 χρόνων για να αρχίσει να καταβάλει τις αποζημιώσεις. Βεβαίως το Ελληνικό Δημόσιο ουδέποτε επίσημα ασχολήθηκε με το θέμα αυτό, αν εξαιρέσουμε το 1995 τη ρηματική δήλωση περί διεκδίκησης του τότε υπουργού εξωτερικών και νυν Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παπούλια.

Ο δικαστικός αγώνας διεκδίκησης αποζημιώσεων για την Σφαγή του Διστόμου, ξεκίνησε το 1997 με πρωτοβουλία του Γιάννη Σταμούλη Δικηγόρου και τότε Νομάρχη Βοιωτίας, μαζί με τους συνδημότες μου Διστομίτες. Το Πρωτοδικείο Λιβαδειάς είχε επιδικάσει ως αποζημίωση από την Γερμανία το ποσό των 28 δις. ευρώ. Μετά είχαμε την ιστορική απόφαση του Αρείου Πάγου (11/2000) η οποία επικύρωσε την απόφαση του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς και όριζε ότι για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των Διστομιτών μπορούσαν να προχωρήσουν σε εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της Γερμανίας στην Ελλάδα. Τότε η Γερμανία προσέφυγε εκ νέου στα ελληνικά δικαστήρια και κατάφερε να κερδίσει στον Άρειο Πάγο την απόφαση με την οποία ήταν αναγκαία και η συγκατάθεση του υπουργού Δικαιοσύνης για να προωθηθούν οι γερμανικές αποζημιώσεις στους δικαιούχους. Μια υπογραφή, όπως όλοι μας γνωρίζουμε, που δεν έβαλε κανένας υπουργός Δικαιοσύνης. Για την ιστορία αναφέρω ότι την σχετική εισήγηση -που έβαζε ταφόπλακα στο θέμα των αποζημιώσεων- ήταν του αντιεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Δ. Κατσιρέα.

Οι Διστομίτες όμως δεν παραιτήθηκαν του αγώνα κάνοντας προσφυγή στη δικαιοσύνη άλλων κρατών μελών της Ε.Ε. όπου δεν χρειάζεται η έγκριση του υπουργού Δικαιοσύνης για να γίνουν οι κατασχέσεις. Έτσι προσέφυγαν στο Εφετείο της Φλωρεντίας που έκρινε ότι πρέπει να εκτελεστεί η απόφαση του Αρείου Πάγου (11/2000). Φτάσαμε στην Χάγη με την αντιδικία Γερμανίας κατά Ιταλίας. Θυμίζω ότι η απόφαση Νο 6 του 2002 του ανώτατου δικαστηρίου στην Ελλάδα παρέπεμψε το θέμα να εκδικάζεται στην Χάγη και έδωσε το δικαίωμα ετεροδικίας-ασυλίας στην Γερμανία.

Είχαμε ως Δήμος αποστείλει επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής και τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου ζητώντας να συζητήσουν το θέμα στην βουλή. Πρόσφατα βουλευτές μεταξύ των οποίων και ο Διστομίτης Βουλευτής έφεραν το θέμα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτης δεσμεύτηκε ότι θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό και θα φέρει το θέμα στο Υπουργικό Συμβούλιο. Τώρα γνωρίζουμε ότι με εντολή του κ.Πρωθυπουργού συγκεντρώθηκαν στο λογιστήριο του κράτους τα στοιχεία που αφορούν συνολικά το θέμα των αποζημιώσεων κατοχικό δάνειο, καταστροφές, σφαγές κ.λ.π. Βεβαίως και χαιρετίζουμε την εξέλιξη αυτή καθώς και τις δημόσιες δηλώσεις των Υπουργών της κυβέρνησης, αλλά κρατάμε και κάποιες επιφυλάξεις μετά απ' την διαδρομή που είχε η υπόθεση των αποζημιώσεων της Σφαγής του Διστόμου. Θυμίζω δε, ότι το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των οφειλών έχει καταγράψει επακριβώς τι οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα κι έχει ενημερώσει την Επιτροπή Εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής καταθέτοντας αναλυτικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η οφειλή ανέρχεται στο ποσό των 160 δις ευρώ.

Μέχρι πρόσφατα και πριν τις τελευταίες επερωτήσεις στη βουλή, κόμματα και βουλευτές, να παρουσίαζαν, όψιμο, ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο ζήτημα και να ζητούσαν παρεμβάσεις, συζητήσεις στη Βουλή, τοποθετήσεις, διεκδικήσεις, όταν, η πλειοψηφία τους, μάλλον αδιαφορούσε, όλο, το προηγούμενο διάστημα.

Σήμερα απαιτείται ουσία η κυβέρνηση, τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, οι πολιτικοί αρχηγοί και οι βουλευτές οφείλουν να ξεκαθαρίσουν, επιτέλους, τη θέση τους και να προσδιορίσουν σαφώς και χωρίς φοβικά σύνδρομα τη στάση τους, μετά και την ολοκλήρωση της έρευνας της ορισθείσας Επιτροπής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και τη σύνταξη του πορίσματός της.

Να αναλάβουν συγκεκριμένες, απτές, πρωτοβουλίες, με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για να διεκδικήσουν αυτά που η χώρα και οι πολίτες της δικαιούνται.

Οι πολίτες και ειδικά όσοι προέρχονται από περιοχές που έζησαν στο πετσί τους τη ναζιστική θηριωδία, όπως είναι οι μαρτυρικές πόλεις και χωριά μας, δεν ξεχνούν, δεν λησμονούν, αλλά ζητούν δικαίωση.

Εμείς Διστομίτες και Δημοτική Αρχή δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα, όσο κι αν η απόφαση (02/2012) της Χάγης είχε πολιτική χροιά. Είμαστε εδώ για να τροφοδοτούμε, να στηρίζουμε με ζωντανές αναμνήσεις ,στοιχεία, δύναμη κάθε προσπάθεια για διεκδίκηση των εύλογων, δίκαιων και πλήρων, ηθικών και υλικών, αποζημιώσεων για τις καταστροφές που υπέστησαν, και οι άλλες μαρτυρικές πόλεις και χωριά μας ,90 τον αριθμό, σε ανθρώπους, υποδομές και περιουσίες, κατά τη διάρκεια της κατοχής, από τις Γερμανικές δυνάμεις κατοχής, μέχρι την τελική δικαίωση. Το απαιτεί το καθήκον προς την Πατρίδα και ιδιαίτερα προς αυτούς που εκτελέστηκαν - σφαγιάστηκαν.


Posted: 12 Apr 2013 03:28 AM PDT
Tου Χρήστου Ιακώβου*

Οι κομματοκύνες, κοινώς κομματόσκυλα, άλλως αλυσοδεμένα μυαλά, είναι πολυπληθής πολιτική ομάδα η οποία επιχωριάζει στον Ελληνισμό. Για να γίνεις μέλος της θα πρέπει να υποστείς πολιτική, ενίοτε και εθνική λοβοτομή, δηλαδή να απολέσεις την ανεξάρτητη αξιολογική κρίση. Βασική αρχή της πολιτικής συμπεριφοράς των κομματοκυνών είναι να θεωρείς αμαρτία οποιαδήποτε κριτική διάθεση προς το κόμμα που υπηρετείς. Αν μισήσεις το κόμμα, τότε το κόμμα θα μισήσει εσένα, άρα καταρρέεις, παύεις να υπάρχεις. Η δε τυφλή υποταγή και σταθερή αφοσίωση στο κόμμα προβάλλεται ως η μόνη τους αρετή, η οποία βαφτίζεται ως εντιμότητα και τεκμήριο πολιτικής γνησιότητας.

Προσφιλείς τους φράσεις: «Πάνω απ' όλα το κόμμα!» και εναβρυνόμενοι, «είμαι του τάδε κόμματος μέχρι το κόκαλο!»

Συζητούν με αυτιστική διάθεση και με ακατέργαστες πολιτικά απόψεις πιστεύοντας ότι τεκμαίρουν το αλάθητο, κάνοντας την τρίχα τριχιά, όταν πρόκειται για το κόμμα τους, και ψειρίζοντας την μαϊμού όταν πρόκειται για τους αντιπάλους. Έτσι ψευδαισθάνονται ότι μονοπωλούν την αλήθεια, είτε επαγωγικώς είτε απαγωγικώς, αλλά στην ουσία, τοξικώς για την κοινωνία. Όταν βρίσκεται το κόμμα τους στην εξουσία, την οποία υπεραγαπούν μόνο και μόνο για να την εναρίζουν, είναι βυθισμένοι στη νιρβάνα της πολιτικής ευτυχίας. Ευρισκόμενοι όμως στην αντιπολίτευση, ως κομματικώς ορθόδοξοι, γίνονται αυθωρεί και παραχρήμα καθολικώς διαμαρτυρόμενοι και θυμούνται την καημένη τη Δημοκρατία.

Ποτέ ανώνυμοι και ουδέποτε αξιοπρεπώς επώνυμοι αλλά πάντοτε κομματικώς φερώνυμοι, γιατί στην προσωπική τους ταυτότητα υπερέχει το όνομα του κόμματος τους και όχι η προσωπικότητά τους. Διαβαθμίζονται σ' αυτούς που ικανοποιούνται με ένα κοκαλάκι από τα αποφάγια που τους ρίχνουν οι πιο υψηλά ιστάμενοι και στους πιο «ικανούς» και προνομιούχους, οι οποίοι απαιτούν σωστή μπριζόλα. Τα πλήρη γεύματα είναι για άλλο είδος της δημοσίας μας κονίστρας, τους επαγγελματίες της πολιτικής, αυτούς που ξέρουν οι κομματοκύνες πιστώς να υπηρετούν.

Υποφέρουν, και μαζί τους όλοι μας, από κομματική λογόρροια που εκφέρεται με χαρακτηριστικό πεφυσιωμένο ύφος. Λαμποκοπούν βλακεία και σε πονά το μυαλό να συζητάς μαζί τους. Ό,τι και να πουν εξικνούνται στο ίδιο σημείο... την ωραιοποίηση και απολυτοποίηση του κόμματος. Όταν συναντήσουν κανένα αδήωτο από το κομματικό κατεστημένο και εκλάβουν τα υπονοούμενα και τις νοηματικές προεκτάσεις ως ενάντια του κόμματος, τότε αρχίζουν να τον βλέπουν υπό γωνία. Αν πάλι γίνει πιο ευθύς ασκώντας καυστική κριτική για τις επιλογές του κόμματος, τότε αναλόγως της στιγμιαίας ή μόνιμης σχέσης μαζί του θα υποστεί τις συνέπειες της αυθαιρεσίας τους. Αν τυγχάνει να είναι συνδαιτυμόνας θα γίνουν κακέμφατοι και θα εισπράξει την περιφρόνηση και τη χλεύη για το υπόλοιπο της ώρας. Αν τυγχάνει όμως να είναι στην ίδια κοινωνική συνομάδωση ή στον ίδιο εργασιακό χώρο, αφού πρώτα τον διαβάλουν ως προβληματικό, θα τον περάσουν από καυδιανά δίκρανα.

Τους βλέπουμε να περιφέρονται άλλοτε ως εκθέματα σε κομματικές συγκεντρώσεις, αγαλλιάζοντας σε έξαλλους πανηγυρισμούς, όταν οι ηγέτες τους αρχίζουν τους αφορισμούς και τα «θα», και άλλοτε ως αδέσποτοι σκύλοι στα καφενεία και στις παρέες επιδεικτικώς γαβγίζοντας, οικειοποιούμενοι αυθαιρέτως τις συζητήσεις, το χώρο και το χρόνο. Όσο, όμως, και να φαίνονται κομματικά σκυλιά, στην ουσία πρόκειται για διαβουκολούμενα προβατάκια και στην πραγματικότητα κομπάρσοι βουλιαγμένοι στην ψευδαίσθηση ότι απολαμβάνουν ένα δίλεπτο πρωταγωνιστικό ρόλο τον οποίο τους εκχωρούν οι υψηλοί σεναριογράφοι από τα κόμματα που υπηρετούν.

Αναπόσπαστο μέρος του κομματικού τους έργου είναι οι «ιερές» και εργολαβικές αποστολές, πάντοτε εν ονόματι της δημοκρατίας, τουτέστιν τα άγια τοις κομματοκυσί. Υπενθυμίζουν σε προεκλογικές περιόδους τους ψηφοφόρους το ρουσφέτι για το οποίο μερίμνησαν να μεσολαβήσουν, υποδεικνύοντας εν κατακλείδι ότι ήρθε η ώρα να αποπληρώσουν τα γραμμάτια. Οι πιο θρασείς εξ αυτών προχωρούν να γαργαλήσουν απροθύμους ψηφοφόρους τανταλίζοντας υποσχέσεις για μελλοντικό βόλεμα. Έτσι, απέκτησαν τη διπλή ιδιότητα του πλασιέ της ελπίδας για αδαείς ή επιτήδειους ψηφοφόρους και του εκτελωνιστή συμφερόντων, φιλοδοξιών ή ματαιοδοξιών καιροσκόπων πολιτικών. Η πιο βρόμικη αλλά θελκτική αποστολή από όλες είναι αυτή της δολοφονίας χαρακτήρων των μη «ημετέρων». Είναι άλλωστε γι' αυτούς φυσιολογικό γιατί όποιος ξέρει να κολακεύει ξέρει και να συκοφαντεί ή καλύτερα «ει χωλώ παροικήσει και συ υποσκάζειν μαθήσει».

Υπάρχει μία ειδοποιός διαφορά μεταξύ των κομματοκυνών και των σφουγγοκωλάριων, ενός άλλου ρόλου του δημοσίου μας θεάτρου. Οι πρώτοι συνειδητά στρατεύονται στην υπηρεσία του κόμματος, το οποίο υπηρετούν με φανατισμό ενώ οι δεύτεροι κινούνται μονίμως τυχοδιωκτικά και τους βρίσκεις να παρασιτούν στις παρυφές της εκάστοτε εξουσίας, ανεξαρτήτως χρώματος και ιδεολογίας. Οι κομματοκύνες κινούνται στο φως, γι' αυτό είναι ευδιάκριτοι, ενώ οι σφουγγοκωλάριοι προτιμούν την αμφιλύκη για να κινούνται ιεροκρυφίως και για να μπορούν να ξεγλιστρούν όταν η πυξίδα του συμφέροντος δείχνει άλλη κατεύθυνση.

Έτυχε να συναντήσω κάποτε ένα κομματοκύνα, απ' αυτούς που επιθυμούν να πεθάνουν πιο γρήγορα από τον αρχηγό του κόμματός τους, μόνο και μόνο για να τους εκφωνήσει τον επικήδειο. Μπήκαμε σε πολιτική συζήτηση και στο τέλος συμφώνησε μαζί μου. Όταν όμως ευγενικώς του υπέδειξα ότι αν συμφωνεί μαζί μου θα πρέπει να διαφωνεί με το κόμμα του, αφού σκοτείνιασε το πρόσωπό του και για μερικά δευτερόλεπτα περιπλανήθηκε το βλέμμα του στο άπειρο, συνειδητοποιώντας τη γκάφα που έπαθε και προσπαθώντας να περισώσει τα υπολείμματα κομματικής «αξιοπρέπειας», σαστισμένος μου είπε: «Καλά, αυτό δε σημαίνει ότι συμφωνώ με όλα όσα λες». Τότε τον ρώτησα που ακριβώς διαφωνεί και εμφανώς ταραγμένος κοίταξε το ρολόι και είπε: «Είμαι βιαστικός. Θα τα πούμε μία άλλη φορά». Έβλεπα ατάραχος εκείνο το ανθρωπάκι να απομακρύνεται με την ουρά στα σκέλια επιβεβαιώνοντας εκ νέου την από μακρού διαπίστωση ότι όσο εγγύτερα έρχομαι εις τα κομματόσκυλα άλλο τόσο μικρότερα μου φαίνονται.

Στον Ελληνισμό ανέκαθεν υπήρξε αναγκαία και δεόντως αιτιολογημένη η ύπαρξή τους σε περιόδους εθνικών και κοινωνικών κρίσεων, γιατί ως αλυσοδεμένα μυαλά καθίστανται οι χρήσιμοι ηλίθιοι και οι αχθοφόροι της υποτέλειας για τα ηττημένα μυαλά των ηγεσιών τους. Εξωτερικώς, λειτουργούν ως αγιογράφοι της μυθοποίησης των πολιτικών μεσσιανικών φιγούρων, αυτών που έταξαν στη ζωή τους να «σώσουν» την κοινωνία και το έθνος μας. Εσωτερικώς, λειτουργούν μονίμως ως γελωτοποιοί των αθλίων. Φανταστήκατε ποτέ τι θα έκαναν όλοι εκείνοι οι Δον Κιχώτες της πολιτικής μας ζωής, αν δεν είχαν τόσους οσφυοκάμπτες προθύμως να τους υπηρετούν και να τους καμουφλάρουν την εικόνα με τα θυμιάματά τους;

* Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥΚΕΜ)

www.kostasxan.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.