18 Απρ 2013

Ας μιλήσουμε επιτέλους! 17-4-13

Posted: 17 Apr 2013 11:06 AM PDT
Γνωρίζαμε μέχρι τώρα το Der Spiegel ως ένα νηφάλιο, μετριοπαθές, σοβαρό περιοδικό που πρόσκειται σαφώς στο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD). Κατά καιρούς ακούγονταν κάποια «φάλτσα», που ναι μεν δεν παρέπεμπαν σε μια Bild-οποίηση του περιοδικού αλλά σημείωναν σαφέστατα μία αλλαγή στην οπτική του γωνία.

Με το σημερινό όμως πρωτοσέλιδο και κεντρικό άρθρο φαίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το νέο «αφήγημα» που προσπαθεί να παράσχει ο γερμανικός λαός στον… εαυτό του, με το Spiegel ως παραδειγματικό πεδίο. Σύμφωνα με αυτό, η πολιτική της Γερμανίας όχι απλώς δεν δρα καταπιεστικά και εκμεταλλευτικά απέναντι στις λοιπές χώρες της Ευρώπης, αλλά οι Γερμανοί είναι οι «ριγμένοι», τα «θύματα» της υπόθεσης. Οι «Νότιοι» δεν έχουν βρεθεί σε πρωτοφανή φτώχεια λόγω της λιτότητας, αλλά αντιθέτως τους τρέχουν τα χρήματα από τα μπατζάκια, χρήματα τα οποία αποκρύβουν κακομοιρολογώντας, και περνάνε υπέροχα. Οι πλούσιοί τους είναι υπερβολικά πλούσιοι, και οι φτωχοί όχι και τόσο φτωχοί. Το δέον γενέσθαι είναι να σταματήσει να είναι η μονίμως δύσμοιρη και «ριγμένη» Γερμανία, που πληρώνει για τις διασώσεις των ακαμάτων, το θύμα της υπόθεσης: πρέπει να αναλάβει δράση ώστε να σταματήσει αυτή η αδικία εναντίον της. Υπενθυμίζουμε: δεν τα γράφει η Bild, δεν τα γράφει το Focus, τα γράφει το Spiegel…

Το εξώφυλλο του τρέχοντος τεύχους 16/2013 εικονίζει έναν γεράκο πάνω σε ένα γραφικό γαϊδουράκι, προφανώς ελληνικής εμπνεύσεως, που… του τρέχουν τα πεντακοσάευρα. Ο τίτλος του εξωφύλλου είναι: «ΤΟ ΨΕΥΔΟΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ: πώς οι χώρες της ευρωπαϊκής κρίσης αποκρύβουν την περιουσία τους». Στην σελίδα 64, το κεντρικό άρθρο φέρει τον τίτλο «Φτωχή, καημένη Γερμανία!» με τον υπότιτλο: «Πόσο δίκαιη είναι η Ευρω-διάσωση, όταν οι άνθρωποι των διασωζομένων χωρών είναι πλουσιώτεροι από αυτούς των κρατών-διασωστών; Η συζήτηση για τον εκ νέου διαμοιρασμό των βαρών έχει ήδη καθυστερήσει».

Το περιοδικό προσπαθεί να υποστηρίξει με την χρήση διαγραμμάτων και αριθμών (σσ. 65-66) την άποψη ότι τα νοικοκυριά της Γερμανίας είναι βυθισμένα στην φτώχεια σε σύγκριση με το μέσο νοικοκυριό στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στην Ισπανία, στην Ιταλία. Οι φτωχοί Γερμανοί πληρώνουν από το αιματηρά αποκτηθέν υστέρημά τους την καταναλωτική μανία, την ακόρεστη δίψα για σπατάλη των αφρόνων Νοτίων. Ένα ελλαδικό νοικοκυριό είναι δύο φορές πλουσιώτερο από ένα γερμανικό, μας λέει το Spiegel. Ένα κυπριακό, πάνω από πέντε φορές πλουσιώτερο. Βάλτε στην εξίσωση και την ιδιοκατοίκηση, ενώ οι Γερμανοί μένουν στο νοίκι. Περιουσία, πλούτος και λεφτά για τους Έλληνες, ή τουλάχιστον τους πλουσιώτερους εξ αυτών, μόχθος επίπονης διάσωσης για τους φτωχούς, καημένους Γερμανούς.

Στις σελίδες 66-67 διαφαίνεται και το αφήγημα της «θυματοποίησης» της Γερμανίας λόγω της ήττας της σε δύο παγκοσμίους πολέμους: «Εδώ που τα λέμε, λογικό είναι το μέσο γερμανικό νοικοκυριό να είναι φτωχότερο από αντίστοιχα των κρατών της κρίσης όπως η Ελλάς, η Κύπρος και η Γαλλία. Διότι οι Γερμανοί τον τελευταίο αιώνα υπήρξαν πλειστάκις θύματα ενεργειών με απαλλοτριωτικό χαρακτήρα (σ.σ.: και αναφέρει τον πληθωρισμός της δεκαετίας του '20, τη νομισματική αλλαγή του 1948). Οι περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης έμειναν ανέπαφες από τέτοιες καταστροφές, γιατί είτε αναδείχθηκαν νικήτριες στον πόλεμο, όπως η Γαλλία, είτε παρέμειναν ουδέτερες, όπως η Ισπανία. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, οι πολίτες τους μπόρεσαν με την πάροδο των γενεών να σωρρεύσουν πλούτο».

Μπαίνει δηλαδή στη συζήτηση δειλά – δειλά και για πρώτη φορά ένα αφήγημα του τύπου «είμαστε τα θύματα δύο πολέμων, στους οποίους οι γείτονές μας μάς κατέστρεψαν και τώρα θέλουν να τους πληρώνουμε κιόλας». Αν είμαστε ήδη σε αυτό το σημείο, Θεός φυλάξοι τι θα δούμε σε λίγα χρόνια…

Σημειώνουμε εδώ και έναν αντίλογο: ο τρόπος με τον οποίον η ελληνική διάσωση του συστήματος αφήνει κατ' ουσίαν ανέγγιχτους τους Έλληνες «ολιγάρχες», τους υπερ-πλουσίους (Superreiche κατά το Spiegel) δίδει την βάση για όλην αυτήν την επιχειρηματολογία. Το πού πηγαίνει ο «λογαριασμός της κρίσης» στην Ελλάδα -και κυρίως πού ΔΕΝ πηγαίνει- είναι απολύτως σαφές, και είναι αφελής η άποψη ότι αυτό περνά απαρατήρητο από την γερμανική και ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία και συνακολούθως από την γερμανική και ευρωπαϊκή κοινή γνώμη.

Ένα πάντως είναι σίγουρο: Η Γερμανία που γνωρίζαμε δεν υπάρχει πια. Η Ευρώπη που γνωρίζαμε δεν υπάρχει πια.

Σωτήρης Μητραλέξης


Posted: 17 Apr 2013 09:45 AM PDT

  • Οι εγγυήσεις μπαίνουν αναλόγως του εισοδήματος και της οικονομικής κατάστασης, αναλόγως του πολιτικού παρελθόντος ή αναλόγως του εγκλήματος που έχει διαπραχθεί;
  • Πόσοι Έλληνες πολίτες προφυλακίστηκαν για οικονομικά εγκλήματα (αδυναμία πληρωμής στο δημόσιο) επειδή δεν είχαν χρήματα ούτε για εγγύηση;
Ενώ ο πρώην υπουργός είχε επιδοθεί σε ακατάσχετη ψευδολογία και απειλές, παρ' όλα αυτά τον άφησαν ελεύθερο με εγγύηση!!
Αμφότεροι κατηγορούνται ότι δεν δηλώσαν στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης του 2008 καταθέσεις ύψους 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων στην τράπεζα HSBC στη Γενεύη. Οι επίμαχες τραπεζικές καταθέσεις εντοπίστηκαν στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ.

Η ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην υπουργού και της συζύγου του ασκήθηκε μετά τα στοιχεία που απέστειλε η αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τα πόθεν έσχες. Ωστόσο, η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι σε βαθμό πλημμελήματος, καθώς ο νόμος που διώκει σε κακούργημα την παράλειψη δήλωσης περιουσιακών στοιχείων αυστηροποιήθηκε το 2010 ενώ το συγκεκριμένο αδίκημα φέρεται να τελέσθηκε το 2008...!!!

Πάντως, στο υπόμνημα που είχε καταθέσει στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής ο κ. Παπαντωνίου έχει υποστηρίξει ότι ο εν λόγω τραπεζικός λογαριασμός αποτελούσε περιουσιακό στοιχείο της συζύγου του από τον προηγούμενο γάμο της, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:
«Είναι γεγονός ότι η σύζυγός μου, Σταυρούλα Κουράκου, διατηρούσε λογαριασμό στην Ελβετική τράπεζα HSBC στην Γενεύη. 
Ο συγκεκριμένος λογαριασμός ανοίχτηκε εν αγνοία μου και τα χρήματα που κατατέθηκαν σε αυτόν αποτελούν ουσιαστικά χρήματα της συζύγου μου και του τέως συζύγου της Θεόδωρου Ουσταμπασίδη. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν δικά μου χρήματα και εξ όσων έχω πληροφορηθεί στον συγκεκριμένο λογαριασμό κατατέθηκαν το έτος 2000 συγκεκριμένα ποσά (συνολικά τρεις καταθέσεις) και μέχρι το κλείσιμο αυτού δεν υπήρξε ουδεμία άλλη κατάθεση. Τα χρήματα αυτά κατατέθηκαν ως διαπίστευμα για τις σπουδές και την αποκατάσταση των δύο υιών του Αλέξανδρου και Στέφανου-Σωτηρίου Ουσταμπασίδη».
Ο κ. Παπαντωνίου προσθέτει πάντως πως «μέρος των χρημάτων της συζύγου μου, που κατατέθηκαν στον συγκεκριμένο λογαριασμό, είναι χρήματα που είχε δικαίωμα να αναλαμβάνει σταδιακά από κοινούς τραπεζικούς μας λογαριασμούς (ήδη δηλωθέντες) που τηρούσαμε στην Ελλάδα και κυρίως στην Alpha Bank».


Posted: 17 Apr 2013 09:20 AM PDT
Τα πράγματα πάνε καλά και προσεχώς ακόμη καλύτερα. Θα χρειαστεί όμως ακόμη ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους, που τώρα κατέχει ο επίσημος τομέας (OSI), δηλαδή τα κράτη-μέλη της Ε.Ε., η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ. Κάπως έτσι περιγράφουν τα πράγματα κυβέρνηση και δανειστές, δηλώνοντας ικανοποίηση και ανακούφιση από την κατάληξη των διαπραγματεύσεων.

Το προαναγγελθέν νέο «κούρεμα» τοποθετείται τον Σεπτέμβριο, μετά τις γερμανικές εκλογές. Θα χρειαστεί όμως να συμφωνήσουν πρώτα οι Γερμανοί. Αφού πεισθούν βέβαια ότι το πρόγραμμα βγαίνει και δημιουργεί πρωτογενές πλεόνασμα.

Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Η ελληνική κοινωνία είναι γονατισμένη και η οικονομία στα όρια της ολικής καταστροφής. Η ανεργία πλησιάζει το 30% και η συνολική μείωση του ΑΕΠ το 25%. Οι πολίτες υποφέρουν από την υπερφορολόγηση και τη συνεχή μείωση εισοδημάτων.

Κυβέρνηση και τρόικα εμμένουν στη λογική τού όσο η πραγματικότητα απέχει από τις προβλέψεις μας τόσο το χειρότερο γι' αυτήν. Γιατί δεν εξηγείται αλλιώς η παραδοχή του κ. Π. Τόμσεν του ΔΝΤ ότι σε τουλάχιστον 5 σημεία (υπερφορολόγηση μισθωτών, πάταξη φοροδιαφυγής, μείωση τιμών, απελευθέρωση αγοράς και επαγγελμάτων) το πρόγραμμα έχει αποτύχει.

Μπορεί ο κ. Τόμσεν να «δείχνει» προς την κυβέρνηση, χρεώνοντάς της μερίδιο ευθύνης. Ωστόσο η ομολογία αποτυχίας δεν συνοδεύεται από κάποια προσπάθεια αλλαγών στις υποκειμενικές και αντικειμενικές αστοχίες του ελληνικού προγράμματος. Οπως ακριβώς είχε συμβεί δηλαδή και με το «λάθος» πολλαπλασιαστή της ύφεσης.

Είναι τουλάχιστον αστείο όμως, την ίδια στιγμή, το ΔΝΤ, σε έκθεσή του, να θορυβείται από τη συρρίκνωση κατά 0,2% της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη και από τις τοξικές τράπεζες της περιφέρειας. Και είναι σίγουρα υποκριτικό να εκτιμά ότι τα μέτρα που λαμβάνονται, και στην Ελλάδα, είναι αναποτελεσματικά και διευρύνουν το χάσμα Βορρά - Νότου!

Για συνταγή αποτυχίας κάνει λόγο και η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς», καλώντας τη Γερμανίδα καγκελάριο να σταματήσει τη λιτότητα και να επιτρέψει την έκδοση ευρωομολόγων.

Ομως, η κ. Μέρκελ κωφεύει επιδεικτικά και ναρκοθετεί την τραπεζική ένωση, ζητώντας τροποποίηση των ευρωπαϊκών συνθηκών. Η γερμανική αντίληψη για την Ευρώπη υπονομεύει σήμερα κάθε προσπάθεια ενοποίησης. Και δεν επιτρέπει καμία αισιοδοξία για το άμεσο μέλλον.


Posted: 17 Apr 2013 08:58 AM PDT
Εξουσία είναι η δυνατότητα που έχει κάποιος να επιβάλει τη θέλησή του σε κάποιον άλλον. Ο εξουσιαστής μπορεί να κάνει ό,τι θέλει (μας λέει ο Kourt Lenk), ενώ ο εξουσιαζόμενος μπορεί απλά να θέλει ό,τι κάνει.

Από τα πιο πάνω και μόνο προκύπτει ότι προκειμένου να επιβληθεί η θέληση του εξουσιαστή, εφόσον ο εξουσιαζόμενος δεν συμφωνεί σ΄ αυτό με την ελεύθερη βούλησή του, απαιτείται να επιβληθεί με τη βία. Βλέπουμε λοιπόν ότι συστατικό στοιχείο της εξουσίας είναι η βία. Δηλαδή εξουσία και βία είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Εξουσία χωρίς δυνατότητα επιβολής της με τη βία δεν υπάρχει.

Σε πολιτικό επίπεδο, αν οι εξουσιαζόμενοι πολίτες αποδέχονται τους κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού, μέσα από ένα γενικά αποδεκτό θεσμικό πλαίσιο, τότε η άσκηση βίας προκειμένου να επιβληθεί η νόμιμα εκφρασμένη βούληση των εξουσιαστών, είναι γενικά αποδεκτή. Σε περίπτωση όμως που οι θεσμικοί κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού δεν γίνονται (για κάποιο λόγο) αποδεκτοί πλέον και από τους εξουσιαζόμενους ή παραβιάζονται από τους εξουσιαστές, τότε η ασκούμενη πολιτική βία είναι γενικά παράνομη και δίνει το δικαίωμα στους εξουσιαζομενους να αντισταθούν.

Αν δεν αντισταθούν, η κατάσταση θα εκτραχυνθεί και θα χειροτερεύσει σε βάρος των εξουσιαζόμενων. Κανείς δεν πρόκειται να τους λυπηθεί ούτε να τους βοηθήσει. Οι ίδιοι μόνο μπορούν να βοηθήσουν τους εαυτούς τους.

Πέτρος Χασάπης


Posted: 17 Apr 2013 08:38 AM PDT
Πριν από λίγη ώρα έγινε γνωστή μία απόπειρα δολοφονίας που έγινε σήμερα κατά του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Συγκεκριμένα, μέσω επιστολής που περιείχε "δηλητήριο", όπως αναφέρει η CIA, επιχειρήθηκε να δολοφονηθεί ο αμερικανός πρόεδρος.
Παρόμοια επιστολή στάλθηκε αλλά εντοπίσθηκε εγκαίρως από τις μυστικές υπηρεσίες ασφάλειας των ΗΠΑ και στον γερουσιαστη Roger Wicker.

Φαίνεται πως κάποιοι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν με πάρα πολύ γρήγορους βηματισμούς μία ένταση στις ΗΠΑ. Και είναι γνωστό πως όταν οι ΗΠΑ δέχονται πίεση (με οποιοδήποτε τρόπο, αλλά κυρίως μέσω τρομοκρατικών ενεργειών), τότε έχουν έναν μοναδικό τρόπο να την εξάγουν, είτε στοχευμένα είτε σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Εν αναμονή των ό,ποιων εξελίξεων για την απόπειρα δολοφονίας του αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, αλλά και τυχόν άλλων εξελίξεων στις ΗΠΑ, ευελπιστούμε πως τέτοιας μοφής περιστατικά δεν θα λειτουργήσουν ως καταλύτες για την εκκίνηση ισχυρότερων δράσεων (σε μορφή απαντήσεων) εκ μέρους των ΗΠΑ.

Κωνσταντίνος


Posted: 17 Apr 2013 07:25 AM PDT

  • Ακόμα και η Αιγυπτιακή τηλεόραση έχει συγκλονιστεί με την θαυματουργική παρουσία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στα δύο κοριτσάκια που επέζησαν μετά απο 15 ημέρες θαμένα με την δολοφονημένη μητέρα τους

Κι όμως συμβαίνουν θαύματα! Ένας Μουσουλμάνος στην Αίγυπτο σκότωσε τη γυναίκα του και την έθαψε με τα δύο κοριτσάκια τους, το ένα ήταν μωρό και το άλλο 8 ετών.

Τα κορίτσια τα έθαψε ζωντανά!! Στην συνέχεια κατήγγειλε στην αστυνομία ότι τα κορίτσια είχαν σκοτωθεί απο έναν θείο τους. Ύστερα από 15 μέρες πέθανε ένα άλλο μέλος από το σόι τους. Οι συγγενείς του αποφάσισαν να τοποθετήσουν το νεκρό στον τάφο όπου βρισκόταν η γυναίκα και τα δύο του παιδιά.

Όταν άνοιξαν τον τάφο για την κηδεία, οι παρευρισκόμενοι δεν πίστευαν στα μάτια και στα αυτιά τους: Βρήκαν κάτω από το χώμα τα δύο κοριτσάκια ΖΩΝΤΑΝΑ!!! Το εκπληκτικό γεγονός διαδόθηκε σαν αστραπή σ' όλη τη χώρα και ο πατέρας των παιδιών ετοιμάστηκε για τη θανατική ποινή. Όπως ήταν φυσικό, οι ερωτήσεις έπεσαν βροχή πάνω στο μεγαλύτερο παιδί προκειμένου να τους διαφωτίσει για το πώς επέζησαν.

Ένας άνδρας, ο οποίος φορούσε λευκά ρούχα που έλαμπαν σαν τον ήλιο, με χέρια ματωμένα από πληγές, ερχόταν και μας έδινε φαγητό, ήταν η απάντηση της μικρής. Ακόμη, ο άνθρωπος αυτός ξυπνούσε και τη μαμά μου για να περιποιηθεί την αδελφή μου.

Το εθνικό αιγυπτιακό κανάλι, το οποίο πήρε τη συνέντευξη, μετάδωσε μέσω της (μουσουλμάνας) δημοσιογράφου: «Ο άνδρας αυτός δε μπορεί να ήταν άλλος από τον ΙΗΣΟΥ, διότι κανείς άλλος δεν κάνει τέτοιου είδους πράγματα!».

Μπορεί μεν οι μουσουλμάνοι να δέχονται ότι ο «ISA» (Ιησούς) τα έκανε όλα αυτά, αλλά οι πληγές δείχνουν ότι πραγματικά σταυρώθηκε, όπως επίσης είναι ξεκάθαρο ότι ο Ιησούς ΖΕΙ. Εξάλλου, κανείς δε διανοήθηκε να μη βασιστεί στα λόγια του κοριτσιού, γιατί ούτε αυτή ούτε η αδελφούλα του θα ήταν δυνατό να επιζήσουν αν δε συνέβαινε ένα πραγματικό θαύμα.

Οι ηγέτες των μουσουλμάνων βρίσκονται αντιμέτωποι μ' ένα αδιέξοδο, καθώς ούτε την αυθεντικότητα του θαύματος μπορούν να αμφισβητήσουν ούτε και να περιορίσουν την έκταση που πήρε η δημοσιότητα της όλης ιστορίας.


Posted: 17 Apr 2013 06:58 AM PDT
Μόνο ο Σαμαράς βλέπει φως στο τούνελ!

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το βήμα του συνεδρίου του Economist μίλησε για «φως στο τούνελ» όσον αφορά στην ελληνική οικονομία, ενώ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην έκθεση του κάνει λόγο για ανάπτυξη από το 2014 της τάξεως του 0,6%. Πρόκειται για μία εικόνα εντελώς πλασματική, που απέχει παρασάγγας από την πραγματικότητα και προσβάλει τη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών.

Τα στοιχεία όχι μόνο δεν αφήνουν περιθώρια να διαφανεί φως στο τούνελ, αλλά καταδεικνύουν πίσσα σκοτάδι (μόνο με λάμπα βλέπουμε...). Είναι αδιανόητο από ύφεση έκτης συνεχόμενης χρονιάς και σε ποσοστό της τάξεως του 4,2%, όπως προβλέπει το ΔΝΤ στην έκθεση του να «κλείνει» το 2013, να υπάρξει την επόμενη ημέρα ανάπτυξη 0,6%. Αυτά ούτε με μαγικά δεν γίνονται.

Πόσο μάλλον, όταν η ανεργία έχει φτάσει στο 27,2% και οι προβλέψεις την θέλουν να εκτινάσσεται και πάνω από το 30% τους επόμενους μήνες. Οι μισθοί έχουν καταβαραθρωθεί, οι επιχειρήσεις φεύγουν από τη χώρα και καμία νέα επένδυση δεν γίνεται και δεν πρόκειται να γίνει όσο υπάρχει αυτό το ανασφαλές περιβάλλον στην Ελλάδα με το φορολογικό σύστημα να το έχει κάνει φυσαρμόνικα ο κ. Στουρνάρας.

Εκτιμά ο κ. Σαμαράς ότι στο τέλος του έτους θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα. Είναι το ανέκδοτο των τελευταίων χρόνων, όπως και το ότι βγαίνουμε ξανά στις αγορές. Το πρωτογενές πλεόνασμα δημιουργείται από την εποχή Παπακωνσταντίνου, ο κ. Βενιζέλος το θεωρούσε δεδομένο ως υπουργός Οικονομικών για τις αρχές του 2012 και τώρα μετατίθεται για το τέλος του 2013. Ζήσε Μάη μου...

Την ίδια στιγμή, τα δημόσια έσοδα καταρρέουν, με τη «μαύρη τρύπα» να ξεπερνά τα 3 δις ευρώ, οι στόχοι του ελλείμματος είναι άπιαστοι και ακόμη δεν έχουν εφαρμοστεί τα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση με το τελευταίο μνημόνιο που της επέβαλε η τρόικα. Εκτός και αν πιστεύει πώς με τις απολύσεις στο Δημόσιο, τη συνέχιση του χαρατσιού της ΔΕΗ ή τον ενιαίο φόρο ακινήτων όπως θα το μετονομάσει και τις αστείες ρυθμίσεις των χρεών θα έρθει ανάπτυξη.

Και πού; Σε ένα περιβάλλον Ευρωπαϊκό και διεθνές που συνεχώς επιδεινώνεται. Όπως το ίδιο το ΔΝΤ αναφέρει στην έκθεση του ο κίνδυνος του «δημοσιονομικού γκρεμού» παραμένει για την Ε.Ε. και σχετίζεται βραχυπρόθεσμα με την ανησυχία που προέκυψε από τα πρόσφατα γεγονότα στην Κύπρο, την πολιτική ανησυχία στην Ιταλία και τις ευπάθειες των χωρών της περιφέρειας, ενώ μεσοπρόθεσμα ελλοχεύει ο κίνδυνος της κόπωσης από τη σκληρή προσπάθεια προσαρμογής και την παρατεταμένη λιτότητα. Για την Ευρωζώνη το Ταμείο αναμένει ύφεση 0,3% το 2013 και επιστροφή στην ανάπτυξη το 2014 με ρυθμό 1,1%.

Είναι λοιπόν αφελής να πιστεύει κανείς πώς θα έρθει ανάπτυξη από το 2014, όταν οι άνεργοι και οι μη εργαζόμενοι στη χώρα είναι 1.000.000 περισσότεροι από αυτούς που εργάζονται, όλοι οι παραγωγικοί τομείς έχουν καταρρεύσει και οι τράπεζες παλεύουν να μην βάλουν «λουκέτο», όταν μάλιστα η Γερμανία απειλεί με κατάσχεση των καταθέσεων.

Θέλουν απλά, με ενέσεις αέρα κοπανιστού, δήθεν αισιοδοξίας, να κρατήσουν όρθιους τους Έλληνες για να μπορούν να τους «πίνουν» το αίμα.



Posted: 17 Apr 2013 06:55 AM PDT
Κανένας τομέας δεν έχει καταστραφεί σε τέτοιο βαθμό από την ύφεση όσο η παροχή υπηρεσιών υγείας. Οι φαρμακευτική περίθαλψη και η πρόσβαση των ασθενών σε ιατρικές υπηρεσίες θεωρήθηκαν από την τρόικα ως περιττά έξοδα που έπρεπε να περικοπούν. Και ενώ κάνεις δεν αμφισβητεί ότι υπήρχαν ύποπτες δαπάνες που θα επιβαλλόταν όχι μόνο να κοπούν αλλά να ελεγχτούν και από τη Δικαιοσύνη η όλη κατάσταση έχει πλέον φτάσει στο άλλο άκρο όπου ο ασφαλισμένος πλέον πληρώνει υποχρεωτικά το ταμείο του και αναγκάζεται να αναπληρώσει και γιατρό και φάρμακα από την τσέπη του όταν έχει ανάγκη.

Οι αρμόδιοι υπουργοί πανηγυρίζουν κάθε φορά που ανακοινώνεται ότι πέτυχαν μια ακόμα μείωση εξόδων στην Υγεία διότι όπως λένε η περικοπή των δαπανών είναι αναγκαία για την «ανόρθωση της οικονομίας». Είναι όμως έτσι; Διότι για τις λεγόμενες «προηγμένες χώρες», που οι εκπρόσωποι τους επιβάλουν στην Ελλάδα αυτά τα μέτρα, οι δαπάνες υγείας δεν θεωρούνται ως έξοδα αλλά ως επένδυση. Ίσως γιατί ένας υγιής γερμανός εργαζόμενος, που δεν ανησυχεί και για τα παιδιά του αν συμβεί κάτι κακό, είναι πιο αποδοτικός από έναν έλληνα εργαζόμενο που δεν ξέρει αν το φάρμακο που μπορεί να χρειάζεται θα καλύπτεται η όχι από τη «λίστα» που συνεχώς πετσοκόβεται για να μειωθούν τα έξοδα.

Στην Ελλάδα δεν έχουν τιμολογηθεί νέα φάρμακα τα τελευταία δυο χρόνια. Έχει υπολογίσει κάνεις το κόστος για τους ασθενείς που είχαν ανάγκη τις νέες θεραπείες; Σίγουρα όχι. Τα ΜΜΕ ξέρουν μόνο να παπαγαλίζουν τους πανηγυρισμούς των πολιτικών ότι η φαρμακευτική δαπάνη έχει μειωθεί κατά 41% από το 2009! Δεν χρειάζεται να είναι κάνεις ειδικός για να καταλάβει ότι δεν μπορεί οι μισές δαπάνες για την υγεία τα προηγούμενα χρόνια να ήταν αποτέλεσμα «σπατάλης».

Ακόμα όμως και αν «ξεχάσουμε» το ότι η υγεία είναι το ύψιστο αγαθό που υπάρχει και μείνουμε στα οικονομικά νούμερα που κυριαρχούν τα τελευταία χρόνια στη ζωή μας, οι επενδύσεις στην υγεία μπορεί να είναι πολύ πιο αποτελεσματικές από τις «περικοπές». Σύμφωνα με μία έρευνα που έκανε ένας γερμανός καθηγητής, ο Dennis Ostwal, στη Γερμανία ένας στους επτά εργαζομένους απασχολείται στον κλάδο της υγείας, οι εξαγωγές του κλάδου αντιστοιχούν στο 7% των συνολικών εξαγωγών της Γερμανίας, ενώ η προστιθέμενη αξία που δημιουργήθηκε από τον τομέα της υγείας υπολογίζεται σε 224 δις. ευρώ.

Αυτά είναι τα νούμερα σε μια «προηγμένη» χώρα, που η ηγεσία της απαιτεί από εμάς να κόψουμε και την ασπιρίνη, και με την δικιά μας ηγεσία να το δέχεται και να πανηγυρίζει κάθε φορά που πετυχαίνει μια «περικοπή». Τι λείπει από την Ελλάδα για να κάνει τις δικές της επενδύσεις στο τομέα της υγείας και των φαρμάκων αντί να κάνει μόνο περικοπές; Ειδικούς επιστήμονες και δυνατά μυαλά έχουμε και μάλιστα οι περισσότεροι άνεργοι. Θα μπορούσε και η Ελλάδα να αναπτύξει τον τομέα της υγείας και της φαρμακοβιομηχανίας έτσι ώστε αντί για περικοπές να επιτευχθεί και η πολυδιαφημιζόμενη ανάπτυξη. Το μόνο που λείπει είναι η πολιτική βούληση για να δοθούν λίγο πιο έξυπνες λύσεις από το γνωστό «πονάει πόδι – κόψει κεφάλι»

Λεύκη


Posted: 17 Apr 2013 06:47 AM PDT
Θλιβερό το θέαμα του κυρίου Δένδια, που διατηρούσε κάποια ίχνη σοβαροφάνειας, να απαντά με επιχειρήματα τύπου "είστε ψεκασμένοι" σε κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Δυστυχώς ο κύριος Δένδιας δεν γνωρίζει ότι κατέχει την θέση του από την ψήφο εμπιστοσύνης που του έδωσαν ο κύριος Βορίδης και ο κύριος Κουβέλης, οι οποίοι έχουν καταθέσει ερωτήσεις στο κοινοβούλιο για τους αεροψεκασμούς.

Υπ' αυτή την οπτική, θα μπορούσαμε και εμείς να κάνουμε χιούμορ. Δεν μας αφήνουν όμως οι τραγικές καταστάσεις που έρχονται κύριε Δένδια, για τις οποίες φέρετε μερίδιο ευθύνης.

Πάντως ο Βασίλης Καπερνάρος, τεκμηρίωσε και νομικά γιατί ο κύριος Δένδιας παίρνει το χρίσμα του "ψεκασμένου":
«Απάντηση στον Υπουργό…
Η επιχειρηματολογία του «ψεκάσματος» ευτελίζει όποιον ενσαρκώνει έναν θεσμό. Δυστυχώς εγώ και οι «ομοϊδεάτες» μου, έχουμε την βεβαιότητα ότι οι Υπουργικοί θώκοι πρέπει να καταλαμβάνονται από πρόσωπα που, το ελάχιστον, αντιδικούν με επιχειρήματα.
Πάντως, ψεκασμένος είναι ο ίδιος, όπως το εννοεί με την ομολογία του -ως αποδεικτικό στοιχείο – σύμφωνα με το άρθρο 178 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας».

Posted: 17 Apr 2013 06:25 AM PDT
Γράφει ο Νίκος Ελευθερόγλου

Τυχαίο; Δεν νομίζουμε. Ξαφνικά το ίδιο κέντρο, την ώρα που τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος βρίσκονται σε δύσκολη θέση, ο ΟΗΕ, «πιέζει» για επίλυση τόσο του Σκοπιανού όσο και του Κυπριακού και φυσικά όχι με τους καλύτερους όρους για τον Ελληνισμό. Για το Σκοπιανό οι πληροφορίες που διέρρευσαν περί… Ανω Μακεδονίας προκάλεσαν αντιδράσεις στην Αθήνα, ενώ το σχέδιο για επίλυση που ετοιμάζεται για την Κύπρο φέρεται ότι είναι copy paste (αντίγραφο) του κατάπτυστου σχεδίου Ανάν, που διέλυε την Κυπριακή Δημοκρατία και προετοίμαζε τον αφελληνισμό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρει στο ιστολόγιό του ο ανταποκριτής του Μega και του «Εθνους» Μιχάλης Ιγνατίου επικαλούμενος διπλωματικές πηγές στη Νέα Υόρκη, η πρωτοβουλία ανήκει στον Αλεξάντερ Ντάουνερ, ειδικό σύμβουλο του γ.γ. του ΟΗΕ στο Κυπριακό, με τη σύμφωνη γνώμη της βρετανικής κυβέρνησης, η οποία φέρεται ότι έπεισε και την Ουάσινγκτον.

Ο Μ. Ιγνατίου αναφέρει ότι προωθείται σχέδιο λύσης στο πνεύμα του Σχεδίου Ανάν, το οποίο ενδέχεται να περιλαμβάνει και επιπλέον πρόνοιες δυσμενέστερες του αρχικού σχεδίου, που τέθηκε σε δημοψήφισμα το 2004. Να σημειώσουμε ότι το 75,83% των Ελληνοκυπρίων είπε «όχι» στο Σχέδιο Ανάν, ενώ το 24,17% του κυπριακού λαού ψήφισε υπέρ στο σχετικό δημοψήφισμα που έγινε τον Απρίλιο του 2004. Προφανώς οι εμπνευστές της νεκρανάστασης του καταδικασμένου σχεδίου πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να πείσουν εκβιάζοντας τους Κυπρίους ακόμη μια φορά.

Την ίδια ώρα η Τουρκία είναι μόνο μία από τις 15 χώρες στον κόσμο που αύξησαν τα στρατιωτικά τους κονδύλια το 2012 και κατέχει μία από τις πρώτες έξι θέσεις στη σχετική κατάταξη. Σύμφωνα με την έκθεση του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Ειρήνη της Στοκχόλμης η Τουρκία διέθεσε πέρυσι πάνω από 18 δισεκατομμύρια δολάρια. Οσο για την Ελλάδα, είναι μεταξύ των 60 χωρών που μείωσαν τα στρατιωτικά τους κονδύλια. Συνολικά οι στρατιωτικές δαπάνες όλων των χωρών του κόσμου έφθασαν το 1,75 τρισ. δολάρια, ποσόν το οποίο αντιστοιχεί στο 2,5% του παγκόσμιου ΑΕΠ.


Ο στραγγαλισμός της Κύπρου, προοίμιο για νέο σχέδιο Ανάν;

Η Ευρωζώνη, υπό την καθοδήγηση της Γερμανίας, με τη συνενοχή της πλειοψηφίας των υπόλοιπων μελών της ευρωζώνης και την ηχηρή και ένοχη σιωπή της ελληνικής κυβέρνησης, αποφάσισε να καρατομήσει την κυπριακή οικονομία με πρωτοφανή μέτρα διάλυσης του τραπεζιτικού της συστήματος, και ρίξιμο στον οικονομικό καιάδα εκατοντάδων χιλιάδων Κυπρίων.

Οι ευθύνες της κυπριακής άρχουσας ελίτ, και των κυπριακών κυβερνήσεων (Χριστόφια, Αναστασιάδη) είναι προφανείς και αυταπόδεικτες. Και όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές, η συντήρηση και αναπαραγωγή ενός οικονομικού μοντέλου στηριγμένου σε εξωτερικούς πόρους, παρ' ότι αποτελεί εν πολλοίς συνέπεια της κατοχής, δεν είναι βιώσιμη. Επιπλέον καθιστά την Κύπρο ευάλωτη σε κάθε είδους πιέσεις και εκβιασμούς.

Αν σε όλα αυτά προστεθεί η άθλια οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και η μεταβολή της σε αποικία χρέους, τότε η συγκυρία γίνεται ακόμα πιο τραγική και επικίνδυνη.

Ο οικονομικός στραγγαλισμός της Κύπρου όμως, δεν έγινε απλώς για οικονομικούς λόγους και όχι μόνο από τους Γερμανούς. Σε αυτήν συνέργησαν και οι Αμερικανοί (μέσω του ΔΝΤ) και οι Εγγλέζοι. Θεώρησαν την οικονομική κρίση ως ευκαιρία να καθυποτάξουν ολοκληρωτικά τον κυπριακό ελληνισμό, και να επαναφέρουν άμεσα μια νέα έκδοση του σχεδίου Ανάν, που εννέα χρόνια πριν, στις 24 Απριλίου του 2004, απέρριψε ο κυπριακός λαός υπό την ηγεσία του Τάσσου Παπαδόπουλου. Γι' αυτό, και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ έσπευσε να θεωρήσει κατάλληλη τη στιγμή για την προώθηση εκ νέου «λύσης του Κυπριακού» σε συμφωνία με τον ενεδρεύοντα νεοθωμανισμό του Ερντογάν και του Νταβούντογλου.

Γι' αυτό, ο ελληνισμός στην Ελλάδα και την Κύπρο, πρέπει να τεθεί άμεσα σε επιφυλακή και παράλληλα με την οικονομική και πολιτική αλληλεγγύη στους Κύπριους ενάντια στον στραγγαλισμό τους, να εμποδίσει την ανάπτυξη κάποιου νέου σχεδίου κατακρεούργησης και τουρκοποίησης της νήσου. Σ' αυτά τα πλαίσια, η Συντονιστική Επιτροπή Υποστήριξης Αγώνα για Ελεύθερη Κύπρο (ΣΕΥΑΕΚ) καθώς και το Σωματείο «Συμπαράσταση Αγώνα Κύπρου» (ΣΑΚ), με την υποστήριξη της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδος οργανώνουν κατά την ένατη επέτειο του ιστορικού όχι στο σχέδιο Ανάν, εκδήλωση συμπαράστασης και εγρήγορσης.

Στις 24 Απριλίου 2013, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών, Σίνα και Δαφνομήλη 1Α (δίπλα στο Γαλλικό Ινστιτούτο), θα πραγματοποιηθεί σχετική εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και υποψήφιο για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργο Λιλλήκα.
Μαζί του θα μιλήσουν ο Νίκος Κουτσού (βουλευτής της κυπριακής βουλής), ο Γιώργος Καραμπελιάς (συγγραφέας, εκδότης του περιοδικού Άρδην), και ο Μανώλης Μηλιαράκης (πρόεδρος της ΣΕΥΑΚ).
Την εκδήλωση θα συντονίζει ο πρόεδρος της ΣΑΚ αντιστράτηγος ε.α. Δημήτρης Αλευρομάγειρος, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Λεωνίδας Μασσοστασής, (πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδος).
Ώρα πραγματοποίησης της εκδήλωσης 19.30.

ΣΕΥΑΕΚ-ΣΑΚ

Posted: 17 Apr 2013 05:58 AM PDT

Ο Πρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ κ. Γεωργίου διώκεται για κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα, μετά τις καταγγελίες μελών της ΕΛ.ΣΤΑΤ για παραποίηση στοιχείων προκειμένου να μπει η χώρα σε καθεστώς Μνημονίου.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Προβόπουλος έχει δεχθεί σειρά έντονων επικρίσεων για τις παραλείψεις του στον έλεγχο της βιωσιμότητας του τραπεζικού τομέα και της ανυπαρξίας ελέγχου προς αυτή την κατεύθυνση. Τον τελευταίο καιρό έχουν αναδειχθεί και οι ευθύνες του στο θέμα της αγοράς «κόκκινων δανείων», από επενδυτικά κεφάλαια γερμανικών συμφερόντων, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του δανειολήπτη.

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου κ. Δημητριάδης έχει πασίδηλες ευθύνες για όλα όσα συνέβησαν στην Κύπρο, αρνείται να παράσχει στοιχεία στη Βουλή για τις εκροές καταθέσεων. Όπως αρνείται και να παραιτηθεί μετά τη γενική κατακραυγή.

Την ίδια άρνηση επιδεικνύουν τόσο ο κ. Προβόπουλος όσο και ο κ. Γεωργίου στην Ελλάδα, που διευκολύνονται από τη σιωπή και την αφωνία της Ελληνικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από το Βερολίνο έχει διαμηνυθεί στην ελληνική πλευρά, να μην διανοηθεί να προχωρήσει στην αντικατάσταση του κ. Γεωργίου από την ΕΛ.ΣΤΑΤ ενώ υπάρχει και δυσφορία για τη δίωξη που του άσκησε η Δικαιοσύνη.

Από την άλλη πλευρά, η ΕΚΤ και το Βερολίνο περιβάλουν με εμπιστοσύνη τον κ. Προβόπουλο και αντιτίθενται σε οποιαδήποτε πρόθεση αντικατάστασης του.

Εκεί όμως που έπεσαν κυριολεκτικά οι μάσκες, είναι στην περίπτωση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου κ. Δημητριάδη.

Παρά το γεγονός ότι συγκεντρώνει τη γενική κατακραυγή και αποδοκιμασία, ο Πρόεδρος της ΕΚΤ κ. Μάριο Ντράγκι, με εντολή Σόιμπλε, απείλησε την Κυπριακή Δημοκρατία με παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αν εξαναγκάσει σε παραίτηση τον κ. Δημητριάδη.

Η ασπίδα προστασίας του Βερολίνου σε όλους αυτούς, σίγουρα δεν είναι τυχαία.

Και οι τρεις εξυπηρετούν τις στρατηγικές επιδιώξεις της Γερμανίας αλλά και την πολιτική της φτωχοποίησης σε Ελλάδα και Κύπρο.

Από κοντά και κάποιοι... πρόθυμοι, όπως ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλος, που χθες επέκρινε τον κ. Μιχάλη Καρχιμάκη για την κριτική που ασκεί στον κ. Προβόπουλο.

Ο καθένας πλέον μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.


Πεπόνης και Μουζακίτης διέταξαν έρευνα για τον... Προβόπουλο
ΕΞΕΛΙΞΗ – ΒΟΜΒΑ σύμφωνα με ασφαλέστατες πηγές

Μετά και τις δημόσιες παρεμβάσεις Καρχιμάκη για τις δυο υποθέσεις
Έρευνα για τις ευθύνες του διοικητή της ΤτΕ Γιώργου Προβόπουλου σχετικά με την υπόθεση γύρω από την έρευνα της BlackRock, αλλά και το σκάνδαλο της Proton!

Η εξέλιξη αυτή μας δικαιώνει απόλυτα αφού εδώ και μήνες επιμένει να ασχολείται με αυτές τις σκοτεινές υποθέσεις που εξακολουθούν να τελούν υπό το καθεστώς αδιαφάνειας. Φαίνεται ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς ασχολήθηκαν εκτενώς τόσο με τα στοιχεία που έχουμε δημοσιεύσει κατά καιρούς αλλά και με τις δημόσιες παρεμβάσεις Καμμένου αλλά και πολιτικών από τα άλλα κόμματα, ακόμα και το ΠΑΣΟΚ οπως ο Μιχάλης Καρχιμάκης.

Ειδικά ο τελευταίος έχει καταφερθεί ευθέως και κατά της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση Proton αλλά και για τις Offshore των τραπεζών που έμειναν στο απυρόβλητο όπως είχαμε αποκαλύψει από την πρώτη στιγμή.

Εφ' όσον η πληροφορία μας επιβεβαιωθεί, θα μιλάμε για εξέλιξη που θα συγκλονίσει το οικονομικο – πολιτικό σκηνικό!

Posted: 17 Apr 2013 05:25 AM PDT

  • Hoechtief: Το παρακράτος του Σημίτη και το βρετανικό δίκαιο ρημάζουν την Ελλάδα χωρίς καμία αντίδραση από εκείνους που αυτοχρίστηκαν και ανέλαβαν τον ρόλο των… διασωστών μας!
  • Οι Γερμανοί προσέτρεξαν στο Βρετανικό Δίκαιο (ελέω μνημονίου), παραβλέποντας πως ο ΦΠΑ (που οφείλουν στο ελληνικό δημόσιο) είναι επιταγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν εμπίπτει στην Ελληνική νομοθεσία
  • Θεατής η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, η οποία αποδεικνύεται πως δεν είναι σε θέση να αντισταθεί σε οποιαδήποτε γερμανική δραστηριότητα εις βάρος της Ελλάδας
Πάρτι στην υγειά των κορόιδων και του Σημίτη κάνουν οι Γερμανοί, την ίδια στιγμή που τίμιοι Έλληνες συλλαμβάνονται ως τρομοκράτες για να προστατευθούν οι μπίζνες των απατώνων.
Απαλλάχθηκε από την καταβολή ΦΠΑ η γερμανική εταιρία διαχείρισης του Ελ.Βενιζέλος σε δίκη στο… Λονδίνο!

Η πολύμηνη κόντρα ελληνικού Δημοσίου και της γερμανικής εταιρίας Hochtief που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος έληξε χθες, με την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου του Λονδίνου σχετικά με την απόδοση ή μη 163 εκατομμυρίων ευρώ προς το ελληνικό κράτος. Η απόφαση ήταν αρνητική, γεγονός που απάλλαξε τους Γερμανούς από την καταβολή του ΦΠΑ και των ανάλογων προσαυξήσεων και δικάστηκε στο εν λόγω δικαστήριο, μιας και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης είχε φροντίσει να προστατέψει κατά την υπογραφή της σύμβασης, τα συμφέροντα των φίλων του Γερμανών.

Η σύμβαση που υπεγράφη το 1996 δίνει κάθε πλεονέκτημα στη γερμανική εταιρία που αναμενόμενα απαλλάχθηκε, αφού ο Σημίτης είχε φροντίσει να προστατέψει τους "φίλους" του με κάθε μέσο. Αποτέλεσμα είναι η Hochtief να βγάλει από χθες το Ελευθέριος Βενιζέλος από τη λίστα των προς πώληση αεροδρομίων, διότι όπως εκτιμά η Deutsche Bank η αξία του θα ξεπεράσει τα επόμενα χρόνια τα 1,2 δισ. ευρώ.

Το παρασκήνιο του αεροδρομίου βασικά μπάζει από παντού, μιας και τη χρηματοδότηση είχε αναλάβει η ευρωπαϊκή ένωση μαζί με το ελληνικό δημόσιο. Τα σενάρια μάλιστα θέλουν, πολλούς από τους Επιτρόπους να πιέζουν να δοθεί το έργο στη γερμανική εταιρία, ιδιαίτερα δε ο Επίτροπος Χρηματοδοτήσεων Βολφ Ματίες, του οποίου διευθυντής ήταν ο σημερινός Ύπατος της Μέρκελ στην Αθήνα, Χόρστ Ράιχενμπαχ.

Με απλά λόγια, τα γερμανικά λαμόγια (που εμφανίστηκαν ως επενδυτές στην Ελλάδα του Σημίτη) έκλεψαν το Ελληνικό δημόσιο και στη συνέχεια προσέφυγαν(!!!) οι ίδιοι και δικαιώθηκαν από ένα αναρμόδιο Βρετανικό δικαστήριο. Έτσι κατορθώθηκε η πρώτη επίσημη κλοπή εις βάρος της Ελλάδας, χωρίς να υπάρξει καμία απολύτως αντίδραση απέναντι σε εγκληματίες του κοινού οικονομικού εγκλήματος, την ίδια στιγμή που Έλληνες πολίτες και επιχειρηματίες φυλακίζονται για χρέη στο... δημόσιο!!!
Δυστυχώς, έπονται πολύ χειρότερα, αφού αυτή ήταν μόνο η ένδειξη των προθέσεων των "φίλων", "εταίρων" και "συμμάχων" μας...


Posted: 17 Apr 2013 04:58 AM PDT
Τα μέτρα ασφαλείας αυξάνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και σε άλλες δυτικές χώρες. Κυβερνητικά κτίρια, μνημεία, πολυσύχναστοι σταθμοί, κόμβοι διέλευσης καθώς και αθλητικές διοργανώσεις βρίσκονται υπό αυστηρή αστυνομική παρακολούθηση. Μάλιστα στους χώρους του Καπιτωλίου στην Ουάσινγκτον επισκέπτες και εργαζόμενοι θα πρέπει να αναμένουν ελέγχους και αστυνομική παρουσία στις ουρές αναμονής και στις εισόδους.

Δίπλα στην τεχνηέντως δημιουργηθείσα οικονομική κρίση η παγκόσμια διαπλοκή θέτει τώρα ζήτημα ασφάλειας για τους πολίτες που σαν «παραλυμένοι» παρακολουθούν τις εξελίξεις. Τα μέτρα αστυνόμευσης θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα. Η οικονομική ανέχεια, οι «τρομοκρατικές επιθέσεις», οι μακελάρηδες και ό,τι άλλο επακολουθήσει θα φέρει τους λαούς σε απόγνωση, έτσι ώστε να αποδεχθούν αναγκαστικά λύσεις πέρα και έξω από τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Το χάος θα επικρατήσει παντού και όλοι θα αναρωτιούνται τι πήγε στραβά. Ειδικά οι πολιτικάντηδες στην Ελλάδα που βρίσκονται εδώ και χρόνια εκτός τόπου και χρόνου. Η απελπισία τρέφει το σύστημα. Ο κόσμος προετοιμάζεται για την πολιτικοοικονομική αλλαγή, η οποία θα παρουσιαστεί ως η μόνη εναλλακτική λύση στο «κραχ» που έπεται: «Ένα ενιαίο νόμισμα, ίσως και ψηφιακό, από μία παγκόσμια τράπεζα στα πλαίσια μιας παγκόσμιας συνεργασίας των εθνών, των οποίων οι πολιτικοί απέτυχαν».

Τα σύννεφα έχουν μαζευτεί εδώ και καιρό. Οι περισσότερες χώρες πλην της Ρωσίας είναι καταχρεωμένες. Δεν θα είναι δύσκολο να παρασυρθούν στο ντόμινο κατάρρευσης που άλλωστε έχει «προβλεφθεί» από πολλούς αναλυτές. Ακόμα και η Ρωσία όμως, παρότι χρωστάει μόνο 15 δις, αρχίζει και νιώθει άβολα σε γεωστρατηγικό επίπεδο. Tα ανταλλάγματα που ζητούσαν οι Ρώσοι από την Κύπρο, προκειμένου να ρισκάρουν και να βοηθήσουν την μεγαλόνησο -εδραιώνοντας παράλληλα την παρουσία τους στην Αν. Μεσόγειο με δύο «αποκούμπια» (Κύπρος, Συρία)-, δεν δόθηκαν.

Έτσι το Κρεμλίνο περιορίζεται προσωρινά στην Συρία για να κερδίσει χρόνο και να προετοιμαστεί απέναντι σε ενδεχόμενη εισβολή στην Μέση Ανατολή από την Δύση, η οποία αδυνατεί να ανταγωνιστεί τους Ρώσους σε οικονομικό επίπεδο. Επομένως η Ρωσία πρέπει κάπως να βγει από την μέση, διότι εμποδίζει για δικά της συμφέροντα την προώθηση της παγκόσμιας κυριαρχίας.

Πηγή ΠΥΓΜΗ.gr


Posted: 17 Apr 2013 04:40 AM PDT
Μήπως το "τέρας" της πολιτικής οσμίστηκε πολύ δυσάρεστες εκπλήξεις και θέλει να χτίσει την δική του αθωότητα;

Κατά των βουλευτών αλλά και των δημοσιογράφων ξεσπάθωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος έκανε λόγο για «αλήτες μέσα στη Βουλή»!
«Στη Βουλή έχουν μαζευτεί αλήτες, μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφοι. Τόσα χρόνια τα άλλα επαγγέλματα δεν τα έχουνε βάλει με τους βουλευτές. Οι δημοσιογράφοι, ο ρόλος τους είναι να βρίζουν τους πολιτικούς και ξαφνικά βλέπουνε Βουλή και μπουκάρουν μέσα. Έχω εξαγριωθεί, δεν ξέρουν να μιλήσουν. Τα χειρότερα ελληνικά της Βουλής τα μιλάνε οι δημοσιογράφοι. Αυτοί γράφανε τόσον καιρό; Αλλά πού να μιλήσουν οι διορθωτές» 
τόνισε ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής μιλώντας στο Βήμα FM.

Από τα βέλη του κ. Πάγκαλου δεν ξέφυγε ούτε το κόμμα του κ. Λοβέρδου. «Όταν φτάσουμε στις εκλογές, ο καθένας μπορεί να κάνει κόμμα» δήλωσε, για να προσθέσει αστειευόμενος πως το κόμμα του πρώην υπουργού «θα μπορούσε να το δει κανείς σαν παγωτό».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι είναι υπέρ της στήριξης της κυβέρνησης και της ολοκλήρωσης της τετρεατίας:
«Είναι κάτι που το λέω εδώ και μήνες και στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Είμαι υπέρ της στήριξης της κυβέρνησης Σαμαρά, μέχρι να ολοκληρωθεί η τετραετία και η πλήρης εφαρμογή του προγράμματός της. Γι αυτό θέλω τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Σαμαρά, να είναι συμπαγή».


Posted: 17 Apr 2013 04:27 AM PDT
Μερίδιο από το χρυσό Κεντρικής Τράπεζας της Κυπριακής Δημοκρατίας φέρονται να ζητούν οι Τουρκοκύπριοι με την αιτιολογία ότι οι πηγές του κοινού κράτους του 1960, περιλαμβανομένων των αποθεμάτων χρυσού 14 τόνων, ανήκουν στους «δύο λαούς».

Σε ανακοίνωση της προεδρίας του κατοχικού καθεστώτος, που επικαλείται το κυπριακό δίκτυο Sigma, αναφέρεται πως
«οποιοδήποτε έσοδο ή περιουσία που υπάγεται/έχει σχέση και με τον τουρκοκυπριακό "λαό", χωρίς να λαμβάνεται η συγκατάθεση της τουρκοκυπριακής πλευράς ή χωρίς διευθέτηση με την τουρκοκυπριακή πλευρά, δεν μπορεί να πουληθεί μονομερώς, να υποθηκευθεί ή να τεθεί υπό οποιαδήποτε δέσμευση στο μέλλον. Μια τέτοια ενέργεια, όπως έγινε με τους υδρογονάνθρακες, στα ισότιμα συνεταιρικά δικαιώματα που υπάρχουν στο νησί, θα αποτελεί παραβίαση των δικαιωμάτων του τουρκοκυπριακού "λαού", θα περιορίζει τις πιθανότητες εξεύρεσης συμφωνίας και θα υποθηκεύει το μέλλον του νησιού».
Το κατοχικό καθεστώς κάνει λόγο για μια συμφωνία «win – win» (kazan – kazan, όπως αναφέρται στα τουρκικά) και απευθύνει έκκληση στην ελληνοκυπριακή πλευρά για συνεργασία.


Posted: 17 Apr 2013 04:10 AM PDT
Τα διαγγέλματα προς τον λαό, ιστορικά ήταν συνήθως συνδεδεμένα με στιγμές αγωνίας, κινδύνου, ανάγκης εθνικής συσπείρωσης της κοινωνίας για ν' αντιμετωπισθούν επερχόμενες θύελλες κι' αντάρες. Γι' αυτό και το σχεδόν μόνιμο «κλείσιμό» τους ήταν το... εθνικοπατριωτικό «Ζήτω το Έθνος, Ζήτω ο Λαός!» Τα τελευταία χρόνια, συνηθίσαμε να βλέπουμε τους ηγέτες μας ...διαγγέλλοντες συχνά πυκνά και σε λιγότερο δραματικές συγκυρίες. Ένα Eurogroup, ας πούμε, που εξελίχθηκε λιγότερο κακά απ' όσο περιμέναμε, η συμφωνία για ένα...δεύτερο η τρίτο στη σειρά μνημόνιο (ποιος θυμάται ότι κανονικά έπρεπε πέρσι να 'χει λήξει το...πρώτο!), η τελική έγκριση για την πληρωμή ενός τμήματος της «δόσης» μας , ενώ είχαμε πανηγυρίσει με προηγηθέν διάγγελμα την εφ' άπαξ και εις ολόκληρον καταβολή της...

Το τελευταίο (μεσημεριάτικο, μάλιστα...) διάγγελμα του Αντώνη Σαμαρά, αν κατάλαβα καλά, έγινε για να εορτασθεί η αποχώρηση της Τρόικα από την Αθήνα, που πάει να πει γλυτώσαμε το αδιέξοδο-άντε μέχρι τον Ιούνιο. Και ήταν διατυπωμένο με φόρμα... «αισιόδοξου ρεαλισμού», ας μας επιτραπεί ο νεολογισμός. Ήθελε ο πρωθυπουργός να κάνει μια ένεση αισιοδοξίας στην κοινωνία. Που το έχει ανάγκη, εδώ που τα λέμε, με τους ανέργους να ξεπερνάνε τα 1,3 εκατομμύρια,με την ύφεση να φθάνει σωρευτικά στο 25%, με τους πετσοκομμένους μισθούς και συντάξεις να μην φθάνουν πλέον για την καταβολή των αυξημένων σ' όλα τα επίπεδα φόρων (επί παντός κινητού και ακινήτου!) και την καθημερινή επιβίωση, για πολύ μεγάλο τμήμα της. Και να' χει κι' από πάνω τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και τα τρομολαγνικά «δελτία των 8», να την ...αποτελειώνουν ψυχολογικά με καθημερινές προβλέψεις πώς το δράμα που βιώνουμε τώρα, θα είναι παράδεισος μπροστά στην κόλαση που επέρχεται!

Μας είπε, λοιπόν, ο κ. Σαμαράς πως «πετυχαίνουμε τους στόχους μας και αλλάζουμε τους όρους της οικονομικής πολιτικής». Αλλά, ενώ «πετυχαίνουμε τους στόχους μας», παραδέχθηκε εν τούτοις πώς εξακολουθεί να καταγράφεται... δημοσιονομικό κενό (που δεν δικαιολογείται, αφού πετυχαίνουμε τους στόχους μας), το οποίο όμως «θα καλυφθεί χωρίς να ληφθούν νέα μέτρα». Για το πως θα επιτευχθεί αυτό το θαύμα, δεν θέλησε να μας σκοτίσει το μυαλό με «λεπτομέρειες», μας διαβεβαίωσε όμως πως η χώρα «δεν θα εξαρτάται σε λίγο καιρό από το μνημόνιο...», τονίζοντας ότι «η ψυχολογία στην Ελλάδα έχει αρχίσει ν' αλλάζει».

Πάμε καλά, λοιπόν, αν και ο πρωθυπουργός φρόντισε (στο πλαίσιο του ρεαλισμού που προαναφέραμε...) να επισημάνει πώς «δεν λέει ότι τα δύσκολα πέρασαν...». Που αν επιχειρήσει να το αποκωδικοποιήσει κανείς, σημαίνει ότι η κυβέρνηση,κανονικά πρέπει να έχει εκπονήσει ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο δράσης και πολιτικών για ν' αντιμετωπίσει τα τεράστια προβλήματα, έχει καταστρώσει στοχοχρονοδιάγραμμα που περιλαμβάνει κατ' ανάγκη επώδυνα μέτρα αλλά με προοπτική επανεκκίνησης της οικονομίας, φροντίζει να ενημερώνει με ειλικρίνεια την κοινωνία για τις δυσκολίες που υπάρχουν μπροστά της για να ενεργοποιήσει την υπομονή, τις αντοχές της σε θυσίες, την συμβολή της στην σκληρή δουλειά πού πρέπει να γίνει. Έχει τέτοιο σχέδιο;

Γιατί, το μόνο συγκεκριμένο που είπε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του ,είναι ότι στο επίμαχο ζήτημα των ημερών, τις (με κάθε τρόπο και αιτιολογία) απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, δεσμεύεται προσωπικά πως «για κάθε νέα αποχώρηση δημοσίου υπαλλήλου, θα υπάρχει μια... νέα πρόσληψη»! Εδώ η Τρόικα επιμένει και φροντίζει να το διατυμπανίζει πώς μέχρι το τέλος του '14 θα πρέπει να έχουν φύγει περίπου 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι, και ο Σαμαράς ( η κυβέρνηση του οποίου δεν έχει καταφέρει ακόμη να βρει ένα τρόπο ν' απολυθούν ή έστω να πάψουν να πληρώνονται οι καταδικασμένοι επίορκοι δημόσιοι λειτουργοί!) διαβεβαιώνει πώς για κάθε έναν που θ' αποχωρεί, θα προσλαμβάνεται ένας νέος. Κι' εκείνη η συμπεφωνημένη δέσμευση «μία πρόσληψη για κάθε 10 αποχωρήσεις», τι έγινε;

Πάμε στο άγνωστο, με βάρκα... την εμμονή στον παλαιοκομματισμό! Από το προεκλογικό «λεφτά υπάρχουν!» στο μετεκλογικό (η μήπως σε κάποιο βάθος χρόνου πάλι... προεκλογικό;) «προσλήψεις στο δημόσιο», το all times classic του νεοέλληνα! Θα μπορούσε ν' ακουγόταν λογικό,αν έστω είχε προηγηθεί μια πλήρης μελέτη και σχεδιασμός για το τι δημόσια διοίκηση θέλουμε, πόσοι και ποιών προσόντων δημόσιοι υπάλληλοι χρειάζονται για να την κάνουν λειτουργική και αποδοτική, θα απομακρυνθούν τόσοι, και στη θέση τους θα προσληφθούν τόσοι. Κάτι τέτοιο, όμως, θα προϋπέθετε σοβαρή και ικανή κυβέρνηση, αποφασισμένη πάση θυσία να εκσυγχρονίσει τους μηχανισμούς και τις δομές του μαραγκιασμένου κράτους μας, ν' αναδιατάξει ριζικά το παραγωγικό μοντέλο της χώρας ,να ιεραρχήσει αναπτυξιακούς στόχους με βάθος ορίζοντα και να μεθοδεύει την επίτευξή τους... Γι' αυτό και δεν έχει γίνει!

Με... προσλήψεις στο δημόσιο (αφήστε κ. Σαμαρά, να τις κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ!), κλειστά, επειδή δεν τολμά κανείς ν' ανοίξει, επαγγέλματα και πανηγυρισμούς ότι άρχισε η ανάπτυξη επειδή ξαναμπήκαν μπουλντόζες στα εργοτάξια των αυτοκινητοδρόμων (προσωρινή χρήσιμη, ανακουφιστική ένεση είναι κ. Χατζηδάκη, στέρεη μακροπρόθεσμη παραγωγική ανάπτυξη, δεν είναι η... άσφαλτος!) δεν «αλλάζουμε τους όρους της οικονομικής πολιτικής» κ. πρωθυπουργέ. Δεν μπορεί να μην το ξέρετε. Σε τούτη την χώρα δεν ζείτε; Κάντε κάτι, λοιπόν...

Θάνος Οικονομόπουλος  από iefimerida, μοντάζ Γρέκι


Posted: 17 Apr 2013 03:58 AM PDT
Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

Περιχαρής ο Υπουργός Οικονομικών και Πανεπιστημιακός συνάδελφος καθηγητής κύριος Στουρνάρας για το ΟΚ που του έδωσε η τρόικα ανοίγοντας τους συμβολικούς κρουνούς για να γεμίσει το σύγχρονο ελληνικό οικονομικό πιθάρι των Δαναΐδων με την νέα δόση 2,8 δισ. ευρώ!

Εξ ίσου χαρούμενο είδα τον συμπολίτη μου και Πανεπιστημιακό συνάδελφο Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κύριο Μανιτάκη με την «επιτυχία» της Ελληνικής τρόικα να πείσει την εισαγόμενη τρόικα να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2014, δηλαδή μετά από 20 μήνες(!), η «απομάκρυνση» περίπου 15.000 υπαλλήλων. Αυτοί θα προέλθουν μάλλον από τον τόσο ευρηματικά αποκαλούμενο «ευρύτερο δημόσιο τομέα».
  • «Ικανοποιημένοι» δήλωσαν οι τρεις που συνθέτουν την εισαγόμενη τρόικα από την «επιτυχή πορεία της ελληνικής οικονομίας και την σταθερή προσπάθεια της εγχώριας τρόικα να ικανοποιεί τις μνημονιακές απαιτήσεις!»
  • «Ικανοποιημένοι» δεν διαπιστώνω, όμως, να είναι οι άνεργοι που έχουν «πετύχει» ιστορική πρωτιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση παίρνοντας τα σκήπτρα από την Ισπανία και την Πορτογαλία!...
  • «Ικανοποιημένοι» δεν διαπιστώνω να είναι οι άνεργοι νέοι μας ακόμη και οι κάτοχοι πτυχίων και μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών που φτάνουν και ξεπερνούν τα πρωτόγνωρα επίπεδα άνω του 60% σε περίοδο ειρήνης!
  • «Ικανοποιημένοι» δεν διαπιστώνω να είναι οι συνταξιούχοι και του Δημοσίου (στενού και ευρύτερου τομέα) και του ιδιωτικού τομέα όπως και όσοι και όσες ακόμη «εργάζονται» και «απασχολούνται» με δραματικά μειωμένες αποδοχές, μισθούς και μεροκάματα!...
  • «Ικανοποιημένοι» δεν διαπιστώνω να είναι οι ιδιοκτήτες ακινήτων, ακόμη και εκείνοι που έχουν ένα όλο-και-όλο διαμέρισμα όπου κατοικούν με τα χαράτσια και τις εισφορές και τις επιβαρύνσεις που δεν έχουν τελειωμό!
  • «Ικανοποιημένοι», όμως, ΔΕΝ φαίνεται να είναι ούτε οι Τραπεζίτες μας οι οποίοι μάλλον τρέμουν την αστάθεια που προξενεί η μείωση του κύκλου εργασιών τους, η μείωση των απαραίτητων αποθεματικών τους, η μείωση της ρευστότητάς τους, η μείωσης της φερεγγυότητάς τους σε μετρήσεις ξένων Οίκων αξιολόγησης, παρά την έντονη, συνεχή, χρηματοδότησή τους!
Έκανε το διάγγελμά του ο κύριος Σαμαράς, πρώτος στην ιεραρχία των 3 «Συν-Πρωθυπουργών» μας και δήλωσε «ικανοποιημένος» με τα όσα βλέπει και διαπιστώνει (μάλλον συμφώνησαν και οι άλλοι 2 «Συν-Πρωθυπουργοί»)

Με τέτοια ανεργία, τέτοια κεσάτια, τόσες αυτοκτονίες, τέτοια εθνική κατάθλιψη ο κ Σαμαράς διαπίστωσε:
ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ!

Υποθέτω, με τον προσήκοντα σεβασμό στη μνήμη των πνιγμένων επιβατών του ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ ότι και εκείνοι, έστω μεταφυσικά, θα πρέπει να διαπίστωσαν ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ του σκάφους στο οποίο επέβαιναν και το οποίο μετά την πρόσκρουση στο παγόβουνο, τελικά, αγγίζοντας τον πάτο του Ατλαντικού Ωκεανού… «Σταθεροποιήθηκε!»

Να υποθέσω ότι η ΕΛΛΑΔΑ «έπιασε» πάτο κ Σαμαρά;


Posted: 17 Apr 2013 03:45 AM PDT
 
Το «διαίρει και βασίλευε» σε όλο του το αποκρουστικό μεγαλείο. Η τακτική του εγχώριου τρικομματικού ΔουΝουΤιστάν να ξεμοναχιάζει κοινωνικές κατηγορίες και στρώματα, να «θωπεύει» το προηγούμενο θύμα του, τη στιγμή που εγκληματεί εναντίον του επόμενου θύματος, σε πλήρη εφαρμογή. Το κυβερνητικό παραμύθι των «σωτήριων μέτρων» σε νέα σφαγιαστική επανέκδοση.
 
Ενα παραμένει ίδιο και απαράλλαχτο στην όλη αυτή κωμωδία. Το θράσος, η αναίδεια, η αναισχυντία και η ταξική παλιανθρωπιά των «παραμυθάδων». Αυτοί που οδήγησαν 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους στην ανεργία, έφτασαν, με στοργή... δήμιου, να επικαλούνται τα ίδια τα θύματά τους (!) για να δικαιολογήσουν και να «νομιμοποιήσουν» τους επόμενους «αποκεφαλισμούς»!
 
Εχουμε 1,5 εκατομμύριο ανέργους, με τους 15 χιλιάδες που θα απολυθούν από το Δημόσιο θα ασχολούμαστε τώρα!
Αυτή είναι η «γραμμή» της ανελέητης προπαγάνδας του κυβερνητικού επιτελείου σε όλες του τις εκφάνσεις. Με αυτό το ύφος και σε αυτό το πνεύμα ήταν τα λόγια του Βενιζέλου βγαίνοντας την Κυριακή από το Μαξίμου. Σε αυτή την κατεύθυνση ήταν και το νόημα του πρωθυπουργικού διαγγέλματος:
Ελα μωρέ, εδώ ο ιδιωτικός τομέας «φλέγεται», μας μαράνανε οι 15 χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο!
Αυτά λένε!
 
Και ποιοι τα λένε; Οι ίδιοι που αφήσανε απένταρους τους εργαζόμενους και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα.
Αυτοί που «ληστέψανε» μισθούς και συντάξεις και από τον ιδιωτικό και από το δημόσιο τομέα.
Αυτοί που το όραμά τους (σ.σ.: «ένας εργαζόμενος σε κάθε οικογένεια») εφαρμόζεται σύμφωνα με το πλάνο τους: Κανένας εργαζόμενος ανά οικογένεια και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα!
 
Φυσικά, «καρφί» δεν τους καίγεται για το 1,5 εκατ. ανέργους του ιδιωτικού τομέα. Αν τους ενδιέφεραν οι άνεργοι, πολύ απλά, δε θα τους μετέτρεπαν σε άνεργους. Αυτό που τους ενδιαφέρει, με τις περίφημες «αναδιαρθρώσεις», τις «βελτιώσεις», τις «αξιολογήσεις», τις «εφεδρείες», την «κινητικότητα» και τελικά με τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα, είναι ένα και μόνο:
Στο έδαφος των εργασιακών Νταχάου που έχουν ήδη επιβάλει, να επιφέρουν ένα ακόμα πλήγμα, με ισχυρό, με ισχυρότατο συμβολισμό, ενάντια και στην ιδέα, πια, ενάντια και στην έννοια, πλέον, αυτού που λέγεται «μόνιμη και σταθερή δουλειά» για όλους!
 
Ο λόγος που κάνουν ό,τι κάνουν με τους εργαζόμενους στο Δημόσιο δεν είναι για να απαλλάξουν τον - δημιουργημένο κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσή τους - δημόσιο τομέα από «επίορκους», από «κοπανατζήδες», ή από «ανεπαρκείς» δημόσιους υπαλλήλους. Αυτό θα μπορούσε να γίνει σε μια «νύχτα». Ομολογούν ότι δεν το κάνουν ούτε για την επίτευξη «δημοσιονομικών», τάχα, στόχων.
 
Αλλος είναι ο λόγος της χρόνιας προπαγάνδας τους ενάντια στους... «κοπρίτες». Θέλουν να πατάξουν στη συνείδηση του λαού κάθε σκέψη ότι η δουλειά με ασφάλεια, με ικανοποιητικό εισόδημα, με προστασία, είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ.
 
«Δικαίωμα», γι' αυτούς, δεν είναι να έχει δουλειά ο εργαζόμενος, «δικαίωμα» είναι - γι' αυτούς - να στύβουν τον εργαζόμενο, να τον πληρώνουν άμα θέλουν, όποτε θέλουν κι όσο θέλουν, «δικαίωμα» είναι να τον βάζουν να δουλεύει όσο θέλουν, «δικαίωμα» είναι να τον πετούν στην ανεργία όποτε θέλουν και με τους όρους που θέλουν.
 
Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούν όλες τις παλιές και νέες μεθόδους αποπροσανατολισμού. Εχουν άλλωστε χρόνια εμπειρία τέτοιων μεθόδων.
 
Οταν το ΠΑΣΟΚ ήθελε να χτυπήσει τα δίκαια αιτήματα και τους αγώνες των εργαζομένων έβαζε σε λειτουργία την τακτική του «διαίρει και βασίλευε», προσπαθούσε να στρέψει τη μια κατηγορία εργαζομένων ενάντια στην άλλη, επιχειρούσε να οδηγήσει το ένα κοινωνικό στρώμα ενάντια στο άλλο. Μάλιστα, τότε δόθηκε και ονομασία σε αυτή την άθλια τακτική κοινωνικού κατατεμαχισμού: «Κοινωνικός αυτοματισμός». Αντίστοιχα η ΝΔ εφάρμοζε ανάλογες μεθόδους, ανάλογες πρακτικές, ανάλογη επιχειρηματολογία, ανάλογη κοινωνική αναλγησία.
 
Ο,τι για δεκαετίες έκαναν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ μόνες τους, τώρα τα κόμματα της πλουτοκρατίας το διαπράττουν από κοινού (μαζί με την «αριστερή» χορηγία της ΔΗΜΑΡ).
 
Οπως τότε έτσι και τώρα, έχουν στο πλευρό τους στα ΜΜΕ τους ίδιους ακριβώς «παπαγάλους» που βγαίνουν στα χρυσοπληρωμένα τους τηλεπαράθυρα για να πουλήσουν «κοινωνική ευαισθησία»
άλλοτε στους αγρότες (όταν απεργούν οι ναυτεργάτες),
άλλοτε στους ναυτεργάτες (όταν κινητοποιούνται οι αγρότες),
άλλοτε στους νταλικέρηδες (όταν απεργούν όλοι οι άλλοι),
άλλοτε στους επιβάτες (όταν απεργούν οι εργαζόμενοι στο Μετρό),
άλλοτε στους εργαζόμενους στο Μετρό (όταν «δεν πληρώνουν οι τζαμπατζήδες» επιβάτες),
άλλοτε στους ιδιωτικούς υπαλλήλους (όταν χτυπιούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι),
άλλοτε στους δημόσιους υπαλλήλους (όταν χτυπιούνται οι ιδιωτικοί υπάλληλοι),
άλλοτε στους ανέργους (όταν χτυπιούνται οι εργαζόμενοι),
άλλοτε στους εργαζόμενους (όταν χτυπιούνται οι «τεμπέληδες» άνεργοι) κ.ο.κ.
 
Για να επιβληθεί ολοκληρωτικά το «κοινωνικό και εργασιακό απαρτχάιντ», για να επέλθει η «τελική λύση» που σχεδιάζουν τα μονοπώλια όσον αφορά στα δικαιώματα των εργαζομένων, η κυβερνητική «γραμμή» έχει αποτινάξει κάθε πρόσχημα:
«Κοινωνικός αυτοματισμός», υποκρισία, «διαίρει και βασίλευε», κομμάτιασμα της κοινωνίας, διαπόμπευση κάθε κοινωνικού στρώματος που βάλλεται, ξεμονάχιασμα κάθε κοινωνικής ομάδας, εξανδραποδισμός, τελικά, όλου του λαού!
Για να επιτελέσουν το έργο που τους ανατέθηκε, χρησιμοποιούν κάθε λογής πολιτική παλιανθρωπιά και ιταμότητα:
Καταστολή, λάσπη, ύβρεις, ψεύδος, διάλυση των κοινωνικών αρμών, με πρώτους εκείνους της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας.
 
Θέλουν να βάλουν τον έναν να «φάει» τον άλλον.
Ο ιδιωτικός υπάλληλος τον δημόσιο υπάλληλο, ο φορτηγατζής τον αγρότη, ο αγρότης τον λιμενεργάτη, ο εργάτης τον συμβασιούχο, για να μπορέσουν οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές να μας «φάνε» ευκολότερα και όλους μαζί!
Θέλουν να κάνουν τον έναν να αδιαφορεί για τα βάσανα του άλλου, για τη διαπόμπευση του άλλου, να μη μιλά, να μην αντιδρά για τη δυστυχία του άλλου, μήπως και διασωθεί ο ίδιος.
Τέτοιοι είναι και έτσι μας κυβερνούν!
Και απέναντι σε κάτι τέτοιους, ή θα ορθωθεί η Λαϊκή Συμμαχία και θα υπερισχύσει το
«ένας για όλους και όλοι για έναν» ή δε θα μείνει όρθιος κανένας!

Το φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι"
Posted: 17 Apr 2013 03:28 AM PDT
Οι αδυσώπητοι και στυγνοί ολετήρες, τιμωροί γενικώς των Ενόπλων Δυνάμεων και των στελεχών τους, διεφθαρμένοι και ψεύτες, ανίκανοι και ισοπεδωτικοί, αντιμιλιταριστές και εκδικητικοί, πολιτικοί απατεώνες, κανονίζουν μέσω επιτροπών αδυσώπητων και εκτελούντων διαταγών γραφειοκρατών, να καταρτίσουν νέο μισθολόγιο για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (πρίν από λίγους μήνες έφτιαξαν ένα εξευτελιστικό μισθολόγιο), με σκοπό να περικόψουν και άλλα κονδύλια από τις γλίσχρες αποδοχές των έντιμων στελεχών, κάνοντας έτσι τον βίο τους έτι περισσότερο αφόρητο στην κοινωνία και απαξιώνοντας εν ψυχρώ την τάξη αυτή.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ό σημερινός μισθός του Αρχηγού των ενόπλων Δυνάμεων ανέρχεται στο «δυσθεώρητο» ύψος των 1.780 ευρώ!

Μισθός απαξίωσης, εξευτελισμού, περιφρονητικός και ταπείνωσης που δεν καταδέχονται να λάβουν τα αποτυχημένα κομματικά στελέχη, που διορίζονται πάντοτε «αξιοκρατικώς» στις διάφορες κυβερνητικές θέσεις, οργανισμούς και άλλες πολλές τρύπες.

Όταν λοιπόν ό ΕΝΑΣ των Ενόπλων Δυνάμεων λαμβάνει αυτές τις αποδοχές, φανταστείτε το ύψος του μισθού σε στελέχη ολίγων χρόνων στην υπηρεσία και χαμηλών βαθμών.

Μισθοί πείνας και διάλυσης της οικογένειας.

Αυτή είναι η αμοιβή που επιβάλλουν και έτσι τους αντιμετωπίζουν οι κυβερνητικοί εταίροι εσωτερικοί τροϊκανοί, αυτούς που επιτελούν το ύψιστο καθήκον της υπερασπίσεως της Πατρίδας.

Μήπως τους είναι ζόρι η Πατρίδα;



Posted: 17 Apr 2013 03:10 AM PDT
Της Ζέζας Ζήκου

Και, ω του θαύματος, από εκεί που θα κατέβαζε ρολά η χώρα με την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ σε εκκρεμότητα και την τρόικα στα κάγκελα, ο καλός μας πρωθυπουργός πέτυχε το τέλος της διαπραγμάτευσης που απελευθερώνει τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ και ανοίγει τον δρόμο για την καταβολή της δόσης του Μαΐου των 6 δισ. ευρώ. Την επιτυχία του αυτή την ανακοίνωσε με έκτακτο διάγγελμα. Oντως, σαν ανέκδοτο ακούγεται, αλλά τη γλιτώσαμε τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο. Εγώ πάντως, τολμώ να του ζητήσω να διασώσει την αγαπημένη ομάδα -την ΑΕΚ- για χάρη της οποίας έφαγα άπειρες φορές ξύλο στα σοκάκια της Πόλης όταν ερχόταν να παίξει με τις τουρκικές ομάδες. Να, λοιπόν, ο φαύλος κύκλος: η Ελλάδα δανείστηκε για να σωθεί, αλλά οι μαύρες τρύπες παραμένουν. Εστω και αν δεν γίνουμε ποτέ Δανία του Νότου, δεν αποφύγαμε να γίνουμε μόνιμη «Δανεία» του Βορρά. Τι ξεπεσμός.

Φανταστείτε το μέγεθος της αποτυχίας όταν πρόκειται για επικίνδυνη κρίση του τραπεζικού μας συστήματος. Τα «κόκκινα» δάνεια θα ξεπεράσουν το 30% στην Ελλάδα έως το 2013, προειδοποιεί ο οίκος αξιολόγησης Moody's. Αυξάνονται τα μη εξυπηρετούμενα τραπεζικά δάνεια στην Ελλάδα σύμφωνα με τον οίκο, ο οποίος προβλέπει ότι έως το τέλος του 2013 θα ξεπεράσουν το 30%, ενώ παράλληλα υπογραμμίζει ότι το ποσοστό πιθανότατα θα αυξηθεί το 2014 και θα αγγίξει το 40%.

Σύμφωνα με τον Moody's, η αιτία για την αύξηση στα «κόκκινα» δάνεια, οφείλεται στην παρατεταμένη βαθιά ύφεση που επικρατεί στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας την αύξηση των δανείων που δεν εξυπηρετούνται «credit negative». Ο οίκος αξιολόγησης θεωρεί ως επιπρόσθετους λόγους που διογκώνουν την κατάσταση, την περιορισμένη ρευστότητα, την αύξηση της ανεργίας και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες. Οπως επισημαίνεται στην πρόβλεψη οι ελληνικές τράπεζες υποτιμούν το πραγματικό επίπεδο των προβληματικών δανείων, καθώς μέσα σε αυτά δεν συγκαταλέγονται τα δάνεια που αναδιαρθρώνονται. Ομως, εγώ εύχομαι να διασωθεί η Εθνική Τράπεζα.

Παράλληλα, ανησυχητικά είναι τα μηνύματα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Στα μισά των περσινών δημοσιονομικών επιδόσεων, έκλεισε ο Φεβρουάριος, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης που δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών, σπεύδοντας, πάντως, να διαβεβαιώσει ότι το «λειψό» πρωτογενές πλεόνασμα είναι κυρίως αποτέλεσμα ταμειακής «στρέβλωσης» και όχι πρόβλημα ουσίας. Σύμφωνα με τα εν λόγω στοιχεία, το πρωτογενές πλεόνασμα διαμορφώθηκε στα 1,375 δισ ευρώ όταν στο αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα ήταν 3,206 δισ ευρώ. Η βασική αιτία του... πατατράκ είναι η διόρθωση των ταμειακών στοιχείων του Κρατικού Προϋπολογισμού, λόγω κυρίως κάποιων προκαταβολών που έγιναν τον περασμένο Δεκέμβριο, ωστόσο μια προσεκτικότερη ματιά αποκαλύπτει ότι υπάρχει γενικότερο πρόβλημα εσόδων, που επηρεάζει συνολικά τη Γενική Κυβέρνηση.

Είναι ενδεικτικό ότι ασφαλιστικά Ταμεία και νοσοκομεία που πέρσι εμφάνιζαν πρωτογενές πλεόνασμα 1,125 δισ. ευρώ, φέτος παρουσιάζουν πρωτογενές πλεόνασμα 866 εκατ. ευρώ, ενώ τα Νομικά Πρόσωπα που είχαν πέρσι πλεόνασμα 164 εκατ. ευρώ, φέτος έχουν πρωτογενές έλλειμμα 187 εκατ. ευρώ! Η ρίζα του κακού δεν είναι άλλη από τη «βουτιά» στα έσοδα όλων των πεδίων της Γενικής Κυβέρνησης και όχι μόνο του Κρατικού Προϋπολογισμού, ο οποίος ούτως ή άλλως κατέγραψε υστέρηση 278 εκατ. ευρώ στα φορολογικά έσοδα. Ειδικότερα, τα έσοδα της Γενικής Κυβέρνησης πέρσι ήταν 18,480 δισ. ευρώ, ενώ φέτος περιορίστηκαν στα 16,867 δισ ευρώ. Οσον αφορά, δε, στο μέτωπο των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, πέρα από τους βραδείς ρυθμούς εξόφλησής τους, τα εν λόγω στοιχεία του ΓΛΚ δείχνουν ότι τον περασμένο Νοέμβριο το Δημόσιο φόρεσε άλλα 99 εκατ. ευρώ «φέσι» στους προμηθευτές του, «φέσια» που εμφανίστηκαν 90 ημέρες αργότερα ως ληξιπρόθεσμα πλέον, στα στοιχεία του Φεβρουαρίου...

Στο διάγγελμά του ο Αντώνης Σαμαράς επικεντρώνει στα θετικά της συμφωνίας που επετεύχθη με τους εκπροσώπους των δανειστών, δηλώνει ότι η χώρα πιάνει τους στόχους της και ότι στο τέλος του χρόνου θα εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα ώστε να μπορέσει να ζητήσει νέο «κούρεμα» του δημόσιου χρέους. Επισήμως οι διασώστες μας έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο «κουρέματος» του χρέους το οποίο όλοι σχεδόν οι ειδικοί θεωρούν αναπόφευκτο. Στην απόφασή τους του Δεκεμβρίου για την Ελλάδα γίνεται λόγος μόνο για πιθανά περαιτέρω «βήματα».

Ομως οι πιστωτές μας μας κράτησαν στη ζωή με το πανούργο εθελοντικό «κούρεμα» «για να μη χρεοκοπήσουμε ατάκτως» και εμείς θα τρώμε τις σάρκες μας. Και η τρίτη μακάρια κυβέρνηση επαίρεται για το εθνοσωτήριο έργο της.


Posted: 17 Apr 2013 02:50 AM PDT
Γράφει ο Δευκαλίων
Είναι ελάχιστες ημέρες πριν η «αποτυχία»... Tότε που η κυβέρνηση παραδέχθηκε επίσημα ότι δεν θα προχωρήσει τουλάχιστον την παρούσα χρονική περίοδο η συγχώνευση μεταξύ της ΕΘΝΙΚΗΣ και της EuroBank…

Αυτή η αποτυχία ήταν μία τεράστια ήττα για την κυβερνητική οικονομική πολιτική. Πραγματικά δεν είχαμε καταλάβει για πιο λόγο η κυβέρνηση μέσω της διοίκησης Τουρκολιά, που η ίδια είχε διορίσει στο τιμόνι της ΕΘΝΙΚΗΣ, είχε επιλέξει και προβάλει ως ακρογωνιαίο στόχο πολιτικής την συγχώνευση της ΕΘΝΙΚΗΣ με την EuroBank.
Όμως η γνώση και η θέση της στήλης ουδεμία αξία έχουν. Αφού η κυβέρνηση είχε αναγορεύσει την συγχώνευση ΕΘΝΙΚΗΣ με EuroBank σε κορυφαίο στόχο που τελικά δεν επιτεύχθηκε, έχουμε μεγάλη αποτυχία.

Κοινή λογική… Θα αφήσουμε στην άκρη τα λογικά δεδομένα που οδηγούσαν από την αρχή στην εκ του ασφαλούς πρόβλεψη ότι η συγχώνευση δεν θα τελείωνε αισίως και θα αναφερθούμε στα ακραία χρηματιστηριακά φαινόμενα που παρατηρήθηκαν τις αμέσως επόμενες ημέρες της ανακοίνωσης για την αποτυχία της συγχώνευσης. Τι έχουμε;

Πρωτόγνωρη, ακόμα και για τις καλύτερες χρηματιστηριακές ημέρες, άνοδο των τιμών των μετοχών σχεδόν όλων των τραπεζών και κυρίως της EuroBank. Πάλι η στήλη κράτησε την πρωτοπορία. Ταύτισε αυτή την άνοδο με τις χρηματιστηριακές απάτες τύπου ΚΛΩΝΑΤΕΞ. Και πάλι η ίδια η ζωή μας δικαίωσε. Τις τελευταίες ημέρες οι τιμές των μετοχών των τραπεζών και κυρίως της ΕΘΝΙΚΗΣ και της EuroBank πήραν την φυσιολογική τους πορεία. Δηλαδή την καθοδική.

Τι έχουμε μέχρι εδώ; Μία διοίκηση ΕΘΝΙΚΗΣ διορισμένη από την φιλομνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά, που χάνει τον πρώτο και μεγάλο στόχο της που είναι η συγχώνευση της ΕΘΝΙΚΗΣ με την EuroBank. Στη συνέχεια η ίδια διοίκηση γίνεται έρμαιο των κερδοσκόπων στο Χρηματιστήριο. Τώρα πάλι αυτή η αποτυχημένη διοίκηση κάθεται άβουλη και ανίκανη να παρακολουθεί την απαξίωση της τιμής της μετοχής της ΕΘΝΙΚΗΣ και την υπαγωγή της τράπεζας  στο ΤΧΣ, άρα και την μελλοντική της ιδιωτικοποίηση έναντι πινακίου φακής!
Κι όμως ο Πρωθυπουργός κρατάει αυτή την μοιραία και τραγική διοίκηση στην θέση της!
Δεν είναι στις άμεσες προθέσεις μας να πούμε γιατί συμβαίνει αυτό. Δεν είμαστε άλλωστε έτοιμοι. Όλοι όμως καταλαβαίνουμε ότι "κάτι τρέχει". Δεν υπάρχει κανένας λόγος να βιαστούμε. Είναι σίγουρο ότι πολύ σύντομα και όταν η τύχη της ΕΘΝΙΚΗΣ ξεκαθαρίσει, θα ξέρουμε ακριβώς τι έχει γίνει.
Γιατί τα αναφέραμε όλα αυτά; Τώρα που έχει αρχίσει και κατακάθεται η σκόνη από αυτήν την ιστορία κι έχει γίνει σαφές ότι κάποιοι κέρδισαν εκατομμύρια μέσα από τον σπαραγμό και την δυστυχία του Ελληνικού Λαού, έρχεται η ώρα της ψύχραιμης και εμπεριστατωμένης έρευνας.
Ποιό είναι το κρίσιμο σημείο; Αν αποδειχθεί ότι η κυβέρνηση γνώριζε πολύ πριν από την επίσημη ανακοίνωση ότι η συγχώνευση ΕΘΝΙΚΗΣ-EuroBank δεν επρόκειτο να προχωρήσει, τότε υπάρχει κάποιο πρόβλημα. 
Κάποιο Σοβαρό Πρόβλημα!


Posted: 17 Apr 2013 02:45 AM PDT
Tης Δώρας Αντωνίου

Η αναμενόμενη να δημοσιοποιηθεί σήμερα εαρινή έκθεση της Κομισιόν για την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ προκάλεσε κύκλο εντατικών διεργασιών στις Βρυξέλλες. Ετσι, μέχρι αργά χθες, δεν υπήρχε εικόνα ως προς το περιεχόμενό της και την εισήγηση αναφορικά με τη χορήγηση ή όχι ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων στη γειτονική χώρα.

Το κλίμα που επικρατεί στις Βρυξέλλες σε σχέση με την ΠΓΔΜ είναι γνωστό: σε έναν διευρυνόμενο κύκλο κρατών-μελών ενισχύεται ο προβληματισμός για την ανακολουθία μεταξύ λόγων και έργων από την πολιτική ηγεσία των Σκοπίων όσον αφορά την ενσωμάτωση του ευρωπαϊκού κεκτημένου στους θεσμούς και τη λειτουργία του κράτους. Η είδηση, πρόσφατα, για τον θάνατο του μοναδικού εναπομείναντος αντιπολιτευόμενου εκδότη-δημοσιογράφου σε ένα όχι και τόσο ξεκάθαρο τροχαίο δυστύχημα ήταν ο τελευταίος κρίκος σε σωρεία αναφορών για καταπάτηση της ελευθερίας του Τύπου. Την ίδια στιγμή, ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), σε πρόσφατη έκθεσή του για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην ΠΓΔΜ, αν και χαρακτηρίζει γενικά ικανοποιητική την εικόνα, καταγράφει προνομιακή προβολή των υποψηφίων του κυβερνώντος κόμματος από τα μέσα ενημέρωσης, αξιοποίηση κυβερνητικών πόρων για την προώθησή τους, ανακρίβειες στους εκλογικούς καταλόγους, πιέσεις προς δημοσίους υπαλλήλους προκειμένου να ψηφίσουν «σωστά».

Από την άλλη πλευρά, στους κόλπους της Ε.Ε. ενισχύεται ο προβληματισμός για το πού θα μπορούσε να οδηγήσει την ΠΓΔΜ η διαρκώς επιδεινούμενη οικονομική κατάσταση, η αυξανόμενη ανεργία, ο πάντοτε παρών εθνικισμός και τι επιπτώσεις θα μπορούσε να έχει η αστάθεια στη χώρα στην ευρύτερη περιοχή. Η απάντηση στην εξάλειψη αυτών των θεμάτων, υποστηρίζουν κάποιοι, θα μπορούσε να είναι η ανανέωση του ευρωπαϊκού οράματος για τη χώρα, μέσω της χορήγησης ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Ταυτόχρονα, ο αρμόδιος για τη Διεύρυνση επίτροπος, Στέφαν Φούλε, εμφανίζεται ιδιαίτερα υποστηρικτικός προς τα Σκόπια, για να κλείσει με μία επιτυχία τη θητεία του.

Στη σημερινή έκθεση είχε ζητηθεί να συνεκτιμηθεί και η προσπάθεια για επίλυση του ζητήματος της ονομασίας. Στην κατάθεση νέας πρότασης από τον Μάθιου Νίμιτς δεν υπάρχει ακόμα αντίδραση από τα Σκόπια. Προφανώς η εκεί πολιτική ηγεσία αναμένει να δει προς τα πού θα φυσήξει σήμερα ο ευρωπαϊκός άνεμος, ώστε να καθορίσει τη στάση της.

Μια ευνοϊκή έκθεση για τα Σκόπια σήμερα θα δυσκολέψει την Αθήνα, αλλά δεν σημαίνει αυτόματα ότι η εισήγηση της Κομισιόν θα υιοθετηθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Το βέβαιο είναι ότι θα ενισχύσει την αδιαλλαξία του κ. Γκρούεφσκι, που θα δει να επιβραβεύεται το εντελώς ξένο προς κάθε ευρωπαϊκή έννοια και αξία πολιτικό μόρφωμα που έχει εγκαθιδρύσει.


Posted: 17 Apr 2013 02:24 AM PDT

Η χούντα που έρχεται από το μέλλον και θα δοκιμαστεί στο πεδίο ελευθέρων δοκιμών και πάσης φύσεως πειραματισμών που ονομάζεται "Ελλάδα", αποσκοπεί στον πλήρη έλεγχο όλων μας. Και αυτός ο έλεγχος θα είναι ηλεκτρονικός και θα εφαρμοστεί σε όσους είναι "παραβάτες" και θα έχουν καταδικαστεί από την... δικαιοσύνη.

Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί έχοντας σε μιά γωνιά του μυαλού σας 
  • την είδηση για τις φυλακές που θα στήσουν για οφειλέτες,  
  • την είδηση για την άσκοπη μεταφορά 15 Ελλήνων στην Αμυγδαλέζα,  
  • την συνεχώς αυξανόμενη δράση ανέγερσης νέων κέντρων και 
  • την πραγματική μελλοντική χρήση των "κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών"
Αν δεν τους σταματήσει κάποιος ή κάτι, είναι σχεδόν έτοιμοι να στήσουν μια χούντα στην Ελλάδα, που δεν έχει γνωρίσει ποτέ καμιά χώρα. Μια χούντα από το ΜΕΛΛΟΝ, δηλ. τον πλανήτη-φυλακή του Αντίχριστου.



Πώς λειτουργεί το "βραχιολάκι" - Η "μπίζνα" των σεκιούριτι και στο βάθος ιδιωτικές φυλακές

Η εφαρμογή του μέτρου γεωεντοπισμού κρατουμένων με το «αθώο» βραχιολάκι, είναι ο «προπομπός» έλευσης ιδιωτικών εταιρειών... σωφρονισμού.

Έτσι ξεκίνησε σε ΗΠΑ και Αγγλία με τελικό στάδιο τη δημιουργία ιδιωτικών φυλακών από εταιρείες παροχής υπηρεσιών ασφάλειας.

Η τοποθέτηση του «βραχιολιού» φέρνει άμεσα ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι για την διαχείριση του κέντρου επιχειρήσεων εντοπισμού και διαχείρισης των «ειδικών» κρατουμένων.

Η «υπερφόρτωση» των φυλακών έφερε την άδεια κατάδικων με ηλεκτρονικό βραχιολάκι ή αλλιώς συσκευή γεωεντοπισμού. Πρόκειται για μια «εναλλακτική μορφή έκτισης ποινών» είπε πρόσφατα ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτης. Τι κρύβεται πίσω από όλα αυτά;

Πριν από μερικούς μήνες, όταν πρωτοακούστηκε η χρήση του «βραχιολιού» από επίσημα χείλη, ως διαρροή, τον Σεπτέμβριο του 2012, ο τεχνικός πραγματογνώμονας και σύμβουλος διαχείρισης κινδύνου, κ. Άγγελος Αγραφιώτης είχε επισημάνει τους «κινδύνους» στην εφημερίδα «Το Ποντίκι».

Είχε σημειώσει ότι πατρίδα των ιδιωτικών φυλακών είναι οι ΗΠΑ και ακολούθησαν η Μ. Βρετανία, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία. Το «μοντέλο» αφορούσε την επιχειρηματικότητα των... σωτήρων και επενδύσεων σε αδύναμα οικονομικά κράτη. Η χρήση του ηλεκτρονικού βραχιολιού παρακολούθησης, μας έλεγε ο κ. Αγραφιώτης, είναι ένας συνδυασμός επανδρωμένων και ηλεκτρονικών υπηρεσιών, ο οποίος παρέχεται από ιδιωτικές εταιρείες Security εδώ και χρόνια στην Αγγλία και στις U.S.A. ΄Ετσι επιτυγχάνεται η αποσυμφόρηση των φυλακών και η οικονομία κλίμακας σε νέες επενδύσεις αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, από το κράτος.

Σε ποιους μπαίνει

Το ηλεκτρονικό βραχιόλι, μας εξηγεί ο πραγματογνώμονας και η εφαρμογή του όπου αυτή γίνεται, τριχοτομείται. Η πρώτη αφορά σε κρατούμενους που βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό, η δεύτερη σε αυτούς που απολαμβάνουν το ευεργετικό μέτρο της ολιγοήμερης απουσίας- άδειας και τέλος σ' αυτούς που έχουν ενταχθεί σε ειδικά προγράμματα επανένταξης.

Και στις τρεις κατηγορίες, διευκρινίζει, εντάσσονται φυλακισμένοι συγκεκριμένων ελαφρών εγκλημάτων (κλοπών- μικροδιακίνησης ναρκωτικών κ.ά.) και όχι φυλακισμένοι δολοφονιών, τρομοκρατίας κ.λ.π

Για τους κρατούμενους σε κατ' οίκον περιορισμό, το βραχιολάκι προϋποθέτει την υποχρεωτική διαμονή (περιορισμό) των κρατουμένων, για το υπόλοιπο της ποινής τους στις οικίες τους, αναλαμβάνοντας οι ίδιοι τα έξοδα διαμονής και διατροφής τους, με παράλληλη παρακολούθησή τους για την τήρηση της ποινής τους.

Και συμπεριλαμβάνει αφενός την ηλεκτρονική παρακολούθηση των κινήσεων του κρατουμένου, από τον κεντρικό σταθμό της ιδιωτικής εταιρείας security, όσο αυτός βρίσκεται εντός της οικίας του, αφετέρου τις τηλεφωνικού χαρακτήρα αιφνιδιαστικές «εφόδους» από τον κεντρικό σταθμό της ιδιωτικής εταιρείας security. Ενίοτε, σημειώνεται και δια ζώσης παρακολούθηση με κατ οίκον επισκέψεις από τους επιμελητές της ιδιωτικής εταιρείας security.

Για τον κρατούμενο σε άδεια, όσο βρίσκεται μέσα στο σπίτι του ισχύουν πάνω κάτω τα ίδια καθώς η ηλεκτρονική παρακολούθηση των κινήσεων του ανατίθεται και αυτή στον κεντρικό σταθμό της ιδιωτικής εταιρείας security, ενώ μέσω ενσωματωμένου GPS εντοπίζεται ανά πάσα στιγμή το στίγμα του.

Για τους κρατούμενους υπό επανένταξη ή για όσους παρακολουθούν κάποιο ειδικό πρόγραμμα, όπως σπουδών, κοινωνικής εργασίας η οποία του έχει επιβληθεί κ.ά. που επιβάλει την ελευθερία κινήσεών του ακόμη και σε καθημερινή βάση, μιας και το βράδυ θα επιστρέφει στο κατάστημα κράτησης ή το σπίτι του, συμπεριλαμβάνει μονότονα αυστηρά την ηλεκτρονική παρακολούθηση των κινήσεων του κρατουμένου, από τον κεντρικό σταθμό της ιδιωτικής εταιρείας security, όσο αυτός βρίσκεται εντός της οικίας του και μέσω GPS όταν βγαίνει από αυτή.

Πώς λειτουργεί

Στον κρατούμενο τοποθετείται αγκράφα στο πόδι του, η οποία λειτουργεί ως πομπός, σε ραδιοφωνική συχνότητα, στέλνοντας ένα συνεχές σήμα στην κεντρική μονάδα (πομποδέκτη).

Στο σπίτι του εγκαθίσταται κεντρική μονάδα (πομποδέκτης), που επικοινωνεί (call back) με τον κεντρικό σταθμό της ιδιωτικής εταιρείας security μέσω τηλεφωνικής γραμμής, οποτεδήποτε αυτό απαιτηθεί.

Σε περίπτωση απομάκρυνσης, πέραν της προβλεπόμενης απόστασης, (25m) διακόπτεται η επικοινωνία μεταξύ των πομποδεκτών, με αποτέλεσμα η κεντρική μονάδα να πραγματοποιεί Call back alarm, στον κεντρικό σταθμό. Call back alarm προκαλείται και όταν ο κρατούμενος διαρρήξει την αγκράφα (tamper) ή προσπαθήσει να μετακινήσει ή να ανοίξει την κεντρική μονάδα (tamper). Σε περίπτωση alarm, ο κεντρικός σταθμός διενεργεί τηλεφώνημα στην οικία του κρατουμένου, κατευθύνεται στην οικία ο επιμελητής και παράλληλα ειδοποιείται και η αστυνομία.

Η κεντρική μονάδα κρατά στη μνήμη της ιστορικό, το οποίο αποστέλλει στον κεντρικό σταθμό, με τη διαδικασία του 24hours check, σε προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα.

Άλλος τρόπος είναι η τοποθέτησης στον κρατούμενο αγκράφας στον αστράγαλό του, (πομπός), η οποία στέλνει σε ραδιοφωνική συχνότητα συνεχές σήμα στην ειδική επαναφορτιζόμενη ζώνη που τοποθετείται στη μέση του, η οποία λειτουργεί ως φορητή κεντρική μονάδα (Πομποδέκτης ραδιοφωνικός και GPS), όσο αυτός θα κινείται εκτός της οικίας του. Ο κεντρικός σταθμός γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τις κινήσεις του κρατουμένου μέσω GPS, όταν αυτός κινείται εκτός της οικίας του. Σε περίπτωση απομάκρυνσης- διάρρηξης, πέραν της προβλεπόμενης απόστασης, (ζώνη- αγκράφα 2 μέτρα) διακόπτεται η επικοινωνία μεταξύ των πομποδεκτών, με αποτέλεσμα η ζώνη (κεντρική μονάδα) να πραγματοποιεί Call back alarm, στον κεντρικό σταθμό.

Τέλος, υπάρχει το πρόγραμμα Voice verification (βιομετρικό πρόγραμμα) οι δυνατότητες του οποίου είναι οι εξής: Αρχική καταγραφή της φωνής του κρατουμένου και καταχώρησή της σε αρχείο του κεντρικού σταθμού παρακολούθησης.

Εξακρίβωση μέσω της φωνής του και των καταχωρημένων δεδομένων στον κεντρικό σταθμό (σύγκριση), σε συνδυασμό με τον περιβάλλοντα ήχο, και λέξεις κλειδιά που αυτός χρησιμοποιεί, εάν αυτός βρίσκεται στο σημείο που δηλώνει. Υπόδειξη προς τον κρατούμενο να κάνει call back στον κεντρικό σταθμό από το πλησιέστερο σταθερό τηλέφωνο που βρίσκεται. Σε πιο εξελιγμένη version του προγράμματος, υπάρχει η δυνατότητα ανίχνευσης ψεύδους.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση διάρρηξης του βραχιολιού, ή παραβίασης των γεωγραφικών ορίων που πρέπει να κινείται ελεύθερα ο αδειοδοτημένος κρατούμενος, συλλαμβάνεται και οδηγείται σε σωφρονιστικό κατάστημα. Παράλληλα διπλασιάζεται η ποινή του και δεν λαμβάνει ποτέ ξανά άδεια.

Τα θετικά σημεία για τον κρατούμενο επισημαίνονται στην καλύτερη διαβίωση του κρατούμενου, ότι περνάει σημαντικό χρόνο με την οικογένειά του και όπως έχει αποδειχτεί στατιστικά, τον βοηθά να επανενταχτεί καλύτερα και γρηγορότερα στην κοινωνία, ενώ η έννοια της παρακολούθησης, τον αποτρέπει να επαναλάβει αδικήματα ή επισκέψεις σε παλιά στέκια.

Σύμφωνα με παλιότερη έρευνα ο 9 από τους 15 αδειούχους κρατούμενους, έκαναν χρήση σκληρών ναρκωτικών ουσιών και οι 2 κατηγορήθηκαν ως εμπλεκόμενοι σε δίκτυο διακίνησης. Επίσης, του παρέχεται η δυνατότητα σπουδών ή επιμόρφωσης δίνοντας του επιπλέον «όπλα» στην προσπάθεια επανένταξης.

Άλλα «θετικά» είναι η αποσυμφόρηση των κορεσμένων φυλακών, η μη επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού με δαπάνες για την κατασκευή νέων φυλακών, μείωση του κόστους φύλαξης και διατροφής των φυλακισμένων, ή στην περίπτωση που κάποιος καταδικαστεί να μην πλησιάζει θυματοποιημένο από τον ίδιο άτομο ή άτομο το οποίο απειλεί, πως με το βραχιολάκι ο κρατούμενος δεν θα εισέλθει σε απαγορευμένη περιοχή όπως η γειτονιά του θύματος.

Ιδιωτικές φυλακές;

Δεν θεωρείται διόλου τυχαίο επίσης, πως οι εταιρείες κολοσσοί που κυριαρχούν στις ΗΠΑ στο τομέα της ιδιωτικοποιημένης φυλακής είναι η γνωστή και εδώ στην Ελλάδα εταιρία σεκιούριτι Group 4 και η Wakenhut (τώρα ονομάζεται GEO Group). Αυτές οι δύο σχεδόν μονοπωλούν τον κλάδο με 264 σωφρονιστικά καταστήματα κυρίως στις νότιες και δυτικές πολιτείες, χωρητικότητας 99.000 κρεβατιών-κρατουμένων. Και όπως δείχνουν τα νούμερα τα καταφέρνουν αρκετά καλά αυξάνοντας σταθερά την αναλογία των κρατουμένων σε ιδιωτικές προς κρατικές φυλακές, από 6% το 2000, σε 9% το 2007, καθώς και τα κέρδη τα οποία ανέρχεται σε αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια.

Πρόσφατα, προκλήθηκε σάλος από το γεγονός ότι μετέφεραν ολόκληρες τις φυλακές μαζί με τους κρατούμενους στο γειτονικό Μεξικό, εξαιτίας του μειωμένου κόστους από την απασχόληση ως «σωφρονιστικούς» και διαχειριστικούς υπαλλήλους φθηνότερο εργατικό δυναμικό.

Στην Ελλάδα, η πρώτη φορά που μπήκε θέμα ιδιωτικής φυλακής, ήταν αμέσως μετά την δεύτερη εναέρια απόδραση των Παλαιοκώστα- Ριτζάι από τις φυλακές Κορυδαλλού (22-2-2009). Ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας, ανακοίνωνε μια σειρά από μέτρα, για την καλύτερη λειτουργία του σωφρονιστικού συστήματος. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και μια νέα «νομοθετική ρύθμιση» για την πρόσληψη «διευθυντών φυλακών με ειδικά προσόντα». Όπως έγραψε χαρακτηριστικά η εφημερίδα Ημερησία στις 24 Φλεβάρη, «η κυβέρνηση προχωρεί τον σχεδιασμό αποκρατικοποίησης και των φυλακών, ξεκινώντας με ιδιώτες μάνατζερ».

Σήμερα, οι συνθήκες για την ιδιωτικοποίηση του σωφρονισμού, εμφανίζονται ωριμότερες από ποτέ…

Παναγιώτης Σπυρόπουλος

Πηγή: News IT

Posted: 17 Apr 2013 02:26 AM PDT
Climate & Emissions, GREEN FRAUD, ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ, ΑΠΑΤΗ, ΑΠΙΣΤΙΑ, ΔΕΗ, ΔΙΑΠΛΟΚΗ, ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ, ΛΑΓΗΕ, ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ
Αυγερινός Κ.Χατζηχρυσός (twitter @avgerinosx )
ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ "ΚΕΡΑΤΙΑΤΙΚΑ" ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ…
προβλεπόμενο έλλειμμα 2014 €1.300.000.000 δις (βλ.πίναξ)
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ (ΠΡΑΣΙΝΟ) ΠΑΡΤΥ ΓΕΡΜΑΝΟΙ και ΔΙΑΠΛΟΚΗ !
Είχαμε "προβλέψει" από το 2010, ότι όταν αγοράζεις ακριβότερα από οτι πουλάς θα έχεις έλλειμμα , αριθμητική για Νόμπελ δηλαδή…
Τελικά "ανακάλυψαν" μια ΤΡΥΠΑ €300.000.000 τον Ιούλιο του 2012 και προβλέπουν ότι μέχρι το τέλος του 2014 θα φτάσει το 1,3 δις ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ! (30/7/2012  olympia.gr ΛΑΓΗΕ έλλειμα 300εκ € ! Ελάτε γίδια να πληρώσετε ! )
Δηλαδή ο "επενδυτής" της ΔΕΗ κτλ. αντί να την αγοράσει, θα μας κάνει την χάρη να την πάρει με "πρασινο χρέος", ίσως να τον πληρώσουμε κιόλας, όπως στις Σκουριές! Φυσικά "για να σωθούν θέσεις εργασίας"
Να μην αναφέρουμε για την Φούσκα των Πρασινοδανείων!
Πληρώνουμε 1,3 δις σε φωτοβολταϊκά όταν έχουμε το φθηνότερο λιγνίτη! Μέχρι σήμερα έχουν εξορυχθεί συνολικά 1,3 δισ. τόνοι λιγνίτη ενώ τα εκμεταλλεύσιμα αποθέματα ανέρχονται σε 3,1 δισ. τόνους περίπου.
Tο 2006 εξορύχθησαν συνολικά 62,5 εκ. τόνοι. (στοιχεία ΔΕΗ)
Το μνημόνιο δεν έχει αποτύχει!
Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΚΛΟΠΗ ΚΕΡΔΟΦΟΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΣ!
Σκεφτείτε ότι για τον ΟΠΑΠ. ΟΤΕ, ΔΕΗ, Αεροδρόμια, Ορυχεία, Εθνικές Οδούς έχουμε δώσει Τρισεκατομμύρια για να τα κατασκευάσουμε, τα τελευταία 50 χρόνια,  και τον Ιούνιο θέλουν να τα δώσουν, όχι για λίγα Ευρώ, ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΥΡΩ!
Παράδειγμα: μετοχή της Δεη το 2008 είχε  περίπου 30 ευρώ, σήμερα έχει 6 με 7 ευρώ
ΘΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΕΤΟΧΕΣ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΚΙ ΟΙ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΠΟΣΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ !
Διαβάστε σήμερα στο στο econews.gr :
provlepsi_elleimma (1) ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΛΑΓΗΕ
Φωτοβολταϊκά: νέα μείωση στις ταρίφες!
Σε βόμβα έτοιμη να εκραγεί έχουν μετατραπεί τα ελλείμματα του Λειτουργού της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενεργείας (ΛΑΓΗΕ), σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας euro2day.gr.
Η τρόικα ζήτησε με χθεσινή της ανακοίνωση «μεταρρυθμίσεις του τομέα ηλεκτρικής ενέργειας ώστε να διασφαλιστεί η οικονομική βιωσιμότητα και να αποφευχθεί η συσσώρευση χρέους» και η κυβέρνηση προωθεί σχέδιο περιορισμού των ελλειμμάτων με θύματα του επενδυτές φωτοβολταίκών, οι οποίοι απειλούνται με νέα μείωση στις ταρίφες.
Τα ελλείμματα στην αγορά ανέρχονται σε περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία τα 300 εκατ.  αντιστοιχούν στο λογαριασμό ΑΠΕ, και τα υπόλοιπα στην αξία της ενέργειας που εισέφεραν στο σύστημα οι ανεξάρτητοι παραγωγοί.
Μάλιστα υπολογίζεται ότι ως το τέλος του 2014 το έλλειμμα του λογαριασμού ΑΠΕ θα φτάσει το 1,3 δισ. ευρώ.
Τα μέτρα που έλαβε το ΥΠΕΚΑ τον Αύγουστο του 2012 είχαν μεν θετικές επιπτώσεις, ωστόσο δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, καθώς τα ελλείμματα αυξάνονται δραματικά, λόγω της ένταξης νέων μονάδων ΑΠΕ, σχεδόν αποκλειστικά φωτοβολταϊκών.
Η κατάσταση αυτή απειλεί την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, καθώς οι υψηλές οφειλές των πελατών της λειτουργούν αποτρεπτικά, αλλά και την πώληση μονάδων της ΔΕΗ, καθώς οι υποψήφιοι επενδυτές θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις ελλειμματικές πληρωμές για την ενέργεια που θα πωλούν.
Νέα μείωση στις ταρίφες
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το ΥΠΕΚΑ ετοιμάζει νομοσχέδιο που προβλέπει νέες περικοπές στις ταρίφες των φωτοβολταϊκών, ανάλογα με την παλαιότητα του έργου.
Οι περικοπές θα είναι μικρότερες για τις μονάδες προ του 2009 και θα κλιμακώνονται όσο πλησιάζουν στο 2013, ενώ εξετάζεται το μέτρο να συνδυαστεί με αύξηση του χρόνου αποπληρωμής των τραπεζικών δανείων χονδρικής ηλεκτρικής ενέργειας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΖΗΤΑ Η ΛΑΓΗΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ υπΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ! Πως η Τροικα καταστρέφει τη ΔΕΗ… Η Μετοχή της ΔΕΗ
Posted: 17 Apr 2013 01:57 AM PDT

Γράφει ο Δρ. Κυριάκος Τόμπρας

Ρε Αλέξη, βρες κάτι καινούργιο, γιατί σε πήρανε χαμπάρι και οι λοβοτομημένοι.
Μόλις βγει μια δημοσκόπηση που σε δείχνει μπροστά, έχεις πάντα έτοιμο το ποίημα της οπισθοδρόμησης, για να επιστρέψεις στην «ασφαλή» δεύτερη θέση της μη κυβερνώσας αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εκεί που η μονιμότητα δεν κινδυνεύει με άρση, αφού βολεύει ακόμη και την Τρόικα με τον Στουρνάρα, που την επιδοτούν με 16 εκατομμύρια το χρόνο από τον προϋπολογισμό.
Καλό το deal, δε λέω, αλλά δώσε κάτι παραπάνω στη διαφημιστική, για να σκεφτεί κάτι πιο πονηρό.

Το κόλπο έχει παλιώσει και δεν πουλάει άλλο.
Τι σημαίνει ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ρε μεγάλε;
Το παιδεύω όλη την ημέρα και δεν μπορώ να βγάλω άκρη.
Και τελικά αναγκάστηκα να καταφύγω στο λεξικό.
Κοίτα λοιπόν τι ανακάλυψα.

Αναστολή: Η ενέργεια ή το αποτέλεσμα του αναστέλλω, προσωρινή διακοπή που αφορά διαδικασία που γίνεται βάσει νόμων:
  • της ισχύος ενός νόμου / του συντάγματος.
  • μιας δικαστικής απόφασης / πράξης της διοικήσεως.
Προτείνεις λοιπόν την προσωρινή διακοπή της ισχύος και της εφαρμογής του Μνημονίου;
Γιατί προσωρινής και μέχρι πότε;
Και μετά τη λήξη της προσωρινής διακοπής τι προτείνεις;
Επιστροφή στο Μνημόνιο;
Και κατά τη διάρκεια της προσωρινής διακοπής, τι θα κάνεις;

Αν αληθεύουν τα σενάρια που κυκλοφορούσαν σήμερα στη Βαλαωρίτου και στη γωνία Κανάρη και Μηλιώνη, μάλλον ετοιμάζεσαι και εσύ για το Ζάππειο.
Αφού την καταγγελία τη γύρισες σε ακύρωση, μετά σε κατάργηση, στη συνέχεια σε απαγκίστρωση, μετά σε αντικατάσταση και τώρα σε αναστολή, σε βλέπω από την επόμενη εβδομάδα να λανσάρεις το σλόγκαν της επαναδιαπραγμάτευσης.
Αυτό σε συμβουλεύω να το κάνεις από το Ζάππειο.
Οι πρωθυπουργοί της αναδιαπραγμάτευσης βγαίνουν μόνο από εκεί.

ΥΓ: Προσοχή – Achtung
Οι πτήσεις ακυρώνονται επειδή το μνημόνιο άφησε τα ελικόπτερα χωρίς καυσιμα.



You are subscribed to email updates from Ας Μιλήσουμε Επιτέλους
To stop receiving these emails, you may unsubscribe now.
Email delivery powered by Google
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.