13 Φεβ 2014

EΛ TA NEA (C) HELLAS 13-2-14

Posted: 13 Feb 2014 02:51 AM PST
Ένας καλλιτέχνης με το όνομα Simon Menner πρόσφατα του δόθηκε η ευκαιρία να περάσει λίγο χρόνο με το γερμανικό στρατό. 
Ειδικότερα, με δύο ελεύθερους σκοπευτές του γερμανικού στρατού. Ίσως η πιο σημαντική πτυχή της ύπαρξης ελεύθερων σκοπευτών είναι να κρύψουν τον εαυτό τους και να διεισδύουν στο περιβάλλον. Στις παρακάτω φωτογραφίες,το έκαναν... πολύ, πολύ καλά.
Στην πραγματικότητα, ακόμη και να ξέρετε ότι υπάρχουν, είναι ακόμα δύσκολο να τους δεις. Δείτε το πόσο καλοί είναι στο να γίνονται ένα με τη φύση για να κρύψουν τον εαυτό τους αποτελεσματικά.
Όσο λαμπρό και  καλλιτεχνικό είναι το έργο του Simon, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε την αδυναμία του να εντοπίσουμε έναν ελεύθερο σκοπευτή έχει κοστίσει εκατομμύρια ζωές τους με την πάροδο των ετών. 
Να κοιτάμε αυτές τις φωτογραφίες για διασκέδαση είναι ωραίο, αλλά να το αντιμετωπίσουμε στην πραγματικότητα είναι σχεδόν αδιανόητο.
Simon's photos look like normal landscape shots.
Simon's photos look like normal landscape shots.

But look close enough… and you'll see him: the awaiting sniper. (Note: you can click any of these images to see the full size and zoom in)
But look close enough... and you'll see him: the awaiting sniper.   (Note: you can click any of these images to see the full size and zoom in)

Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 13 Feb 2014 02:01 AM PST
Με μια χυδαία πρόκληση απάντησαν οι Σκοπιανοί στην επίσημη επίσκεψη του Έλληνα υπουργού εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου  η οποία προγραμματίζεται για την επόμενη εβδομάδα.
Η ευθεία προσβολή στο πρόσωπο του Ε. Βενιζέλου ήρθε μέσω του  Γιόβαν Αντόνοβσκι, γ.γ. Ευρωπαϊκών Σχέσεων των Σκοπίων, όπου σε σχόλιό του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης φιλοξενεί φωτογραφία του υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου με την κόρη του και τη σύζυγό του. Το χυδαίο σχόλιο απευθύνεται προσωπικά στον Έλληνα υπουργό και λέει:
«Μήνυμα για τον Βενιζέλο: Η «Μακεδονία θα αλλάξει την ονομασία της όταν η κόρη σου θα εκλεγεί Μις Κόσμος»!!!
Η πρόκληση έρχεται μία εβδομάδα πριν από την επίσκεψη του κ. Βενιζέλου στα Σκόπια, στο πλαίσιο περιοδείας του σε πρωτεύουσες των Δυτικών Βαλκανίων, με την ιδιότητα του προεδρεύοντος του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ.
Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 12 Feb 2014 02:06 PM PST
Έχει δίκιο ο Τζορτζ Κλούνεϊ; Πρέπει η Βρετανία να επιστρέψει τα Ελγίνεια γλυπτά στην Ελλάδα; Αυτό είναι το ερώτημα δημοσκόπησης της εφημερίδας Guardian, που ξεκίνησε σήμερα το πρωί μέσω της ιστοσελίδας της…
Αφορμή για την ερώτηση αυτή ήταν οι δηλώσεις του Αμερικανού ηθοποιού, ο οποίος μέσα σε μια εβδομάδα τάχθηκε δύο φορές -και μάλιστα η μια από αυτές στο Λονδίνο- δημόσια υπέρ της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.
Ο Τζορτζ Κλούνεϊ ζήτησε να διεξαχθεί ανοικτή συζήτηση για το θέμα, επισημαίνοντας πως και άλλοι οργανισμοί όπως το Βατικανό και το Μουσείο Γκετί έχουν ήδη επιστρέψει θησαυρούς της αρχαίας Ελλάδος που βρισκόταν στην κατοχή τους.
Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε παγκοσμίως από τους αστέρες του κινηματογράφου George Clooney, Bill Murray και Matt Damon, υπέρ της επιστροφής των κλεμμένων γλυπτών του Παρθενώνα, τα οποία βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο, η εφημερίδα The Guardian, κάνει δημοσκόπηση με το ερώτημα: Έχει δίκιο ο Τζωρτζ Κλούνεϊ; Πρέπει να επιστρέψουν τα Ελγίνεια γλυπτά (γλυπτά μαλάκες Άγγλοι, γλυπτά, όχι μάρμαρα!) Is George Clooney correct? Should Britain return the Elgin marbles?
Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα είναι 85% υπέρ της επιστροφής
Ψηφίζουμε ΟΛΟΙ εδώ:
http://www.theguardian.com/commentisfree/poll/2014/feb/12/george-clooney-elgin-marbles-monument-men-poll
Posted: 12 Feb 2014 12:16 PM PST


Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθεροτυπία,  11 Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί η καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας, εν πλω, στο αμερικάνικο πλοίο Cape Ray το οποίο θα βρίσκεται, όπως λένε, κάπου στην Κεντρική Μεσόγειο.
Εξελίσσεται όμως με πλήρη αδιαφάνεια η επιχείρηση καταστροφής του κάπου στην κεντρική Μεσόγειο, με τρόπο που κανείς δεν έχει ξαναδοκιμάσει ποτέ». Αυτά είναι τα λόγια του ίδιου του Αμερικανού Υπουργού Άμυνας.
Η Μεσόγειος είναι το σπίτι μας. Είναι η θάλασσά μας, είναι η ζωή και η διατροφή μας. Είναι το περιβάλλον μας και το περιβάλλον των παιδιών μας. Όλοι μαζί και καθένας χωριστά οφείλουμε να αντιδράσουμε, να αντισταθούμε, να μην δεχθούμε τους καθησυχασμούς και τις επιβεβαιώσεις για κάτι που «δεν έχει ξαναδοκιμαστεί ποτέ».
Μέσα από τη δική μου ματιά, αυτή η φωτογραφία είναι ο δικός μας τρόπος αντίδρασης. Η δική μας φωνή. Ας φωνάξουμε όλοι μαζί. Θα ακουστούμε δυνατότερα, αναφέρει χαρακτηριστικά ο φωτογράφος Δημήτρης Μανιώρος, που κατάφερε να σοκάρει και να αφυπνίσει συνειδήσεις με την «αφοπλιστική» του φωτογραφία.

http://ixnos.blogspot.gr/2014/02/blog-post_8375.html
Posted: 12 Feb 2014 09:43 AM PST
Η Ρωσία σίγουρα θα ήταν στην κορυφή της λίστας όσων υποψιάζονται οι ΗΠΑ ότι ευθύνονται για τη διαρροή της συνομιλίας της Βικτόρια Νούλαντ (με το διαβόητο «να πάει να γ****** η ΕΕ»), όπως ανέφερε ο διευθυντής των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.
«Δεν ξέρουμε ποιος ευθύνεται για τη διαρροή, αλλά σίγουρα [η Ρωσία] θα βρισκόταν σε ενδεχόμενη "λίστα υπόπτων"» είπε ο Τζέιμς Κλάπερ, o πολιτικός προϊστάμενος των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.
http://www.pygmi.gr
Posted: 12 Feb 2014 06:51 AM PST
Στα διόδια της Τραγάνας βρέθηκαν σήμερα οι αγρότες απο τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία.
Για περίπου δύο ώρες από τις 14:00 ως τις 16:00 είχαν σηκώσει τις μπάρες και επέτρεπαν την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων και στα 2 ρεύματα κυκλοφορίας της Εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, ενημερώνοντας παράλληλα τους διερχόμενους οδηγούς για τα αιτήματά τους.
Posted: 12 Feb 2014 06:23 AM PST
Η εκπομπή Top gear της Κορέας κατέρριψε ένα 11,3 εκατ. δολαρίων ελικόπτερο Bell Cobra....
Το ατύχημα κατέγραψε η κάμερα κατά τη διάρκεια γυρισμάτων όπου ο παρουσιαστής Kim Jin Pyo με μια Corvette ZR1 αγωνίστηκε ενάντια στο ελικόπτερο Cobra AH1.
Να σημειωθεί πως κανείς απ΄τους πιλότους δεν τραυματίστηκε σοβαρά.
Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

http://www.gkourou.com
Posted: 12 Feb 2014 04:37 AM PST
Afghan Woman - Bulbul 1 (resized)
Bulbul was beaten to death with sticks by her husband. (Photo: RAWA.org)
by, RAWA News

Bulbul Bismillah, who lived in Bangi in Takhar province, was killed by her husband on January 30, 2014. She had suffered beatings by her in-laws and husband for a while, but had not told anybody about it out of fear. She was found dead in her husband's house.

Bulbul's sister gave the details of her death and marriage, "She was 25 years old and had been married for two years. She had one child. We had not been in contact with her for a while because her husband did not allow anyone to visit them. We bought them gifts and cloths but her husband returned them. Bulbul had been exchanged in marriage (Badal, a practice where two sisters marry two brothers). My brother had married his sister and we lived in Taloqan city."

She continued while crying, "My brother is a laborer and we have financial problems. Two months back, he had to go to Iran to work and sent his wife to her mother's home. Bulbul also lived in that house. My sister-in-law complained about Bulbul several times. Bulbul's husband was also a laborer and mostly stayed home as there was no work. It was then that he beat her several times. But Bulbul never told us because their marriage would suffer then. When we found out that my sister had been killed we went to their home. There was nobody there. Her husband and in-laws had all fled. My sister's body lay in a room. They had killed her by beating her with sticks."

Afghan Woman - Bulbul 2
Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 12 Feb 2014 04:26 AM PST
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ
Λίγες μέρες πριν από τις περυσινές προεδρικές εκλογές στη Κύπρο, η τοπική «Αρχή Ραδιοτηλεόρασης», κάτι σαν το δικό μας…ΕΣΡ δηλαδή, με μια πρωτοφανή, για δημοκρατική χώρα, απόφαση απαγόρευσε την προβολή ενός τηλεοπτικού σποτ με τίτλο….. «Ο Εφιάλτης».
Το σκεπτικό της απαγόρευσης ήταν (άκουσον-άκουσον) πώς… «η συγκεκριμένη διαφήμιση διαδραματίζεται στο μέλλον και παραθέτει εικοτολογίες και όχι τεκμηριωμένα γεγονότα καθώς παραπέμπει σε καταστάσεις που δεν έχουν ακόμη συμβεί».
Ένα χρόνο αργότερα, αποδεικνύεται ότι μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, εκείνο το λογοκριμένο μήνυμα, περιέγραφε με ακρίβεια τα όσα έμελλε να συμβούν. Ο εφιάλτης, κυριολεκτικά και μεταφορικά, ενσαρκώνεται στο πρόσωπο του Νίκου Αναστασιάδη. Του νέου πρόεδρου της Κύπρου, που μετά την διάλυση του τραπεζικού συστήματος, εμφανίζεται να εξαργυρώνει νέα… γραμμάτια, αυτή τη φορά σε εξαιρετικά επικίνδυνα γεωστρατηγικά μονοπάτια.
Δείτε το βίντεο..

Επιμέλεια άρθρου: Alexander
Posted: 12 Feb 2014 04:11 AM PST
20140212-105503.jpgΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης


Με ένα άκρως εμπεριστατωμένο άρθρο ο παλαίμαχος και πολύ γνωστός Τούρκος αρθρογράφος και αρχισυντάκτης της τουρκικής εφημερίδας Milliyet, Sami Kohen, παραθέτει τα μεγάλα οφέλη που θα υπάρχουν αφ' ενός για το ψευδοκράτος της βόρειας Κύπρου και αφ' ετέρου για την ίδια την Τουρκία η αναμενόμενη «επίλυση» του Κυπριακού. Οι Τούρκοι δεν κρύβουν τον ενθουσιασμό τους μαζί με τους πάτρωνες της προδοσίας Αμερικανούς, αλλά και Ευρωπαίους ιθύνοντες που έσπευσαν να εκδηλώσουν την μεγάλη τους χαρά για την επικείμενη κατάργηση της
Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Το άρθρο έχει τον άκρως ενδεικτικό τίτλο, «Bu fırsat kaçmalı», δηλαδή, «Δεν πρέπει να χαθεί αυτή η ευκαιρία», φυσικά για τους Τούρκους και όχι για την ελληνική πλευρά που πρόθυμη παραδίδει όλα τα μέχρι σήμερα κεκτημένα. Επειδή κανείς δεν θα σας ενημέρωνε γι' αυτά τα οφέλη, τα παραθέτουμε παρακάτω όπως ακριβώς το ομολογεί η τουρκική εφημερίδα.
Σύμφωνα λοιπόν με τον κ Sami Kohen, τα πραγματικά μεγάλα οφέλη της τουρκικής πλευράς από την συμφωνία για την επίλυση, (βλέπε παράδοση της Κύπρου ), του Κυπριακού, θα είναι τα εξής :
1) Θα αναγνωριστεί για πρώτη φορά διεθνώς το ψευδοκράτος, που μέχρι σήμερα κανείς δεν το αναγνώριζε, σαν ισότιμος συνέταιρος του νέου κρατικού μορφώματος και θα μετέχει ισότιμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 2) Θα καταργηθεί το εμπάργκο που μέχρι σήμερα ίσχυε για τα κατεχόμενα και φυσικά με όλα αυτά θα υπάρξει ευημερία και αγαλλίαση για το κατοχικό κράτος.
3) Θα σταματήσει το μπλοκάρισμα της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξ αιτίας της σκανδαλώδης εμμονής της Άγκυρας να μην αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία που είναι ισότιμο κράτος μέλος της. Η δημιουργία της λεγόμενης «Ενωμένης Κύπρου», θα αντικαταστήσει την Κυπριακή Δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 12 Feb 2014 03:54 AM PST
Άλλαξε με εντολή της κυβέρνησης η διαφήμιση για το φυσικό αέριο.
Την Κόκα Κόλα και την Πέπσι Κόλα ζήλεψαν κάποιοι κυβερνητικοί φωστήρες. Και αν οι δύο αμερικανικοί κολοσσοί «έκοψαν» από διαφήμιση ισραηλινού αναψυκτικού τη φράση της Σκάρλετ Γιόχανσον «Συγγνώμη Κόκα και Πέπσι», οι δικοί μας… νάνοι «έκοψαν» από τη διαφήμιση του Φυσικού Αερίου φράσεις που θεώρησαν ότι μειώνουν την κυβέρνηση!
Η έξυπνη ομολογουμένως διαφήμιση δείχνει μια οικογένεια που κρυώνει επειδή η Τρόικα (όπως την αποκαλεί ο πατέρας) της πολυκατοικίας δεν τους αφήνει ν' ανάψουν το καλοριφέρ.
«Μέχρι πότε θα αποφασίζουν για σας οι ξένοι;» ακούγεται μια φωνή και όταν η οικογένεια βάζει φυσικό αέριο και ζεσταίνεται, ο πατέρας αναφωνεί «Λευτεριά!» και έπειτα από μια παύση «στη θέρμανση».
Ε, αυτή η διαφήμιση κατόπιν άνωθεν εντολών «αναμορφώθηκε»! Η «Τρόικα« έγινε «Τρίο Κρύο», οι «Ξένοι» άλλαξαν σε «Αλλοι» και τη «Λευτεριά» την έφαγε το μαύρο σκοτάδι…
Αλλά ακόμα και στη νέα της μορφή φαίνεται ότι δεν ικανοποίησε τους κυβερνητικούς λογοκριτές κι έτσι, ω του θαύματος, το Σάββατο δεν έπαιξε καθόλου!
Πιθανόν όταν θα την ξαναδούμε, ο πατέρας θα ευχαριστεί την Τρόικα και τους ξένους συμμάχους και θ' αναφέρεται στη λευτεριά της εγκύου γυναίκας του! Αν θα ζεσταίνεται ή όχι η οικογένεια, μικρή σημασία θα έχει (για τους κυβερνώντες…).
Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 12 Feb 2014 03:47 AM PST

Περισσότεροι από 1.000 γονείς που αντιτίθενται στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που επιδιώκει να εφαρμόσει «σεξουαλική διαπαιδαγώγηση για τη διαφορετικότητα» συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν στη Βάδη-Βυρτεμβέργη στη Στουτγάρδη. Οι διαδηλωτές, που είχαν συγκεντρώσει και δεκάδες χιλιάδες ψήφους διαμαρτυρίας σε μια online αίτηση, δέχτηκαν ξαφνική επίθεση από «αντιφασίστες» τραμπούκους, ενώ η εικόνα που είχαν όλοι ήταν ότι η αστυνομία απέτυχε να προστατεύσει το θεμελιώδες δικαίωμα του συνέρχεσθαι των γονέων.
Διαβάστε περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.