25 Φεβ 2011

Παρακολουθείτε τα γεγονότα…

Σύμφωνα με το περιβάλλον του Παπανδρέου, δεν τα "βρήκε" με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκέλα Μερκέλ ή τουλάχιστον αυτό άφησαν να διαρρεύσει.
Η Ανγκέλα Μερκέλ δεν συμφωνεί στην συνέχιση στήριξης της Αθήνας και προτείνει την κατεύθυνση αναδιάρθρωσης του χρέους, δηλαδή τεχνητή πτώχευση. Με την αιτιολογία αυτή ο Γ. Παπανδρέου θα προτείνει Μάλλον πρόωρες εκλογές, πράγμα και που περιμένουμε.
Δεν θα υπάρξει επιμήκυνση στο χρόνο αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρό από την τρόικα, και δεν θα μειωθεί το επιτόκιο κατά δύο μονάδες όπως ζητούσαμε.
Έτσι ο Παπανδρέου θα πρέπει να επιβάλει να πάρουν και τα υπόλοιπα κόμματα μέρος του βάρους. Αυτό θα γίνει διότι ο ίδιος μεν δήλωσε ότι θα είναι πρωθυπουργός μόνο για μία θητεία, αλλά το ΠΑΣΟΚ θα είναι κόμμα που θα κατέβει στις εκλογές και μετά τον Παπανδρέου και άσχετα με το τι λένε οι ψευτοδημοσκοπήσεις θα πάρει κάτω από 15% με αυτά που έχει κάνει, διότι έχει διαλύσει όλο τον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της χώρας, αφού και τα σωστά βήματα που κάνει, ειδικά στο χώρο της αποσυμφόρησης του τεμπέλικου και ασύμφορου και μπαταχτσίδικου δημόσιου τομέα με τις λαμογιές, τους τεράστιους μισθούς και τις μίζες, βρίσκουν τους... "ενδιαφερόμενους", που δεν είναι και λίγοι, αντίθετους.
Πρέπει μάλιστα, άσχετα με όλα τα άλλα, ότι ο Παπανδρέου είναι οπ μόνος πρωθυπουργός που τόλμησε να τα βάλει με τις συντεχνίες και βέβαια,  σε αυτό βοηθήθηκε από το ότι έχει υπουργούς εργατικούς και τολμηρούς όπως ο Ρέππας και ο Λοβέρδος, που για την ώρα έχουν σηκώσει όλο το βάρος των μεταρρυθμίσεων, τη στιγμή που στον οικονομικό τομέα δεν υπάρχει ελληνική πρωτοβουλία και ακολουθείται αντιαναπτυξιακή πολιτική που οδηγεί στη συρρίκνωση της μεσαίας τάξης και την εκ των πραγμάτων οικονομική καταστροφή της Ελλάδας, λόγω της υψηλής φορολογίας των επιχειρήσεων και κυρίως των ελευθέρων επαγγελματιών. Έτσι, αντί οι ελεύθεροι επαγγελματίες να είναι η ραχοκοκαλιά των εσόδων του κράτους είναι οι μεγαλύτεροι κλέφτες, αφού κανείς δεν δέχεται να δώσει τα μισά από τα χρήματα που βγάζει, για να τα σπαταλά το δημόσιο σε διορισμούς και μίζες.
Όσον αφορά το θέμα και τον μπαμπούλα της λεγόμενης πτώχευσης, έχω να σας πω, ότι ένα κράτος δεν μπορεί στην πραγματικότητα να πτωχεύσει, αφού στην πράξη, όλα τα κράτη, αν εξαιρέσεις την Κίνα και την Ρωσία, είναι πτωχευμένα με πρώτη την Αμερική (ΗΠΑ) που χρωστάει 16 τρις δολάρια. Είναι έτσι η οικονομική δομή του κόσμου που όλοι χρωστούν τα τρελά τους στην παγκόσμια τράπεζα.
Εκείνο που θα κάνουν σε ακραία περίπτωση θα είναι να μας πάρουν τα πετρέλαια, που ποτέ δεν βγάλαμε, αφού η υπογραφή του μνημονίου δεν ήτανε μόνο για να πάρουμε τα λεφτά αλλά για πρώτη φορά να τα πάρουμε υποθηκεύοντας την δημόσια περιουσία. Για να το πω απλά, ως τώρα, το μόνο που ζητούσε η παγκόσμια τράπεζα, όταν έβαζε τις "αγορές", δηλαδή τους τοκογλύφους του αμερικανοεβραϊκοχαζάρικου λόμπυ να μας δανείζουν, ήταν να εφαρμόζουμε κάποιους νόμους και διατάξεις, που σκοπό είχανε την προώθηση της πρόστυχης και αντιλαϊκής διακυβέρνησης.
Αφού μας δάνειζαν στο στυλ πάρε όσα θέλεις, λεφτά υπάρχουν, μετά μας είπαν "χρωστάτε πολλά δεν σας δανείζουμε". Για να σας δανείσουμε, θα υπογράψετε ότι υποθηκεύετε όλη τη δημόσια περιουσία για να πάρουν οι δανειστές τα πάντα όλα όσα μπορέσουν να ξεπουλήσουν.
Αυτή είναι η κύρια διαφορά του "ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ" με τα έως τώρα δάνεια. Από αυτή τη λούμπα, μπορούμε να βγούμε, αν δουλέψουμε με τους Κινέζους και τον Πούτιν που έχουν το χρήμα άφθονο επειδή απλά δουλεύουνε κανονικά την "πραμάτεια" τους και όχι με τα λαμόγια της παγκόσμιας τράπεζας.
Το όλο θέμα όμως δεν είναι αν υπάρχει τρόπος να συνεχίσουμε να λειτουργούμε, αλλά αν η παγκόσμια αρχή θέλει όλος ο κόσμος να συνεχίσει να λειτουργεί με τον τρόπο που λειτουργούσε. Στην πράξη δηλαδή δεν υπάρχει θέμα πτώχευσης. Η νέα τάξη τάιζε και θα συνεχίσει να ταΐζει τους δούλους της.
Το θέμα είναι ποιό θα είναι από δω και πέρα το αντίτιμο του ταΐσματος και αν βρεθεί ηγεσία στην Ελλάδα, που να έχει τα προσόντα να δει προς την Κίνα και την Ρωσία.
Πάντως φαίνεται το πάει για εκλογές ο Παπανδρέου στις αρχές Απριλίου. Στις μεθεπόμενες όμως εκλογές, που θα γίνουν μέσα σε 4 ή 5 μήνες μετά τις επόμενες, τίθεται το ερώτημα αν θα είναι ο Παπανδρέου πρόεδρός του ΠΑΣΟΚ ή θα πάρει το καπελάκι του, όπως λέει και η λαϊκή ρήση και θα φύγει,  για μία νέα αποστολή που η "διεθνής κοινότητα" θα του αναθέσει.


Πηγή
Επιλογή : ΚΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.