20 Απρ 2013

Η καθημερινή Άποψη 19-4-13


NEWSLETTER 19 04 no1
NEWSLETTER 19 04 no2
NEWSLETTER 19 04 no3
twitter banners icon facebook 60 256
 
 
KYBERNHTIKO slide
«Οι επόμενοι δύο μήνες, ο Μάιος και ο Ιούνιος θεωρούνται ίσως οι πιο σημαντικοί για την πορεία της χώρας». Αυτό είναι το μήνυμα που έχει στείλει το Μαξίμου σε όλους τους υπουργούς, αλλά και στους βουλευτές του κόμματος, με στόχο να το επικοινωνήσουν με τον κόσμο ειδικά τις ημέρες του Πάσχα.
Το συγκεκριμένο μήνυμα από το Μαξίμου μπορεί πολλοί να το εξέλαβαν ως μέρος της «επικοινωνιακής καταιγίδας» που βρίσκεται σε εξέλιξη από την προηγούμενη Δευτέρα με το διάγγελμα του πρωθυπουργού. Μία επικοινωνιακή καταιγίδα, η οποία έχει στόχο να αναδείξει τις ελληνικές επιτυχίες στη διαπραγμάτευση με την τρόικα. Όμως δεν αρκεί το όπλο της επικοινωνίας για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και γι' αυτόν τον λόγο το Μαξίμου ζητά από όλους να βρίσκονται σε εγρήγορση, ώστε να ξεπεραστεί το δύσκολο δίμηνο. Σε αυτό το διάστημα, ο πρωθυπουργός θέλει η χώρα να εκπληρώσει μία σειρά δεσμεύσεων που απορρέουν από την πρόσφατη συμφωνία με την τρόικα, ώστε στον έλεγχο του Ιουνίου να αποφευχθούν νέα μέτρα. Κάτι που άφησε ανοιχτό ο Πολ Τόμσεν εάν οι δημοσιονομικοί στόχοι αποκλίνουν πολύ.
«Εάν ξεπεραστεί ο σκόπελος του Ιουνίου, τότε το καράβι θα έχει μπει σε ρότα για απάνεμο λιμάνι», μας έλεγε στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού. Κι αυτό διότι όλοι στο Μαξίμου αναμένουν ότι μέχρι τότε θα αποσαφηνιστούν σημαντικές πολιτικές παράμετροι και θα διαμορφωθεί σε μεγάλο βαθμό το κλίμα που θα οδηγήσει τη χώρα για την επόμενη περίοδο. Οι λόγοι που κάνουν όλους να είναι σε επιφυλακή είναι οι ακόλουθοι: Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
 
 
 
SYRIZA slide

Το «άδειασμα» του Αλέξη Τσίπρα από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ για τα περί αναστολής του Μνημονίου, ανάγκασε τον πρόεδρο να υιοθετήσει –μέχρι νεωτέρας– τις θέσεις του εσωκομματικού του αντιπάλου
Ήττα του Αλέξη Τσίπρα ή προσωρινή αναδίπλωση μετά την γκάφα ολκής; Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά. Σε κάθε περίπτωση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί τις θέσεις Λαφαζάνη μέχρι το επόμενο επεισόδιο.
Ενισχυμένος είναι πλέον μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και η ομάδα του. Από τη μία η γκάφα της αναστολής, όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στο μνημόνιο, και από την άλλη η ακόμη πιο σκληρή στάση του ΚΚΕ μετά την εκλογή νέου γραμματέα, φέρνουν τον βουλευτή της Κουμουνδούρου στην πρώτη γραμμή. Άλλωστε, είναι ο συνδετικός κρίκος τόσο με το «Σχέδιο Β» του Αλέκου Αλαβάνου όσο και με το ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ εκτιμάται πως είναι ο μόνος που μπορεί να διεμβολίσει το ενοχλημένο κοινό του Περισσού μετά τη διαδοχή της Αλέκας Παπαρήγα.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ο Π. Λαφαζάνης με αρκετά σκληρή στάση όχι απλά διόρθωσε τον Αλ. Τσίπρα αλλά επί της ουσίας τον αναίρεσε. «Δεν υπάρχει καμία αναστολή. Τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι θα ακυρωθούν, θα καταργηθούν, θα πεταχτούν στον κάλαθο των αχρήστων», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Είχε προηγηθεί η διατύπωση του Αλ. Τσίπρα σε συνέδριο του Economist περί «αναστολής του Μνημονίου» από μία κυβέρνηση με κεντρικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
 
 
 
DEPAs slide
Τον τελευταίο μήνα η «Άποψη» ασχολείται διεξοδικά με τις διαδικασίες πώλησης εκ μέρους του ΤΑΙΠΕΔ, που ως πρώτο στόχο έθεσε την πώληση των ΟΠΑΠ και ΔΕΠΑ. Κάθε φορά, οι συντάκτες μας πιστεύουν ότι έχουν εξαντλήσει το θέμα, αλλά έρχονται οι κάθε μορφής εγκέφαλοι, είτε των εταιρειών είτε του Ταμείου (ΤΑΙΠΕΔ) να μας διαψεύσουν αρνητικά.
Το τελευταίο κρούσμα αφορά στην πώληση της ΔΕΠΑ.

Σε προηγούμενα δημοσιεύματά μας είχαμε αναδείξει το θέμα των χρεών, εταιρειών που χρησιμοποιούν το φυσικό αέριο ως καύσιμη ύλη, προς τη ΔΕΠΑ. Είχαμε μάλιστα διατυπώσει το ερώτημα προς τον πρόεδρο της ΔΕΠΑ κ. Σαχίνη, αλλά και προς τον υπουργό Ενέργειας Ασημάκη Παπαγεωργίου, αν ο υποψήφιος αγοραστής θα συμπεριλάβει στην προσφορά του την είσπραξη των χρεών αυτών ως έσοδο μετά την πώληση.
Φυσικά, απάντηση δεν πήραμε. Πριν από δυο-τρεις ημέρες, έγκυρες πληροφορίες της «Α» ανέφεραν ότι η ΔΕΠΑ ζήτησε από τους οφειλέτες χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των χρεών, και μάλιστα με εγγυήσεις. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι:
α) Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των χρεών και ποιες οι εγγυήσεις;
β) Το χρονοδιάγραμμα θα οριστικοποιηθεί πριν από την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών στο ΤΑΙΠΕΔ (27/4/2013);
γ) Οι υποψήφιοι αγοραστές θα γνωρίζουν το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης, ώστε να το συμπεριλάβουν στο ύψος των οικονομικών προσφορών τους;

Φυσικά, απάντηση μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί και από ειδήμονες της αγοράς θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να δοθεί λύση στο θέμα.
Η όλη διαδικασία, όμως, που στο τέλος της οποίας ο υποψήφιος αγοραστής δεν ξέρει τι αγοράζει και πότε θα εξοφληθεί, ξεφεύγει από τα όρια της παράλειψης και φτάνει στα όρια του σκανδάλου. Η ΔΕΠΑ δείχνει να ξυπνάει πολύ αργά, και το ΤΑΙΠΕΔ να μην μπορεί να χαράξει το πλαίσιο πώλησης.
Συνεπώς, για ποιον διαγωνισμό μιλάμε, με τόσους αστάθμητους παράγοντες; Τα ερωτηματικά για το αν «το παιγνίδι είναι στημένο» δίνουν και παίρνουν, χωρίς να υπάρχουν απαντήσεις. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
 
 
 
 
ABRAMOslide

Επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ θα πραγματοποιήσει μέσα στον προσεχή μήνα ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, όπως δήλωσε ο ίδιος σε αποκλειστική του συνέντευξη στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο περιθώριο της εκδήλωσης που οργάνωσε η πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα για τα 65 χρόνια της δημιουργίας του ισραηλινού κράτους.
Όπως τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος, οι σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο καλύτερο δυνατό επίπεδο, εκτιμώντας ότι θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο στο μέλλον. Στο πλαίσιο μάλιστα της επίσκεψής του στο Τελ Αβίβ μέσα στον προσεχή μήνα, θα έχει την ευκαιρία να συνεργαστεί με την κυβέρνηση του Ισραήλ για την προετοιμασία του Ανωτάτου Συμβουλίου Κορυφής που έχει αποφασιστεί ήδη από τους δύο πρωθυπουργούς. «Αυτό θα σηματοδοτήσει ένα καινούργιο ξεκίνημα, θα φέρει ακόμη πιο κοντά πλέον και τις πολιτικές μας και θα διαμορφώσει ένα σταθερό πλαίσιο διαρκούς συνεργασίας» όπως τόνισε.
Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας επεσήμανε επίσης ότι εκτός από τη θάλασσα της Μεσογείου μας ενώνουν  κοινά συμφέροντα, «μας ενώνει το κοινό όραμα να διαμορφώσουμε ένα περιβάλλον ασφάλειας, σταθερότητας και ειρήνης για όλους τους λαούς της περιοχής». Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
 
 
 
 
DEH MITILINAIOS slide
«Είδες η ΔΕΗ;» ήταν το σλόγκαν για τα κατορθώματα της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού από τους επικοινωνιακούς φορείς της. Στα άλλου είδους όμως θέματα –όπως τα πηγαινέλα στην Ευελπίδων των προέδρων της κ.κ. Τάκη Αθανασόπουλου και Αρθούρου Ζερβού– επικρατεί άκρα του τάφου σιωπή. Ένα θέμα αυτής της μορφής είναι και η περίφημη –και επωφελής για την Αλουμίνιον– διαιτητική διαδικασία, που έχει εμπλοκή η ΔΕΗ με την εταιρεία του Ομίλου Μυτιληναίου. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Η ΔΕΗ, όπως προαναφέραμε, έχει εμπλακεί με την Αλουμίνιον Α.Ε. σε μια διαιτητική διαδικασία που ενώ υποτίθεται ότι έπρεπε να λήξει σε ένα εξάμηνο, ήδη έχει περάσει σχεδόν ενάμισης χρόνος και είναι άγνωστο πόσο θα διαρκέσει ακόμα. Για τη διαιτητική διαδικασία έχουν εκφραστεί σοβαρότατες επιφυλάξεις από διάφορες πλευρές, με πρώτους απ' όλους τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, ο μόνος δε κερδισμένος της όλης υπόθεσης είναι η Αλουμίνιον, μια και όσο διαρκεί η διαδικασία αυτή όχι μόνο καταφέρνει να μην εξοφλεί ένα ληξιπρόθεσμο χρέος προς τη ΔΕΗ ύψους 76,5 εκατ. ευρώ, αλλά και προμηθεύεται ρεύμα με προσωρινή τιμή κάτω του κόστους της ΔΕΗ.
Το ζητούμενο της υπόθεσης της διαιτησίας ήταν να προσδιοριστεί η οριστική τιμή στη σύμβαση για την προμήθεια ρεύματος, στα πλαίσια της συμφωνίας-πλαίσιο που είχαν κάνει ΔΕΗ και Αλουμίνιον τον Αύγουστο του 2010. Η συμφωνία αυτή προέβλεπε μια τιμή για κάποιες ώρες της ημέρας που λίγο-πολύ είναι αυτή που ζητάει και η Αλουμίνιον, και για δε τις υπόλοιπες ώρες προέβλεπε ότι η Αλουμίνιον θα κάλυπτε μόνη της τις ανάγκες της αμέσως μόλις λάμβανε τις αδειοδοτήσεις για τη μονάδα της. Μέχρι δε να συμβεί αυτό η συμφωνία προέβλεπε την τροφοδοσία της από τη ΔΕΗ με τιμή που προσδιοριζόταν βάσει της τιμής της χονδρεμπορικής αγοράς, κάτι που εκ των υστέρων δεν άρεσε στην Αλουμίνιον και κατέληξαν στη διαιτησία. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
cosmotestartup diafhmish 18-4
 
SAMARAS slide
Η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να προχωρήσει στην ανακήρυξη της ΑΟΖ φάνηκε με το πιο ξεκάθαρο τρόπο στην ομιλία του στο 12ο συνέδριο του Μηχανισμού της Ευρωμεσογειακής Συνεργασίας και Επενδύσεων. Η ελληνική ΑΟΖ είναι μεταξύ των κορυφαίων για τον πρωθυπουργό, ο οποίος αναμένει τον κατάλληλο χρόνο για να κάνει την επόμενη κίνηση, προσβλέποντας όπως τόνισε στην ομιλία του και στη στήριξη της Ε.Ε.
«Είναι μέρος της ευρωπαϊκής μας περιουσίας, που πρέπει να αξιοποιήσουμε, η ανακήρυξη της ΑΟΖ είναι στη δικαιοδοσία των κρατών, αλλά η Ε.Ε. μπορεί να στηρίξει τα κράτη αυτά ώστε να γίνει ταχύτερα και να ολοκληρωθούν όλα με ασφάλεια», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντ. Σαμαράς, και προσέθεσε πως «πρέπει να συσπειρωθούμε για κάτι που μας ενώνει, να ανασηκώσουμε το κεφάλι για κάτι που μας δίνει προοπτική», δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο πιο νευραλγικό σημείο της Μεσογείου. Μάλιστα, για πρώτη φορά, ο πρωθυπουργός μίλησε για το ενδεχόμενο σύζευξης των ΑΟΖ της Ελλάδας, της Κύπρου και της Μάλτας. Για τον Α. Σαμαρά, η Μεσόγειος είναι κάτι παραπάνω από μια θάλασσα, καθώς, όπως είπε, για την Ευρώπη είναι το πιο κρίσιμο θαλάσσιο σύνορό της. «Πρέπει να προφυλαχθεί η Ευρώπη από τους κινδύνους που βρίσκονται στα νότιά της, και από εκεί προέρχονται κύματα μεταναστών, στην απέναντι ακτή βρίσκονται πλουτοπαραγωγικοί πόροι που έχει ανάγκη η Ευρώπη, αλλά και στον ίδιο τον βυθό της Μεσογείου», ήταν η φράση που χρησιμοποίησε, υπενθυμίζοντας πως η ενεργειακή επάρκεια της Ευρώπης μπορεί να κριθεί από τη Μεσόγειο. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
 
 
 
MIXELAKHSslide

Να παρέμβουν οι αρχές στην αγοραπωλησία του Σκορπιού για να προστατευθεί το δημόσιο συμφέρον ζητάει ο βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης  με ερώτησή του στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Ο κ. Μιχελάκης σημειώνει πως, ανεξάρτητα από τη συμβολική σημασία του νησιού λόγω της βαρύτητας του θρυλικού ονόματος της οικογένειας Ωνάση, προκύπτει και ένα μείζον ζήτημα νομιμότητας και ανάγκης προστασίας του δημοσίου συμφέροντος καθώς, σύμφωνα με τη διαθήκη του Αριστοτέλη Ωνάση, προβλεπόταν ότι εάν η κόρη και η σύζυγός του (κατά συνέπεια και οι κληρονόμοι τους) δεν επιθυμούσαν να διατηρήσουν για ίδια χρήση τις δύο νησίδες Σκορπιό και Σπάρτη θα έπρεπε να δωριθούν  στην Ολυμπιακή Αεροπορία ως θέρετρο και παιδικές κατασκηνώσεις των εργαζομένων της.
Μάλιστα, όπως σημειώνει στην ερώτησή του, ο διαθέτης στη διαθήκη του έχει προσθέτει και έναν όρο για τον Σκορπιό: πως εάν οι νόμιμοι κληρονόμοι του δεν τον ήθελαν για ιδία χρήση, τότε αυτός  «θα προσφερθεί  κατά προτίμησιν εις το Ελληνικό δημόσιον διά την χρήσιν ως θερέτρου του εκάστοτε αρχηγού του Ελληνικού κράτους υπό τον όρο ότι το δημόσιο θα ανελάμβανε την συντήρησιν αυτού. Εάν το δημόσιον αποδεχθεί την δωρεάν τότε η νησίς Σπάρτη θα δωρηθεί εις την Ολυμπιακή αεροπορίαν διά να χρησιμοποιηθεί ως θέρετρον του προσωπικού και ιδίως ως θερινή παιδική στέγη των τέκνων των. Εάν το δημόσιο αρνηθή την αποδοχήν δωρεάς του Σκορπιού τότε αμφότεραι αι νησίδες Σπάρτη και Σκορπιός θα περιέλθουν εις την κυριότητα της Ολυμπιακής αεροπορίας». Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
 
 
 
SKOPIANO slide

«Ανάσταση» μετά το... Πάσχα περιμένει η ελληνική διπλωματία, ελπίζοντας πως έφτασε η ώρα να κλείσει οριστικά και αμετάκλητα το πρόβλημα με το όνομα των Σκοπίων. Η τελευταία πρόταση Νίμιτς –αν και χρειάζεται βελτιώσεις– μπορεί να αποτελέσει μια καλή βάση συζήτησης.
Η ενόχληση των Σκοπίων στην τελευταία πρόταση Νίμιτς για το Μακεδονικό πρόβλημα είναι ένα σαφέστατο δείγμα ότι κάτι πάει να αλλάξει σε ένα διπλωματικό σίριαλ που τραβά δεκαετίες τώρα. Η Αθήνα, έχοντας το όπλο τού βέτο στις ενταξιακές διαδικασίες του γειτονικού κράτους, εκτιμά πως πλέον έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να κλείσει οριστικά αυτή η υπόθεση. Το γεγονός, μάλιστα, ότι οι ΗΠΑ κλείνουν το μάτι για συμφωνία πάνω στην πρόταση αυτή, κάνει ξεκάθαρο πως ο Μάιος θα είναι καταλυτικός μήνας.
Στην άλλη πλευρά των συνόρων, η πολιτική ηγεσία δεν είναι ιδιαιτέρως χαρούμενη με την εξέλιξη. Κι αυτό γιατί η πρόταση έχει γεωγραφικό προσδιορισμό, γεγονός που θα επιβάλει την αλλαγή ονόματος διεθνώς ακόμα και στις χώρες που ήδη έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια ως «Μακεδονία». Μάλιστα, με διαρροές στον τοπικό Τύπο, προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

«Μελετήστε προσεκτικά την πρόταση...»

Αναφερόμενος στην πρότασή του, ο κ. Νίμιτς ανέφερε ότι είναι «συγκεκριμένη» και αναμένει από τις κυβερνήσεις των δύο χωρών να τη μελετήσουν «συνολικά, πολύ προσεκτικά και όχι αποσπασματικά», επισημαίνοντας ότι ενδεχομένως να επισκεφθεί την περιοχή (Αθήνα και Σκόπια) ή να πραγματοποιηθούν νέες συναντήσεις στη Νέα Υόρκη ή αλλού, όπως είπε, μέσα στους επόμενους δύο μήνες. Διπλωματική πηγή ανέφερε ότι ο νέος γύρος συναντήσεων αναμένεται να είναι μετά το Πάσχα. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
 
 
 
 
BGENOPOULOS slide
Η Κύπρος αποδεικνύεται σε τεράστιο πρόβλημα για τον Ανδρέα Βγενόπουλο, ο οποίος έχει στοχοποιηθεί από την κυπριακή ηγεσία, ως εκ των βασικών υπευθύνων για την επί της ουσίας χρεοκοπία της Λαϊκής Τράπεζας, που είχε ως επακόλουθο να χάσουν σημαντικό μέρος του κεφαλαίου τους οι καταθέτες άνω των 100.000 ευρώ. Κάτι που οδήγησε στην οικονομική κρίση την Κύπρο και την αναγκαστική προσφυγή στον Μηχανισμό Στήριξης και το Μνημόνιο που θα τεθεί σύντομα σε ισχύ.
Ήδη κατά του Α. Βγενόπουλου έχει κατατεθεί μήνυση από Κύπριο πολίτη, που ισχυρίζεται ότι εξαπατήθηκε στην υπόθεση των αξιογράφων. Προχθές Πέμπτη τόσο ο Βγενόπουλος, όσο και ο Ευθύμιος Μπουλούτας δεν παρουσιάστηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου. Οι δύο κατηγορούμενοι εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους, οι οποίοι υποστήριξαν ότι οι πελάτες τους δεν έχουν παραλάβει τα κατηγορητήρια. Σύμφωνα όμως με το Δικαστήριο, υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία ότι τα κατηγορητήρια έχουν επιδοθεί. Σε περίπτωση που δεν παρουσιαστούν οι δύο κατηγορούμενοι, ο πολίτης που έχει καταχωρήσει ιδιωτική ποινική υπόθεση εναντίον τους έχει το δικαίωμα να ζητήσει ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.
Μεταξύ των υπολοίπων κατηγορουμένων είναι και ο τέως διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιος Ορφανίδης και στελέχη της Λαϊκής Τράπεζας. Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται τρεις κατηγορίες: Συνωμοσία προς καταδολίευση, απάτη και ανακριβής δήλωση. Νωρίτερα ο γενικός εισαγγελέας, Πέτρος Κληρίδης, δεν είχε κάνει δεκτό το αίτημα των συνηγόρων του Αν. Βγενόπουλου για αναστολή της ποινικής δίωξης εναντίον του. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
 
 
 
 
KEELPNO slide
Λύση στο σοβαρό ζήτημα της καθαριότητας και υγειονομικής κάλυψης στα Κέντρα Κράτησης Μεταναστών δίνει η κυβέρνηση, καθώς ετοιμάζει σχέδιο για τους μετανάστες, με τη βοήθεια του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) και του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).
Αιτία για να κινητοποιηθεί η κυβέρνηση στάθηκε ο έλεγχος που διεξήγαγε το κλιμάκιο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, όπου δεν λειτουργεί συνεργείο καθαριότητας.
Η υγειονομική κάλυψη του κέντρου γίνεται από ένα υποτυπώδες ιατρείο που λειτουργεί από εθελοντές γιατρούς ή Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ), οι οποίοι δυσκολεύονται να διακινήσουν χρόνια περιστατικά προς τα δημόσια νοσοκομεία λόγω έλλειψης διασύνδεσης με αυτά. Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν, επίσης, οι διαβητικοί τόσο με το διαιτολόγιό τους, όσο και με τα φάρμακά τους.
Στο κέντρο διαμένουν 1.650 μετανάστες, ενώ κατά καιρούς φτάνουν και τους 2.000.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ζήτημα των συνθηκών κράτησης στα Κέντρα Φιλοξενίας Μεταναστών έχει αναζωπυρωθεί τις τελευταίες 15 ημέρες, με αφορμή την απεργία πείνας των κρατούμενων μεταναστών και προσφύγων. Στις αρχές Απριλίου, ειδικότερα, το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών κατήγγειλε τις συνθήκες διαβίωσης στην Αμυγδαλέζα, υποστηρίζοντας ότι έχει ξεσπάσει επιδημία λόγω του ότι στους κρατούμενους δεν είχαν χορηγηθεί –όπως λένε οι εκπρόσωποι του Δικτύου– σαπούνια για 2,5 μήνες. Από την πλευρά του, δε, ο επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας Τζαβέντ Ασλάμ τόνισε πως για τα 2.000 άτομα που φιλοξενούνται στο Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών της Αμυγδαλέζας δεν επαρκεί ένας γιατρός. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
FORTHNET 12-4
 
EUROZONE slide

Η Κύπρος «σώθηκε», όπως ισχυρίζονται οι… ειδήμονες σε Βρυξέλλες και Βερολίνο, αλλά οι περισσότεροι αναζητούν τη χαμένη αισιοδοξία στην Ευρώπη, με δεδομένα την πολιτική αστάθεια στην Ιταλία, όπως και το ότι οι χώρες του Νότου παρά τις επώδυνες θυσίες των πολιτών πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να ξεφύγουν από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης.
Έτσι, οι περισσότεροι αναλυτές σε όλους τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς αναζητούν τις επόμενες χώρες που θα εφαρμοστούν τα γερμανικά πειράματα… διάσωσης. Και βέβαια το ζητούμενο είναι το πώς θα χρησιμοποιηθούν οι μέτοχοι και οι καταθέτες για να κρατήσουν όρθιες τις προβληματικές τράπεζες, σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup. Η μεγαλύτερη προσοχή συγκεντρώνεται σε δύο χώρες: στην Πορτογαλία και τη Σλοβενία. Στη σειρά θα μπορούσαν να μπουν και η Ισπανία και η Ιταλία, όμως το υπερβολικά μεγάλο μέγεθος δεν επιτρέπει όνειρα θερινής νυκτός.

Πορτογαλία

Η εγχώρια ζήτηση, οι κυβερνητικές δαπάνες και οι επενδύσεις συρρικνώνονται κατακόρυφα, αφήνοντας την Πορτογαλία να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την αβέβαιη ανάπτυξη των εξαγωγών της. Με την περικοπή των μισθών και του κόστους (εσωτερική υποτίμηση), η Πορτογαλία τα τελευταία χρόνια βελτίωσε το επίπεδο ανταγωνιστικότητάς της στην Ευρωζώνη σε σχέση με τη Γερμανία. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
 
 
 
PASOK slide

Νέα προγραμματική συμφωνία ή πόλεμος! Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει το ΠΑΣΟΚ στο Μέγαρο Μαξίμου, εκτιμώντας πως ο πρώτος κύκλος αυτής της κυβέρνησης έκλεισε με θετικό πρόσημο και πλέον οι όροι πρέπει να αλλάξουν για το όφελος της κοινωνίας.
Μπορεί στην Ιπποκράτους να έχουν ξεκαθαρίσει πως (εν τέλει) δεν θα μπουν στη νέα κυβέρνηση, αλλά αυτό δεν τους απαγορεύει να ζητήσουν την υπουργοποίηση δικών τους ανθρώπων. Προς την κατεύθυνση αυτή, μάλιστα, συνεργάτες του προέδρου του Κινήματος Ευάγγελου Βενιζέλου ξεκαθαρίζουν πως πριν από οτιδήποτε άλλο οι τρεις αρχηγοί των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση θα πρέπει να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να επανακαθορίσουν τους όρους της συνεργασίας μέσα από μια νέα προγραμματική συμφωνία. Με την άποψη αυτή φαίνεται να συμφωνεί και η Δημοκρατική Αριστερά.

Σχέδιο πίεσης...

Γνωρίζοντας βέβαια πως ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να αντιμετωπίσει και τις εσωκομματικές του πιέσεις τόσο σε περίπτωση νέας συμφωνίας αλλά πολύ περισσότερο στο ενδεχόμενο ενός ανασχηματισμού, ήδη στην Ιπποκράτους έχουν έτοιμο σχέδιο αντιπερισπασμού και πίεσης.
Το πρώτο σκέλος αυτού του σχεδίου ξεδιπλώθηκε με την καταψήφιση του άρθρου 19 του νομοσχεδίου για την επανασύσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, μπλοκάροντας τις μισθολογικές μειώσεις στις αποδοχές του κατώτατου πληρώματος των πλοίων. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
 
 
 
SAVVIDISslide

Σε κάθε ευκαιρία ο Ιβάν Σαββίδης φανερώνει το ηγετικό του προφίλ. Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ εγκαινίασε το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς» (το οποίο έχει μισθώσει για τους επόμενους 12 μήνες) και με τις δηλώσεις του έστρεψε πάλι πάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο μητροπολίτης Άνθιμος, ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Θεόδωρος Καράογλου και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, οι οποίοι απηύθυναν τους δικούς τους χαιρετισμούς. Ωστόσο, αυτός που... έκλεψε την παράσταση ήταν για ακόμη μία φορά ο Ιβάν Σαββίδης. Ο ομογενής επιχειρηματίας αναφέρθηκε στην Ορθοδοξία, στον ΠΑΟΚ και τον αντίκτυπο που έχουν στην επένδυσή του στο εμβληματικό ξενοδοχείο. Στη συνέχεια δήλωσε ότι νιώθει ευλογημένος από τον Θεό κι έτοιμος να προχωρήσει σε νέες και μεγαλύτερες επενδύσεις στη χώρα μας, παρά την οικονομική κρίση την οποία –όπως τόνισε– δεν φοβάται. Τέλος, θέλησε να... τρελάνει όλους τους φίλους του «δικεφάλου του Βορρά», υποσχόμενος έμμεσα την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Champions League. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
 
 
 
 
PAO slide
Η εφετινή χρονιά ήταν καταστροφική για τον Παναθηναϊκό. Θα μπορούσε κάπως να «μαζευτεί» αν έβγαινε στην Ευρώπη, αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται στον ορίζοντα, αφού τα Γιάννινα τον προσπέρασαν (μοναδική εκκρεμότητα η αδειοδότησή τους), ενώ για να έχουν μια ελπίδα θα πρέπει να τερματίσουν έκτοι, πάνω από την Ξάνθη που ακόμη τον περνάει στη βαθμολογία. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα επωφεληθούν, αφού και οι «πράσινοι» δύσκολα θα καταφέρουν να πάρουν αδειοδότηση με τα αυστηρά κριτήρια της UEFA.
Άρα, «αναγκαστικά» ο Παναθηναϊκός προετοιμάζει το έδαφος για του χρόνου. Με τον Γιάννη Αναστασίου στο τιμόνι του, ακόμη ένα ρίσκο από τα πολλά που έχει πάρει ο Γιάννης Αλαφούζος. Και λέμε ρίσκο, γιατί δίνει το τιμόνι σε έναν πολύ καλό γνώστη του ποδοσφαίρου με πλούσιες παραστάσεις από το εξωτερικό, αλλά που δεν έχει εμπειρία ως πρώτος προπονητής, πόσω μάλλον σε μία ομάδα με ειδικό βάρος, όπως καλή ώρα ο Παναθηναϊκός.

Το Δ.Σ της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας»
Πριν από τα αγωνιστικά, πρέπει να δούμε πρώτα τα διοικητικά. Που, εδώ και έναν χρόνο, είναι σε ημερήσια διάταξη στο «τριφύλλι». Στο Διοικητικό Συμβούλιο της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας», ο Χρήστος Παναγόπουλος ενημέρωσε τα υπόλοιπα μέλη για τις δυσκολίες που θα έχει τη νέα χρονιά η ομάδα, καθώς για την απώλεια της Ευρώπης, που αφήνει τον Παναθηναϊκό χωρίς σημαντικά έσοδα τα οποία περίμεναν στην ΠΑΕ. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
Juventus-Milan 19-4
 
LINEN slide

Μπορεί εδώ και δύο περίπου εβδομάδες να αποτελεί παρελθόν για την ΑΕΚ, ωστόσο είναι μάλλον ο καταλληλότερος άνθρωπος για να μιλήσει για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην ομάδα. Ο λόγος για τον Έβαλντ Λίνεν, ο οποίος έζησε το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς στα Σπάτα και όσα λέει έχουν τεράστιο ενδιαφέρον.
Ο Γερμανός τεχνικός έκανε αποκαλύψεις που εν πολλοίς εξηγούν τις εικόνες που είδαμε στο ΟΑΚΑ την προηγούμενη Κυριακή. Συγκεκριμένα, ο πρώην προπονητής των «κιτρινόμαυρων» αναφέρθηκε στην «Original» και το κουμάντο που αυτή κάνει στην ομάδα, θυμίζοντας το περιστατικό με την πολυήμερη κατάληψη στο προπονητικό κέντρο. Επιπλέον, άφησε πολλά υποννοούμενα για νυν και πρώην διοικητικούς παράγοντες της ΠΑΕ για τη διαχείριση των οικονομικών. Για το ίδο θέμα έριξε ευθύνες στο κράτος, ακόμα και... στην τρόικα, αλλά αυτό που έχει περισσότερο ενδιαφέρον είναι οι «μπηχτές» του για τρεις συγκεκριμένους παίκτες (δεν τους κατονομάζει), για του οποίους είπε ότι εμφανίζονταν αδιάφοροι τον τελευταίο καιρό. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
 
 
 
AEK slide

Τον δικό της «Γολγοθά» ζει η ΑΕΚ, λίγες εβδομάδες πριν από το φετινό Πάσχα. Κουβάλησε σε όλη τη διάρκεια της φετινής σεζόν τον δικό της «σταυρό του μαρτυρίου» και δεν μπόρεσε, παρά μόνο σε ένα σημείο του πρωταθλήματος, να δείξει ότι θα αποφύγει τη «σταύρωση». Μια «σταύρωση» που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ, στην αναμέτρηση με τον Πανθρακικό, και σε αυτήν συνέβαλαν και οι ίδιοι οι οπαδοί της, αφού μερίδα τους μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, τα έκανε «γυαλιά-καρφιά», χτύπησε παίκτες και της στέρησε το δικαίωμα να διεκδικήσει την παραμονή στη Super League.
Και το τελευταίο «καρφί» στον «σταυρό» μπήκε τα ξημερώματα της Παρασκευής. Στις 1:12 συγκεκριμένα, η πειθαρχική επιτροπή της Super League ανακοίνωσε την απόφασή της, που προβλέπει ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα, δύο από το επόμενο, και πρόστιμο 4.000 ευρώ. Δηλαδή, επιβεβαίωσε αυτό που όλοι περίμεναν, βάσει του ΚΑΠ: τον υποβιβασμό της ΑΕΚ.
Η ποινή αυτή ουσιαστικά οδηγεί την «Ένωση» πιο κοντά στο «τετέλεσται». Κάτι που ενδεχομένως να εκστομίσει μετά το τέλος του αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, το βράδυ της Κυριακής. Γιατί, με τα όσα έχει δείξει στη φετινή σεζόν, πολύ δύσκολα θα καταφέρει να πάρει τους τρεις βαθμούς. Αλλά, ακόμη κι αν το κάνει, δεν είναι αποκλειστικά στο χέρι της το να σωθεί. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr





TIMEslide

Με επτά διαφορετικά ασπρόμαυρα εξώφυλλα κυκλοφορεί σήμερα το περιοδικό «Time», καθώς πρόκειται για το τεύχος που φιλοξενεί τη λίστα με τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως. Στα εξώφυλλα εμφανίζονται η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Τζένιφερ Λόρενς, ο ράπερ Jay Z, η 15χρονη Μαλάλα από το Πακιστάν, ο γερουσιαστής του  Κεντάκι Ραντ Πολ, ο συνιδρυτής του PayPal  Έλον Μασκ, η Κινέζα τενίστρια Λι Να, και ο σταρ του Μπόλιγουντ Αμίρ Κχαν Φίγο. Η λίστα με τους 100 πιο «influential» ανθρώπους στον κόσμο δημοσιεύεται για δέκατη χρονιά από το «Time» και περιλαμβάνει εκείνους που με τη δράση τους ξεχωρίζουν και ασκούν επιρροή, ο καθένας στον τομέα του (τέχνες, γράμματα, επιστήμη, αθλητισμό, ακτιβισμό κ.ά.).
Φέτος περιλαμβάνονται σε αυτήν 35 γυναικεία ονόματα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα βρίσκεται στη λίστα για όγδοη φορά, ενώ φέτος έχει «στο πλευρό» του τη σύζυγό του, Μισέλ Ομπάμα. Τη μουσική βιομηχανία εκπροσωπούν μεταξύ άλλων ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, η Κριστίνα Αγκιλέρα και η Μπιγιονσέ μαζί με τον σύζυγό της Τζέι Ζι. Ενώ τον κινηματογράφο, ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις και η Λένα Ντάναμ. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
 
 
 
PANTAZHS slide

Η σχέση του με τις γυναίκες  γνωστή. Δεν είναι ο κλασικός γυναικοκατακτητής, είναι ο ερωτικός,  εκείνος ο άντρας που παραμένει κύριος παρά  τον «μοντερνισμό» της εποχής του. Έχει τραγουδήσει για γυναίκες, τις "υμνεί" ακόμα και σήμερα, και μερικά από τα τραγούδια του αποτελούν την ιδανική εξομολόγηση. Ο Λευτέρης Πανταζής τα βρήκε σκούρα στο ξεκίνημα της ζωής του, όμως πάλεψε. Κατάφερε από μικρός λουστράκος να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος καλλιτέχνης τη δεκαετία του '80 και να συνεχίζει ανοδικά και το '90. Τότε που πρόβαλαν τα νέα αστέρια στην ελληνική δισκογραφία.
Ο ΛΕ-ΠΑ, όπως τον αποκαλούν οι θαυμαστές του, παρέμεινε στην κορυφή και άντεξε τον σκληρό ανταγωνισμό. Το μυστικό του; Η δουλειά! Φαντάζει απλό και εύκολο, όμως δεν είναι.  Έχει κόστος, μεγάλο.  Άλλοτε προσωπικό και άλλοτε σωματικό. Σε εξαντλεί, σε καταστρέφει, σε απομονώνει.  Φέτος κατάλαβε πόσο λάθος έκανε τον τελευταίο καιρό. Κατάλαβε πως έπρεπε να είχε βάλει ένα μέτρο στη δουλειά του. Η εισαγωγή του στο νοσοκομείο και η απώλεια της φωνής του ήταν ένα καλό μάθημα για εκείνον. Ξύπνησε και κατάλαβε πως επιτέλους πρέπει να προσέξει τον Λευτέρη. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
 
Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
 
«Αυτό που συνέβη αντίκειται στην ιδέα της ανθρωπιάς»
DENDIASΣτη Μανωλάδα Ηλείας βρίσκεται από το πρωί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, προκειμένου να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για όσα έγιναν τα τελευταία εικοσιτετράωρα με το αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε με τους πυροβολισμούς εναντίον των αλλοδαπών εργατών στις φυτείες φράουλας. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


 
 
 
 
«Πρέπει να αντιμετωπιστούν οι νοοτροπίες ρατσισμού»
ATHANASIOU«Τα απαράδεκτα γεγονότα στη Μανωλάδα Ηλείας, κατά τα οποία αλλοδαποί εργαζόμενοι υπέστησαν εγκληματική επίθεση, καταδεικνύουν την ανάγκη, αφενός να αντιμετωπιστούν νοοτροπίες ρατσισμού, αφετέρου να καταπολεμηθεί η αδήλωτη εργασία», σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χαράλαμπος Αθανασίου. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


 
 
 
 
Κινητά, μαχαίρια και λάμες στις φυλακές Νιγρίτας
FYLAKES NIGRITAΚαι τι δεν βρήκαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησαν στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Μακεδονίας, στην περιοχή Νιγρίτας Σερρών. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


 
 
 
 
Ξαναχτύπησαν οι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων
FYLAKES TRIKALONΑνθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Αστυνομία, καθώς μόλις τρεις εβδομάδας μετά τον θανάσιμο τραυματισμό μίας 25χρονης κοπέλας στα Ισθμια, οι αδίστακτοι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων φαίνεται πως είχαν συμπλοκή με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στη Μάνδρα Αττικής. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


 
 
 
 
Συν Σαμαρά και χείρα κίνει

SYN SAMARAΤο έργο της προσέλκυσης επενδυτών για την Εθνική Τράπεζα έχει επωμιστεί ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ ο μηχανισμός του ομίλου έχει κινητοποιηθεί για τη διασφάλιση της ελάχιστης συμμετοχής του 10% στην επικείμενη αύξηση κεφαλαίου. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


 
 
 
 
Κίνηση Σαμαρά με... άρωμα ανασχηματισμού
ANASXHMATISMOSΣτη σύσταση θέσεων αναπληρωτών υπουργών σε έξι υπουργεία, στα οποία μέχρι σήμερα δεν προβλεπόταν αντίστοιχη δυνατότητα, προχώρησε η κυβέρνηση μετά από προσωπική εντολή του Αντώνη Σαμαρά. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


 
 
 
 
«Η Βουλή θα αποφασίσει για το άνοιγμα τις Κυριακές»
XATZHDAKHS KYRIAKHΣυνάντηση με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, είχε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, προκειμένου να συζητήσουν το ζήτημα με το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων και την Κυριακή. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


 
 
 
 
Στη Ρουμανία ο Γιώργος Παπανδρέου
PAPANDREOY ROYMANIAΔιήμερη επίσκεψη στη Ρουμανία πραγματοποιεί ο Γιώργος Παπανδρέου, ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, προσκεκλημένος του πρωθυπουργού και προέδρου του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Ρουμανίας, Βίκτορ Πόντα. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


 
 
 
 
Μεταπτυχιακά προγράμματα από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
PANEPISTHMIO PELOPONNHSOYΤο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2013-14 διαγωνισμό εισαγωγής και φοίτησης στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


 
 
 
 
Εφιαλτικές οι προβλέψεις για την ανεργία στην Κύπρο
KYPROS ANERGIAΜόνο αισιόδοξες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν οι προβλέψεις του Πανεπιστημίου Λευκωσίας για την πορεία της κυπριακής οικονομίας και συγκεκριμένα για τη συρρίκνωση του ΑΕΠ και την αύξηση των ποσοστών της ανεργίας. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


 
 
 
 
Στα 2,5 δισ. ευρώ το έλλειμμα των ασφαλιστικών ταμείων
asfalistika tameiaΤα 2,5 δισ. ευρώ και το 1,5 δισ. ευρώ αγγίζει η εκτίμηση του ελλείμματος στα ασφαλιστικά ταμεία και στον ΕΟΠΥΥ αντίστοιχα, σύμφωνα με την εισήγηση της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) στο 29-ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριό της που έγινε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
 
 
 
Ο Σόιμπλε ζητάει λιγότερη ρευστότητα
SOIMPLEΚάποιος να τον μαζέψει... Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, άγνωστο για ποιο λόγο, κάνει τη μία μετά την άλλη δηλώσεις οι οποίες αποσταθεροποιούν περισσότερο το ήδη ρευστό περιβάλλον της ευρωζώνης. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
 
 
 
«Δεν είχαμε άλλη επιλογή από τις περικοπές»
OLI RENΛιγότερη λιτότητα προανήγγειλε ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, Ολι Ρεν, καθώς σε συνέντευξη του στο Reuters τόνισε πως «η Ευρωζώνη θα επιβραδύνει τη διαδικασία μείωσης των δημοσιονομικών της ελλειμμάτων, για να βοηθήσει την τόνωση της ανάπτυξης». Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
 
 
 
Η BCP συμμετέχει με 400 εκατ. ευρώ στην ΑΜΚ της Τράπεζας Πειραιώς
TRAPEZA PEIRAIOSΤο «πράσινο φως» άναψε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, εγκρίνοντας δηλαδή τη συμφωνία ανάμεσα σε Τράπεζα Πειραιώς και BCP για την απόκτηση της Millennium Bank. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
 
 
 
Δύο προσφορές στα χέρια του ΟΤΕ για την Globul
GLOBOULΤουλάχιστον δύο είναι οι προσφορές που έχει λάβει ο ΟΤΕ για τη θυγατρική του στη Βουλγαρία, Globul, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
 
 
 
Αντώνης Κανάκης: «Εγώ προσέλαβα τους μπράβους»!
KANAKHS«Ναι, ζήτησα άτομα για την προστασία των μαγαζιών μου»! Σαν βόμβα έσκασε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης η δήλωση αυτή του παρουσιαστή, Αντώνη Κανάκη. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


 
 
 
 
Τι ζήτησε από τον Ρουπακιώτη ο Λάκης Γαβαλάς;
ROYPAKIOTHS GABALASΤην πτέρυγα... VIP των φυλακών Κορυδαλλού επισκέφτηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, όπου συναντήθηκε μεταξύ άλλων και με τον προφυλακισμένο Λάκη Γαβαλά. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


 
 
 
 
Οι κινήσεις Τσοχατζόπουλου πριν τη δίκη του
AKHSΛαγούς από το... καπέλο προσπαθεί να βγάλει ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος θα καλέσει ως μάρτυρες στη δίκη του, που ξεκινά τη Δευτέρα, για το «μαύρο πολιτικό χρήμα» από εξοπλιστικά προγράμματα, τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και άλλους πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
 
 
 
Πρόντι για πρόεδρο, πρότεινε ο Μπερσάνι
PRONTIΤον πρώην πρωθυπουργό, Ρομάνο Πρόντι, πρότεινε για τη θέση του προέδρου της Ιταλίας ο ηγέτης της ιταλικής κεντροαριστεράς Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr

 
 
 
 
Οι ύποπτες σχέσεις Σαρκοζί - Καντάφι
SARKOZIΝέα μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη για τον Νικολά Σαρκοζί, καθώς ο γενικός εισαγγελέας του Παρισιού διέταξε δικαστική έρευνα προκειμένου να διαλευκανθεί εάν η προεκλογική καμπάνια του, το 2007, ενισχύθηκε οικονομικά από το καθεστώς Καντάφι. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr

 
 
 
 
Απίστευτη γκάφα του Reuters: Πέθανε τον Τζορτζ Σόρος!
SOROS«Ο Τζόρτζ Σόρος, ο οποίος πέθανε στις ΧΧΧ σε ηλικία ΧΧΧ», έγραψε το διεθνές πρακτορείο Reuters και δημοσίευσε στο internet το προσχέδιο της νεκρολογίας! Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr

 
 
 
 
Χτύπησαν και λήστεψαν ποδοσφαιριστές στην Αργεντινή!
ARGENTINHΤελικά υπάρχουν και χειρότερα από τα δικά μας. Στην δεύτερη κατηγορία της Αργεντινής συγκεκριμένα, αυτά που συνέβησαν είναι απερίγραπτα. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


 
 
 
 
«Η Nova δείχνει μπάλα, δεν παίζει»
NOVAΤο συνδρομητικό κανάλι της Nova απάντησε στο κομμάτι της ανακοίνωσης που εξέδωσε η ΑΕΚ και προέτρεπε τους φιλάθλους της που είναι συνδρομητές να πετάξουν τους αποκωδικοποιητές τους. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


 
 
 
 
Μετά το τέλος της πειθαρχικής διαδικασίας, θα απαντήσει η Super League
SUPER LEAGUEΗ ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ ΑΕΚ (δείτε την εδώ) έχει ανοίξει πολλά «μέτωπα». Ένα από αυτά είναι με την Super League. Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος σε δική της ανακοίνωση, τόνισε ότι θα τοποθετηθεί πάνω σε αυτά που ανέφερε ο «δικέφαλος», μετά το τέλος της εν εξελίξει πειθαρχικής διαδικασίας. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


 
 
 
 
Η «φαρσοκωμωδία» συνεχίζεται…
FARSOKOMODIAΝέο «επεισόδιο» στη… φαρσοκωμωδία των τελευταίων ημερών με την ΑΕΚ παίχτηκε σήμερα (Παρασκευή), αφού ο νομικός εκπρόσωπος των «κιτρινόμαυρων» Χάρης Γρηγορίου κατέθεσε στην ΕΠΟ αίτημα για άρση του απορρήτου στο κινητό του Σταύρου Τριτσώνη. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
 
 
 
Οι δικαιολογίες του Δημητρέλου
DHMHTRELOSΟ Ανδρέας Δημητρέλος ήταν από τους πρώτους που αναχώρησαν από το ΟΑΚΑ την περασμένη Κυριακή κι έτσι δεν ήταν παρών για να αντιμετωπίσει τα επεισόδια των οπαδών της ΑΕΚ. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


 
 
 
 
Αποχή!
APOXHΤην απόφαση να μην προπονηθούν την Πέμπτη (και βλέπουμε) λόγω των οφειλών της διοίκησης προς το ποδοσφαιρικό τμήμα, πήραν οι παίκτες του Πανιωνίου. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


 
 
 
 
«Τρελάθηκα όταν έβριζαν τους γονείς μου»
TSIOLHSΟ Σάκης Τσιώλης δήλωσε ενοχλημένος από τις αποδοκιμασίες του κόσμου του ΠΑΟΚ προς το πρόσωπό του. Επιπλέον μίλησε και για τα όσα ακούστηκαν μετά την ήττα από τον Άρη την περασμένη αγωνιστική, αλλά και τις σχέσεις του με τις ομάδες της Θεσσαλονίκης. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
 
 
 
Αναβλήθηκε το Απόλλων Π.-Παναθηναϊκός
ANABOLH MPASKETΟ ΕΣΑΚΕ έκανε δεκτό το αίτημα του Παναθηναϊκού κι έτσι αποφάσισε την αναβολή του εκτός έδρας αγώνα των «πρασίνων» κόντρα στον Απόλλωνα Πατρών, ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Κυριακή, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Α1. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr

 
 
 
 
«Θα μπορούσα να είχα την ΑΕΚ»
BELLHS GIA AEKΟ ιδιοκτήτης του Απόλλων Σμύρνης, Σταμάτης Βελλής, τόνισε -σε δηλώσεις του στον «Arena 89,4 FM»- πως αν ήθελε θα μπορούσε να πάρει την ΑΕΚ, όμως ως οπαδός του Απόλλωνα δεν πέρασε καν από το μυαλό του. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


 
 
 
 
«Χαρούμενοι για το τέταρτο αστέρι»
ASTERI OSFPΟ Ολυμπιακός την Κυριακή, κόντρα στον Πανιώνιο, θα γιορτάσει την κατάκτηση του 40ου πρωταθλήματος στην ιστορία του. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


 
 
 
 
Πολύ σκληρή ανακοίνωση κατά Ζαγοράκη!
ZAGORAKHSΟ Θοδωρής Ζαγοράκης εδώ και λίγο καιρό ανήκει πάλι στο διοικητικό δυναμικό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Μέσα από την επίσημη σελίδα του στο Facebook ο ΣΦ ΠΑΟΚ Νεάπολης πήρε θέση για την επιστροφή του «ΖαγΌρ» χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


 
 
 
 
Και Μήτσος και Νταμπίζας
NTAMPIZASΤρόπο να... εξουδετερώσει τις αντιδράσεις που υπάρχουν από μερίδα οπαδών του Παναθηναϊκού απέναντι στον Νίκο Νταμπίζα βρήκε ο Γιάννης Αλαφούζος. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr

 
 
 
 
Σενάριο για Τσβίτανιτς!
TSBITANISTSΟ Αργεντινός με κροατικό διαβατήριο, αγωνίζεται στην Νις δανεικός από τον Άγιαξ και οι Ολλανδοί έλεγαν πως ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται για τον ποδοσφαιριστή ο οποίος έχει σημειώσει 14γκολ με την γαλλική ομάδα. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


 
 
 
 
Ο Παππάς στο Ατρόμητος - ΑΕΚ
PAPPASΟ Ανδρέας Παππάς του συνδέσμου Αθηνών θα σφυρίξει στον αγώνα του Ατρόμητου με την ΑΕΚ την ερχόμενη Κυριακή. Επιπλέον στο Ξάνθη - Άρης διαιτητής θα είναι ο Γιώργος Κομίνης από την Θεσπρωτία, ενώ το ματς Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ θα κληθεί να διευθύνει ο Αναστάσιος Κάκος από την Κέρκυρα. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr

 
 
 
 
Νίκη για τις… εντυπώσεις
NIKH ENTYPOSEISΟ Γιάννης Βονόρτας και ο Βασίλης Κωνσταντίνου τα είπαν με ορισμένους ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» θέλοντας να τους δείξουν πως το ματς με την Βέροια δεν είναι αδιάφορο. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


 
 
 
 
Απορία για την κλήση σε Μπερτομέου
MPERTOMEOYΟ υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Μπαρτσελόνα, Φεράν Μάρκεθ, συνελήφθη στο ημίχρονο από αυτήκοες μάρτυρες του Παναθηναϊκού να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τζόρντι Μπερτομέου, προκαλώντας την εύλογη απορία του τριφυλλιού. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


 
 
 
 
Τσέκαραν πάλι τον Σιόβα
SIOBASΣτο φινάλε της οδεύει η εφετινή σεζόν και όλες οι ομάδες, όπως και ο Ολυμπιακός, καταστρώνουν τα πλάνα τους για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


 
 
 
 
Σίτι για Κυριάκο Παπαδόπουλο!
KYRIAKOS PAPADOPOYLOSOι Γερμανοί της Σάλκε έχει βγάλει στο «σφυρί» τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, οποίος εντυπωσίασε κι εφέτος με τις εμφανίσεις του, ενώ η ομάδα του φέρεται να έχει έρθει σε συμφωνία με τον αμυντικό της Ντόρτμουντ Φελίπε Σαντάνα. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr

 
 
 
 
Θέλει Μπαρτσελόνα ο Αμπιντάλ
AMPINTALΑφού ξεπέρασε οριστικά το πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπώρησε τα τελευταία χρόνια, ο Ερίκ Αμπιντάλ σχεδιάζει να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο για τα επόμενα δύο χρόνια. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr

 
 
 
 
Ο Μέσι είναι παρών!
MESIΕίναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο και ενδεχόμενη απουσία του από οποιοδήποτε παιχνίδι, μπορεί να κρίνει το αποτέλεσμα. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr

 
 
 
 
Απίστευτες δηλώσεις Μπεμπέ για Φέργκιουσον!
MPEMPEΟ Μπεμπέ είναι από τους ποδοσφαιριστές που σε λίγα χρόνια κανείς δεν θα θυμάται ότι έχει περάσει από μία μεγάλη ομάδα όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


 
 
 
 
«Ύμνοι» Γιαγιά Τουρέ για Μπαρτσελόνα
GIAGIAΟ Γιαγιά Τουρέ πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Μάντσεστερ Σίτι, ωστόσο φαίνεται πως δεν έχει ξεχάσει το πέρασμά του από την Μπαρτσελόνα. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


 
 
 
 
Επιστολή - διαμαρτυρία της Ελλης Στάη στον Αιμίλιο Λιάτσο

STAHΕπιστολή προς τον Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης, τον Πρόεδρο του ΔΣ της ΕΡΤ, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΡΤ και τα Μέλη ΔΣ ΕΡΤ έστειλε η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ Έλλη Στάη με την οποία εκφράζει την διαφωνία της σχετικά με την προβολή εβδομαδιαίας εφημερίδας και θέτει ζήτημα αναβάθμισης του δελτίου. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr





Παντρεύονται Σακίρα – Πικέ

SAKIRAΗ τραγουδίστρια αποδέχτηκε την πρόταση γάμου, που της έκανε o αγαπημένος της  και θα ανταλλάξουν όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης το καλοκαίρι στην πόλη Μπαρανκουίλα. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr




Pamela Anderson: «Δεν νομίζω ότι ένιωσα ποτέ όμορφη»
PAMELA ANTERSONΥπήρξε το απόλυτο sex symbol τη δεκαετία του 90. Οι γυμνές της φωτογραφίες έχουν στολίσει κάθε εφηβικό δωμάτιο και έχουν κάνει αμέτρητους άντρες να τη φιλοξενήσουν στα όνειρά τους. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
 
 
 
Πήρε εξιτήριο η Νατάσα Θεοδωρίδου

UEODORIDOUTι συμβαίνει με την υγεία της δημοφιλούς τραγουδίστριας; Γιατί μπήκε στο νοσοκομείο; Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


 
 
 
 
Γιώργος Λιάγκας: «Βαρέθηκα στο Πρωινό μου»

LIAGKASΣήμερα μετά την ενότητα της εκπομπής με τα κουτσομπολιά ο Γιώργος πέταξε κάτι στον αέρα που προκάλεσε ουκ ολίγα σχόλια εντός εκπομπής. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


 
 
 
 
Εύη Μαυρίκη-Μαίρη Ταραλίδη: Αυτά είναι τα «Gossip Girls» της Δράμας (φωτο)

MAYRIKHΕίναι τα «Gossip Girls» που σου αλλάζουν τη διάθεση! Η δημοσιογράφος Μαίρη Ταραλίδη και  το μοντέλο και παρουσιάστρια Εύη Μαυρίκη βρίσκονται στη Δράμα αφού ακολούθησαν τους αγαπημένους τους που αγωνίζονται με τα χρώματα της Δόξας Δράμας! Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr

 
 


 
 





Εάν δεν θέλετε να λαμβάνετε email από εμάς Διαγραφείτε από τη λίστα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.