22 Αυγ 2013

Ας μιλήσουμε επιτέλους! 21-8-13


Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Ας μιλήσουμε επιτέλους!


Posted: 21 Aug 2013 12:15 PM PDT
Διαρκής κοροϊδία από την Κυβέρνηση… με αποδέκτες καφενόβιους ή βολεμένους ψηφοφόρους

Τρόπους και μεθόδους αποπροσανατολισμού που αγγίζουν τα όρια της εξαπάτησης επεξεργάζεται το επικοινωνιακό επιτελείο της Κυβέρνησης.

Τα περί δήθεν πρόθεσης του Πρωθυπουργού να εξετάσει ο ίδιος το μείζον θέμα του επιτρεπτού των πλειστηριασμών ακόμη και της πρώτης κατοικίας, αποτελεί μία ακόμη προσπάθεια προσωρινού εφησυχασμού της κοινής γνώμης, ενώ προετοιμάζουν νέα πράξη (σοκ) νομοθετικού περιεχομένου με την οποία θα επιτραπούν οι πλειστηριασμοί. Εξ ου και η συνάντηση αύριο Βενιζέλου και Σαμαρά!!

Πρόκειται για συνέχεια της παρελκυστικής τακτικής που ακολουθούν οι συγκυβερνούντες, όπως και το success story της Κίνας, ή παράσταση εγκαινίων επανέναρξης των έργων κατασκευής της Εθνικής Οδού Κορίνθου Πατρών, όπου είχαν μεταφερθεί μηχανήματα και φορτηγά από άλλα έργα των αναδόχων, τόσο στην Αθήνα όσο και στο λιμάνι της Πάτρας για την δημιουργία σκηνικού εξαπάτησης και τα οποία απομακρύνθηκαν μόλις έφυγαν οι κάμερες και φυσικά το έργο δεν προχωρά!!!

Οι σχετικές, κατηγορηματικές, διαψεύσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Κεδίκογλου έχουν την ίδια αξία με τις αντίστοιχες κατηγορηματικές διαψεύσεις των «φημών» περί κλεισίματος της ΕΡΤ μία εβδομάδα πριν εξαγγείλει ο ίδιος το κλείσιμό της.

Η εκταμίευση της δόσης του Σεπτεμβρίου θα αποτελέσει το πρόσχημα τόσο για την έναρξη των πλειστηριασμών, όσο και για άλλα μέτρα στήριξης των Τραπεζών και των Ασφαλιστικών τους εταιριών, όπως το σεισμόσημο και η υποχρεωτική ασφάλιση των… ποδηλάτων!

Η δε συγχορδία περί δήθεν αποφυγής της κατάρρευσης του Τραπεζικού συστήματος το οποίο έχει «καταπιεί» μέχρις στιγμής 32 δις ευρώ και θα τους καταβληθούν ακόμη 50 δις ευρώ, αλλά και της δήθεν αναθέρμανσης της αγοράς των ακινήτων με την έναρξη των πλειστηριασμών, αποτελεί ένα ακόμη αισχρό ψέμα, αφού θα κρημνιστούν οι τιμές τους στο 50% (τιμή εκκίνησης των πλειστηριασμών).

Η επίθεση κατά της χώρας και των Ελλήνων κορυφώνεται με συνεργό την Ελληνική Κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα.

Τα περί νέου δανείου το 2014 σε μία ήδη υπερχρεωμένη χώρα, αποτελούν πλέον την τελική επίθεση με νέο μνημόνιο που θα οδηγήσει στην παντελή κατάρρευση της οικονομίας, πλήρη απώλεια της Εθνικής Κυριαρχίας και του Εθνικού Πλούτου.

Ο Σεπτέμβριος αναδεικνύεται στον κρίσιμο μήνα όπου θα δούμε την πλήρη υποχώρηση της Δημοκρατίας, την καταστρατήγηση των ατομικών ελευθεριών και την επιβολή κρατικής τρομοκρατίας.

Τα κρίσιμα ερωτήματα είναι:
Πως θα αντιδράσει σύσσωμη η αντιπολίτευση…
Αν θα πέσουν και οι τελευταίες μάσκες…
Πως θα αντιδράσουν ειρηνικά άλλα αποφασιστικά οι πολίτες…

Ιωάννης Δέμος



Posted: 21 Aug 2013 11:40 AM PDT

Ισως τελικά ο Π. Καμμένος να έχει δίκιο. Ισως όντως είναι ψεκασμένη αυτή η χώρα από απροσδιόριστες δυνάμεις. Αλλιώς δεν εξηγούνται όλα αυτά που συμβαίνουν και εμβρόντητοι παρατηρούν όσοι αντιστέκονται ακόμη στις συνέπειες του ... ψεκασμού, είτε επειδή παίρνουν τα κατάλληλα φάρμακα είτε επειδή γεννήθηκαν προικισμένοι με ειδικά αντισώματα. 
Δεν εξηγείται, δηλαδή, με την κοινή λογική, ακόμη και με τη βοήθεια της επιστήμης, η συμπεριφορά του τέως προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, Στ. Σταυρίδη, ο οποίος μάλιστα παραδέχεται ότι σωστά τον αποκαθήλωσε η κυβέρνηση, προσθέτοντας όμως ταυτόχρονα ότι δεν βρίσκει κάτι μεμπτό στην επιλογή του μέσου με το οποίο ταξίδεψε στην Κεφαλονιά και θα το ξανάκανε, αν μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω. 
Παρομοίως, δεν εξηγούνται, ούτε με την ωφελιμιστική λογική για την κυβέρνηση, αποφάσεις όπως η τοποθέτηση του Χρ. Παπουτσή στη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα, ό,τι και να σημαίνει αυτό στην πραγματικότητα. Ή οι διορισμοί αποτυχημένων πολιτευτών ως επικεφαλής σε οργανισμούς, όπως ο ΟΓΑ και ο ΕΟΠΥΥ, που απαιτούν ειδικές γνώσεις. Και βεβαίως, μόνον απορία προκαλεί η απόπειρα τοποθέτησης ειδικής γραμματέως σε ειδική γραμματεία που αποφασίστηκε να καταργηθεί, χωρίς μάλιστα να ενημερωθεί ο αρμόδιος υπουργός.

Από την άλλη πλευρά πάλι, είναι αδιανόητα αυτά που ακούγονται με κάθε ευκαιρία και σε διάφορα θέματα από κόμματα, εκπροσώπους της αντιπολίτευσης. Από την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης μέχρι τις αντιδράσεις σε ατυχή γεγονότα (όπως ο τραγικός θάνατος του παιδιού στο Περιστέρι), που θα μπορούσαν όμως να συμβούν οποτεδήποτε και οπουδήποτε. Σαν να θέλουν να υπονομεύσουν, αντί να συμβάλουν, κάθε προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση, δημιουργώντας παράλληλα συνεχείς εντάσεις. 
Στην Ελλάδα τα πάντα ερμηνεύονται διά της συνωμοσιολογίας, αλλά είναι πολύ πιθανό η άγνοια, η βλακεία και ο παραλογισμός να παίζουν πολύ σημαντικότερο ρόλο στον δημόσιο διάλογο, σε αποφάσεις και συμπεριφορές, από αυτόν που τους αναγνωρίζεται. 
Χαρακτηριστικά παραδείγματα της σημερινής εποχής το χαμηλό επίπεδο της Βουλής, αλλά και πολλών μίντια, που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη. Αν και σε μεγάλο βαθμό η κοινή γνώμη στη χώρα μας διαμορφώνεται από καφενειακές συζητήσεις μεταξύ συγγενών και φίλων, από φαντασιώσεις περί πραγματικότητας και τελευταία, από τα λεγόμενα μέσα «κοινωνικής δικτύωσης», που κανείς δεν είναι σε θέση να πει μετά βεβαιότητος αν αποτελούν ευλογία ή κατάρα. Είναι εξαιρετικά επίπονη και αφήνει πολλά κενά κάθε απόπειρα ερμηνείας των όσων συμβαίνουν και της νοοτροπίας που επικρατεί σε αυτή τη χώρα, με όρους κοινωνιολογίας, μαζικής ψυχολογίας ή ανατρέχοντας στην ιστορία. 
Η λεγόμενη «ελληνική πραγματικότητα» φαίνεται ότι είναι εντελώς ανεξήγητο φαινόμενο και αυτό αφορά τόσο την κορυφή, όσο και τη βάση, όπως διαπιστώνεται συνεχώς. Επομένως, η αποδοχή της άποψης ότι κάποιοι μας ψεκάζουν ίσως να είναι μία βολική εξήγηση. Για όλους...


-->
Posted: 21 Aug 2013 11:15 AM PDT

Τα επεισόδια κατά της ελληνικής εθνικής μειονότητας και κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας, αν και περιορισμένα συγκριτικά με άλλες εποχές, υπενθυμίζουν τον απρόβλεπτο χαρακτήρα των σχέσεων Αθήνας - Τιράνων και τον -πάντα υπαρκτό- κίνδυνο αποσταθεροποίησης στα Βαλκάνια.

Οι διακυμάνσεις των διμερών επαφών τα τελευταία 25-26 χρόνια συναντώνται σπάνια μεταξύ ευρωπαϊκών κρατών: Τον Αύγουστο του 1987 ο τότε υπουργός Εξωτερικών και σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρ. Παπούλιας ήρε το καθεστώς εμπολέμου ως κίνητρο (χωρίς ανταπόκριση) για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των Βορειοηπειρωτών, ενώ τον Δεκέμβριο του 1989 ο τότε επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας και σημερινός πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς προέβλεψε (προκαλώντας πολιτικές θύελλες) την πτώση του σταλινικού καθεστώτος και την κατάργηση των ηλεκτροφόρων συρμάτων στη μεθόριο.

Η πλούσια βοήθεια της περιόδου 1991-1993 από την κυβέρνηση Μητσοτάκη προς τον τότε πρόεδρο (και σήμερα απερχόμενο πρωθυπουργό) Σάλι Μπερίσα «ανταμείφθηκε» με βιαιότητες και δίκες κατά στελεχών της Ομόνοιας τον Σεπτέμβριο του 1994. Η Ελλάδα στάθηκε οικονομικός και στρατιωτικός αρωγός της Αλβανίας κατά την κρίση των «επενδυτικών πυραμίδων» του Μαρτίου 1997 και τον Μάρτιο του 1999 υιοθέτησε ρεαλιστική στάση στις παραμονές και την επαύριον του πολέμου στο Κόσοβο. Η δε στήριξη της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε., το 2003, ωφέλησε τα Τίρανα επί σειρά ετών, διευκολύνοντας και τις διαπραγματεύσεις, ως τον Απρίλιο του 2009, για τη συμφωνία οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών στο Ιόνιο. Ως γνωστόν, η συμφωνία τελικά δεν κυρώθηκε λόγω «τεχνικών προβλημάτων» που ανακάλυψε το συνταγματικό δικαστήριο της Αλβανίας.

Η συμφωνία του 2009 είναι σημαντικότατη, επειδή (μεταξύ άλλων) βασίστηκε στις αρχές της «μέσης γραμμής» χάραξης και της πλήρους επήρειας των νησιών κατά την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών, όπως δηλαδή θα ήταν χρησιμότατο να επαναληφθεί στο Αιγαίο και σε όλη τη ΝΑ Μεσόγειο. Επιπλέον, η σημασία της συμφωνίας είναι αυταπόδεικτη, αν ληφθεί υπόψη ότι οι κρίσεις στη Λιβύη και την Αίγυπτο αναβάλλουν παρόμοιες ελληνικές διαβουλεύσεις μαζί τους, ενώ ο Λίβανος στρέφεται κατά της ΑΟΖ Ισραήλ - Κύπρου.

Οι εκκρεμότητες Αθήνας - Τιράνων είναι αρκετές (ιδιοκτησίες και εκπαίδευση μειονότητας, στήριξη Εκκλησίας κ.ά.), αλλά το πιο επείγον θέμα είναι η ισχύς της συμφωνίας του 2009. Μολονότι στα Βαλκάνια οι θεωρίες συνωμοσίας είναι συνήθεις, η παρούσα ένταση είναι λογικό να προκαλεί υποψίες και ανησυχίες, γιατί, πρώτον, τα επεισόδια εκδηλώνονται στη μεταβατική περίοδο παράδοσης από τον Σ. Μπερίσα στον νικητή των εκλογών της 23ης Ιουνίου Έντι Ράμα, ο οποίος θα αναλάβει τα πρωθυπουργικά καθήκοντά του σε περίπου 15 ημέρες. Και γιατί, δεύτερον, ελληνικές και ξένες διπλωματικές πηγές επιβεβαιώνουν τις υπαινικτικές δηλώσεις του κ. Ράμα υπέρ της επανεξέτασης της συμφωνίας, που, ασφαλώς, θα καταστεί δυσχερέστερη σε κλίμα έντασης.

Η κυβέρνηση έχει εθνική υποχρέωση να στηρίξει τη μειονότητα και την Εκκλησία, αλλά απαιτείται μέγιστη προσοχή. Απρόσεκτες κινήσεις θα αποτελούσαν αφορμή για νέα εμπόδια στη συμφωνία των θαλάσσιων ζωνών και θα προκαλούσαν ανησυχίες στους υποψήφιους επενδυτές, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον αγωγό TAP.




Posted: 21 Aug 2013 10:37 AM PDT
Στιγμές ευτυχίας. Μία σκηνή που τα λέει όλα, γι αυτούς που συνεχίζουν να σε σώζουν...

644.000.000 $ από τον τουρισμό...
17.500.000 τουρίστες
Λογαριασμός: 3,68 $/κεφάλι!!!
Success! Success! Success!
Όχι, ο Αντώνης δεν αυτοκτόνησε ακόμη, αλλά προτιμάει να βλέπει άλλους να αυτοκτονούν και να λιμοκτονούν… 
Συνεχίζει να ζει τον μύθο του και να σχεδιάζει την… απόδρασή του.

Όλα κι όλα. Η αντιπολίτευση θα αρχίσει δουλειά αφού πρώτα πήγε διακοπές. 
Μην πάθουμε και υπερκόπωση, γιατί έρχεται επαναστατικός χειμώνας και απαιτείται "διαχείριση" των πολιτικών δυνάμεων...

Τα 6 στάδια της κάθε δόσης όπως τα παρουσιάζουν οι πληρωμένοι δολοφόνοι...., δημοσιογράφοι ήθελα να πω...
1. Είναι μια τυπική διαδικασία
2. Κάποια αγκάθια
3. Γίνεται σκληρή διαπραγμάτευση
4. Αποχώρηση Τρόικας
5. Επιστροφή Τρόικας
6. Κατεπείγον νομοσχέδιο

Ο Κεδίκογλου (ναι ο γκομενιάρης που διορίζει τα αμόρε του στο δημόσιο) πλέον σχολιάζει όχι τις αντιδράσεις αλλά το ενδεχόμενο αντιδράσεων…

Τώρα πλέον δεν χρειάζονται ούτε οι φούρνοι ούτε οι θάλαμοι αερίων, υπάρχουν οι τράπεζες και η ΔΤ (δημόσια τηλεόραση)...
Ανάπτυξη λέμε, όχι αστεία...

Όποιος δεν πληρώνει σεισμόσημο θα του το γκρεμίζει το σπίτι ο Σαμαράς...
Με εντολή του θα πέφτει με φόρα πάνω στο σπίτι ο Βενιζέλος...
Ενώ τα νοσήλεια θα τα προσφέρει ο Άδωνης, με ειδικές εκπομπές μέσα από το Κοινοβούλιο…

Ο Σαμαράς θα χειριστεί προσωπικά το θέμα των πλειστηριασμών. Θα μοιράζει ο ίδιος τα μπιλιέτα κατάσχεσης και τα προγράμματα πλειστηριασμών...

"Τρώνε τα κλεμμένα τρόφιμα μέσα στα σούπερ μάρκετ".
Α τους τζαμπατζήδες!
Περιμένω με ενδιαφέρον το νέο πόνημα Διβάνη και τις προβλέψεις για το ενδεχόμενο αντιδράσεων από τον Κεδίκογλου…

"Κίνδυνος για την κυβέρνηση το ζήτημα των πλειστηριασμών".
Πάλι για κατούρημα θα είναι ο Ψαριανός μέχρι την τελευταία στιγμή…

Κατάσχεση στο Μελισσανίδη για χρέη στο δημόσιο 9,5 εκατ. €!
Ξέχασαν να του ζητήσουν φορολογική ενημερότητα όταν αγόραζε τον ΟΠΑΠ ε;

Τον φάγατε τον Χρηστάκη Παπουτσή και παύθηκε των καθηκόντων του στην Παγκόσμια Τράπεζα...
Μη δείτε άνθρωπο να προκόβει , τον γλωσσοφάγατε...
Τι κακία, Θεέ μου!!!

Μετά την επόμενη σύσκεψη στο Μαξίμου παρακαλώ να γίνει ρεπορτάζ για το ποιος υπουργός έχει το καλύτερο μαύρισμα και ποιος ταξίδεψε με φτωχότερο «καΐκι»…

Το επόμενο δίλημμα από το κράτος θα είναι "Άρση πλειστηριασμών ή κούρεμα καταθέσεων".
Στο τέλος θα γίνουν και τα δύο...
Και ο καναπές θα είναι στα κατασχεμένα και να δω που θα καθόμαστε μετά...

Στην μεταπολεμική Ελλάδα υπάρχουν δυο κατηγορίες "διανοούμενων".
Η κατηγορία "Ρίτσος" και η κατηγορία " Διβάνη - Αρβελέρ".
Τα φράγκα είναι στη 2η κατηγορία, αφού ως γνωστόν οι κανονικοί διανοούμενοι είναι φτωχοί…

Σταματήστε επιτέλους να ενοχλείτε τους καλοπληρωμένους διανοούμενούς μας σαν την Διβάνη και τον Χωμενίδη και ψοφήστε επιτέλους ήσυχα ρε τζαμπατζήδες…

Έχω βαρεθεί να διαβάζω ανακοινώσεις-καταπέλτες του Συριζα για όλα, ενώ κινηματικά ύπνος βαθύς.
Ένας φιλόλογος θα αρκούσε…

Αν δείτε από που ξεκινήσαμε και που φτάσαμε, δεν αργεί η ώρα που θα πουν: "Αν δεν κάτσετε να σας ... θα καταρρεύσουν οι τράπεζες".
Αυτοί αποθρασύνθηκαν, εγώ (εμείς) αποχαυνώθηκα(με)…

Στουρνάρας: Χωρίς πλειστηριασμούς θα καταρρεύσουν οι τράπεζες....
Εννοεί τις τράπεζες που ήδη πούλησαν τα κόκκινα δάνεια σε ξένα funds και δεν έχουν καμία σχέση με τα ελληνικά επισφαλή δάνεια πλέον...
Συνεχίσε να μας δουλεύεις Γιαννάκη, το ζητά ο οργανισμός μας...
Keep walking Johny, cause we are malakes…

Έχουμε ακόμα ΟΛΠ και ΟΛΘ, ΕΥΑΘ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ....
Άλλοι 3 πρόεδροι ΤΑΙΠΕΔ δηλαδή και καθαρίσανε...
Απλά πράγματα και, κυρίως, νόμιμα, αφού το ΤΑΙΠΕΔ έχει ασυλία… (και όποιος κατάλαβε το γιατί, το κατάλαβε…)

Παράκληση του Στουρνάρα να συμπληρώσουμε σωστά τις φορολογικές μας δηλώσεις γιατί πωλούνται αυτά τα δεδομένα και δεν πρέπει να είναι λάθος…

Ωραίο αυτό με τον Σταυρίδη της μαφίας... ξεχάσαμε τις λίστες με τους καταθέτες της Ελβετίας, του Λιχτενστάιν, τις λίστες με τα ακίνητα του Λονδίνου, τα σκάφη στην Ολλανδία, και τις οφ-σορ στο Κρανίδι και στη Μύκονο…
Αν κι εμένα ένα πολύ καλό πουλάκι μου είπε ότι μόνο στην Ελβετία 600 Έλληνες έχουν καταθέσεις πάνω από 1 τρις (ευρώ φυσικά)…

Οι τράπεζες ποτέ δε θα μάθουν να ξοδεύουν λιγότερα από όσα βγάζουν...
Το αντίθετο ισχύει για τις κοινωνίες...

Σύντομα αναμένονται νέα βρισίματα μέσα στη Βουλή, λόγω πλειστηριασμών, επειδή το έργο με τη διαπλοκή της κυβέρνησης άρχισε να γίνεται επικίνδυνο…
Συμφωνείς Αντωνάκη μου;

Έμαθα ότι τουλάχιστον 120 εν ενεργεία βουλευτές αρνούνται τον έλεγχο των λογαριασμών τους…
Αν βάλω και τη λίστα Χριστοφοράκου, που οι κακές γλώσσες μιλάνε για τουλάχιστον 150 βουλευτές, τότε αυτή η κυβέρνηση δεν χρειάζεται τίποτε άλλο… Πάει από μόνη της στο Γουδί…
Άραγε το ΣΔΟΕ τι κάνει επ' αυτού;

"Διανοούμενοι", "άνθρωποι του πνεύματος", "γυναίκες του Καίσαρα" και γύρω - γύρω ο όχλος, ζούμε στη χώρα του υπαρκτού σουρεαλισμού.

Το παραμύθι "πλειστηριασμοί με κοινωνικά κριτήρια" με ξεπερνά, επειδή τα δάνειά σας τα έχουν πουλήσει σε γερμανούς, αυστριακούς κ.α., πρώτα θα κάνουν άρση πλειστηριασμών και μετά θα καταργήσουν τον φόρο μεταβίβασης για να μην πληρώνουν οι νέοι ιδιοκτήτες...
Ελπίζω πως αυτό θα αφυπνίσει την κοινωνία…
Αν όχι τι να πω...

Δε λέτε πάλι καλά που τον ΟΠΑΠ τον πήρε ο Μελισσανίδης;
Σκεφτείτε να κατέληγε σε κανέναν λαθρέμπορο/φοροφυγά/μαφιόζο/πρόεδρο παε...
Η Παναγιά μας βοήθησε…

Αν χρωστάς 1 ευρώ σε σκοτώνουν.
Αν χρωστάς 130 εκατ. ευρώ σε διορίζουν Πρόεδρο στη Eurobank...
Για να μην ξεχνιόμαστε...

Τελικά δεν το κατάλαβα!!!..
Έτσι απλά παίρνει πόδι ο Σταυρίδης;...
Δεν πρέπει να διωχθεί για εκμετάλλευση της θέσης του προς ίδιον όφελος;
Αν δεν το έκανε γιατί τον διώχνουν; Σαν υπεράριθμο;

Φανταστείτε προς τα που πηγαίνει η Ευρώπη, όταν απονέμεται το "Ευρωπαϊκό Βραβείο Πολιτικής Κουλτούρας" στον Σόιμπλε!!!

Mην επιτίθεστε φραστικά σε βουλευτές, πανεπιστημιακούς, διανοούμενους και δημοσιογράφους.
Είναι φασισμός.
Ξεφτιλίστε ΔΥ, δασκάλους, ελεύθερους επαγγελματίες.
Μην τα βάζετε με τα λεωφορεία και τους ελεγκτές όταν μπορείτε να κυνηγήσετε πληρωμένους δημοσιογράφους…
Αυτή είναι δημοκρατία του Αντώνη και των άλλων παιδιών…

Όχι μόνο 25ευρώ η είσοδος στα νοσοκομεία.
Και face control και φορολογική ενημερότητα και προκράτηση μέσω internet.
Κάντο σωστά αδερφέ Άδωνη και μην περιορίζεις το πνεύμα σου…

Αυτός ο Τατσόπουλος εξελίσσεται στον Πάγκαλο του Συριζα ή είναι έτσι από κατασκευής; Αναρωτιέμαι… αν πρόκειται για συνέχεια στην πνευματική ανέχεια ή στην οργανωμένη προβοκάτσια…

Η Δημοκρατία - εσείς τώρα νομίζετε ότι κάνω πλάκα, αλλά το εννοώ στα σοβαρά - είναι μια τσίχλα.
Κάποιοι την μασάνε μέχρι να γίνει πέτρα και τη φτύνουνε.
Άλλοι την καταπίνουν κατά λάθος και πνίγονται.
Τους εύχομαι ολόψυχα το τελευταίο.

Ντ. Γκρος (σύμβουλος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) στην "Κ" για την Ελλάδα:
"Όσο περισσότεροι άνεργοι, τόσο το καλύτερο".
Καμιά απορία για τους φίλους και σύμμαχους που φοβόμαστε να μην χάσουμε;




Posted: 21 Aug 2013 10:10 AM PDT
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι τα σχέδια της Τουρκίας (βλέπε: «στρατηγικό βάθος») αποτυγχάνουν υλοποίησης σε πολλά επίπεδα. Είτε αυτό λέγεται «αραβική άνοιξη», είτε λέγεται «κουρδικό», είτε αυτό λέγεται ευρύτερα «Μέση Ανατολή». Ως εκ τούτου τα επόμενα χρόνια το ΑΚΡ διαθέτει ελάχιστα μέσα ώστε να συντηρήσει την όποια έπαρση των Τούρκων πολιτών στο εσωτερικό της χώρας αλλά και να εντυπωσιάσει την διεθνή γνώμη. Ένα από τα εναπομείναντα μέσα είναι το Κυπριακό. Το άλλο;...

Του Νίκου Στέλγια

Πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης στην τουρκική πρωτεύουσα. Κόκκινος συναγερμός στην τουρκική πρωθυπουργία και στο Υπουργείο Εξωτερικών. Οι Τούρκοι αξιωματούχοι, διπλωμάτες και οι σύμβουλοι του Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν τρέχουν να προλάβουν τις σαρωτικές εξελίξεις στην Αίγυπτο. Οι πρώτες πληροφορίες από την αιγυπτιακή πρωτεύουσα προκαλούν μεγάλη αναστάτωση στους κυβερνητικούς κύκλους. Οι κύκλοι του αιγυπτιακού Κινήματος Μουσουλμάνων Αδελφών πληροφορούν το «αδελφικό» Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), ότι κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, το Κάιρο κατακλύζεται από εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες. Τα τουρκικά φιλοκυβερνητικά μέσα διαδίδουν με ταχύτητα φωτός τις εν λόγω πληροφορίες στους αναγνώστες τους.

Ο Πρωθυπουργός Ερντογάν ο οποίος τα δυο τελευταία χρόνια βρίσκεται στο πλευρό των Μουσουλμάνων Αδελφών, παρακολουθεί τις εξελίξεις με ιδιαίτερο προβληματισμό. Μόλις πριν από λίγο καιρό, σε επίσκεψη του στο Κάιρο, ο Τούρκος Πρωθυπουργός οραματιζόταν την διάδοση του περίφημου «μοντέλου ΑΚΡ» σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή. «Θα αλλάξουν όλες οι ισορροπίες στην Μέση Ανατολή. Το Ισραήλ και οι άλλες δυνάμεις είναι αναγκασμένες να ευθυγραμμιστούν με τα νέα δεδομένα. Η περιοχή μας εισέρχεται σε μια ιστορική περίοδο, η οποία αποτελεί την φυσική συνέχεια των επαναστάσεων της περιόδου 1989-1990, των επαναστάσεων που έφεραν το τέλος του κομμουνιστικού μπλοκ», αυτά τόνιζε ο Υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, ενώ ο Χοσνί Μουμπάρακ αποχαιρετούσε το προεδρικό μέγαρο στο Κάιρο. Εκείνη την περίοδο, οι στενοί συνεργάτες του κ. Νταβούτογλου οραματιζόταν την δημιουργία μιας χαλαρής οικονομικής συνομοσπονδίας, στην οποία θα συμμετείχαν μελλοντικά χώρες όπως η Τουρκία, η Συρία, η Αίγυπτος, η Λιβύη, η Τυνησία, η Ιορδανία, η Παλαιστίνη και φυσικά η «ΤΔΒΚ».

Το μεγάλο όραμα της τουρκικής πρωθυπουργίας δέχθηκε το πρώτο μεγάλο πλήγμα από την Δαμασκό. Λίγους μήνες μετά την ανάρτηση της τουρκικής σημαίας στο κτίριο της συριακής βουλής, η γειτονική Συρία βρέθηκε αντιμέτωπη με τον εφιάλτη ενός εμφυλίου πολέμου. Με βιαστικές κινήσεις, η Άγκυρα διέκοψε τις σχέσεις της με την Δαμασκό και άρχισε να υποστηρίζει το στρατόπεδο των ανταρτών. Η Συρία απάντησε στην πρόκληση της Άγκυρας με τον βομβαρδισμό των τουρκικών εδαφών, την κατάρριψη ενός τουρκικού μαχητικού αεροπλάνου και την παροχή έμμεσης υποστήριξης στους Κούρδους αυτονομιστές στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας. Την ίδια περίοδο, η Βαγδάτη και η Τεχεράνη εξαπέλυσαν μια ενορχηστρωμένη επίθεση κατά της Άγκυρας. Η Βαγδάτη αντιδρώντας στις επεμβάσεις της Τουρκίας στο εσωτερικό της, κατηγόρησε την Άγκυρα ότι μετεξελίσσεται σταδιακά σε αποικιοκρατική δύναμη της περιοχής. Προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, η Τεχεράνη ισχυρίστηκε ότι η Άγκυρα έχει μετατραπεί σε «μέσο επιβολής των εκβιασμών της Δύσης» στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Με βάση αυτό το σκεπτικό, το Καλοκαίρι του 2011, οι ένοπλες δυνάμεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας διέκοψαν απότομα τις συγκρούσεις τους με τους Κούρδους αυτονομιστές και επιχείρησαν να έρθουν σε συνεννόηση με την στρατιωτική πτέρυγα του κινήματος.

Οι βολές και «επιθέσεις» της Δαμασκού, της Βαγδάτης και της Τεχεράνης και η σιωπηλή υποστήριξη της Ρωσίας σε αυτές τις χώρες δημιούργησαν ένα φυσικό εμπόδιο – φράγμα, στην διάδοση του περίφημου «μοντέλου ΑΚΡ» στην Μεσοποταμία και την Ανατολική Μεσόγειο. Την ίδια περίοδο, διακόπηκαν οι συνομιλίες της Άγκυρας με το Εριβάν και η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας οδηγήθηκε σε αδιέξοδο. Στο εσωτερικό της χώρας, λίγο μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2011, το κουρδικό κίνημα πέρασε σε αντεπίθεση. Το καλοκαίρι του 2012, οι Κούρδοι αντάρτες εισέβαλαν στα τουρκικά εδάφη και έθεσαν υπό τον έλεγχο τους κομμάτια γης και αυτοκινητοδρόμων για πολλές συνεχόμενες εβδομάδες. Αντιμέτωπη με αυτή την εξέλιξη, στα τέλη του προηγούμενου έτους, η Άγκυρα αναγκάστηκε να καλέσει στο τραπέζι των συνομιλιών το κουρδικό κίνημα.

Αλλά και στο εσωτερικό της τουρκικής κυβέρνησης σημειώθηκε το πρώτο μεγάλο ρήγμα την περίοδο του 2011. Πρώτα με αφορμή έναν νομοσχέδιο για τα στημένα παιχνίδια και στην συνέχεια με μια σειρά σημαντικών εξελίξεων, οι οποίες αφορούν τις Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες (ΜΙΤ), ο Πρωθυπουργός Ερντογάν συγκρούστηκε με το πανίσχυρο Κίνημα του Φετχουλλάχ Γκιουλέν. Σήμερα, η συγκεκριμένη σύγκρουση έχει λάβει τις διαστάσεις ενός ψυχρού πολέμου. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στα μέσα του 2013, η τουρκική οικονομία άρχισε να στέλνει ανησυχητικά μηνύματα. Το δολάριο άρχισε να καταγράφει μια τρελή κούρσα εις βάρος της τουρκική λίρας, η οποία καταβαραθρώθηκε την περίοδο της λαϊκής εξέγερσης του Ιουνίου. Δέκα χρόνια μετά την άνοδο του στην εξουσία, το ΑΚΡ χρειάστηκε να στρατολογήσει όλες τις διαθέσιμες αστυνομικές δυνάμεις και την στρατιωτική χωροφυλακή για να πνίξει σε δακρυγόνα και αίμα την συγκεκριμένη εξέγερση.

Δυο χρόνια λοιπόν, μετά την μεγάλη νίκη στις βουλευτικές εκλογές του 2011, η κυβέρνηση του ΑΚΡ αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό. Λίγους μόλις μήνες πριν από τις κρίσιμες δημοτικές και προεδρικές εκλογές, ο κ. Ερντογάν διαθέτει ελάχιστα «δυνατά χαρτιά»: Οι συνομιλίες για το Κουρδικό Ζήτημα, η πορεία της τουρκικής οικονομίας και το Κυπριακό. Τον ρόλο του Κυπριακού στα μελλοντικά σχέδια του Ερντογάν υπογραμμίζει η πλειοψηφία των Τούρκων αναλυτών. Κατά την άποψη τους, η πρόσφατη αναφορά του κ. Νταβούτογλου στην ιστορική σημασία της εκλογής του Νίκου Αναστασιάδη στην Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κυπριακής οικονομικής κρίσης δεν είναι τυχαία. «Τα επόμενα δυο χρόνια, το ΑΚΡ διαθέτει πολύ λίγα μέσα, με τα οποία είναι σε θέση να εντυπωσιάσει την τουρκική και την διεθνή κοινή γνώμη. Το Κυπριακό είναι ένα από αυτά τα μέσα», επισημαίνει χαρακτηριστικά στην «Κ» μια τουρκική δημοσιογραφική πηγή.

Καθημερινή Κύπρου
Πηγή Geopolitics & Daily News



Posted: 21 Aug 2013 04:08 PM PDT

Αφήστε τα σύνορα ακόμα λίγα χρόνια ανοιχτά και θα πηγαίνουμε όλο και καλύτερα...

Επί ποδός βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες για την πορεία του ιού του Δυτικού Νείλου ύστερα από το θάνατο του 75χρονου που νοσηλευόταν με λοίμωξη του κεντρικού νευρικού συστήματος σε νοσοκομείο του Λεκανοπεδίου.

Όπως ενημερώνει το ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) ο αριθμός των νοσούντων από τον ιό αγγίξει τους 35 με τα περισσότερα κρούσματα να αφορούν την Αττική και ακολουθούν η Καβάλα, η Ξάνθη, η Ημαθία και η Θεσσαλονίκη.

Οι 21 ασθενείς παρουσίασαν εκδηλώσεις στο κεντρικό νευρικό σύστημα (εγκεφαλίτιδα- μηνιγγίτιδα), τα υπόλοιπα είχαν πιο ήπιες εκδηλώσεις ενώ τρία άτομα νοσηλεύονται ακόμη σε νοσοκομεία και δύο σε ΜΕΘ.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ σε ανακοίνωσή του συνιστά την καταπολέμηση των κουνουπιών και την εφαρμογή μέτρων ατομικής προστασίας από τον καθένα (το κράτος είναι ανύπαρκτο, φυσικά).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι δήμοι υψηλού κινδύνου για τη μετάδοση του ιού στην Αττική είναι οι εξής: Σπάτα – Αρτέμιδα, Παιανία, Παλλήνη, Μαρκόπουλο – Μεσογαίας, Ραφήνα – Πικέρμι, Ηράκλειο, Μαρούσι, Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Πεντέλη, Αγία Παρασκευή και Γαλάτσι.

Πηγή: Free Pen



-->
Posted: 21 Aug 2013 09:20 AM PDT

Ενεργοποιώντας ένα νόμο του 2009, ζήτησε με μία ακόμη, από τις χιλιάδες ΠΟΛ, το ΥΠΟΙΚ. από τις τράπεζες να του δώσουν στοιχεία για το ποιοί ελεύθεροι επαγγελματίες και ποιές εταιρείες διακινούν μεγάλα ποσά.

Έτσι, εκτός από την ενημέρωση που παίρνει από τις τράπεζες το ΥΠΟΙΚ για κατάθεση ή ανάληψη μετρητών πάνω από 15.000 ευρώ, τώρα θέλει να μαθαίνει και αθροιστικά, ποιός ελεύθερος επαγγελματίας έκανε ανάληψη σε μετρητά, ή κατέθεσε σε μετρητά. πάνω από 200.000 ευρώ συνολικά μέσα σε ένα χρόνο, ξεκινώντας από το 2011.

Για τις εταιρείες (νομικά πρόσωπα) το ποσό είναι 300.000 ευρώ.

Η αιτιολογία είναι και πάλι η φοροδιαφυγή, αλλά αυτό είναι ανοησία, αφου κανείς δεν αφήνει τα χρήματά του στις υπό διάλυση τράπεζες, ειδικά μετά από αυτό που έγινε στην Κύπρο και όλοι τα πηγαινοφέρνουν, με αποτέλεσμα όλες σχεδόν οι επιχειρήσεις, ακόμη και οι μικρές, να πιάνουν το όριο που ορίσθηκε.

Έτσι όμως θα δει το υπουργείο τι χρήματα θα μπορούσαν να είναι στις τράπεζες και δεν είναι.

Υπόψη ότι όλες οι πληρωμές, γίνονται ούτως ή άλλως μέσω τραπέζης, είτε με επιταγή, είτε με μεταφορά από λογαριασμό σε λογαριασμό.

Τι το ενδιαφέρει το ΥΠΟΙΚ αν τα χρήματα ήταν , "παρκαρισμένα στην τράπεζα ή όχι;

Τι το ενδιαφέρει το ΥΠΟΙΚ αν ο επιχειρηματίας τα αφήνει στην τράπεζα, ή αν τα κάνει ανάληψη και τα κρύβει στο πηγάδι της αυλής του (αστεϊσμός) μέχρι να τα ξαναχρειαστεί για πληρωμή μέσω τραπέζης οπότε και τα ξαναπηγαίνει στην τράπεζα;;;;

Αυτά μας βάζουν σε σκέψεις όχι καλές.

Το εφιαλτικό σενάριο θα έρθει αν βγει κάποια ΠΟΛ που να λέει ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να έχουν υποχρεωτικά το ταμείο τους στην τράπεζα.

Εφόσον ορισθεί κάτι τέτοιο, πάμε για κούρεμα καταθέσεων.

Το δε τυχόν κούρεμα καταθέσεων των εταιρειών θα φέρει την απόλυτη ανεργία αφού θα κλείσουν όλες.

Kάποιοι παίζουν με τη φωτιά.


Πηγή: PrisonPlanet.gr




Posted: 21 Aug 2013 09:09 AM PDT
Διαδηλώσεις Ισπανών κατά των κατασχέσεων ακινήτων

Στην Ιβηρική έγιναν 400.000 κατασχέσεις ακινήτων και 50.000 πλειστηριασμοί μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2012. Καραδοκούν, παρά τις διαψεύσεις, τα distress funds.

Εκατοντάδες χιλιάδες δάνεια που έχουν καταχωρηθεί στα λεγόμενα "κόκκινα" βρίσκονται, πλέον, στο στόχαστρο των τραπεζών, της τρόϊκας και της κυβέρνησης, καθώς, όπως αποκάλυψε ενσυνειδήτως ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς, πρέπει αργότερα ή γρηγορότερα να εισέλθουν στον μηχανισμό των πλειστηριασμών. Η ισχύς του καθεστώτος προστασίας που απορρέει και από το νόμο Κατσέλη λήγει στο τέλος του χρόνου και ακόμα κι αν παραταθεί -κάτι που θεωρείται περίπου βέβαιο- είναι σίγουρο ότι πρέπει σύντομα να επανεξετασθεί το θεσμικό πλαίσιο.

Οι πληροφορίες θέλουν -παρά τις διαψεύσεις της κυβέρνησης- ξένα distress funds να πολιορκούν τις τράπεζες για να αγοράσουν σημαντικό μέρος των "κόκκινων" δανείων. Σ' αυτές τις περιπτώσεις, τα funds αγοράζουν δάνεια στο 5-50% της αξίας τους και στη συνέχεια δημιουργούν ένα μεγάλο "καλάθι" ακινήτων από διάφορες περιοχές (δηλ. μικρές εργατικές κατοικίες στο Πέραμα, το Χαϊδάρι, ή την Πετρούπολη αλλά και βίλες στην Εκάλη και ακριβά διαμερίσματα στη Γλυφάδα), το οποίο τιτλοποιούν και μεταπωλούν σε μεγάλες εταιρείες real estate. Σταδιακά, λοιπόν, μετά, οι εταιρείες αυτές πωλούν όσα ακίνητα είναι πιο ελκυστικά και εισπράττουν μεγάλες υπεραξίες που καλύπτουν με το παραπάνω πιθανές απώλειες από λιγότερο ή καθόλου ελκυστικά ακίνητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον κυβερνητικό σχεδιασμό μελετώνται είτε η αρχική πρόταση μείωσης του ποσού της αντικειμενικής αξίας για τα προς αποφυγή των πλειστηριασμών ακινήτων στα 120.000 ευρώ, είτε η υιοθέτηση μιας σειρά εισοδηματικών κριτηρίων. Η πρώτη λύση φαντάζει απίθανη καθώς η Τρόικα δεν θέλει οριζόντιες λύσεις ενώ γνωρίζει πολύ καλά πως μπορεί μια κατοικία να έχει χαμηλή αντικειμενική αξία, όμως η πραγματική της φθάνει πολλές φορές στα διπλάσια ή ακόμα και παραπάνω χρήματα. Η συζήτηση για τα εισοδηματικά κριτήρια μοιάζει πιο φυσιολογική καθώς και η Τρόικα όπως διαμήνυσε στο υπουργείο Ανάπτυξης πως «επ' ουδενί δεν θέλει να υπάρξει κύμα αυτοκτονιών ή ανθρώπων που θα βγουν στο δρόμο». 

Κάπως έτσι, το υπουργείο Ανάπτυξης ψάχνει δίχτυ ασφαλείας για όσους θα βρεθούν σε αδυναμία αξιοποιώντας την εμπειρία του ισπανικού παραδείγματος όπου το πρόβλημα της στέγασης υπήρξε τεράστιο. Μια πρόταση που ήδη έχει πέσει στο τραπέζι είναι η σταδιακή απεμπλοκή των πλειστηριασμών. Δηλαδή να δίδεται περιθώριο κάποιων μηνών μέχρι την εκκίνηση των πλειστηριασμών ώστε οι δανειολήπτες να μπορέσουν με κάποιον τρόπο να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και να δώσουν κάποια χρήματα στις τράπεζες. Αυτό το όριο συζητιέται να είναι από 12 έως 18 μήνες. Η αρχή των πλειστηριασμών θα γίνει από το έτος 2009 οπότε υπήρξε και η πρώτη ρύθμιση απαγόρευσης, άρα μέσα σε ένα διάστημα ενός ή ενάμιση έτους θα προχωρήσει η διαδικασία και για τους πλειστηριασμούς του 2010, κατόπιν του 2011 και μετά του 2012. Βοήθεια για να μην υπάρξει κύμα «ξεσπιτωμάτων» δίνει και η πρόσφατη ρύθμιση για τους δανειολήπτες η οποία δημιουργήθηκε με την λογική να αποτελέσει «προετοιμασία» για το τι θα ακολουθήσει στην πορεία με τις κατοικίες.

Το παράδειγμα της Ισπανίας που θα ακολουθήσει η Ελλάδα

Η Ισπανία, μια χώρα με ιδιοκατοίκηση σε ποσοστό κοντά στο 80% πρώτη βρέθηκε μπροστά στη λαίλαπα των πλειστηριασμών πριν από τρία χρόνια. Με την ανεργία τότε στο 26,2% πάνω από 400.000 κατοικίες κατασχέθηκαν ενώ 50.000 πλειστηριασμοί έγιναν μόνο στο πρώτο εξάμηνο του 2012. Το τραγικότερο όλων όμως ήταν πως σε επιδημία εξελίχθηκαν οι αυτοκτονίες πολιτών που οδηγούνταν σε εξώσεις από τα σπίτια τους. Τα ισπανικά ΜΜΕ όλο αυτό το διάστημα περιέγραφαν ασύλληπτες καταστάσεις. Οικογένειες που τους έκαναν έξωση ζούσαν στις εισόδους των πολυκατοικιών, άλλες εξελίσσονταν σε καταληψίες στέγης για να βγάλουν τον χειμώνα ενώ για πρώτη φορά υπήρξαν άστεγοι που ζούσανε σε γέφυρες και σε οικοδομές. Ενώπιον των καυτών κοινωνικών προβλημάτων, η κυβέρνηση Ραχόι αποφάσισε στα τέλη της χρονιάς να επιβάλει μια διετή αναστολή των πλειστηριασμών ακινήτων πρώτης κατοικίας.

Τα μέτρα που πάρθηκαν λίγο πολύ προσδιορίζουν αυτό που θα γίνει και στην Ελλάδα. Δηλαδή οι αποφάσεις εξαίρεσης από τους πλειστηριασμούς στην Ισπανία αφορούσαν οικογένειες με ετήσιο εισόδημα που δεν ξεπερνά τα 19.200 ευρώ, που είχαν τρία παιδιά, ή ένα παιδί κάτω των 3 ετών, ή που φιλοξενούσαν εξαρτώμενα άτομα. Επίσης μέριμνα υπήρξε για μονογονεϊκές οικογένειες, ή για τους ανέργους. Αυτές περίπου θα είναι και οι ρυθμίσεις που η ελληνική κυβέρνηση θα ακολουθήσει, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, καθώς πλέον δεν θα αποτραπούν οι πλειστηριασμοί. Το όριο εισοδήματος μάλιστα που μελετάται είναι τα 15.000 ευρώ αν και υπάρχει μάλλον περιθώριο μεγαλύτερου ετήσιου ποσού ανά οικογένεια. Στην Ελλάδα η ιδιοκατοίκηση φθάνει στο 70% ενώ οι καταγεγραμμένοι άστεγοι είναι περίπου 20.000. Αν αύριο αφήνοντας χωρίς καμία άλλη κοινωνική ρύθμιση ελεύθεροι οι πλειστηριασμοί, θα έβγαιναν στο σφυρί 110.000 ακίνητα μονομιάς.

Τι κρύβουν οι δηλώσεις Σκορδά
«Δεν μπορεί κάποιοι να χρωστάνε 500 χιλιάδες ευρώ και να μην πληρώνουν δίχως συνέπειες, όταν κάποιοι άλλοι με συνέπεια αποπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους αλλά ταυτόχρονα βλέπουν τις περιουσίες και ιδιοκτησίες τους να χάνουν καθημερινά την αξία τους».

Με αυτή τη φράση στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης σχολίαζε την παρέμβαση του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Θανάση Σκορδά ο οποίος άνοιξε το θέμα της άρσης των πλειστηριασμών στις κατοικίες. Ο κ. Σκορδάς, μετά την δήλωσή του χθες στη Βουλή για τον φόβο μείωσης της αξίας της ιδιοκτησίας των πολιτών, διευκρίνισε ότι αν το καθεστώς του παγώματος των πλειστηριασμών παραταθεί για καιρό και ακολουθήσει αργότερα κύμα μαζικών πλειστηριασμών, θα έχει σαν αποτέλεσμα τη μετέπειτα πτώση της αξίας της ακίνητης περιουσίας.

Με νέα του δήλωση ο Θ. Σκορδάς προχώρησε σε στρατηγική αναδίπλωση υπογραμμίζοντας πως «για την κυβέρνηση και ειδικότερα για το Υπουργείο Ανάπτυξης δεν τίθεται απολύτως κανένα θέμα αλλαγής της υφιστάμενης απόφασης για αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας». Στη συνέχεια προσέθεσε πως «ο προβληματισμός αφορά στην ομαλή μετάβαση μετά την έξοδο από την κρίση, που θα αποτρέπει τον μαζικό πλειστηριασμό ακινήτων, ώστε σε καμία περίπτωση να μην τεθεί σε κίνδυνο η αξία της ιδιοκτησίας των πολιτών».
Θα πρέπει να τονίσουμε πως η άρση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας ισχύει μέχρι το τέλος του χρόνου και σύμφωνα με πληροφορίες έντονη είναι η συζήτηση να μην λάβει νέα παράταση για το 2014 όπως είχαμε γράψει πριν από πέντε εβδομάδες.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο φόβος της κυβέρνησης είναι ότι εάν συνεχιστεί επί μακρόν το συγκεκριμένο καθεστώς άρσης των πλειστηριασμών θα συνεχιστεί με γοργό ρυθμό η πτώση των τιμών στις κατοικίες με αποτέλεσμα οι πολίτες να βλέπουν τις περιουσίες τους να απομειώνονται σε αξία. Από την άλλη πλευρά, φόβοι εκφράζονται για μαζικό κύμα εξώσεων που ενδέχεται να οδηγήσουν χιλιάδες οικογένειες σε απόγνωση.

Ήδη η πτώση των τιμών είναι άνω του 30%, 40% ή και 70% ανά περίπτωση! Παράλληλες μετρήσεις ,τις οποίες επικαλούνται στο υπουργείο, δείχνουν πως σε ποσοστό 30% οι δανειολήπτες έχουν τη δυνατότητα εξόφλησης των υποχρεώσεων τους σε ό,τι αφορά στα δάνεια τους,αλλά επιλέγουν να μην πληρώνουν αφού ξέρουν πως ο νόμος τους καλύπτει. Αυτό -όπως υποστηρίζουν στελέχη του υπουργείου- «οδηγεί σε μαρασμό τον οικοδομικό κλάδο και τις τιμές με αποτέλεσμα ολόκληρη η αγορά αλλά και οι ιδιοκτήτες να χάνουν χρήματα».

Σφοδρή αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στις δηλώσεις Σκορδά

Ο εισηγητής ΚΤΕ Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ κ. Θάνος Μωραΐτης, αναφερόμενος στις δηλώσεις του υφυπουργού κ. Σκορδά για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, δήλωσε τα εξής:

«Την ώρα που η ανεργία συνεχίζει να κινείται ανοδικά δεν πρέπει με άστοχες και άκαιρες δηλώσεις να πυροδοτούνται σενάρια ανασφάλειας στους πολίτες.

Η ανακίνηση μιας τέτοιας συζήτησης μπορεί να έχει διαλυτική επίδραση στην ελληνική οικονομία αναζωπυρώνοντας κερδοσκοπικά φαινόμενα γύρω από την πιθανότητα μαζικών πλειστηριασμών.

Η κρίση είναι ακόμα παρούσα και η ελληνική οικονομία δεν έχει ανάγκη και δεν αντέχει βιαστικές και επιπόλαιες δηλώσεις.

Το μέτρο της αναστολής πλειστηριασμών τα τελευταία χρόνια κατάφερε να προστατεύσει χιλιάδες δοκιμαζόμενες από την κρίση οικογένειες και να διασφαλίσει την κοινωνική συνοχή.

Η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι ξεκάθαρη και διατυπώνεται μέσα στην ολοκληρωμένη πρόταση νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και είναι η παράταση της αναστολής πλειστηριασμών ως το τέλος του 2014».

ΑΠΕ-ΜΠΕ, protothema.gr


Πηγή: Opinion 24  




Posted: 21 Aug 2013 08:21 AM PDT
Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, χαρακτήρισε την Τρίτη «παράλογη», την τοποθέτηση του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είπε ότι το Ισραήλ ενορχήστρωσε την απομάκρυνση του προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι στις αρχές Ιουλίου.

«Οι δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού είναι παράλογες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ένας αξιωματούχος του πρωθυπουργικού γραφείου, αρνούμενος να σχολιάσει περαιτέρω. «Σχετικά με τη θέση του Τούρκου ηγέτη δεν αξίζει καμία αντίδραση», είχε αναφέρει νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ένας άλλος Ισραηλινός αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Νωρίτερα χθες, ο Λευκός Οίκος καταδίκασε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος υποστήριξε ότι το Ισραήλ ήταν αυτό που ενορχήστρωσε την καθαίρεση του ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι.

Ο εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, Τζος Έρνεστ χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς του Τούρκου πρωθυπουργού "προσβλητικούς, αβάσιμους και λανθασμένους".

"Καταδικάζουμε έντονα τις δηλώσεις που έκανε σήμερα ο πρωθυπουργός Ερντογάν. Το να υπαινίσσεται κανείς ότι το Ισραήλ είναι κατά κάποιο τρόπο υπεύθυνο για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Αίγυπτο είναι προσβλητικό, αβάσιμο και λανθασμένο", τόνισε ο εκπρόσωπος κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Ουάσινγκτον.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός μιλώντας σε στελέχη του κόμματός του είπε: "Ξέρετε αυτό που λένε, ότι στην Αίγυπτο η δημοκρατία δεν στηρίζεται στις κάλπες. Ποιος βρίσκεται πίσω απ΄ αυτό; Το Ισραήλ", υποστηρίζοντας ότι έχει αποδείξεις για τα λεγόμενά του.

Οι αιγυπτιακές αρχές απέρριψαν επίσης αυτές τις κατηγορίες, υπογραμμίζοντας ότι οι δηλώσεις του Ερντογάν είναι αβάσιμες.




Posted: 21 Aug 2013 07:45 AM PDT
Το ΝΑΤΟ έκρυψε πόρισμα που αποδείκνυε πως την περιβόητη βόμβα στο Σεράγεβο την έριξαν Βόσνιοι ισλαμιστές και όχι Σέρβοι!

Μία συγκλονιστική αποκάλυψη ήλθε στο φως της δημοσιότητας σε συνέδριο που οργάνωσαν ακτιβιστές και οργανώσεις στην Στοκχόλμη. Κινήσεις πολιτών και ΜΚΟ που διοργάνωσαν το αντιπολεμικό συνέδριο "Nordic peace talks" – παρέμβαση για την ειρήνη στον κόσμο, άκουσαν έκπληκτοι τον διακεκριμένο Νορβηγό καθηγητή Ola Tunander από το Ινστιτούτο Έρευνας για την ειρήνη (Όσλο) να αποκαλύπτει ότι την περιβόητη βόμβα που προκάλεσε το μακελειό αμάχων στο Σεράγεβο και έγινε αφορμή για την επέμβαση του ΝΑΤΟ σην Βοσνία, την εκτόξευσαν ισλαμιστές από τις δυνάμεις του Αλία Ιζεντμπέκοβιτς!

Ο καθηγητής συγκρίνοντας την προπαγάνδα πριν την εισβολή στην Λιβύη και την διαφαινόμενη επέμβαση στην Συρία, έκανε λόγο για διαστρέβλωση της αλήθειας προκειμένου να προωθηθούν οι στρατιωτικές επεμβάσεις, προχώρησε όμως και ένα βήμα παραπάνω: "Πολλές φορές, θηριώδη εγκλήματα κατά αμάχων που προκαλούν τις επεμβάσεις, γίνονται από τις ίδιες τις πλευρές που επιδιώκουν την επέμβαση! Χαρακτηριστικό παράδειγμα (όπως τόνισε), ήταν αυτό της Βοσνίας."

Ο Νορβηγός καθηγητής που διατηρεί στενούς δεσμούς με το ΝΑΤΟ, μιλώντας για την σφαγής την αγορά του Μαρκάλε, για την οποία το διεθνές δικαστήριο της Χάγης έχει ήδη καταδικάσει τον Σερβοβόσνιο στρατηγό Stanislav Galic, αποκάλυψε πως τόσο η ομάδα διαχείρισης κρίσης του ΝΑΤΟ, όσο ο πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής της συμμαχίας Vigleik Eide αλλά και οι Νορβηγοί υπουργοί εξωτερικών και άμυνας, είχαν στα χέρια τους το πόρισμα της επίσημης έρευνας. Το πόρισμα κατέληγε με σαφήνεια ότι την δολοφονική ενέργεια την έκαναν οι ισλαμιστές του Ιζεντμπέκοβιτς! Όλοι παραδέχθηκαν ότι η επίθεση έγινε εναντίον των συμπολιτών τους, ουδείς όμως το ανακοίνωσε. "Και αυτό δεν είναι μεμονωμένη περίπτωση", κατέληξε ο καθηγητής. "Σε πολλές περιπτώσεις παρέμβασης που αργότερα βαπτιζόταν False Flag operation, υπήρξαν αντίστοιχες θηριωδίες για να προκληθούν αθώα θύματα δίνοντας έτσι το πράσινο φως για την επέμβαση, αφού τον φόνο τον χρεωνόταν ο αντίπαλος".

Να σημειωθεί ότι αρκετοί δημοσιογράφοι τότε είχαν υποστηρίξει ότι όντως η επίθεση έγινε από Βόσνιους ισλαμιστές, γεγονός όμως που θάφτηκε ακαριαία για να γίνει η επέμβαση… Όπως άλλωστε θάφτηκε σε μία νύχτα το ναζιστικό παρελθόν του Ιζεντμπέκοβιτς και των Βόσνιων SS.



Posted: 21 Aug 2013 07:20 AM PDT
Αντιγράφω μερικούς από τους σημερινούς τίτλους της επικαιρότητας:
  • Μπλόκο στις επιστροφές φόρου.
  • Εκτός παιδικών σταθμών πάνω από 30.000 παιδιά.
  • Προοπτικές για ''θερμό'' Σεπτέμβρη: Προς απεργία διαρκείας δάσκαλοι και καθηγητές, ετοιμάζεται συμμαχία με εργαζόμενους σε Υγεία και ΟΤΑ.
  • Τρίτο πακέτο υποδούλωσης της Ελλάδας προανήγγειλε ο Σόϊμπλε.
  • Έγκλημα! Οριστικά 25 ευρώ για είσοδο σε νοσοκομεία. Τί σημαίνει αυτό για τους χρόνια πάσχοντες.
  • Σεισμόσημο! Διέψευσε τον εαυτό του ο υπουργός Περιβάλλοντος!
  • Πεινασμένοι συμπολίτες μας καταναλώνουν τρόφιμα μέσα στα σούπερ μάρκετ...
  • Ξέφραγο αμπέλι η ΓΓΠΣ, έκλεψαν τα στοιχεία σχεδόν όλων των ελλήνων φορολογουμένων.
  • Ορεξάτος (και με εκλεκτή παρέα) στο Κολωνάκι ο Σταυρίδης.
  • Ούτε ένα ευρώ τέλη διέλευσης για τον αγωγό ΤΑΡ.
  • Έξη τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πάνω απ' τους Φούρνους.
Αν αυτοί κι άλλοι τόσοι παρόμοιοι σας φαίνονται μόνον τίτλοι καθημερινής επικαιρότητας, εμένα μου φαίνονται σαν τίτλοι τέλους για την ελληνική κοινωνία, το κράτος μας, και για καθένα από εμάς ξεχωριστά.
Είναι απίστευτο το πώς καθημερινά, συνεχώς, με πρόγραμμα, διαλύουν τα πάντα!
Είναι απίστευτη η σιωπή και η ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΜΑΣ !
Αν δεν βγεί ο λαός στους δρόμους αποφασισμένος για όλα...
Σε ένα μήνα από τώρα το παιχνίδι θα έχει οριστικά τελειώσει!

 


Posted: 21 Aug 2013 06:45 AM PDT
Για την Ελλάδα ρε γαμώτο...

Εκκένωση νοσοκομείων σε λίγες μέρες, με εντολή Αδώνιδος! 8 νοσοκομεία της Αθήνας κλείνουν και, πέρα από τους εργαζόμενους δεν αντιδρά κανείς.

Αναρωτιέμαι έχουν όλοι οι Έλληνες την πολυτέλεια να επισκέπτονται ιδιωτικά νοσοκομεία; Έχουν όλοι οι Έλληνες ακόμα την δυνατότητα της ιδιωτικής ασφάλειας;
Δεν μπορώ να καταπιώ πλέον ότι η κοινωνία βρίσκεται σε σοκ!

Πόσο σοκ πια, εισβάλουν σπίτια μας, φορολογούν και τον αέρα που αναπνέουμε, κλείνουν σχολεία, κλείνουν νοσοκομεία, διαπραγματεύονται την σωτηρία των τραπεζών δια της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών και εμείς... σοκαρισμένοι ακόμα παρακολουθούμε τους επιδρομείς.

Η υποταγή των νεοελλήνων είναι γεγονός. Όπως γεγονός είναι πως η ανάπτυξη δεν θα έρθει για μας.
Είναι γεγονός πως θα υπάρξουν νέα μέτρα, νέες φορολογικές επιβαρύνσεις, νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, νέες απολύσεις.

Και εκεί που περιμένεις την αριστερά να κάνει την διαφορά, έρχεται το ξεπούλημα των ιδεών και σου κλείνει πονηρά το μάτι.
Αύγουστος είναι, οι ιδεολόγοι μαζί με τους φιλάνθρωπους είναι παραλία, που καιρός για μαχητικές συγκεντρώσεις, η μάχη με το κύμα είναι must!
Ήλιος και θάλασσα δεν επιτρέπουν σκέψεις, το απέραντο γαλάζιο τους χαλάρωσε, από Σεπτέμβρη σου λέει θα επαναστατήσουμε.

Εν τω μεταξύ ο ακούραστος Άδωνις, ετοιμοπόλεμος και αποφασισμένος προχωρά στην υλοποίηση του σχεδίου " ο θάνατος των Ελλήνων".

Οι κορώνες φιλοπατρίας, κάθαρσης και εξυγίανσης τρυπούν τύμπανα, αλλά οι ο.ρυ.λα κρίνονται αχρείαστη ειδικότητα και καταργούνται, ποιος θα αντιδράσει άλλωστε Αυγουστιάτικα.

Αχρείαστοι κρίνονται και οι αναισθησιολόγοι, τι πολυτέλειες είναι αυτές, εξ άλλου υπάρχει μια γενικότερη αναισθησία και πρέπει να την εκμεταλλευτούν καταλλήλως και αν υπάρχουν προβλήματα υπάρχει και η λύση του σφυριού, μια στο κεφάλι και γίνεται η δουλειά τους, με μηδενικό κόστος παρακαλώ.

Υπάρχει μια ματαιοδοξία και μια έπαρση των οργάνων, κάθε ένα από αυτά θέλει και το γιατρό του!
Καρδιολόγοι, ενδοκρινολόγοι, ηπατολόγοι και όλα τα εις-λόγοι καταργούνται.

Ο Άδωνις αποφάσισε να εκδώσει εγχειρίδιο γενικής ιατρικής για πολίτες, μπορούμε και μόνοι μας με τις οδηγίες του σοφού Αδώνιδος να σωθούμε, και αν δεν τα καταφέρουμε δεν χάλασε και ο κόσμος, θα αποσυμφορηθούν τα ταμία, θα ανοίξουν θέσεις εργασίας, όσο λιγότεροι τόσο καλύτερα, για την Ελλάδα ρε γαμώτο!!!




Posted: 21 Aug 2013 05:57 AM PDT
Το παραμύθι του σοκ έλαβε επίσημα τέλος. Για σοκ θα μιλούσαμε αν κάποιο πρωί σε πετούσαν ξαφνικά από το σπίτι σου δίχως να το περιμένεις. Τώρα πλέον το περιμένεις. Σε προειδοποίησαν με τον πλέον επίσημο τρόπο. Το άφηναν να διαρρεύσει επί μήνες. Δεν αντέδρασες. Το αντίθετο, πήγες διακοπές.

Δε σε κατηγορώ. Αυτό είχες ανάγκη. Άλλωστε ίσως και να μην πίστεψες ότι θα σου πάρουν το σπίτι. Όμως τώρα σε προειδοποίησε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών. «Αν δε σου πάρουμε το σπίτι, θα καταρρεύσουν οι τράπεζες», σου είπε.

Αν μάθαινες ότι ξέσπασε φωτιά κοντά στο σπίτι σου θα επέστρεφες κι από την άλλη άκρη του κόσμου για να παλέψεις να το σώσεις. Τώρα, δεν επέστρεψες. Έμεινες εκεί. Καλά έκανες. Δε σε κατηγορώ.

Δε θα έμαθες ότι για την κατάσχεση του σπιτιού σου θα συνυπολογιστούν οι έννοιες των «αποδεκτών συνθηκών διαβίωσης» και του «συνεργάσιμου δανειολήπτη». Πήγες διακοπές. Ή ακόμη κι αν δεν πήγες. Έφαγες όμως τρία γεύματα την ημέρα και δε στήθηκες σε συσσίτιο. Κάπνισες κι ένα πακέτο τσιγάρα. Ίσως αγόρασες κι ένα παγωτό στα παιδιά. Άρα, ζεις σε «αποδεκτές συνθήκες διαβίωσης», οπότε θα μπορούσες να πληρώνεις το δάνειό σου τρώγοντας λιγότερο, μην καπνίζοντας και μην αγοράζοντας παγωτό στα παιδιά σου.

Αν έκανες αυτές τις θυσίες «για να μην καταρρεύσουν οι τράπεζες», τότε παίρνεις το παράσημο του «συνεργάσιμου δανειολήπτη», οπότε ίσως δε θα χάσεις φέτος το σπίτι σου, αλλά του χρόνου. Αναλόγως πόσο κώλο έστησες στις τράπεζες, θα κερδίσεις κάποιους μήνες κάτω από κεραμίδι.

Παρ' όλα αυτά, δεν επέστρεψες από τις διακοπές σου, δε συσπειρώθηκες, δεν ούρλιαξες, δε βγήκες στο δρόμο. Δεν πειράζει. Θα σε πετάξουν τώρα στο δρόμο οι τράπεζες. Ο δρόμος, πάντως, ήταν ο μονόδρομός σου. Σημασία είχε ο τρόπος που θα έβγαινες στο δρόμο. Αν θα έβγαινες μόνος σου ή αν θα σε πετούσαν. Σου το είχαν ξεκαθαρίσει πριν τους ψηφίσεις. Όμως πήγες και τους ψήφισες. Έτσι είναι αυτά τα πράγματα.

Κι εσύ, ο κάποιος άλλος, μπορεί να απολυθείς. Βέβαια πρώτα θα αξιολογηθείς. Πόσο νεοδημοκράτης είσαι; Πόσο πιστός πασοκτσής είσαι; Ποιος βαθμός συγγένειας σε συνδέει με κάποιον υπουργό; Κι αν είσαι συγγενής κάποιου βουλευτή, πόσο παλιός και χρήσιμος είναι αυτός ο βουλευτής; Είναι ακόμη εν ενεργεία ή όχι;

Η αξιολόγηση θα είναι αντικειμενική. Έχουν εκδοθεί τόσες εκατοντάδες οδηγίες προσμέτρησης και αφαίρεσης μορίων αξιολόγησης που δε μπορείς να βγάλεις άκρη αν αξιολογήθηκες σωστά ή όχι. Άρα είναι αντικειμενική η αξιολόγηση. Έφτασες στο έσχατο σημείο αναξιοπρέπειας. Κατέκτησες την κορυφή της προσωπικής εξαθλίωσης. Σε αξιολογούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Γιάννης Μιχελάκης.

Παρ' όλη την ξευτίλα δεν επέστρεψες από τις διακοπές σου, δε συσπειρώθηκες, δεν πέταξες πέτρα. Δε σε κατηγορώ. Καλά έκανες. Το πήρες απόφαση μάλλον ότι αυτή η μοίρα είναι που σου αξίζει. Ίσως σκέφτεσαι «σ' εμένα θα τύχει;». Είναι όπως τα τροχαία. «Εγώ θα σκοτωθώ;». Μέχρι που σκοτώνεσαι και παύεις ν' αναρωτιέσαι. Όταν όμως τύχει να σου πάρουν το σπίτι και να μείνεις άνεργος, δεν έρχεται η λύτρωση. Θα συνεχίσεις ν' αναρωτιέσαι. Θα έχεις όλο το χρόνο δικό σου για ν' αναρωτιέσαι πώς συνέβη αυτό. Και θα δηλώνεις σοκαρισμένος.

Αυτός ήταν ο Αύγουστος του φόβου μου. Όχι, δε φοβήθηκα αυτούς. Προειδοποίησαν εγκαίρως. Κυρίως, όμως, απέδειξαν ότι δε μπλοφάρουν. Αυτόν τον Αύγουστο φοβήθηκα εσένα που δεν επέστρεψες, δε συσπειρώθηκες, δεν υπερασπίστηκες τίποτα. Είσαι χειρότερος κι από τα δέντρα. Τα δέντρα στην πυρκαγιά, αν είχαν πόδια θα έτρεχαν να γλιτώσουν. Εσύ έμεινες ακίνητος και θα καείς. 
Έκανες την επιλογή σου. Αυτή φοβήθηκα φέτος τον Αύγουστο.



Posted: 21 Aug 2013 05:15 AM PDT
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Σε άλλη εποχή θα ήταν μεγάλο έργο για ένα αρχιεπίσκοπο να διατηρεί καλές σχέσεις με ένα άθεο πολιτικό που μάλιστα φιλοδόξει να γίνει και πρωθυπουργός της Ελλάδας με την πρόθεση φυσικά να τον φέρει στους κόλπους της εκκλησίας. Στη σημερινή όμως συγκυρία, δεν μας εκπλήσσει που ο κ Τσίπρας έχει δηλώσει ανοιχτά και φανερά πως είναι άθεος, πως δεν έχει κάνει θρησκευτικό γάμο, πως δεν έχει βαφτίσει το παιδί του αλλά το ότι ο αρχιεπίσκοπος της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας δεν έχει καμία ένσταση για όλα αυτά, έχει άριστες σχέσεις μαζί του και έχει φωτογραφηθεί επαλειμμένα μαζί του με χαρακτηριστικά χαμόγελα. Μάλιστα έχει αποσπάσει και τα εύσημα από τον εν λόγο κύριο και από τους άλλους συντρόφους της ανθελληνικής «δημοκρατικής» αριστεράς της κ Ρεπούση και σια, για την… σώφρονα στάση του στην εθνοκτόνο ελληνική κρίση.

Στην μεγάλη κρίση που περνά η χώρα, στην κρίση που έχει φέρει το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού στην απόγνωση και έχει στείλει χιλιάδες στην αυτοκτονία, πολλοί ελπίζουν στον εν λόγω κύριο ότι θα τους ανακουφίσει από όλα αυτά τα μαρτύρια. Αλλά ο εν λόγω κύριος έχει αποδείξει πως… τους γράφει στα παλιά του τα παπούτσια. Στην πραγματικότητα με την στάση του έχει γίνει το ανάχωμα στην λαϊκή οργή μην τυχόν και ξεσηκωθεί ο κόσμος και καταρρεύσει η μνημονιακή κυβέρνηση. Ο καλύτερος σύμμαχος του κ Σαμαρά δεν είναι ο ευτραφής αρχηγός του ανυπάρκτου ΠΑΣΟΚ, αλλά ο άθεος αρχηγός της λεγόμενης αριστερής παράταξης του.

Δυστυχώς στην Ελλάδα του 2013 έχουμε μια προδοτική κλίκα που μας κυβερνά, έχουμε ένα άθεο αρχηγό της αντιπολίτευσης που δεν διστάζει να στείλει την νεολαία του κόμματος του σε γειτονική χώρα για να διαδηλώσει κατά της χώρας μας και το πιο πρωτοφανές, έχουμε μια εκκλησιαστική ηγεσία που όχι μόνο δεν «χολοσκά» για όλα όσα συμβαίνουν, αλλά χαμογελά σαρδόνια και διατηρεί καλές σχέσεις με όλο αυτό τον συρφετό αφήνοντας τον ποίμνιο να σέρνετε χωρίς καμία βοήθεια. Ή μήπως νομίζουμε πως οι μερίδες που κάθε μέρα μοιράζονται από τις ενορίες αντισταθμίζουν την στήριξη σε όλο αυτό το όργιο κατά των πατροπαράδοτων πιστεύω του ελληνικού λαού και κατά της πλήρης απαξίωσης κάθε παραδοσιακής άξιας που ενέπνευσε επί αιώνες αυτόν τον τόπο ;

Αλήθεια, κάπου οι κύριοι αυτοί των «προοδευτικών» πεποιθήσεων και της «εκσυγχρονιστικής» αριστεράς έχουν μπερδέψει κάποια βασικά πράγματα. Έχουν μπερδέψει τον άλλοτε διεθνισμό της εργατικής τάξης, που πήγε στον «παράδεισο», με την εγκληματική παγκοσμιοποίηση της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Έχουν μπερδέψει την δημοκρατία με τις δικές τους ολοκληρωτικές μεθόδους κατά όλων όσων αντιτίθενται στις απόψεις τους. Επιβάλουν τους χιλιάδες λαθρομετανάστες, φανατικούς μουσουλμάνους, πάνω στις πλάτες του ελληνικού λαού στηρίζοντας την διεθνή και τουρκική μαφία που έχει θησαυρίσει με τα κυκλώματα λαθρομετανάστευσης. Ο σκοπός τους είναι να αλλοιώσουν την σύνθεση του ελληνικού λαού. Δηλαδή να γίνουμε κιμάς, όπως έλεγε και ο μακαριστός και να μας πλάσουν… σουτζουκάκια κατά τις ορέξεις τους. Και τέλος προωθούν νεωτεριστικές απόψεις για αποχριστιανισμένο και άθεο κράτος που θα τις ζήλευαν και οι πιο φανατικοί Αμερικανοί προπαγανδιστές της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Αλλά το ζήτημα δεν είναι αυτοί και η επιδίωξη του άθεου που θέλει να… γίνει πρωθυπουργός της Ορθόδοξης Ελλάδας. Το ζήτημα είναι πως ένας ηγέτης της ελληνορθόδοξου εκκλησίας σαν να μην συμβαίνει τίποτα συνδιαλέγετε με τον εν λόγω κύριο χωρίς να τολμά να ψελλίσει λέξη για τις δημόσιες τοποθετήσεις του κατά της θρησκείας και κατά της εκκλησίας. Χαμόγελα και χειραψίες που επιβραβεύουν την άθεη και αντεθνική στάση του εν λόγω κυρίου. Παράλληλα παραινέσεις στο ποίμνιο για νηφαλιότητα και αποδοχή με… σύνεση της σταδιακής αποχριστιανοποίησης της κοινωνίας και της πολτοποίησης της σε μια πολυπολιτιστική «κρεατομηχανή» όπου ο άνθρωπος θα είναι μια απρόσωπη μονάδα για κατανάλωση. Από κοντά και οι περισσότεροι δεσπότες που έχουν πιει το «αμίλητο νερό» και κρύβονται έντεχνα πίσω από ένα εξωπραγματικό για την εποχή ευσεβισμό.

Αλλά η εκκλησία δεν είναι όλοι αυτοί οι «δημοσιοσυσχετιστές» ρασοφόροι που δεν νοιάζονται παρά μόνο για το προφίλ τους και πως θα τα έχουν καλά με όλο αυτό τον προδοτικό συρφετό που σέρνει την χώρα στον γκρεμό και κάνουν ότι μπορούν για να σιωπά ο κόσμος και να μην βγάζει άχνα μπροστά στην εθνική καταστροφή. Κηρύγματα πάνω στο πτώμα της χώρας είναι το λιγότερο αδιανόητα. Η εκκλησία δεν είναι οι γραμματείς και οι φαρισαίοι. Είμαστε όλοι εμείς, αγωνιστές, ρασοφόροι και λαϊκοί. Όλοι όσοι αγωνίζονται κατά της αντεθνικής, αντιχριστιανικής και άθεης λαίλαπας. Ο αγώνας συνεχίζεται!


Posted: 21 Aug 2013 04:50 AM PDT

Μία ακόμη θρασύτατη επίθεση στην Ελλάδα, αυτή τη φορά από τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης Μποζντάγ…
 
Με νέες προκλητικές δηλώσεις επιτέθηκε πρόσφατα η επίσημη τουρκική πλευρά στην Ελλάδα για το περίφημο πλέον θέμα του διορισμού ιμάμηδων (αλλά και μουφτήδων). Αυτή τη φορά δια χειλέων του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ, που χαρακτήρισε τον εκ μέρους της Ελλάδας διορισμό μουφτήδων ως παράνομο και πρόσθεσε:  
«Εάν εμείς τώρα πάμε και διορίσουμε μέσω του υπουργείου οποιονδήποτε ιερέα, τότε προφανώς η Ελλάδα και ο κόσμος όλος θα ξεσηκωθεί και θα πούνε ¨Γιατί να διορίζει το υπουργείο τον ιερέα της εκκλησίας;¨. Και τώρα βλέπουμε πως στο θέμα των ιμάμηδων τους διορισμούς τους κάνει μια ομάδα αποτελούμενη από παπάδες και χριστιανούς. Πρόκειται για ασέβεια».
Όσο για τη συνέχεια της δήλωσης Μποζντάγ (που τη μετέφρασε το ιστολόγιο tourkikanea.gr από το Internethaber), έχει ως εξής:  
«Η Ευρώπη διαθέτει πολιτικές και νομικές νόρμες, αλλά η Ελλάδα, παρά το ότι είναι μέλος της Ε.Ε. και πρέπει να εφαρμόζει τους κανόνες, τους παραβιάζει. Τα δικαιώματα των μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης είναι εγγυημένα από την συνθήκη της Λοζάννης. Το στάτους του μουφτή είναι σαφές, και με νόμους του ελληνικού κοινοβουλίου τέθηκε υπό εγγύηση και το θέμα της εκλογής του μουφτή. Κατά τα τελευταία χρόνια, οι ελληνικές κυβερνήσεις έβγαλαν δικούς τους νόμους, με μια προσέγγιση που δυστυχώς αγνοεί την συνθήκη της Λοζάννης. Απέκτησαν μια προσέγγιση που δεν αναγνωρίζει νόμο και δεν βλέπει την υπογραφή που βάλανε. Η τουρκική κοινότητα Δυτικής Θράκης εξέφρασε την βούληση της να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τον νόμο, ενάντια σε αυτή την άδικη και αυθαίρετη απόφαση που πήρε η ελληνική κυβέρνηση. Όταν η ελληνική κυβέρνηση πήγε σε διορισμό μουφτήδων, αυτοί εξέλεξαν στην πράξη τους δικούς τους μουφτήδες. Αυτή τη στιγμή εκλεγμένοι μουφτήδες ασκούνε τα καθήκοντα τους σε Κομοτηνή και Ξάνθη. Ο κόσμος τους αποδέχτηκε ως νόμιμους μουφτήδες. Εμείς ως Τουρκία βλέπουμε τους εκλεγμένους μουφτήδες. Ο διορισμός που έκανε η ελληνική κυβέρνηση είναι παράνομος και αποτελεί ασέβεια. Ελπίζουμε πως η Ελλάδα θα κάνει πίσω σε αυτό το λάθος».
Συνεχίζεται λοιπόν από τα (επίσημα και ανεπίσημα) φασισταριά της γείτονος η συσσώρευση θρασύτατων ψεμμάτων, όπως π.χ. ότι η εκλογή μουφτή ήταν αρχικά κατοχυρωμένο δικαίωμα και δήθεν την παραβίασε στη συνέχεια η… κακιά Ελλάδα (θα θυμίσουμε και πάλι στο συγκεκριμένο γελοίο ανθυποσούργελο που παριστάνει τον κυβερνητικό αντιπρόεδρο, ότι εκλογή μουφτή ΔΕΝ υπάρχει σε καμμία απολύτως χώρα του πλανήτη, ακόμα και στις ισλαμικές) ή ότι τους ιεροδιδασκάλους σύμφωνα με τον νέο νόμο θα τους διορίζουν «χριστιανοί και παπάδες» (στην πραγματικότητα θα τους διορίζει επιτροπή μουσουλμανικής πλειοψηφίας, όπου απλώς – και πολύ φυσιολογικά – μετέχει και εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων).

Από χυδαίους όμως ισλαμοφασίστες και επαγγελματίες διαστροφείς της αλήθειας τι θα μπορούσε να περιμένει άραγε κανείς;




Posted: 21 Aug 2013 04:27 AM PDT
Του Ιωάννη Μιχαλέτου

Σύμφωνα με τις νεώτερες πληροφορίες, τη παρούσα περίοδο υπάρχουν 50.000 περίπου ένοπλοι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας (Μ.Α.) στη χώρα και περίπου 3.000 Σαλαφιστές στη Χερσόνησο του Σινά. Η Μ.Α. διαθέτει επίσης την "Ikhwan Firqa 95" μια άκρως εκπαιδευμένοι παραστρατιωτική μονάδα,ενώ τουλάχιστον 5.000 είναι τα ένοπλα μέλη της με αξιόλογη παραστρατιωτική εκπαίδευση. Περαιτέρω εκτιμάται ότι η Μ.Α. διαθέτει τη δυνατότητα να εξαπολύσει τουλάχιστον 500 επιθέσεις ταυτοχρόνως, όμοιες με αυτή της Βεγγάζης το Σεπτεμβρίου του 2012 όπου και δολοφονήθηκε ο εκεί Αμερικανός Πρέσβης.

Επιπλέον, νέα συνάντηση έλαβε χώρα στη Κωνσταντινούπολη μεταξύ στελεχών του ΑΚΠ και μελών της Μ.Α. από την Αίγυπτο, Υεμένη, Λιβύη, Συρία και Τυνησία όπου και αποφασίστηκε η περαιτέρω "ενεργοποίηση" Δυτικών δημοσιογράφων και Ακαδημαϊκών για να παράσχουν προπαγανδιστικές υπηρεσίες.

Επίσης, η εκδίωξη της Μ.Α. από την εξουσία στην Αίγυπτο κατέστη δυνατή,μετά την παρέμβαση των Ιμάμηδων της Μεδίνα που επιτυχημένα έπεισαν τον Οίκο των Σαούντ να πρωτοστατήσει στην ανατροπή του Μόρσι. Επιπλέον εδώ και μήνες τόσο η Σαουδική Αραβία, όσο και η Ιορδανία και τα Η.Α.Ε. είχαν διαπιστώσει εκτεταμένες κινήσεις συνωμοτικού τύπου από την Μ.Α. με σκοπό τη δημιουργία υποδομών για την υποκίνηση τύπου "Αραβικών ανοίξεων" κινήματα στις χώρες τους. Η υποστήριξη των ΗΠΑ σε αυτές τις κινήσεις σήμανε το συναγερμό σε αυτά τα κράτη, που εν τέλει συνέτειναν στην εντυπωσιακή ανατροπή των Αδελφών Μουσουλμάνων από την Αίγυπτο. Παρόλα αυτά αναμένονται εκατέρωθεν συνωμοτικές ενέργειες με συνέπεια η Μέση Ανατολή να αντιμετωπίζει γενικευμένη αστάθεια σε μακροχρόνιο πλάνο με συνέπειες που δεν μπορούν να προσμετρηθούν πλήρως.

Σε ότι αφορά την Ελλάδα, η δραστηριότητα των δικτύων που ανήκουν ή συμπλέουν με την Μ.Α. έχει μειωθεί δραματικά, λόγω των ανωτέρω εξελίξεων.

Τέλος, αναμένεται στο εγγύς μέλλον πλήρης αποσταθεροποίηση της Λιβύης με πιθανότερο σενάριο την επανέναρξη συγκρούσεων μεταξύ αντιμαχόμενων Φυλών και πολιτικών παρατάξεων, καθώς και την ενεργό ανάμειξη στοιχείων της Μ.Α. αλλά και της Αλ Κάιντα της Βεγγάζης στα τεκταινόμενα στην Αίγυπτο. Παραπλεύρως θα επηρεαστεί και η Ελλάδα από ένα νέο μεταναστευτικό κύμα εκ Νότου και δια θαλάσσης.

Πηγή RIMSE



Posted: 21 Aug 2013 01:02 AM PDT

Οι βρετανικές αρχές "έπεισαν" τη Guardian να καταστρέψει στο Λονδίνο τα υλικά που της πρόσφερε ο πρώην υπάλληλος της CIA ΄Εντουαρντ Σνόουντεν.

Σύμφωνα με τον αρχισυντάκτη της Guardian Άλαν Ράσμπριτζερ, σε περίπτωση μη καταστροφής όλων των υλικών του Σνόουντεν η εφημερίδα θα μπορούσε να υποβληθεί σε δικαστική δίωξη

Οι Βρετανοί ειδικοί των ηλεκτρονικών πληροφοριών παρακολούθησαν την καταστροφή των σκληρών δίσκων στη Σύνταξη της Guardian στο Λονδίνο.

«Φάνταζε ως ένας ιδιαίτερα άσκοπος συμβολισμός, που δεν έχει καμιά σχέση με την ψηφιακή εποχή» γράφει ο Ράσμπριτζερ. «Θα εξακολουθούμε με υπομονή και επιμέλεια να προετοιμάζουμε ρεπορτάζ με βάση τα έγγραφα του Σνόουντεν. Απλώς δεν θα το κάνουμε αυτό στο Λονδίνο».

Προηγήθηκε επιχείρηση τρομοκράτησης MI6 για τον δημ/φο της Guardian που έχει χιλιάδες έγγραφα από τον Σνόουντεν

Σε επιχείρηση κατατρομοκράτησης του δημοσιογράφου της βρετανικής Guardian, Γκλεν Γκρίνγουολντ, στον οποίο ο Έντουαρντ Σνόουντεν έχει εμπιστευθεί δεκάδες χιλιάδες απόρρητα έγγραφα της NSA, έχουν αποδυθεί οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, βάζοντας στο στόχαστρο τον… σύντροφό του. 

Πρόκειται για τον 28χρονο Βραζιλιάνο, Ντέιβιντ Μιράντα, τον οποίο και σταμάτησαν στο αεροδρόμιο και τον ανέκριναν επί εννιά ώρες στο αεροδρόμιο Χίθροου, με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο. Ερχόταν από ταξίδι στο Βερολίνο και πετούσε για την πατρίδα του και το Σάο Πάολο.

Αφού εξήντλησαν κάθε περιθώριο που δίνει ο νόμος, τον άφησαν ελεύθερο, αφού πρώτα κατέσχεσαν το κινητό του τηλέφωνο και κάθε άλλη ηλεκτρονική συσκευή που είχε μαζί του (φορητό υπολογιστή, φορητούς σκληρούς δίσκους, κάμερα, κ.λπ.). Στο Βερολίνο, ο Μιράντα είχε επισκεφθεί τη Λάουρα Πόιτρας, σκηνοθέτη που εργάζεται σε ταινία με θέμα τον Σνόουντεν, σε ένα ταξίδι για το οποίο τα έξοδα πλήρωσε η εφημερίδα Guardian.

Η αντίδραση του δημοσιογράφου αναμενόμενη. Μίλησε για απόπειρα αποστολής μηνύματος εκφοβισμού στην ελευθερία του Τύπου που δεν περιορίζεται μόνο στον βρετανικό, αλλά αφορά όλους τους δημοσιογράφους του κόσμου, αν και θα καταφέρουν το ακριβώς αντίθετο από το επιδιωκόμενο. Στο ίδιο μήκος κύματος και η εφημερίδα, που ζητά μάλιστα διευκρινίσεις από τις βρετανικές αρχές. Και η βραζιλιάνικη κυβέρνηση όμως εξέφρασε την ενόχλησή της για το επεισόδιο.


Πηγή: Defence Point




Posted: 21 Aug 2013 12:44 AM PDT

Η κατάσταση στις ελληνοαλβανικές σχέσεις είναι τεταμένη, ειδικά τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Η ελληνική πλευρά έχει σκληρύνει τη στάση της και χαρακτηριστικό είναι, ότι από το πρωί της Τρίτης έχει απαγορευθεί η είσοδος στην Ελλάδα σε περισσότερους από 100 ανθρώπους μόνο από το συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς. 

Ειδικότερα, ρητή και απόλυτη είναι η απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα σε όσους προέρχονται από το "περίφημο" Λαζαράτι, το χωριό του αλβανικού νότου που τροφοδοτεί με χασίς ολόκληρη την Ευρώπη.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αλβανικού κράτους, με τον οποίο επικοινώνησε το Epirus Live, εξέφρασε φόβο για αντίποινα της αλβανικής πλευράς, αναφερόμενος, όχι βέβαια στο επίσημο αλβανικό κράτος, αλλά σε παρακρατικούς ή θερμοκέφαλους πολίτες – που πρέπει να σημειωθεί ότι δε λείπουν σε καμία από τις δύο πλευρές.

Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να κάνουμε στην ώριμη στάση του Γενικού Πρόξενου της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο, του κ. Νικόλαου Κοτροκόη, ο οποίος με νηφαλιότητα και οξυδέρκεια χειρίζεται πραγματικά πρωτόγνωρες, για τα τελευταία χρόνια, καταστάσεις, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ταχύτερη εκτόνωση του κλίματος. Κάτι που δεν είναι εύκολο να κάνει κανείς, ειδικά, όταν έρχεται αντιμέτωπος με τον απόλυτο παραλογισμό: το επίσημο πόρισμα της αλβανικής αστυνομίας απέδωσε την ευθύνη του χθεσινού λιθοβολισμού του Ελληνικού Προξενείου στο Αργυρόκαστρο στο… λάστιχο διερχόμενου αυτοκινήτου που ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και ατυχώς εκσφενδόνισε πέτρες στις τζαμαρίες του Προξενείου!

Κατά τα λοιπά, η αντίδραση της ελληνικής διπλωματίας είναι για ώρα την χαλαρή, και πέραν του χθεσινού διαβήματος διαμαρτυρίας του Υπουργού Εξωτερικών κ. Βενιζέλου στον Πρέσβη της Αλβανίας στην Ελλάδα κ. Ντερβίση, δεν είχαμε κάτι άλλο. Από την άλλη πλευρά, τόσο ο νυν Αλβανός πρωθυπουργός, κ. Σαλί Μπερίσα, όσο και ο επόμενος, κ. Έντι Ράμα σιωπούν, ενώ ο Δήμαρχος της Πρεμετής απολαμβάνει τις διακοπές του στην Ιταλία.

Ας ελπίσουμε ότι η λογική θα επικρατήσει το συντομότερο και μετά από την κλιμάκωση των τελευταίων μηνών, με τα γεγονότα σε Κλεισούρα, Φίερι, Χιμάρα και προσφάτως στην Πρεμετή να κλείσει ένας κακός κύκλος έντασης στις ελληνοαλβανικές σχέσεις. Δυστυχώς, αυτοί που γνωρίζουν όμως, δεν είναι αισιόδοξοι.


Πηγή: Epirus Live
www.kostasxan.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.