2 Απρ 2013

Η καθημερινή Άποψη 1-4-13

NEWSLETTER 01-04 no1
NEWSLETTER 01-04 no2

SYNANTHSH TRIWN slide
Η πλέον κρίσιμη σύσκεψη κορυφής από την ημέρα σύστασης της υπό τον  Αντώνη Σαμαρά κυβέρνησης είναι αυτή που θα διεξαχθεί την Τετάρτη στο Μαξίμου. Κι αυτό διότι δύο ημέρες πριν από τον ερχομό της τρόικας οι τρεις εταίροι έχουν πολλές διαφωνίες, οι οποίες πρέπει να γεφυρωθούν πριν από την έλευση των τροϊκανών.

Ο Φώτης Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ αρνούνται να ψηφίσουν την παράταση της πληρωμής του τέλους ακινήτων με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, κάτι που επιθυμεί η τρόικα. Μάλιστα ο Κουβέλης στο συγκεκριμένο ζήτημα έχει αποσπάσει και τη συμφωνία του Βενιζέλου. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά επιτακτικά ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Όπως λένε χαρακτηριστικά συνεργάτες των προέδρων ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, πίσω από τις επιμέρους διαφωνίες κρύβεται ο φόβος πως «το πρόγραμμα δεν βγαίνει», καθώς τα πρώτα δείγματα ανάκαμψης δεν ήλθαν ούτε στο ραντεβού του Μαρτίου. Μάλιστα δεν λείπουν και κάποιες φωνές από τη Ν.Δ., που προτείνουν πρόωρη προσφυγή στις κάλπες με το επιχείρημα ότι «η κοινωνία βρίσκεται στα όριά της οπότε από 'δώ και πέρα θα χειροτερεύει η πολιτική κατάσταση» και, επιπλέον, ότι λόγω και των εξελίξεων στην Κύπρο «ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στη χειρότερη επικοινωνιακά θέση από τις περσινές εκλογές». Ωστόσο, ο πρωθυπουργός δεν θέλει ούτε καν να ακούσει για εκλογές, όχι απλώς για να μη φανεί ότι παραδίδει τα όπλα, αλλά διότι πιστεύει πως «η μάχη» δεν έχει ακόμη κριθεί. Οι συνεργάτες του επιμένουν άλλωστε πως οι καθοριστικές αποκρατικοποιήσεις της ΔΕΠΑ και του ΟΠΑΠ «που θα γίνουν οπωσδήποτε μέσα στον Απρίλιο» θα αλλάξουν το κλίμα και θα δώσουν ώθηση στην κυβέρνηση να βγάλει την ανηφόρα. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


PASOK DDHMAR slide
Ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τη ΔΗΜΑΡ επιχειρεί η Ιπποκράτους, με φόντο το χαράτσι της ΔΕΗ στα ακίνητα. Την ώρα που το υπουργείο Οικονομικών φαίνεται αποφασισμένο να δώσει παράταση στο μέτρο, στο ΠΑΣΟΚ αν και διαφωνούν τονίζουν πως ή θα το ψηφίσουν και τα τρία μέλη της κυβέρνησης ή δεν θα περάσει.

Αυτό μετά την κάθετη στάση της Αγίου Κωνσταντίνου, όπου με κάθε τρόπο έχουν κάνει σαφές πως οι βουλευτές του κόμματος δεν θα ψηφίσουν την παράταση.

Το γάντι σήκωσε ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ κ. Μανιάτης, ο οποίος σε έντονους τόνους αποσαφήνισε πως «έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν πρέπει να εφαρμοστεί το ειδικό τέλος ακινήτων και το 2013, είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση να βρει εναλλακτικό τρόπο, φαίνεται ότι δεν είναι έτοιμη, έπρεπε να είναι  έτοιμο το υπουργείο Οικονομικών, αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να σας διευκρινίσω ότι συμμετέχουμε ως εταίροι σε μια τρικομματική κυβέρνηση. Κανένας δε μπορεί να κρυφτεί πίσω από οποιονδήποτε άλλον».

Όπως ξεκαθάρισε ο βουλευτής, «όποια απόφαση παρθεί, η απόφαση θα στηριχθεί και εφαρμοστεί και από τα τρία κόμματα. Αυτό πρέπει να είναι σαφές προς κάθε κατεύθυνση. Ασφαλώς αντιλαμβάνεστε ότι την τελική απόφαση θα την πάρουν οι τρεις αρχηγοί. Γιατί έγινε και το μείζον θέμα της ουσίας και του συμβολισμού, αλλά και τα ελάσσονα θέματα που είναι πώς πρακτικά θα εφαρμοστεί. Όμως, σε κάθε περίπτωση κανένας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από τη βεβαιότητα, ή την παρελθούσα βεβαιότητα ότι το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει όλα τα μέτρα. Όλοι θα βρεθούμε ενώπιον των ευθυνών μας». Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


GAZPROM slide
Για... μεγάλα «κόλπα» ετοιμάζεται η Gazprom, καθώς ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός σχεδιάζει μεγάλες επενδύσεις σε φυσικό αέριο και ηλεκτρισμό, με αιχμή του δόρατος την προσφορά για την απόκτηση της ΔΕΠΑ. Όπως φάνηκε στις πρόσφατες επαφές που είχε ο ισχυρός άνδρας της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, η απόκτηση της εταιρείας αερίου συνδέεται –ανεπίσημα– με μια σειρά από επενδύσεις τόσο στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής, όσο και στον τομέα των αγωγών.

Επενδύσεις που εάν υλοποιηθούν θα καταστήσουν τη ρωσική εταιρεία απόλυτη κυρίαρχο στην ελληνική αγορά, ενώ ταυτόχρονα θα δώσουν και αναπτυξιακή πνοή στην εγχώρια οικονομία – ιδίως στον κλάδο της ενέργειας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μίλερ κατέθεσε πρόταση για την κατασκευή τριών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής που θα χρησιμοποιούν ως καύσιμο το φυσικό αέριο. Πρόκειται για ένα παλαιότερο project, το οποίο επανέρχεται στην επικαιρότητα και έχει ως στόχο τη δημιουργία ενεργειακών μονάδων με χαμηλό κόστος καυσίμου.

Μάλιστα, το σχέδιο της Gazprom, προβλέπει την εξαγωγή ενέργειας και προς γειτονικές χώρες –κυρίως την Ιταλία–, όπου υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση αλλά υψηλότερες τιμές. Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι, για να γίνει πράξη ένα τέτοιο σχέδιο, θα χρειαστεί η αναβάθμιση της υποβρύχιας διασύνδεσης Ελλάδας - Ιταλίας, της οποίας η μέγιστη ισχύς σήμερα φτάνει τα 500MW (κατασκευάστηκε το 2002 με κόστος 300 εκατ. ευρώ περίπου). Πληροφορίες θέλουν η ρωσική πρόταση να περιλαμβάνει και τη συγκεκριμένη παράμετρο, δηλαδή της επένδυσης για την κατασκευή της διασύνδεσης. Το συνολικό κόστος για την κατασκευή και αξιοποίηση των νέων μονάδων εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr



MIXELAKHS ANASXHMATISMOS slide

Θετικός στο ενδεχόμενο αλλαγών στα πρόσωπα που αποτελούν το κυβερνητικό σχήμα, τάχτηκε ο βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης. Μιλώντας στον ρ/σ Βήμα fm, ο κ. Μιχελάκης τόνισε χαρακτηριστικά: «Έχω ξαναπεί ότι πολλοί υπουργοί, για να μην είμαι άδικος, δεν έχουν πιάσει τους ρυθμούς Σαμαρά. Πιστεύω ότι υπάρχουν τομείς που θα έπρεπε να γίνουν κάποιες αλλαγές».

Συνεχίζοντας τον σχολιασμό για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ο «γαλάζιος» βουλευτής ξεκαθάρισε πάντως ότι «αυτό είναι θέμα του πρωθυπουργού, που σε συνεννόηση με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση θα αποφασίσει σχετικά». Παράλληλα, ο Γιάννης Μιχελάκης απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα. «Νέα μέτρα, δηλαδή νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις ή νέοι φόροι, θεωρώ ότι δεν θα υπάρξουν», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Δεν το λέω μόνο εγώ, το έχουν πει οι καθ' ύλη αρμόδιοι υπουργοί. Πάνω από όλα το έχει πει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, είπε ότι νέα μέτρα αυτής της μορφής δεν θα υπάρξουν. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


KYPROS MNIMONIO slide

Μία από τα ίδια. Ή για να ακριβολογούμε, η τρόικα απαιτεί από την Κύπρο να εφαρμόσει την ίδια καταστροφική συνταγή που εφάρμοσε και η Ελλάδα. Αυξήσεις φόρων, μειώσεις μισθών, απολύσεις στο Δημόσιο, αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση των μελλοντικών εσόδων από τους υδρογονάνθρακες για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους, απαιτούν από τη Λευκωσία ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ.

Δεν το λέμε εμείς, αλλά η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», που παρουσιάζει το Μνημόνιο που έχει στα χέρια του ο Πρόεδρος της χώρας, Νίκος Αναστασιάδης. Το Μνημόνιο θέτει ως στόχο για την Κύπρο την εμφάνιση πρωτογενούς ελλείμματος έως 2,4% του ΑΕΠ το 2013, και κατ' επέκταση απαιτεί πρόσθετα μέτρα λιτότητας ύψους 351 εκατ. ευρώ ή 2,1% του ΑΕΠ. Μεσοπρόθεσμος στόχος είναι η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στο 4% του ΑΕΠ έως το 2017 και η διατήρησή του στα επίπεδα αυτά στη συνέχεια.

Έτσι, ανάμεσα στα μέτρα που προβλέπει το κυπριακό Μνημόνιο είναι:
* Πρόσθετα έσοδα τουλάχιστον 70 εκατ. ευρώ από τη φορολόγηση ακινήτων.
* Αύξηση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις στο 12,5% (από 10% που είναι σήμερα).
* Αύξηση της φορολόγησης τόκων και μερισμάτων στο 30%.
* Μειώσεις μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και συντάξεων με βάση την εξής κλίμακα: 0% για 0-1.000 ευρώ, 6,5% για 1.001-1.500 ευρώ, 8,5% για 1.501-2.000 ευρώ, 9,5% για 2.001-3.000 ευρώ, 11,5% για 3.001-4.000 ευρώ και 12,5% για ποσά άνω των 4.001 ευρώ (πρόκειται για μέτρο του 2012). Για το 2014 προβλέπεται περαιτέρω μείωση όλων των μισθών και συντάξεων κατά 3%.
* Μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων τουλάχιστον κατά 5.000 έως το 2016. Αυτό θα γίνει μέσω του «παγώματος» νέων προσλήψεων, της αύξησης της κινητικότητας αλλά και της εφαρμογής ενός 4ετούς προγράμματος που θα στοχεύει στην κατάργηση τουλάχιστον 1.800 μόνιμων θέσεων.
* Αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης κατά 2 χρόνια για διάφορες κατηγορίες εργαζομένων και αύξηση του ορίου για τις μειωμένες συντάξεις κατά 6 μήνες κάθε χρόνο, ώστε να ευθυγραμμιστεί με το κανονικό όριο.
*Αποκρατικοποιήσεις ύψους τουλάχιστον 1,4 δισ. ευρώ στο διάστημα 2013-2016.
* Αύξηση των φόρων σε τσιγάρα, ποτά και βενζίνη.
* Αύξηση του ΦΠΑ από το 17% στο 19%.
* Φορολόγηση των κερδών άνω των 5.000 ευρώ από τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ και το εθνικό λαχείο κατά 20%.
* Αύξηση του κόστους των δημόσιων υπηρεσιών τουλάχιστον κατά 17%. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr



PYRROPROSTASIA slide

«Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα». Η ρήση αυτή φαίνεται ότι συμβάλλει στην άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων για το θέμα της προστασίας των δασών. Και αυτό επειδή τα προηγούμενα χρόνια το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο. Μάλιστα, την περασμένη χρονιά τα μειωμένα κονδύλια κατά 30% (σε σχέση με το 2011) παρελήφθησαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες αφού είχε λήξει η θερινή περίοδος και οι όσες πυρκαγιές είχαν ήδη επιτελέσει το... καταστροφικό τους έργο!

Στην παρούσα συγκυρία το πάθημα αρχίζει να γίνεται μάθημα! Το υπουργείο Εσωτερικών είναι διατεθειμένο να διαθέσει το ποσό των 18.400.000 ευρώ από τη ΣΑΤΑ, με στόχο την αποτελεσματική προετοιμασία των ΟΤΑ ενόψει της αντιπυρικής περιόδους και για τις ανάγκες πυροπροστασίας».

Για την έγκαιρη κατανομή τού εν λόγω ποσού στους ΟΤΑ της χώρας, ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης απέστειλε ήδη έγγραφο στον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλο Γεωργιάδη, ο οποίος θα στείλει άμεσα την πρόταση κατανομής, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία. Το ποσό που κατανέμεται παραμένει το ίδιο με πέρυσι παρά τις μειώσεις που υπέστη η ΣΑΤΑ.

«Προχωρούμε άμεσα στην κατανομή του ποσού των 18.400.000 για τις ανάγκες πυροπροστασίας ήδη από τον Απρίλιο, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια. Παρά τις μειώσεις που έχει υποστεί η ΣΑΤΑ, το ποσό παραμένει το ίδιο, καθώς στόχος μας είναι οι δήμοι να προετοιμαστούν έγκαιρα και αποτελεσματικά ενόψει του καλοκαιριού», δήλωσε ο Ε. Στυλιανίδης. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr



TRAINOSE slide
«Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε ένα διαφορετικό τοπίο στους σιδηροδρόμους στην Ελλάδα», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ανακοινώνοντας πως υπεγράφη η μεταφορά των μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από το Δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ και η διαδικασία ιδιωτικοποίησης θα ξεκινήσει τον Ιούνιο.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Γιάννης Εμίρης, είπε ότι στόχος είναι η αποκρατικοποίηση να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, το αργότερο στις αρχές του επόμενου. Αναφορικά με το προφίλ του κατάλληλου επενδυτή, ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ εξήγησε ότι αναζητείται ένας επενδυτής ο οποίος έχει την εμπειρία να τρέξει τέτοιου είδους υποδομές. «Δεν θα είναι ένας οποιοσδήποτε επενδυτής σε κεφάλαια, θα είναι ένας επενδυτής ο οποίος θα έχει κάποια εμπειρία στον χώρο. Και οπωσδήποτε και κάποιο στρατηγικό ενδιαφέρον», τόνισε. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


TSIPRAS SIRIZA slide
Πιστός στην ρητορική των τελευταίων ημερών παραμένει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζοντας σε κάθε δοθείσα ευκαιρία το θέμα της Κύπρου και προαναγγέλοντας την καταστροφή.

Ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε με τους εργαζόμενους της EΘΝΟDATA και εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να αναφερθεί για μια ακόμα φορά στις εξελίξεις στο νησί προβλέποντας μάλιστα πως «η Κύπρος είναι περίπτωση προς μελέτη, η οποία το επόμενο διάστημα, το λένε, δεν το κρύβουν, το λέει ο επικεφαλής του Eurogroup, το υπονοεί ο κ. Σόιμπλε σε δηλώσεις του, η Κύπρος θα είναι περίπτωση που θα ακολουθηθεί, στον ένα ή στον άλλο βαθμό, και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης, ιδιαίτερα του Νότου, που βρίσκονται υπό την ασφυκτική κηδεμονία της τρόικας, είτε σε μνημόνια, είτε έξω από μνημόνια».

«Άρα λοιπόν τι είναι αυτό που μας περιμένει; Μας περιμένουν καλύτερες μέρες, όπως μας υποσχέθηκαν πριν από τις εκλογές αυτοί που μας κυβερνάνε σήμερα, γιατί θα έκαναν επαναδιαπραγμάτευση; Μας περιμένει μετά απ΄ αυτές τις τεράστιες θυσίες του λαού μας μια προοπτική ανακούφισης; Αυτό που μας περιμένει είναι ακόμα χειρότερες μέρες αν συνεχιστεί η αδιέξοδη πολιτική των μνημονίων. Κι αυτό δεν μπορούμε σήμερα να κάνουμε πως δεν το βλέπουμε» συμπλήρωσε. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr



ERRGASIA NEOI slide

Τρεις φάσεις περιλαμβάνει το νέο πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας που δίνει την ευκαιρία για απασχόληση σε χιλιάδες άνεργους νέους λαμβάνοντας υπόψη τις διαφορετικές ανάγκες τους, ανάλογα με το εκπαιδευτικό τους επίπεδο.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας για Άνεργους Νέους», με την οποία και εγκαινιάζεται η υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τους Νέους. Στόχος του προγράμματος είναι όχι μόνο να προσφέρει μια πρώτη επαφή των νέων με την αγορά εργασίας, αλλά και να παρέχει την προοπτική για μία θέση απασχόλησης, στον τομέα κατάρτισής τους.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα αφορά 35.000 άνεργους, ηλικίας 18 έως 29 ετών και διακρίνεται σε τρεις φάσεις:
α) Θα παρακολουθήσουν 80 ώρες κατάρτισης,
β) Θα τοποθετηθούν για πρακτική άσκηση διάρκειας πέντε μηνών (500 ώρες) σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με παράλληλη παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής και υποστήριξης και
γ) Με το πέρας της πρακτικής άσκησης θα μπορούν να προσληφθούν σε επιδοτούμενες θέσεις εργασίας, με πλήρη μισθό και ασφάλιση, τουλάχιστον για ένα έτος.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όσοι πληρούν τις εξής προϋποθέσεις: Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 

korios 1 4 13
Με τη στήριξη του Ιβάν

KAILH1Βοά η Θεσσαλονίκη ότι η Εύα Καϊλή θα αναλάβει τις δημόσιες σχέσεις των επιχειρήσεων του Ιβάν Σαββίδη στην Ελλάδα. Μάλιστα, κάποιοι προχωρημένοι κάνουν λόγο ότι το αφεντικό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα τη… χρήσει και υποψήφια δήμαρχο για τον δήμο Θεσσαλονίκης. Τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη είναι τόσο θορυβημένα, που έθεσαν το ζήτημα στην Ιπποκράτους. Κι αυτό διότι όλα τα θέματα είναι υπό συζήτηση ενόψει των δημοτικών εκλογών.
 
 
Στο τέλος ο λογαριασμός

SAMARAS2Οργισμένος φέρεται ότι είναι ο πρωθυπουργός με ορισμένους υπουργούς ενόψει της επίσκεψης της τρόικας. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει διαγνώσει πολλές καθυστερήσεις στην υλοποίηση των δράσεων του μνημονίου και λέγεται ότι αρκετοί υπουργοί άκουσαν και «γαλλικά» λόγω της αδυναμίας τους να βοηθήσουν την κυβερνητική προσπάθεια.
Όπως σας αποκαλύψαμε, ο Αντ. Σαμαράς έχει ζητήσει να μη δοθεί η ευκαιρία στους τροϊκανούς να αμφισβητήσουν την κυβέρνηση και διαπιστώνει ότι πολλοί δεν έχουν βοηθήσει όσο έπρεπε. Το ταμείο θα γίνει μετά την αποχώρηση της τρόικας. Ο ανασχηματισμός εξάλλου έρχεται...
 

Τα άκουσε και ο Ανδρουλάκης

ANDROYLAKHS3Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος πλέον και σαν γραμματέας του κόμματος μετέχει στις συνελεύσεις που γίνονται σε όλη τη χώρα. Σε Βέροια, Ηράκλειο, Σέρρες και Θεσσαλονίκη τα στελέχη διαφώνησαν ανοικτά ενώπιον κεντρικών στελεχών. Η κορυφαία αντίδραση σημειώθηκε στη Βέροια, παρουσία του γραμματέα Νίκου Ανδρουλάκη. Πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ και με πολλά χρόνια δράσης η Θ. Σιδηροπούλου κάλεσε τον νέο γραμματέα να επιτρέψει ώστε να συζητηθεί στο κορυφαίο συλλογικό όργανο και το θέμα της συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και το περιεχόμενο της εθνικής στρατηγικής του ΠΑΣΟΚ μετά τις εξελίξεις στην Κύπρο. Η Θ. Σιδηροπούλου, ωστόσο, αναφερόμενη στην ανανέωση της πολιτικής κράτησε αποστάσεις από το περιερχόμενο που της προδίδει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι «τα στελέχη της έχουν δεσμούς με το κράτος και τους δήμους, υπηρετούν δε την ίδια πολιτική, που στις εκλογές οι πολίτες εξέφρασαν αποστάσεις με καταψήφιση δύο φορές». Την ίδια γραμμή, για την απομάκρυνση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση, εξέφρασαν στελέχη και παρουσία του Κώστα Σκανδαλίδη στην Κρήτη, αλλά και του Πάρι Κουκουλόπουλου, φτάνοντας να μιλήσουν και για συνιστώσα ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση Σαμαρά. Την ίδια ώρα, που τα μέλη ζητούν να φύγει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση, ο Βενιζέλος θέλει πιο ενεργή συμμετοχή.
 
 
Επιστροφή Αλαβάνου
ALABANOS4Το έχω γράψει εδώ και καιρό ότι η Σακοράφα έχει έρθει πολύ κοντά με τον Αλαβάνο. Και στον ΣΥΡΙΖΑ με κατηγορούσαν για χαλκείο. Τώρα τι έχουν να πουν που η βουλευτής της Β΄ Αθηνών επισήμως με συνέντευξή της σε κυριακάτικη εφημερίδα αναφέρεται στην επάνοδο Αλαβάνου στον ΣΥΡΙΖΑ; Χαρακτηριστικά τόνισε: «Κατά την άποψή μου, σε αυτό το ισχυρό μέτωπο που οικοδομείται σήμερα, και που αύριο θα αποτελέσει τη μεταβατική κυβέρνηση της πατρίδας μας, με στόχο την κοινωνική ανασυγκρότηση, χωρούν όλοι όσοι μπορούν να υπηρετήσουν αυτή την υπόθεση». Τώρα το πώς θα συνυπάρξουν Τσίπρας και Αλαβάνος, ας μας το εξηγήσει η Σακοράφα.
 
 
Ετοιμάζουν κόμμα Ραγκούση;
RAGKOYSHS5Σε μία ανακοίνωση που μοιάζει με πολιτικό μανιφέστο προχώρησαν τρία πρώην «πράσινα» στελέχη. Συγκεκριμένα, οι Θανάσης Οικονόμου, πρ. βουλευτής Ιωαννίνων, Απόστολος Παπατόλιας, γενικός γραμματέας Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, πρ. νομάρχης Μαγνησίας, και Φραγκίσκος Παρασύρης, πρ. βουλευτής Ηρακλείου, εξέδωσαν μία ανακοίνωση με τον τίτλο «Να φτιάξουμε ένα Προοδευτικό Μέτωπο Ευθύνης απέναντι στη διπλή απειλή». Η κίνηση αυτή φυσικά δεν αφήνει αδιάφορο τον Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος εδώ και αρκετό καιρό ψάχνει τρόπο να επανέλθει στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ο πρώην υπουργός μάλιστα είχε κάνει στην αρχή της χρονιάς συναντήσεις με νέα στελέχη, ενώ παρακολουθούσε από μακριά τις εξελίξεις στη νεολαία.
 

Οι κακές παρέες
STATHAKHS6Κακές παρέες φαίνεται ότι κάνει ο Γιώργος Σταθάκης του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εθεάθη πριν από λίγες ημέρες στο Κολωνάκι να συντρώει με τον... Γιάννο Παπαντωνίου. Και ήδη από ό,τι έμαθα στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πάθει σοκ με τις παρέες του Σταθάκη. Μάλιστα, κάποιοι λένε στους δημοσιογράφους το «δείξε μου τον φίλο σου, να σου πω ποιος είσαι».
 
 

Αντίο με σούπερ διώξεις

ND PASOK7Στο σκαμνί με βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες στέλνει, όπως μαθαίνω, ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρ. Πεπόνης, δέκα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και παράγοντες τριών τραπεζών για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων. Οι διώξεις αναμένεται να ασκηθούν λίγο πριν από την… ηρωική έξοδο του Γρηγόρη Πεπόνη από το κρίσιμο πόστο του οικονομικού εισαγγελέα.
 

Ποντάρουν στις αντιφάσεις…
PASOK SYRIZA8Η πολιτική αντιπαράθεση του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστή και εκδηλώνεται με κάθε ευκαιρία. Παρατηρώντας μάλιστα στην Ιπποκράτους τις «επικίνδυνες και αντιφατικές θέσεις» του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από την κυπριακή κρίση, την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την «ακραία τυχοδιωκτική» –όπως λένε– «σύγκλιση» με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, κάνουν λόγο για «απόλυτο στρατηγικό αδιέξοδο» της Κουμουνδούρου… Έτσι, το ΠΑΣΟΚ πάει τώρα ένα βήμα παραπέρα. Καλεί την κυβέρνηση αναδείξει το αδιέξοδο αυτό, με συγκεκριμένες μάλιστα κοινοβουλευτικές και πολιτικές πρωτοβουλίες, το αμέσως επόμενο διάστημα, βάζοντας ως «τυράκι» την πεποίθηση ότι όσο καταλαγιάζουν οι εντυπώσεις στη συνείδηση των πολιτών, τόσο θα δυσκολεύει η θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Εκτιμούν άλλωστε στην Ιπποκράτους ότι πιο πολύ και από τη δυσφορία των πολιτών για την αντιμετώπιση της κρίσης, την τελική αξιολόγηση των πολιτών θα επηρεάσει η «αντιφατική» συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ.
 
 
AEK slide
Η ισοπαλία στη Λιβαδειά ναι μεν ήταν θετικό αποτέλεσμα, ωστόσο δεν εξασφάλισε την παραμονή στην κατηγορία. Η ΑΕΚ έφτασε τους 30 βαθμούς και πλέον θεωρητικά θέλει άλλους τρεις για να πανηγυρίσει τη σωτηρία της, αφού πολύ δύσκολα Άρης και Πανθρακικός θα κάνουν το 3 στα 3, στα εναπομείναντα ματς. Άλλωστε, η «Ένωση» στο μοναδικό εντός έδρας παιχνίδι της έως το τέλος θα αντιμετωπίσει την ομάδα της Κομοτηνής και, ουσιαστικά, κρατάει την τύχη της στα χέρια της.

Βέβαια, αυτό που θέλουν όλοι στο στρατόπεδό της είναι να μη χρειαστεί να παίξουν έναν ακόμη «τελικό» με τον Πανθρακικό, αφού στην αναμέτρηση με τη Βέροια που είχε τον ίδιο χαρακτήρα, λίγο έλειψε να γίνει η... ζημιά. Αυτό που θέλουν οι «κιτρινόμαυροι» είναι να πάρουν θετικό αποτέλεσμα στα Γιάννενα, αν είναι δυνατόν και νίκη, προκειμένου να είναι «άνετοι» μέχρι το φινάλε της σεζόν και να μην ψάχνουν βαθμούς κυριολεκτικά έως το τέλος. Κάτι που γνωρίζουν όλοι στην ΑΕΚ. Παίκτες και τεχνικό τιμ έχουν επίγνωση της κατάστασης και χαρακτηριστικά σε συζητήσεις τους μετά το παιχνίδι έλεγαν: «Ακόμη δεν σωθήκαμε».

Τα «πήραν» με Κομπότη

Παράλληλα, υπήρχε πολύ μεγάλος εκνευρισμός μετά το τέλος του αγώνα για τη στάση του ισχυρού άνδρα του Λεβαδειακού, Γιάννη Κομπότη, ο οποίος φέρεται, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν από την ΠΑΕ, να είπε: «Αν δεν σας ρίξω, να με γαμ…» Επίσης, οι «κιτρινόμαυροι» τόνισαν πως ο μεγαλομέτοχος των Βοιωτών έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να μην επιτρέψει στον κόσμο της ομάδας να μπει στο γήπεδο, δίνοντας λιγοστά εισιτήρια, σε αντίθεση με τα ματς κόντρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr

 
PAO slide
Το παιχνίδι κόντρα στον Πλατανιά ήταν το τελευταίο στο οποίο κοούτσαρε τον Παναθηναϊκό ο Φάμπρι. Ο Ισπανός τελείωσε τη θητεία του στην Ελλάδα, όπως ακριβώς την ξεκίνησε. Κι αυτό γιατί το πρώτο ματς του ως προπονητής των «πρασίνων» το είχε δώσει πάλι απέναντι στον Πλατανιά, πάλι στο ΟΑΚΑ (τότε ήταν για το Κύπελλο και το τελικό σκορ ήταν 2-1). Το θέμα είναι γιατί η διοίκηση και ο Γιάννης Αλαφούζος αποφάσισαν να απομακρύνουν τη δεδομένη στιγμή τον 58χρονο τεχνικό.

Η αλήθεια είναι ότι η πορεία του Φάμπρι ήταν προδιαγεγραμμένη από την αρχή. Το βιογραφικό του ήταν ελλιπέστατο για να αναλάβει μία σπουδαία ομάδα, όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Αμφισβήτηση και προκατάληψη τον περιέλαβαν από τις πρώτες του μέρες και δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο το έργο του. Τα αποδυτήρια δεν κατάφερε να τα κερδίσει ποτέ. Όσο κι αν από την ΠΑΕ διαψεύδονταν τα επεισόδια με τους παίκτες που κατά καιρούς «έσκαγαν», δεν μπορεί να ήταν όλα στο μυαλό των... κακών δημοσιογράφων. Το γεγονός ότι δεν μπορούσε να ελέγξει τα νεύρα του ήταν ανασταλτικός παράγοντας για να καταφέρει να διατηρήσει τις ισορροπίες. Η μετέπειτα μεταμέλεια που εξέφραζε στους παίκτες δεν ήταν δυνατόν να γίνει αποδεκτή, διότι η ίδια κατάσταση επαναλαμβανόταν συνεχώς.

Με αυτό το κλίμα, ήταν λογικό ότι στο αγωνιστικό κομμάτι τα πράγματα θα ήταν σχεδόν αποκαρδιωτικά. Πέρα από τα ματς με τον Ατρόμητο (που γενικά δεν είναι σε καλή κατάσταση φέτος) και τον Αστέρα Τρίπολης, η ομάδα δεν εμφάνιζε κάτι αξιόλογο στο γήπεδο. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


KERKYRA slide

Δεν χρειάζεται να είσαι καθηγητής διαιτησίας για να αντιληφθείς ότι το πέναλτι που σφυρίχθηκε την Κυριακή κατά της Κέρκυρας στο παιχνίδι κόντρα στη Βέροια ήταν πραγματική εφεύρεση του Αλέξανδρου Δημητρόπουλου. Μάλιστα, η συγκεκριμένη απόφαση στέρησε τις όποιες (ελάχιστες είναι η αλήθεια) ελπίδες είχαν οι «Φαίακες» για να παλέψουν για την παραμονή τους στην κατηγορία και τους καταδίκασε σε υποβιβασμό.

Η φάση είναι τόσο ξεκάθαρη, που δεν χρειάζεται καν ριπλέι. Σε μία σέντρα προς την περιοχή στο 77΄, ο Στάμου της Κέρκυρας σπρώχνεται από τον Κόστλι της Βέροιας και πέφτει στο χορτάρι. Ωστόσο, μαζί με το θύμα, πέφτει και ο θύτης και ξεγελάει τον διαιτητή, ο οποίος αντί να καταλογίσει το επιθετικό φάουλ, δίνει πέναλτι!

Η διοίκηση της νησιώτικης ομάδας το βράδυ της Κυριακής, εξαγριωμένη από την απόφαση του Δημητρόπουλου, εξέδωσε μία ανακοίνωση στην οποία θυμίζει την πορεία του ρέφερι τα τελευταία δύο χρόνια και τις κατηγορίες που αντιμετώπισε ο ίδιος το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κέρκυρας: Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


EVA ANTONOPOULOU slide
Η Εύα Αντωνοπούλου πλέει σε πελάγη ευτυχίας, αφού σε λίγο καιρό θα ντυθεί νυφούλα και θα ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας στο πλευρό του αγαπημένου της, Παναγιώτη Αρκουμανέα. Η παρουσιάστρια, που δεν έχει απασχολήσει ποτέ τα εξώφυλλα με την προσωπική της ζωή και κρατά πάντα χαμηλούς τόνους, διατηρεί δεσμό τα τρία τελευταία χρόνια με τον Παναγιώτη. Ο αγαπημένος της είναι 39 ετών και δεν έχει καμία σχέση με τον χώρο της δημοσιογραφίας, αφού είναι οικονομολόγος και μάλιστα έχει δικό του site οικονομικού περιεχομένου. Εύα και Παναγιώτης γνωρίστηκαν μέσω κοινών φίλων και αποφεύγουν τις κοσμικές εξόδους και τις κοινές δημόσιες εμφανίσεις σε μέρη που υπάρχουν κάμερες και φωτογράφοι.

Το ζευγάρι προτιμά ήσυχα στέκια στην Αθήνα αλλά και μικρές αποδράσεις εκτός πόλης τα Σαββατοκύριακα. Πριν από λίγες μέρες ο Παναγιώτης έδωσε ένα υπέροχο μονόπετρο στην παρουσιάστρια, ζητώντας της να γίνει γυναίκα του. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


KELLY BROOK slide
Με τους παπαράτσι αλλά και τα περιοδικά τα έχει βάλει η Kelly Brook, που δηλώνει παντού ιδιαίτερα ενοχλημένη που τη… φωτογραφίζουν συνέχεια. Πρόσφατα μάλιστα η Βρετανίδα ηθοποιός και  μοντέλο έγραψε στο Twitter της ότι είναι πολύ ενοχλητικό να την ακολουθούν παντού 30 παπαράτσι ακόμα και όταν πηγαίνει το αυτοκίνητό της για πλύσιμο. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

«Ο γνωστός κινδυνολόγος κ. Τσίπρας»
SIMOSΕπίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε για «κινδυνολογία», εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Σίμος Κεδίκογκλου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα αναφορικά με την επικείμενη επίσκεψη της τρόικα στην Αθήνα, είπε: Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
 
 
 
Μανιτάκης: «Δεν ζητάει απολύσεις η τρόικα»
MANITAKHSΔεν είναι η μεταρρύθμιση στο δημόσιο το «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, τόνισε για πολλοστή φορά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, μιλώντας με δημοσιογράφους στο περιθώριο εκδήλωσης στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
 
 
 
Αυτός είναι ο δεύτερος δράστης του φονικού στην Κόρινθο
ALBANOS KORINTHOSΤαυτοποιήθηκε και ο δεύτερος δράστης της στυγερής δολοφονίας στον Σολωμό Κορινθίας. Το όνομα του είναι Λίτα Ερμάλ και πρόκειται για ένα από τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
 
 
 
«Βόμβα μεγατόνων υπό έκρηξη...»
BOBMA MEGATONONΕπίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης, στην οποία κάνει λόγο για «βόμβα μεγατόνων υπό έκρηξη», αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές και τους χώρους κράτησης υπηρεσιών ασφαλείας. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
 
 
«Δεν υπάρχει επιχειρησιακό κέντρο με κάμερες»
FYLAKES KAMERESΤη δική του εκδοχή για το τι συμβαίνει στις φυλακές Κορυδαλλού, έδωσε ο πρόεδρος των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων του Καταστήματος Μάριος Οικονομάκης, με αφορμή δημοσίευμα της «Καθημερινής». Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
 
 
 
Επίδομα ανεργίας για ελεύθερους επαγγελματίες
EPIDOMA ANERGIASΤο βοήθημα των 360 ευρώ θα καταβάλλεται μηνιαίως για τους επόμενους για τρεις τουλάχιστον μήνες από τον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας Αυτοτελώς και Ανεξάρτητα Απασχολουμένων του Ο.Α.Ε.Δ. σε ελεύθερους επαγγελματίες και ανεξάρτητα απασχολούμενους. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
 
 
 
Ποδαρικό με ψαλίδισμα μισθού κάνει ο Απρίλιος
EPIDOMA GAMOUΜε νέες ανατροπές στο εργασιακό τοπίο και μειώσεις στις αποδοχές κάνει ποδαρικό ο Απρίλιος. Παρελθόν αποτελεί από σήμερα και τυπικά το επίδομα γάμου και στον ιδιωτικό τομέα, για όσους αμείβονται με την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
 
 
 
Είπαν «όχι» στη δωρεά της Χρυσής Αυγής
TROFIMA XRYSH AYGH«Άκυρο» στα σχέδια μελών της Χρυσής Αυγής για διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στην Ποταμιά Θάσου... έριξαν οι κάτοικοι του οικισμού. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
 
 
 
Έριξαν τις τιμές τους τα σούπερ μάρκετ
SOYPER MARKETΜείωση σε ποσοστό 2,06% εμφάνισαν οι τιμές σε 931 προϊόντα σούπερ μάρκετ το πρώτο δίμηνο του 2013, σε σχέση με τις αντίστοιχες τιμές στο τέλος του 2012. Αυτό προκύπτει από την έρευνα που διεξήγαγε το Ινστιτούτο Ερευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
 
 
 
«Δεν μας χρωστάει κάτι η Ελλάδα»
ANASTADIADHS ELLADAΑπόλυτος εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε ερώτηση για το εάν η Λευκωσία περιμένει χρήματα από την Αθήνα. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
 
 
 
«Θα διερευνηθούν όλες οι καταγγελίες. Ακόμα και για εμένα»
ANASTASIADHS KATAGGELIESΕντολή διερεύνησης και των καταγγελιών που αφορούν τον ίδιο θα δώσει ο κύπριος Πρόεδρος, Νικος Αναστασιάδης, στους τρεις πρώην δικαστές που πιάνουν δουλειά αύριο για να ερευνήσουν όλα τα θέματα σχετικά με τον τραπεζικό τομέα και την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
 
 
 
«Ξεφορτώνονται» ευρώ οι Κεντρικές Τράπεζες
KENTRIKES TRAPEZESΕπικαλούμενοι στοιχεία από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, οι Financial Times φιλοξενούν άρθρο το οποίο αναφέρει πως οι κεντρικές τράπεζες των αναπτυσσόμενων χωρών πούλησαν 45 δισ. ευρώ το 2012, μειώνοντας κατά 8% τη συμμετοχή του κοινού νομίσματος στα συναλλαγματικά διαθέσιμά τους. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
 
 
 
Αποδοκιμάστηκαν βουλευτές της ΝΔ και της ΔΗΜΑΡ (ΒΙΝΤΕΟ)
BOYLEYTES PASOK DHMARΣε έκρυθμο κλίμα διεξήχθη το συνέδριο της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Ιατρών, όπου παραβρέθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ, Δημήτρης Χριστογιάννης και της ΔΗΜΑΡ, Κατερίνα Μάρκου, καθώς υπήρξαν έντονες αποδοκιμασίες προς τα δύο πολιτικά πρόσωπα. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
 
 
 
Πρόστιμα στα ανασφάλιστα οχήματα
ANASFALISTAΠρόστιμα θα επιβάλλονται από τις 15 Απριλίου για τα οχήματα που είναι ανασφάλιστα, έπειτα από την ψήφιση σχετικής τροπολογίας στη Βουλή. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
 
 
 
ΟΠΑΠ: Ανακοίνωσε τη νέα φορολογία στα κέρδη των παικτών

OPAP FOROSΣε ισχύ τίθεται από την 1η Απριλίου ο νέος τρόπος φορολόγησης των κερδών των νικητών παιχνιδιών της ΟΠΑΠ ΑΕ. Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της εταιρίας, για κέρδη μέχρι 100 ευρώ δεν θα παρακρατείται το 10% αρχικά είχε επιβληθεί και το κέρδος θα είναι αφορολόγητο. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr




Ανανεωμένο το www.cosmote.gr

COSMOTEΈνα ολοκληρωμένο, εύχρηστο online κατάστημα με αποκλειστικές προσφορές και δυνατότητες διαχείρισης λογαριασμού προσφέρει το ανανεωμένο www.cosmote.gr. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr




«Ο Ερντογάν μισεί Έλληνες και Αρμένιους»
AZNABOURΣάλος έχει προκληθεί στην Τουρκία από τις δηλώσεις του Γάλλου ερμηνευτή Σαρλ Αζναβούρ, ο οποίος σε συνέντευξή του σε ελβετικό τηλεοπτικό κανάλι είπε πως άκουσε τον Ταγίπ Ερντογάν να λέει τη φράση «μισώ τους Αρμένιους και τους Έλληνες». Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
 
 
 
Τρόμος για τα κρυφά πυρηνικά της Β. Κορέας
PYRHNIKA KOREAΔιάχυτες είναι οι υποψίες πως η Βόρεια Κορέα φαίνεται να έχει προβεί μυστικά στην κατασκευή ενός σχεδίου βόμβας με πολύ μεγάλη ποσότητα ουρανίου στον πυρήνα της. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
 
 
 
Β. Κορέα: Ξανά στην πρωθυπουργία ο Πονγκ-Τζου
BOREIA KOREAΠρωθυπουργός της Βόρειας Κορέας διορίστηκε και πάλι ο Πακ Πονγκ-Τζου, ο οποίος παύθηκε το 2007 επειδή απέτυχε να εφαρμόσει επιτυχώς οικονομικές μεταρρυθμίσεις, κατά τη διάρκεια σημερινής συνεδρίασης του κοινοβουλίου της χώρας. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
 
 
 
Χωρίς ηλεκτρικό από τις σφοδρές χιονοπτώσεις στην Πολωνία
POLONIAΠερισσότερα από 100.000 σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην κεντρική και βορειοανατολική Πολωνία εξαιτίας των σφοδρών χιονοπτώσεων που πλήττουν τη χώρα. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
 
 
 
Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στο Ιράκ
IRAKΤουλάχιστον έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας που είχε στόχο το αρχηγείο της αστυνομίας στο Τικρίτ, 160 χλμ βόρεια της Βαγδάτης. Ανάμεσα στα θύματα ήταν επτά αστυνομικοί. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
 
 
 
«Θέλουμε την μπάλα στα πόδια μας»

BONORTASΟ Γιάννης Βονόρτας έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής του Παναθηναϊκού. Ο πρώην συνεργάτης ρου Χουάν Ραμόν Ρότσα, αναφέρθηκε στο ποδόσφαιρο που προσπαθούσε να παίξει η ομάδα επί παρουσίας του Αργεντίνου τεχνικού και δήλωσε ότι αυτό ακριβώς το στυλ θέλει να υπηρετήσει. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr



«Ο Φάμπρι τέθηκε μόνος του εκτός ομάδας»
FAMPRI EKTOSΤην άποψη ότι ο Φάμπρι έθεσε τον εαυτό του εκτός ομάδας με τα λεγόμενα του μετά το ματς με τον Πλατανιά, εξέφρασε ο γενικός αρχηγός του Παναθηναϊκού, Βασίλης Κωνσταντίνου, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
 
 
 
Τους πλήρωσε για την προσπάθεια
SABBIDHS PRIMΟ μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης ήταν αρκετά ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του κόντρα στον Ολυμπιακό και μάλιστα δεν δίστασε να τους προσφέρει το μισό ποσό του πριμ που είχε συμφωνηθεί σε περίπτωση νίκης. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
 
 
 
«Ανεβασμένος» ο «Φέτφα»
FETFAΑποτέλεσε και αποτελεί ακόμα ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το ταλέντο του, άλλωστε, είναι δυσεύρετο. Ο λόγος για τον Γιάννη Φετφατζίδη ο οποίος μετά το ξεπέταγμα του επί Βαλβέρδε, φαίνεται πως έχει παραμείνει στάσιμος τα τελευταία χρόνια. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
 
 
«Απόλυτα δικαιωμένος στον ΟΦΗ»
DIKAIOMENOS OFHΑπόλυτα δικαιωμένος με την επιλογή του να αγωνιστεί στον ΟΦΗ δήλωσε ο Θανάσης Παπάζογλου στον NOVAΣΠΟΡ FM. Ο Έλληνας επιθετικός που έχει βοηθήσει την ομάδα του φέτος, πετυχαίνοντας κρίσιμα γκολ, αναγνωρίζει τη συνεισφορά των Ηρακλειωτών στην αγωνιστική του βελτίωση. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
 
 
Στο «παρά πέντε» γλίτωσε την έξωση ο Γκερέιρο
GKEREIROΔεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται τέτοιο θέμα φέτος στην ΑΕΚ. Ωστόσο αυτή τη φορά το πράγμα παραλίγο να φτάσει στο απροχώρητο. Ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη του σπιτιού στο οποίο διαμένει ο Ρότζερ Γκερέιρο ειδοποίησε τον ποδοσφαιριστή της «Ένωσης» να το αδειάσει από τα προσωπικά του αντικείμενα. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
 
 
Σαρρής και Μπουχαλάκης για Παναθηναϊκό
SARRHSΟ Παναθηναϊκός ψάχνει περιπτώσεις παικτών που θα στελεχώσουν το ρόστερ της επόμενης περιόδου. Μπορεί ο Σωκράτης Φυτανίδης να είναι η πρώτη επιλογή για το κέντρο της άμυνας, ωστόσο το «τριφύλλι» κοιτάζει και για εναλλακτικές περιπτώσεις. Μία από αυτές είναι ο Γιώργος Σαρρής του Εργοτέλη. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
 
 
Τα «πήρε» με Λίνεν ο Κατσικοκέρης
KATSIKOKERHSΟ Νίκος Κατσικοκέρης αν και ταξίδεψε στη Λιβαδειά για το ματς της ΑΕΚ με τον Λεβαδειακό, τελικά έμεινε εκτός αποστολής από τον Έβαλντ Λίνεν. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
 
 
 
Παρελθόν από την Ξάνθη ο Γκλέισον
GKLEISONΟ Σάντος Γκλέισον αποτελεί παρελθόν για τη Skoda Ξάνθη. Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής ζήτησε από την ομάδα της Θράκης να τον αποδεσμεύσει, ώστε να βρίσκεται κοντά στην οικογένεια του, στη χώρα του καφέ και η ελληνική ΠΑΕ δεν του το αρνήθηκε. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
 
 
 
«Πρέπει να εξασφαλίσουμε οριστικά την παραμονή μας»

BELITSΤην οριστική παραμονή έθεσε ως πρωταρχικό στόχο του Λεβαδειακού, ο Γιάσμινκο Βέλιτς. Ο νέος τεχνικός του συλλόγου της Λιβαδειάς, ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι παρά το ότι η ομάδα έχει να γευτεί τη χαρά της νίκης από τα μέσα Ιανουαρίου, οι τρεις πόντοι δεν πρέπει να γίνουν εμμονή στους ποδοσφαιριστές. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


Δεν το «κουνάει» απ' το Παρίσι ο Ανσελότι
ANSELOTIΠολλά είναι τα σενάρια που έχουν ακουστεί τον τελευταίο καιρό και θέλουν τον Ζοζέ Μουρίνιο να βρίσκεται κοντά στο να αναλάβει την Παρί Σεν Ζερμέν, μετά το τέλος της φετινής σεζόν. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
 
 
 
Με Βιλανόβα στο Παρίσι η Μπάρτσα
BILANOBAΗ Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Παρί Σεν Ζερμέν, την Τρίτη, για τα προημιτελικά του Champions League. Τη Δευτέρα η αποστολή της καταλανικής ομάδας ταξίδεψε για το Παρίσι και το ευχάριστο είναι ότι σε αυτήν συμμετέχει και ο προπονητής της ομάδας, Τίτο Βιλανόβα. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
 
 
Η Τσέλσι απέκλεισε τη Γιουνάιτεντ! (vid)

TSESLIΟ Ντεμπά Μπα, με ένα εκπληκτικό γκολ που πέτυχε στο 49' της αναμέτρησης με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έστειλε την Τσέλσι στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας, αποκλείοντας παράλληλα την ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr




Το άγνωστο δράμα του «Σουλειμάν»
SOYLEIMANΜπορεί ο Τούρκος πρωταγωνιστής να έχει τα πάντα, δόξα, πλούτη και οικογενειακή θαλπωρή, στην πραγματικότητα δύο  άγνωστες οικογενειακές καταστάσεις του, τον πονάνε αφάνταστα. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
 
 
 
Η κρίση «χτύπησε» τους «Δώδεκα Θεούς»

theoiΟ ΑΝΤ1 Κύπρου ενημέρωσε το τηλεοπτικό κοινό ότι τα νέα επεισόδια της επιτυχημένης καθημερινής σειράς του σταθμού αναβάλλονται προσωρινά, ενώ, σύμφωνα με δημοσίευμα του ιστότοπου showtime-cy, η αιτία της διακοπής των γυρισμάτων είναι οικονομικής φύσεως. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr



Eurovision 2013: Οι υποψήφιοι της Λευκορωσίας και του Αζερμπαϊτζάν έρχονται στην Ελλάδα

EUROVISIONΟ Farid Mammadov,ο οποίος θα εκπροσωπήσει το Αζερμπαϊτζάν στην Eurovision και η εκπρόσωπος της Λευκορωσίας Alyona Lanskaya, θα έρθουν για μια και μόνο εμφάνιση στην Ελλάδα. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr





Πέγκυ από… πλατίνα!
PEGKYΉταν μια ξεχωριστή βραδιά για τη Πέγκυ Ζήνα! Το Άλμπουμ της «Σου χρωστάω ακόμα ένα κλάμα» έγινε πλατινένιο  και η τραγουδίστρια μοιράστηκε τη μεγάλη αυτή χαρά με πολλούς και αγαπημένους φίλους! Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
 
 
 
Παρέλαση διασήμων στον Κωνσταντίνο Αργυρό
ARGYROSΠλήθος κόσμου διασκέδασε στο Posidonio με τον Κωνσταντίνο Αργυρό να τους ξεσηκώνει από το  πρώτο λεπτό! Η Ελένη Χατζίδου, ο Ιωακείμ Φωκάς, ο Πάρις και η Μαρία Καρλάκη κάνουν την ομάδα πιο δυνατή και κερδίζουν το δυνατό χειροκρότημα. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 



PAME STOIXHMA_slide

Οι πρώτοι αγώνες για την προημιτελική φάση του Champions League ξεχωρίζουν από το κουπόνι του ΠΑΜΕ Στοίχημα της Τρίτης. Τις δύο μεγαλύτερες «μάχες» αυτής της φάσης περιλαμβάνει το πρόγραμμα, αφού στο Μόναχο θα συγκρουστούν οι δύο παραδοσιακές δυνάμεις Μπάγερν και Γιουβέντους, ενώ στο Παρίσι η φιλόδοξη Παρί θα υποδεχτεί την Μπαρτσελόνα με... άγριες διαθέσεις.


103. ΜΠΑΓΕΡΝ Μ. – ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Αν και λίγο έλειψε να «αυτοκτονήσει» στους «16», αφού επικράτησαν 3-1 εκτός έδρας της Άρσεναλ και ηττήθηκαν εντός 0-2 στη συνέχεια, η Μπάγερν είναι ξανά παρούσα στα προημιτελικά. Οι Βαυαροί έχουν σαν στόχο και φέτος την κατάκτηση του τροπαίου, το οποίο έχασαν από την Τσέλσι πέρυσι στον τελικό και ψάχνουν τώρα την... εξιλέωση. Έχουν «καθαρίσει» εδώ και αρκετό καιρό τον τίτλο στην Bundesliga και, μάλιστα, προέρχονται από επιβλητική νίκη με 9-2 κόντρα στο Αμβούργο, αποτέλεσμα που τους δίνει σημαντική ψυχολογική ώθηση. Πέραν τούτου διεκδικούν και το κύπελλο Γερμανίας, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στον Γιουπ Χάινκες να αποχωρήσει θριαμβευτής από τον πάγκο της Μπάγερν, αφού η ομάδα του Μονάχου πάει για το τρεμπλ! Το ματς με τη Γιουβέντους είναι εντελώς διαφορετικό και το γνωρίζουν αυτό οι Βαυαροί, γι' αυτό θα είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί απέναντι στους Ιταλούς, που μπορούν να κάνουν τη «ζημιά». Δεν υπολογίζονται για το παιχνίδι αυτό ο τιμωρημένος Μαρτίνεθ και ο τραυματίας Μπαντστούμπερ.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Στο campionato έχει στήσει ήδη το δικό της «πάρτι». Πέρασε και από το Μιλάνο, όπου επικράτησε με 2-1 της Ίντερ και διατήρησε έτσι τη διαφορά εννέα πόντων που τη χωρίζει από τη 2η Νάπολι. Κάτι που σημαίνει ότι η υπόθεση τίτλος μοιάζει να είναι σχεδόν «καθαρισμένη». Έτσι, η «μεγάλη κυρία» μπορεί να ρίξει το βάρος στο Champions League, θεσμό στον οποίο θέλει να κάνει φέτος το μεγάλο βήμα και να φτάσει μέχρι το Λόνδινο για να διεκδικήσει το τρόπαιο. Δεν είναι εύκολο το έργο της απέναντι στην Μπάγερν, αλλά ως κλασική ιταλική ομάδα έχει να μάθει να παίρνει αποτελέσματα σε δυνατές έδρες και κόντρα σε πολύ ισχυρούς αντιπάλους. Το θετικό για τον προπονητή των «μπιανκονέρι» Αντόνιο Κόντε είναι ότι δεν αντιμετωπίζει σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα, αφού και ο Τζιοβίνκο είναι κανονικά στην αποστολή.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ:
*Αήττητη είναι η Γιουβέντους στα τελευταία 18 ευρωπαϊκά παιχνίδια της.
*Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί άλλες έξι φορές συνολικά, όλες στη φάση των ομίλων. Τη σεζόν 2004/05, η Γιουβέντους είχε νικήσει 1-0 εντός και εκτός έδρας, το 2005/06 οι δύο ομάδες είχαν από μία νίκη στην έδρα τους με 2-1, ενώ το 2009/10 μετά η Μπάγερν νίκησε 4-1 στην Ιταλία, ενώ το ματς στο Μόναχο έληξε 0-0.
*Η Μπάγερν μετρά 7 νίκες, 5 ισοπαλίες και 5 ήττες ως γηπεδούχος απέναντι σε ιταλικές ομάδες.
*Η Γιουβέντους έχει προκριθεί και στις πέντε προημιτελικές συναντήσεις της με γερμανικές ομάδες, ενώ σε 14 νοκ-άουτ αναμετρήσεις έχει αποκλειστεί μόλις δύο φορές.
*Επί γερμανικού εδάφους οι «μπιανκονέρι» έχουν 8 νίκες, 5 ισοπαλίες και 7 ήττες, ενώ είχαν ηττηθεί και το 1997 στον τελικό του Μονάχου από τη Ντόρτμουντ.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Πολύ δύσκολο παιχνίδι για πρόβλεψη. Στην Μπάγερν γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν επιδιώξουν να παίξουν επιθετικά ενδέχεται να το πληρώσουν. Βέβαια, ούτε αμυντικά είναι σταθεροί κι αυτό το έδειξαν απέναντι στην Άρσεναλ, από την οποία λίγο έλειψε να αποκλειστούν. Το πιο πιθανό είναι να δούμε ένα κλειστό ματς, αφού και η Γιουβέντους θα παραταχθεί με προσανατολισμό στο να μην δεχτεί γκολ. Οπότε η επιλογή μας είναι το under σε απόδοση 1,75.



104. ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Τα εκατομμύρια ευρώ που έχουν ξοδέψει οι Άραβες στην Παρί έχουν φέρει από νωρίς αποτέλεσμα, τουλάχιστον όσον αφορά την Ευρώπη. Οι πρωτευουσιάνοι είναι στα προημιτελικά του Champions League, αλλά τώρα καλούνται να αποδείξουν το αν έχουν τα «κότσια» και το «μέταλλο» για να κάνουν το κάτι παραπάνω σαν ομάδα και να κοιτάξουν στα μάτια τα «μεγαθήρια» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Παίκτες με μεγάλη ποιότητα, αλλά και την απαιτούμενη εμπειρία για να κάνουν το κάτι παραπάνω και να οδηγήσουν σε μια επική πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα υπάρχουν. Όπως υπάρχει κι ένας προπονητής πραγματική «αλεπού», ο Κάρλο Αντσελότι, που γνωρίζει πως είναι να σηκώνεις το βαρύτιμο τρόπαιο του Champions League, αφού το έχει κάνει δύο φορές στο παρελθόν. Το θέμα είναι να φανεί κατά πόσο έχει προλάβει αυτή η ομάδα να «δέσει» ώστε να έχει τις δυνατότητες από φέτος για το μεγάλο βήμα. Άλλωστε, κόντρα στη Βαλένθια η Παρί έδειξε να δυσκολεύεται στη ρεβάνς και να μην έχει τόσο καθαρό μυαλό. Τα ματς με την Μπάρτσα είναι ιδιαίτερα για τον Ιμπραΐμοβιτς, του οποίου η ποινή μειώθηκε σε μία αγωνιστική και θα δώσει κανονικά το παρών, αφού ο Σουηδός θέλει να δώσει απαντήσεις για όσους τον χαρακτήρισαν «αποτυχημένο» κατά το πέρασμά του από τους «μπλαουγκράνα». Με εξαίρεση τον τραυματία Τιάγκο Μότα δεν υπάρχει άλλο αγωνιστικό πρόβλημα για την Παρί.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Κατά γενική ομολογία είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο την τελευταία πενταετία. Έχει σηκώσει δύο φορές το τρόπαιο του Champions League σε αυτό το διάστημα και θέλει να το επαναλάβει και φέτος, αφού πέρυσι η πορεία της σταμάτησε στα ημιτελικά του θεσμού. Οι Καταλανοί είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση, αλλά πρέπει να το δείξουν και μέσα στον αγωνιστικό χώρο, κόντρα σε μια από τις ανερχόμενες δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Στον προηγούμενο γύρο, ενώ όλοι τους είχαν «τελειωμένους» μετά το 2-0 στο Μιλάνο, οι «μπλαουγκράνα» έκαναν τη μεγάλη ανατροπή και πήραν την πρόκριση, δείχνοντας ότι ο κύκλος τους ακόμη δεν έχει κλείσει. Βέβαια, τα δεδομένα δεν είναι πολύ καλά για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, αφού η Μπάρτσα θα παραταχθεί στο ματς αυτό χωρίς τους τραυματίες Πουγιόλ και Αντριάνο, αλλά και τον τιμωρημένο Πέδρο. Με δεδομένο ότι και ο Αμπιντάλ δεν είναι απόλυτα έτοιμος (βρίσκεται στην αποστολή) η μοναδική λύση για το αριστερό άκρο της άμυνας είναι ο Ζόρντι Άλμπα, ενώ στο κέντρο της άμυνας αναμένεται να ξεκινήσει ο Μασεράνο. Στο Παρίσι θα βρεθεί και ο Τίτο Βιλανόβα, λόγω της κρισιμότητας του αγώνα, χωρίς να γνωρίζει κανείς αν θα βρεθεί στον πάγκο λόγω της μάχης που δίνει με την ασθένεια που τον ταλαιπωρεί, ενώ ετοιμοπόλεμος είναι και ο Ινιέστα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ:
*Οι δύο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες στα προημιτελικά και τη σεζόν 1994/95, με την Παρί Σεν Ζερμέν να αποσπά 1-1 στη Βαρκελώνη και να προκρίνεται με 2-1 στη ρεβάνς.
*Τρεις σεζόν αργότερα οι Καταλανοί πήραν ρεβάνς νικώντας με 1-0 τους Παριζιάνους στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων στο Ρότερνταμ. Οι δύο ομάδες έδωσαν φιλικό ματς τον Αύγουστο που έληξε 2-2 και η Μπαρτσελόνα πήρε τη νίκη στα πέναλτι.
*Η Παρί ως γηπεδούχος κόντρα σε ισπανικές ομάδες έχει 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα.
*Επί γαλλικού εδάφους οι «μπλαουγκράνα» μετρούν 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Σίγουρα η Μπαρτσελόνα είναι ανώτερη τη δεδομένη χρονική στιγμή από την Παρί. Ωστόσο, δεν δικαιολογείται τέτοια απόδοση στον άσο, ειδικά με τις απουσίες των Καταλανών, από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι έχουν το ρόστερ για να τους κάνουν τη ζημιά. Άρα, ρισκάρουμε στον άσο της Παρί, σε απόδοση 4,15 και ελπίζουμε να επαναλάβει ότι και η Μίλαν.



107. ΧΑΛ – ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ

ΧΑΛ: Έβγαλε μια σχετικά δύσκολη πεντάδα αγώνων με τρεις νίκες και δύο ήττες, αποτελέσματα που την έφεραν στη 2η θέση της βαθμολογίας και τώρα έχει αυτή το προβάδισμα για την απευθείας άνοδο. Ωστόσο, ανάλογα με την έκβαση του μεγάλου αυτού ντέρμπι τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν και γι' αυτό η Χαλ πρέπει να φορέσει ξανά το καλό της «κουστούμι», αφού στα τελευταία της έξι ματς έχει «ρουτίνα» να κερδίζει στο ένα και να χάνει στο άλλο. Είναι πολύ δυνατή στην έδρα της, δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα στο σκοράρισμα, αλλά η άμυνά της τα «χαλάει». Βέβαια, παίζει με επικίνδυνο αντίπαλο και θα είναι πιο προσεκτική. Στα θετικά ότι δεν έχει κάποιο σοβαρό αγωνιστικό πρόβλημα.

ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ: Διανύει περίοδο ντεφορμαρίσματος, αφού δεν μετράει νίκη στα τρία τελευταία παιχνίδια της. Με δύο ήττες και μία ισοπαλία η Γουότφορντ «γκρεμίστηκε» στην 3η θέση και τώρα κυνηγάει τη νυν αντίπαλό της στη «μάχη» για την απευθείας άνοδο στην Premier League. Εκτός έδρας τα πάει πολύ καλά και έχει αποσπάσει πολλά θετικά αποτελέσματα, ακόμη και κόντρα σε μεγάλους αντιπάλους, ενώ έχει τις λιγότερες ήττες από τις ομάδες της πρώτης τριάδας. Άρα, έχει τη δυνατότητα να κάνει κάτι καλό στην έδρα της Χαλ, κάτι που θέλει για να διατηρήσει στη χειρότερη περίπτωση τη διαφορά της από τη νυν αντίπαλό της. Αμφίβολη η συμμετοχή του πολιτογραφημένου Σκωτσέζου μέσου Άνια.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Είναι ματς ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα. Και οι δύο ομάδες σκοράρουν ανελλιπώς, ενώ αμυντικά δεν είναι ιδιαίτερα σταθερές. Παρά την κρισιμότητα του αγώνα και για τις δύο πάμε στο over του 1,70.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.