4 Φεβ 2011

«Κοπρίτες» οι δημόσιοι, «κοπρίτες» και οι ιδιωτικοί!
Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, ο υπουργός Οικονομικών Παπακωνσταντίνου δε δίστασε να παραδεχτεί ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει νέες μειώσεις μισθών... στον ιδιωτικό τομέα!
Μάλιστα, όχι μόνο το παραδέχτηκε, αλλά υπεραμύνθηκε κιόλας της «αναγκαιότητας» να υπάρξουν αυτές οι νέες μειώσεις, διότι - όπως είπε - μόνο έτσι θα επιτύχουμε τη βελτίωση της «ανταγωνιστικότητας» της ελληνικής οικονομίας.
Αυτές οι μειώσεις μισθών, δηλαδή οι περαιτέρω περικοπές στους μισθούς των 590 ευρώ, είναι - όπως εξήγησε ο κύριος υπουργός - ο ασφαλέστερος τρόπος για να τονώσουμε τις επιχειρήσεις.
Δεν παρέλειψε να προσθέσει, φυσικά, ότι η τόνωση, η ενίσχυση και η προστασία των επιχειρήσεων αποτελεί μια απαραίτητη επιλογή που συνάδει απολύτως με το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για τη σωτηρία της χώρας.
Ισως είναι περιττή η επισήμανση πως κατά τη διάρκεια των παραπάνω τοποθετήσεών του, ο σοσιαλιστής Παπακωνσταντίνου είχε φροντίσει να επιστρατεύσει κάθε απόθεμα... σοβαρότητας που μπορεί να διαθέτει ένας λογιστάκος της πλουτοκρατίας.
*
Θυμίζουμε ότι πριν από μερικούς μήνες η κυβέρνηση έδινε καθημερινά «γραμμή» στα στελέχη της και «σκονάκια» στα παπαγαλάκια της των ΜΜΕ, ώστε, όταν εμφανίζονταν στα δημόσια θεάματα, να υποστηρίζουν πως υπήρχε μια «κόκκινη γραμμή» πίσω από την οποία δεν επρόκειτο να πάει το ΠΑΣΟΚ. Η «κόκκινη γραμμή» ήταν - υποτίθεται - η υπεράσπιση των μισθών των ιδιωτικών υπαλλήλων.
Πρόκειται για τους ίδιους μισθούς, τους μισθούς πείνας, που
αφού τους έκοψαν μια φορά με τους έμμεσους φόρους,
αφού τους έκοψαν δεύτερη φορά με το «πάγωμα» των συμβάσεων ΓΣΕΕ - ΣΕΒ,
αφού τους έκοψαν τρίτη φορά με την κατάλυση των εργασιακών σχέσεων και της συλλογικής σύμβασης,
τώρα - «πατριωτικώς» ορμώμενοι - ανακοινώνουν ότι θα τους ξανακόψουν!
*
Θυμίζουμε, επίσης, πως όταν ανέμιζαν την παντιέρα των «κόκκινων γραμμών» της τάχα μου προστασίας του μισθού των ιδιωτικών υπαλλήλων, δεν ξεχνούσαν να καταγγέλλουν τους «κοπρίτες» (όπως τους αποκάλεσαν αργότερα) δημόσιους υπαλλήλους.
Για την ακρίβεια, την «έγνοια» τους για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, την επιστράτευαν την ίδια στιγμή που πετσόκοβαν τους δημοσίους υπαλλήλους. Πώς μπορούν να διαμαρτύρονται αυτοί οι «κοπρίτες». Τα «ρετιρέ». Οι «προνομιούχοι». Με τι δικαίωμα αρνούνται να συμβάλουν σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τον τόπο και να μη βλέπουν - αυτοί οι «βολεμένοι» δημόσιοι - τι τραβούν οι συνάνθρωποί τους στον ιδιωτικό τομέα;
Είναι μερικά μόνο από όσα «έσουρναν» οι «αντιεξουσιαστές της εξουσίας» εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων.
Και έτσι, ως γνήσιοι «αντιεξουσιαστές», άτεγκτοι θιασώτες της κοινωνικής ισότητας, ξεκαθάριζαν: Οι μισθοί των δημοσίων θα περικοπούν, οι μισθοί των ιδιωτικών θα περιφρουρηθούν, αυτό επιτάσσει η «κοινωνική δικαιοσύνη»!
*
Τώρα, και αφού πια οι δημόσιοι υπάλληλοι έφυγαν «μισοί» από τα ραντεβού τους με τον κυβερνητικό «Προκρούστη» (και μέχρι να ακολουθήσουν τα επόμενα ραντεβού), το ίδιο παραμύθι - διά του οποίου διαχέεται το δηλητήριο του «κοινωνικού αυτοματισμού» - επαναλαμβάνεται εναντίον των υπολοίπων θηραμάτων.
Τώρα, είναι οι (λεηλατημένοι) μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων που έγιναν η «κόκκινη γραμμή» για την κυβέρνηση! Τώρα, που η «πατριωτική» χατζάρα έβαλε στόχο να ξεκληρίσει ολοκληρωτικά το «κοπάδι» με τους αμνούς του ιδιωτικού τομέα, η κυβερνητική «έγνοια» στράφηκε στην «προστασία» των δημοσίων υπαλλήλων έναντι των... ιδιωτικών υπαλλήλων!
Συγκεκριμένα, και όπως ανέφερε ο Παπακωνσταντίνου, με τα νέα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση «φυσικά» και δεν πρόκειται να πειραχτούν οι δημόσιοι υπάλληλοι. Οπως, μάλιστα, με βαθύτατο ανθρωπισμό, παραδέχτηκε, οι άνθρωποι αυτοί (οι «κοπρίτες», δηλαδή) έχουν υποστεί πολλά και δε θα υποστούν περισσότερα.
Τώρα, όμως, όπως είπε, είναι η στιγμή να συνδράμει ο ιδιωτικός τομέας (ένεκα η «ανταγωνιστικότητα» των καπιταλιστών, γαρ). Δηλαδή, οι εργάτες και οι υπάλληλοι των 590 ευρώ. Οι οποίοι πώς μπορούν να διαμαρτύρονται; Ας δουν τι τραβούν οι συνάνθρωποί τους στο δημόσιο τομέα!
*
Το «διαίρει και βασίλευε» σε όλο του το αποκρουστικό μεγαλείο. Η τακτική του ΠΑΣΟΚικού ΔουΝουΤιστάν να ξεμοναχιάζει κοινωνικές κατηγορίες και στρώματα, να «θωπεύει» το προηγούμενο θύμα του, τη στιγμή που εγκληματεί εναντίον του επόμενου θύματος, σε πλήρη εφαρμογή. Το κυβερνητικό παραμύθι των «κόκκινων γραμμών» σε νέα θλιβερή επανέκδοση.
Μια ελαφρά αντιστροφή: Στη θέση της μέχρι χτες «κοκκινοσκουφίτσας» έχει βρεθεί ο «λύκος». Και ο μέχρι χτες «λύκος» της κυβερνητικής προπαγάνδας τώρα «αναβαθμίστηκε» εκείνος σε αθώα «κοκκινοσκουφίτσα».
Ενα παραμένει ίδιο και απαράλλαχτο στην όλη αυτή κωμωδία. Το θράσος, η αναίδεια, η αναισχυντία και η ταξική παλιανθρωπιά των «παραμυθάδων».

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Πηγή : Ριζοσπάστης



Αυτή είναι η πολιτική «μαυρίλα» των τύπων που ξεσάλωσαν για μια ακόμα φορά προχτές στη Βουλή.
Αυτοί είναι οι εκπρόσωποι του «πολιτικού βόθρου» που ακούει στο όνομα «ΛΑ.Ο.Σ.».
Ας τους χαίρεται η πλουτοκρατία που τους πριμοδοτεί.
Ας τους χαίρεται το ΠΑΣΟΚ με το οποίο συνυπογράφουν μνημόνια.
Ας τους χαίρονται οι καναλάρχες και οι τηλεαστέρες που τους κανακεύουν.












Ο Καρατζαφέρης σε «τρυφερές» στιγμές με τον αρχιπραξικοπηματία Παττακό, Απρίλιος 2002



Ο Βορίδης γραμματέας τότε της νεολαίας της χουντικής ΕΠΕΝ, κρατώντας τσεκούρι, τίθεται επικεφαλής επίθεσης ομοϊδεατών του στη Νομική, Μάιος 1985























Ο Βορίδης συνοδοιπόρος του φασίστα Λεπέν, προσκεκλημένος στο συνέδριο του κόμματος του Γάλλου φασίστα στη Νίκαια της Γαλλίας, Απρίλιος 2003.















Ο Καρατζαφέρης σε ευχάριστο στιγμιότυπο με τον συνεργάτη του καναλιού του, τον ναζιστή Πλεύρη, Οκτώβριος 2001

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.