2 Απρ 2013

Θαυμαστά...!!

Ερευνητές κατασκεύασαν υπολογιστή μέσα σε ένα "ζωντανό" κύτταρο
Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ κατασκεύασαν για πρώτη φορά ένα τρανζίστορ το οποίο αποτελείται από ανθρώπινο γενετικό υλικό (DNA και RNA)."Οι βιολογικοί υπολογιστές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ερευνηθούν και να επαναπρογραμματιστούν τα φυσικά συστήματα, για την παρακολούθηση του περιβάλλοντος αλλά και για τη βελτίωση της κυτταρικής θεραπευτικής" αναφέρει ο Drew Endy, επίκουρος καθηγητής βιολογίας στο πανεπιστήμιο. Αναφέρεται επίσης ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση και άλλων πραγμάτων όπως οι ασθένειες και οι τοξίνες αλλά και για την καταστροφή κυττάρων τα οποία πολλαπλασιάζονται με ρυθμό που δε μπορεί να ελεγχθεί. Καθώς στα ηλεκτρονικά ένα τρανζίστορ μπορεί να ελέγχει τα ηλεκτρόνια, το "transcriptor" που κατασκευάστηκε έχει τη δυνατότητα να ελέγχει την RNA πολυμεράση κατά μήκος ενός σκέλους DNA. Ουσιαστικά οι ερευνητές επαναχρησιμοποιούν ορισμένες πρωτεΐνες οι οποίες μπορούν να ελέγξουν την ροή της RNA πολυμεράσης καθώς κινείται στο σκέλος του DNA. Με αυτό τον τρόπο δόθηκε η δυνατότητα στην ομάδα να δημιουργήσει την "πολλαπλασιαστική γενετική λογική".

Όταν ο Χάξλεϊ μιλούσε για φάρμακο που θα "κάνει τους ανθρώπους να λατρεύουν τη δουλικότητά τους"


Σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ το 1962, ο σπουδαίος συγγραφέας Αλντους Χάξλεϊ σκιαγραφούσε το όραμά του για την «ύστατη επανάσταση»... Πρόκειται για μία τεχνολογικό-επιστημονική δικτατορία, στην οποία οι άνθρωποι θα «ντρεσάρονται» κατά τέτοιο τρόπο ώστε να απολαμβάνουν το καθεστώς δουλείας τους, μη φέροντας την παραμικρή αντίσταση στην «κυριαρχούσα τάξη των ολιγαρχών». Επίσης, μιλάει για το βιβλίο του Brave New World και το συγκρίνει με το 1984 του Τζορτζ Οργουελ, χαρακτηρίζοντας την τεχνική του τελευταίου πολύ ξεπερασμένη για να εφαρμοστεί. «Από την επόμενη γενιά και στο μέλλον θα υπάρξει μία φαρμακολογική μέθοδος που θα κάνει τους ανθρώπους να λατρεύουν τη δουλικότητά τους, παράγοντας μία δικτατορία δίχως δάκρυα και αντίσταση... Αυτός ο τύπος ανθρώπου θα αποσπάται από κάθε επιθυμία για εξέγερση, μέσω προπαγάνδας και πλύσης εγκεφάλου, βελτιστοποιημένης από φαρμακολογικές μεθόδους. Και αυτή θα είναι η τελευταία επανάσταση».
  

Ετοιμάζουν νέα τεχνολογία εμβολίων για μωρά!

Θα πρέπει να περιμένετε δύο μήνες μετά τη γέννηση του μωρού σας για την χορήγηση του πρώτου γύρου των εμβολίων (με εξαίρεση το εμβόλιο απάτη της ηπατίτιδας Β), είναι προφανώς υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα για τα χρήματα της πεινασμένης βιομηχανίας παρασκευής εμβολίων, η οποία εργάζεται σκληρά για μια νέα τεχνολογία εμβολίων που θα επιτρέπει τα εμβόλια να χορηγούνται αμέσως μετά την γέννηση του παιδιού.
Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο ανοικτής πρόσβασης περιοδικό PLoS ONE , οι επιστήμονες έχουν ήδη επινοήσει μια συνθετική ουσία που λένε ότι είναι σε θέση να προκαλεί αποτελεσματικά μια ανοσολογική απόκριση στα νεογέννητα μωρά, ένα νέο κατόρθωμα για τη βιομηχανία.
Παλαιότερα, η βιομηχανία εμβολίων ήταν ανίκανη να καταλήξει σε ένα εύλογο τρόπο να διαχειρίζεται εμβόλια για νεογέννητα μωρά, επειδή τα ανοσοποιητικά συστήματα των πρόσφατα νεογέννητων »συνήθως δεν ανταποκρίνονται καλά στην διέγερση του ανοσοποιητικού. Όμως, όπως αναφέρθηκε από το Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης , μια ομάδα επιστημόνων από την Μασαχουσέτη-βασισμένη στην υπηρεσία υγείας, και με επικεφαλής τον Δρ Ofer Levy, MD, Ph.D., έχει ανακαλύψει ένα συνθετικό μοριακό συστατικό που φέρεται να προκαλεί ανοσολογική απόκριση στα μη αναπτυγμένα ανοσοποιητικά συστήματα.
Σύμφωνα με το έγγραφο, ο συνθετικός τύπος ένωσης, ο οποίος είναι γνωστός συλλογικά ως βενζοδιαζεπίνη, βρέθηκε να διεγείρει μία εξαιρετικά ισχυρή ανοσολογική αντίδραση σε ένα συγκεκριμένο ανοσοποιητικό δέκτη γνωστό ως ιδιότυπο υποδοχέα 8, ή TLR 8. Τα δείγματα TLR 8 που λήφθηκαν από το αίμα του ομφάλιου λώρου των νεογέννητων αποκάλυψαν ότι οι βενζοδιαζεπίνες μπορούν να στοχεύσουν σε ορισμένα λευκά κύτταρα του αίματος και να προκαλέσουν μία ανοσολογική αντίδραση παρόμοια με ένα μεγαλύτερο παιδί, ή έναν ενήλικα που του έχει δοθεί ένα εμβόλιο.
Μία ιδιαίτερη βενζοδιαζεπίνη, η VTX-294, παρατηρήθηκε ότι προκάλεσε μια "ισχυρή παραγωγή κυτοκινών," τα οποία είναι τα χημικά συστατικά που είναι υπεύθυνα για την έναρξη μιας ανοσοαπόκρισης στο εσωτερικό του σώματος. Με βάση τα ευρήματά τους, οι ερευνητές έβγαλαν το συμπέρασμα ότι η VTX-294 είναι τουλάχιστον 10 φορές πιο αποτελεσματική στην τόνωση της TLR 8 από οποιαδήποτε άλλη γνωστή ουσία, το οποίο την καθιστά βιώσιμη και υποψήφια για εισαγωγή σε μελλοντικά εμβόλια.

Τα εμβόλια στα νεογέννητα βλάπτουν την φυσική ανάπτυξη
Αυτό σημαίνει ότι είναι μια εντελώς νέα γραμμή των εμβολίων που περιέχει VTX-294 και άλλες βενζοδιαζεπίνες θα μπορούσαν σύντομα να προκύψουν ειδικά για μωρά κάτω των δύο μηνών. Και μόλις η κατηγορία των βενζοδιαζεπινών χημικών ουσιών εγκριθεί για εμπορική χρήση, ετοιμαστείτε να περιμένετε γιατροί και νοσηλευτές σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας να ξεκινήσει η πίεση στους γονείς των νεογνών να εμβολιάσουν τα παιδιά τους αμέσως μετά τη γέννησή τους, όταν δηλαδή το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν θα έχει το χρόνο να αναπτυχθεί φυσιολογικά.
Όμως όλος ο σκοπός του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος είναι να αναπτύξει τη δική του φυσική ανοσία στην ασθένεια, και δεν πρέπει να τροποποιηθεί δια της βίας με συνθετικές χημικές ουσίες. Σε τελευταία ανάλυση, οι πρώτοι-πρώτοι μήνες της ζωής ενός παιδιού είναι κρίσιμοι για αυτό το σημαντικό στάδιο της ανάπτυξης του ανοσοποιητικού, και τα ενέσιμα φορτωμένα με χημικά-εμβόλια από το πρώτο λεπτό που παραδίδονται στον κόσμο εμποδίζουν την διαδικασία ανάπτυξης.

Βρέθηκε παιδί υβρίδιο Νεάντερταλ- σύγχρονου ανθρώπου


Ένα παιδί το οποίο φαίνεται πως είναι υβρίδιο του ανθρώπου του Νεάντερταλ και του σύγχρονου ανθρώπινου είδους ανακάλυψαν οι επιστήμονες στο πλαίσιο ανασκαφών στο αρχαίο καταφύγιο Riparo Mezzana, στην περιοχή Monti Lessini στην Ιταλία. Ο απολιθωμένος σκελετός ανήκει μάλλον σε κορίτσι το οποίο έζησε πριν 40.000 με 30.000 χρόνια. Αν το εύρημα επιβεβαιωθεί θα επικυρώσει τη θεωρία ότι το είδος του Homo sapiens και αυτό των Νεάντερταλ διασταυρώθηκαν σε κάποια φάση της ιστορίας. Προηγούμενες μελέτες έδειξαν ότι άνθρωποι που έζησαν τα αρχαία χρόνια σε Ευρώπη και Ασία είχαν DNA Νεάντερταλ σε ποσοστό 1 με 4%. Η νέα έρευνα επικεντρώνεται στη γνάθο του απολιθωμένου υβριδίου. "Από τη μορφολογία της κάτω γνάθου συμπεραίνουμε ότι το πρόσωπο του ατόμου θα έμοιαζε κατά το ήμισυ στους κλασικούς Νεάντερταλ, που το πιγούνι τους ήταν σχεδόν ανύπαρκτο, και κατά το ήμισυ στους σύγχρονους ανθρώπους που η κάτω γνάθος εξέχει προς τα έξω και το πιγούνι είναι έντονο", δήλωσε η ανθρωπολόγος Silvana Condemi, που συμμετείχε στη μελέτη. Στο πλαίσιο της έρευνας, η Condemi και οι συνεργάτες της από το Πανεπιστήμιο Ai-Marseille ανέλυσαν γενετικό υλικό του απολιθωμένου σκελετού και χρησιμοποίησαν την τεχνολογία τρισδιάστατης απεικόνισης για να σχηματίσουν την όψη του ατόμου όταν ήταν ζωντανό. Στη συνέχεια συνέκριναν τα αποτελέσματά τους με τα χαρακτηριστικά των Homo Sapiens. Από την ανάλυση προέκυψε ότι το αρχαίο ανθρωποειδές είχε μιτοχονδριακό DNA Νεάντερταλ. Δεδομένου ότι το DNA μεταδίδεται από τη μητέρα στο παιδί, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ο απολιθωμένος σκελετός ανήκει σε θηλυκό Νεάντερταλ που διασταυρώθηκε με αρσενικό Homo Sapiens.Όταν οι σύγχρονοι άνθρωποι έφτασαν στην περιοχή, οι Νεάντερταλ είχαν ήδη καθιερώσει την κουλτούρα τους, που διήρκεσε περίπου 200.000 χρόνια.
  

Η Τουρκία θα αντικαταστήσει τα F-16 με μαχητικά δικής της παραγωγής


Ο τουρκικός στρατός σχεδιάζει να αντικαταστήσει μέχρι το 2023 τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 με μαχητικά εγχώριας παραγωγής, δήλωσε ο Γραμματέας της Αμυντικής Βιομηχανίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Μουράτ Μπαγιάρ. Σύμφωνα με τον Μπαγιάρ, από το περασμένο έτος η Τουρκία άρχισε να εφαρμόζει ένα πρόγραμμα για την ανάπτυξη ενός μοντέλου του τουρκικού μαχητικού. Αναμένεται ότι μέσα σε δύο χρόνια θα ολοκληρωθεί η πλήρης κατάρτιση της αρχικής κατασκευής του μαχητικού. Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα της λειτουργίας του μαχητικού και το κόστος του έργου, ο Μπαγιάρ είπε ότι αυτές οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αργότερα. Η δημιουργία ενός μαχητικού αποτελεί μέρος του κυβερνητικού προγράμματος με στόχο τη διασφάλιση του τουρκικού στρατού με όπλα, εξοπλισμό και στολές, δικής του παραγωγής. Επί του παρόντος, η Τουρκία έχει επιτύχει αυτάρκεια σε αυτόν τον τομέα κατά 54 τοις εκατό. Η Τουρκία έχει ανακοινώσει τη δημιουργία των τεθωρακισμένων δεξαμενών 'Αλτάι', τα μη επανδρωμένα 'ΑΝΚΑ' και 'Şimşek' και άλλα αμυντικά προϊόντα, σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα.

Επιλογή: Κούλα Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.