11 Φεβ 2014

«Πριν ένα χρόνο κούρεψε την οικονομία, τώρα ετοιμάζεται να κουρέψει την ίδια την Κύπρο!»



Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πέρσι κούρεψε την οικονομία της Κύπρου και φέτος ετοιμάζεται να κουρέψει το Κυπριακό, ανέφερε σε δηλώσεις του στη Λάρνακα ο Πρόεδρος της Συμμαχίας των Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας.


«Θέλω» είπε ο Γιώργος Λιλλήκας, «να εκφράσω την ελπίδα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αναλογιστεί τις ευθύνες που θα φέρει για την πορεία που επέλεξε να θέσει το Κυπριακό. Ελπίζω να πήρε τα μηνύματα από τις δηλώσεις του Ελληνα Πρωθυπουργού ο οποίος κατά την εκτίμηση μας κράτησε σοβαρές αποστάσεις από τους χειρισμούς και το κοινό ανακοινωθέν».

«Δεν είναι τυχαίο» συνέχισε «που ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας σε καμιά περίπτωση δεν αναφέρθηκε στο κοινό ανακοινωθέν, αντίθετα παρέπεμψε, κι` αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, στο σχέδιο Ανάν με προτροπή να αποφύγουμε ουσιαστικά ένα τέτοιο σχέδιο στο μέλλον. Σημειώνω επίσης την ιδιαίτερη αναφορά του Ελληνα Πρωθυπουργού στη λύση, η οποία πρέπει να χαρακτηρίζεται από τη μια κυριαρχία και την μία ιθαγένεια, πράγματα που δεν εξασφαλίζονται στο κοινό ανακοινωθέν αλλά και την αναφορά του στην ενότητα. Ενότητα η οποία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δυστυχώς και από τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, είναι εμφανές ότι την εννοεί ως χειροκρότημα της δικής του πολιτικής και όχι ως συλλογική διαχείριση του κυπριακού» .
«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας» ανέφερε ο Γιώργος Λιλλήκας «επιχειρεί, όπως και κυβερνητικός εκπρόσωπος να προκαλέσουν σύγχυση στους πολίτες παραπέμποντας στην ομάδα των συμβούλων του στην οποία συμμετέχουν εμπειρογνώμονες και στελέχη από όλα τα κόμματα, είπε. Θέλω να δηλώσω ξεκάθαρα ότι η Συμμαχία Πολιτών δεν έχει κανένα δικό της στέλεχος ή εμπειρογνώμονα στην όποια ομάδα συμβουλευτική ή διαπραγματευτική του κ. Αναστασιάδη. Γι΄ αυτό και δεν φέρουμε καμιά ευθύνη για τους χειρισμούς του».

«Αν μας θέλει όλους δίπλα του όπως ο ίδιος δηλώνει» πρόσθεσε « θα πρέπει να αλλάξει πορεία. Είμαστε έτοιμοι να τον στηρίξουμε όχι όμως στην καταστροφή της Κύπρου, αλλά στην σωτηρία της. Πριν από ένα περίπου χρόνο ο κ. Αναστασιάδης κούρεψε την οικονομία της Κύπρου. Φέτος ετοιμάζεται να κουρέψει το Κυπριακό. Και ας μην παρουσιάσει την απουσία του κ. Ντάουνερ ως επιτυχία του».

«Ο κ. Ντάουνερ, κατέληξε ο κ.Λιλλήκας «δεν θα είναι πίσω ξανά γιατί αυτοί που τον έστειλαν κρίνουν ότι η παρουσία του θα δυσκολέψει στην επιβολή της λύσης λόγω των αντιδράσεων που προκαλεί η παρουσία του ανάμεσα στον κυπριακό ελληνισμό και γι` αυτό τον απέσυραν. Όμως ο κ. Ντάουνερ άφησε πίσω του διάφορα «Νταουνεράκια» στο Προεδρικό Μέγαρο», κατέληξε.

epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.