6 Φεβ 2011


Ζούμε ιστορικές στιγμές!

update: Ουπς! Μόλις ανάρτησα το κείμενο είδα στο thepressproject ότι: To Al Arabiya απέσυρε την είδηση ότι ο Μουμπάρακ παραιτήθηκε από την προεδρία του κυβερώντος κόμματος
Ο Μουμπάρακ παραιτήθηκε σήμερα από την ηγεσία του NDP (National Democratic Party, κόμμα που ιδρύθηκε από τον Ανουάρ Σαντάτ το 1978 και από το 1981 που δολοφονήθηκε ηγείτο ο Μουμπάρακ). Ο λαός της Αιγύπτου όμως δεν ικανοποιείται με αυτό και παραμένει στους δρόμους και επιμένει να φύγει ο Μουμπάρακ: «Δεν πρόκειται να βαρεθούμε» φωνάζουν. Τα βίντεο που ακολουθούν είναι από προηγούμενες ημέρες. Τα βάζω επειδή με συγκίνησαν κι όχι τόσο για ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις. Αυτές μπορείτε να τις παρακολουθείτε ζωντανά και σε συνεχή ροή από το thepressproject.
Στο μεταξύ έχω φτιάξει και μία σελίδα στο facebook όπου προσπαθώ αφενός να μαζεύω υλικό σχετικά με την εξέγερση του αιγυπτιακού λαού, αφετέρου να βάζω πηγές με πληροφορίες ιστορικές και άλλες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν όποιον θα ήθελε να κατανοήσει όσα συμβαίνουν εκεί. Τα γεγονότα είνα τόσο καταιγιστικά που είναι δύσκολο να τα επεξεργαστεί κανείς μόνος του και να προσφέρει επεξεργασμένη άποψη. Αρχική αφορμή ωστόσο για τη σελίδα στο facebook αποτέλεσε η συμμετοχή αρκετών πόλεων παγκοσμίως για υποστήριξη του αγώνα και των αιτημάτων του Αιγυπτιακού λαού στη διαδήλωση της Παρασκευής 4 Φεβρουαρίου. Τίτλος της πρωτοβουλίας αυτής «World Wide Tahrir» και για τη σχετική σελίδα κλικ εδώ.

Η 8χρονη μικρή είναι απλά ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!

Οταν νιώθεις τη χώρα σου «σπίτι σου», εστία σου, έχεις και διάθεση να τη φροντίσεις. Και βγαίνεις με τους κουβάδες και σφουγγαρίζεις ακόμα και τους δρόμους! Πολύ θα ήθελα αυτές τις ημέρες της άμεσης δημοκρατίας να είμαι στην Αίγυπτο! Βιώνουμε, έστω εξ αποστάσεως, ιστορικές στιγμές! Αντε και στα δικά μας!
Οι διαδηλωτές τραγουδάνε, δυστυχώς δεν γίνεται να μεταφέρουμε στη γλώσσα μας τις ομοικαταληξίες. Στα αραβικά τη γραμματική τη μαθαίνουν σε στίχους και μάλλον έχουν μία ευχέρεια σε αυτό σαν τους κρητικούς με τις μαντινάδες και τους νησιώτες μας με τη στιχουργική: «Ο Μουμπάρακ, απαιτεί διακαιώματα και μίζα για κάθε δουλειά και λένε μετάνιωσε, αλλά έχει φουσκώσει το πρόσωπο του από το κεμπάπ. Μάντεψε, είναι τα χρήματα του μπαμπά του. Με το χρήμα, κάνει ό, τι θέλει, ενώ οι άνθρωποι εξαθλιώθηκαν από τη φτώχεια, ΟΧΙ στο Μουμπάρακ όχι στο Σουλειμάν. Στο διάολο η τυραννία! Θέλουμε ένα πολιτικό κράτος. Οχι στις θρησκευτικές και ιδιεολογικές σέχτες (δις), Όχι στις σέχτες και στους ληστές».
Και στα αγγλικά: «Alaa Mubarak, who demands royalties on every business he commissions, And they say he repented but he’s stuffing his face with meat (kebab), Guess It’s his daddy’s money. Money does what it wants, While people became dirty poor, No to Mubarak No to Sulieman, To hell with tyranny. We want a civil state, Not for sect or religious ideology (x2), Not for sects or for bandits!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.