5 Οκτ 2013

Δολοφονούν ένα παιδί

  
Δολοφονούν ένα παιδίΤου Σωτήρη Παπαμιχαήλ

Αυτός που εκτελεί ένα φόνο καταδικάζεται για το έγκλημα κι αυτός που τον ωθεί να το κάνει καταδικάζεται για ηθική αυτουργία.
Χιλιάδες οι αυτοκτονίες – δολοφονίες - στην Ελλάδα του 2013, για λόγους τους οποίους επέβαλαν αυτοί που μας οδήγησαν με τις πολιτικές τους ως εδώ αλλά και τα αφεντικά τους που ορίζουν τον τρόπο που θα «σωθούμε»..
Γνωστές οι αιτίες λοιπόν γνωστοί οι εγκληματίες γνωστοί και οι ηθικοί αυτουργοί.
Ίσως μια μέρα μπορέσει να στείλει κάποιους απ’ αυτούς, στη δικαιοσύνη ο Ελληνικός λαός, ίσως …
Ίσως βρεθεί ένας εισαγγελέας να ασκήσει δίωξη.
Διάβαζα όμως πρόσφατα για ένα ακόμη έγκλημα, που επιβάλλεται να ασχοληθεί άμεσα η δικαιοσύνη.
Ένα μικρό κοριτσάκι η Μαρία, 9 ετών, διαγνώστηκε ότι έπασχε από μια σπάνια μορφή καρκίνου, η οποία καθιστούσε απαραίτητη την χειρουργική επέμβαση στο εξωτερικό, μια και οι χημειοθεραπείες το μόνο που προσέφεραν ήταν να κερδίσει λίγο χρόνο η μικρή.
Με τη σημερινή οικονομική κατάσταση το ταξίδι της στην Αμερική – σε εξιδεικευμένο νοσοκομείο στο Τέξας - με τα έξοδα της επέμβασης είχε κόστος κοντά στα 520.000 δολάρια, ποσό που ξεπερνούσε κατά πολύ τις δυνατότητες της οικογένειας.
Η περίπτωση της μικρής Μαρίας, ευαισθητοποίησε τον Έλληνα Διονύση Χιώτη, γονιό, ΑΝΘΡΩΠΟ και τερματοφύλακα της ποδοσφαιρικής ομάδας της Κύπρου ΑΠΟΕΛ, ο οποίος έκανε σκοπό της ζωής του να πραγματοποιηθεί το ταξίδι της Μαρίας.
Κίνησε ουρανό και γη, έτρεξε παντού, χτύπησε όποια πόρτα ήξερε και κατάφερε σε τρία χρόνια, να συγκεντρώσει αυτό το ποσό σε ειδικό λογαριασμό σε τράπεζα της Κύπρου.
Και λίγο πριν ξεκινήσει το ταξίδι της ζωής η Μαρία, η παρέα των ειδικών δολοφόνων και των αφεντικών τους κουρεύουν τους λογαριασμούς πάνω από 100.000 ευρώ στην Κύπρο.
Διαμαρτυρίες, φωνές, κλάματα…τίποτα δεν ήταν ικανό ν’ αλλάξει την κατάσταση.
Ο ειδικός λογαριασμός για το ταξίδι της Μικρής Μαρίας για ζωή ΚΟΥΡΕΥΤΗΚΕ.
Άφησαν 122.000 και ΕΚΛΕΨΑΝ 398.000 για να «σώσουν» τις τράπεζές τους, για να «σώσουν» την οικονομία, ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ένα αγγελούδι για 398.000 δολάρια.
Αυτοί που σκοτώνουν τις ζωές μας με τρόπο πρόστυχο, ύπουλο και «νόμιμο», αυτοί που κλέβουν την αξιοπρέπεια μας, αυτοί που καταδικάζουν τα παιδιά μας στην επαιτεία, αυτοί οι ίδιοι είναι που σκότωσαν και τη Μικρή Μαρία.
Δε μπορεί κάπου θα υπάρχει ένας εισαγγελέας να έχει ακόμη ένα ίχνος αξιοπρέπειας και να κινήσει την απαραίτητη διαδικασία που θα οδηγήσει στο ειδώλιο τους φονιάδες.
Θέλω να ελπίζω – έστω και αφελώς – ότι όσο τυφλή κι αν είναι η δικαιοσύνη κάποιος θα διαβάσει αυτό το κείμενο και θα επαναστατήσει μέσα του ο άνθρωπος.
Κάποιος θα ευαισθητοποιηθεί και θα καλέσει στο ειδώλιο του κατηγορουμένου όλους όσοι ευθύνονται για ένα τέτοιο έγκλημα.
Προσωπικά θα ξεκινούσα από τον Πρωθυπουργό και θα καλούσα μέχρι και τον διευθυντή της τράπεζας που δεν αντιστάθηκε, καλυπτόμενος από το μανδύα του υπαλλήλου που εκτελεί εντολές.

http://redwire.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.