1 Απρ 2013

Η καθημερινή Άποψη 30-3-13

NEWSLETTER 30_03_no1



1kyriakos mitsotakis_slide

Υπέρ των απολύσεων στο Δημόσιο τάχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον ρ/σ Βήμα fm. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «αν σπάσει το ταμπού των απολύσεων στο δημόσιο, η κυβέρνηση θα κερδίσει ένα σημαντικότατο διαπραγματευτικό όπλο.

Με το όπλο αυτό θα μπορέσει να πετύχει παρεμβάσεις και στην φορολογική πολιτική και σε ζητήματα που αφορούν την μεγαλύτερη πλειοψηφία των πολιτών όπως τα "κόκκινα" δάνεια». Καταλήγοντας, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «σε μία ουσιαστική διαπραγμάτευση δίνεις και παίρνεις».
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr



2pasok kypros_slide

Δικαιωμένοι αισθάνονται στο ΠΑΣΟΚ για τα όσα υποστήριζαν μέχρι σήμερα καθώς εκτιμούν πως οι εξελίξεις έδειξαν ότι η τακτική που εν τέλει υιοθετήθηκε δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα. «Καρφώνοντας» το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και την αντιπολίτευση, συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου τονίζουν πως «οι εξελίξεις στην Κύπρο, μας κάνουν όλους να είμαστε πιο προσεκτικοί και διορατικοί σε σχέση με τα θέματα που αφορούν τη χώρα μας και πιο ταχείς και αποτελεσματικοί στο εσωτερικό.

Για αυτό αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα το ζήτημα που έχουμε θέσει ως ΠΑΣΟΚ, που δεν είναι άλλο από την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας της τρικομματικής Κυβέρνησης, των κανόνων λειτουργίας που πρέπει να διέπουν τις σχέσεις των τριών εταίρων, όπως επίσης και την ανάγκη συγκρότησης και ανάδειξης ενός Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης που να απαντά στις ανάγκες της συγκυρίας. Κάτω από αυτό το πρίσμα οφείλει και η αντιπολίτευση να αναλάβει τις ευθύνες της και να συμβάλει στην προσπάθεια για εθνική συνεννόηση».

Σύμφωνα με την Ιπποκράτους «τώρα φαίνεται και αποκτά ιδιαίτερη σημασία η θέση μας και σε σχέση με τη διαπραγμάτευση κατά το διάστημα από τον Ιούλιο μέχρι τον Οκτώβριο, δεδομένου ότι για να μην υπάρξουν άλλα μέτρα θα πρέπει να επαναφέρουμε τη συζήτηση με τους εταίρους μας σε σχέση με τους στόχους του προγράμματος και την πραγματική επιμήκυνση. Τώρα γίνεται σαφές πόσο δίκιο είχε το ΠΑΣΟΚ όταν ζητούσε επίμονα -χωρίς να εισακουστεί τελικά- πρώτα να καθοριστούν οι στόχοι και μετά να προχωρήσουμε στην εξειδίκευση των δημοσιονομικών μέτρων».
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


3tsipras kammenos_slide

Μπορεί η προσέγγιση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο, με αφορμή την κρίση στην Κύπρο, να ξένισε πολλούς και να προκάλεσε αντιδράσεις, ωστόσο οι δύο πολιτικοί αρχηγοί φαίνεται ότι έχουν παρελθόν. Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» είναι εξόχως... ζουμερό και αποκαλυπτικό, καθώς αναφέρει ότι οι δύο πολιτικοί αρχηγοί είχαν έρθει πολύ κοντά ήδη από το περασμένο καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια των διερευνητικών εντολών για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «ένα καλοκαιρινό βράδυ του περασμένου Ιουνίου οι 4 συνομιλητές του Πάνου Καμμένου, κορυφαία στελέχη των ΑΝΕΛ, κόντεψαν να στραβοκαταπιούν τα καλαμαράκια που τους είχε φιλέψει ο πρόεδρος όταν κουβεντιάζοντας στο μπαλκόνι έμαθαν ότι το κόμμα τους είχε έρθει πολύ κοντά με την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ηταν ένα καλοκαιρινό βράδυ του περασμένου Ιουνίου. Στο ευρύχωρο μπαλκόνι του πολιτικού αρχηγού, οι τέσσερις συνομιλητές του, όλα κορυφαία στελέχη του νέου κόμματος, άκουγαν με προσοχή όσα πολύ ενδιαφέροντα τούς έλεγε εκείνος για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Το τελευταίο που περίμεναν να ακούσουν όμως ήταν ότι το κόμμα τους, το οποίο τοποθετούνταν στον χώρο της λαϊκής και πατριωτικής Δεξιάς, ήταν σε... προχωρημένες συνομιλίες με την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που εξέρχονταν ενισχυμένη με φουλ ριζοσπαστικό, αντιμνημονιακό αέρα μετά τις δύο αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις. Ορισμένοι μάλιστα αιφνιδιάστηκαν τόσο που στραβοκατάπιαν το φρέσκο καλαμαράκι που είχε φέρει ο οικοδεσπότης από την Ικαρία για να τους περιποιηθεί»!

Συνεχίζοντας, τα «Νέα» αναφέρουν πως ρόλο ενδιάμεσου στις επαφές είχε ο εξ απορρήτων διευθυντής του γραφείου του κ. Τσίπρα, Νίκος Παππάς, ενώ οι συνομιλίες είχαν φτάσει σε επίπεδο «μοιράσματος υπουργείων». Οπως έγινε αντιληπτό, η πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενδιαφέρονταν ιδιαίτερα για τα υπουργεία Εθνικής Αμυνας, Εξωτερικών και Δημόσιας Τάξης -αίτημα το οποίο ευχαρίστως συζητούσε η άλλη πλευρά, καθώς η γενική εκτίμηση ήταν πως ο δικός τους χώρος, ούτε έχει, ούτε «καίγεται» να αποκτήσει το βάρος της διαχείρισής τους.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr



4egkatastaseis slide

Συνάντηση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, μετά από μετά από πρωτοβουλία των Αθλητικών Εισαγγελέων Χαράλαμπου Λακαφώση και Αρη Κορέα, πραγματοποιήθηκε, με το Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης και τους Προέδρους των Επιτροπών Ελέγχου Καταλληλότητας Αθλητικών Χώρων και Εγκαταστάσεων, με αντικείμενο την πορεία των ελέγχων στους ανωτέρω χώρους.

Στη συνάντηση αυτή καταγράφηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιτροπές, ενώ ζητήθηκε η επίσπευση στις διαδικασίες για να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό οι έλεγχοι. Μάλιστα, οι δύο εισαγγελείς επεσήμαναν ότι υπάρχει η πρόθεση να εφαρμοστεί αυστηρά φέτος ο νόμος για μη τέλεση διοργανώσεων σε αθλητικές εγκαταστάσεις που δεν διαθέτουν την απαιτούμενη άδεια.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr



5rythmisi ofeilon_slide

Ένα από τα βασικά θέματα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, θα είναι η πάγια και έκτακτη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο. Η έκτακτη διευκόλυνση αποπληρωμής οφειλών θα αφορά σε χρέη που έχουν δημιουργηθεί μέχρι σήμερα, ενώ η πάγια θα αφορά στα μελλοντικά χρέη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η πρόταση του υπουργείου Οικονομικών για την έκτακτη ρύθμιση -που θα ονομάζεται και «ρύθμιση τελευταίας ευκαιρίας»- θα προβλέπει έως και 48 δόσεις για την αποπληρωμή οφειλών, ενώ η πάγια ρύθμιση η οποία συνδέεται με την οικονομική δυνατότητα του οφειλέτη προβλέπει από 18 έως 36 δόσεις.

Για να μπορεί να υπάγεται στη ρύθμιση ο οφειλέτης θα πρέπει να αποδείξει την προσωρινή οικονομική του δυσπραγία, ενώ εν συνεχεία για να λαμβάνει το ανώτατο όριο δόσεων θα πρέπει να διασφαλίζεται η εξόφληση του συνόλου της οφειλής. Πρώτα θα συμφωνείται το ποσοστό επί του μηνιαίου εισοδήματος που μπορεί ο συγκεκριμένος οφειλέτης να διαθέτει για την εξόφληση της κάθε μηνιαίας δόσης και ύστερα θα προκύπτει ο αριθμός των δόσεων.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


6forthnet slide

Παρά το τσουνάμι της κρίσης και της ύφεσης η Forthnet κατάφερε να μείνει στον αφρό, όπως αποδεικνύεται και από την εικόνα των οικονομικών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε η εταιρεία για τη χρήση του 2012. Ειδικότερα, οι ταμειακές ροές της εταιρείας κατέγραψαν σημαντική βελτίωση στη διάρκεια του έτους κυρίως χάρη στην αποτελεσματικότερη διαχείριση του κεφαλαίου κίνησης και τις χαμηλότερες κεφαλαιουχικές δαπάνες.

Οι λειτουργικές ταμειακές ροές ανήλθαν σε 79,7 εκατ. ευρώ (+3,3% έναντι του 2011), ενώ οι ροές μετά από επενδυτικές δραστηριότητες εκτινάχτηκαν κατά 66% πάνω από τα αντίστοιχα περσινά επίπεδα. Οι θετικές ταμειακές ροές οδήγησαν τα καθαρά ταμειακά διαθέσιμα σε αύξηση 4,8 εκατ. ευρώ σημαντικά βελτιωμένα σε σχέση με την επιδείνωση που είχαν καταγράψει το 2011. Παρά την περιορισμένη ρευστότητα της αγοράς, η εταιρεία διαχειρίστηκε με επιτυχία το κεφάλαιο κίνησής της, διατηρώντας μια αυστηρή πιστωτική πολιτική που συνέτεινε στη μείωση των απαιτήσεών του κατά 15%, ενώ παράλληλα περιόρισε και τις υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές του κατά 3%.

Σε ό,τι αφορά την κερδοφορία του ομίλου Forthnet, τα συνολικά έσοδα της περασμένης χρονιάς διαμορφώθηκαν σε 408,1 εκατ. ευρώ, μειωμένα έναντι του 2011 εξαιτίας κυρίως της συμπίεσης τιμών που υφίσταται η λιανική αγορά τόσο σε επίπεδο συνδρομητικής τηλεόρασης, όσο και σε επίπεδο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών. Η κερδοφορία, ωστόσο, επανήλθε σε θετικό πρόσημο φτάνοντας τα 17,9 εκατ. ευρώ -κυρίως χάρη στις περιορισμένες απομειώσεις υπεραξίας που η εταιρεία πέτυχε να διατηρήσει.

Παράλληλα, οι πρωτοβουλίες της εταιρείας στην κατεύθυνση της διαφοροποίησης των πηγών εσόδων της (κυρίως από διαφημιστικό έσοδο και μικρομεσαίες επιχειρήσεις) λειτούργησαν ως σημαντικό αντιστάθμισμα στις πιέσεις που δέχεται το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων καταναλωτών, ανοίγοντας παράλληλα νέες εμπορικές προοπτικές με υψηλή κερδοφορία.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr



7lakis gabalas_slide

Ο Λάκης Γαβαλάς έκλεισε ένα χρόνο στις φυλακές Κορυδαλλού και είναι σε απόγνωση! «Είμαι σε απόγνωση. Έκλεισα έναν χρόνο στο κελί. Δεν καταλαβαίνω γιατί με κρατούν ακόμα φυλακισμένο. Διαπιστώνω τρομερή εμπάθεια» δήλωσε ο Λάκης Γαβαλάς μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου βρίσκεται.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


8PARIOS slide

Κάθε λόγο να είναι ευτυχισμένος έχει ο Γιάννης Πάριος, ο οποίος έγινε παππούς για τρίτη φορά. Μόνο που αυτή είναι ξεχωριστή, γιατί είναι το πρώτο αγόρι που προστέθηκε στην οικογένεια. Την Τετάρτη η σύζυγος του Θανάση Βαρθακούρη, η Τζίνα Γαβαλά, έφερε στον κόσμο το υγιέστατο αγοράκι και σύσσωμη η οικογένεια πλέει σε πελάγη ευτυχίας.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr



9lakis lazopoulos_slide

«Έχουμε για όγδοη χρονιά «Πάμε πακέτο» με πολύ καλές επιδόσεις και άνοδο στα νεανικά κοινά, την ώρα που άλλες εκπομπές έχουν πολύ μεγαλύτερη μείωση» τονίζει η Βίκυ Χατζηβασιλείου στο TV Ζάπινγκ Και προσθέτει: «Δεδομένης της εποχής είμαι ανοιχτή στο να γίνουν κάποια πράγματα. Η μόνη επίπτωση που υπήρχε στην εκπομπή ήταν στη δική μου τσέπη. Το κανάλι δεν μας έκοψε πράγματα που ήταν ζωτικής σημασίας. Για την εκπομπή όπως πχ τα εισιτήρια για μακρινά ταξίδια στο εξωτερικό».
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr




10athlitiko slide

Ο ΟΦΗ ήταν ο μεγάλος κερδισμένος στο πρώτο «πιάτο» της 27ης αγωνιστικής της Super League. Οι Κρητικοί επικράτησαν 2-1 στο «ΒΑΚ» του ΠΑΣ Γιάννινα και ουσιαστικά εξασφάλισαν την παραμονή τους στη «μεγάλη» κατηγορία. Αντίθετα, Άρης και Πανθρακικός έμειναν στο 0-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και ένας από τους δυο θα… συνοδεύσει την Κέρκυρα στη Β' Εθνική.

ΟΦΗ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 2-1
Σε αντίθεση με ότι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα, ο ΟΦΗ δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να φτάσει στη νίκη επί του ΠΑΣ, στο ντέρμπι «μίσους». Οι Κρητικοί, μετά από ένα ανούσιο πρώτο δεκάλεπτο, πήραν τα ηνία του αγώνα, απείλησαν την εστία του Φεγκρούς και κατάφεραν να σκοράρουν από νωρίς. «Δράστης» ήταν στο 17' ο Παπάζογλου, ο οποίος πήρε την μπάλα στο ύψος της περιοχής και με δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μαροκινό γκολκίπερ και έγραψε το 1-0.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με αυτό το σκορ και στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, αλλά δεν είχαν ουσία. Από το 55' και έπειτα οι γηπεδούχοι ανέβασαν ξανά στροφές, είχαν δοκάρι στο 59' σε σουτ του Λαμπρόπουλου, ενώ στο 65' σφράγισαν τη νίκη τους. Ο Κουτσιανικούλης πήρε την μπάλα και βγήκε μόνος του στην αντεπίθεση και με διαγώνιο σουτ έκανε το 2-0. Το μόνο που κατάφεραν οι Ηπειρώτες ήταν να μειώσουν στο 85' με τον Γιάκο, αλλά δεν είχαν άλλη ευκαιρία και το 2-1 έμεινε ως το τέλος.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr



14PAOK slide

Στο μικρό χρονικό διάστημα που βρίσκεται στην κεφαλή του ΠΑΟΚ, ο Ιβάν Σαββίδης έχει δείξει ότι είναι ένας άνθρωπος που αυτό που θέλει θα το περάσει, χωρίς να υπολογίζει πολύ τις αντιδράσεις του κόσμου. Το ζήτημα με τον Πάμπλο Γκαρσία, άλλωστε, επιβεβαίωσε του λόγου το αληθές.

Παρ' όλα αυτά, δεν παύει ταυτόχρονα να έχει μεγάλη οξυδέρκεια που του επιτρέπει να προλαβαίνει κάποιες καταστάσεις, αλλά και την προσωπικότητα να κατευνάζει τα πλήθη. Τι εννοούμε; Ο μεγαλομέτοχος των «ασπρόμαυρων» μπορεί να πήγε κόντρα στην επιθυμία της μεγαλύτερης μερίδας του κόσμου όταν αποφάσιζε να αποδεσμεύσει τον Γκαρσία, ωστόσο λίγο μετά φρόντισε να καλέσει τον κόσμο στον κοινό αγώνα κατά του «κατεστημένου» του Ολυμπιακού. Ξέρει ότι με αυτόν τον τρόπο και με την αναφορά του ονόματος του μεγαλύτερου αντιπάλου του ΠΑΟΚτσή εκτός πόλης, θα καταφέρει να συσπειρώσει τους οργανωμένους και να τους έχει στο πλευρό του.

Δεν είναι τυχαίο ότι στη Θεσσαλονίκη συζητιέται έντονα τον τελευταίο καιρό μία επικείμενη συνάντηση του Ι. Σαββίδη με εκπροσώπους των οργανωμένων. Μάλιστα, καθ' όλη τη διάρκεια της φετινής περιόδου, έχουν γίνει αρκετές επαφές του κόσμου του ΠΑΟΚ με ιθύνοντες της ΠΑΕ (ακόμα και με τον Τσιστιακόφ), ποτέ όμως με τον μεγαλομέτοχο. Το θέμα έχει πέσει στο τραπέζι και οι δύο πλευρές εμφανίζονται θετικές. Εκεί θα συζητηθούν όλες οι διαφωνίες που είναι δεδομένο πως υφίστανται και υπάρχει η καλή πρόθεση να λυθούν. Το σίγουρο είναι ότι ο ομογενής επιχειρηματίας έχει τον τρόπο του να πείσει για την ορθότητα των αποφάσεών του, αλλά και για εκείνη των μελλοντικών του σχεδίων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση των οργανωμένων στις εξηγήσεις του Ιβάν του «τρομερού» για το θέμα του Πάμπλο Γκαρσία και για άλλα φλέγοντα ζητήματα.

Ένα τέτοιο είναι και αυτό του Γιώργου Δώνη. Μετά τα τελευταία γεγονότα, ο Έλληνας τεχνικός έχει καταλάβει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου. Ο κ. Σαββίδης, αν και φαίνεται να τον στηρίζει στις δηλώσεις του, δεν έχει τελειώσει οριστικά το θέμα, κρατώντας μία απόσταση. Ακόμα και να θεωρεί ότι 43χρονος προπονητής δεν είναι ικανός για να φέρει σε πέρας το αγωνιστικό πλάνο που έχει θέσει, γνωρίζει ότι η χρονική στιγμή για να τον απομακρύνει –από 'δώ κι εμπρός κρίνονται όλοι οι στόχοι– δεν είναι η κατάλληλη. Άλλωστε, πρέπει να του δοθεί η ευκαιρία να αποδείξει στα δύσκολα αν μπορεί να προσφέρει στα μελλοντικά μεγαλεπήβολα σχέδια του μεγαλομετόχου τους συλλόγου.

Πάνω σε αυτό το πλαίσιο κινείται και η αναπροσαρμογή της συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών, η οποία προβλέπει υψηλά μπόνους επίτευξής στόχων (κατάκτηση Κυπέλλου και έξοδος στα προκριματικά του Champions League), αλλά και αρκετά χαμηλή αποζημίωση (της τάξεως του 35-40% των αποδοχών του για τον επόμενο χρόνο) σε περίπτωση που το αφεντικό του ΠΑΟΚ αποφασίσει να απομακρύνει τον Γ. Δώνη από τον πάγκο της ομάδας.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

«Η Γερμανία κοιτά αποκλειστικά το συμφέρον της»
01Βαρυσήμαντη παρέμβαση από τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο, ο οποίος αναφερόμενος στη στάση της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα όσο και συνολικότερα στις ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, εξαπέλυσε κεραυνούς.
Κάντε κλικ εδώ και διαβάστε περισσότερα στο iapopsi.gr



«Δεν μπορεί να είναι φετίχ το νόμισμα»
02«Ούτε το ευρώ, ούτε η δραχμή μπορεί να είναι φετίχ. Εμείς αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των κυρίαρχων νεοφιλελεύθερων πολιτικών λιτότητας και την υιοθέτηση πολιτικών ανάπτυξης που θα προστατεύουν την εργασία και θα προωθούν την κοινωνική δικαιοσύνη.
Κάντε κλικ εδώ και διαβάστε περισσότερα στο iapopsi.gr



«Στόχος τους να φτάσει στα 150 ευρώ το μήνα ο μισθός»
03«Η κυβέρνηση σφαγιάζει εκ νέου τον κατώτερο μισθό καταργώντας το επίδομα γάμου και προωθώντας σταδιακά τη μείωση του στα 150 ευρώ», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης.
Κάντε κλικ εδώ και διαβάστε περισσότερα στο iapopsi.gr
«Ναι στην Ανάπτυξη, όχι στις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες»
04Υπέρ των επενδύσεων και της ανάπτυξης, χωρίς όμως Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, τάχθηκε ο Πάνος Καμμένος κατά την επίσκεψή του στην Αλεξανδρούπολη, εν όψει του Προσυνεδρίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων που θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Κομοτηνή.
Κάντε κλικ εδώ και διαβάστε περισσότερα στο iapopsi.gr



Επαναφορά της θανατικής ποινής (ξανά)ζητά η Χρυσή Αυγή
05Την επαναφορά της θανατικής ποινής ζητά ανακοίνωση της, η Χρυσή Αυγή, παίρνοντας ως αφορμή την εκτέλεση της 25χρονης από κακοποιούς στην Κόρινθο. Σε δελτίο τύπου του κόμματος αναφέρονται τα εξής:
«Οι αλλοδαποί δολοφόνοι έχουν μετατρέψει...
Κάντε κλικ εδώ και διαβάστε περισσότερα στο iapopsi.gr


«Κούρεμα» 37,5% και «πάγωμα» άλλου 22,5%
06Σοκ προκαλεί το διάταγμα που αφορά την εξυγίανση των κυπριακών τραπεζών, με βάση το οποίο καθορίζεται το ύψος του «κουρέματος» της Τράπεζας Κύπρου. Αυτό, στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ, θα ανέλθει σε πρώτη φάση στο 37,5%.
Κάντε κλικ εδώ και διαβάστε περισσότερα στο iapopsi.gr

Συγκινητικό το «τελευταίο αντίο» στον Αθανάσιο Νάκο
07Εκατοντάδες κόσμος συνέρευσε το μεσημέρι στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, στον Βόλο, προκειμένου να πει το «τελευταίο αντίο» στον Αθανάσιο Νάκο. Η κηδεία του βολιώτη πολιτικού έγινε με τιμές εν ενεργεία υπουργού και σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης.
Κάντε κλικ εδώ και διαβάστε περισσότερα στο iapopsi.gr

Τέλος και το επίδομα γάμου
08Προαιρετική γίνεται από τη Δευτέρα η καταβολή επιδόματος γάμου από τους εργοδότες, κάτι που αυτόματα θα επιφέρει μείωση στους κατώτατους μισθούς των έγγαμων κατά 10%. Μάλιστα, από το μέτρο πλήττονται άμεσα τόσο αυτοί που αμείβονται με την Εθνική Συλλογική Σύμβαση...
Κάντε κλικ εδώ και διαβάστε περισσότερα στο iapopsi.gr



Με Κορδέρο στη Λιβαδειά η ΑΕΚ
09Ευχάριστα ήταν τα νέα στην τελευταία προπόνηση της ΑΕΚ, πριν το κρίσιμο ματς με τον Λεβαδειακό. Ο Έβαλντ Λίνεν είδε τους Τάσο Τσουμάγκα και Μιγκέλ Κορδέρο να προπονούνται κανονικά και να τίθενται στη διάθεσή του για την αναμέτρηση με τους Βοιωτούς, στην οποία η Ένωση...
Κάντε κλικ εδώ και διαβάστε περισσότερα στο iapopsi.gr



Πάτησε στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Καντονά
10Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά αστέρια παγκοσμίως, ο οποίος βρέθηκε αυτές τις ημέρες στην χώρα μας και επισκέφτηκε το πρωί του Σαββάτου το «Γ. Καραϊσκάκης» όπου και περιηγήθηκε σε όλους τους χώρους του γηπέδου.
Κάντε κλικ εδώ και διαβάστε περισσότερα στο iapopsi.gr


Δεν το κουνάει από το Μόναχο ο Ρόμπεν
11Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να φύγει από το Μόναχο και την Μπάγερν ο Αριεν Ρόμπεν, ο οποίος με δηλώσεις του διέψευσε τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να βρίσκεται σε συζητήσεις με την Ιντερ Μιλάνου και την Γαλατασαράι.
Κάντε κλικ εδώ και διαβάστε περισσότερα στο iapopsi.gr



Προσωρινή διακοπή λόγω… βόμβας!
12Την ομαλή εξέλιξη του τοπικού ντέρμπι στο μπάσκετ ΟΦΗ-Ηράκλειο διατάραξε το τηλεφώνημα ενός ανώνυμου, ο οποίος ανέφερε πως στο γήπεδο υπήρχε βόμβα. Αυτό ανάγκασε τους διαιτητές να διακόψουν το παιχνίδι τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
Κάντε κλικ εδώ και διαβάστε περισσότερα στο iapopsi.gr



Το οργισμένο ξέσπασμα της Βούλας Παπαχρήστου
13Μία οργισμένη απάντηση έδωσε μέσα από την σελίδα της στο facebook, η αθλήτρια του στίβου Βούλα Παπαχρήστου. «Δεν με έχει κουράσει, γιατί αντιλαμβάνομαι πώς παίζεται το παιχνίδι. Δεν το κάνουν οι δημοσιογράφοι για να με φέρουν σε δύσκολη θέση ή με αντιπαθούνε...
Κάντε κλικ εδώ και διαβάστε περισσότερα στο iapopsi.gr


Δεν παραιτείται ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο
14Τέλος στις φήμες που τον ήθελαν να αποχωρεί από την Προεδρία της Ιταλικής Δημοκρατίας έβαλε ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ο οποίος θα συνεχίσει να ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του μέχρι τη λήξη της θητείας του, στις 15 Απριλίου.
Κάντε κλικ εδώ και διαβάστε περισσότερα στο iapopsi.gr


Καλύτερα στην υγεία του ο Νέλσον Μαντέλα
15Χωρίς δυσκολία αναπνέει πλέον ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα, καθώς ανταποκρίνεται στη φαρμακευτική αγωγή που του χορηγείται ύστερα από την τρίτη μέρα νοσηλείας του εξαιτίας λοίμωξης του αναπνευστικού.
Κάντε κλικ εδώ και διαβάστε περισσότερα στο iapopsi.gr



Ενας σύριος μαχητής, ετών... οχτώ
16Φαντάζει απίστευτο για εμάς του ευρωπαίους(sic),αλλά ο Αχμέντ είναι σε θέση να κρατά σωστά ένα όπλο. Τι κι αν είναι μόλις 8 ετών, είναι ένας από τους μαχητές στον πολύνεκρο εμφύλιο πόλεμο της Συρίας. Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη από τον Sebastiano Tomada στην περιοχή Salaheddin...
Κάντε κλικ εδώ και διαβάστε περισσότερα στο iapopsi.gr


Περιμένει κι άλλη λίστα με ονόματα ο εισαγγελέας Κληρίδης
17Νέα λίστα με ονόματα και διαγραφές χρεών περιμένει ο γενικός εισαγγελέας της Κύπρου, Πέτρος Κληρίδης, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κληθούν και εμπλεκόμενοι από την Ελλάδα. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ o κ. Κληρίδης σημείωσε ότι «μού δόθηκε η λίστα, η οποία κατά περίεργο τρόπο...
Κάντε κλικ εδώ και διαβάστε περισσότερα στο iapopsi.gr



«Η Κύπρος είναι και θα παραμείνει μία ειδική περίπτωση»
18Συνέντευξη στην εφημερίδα «Bild» παραχώρησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζοντας πως οι λογαριασμοί καταθέσεων ταμιευτηρίου στην ευρωζώνη είναι ασφαλείς, επισημαίνοντας ότι η Κύπρος ήταν μια «ειδική περίπτωση» και όχι ένα πρότυπο για μελλοντικές διασώσεις.
Κάντε κλικ εδώ και διαβάστε περισσότερα στο iapopsi.gr


PAME STOIXHMA_slide
Το έργο της Λιλ για την έξοδο στην Ευρώπη είναι αρκετά δύσκολο. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή οι «λιλουά» είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Γαλλίας και δείχνει διάθεση να παλέψει ως το τέλος για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Για να διατηρήσει τις ελπίδες της πρέπει να περάσει από την αρκετά δυνατή έδρα της Μπρεστ, η οποία θέλει εναγωνίως βαθμούς για να εξασφαλίσει την παραμονή της. Είναι ένα από τα δυνατά παιχνίδια στο κουπόνι του ΠΑΜΕ Στοίχημα της Κυριακής και αξίζει να ασχοληθούμε με αυτό, ενώ θα κινηθούμε και με επιλογές από την Premier League Αγγλίας και Primera Division Ισπανίας.


289. ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ - ΟΣΑΣΟΥΝΑ

ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ: Η ομάδα των γνωστών μας Όσκαρ (Ολυμπιακός) και Μανούτσο Γκονσάλβες (Παναθηναϊκός) είχε ως στόχο την παραμονή και έχει καταφέρει να την εξασφαλίσει από νωρίς. Χωρίς άγχος θα συνεχίσει στο πρωτάθλημα, εφόσον απέχει αρκετά και από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά και από εκείνη που οδηγεί στην Ευρώπη. Το μόνο που επιθυμεί είναι να κλείσει καλά τη σεζόν, παίρνοντας κάποιες νίκες ειδικά εντός έδρας για να ικανοποιήσει τους οπαδούς της. Άλλωστε στο «Χοσέ Ζορίγια» (το γήπεδό της) έχει είναι αήττητη στα 10 από τα 14 ματς που έχει δώσει. Τραυματίες οι Βίκτορ Πέρεζ (βασικός κεντρικός χαφ της ομάδας, με 17 συμμετοχές και 3 γκολ) και Λάρσον (αναπληρωματικός επιθετικός).

ΟΣΑΣΟΥΝΑ: Καίγονται για βαθμούς οι φιλοξενούμενοι και έχουν την ευκαιρία να καταφέρουν να τους πάρουν κόντρα στην αδιάφορη Βαγιαδολίδ. Η Οσασούνα βρίσκεται στην 15η θέση, 4 πόντους μακριά από τις ομάδες που την επόμενη σεζόν θα αγωνίζονται στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία. Εκτός έδρας δεν τα πάνε καθόλου καλά, με 8 ήττες σε 13 ματς και μόλις 2 νίκες. Είναι από τις πιο σφικτές ομάδες της La Liga, αλλά και με μεγάλο επιθετικό πρόβλημα. Απών, λόγω προβλήματος τραυματισμού ο δεξιός μέσος Σίσι που έχει παίξει σε 11 ματς και ο βασικός κεντρικός χαφ Λο (18 ματς). Στην ομάδα αγωνίζεται ο γνωστός μας από τη θητεία του στον Λεβαδειακό, Κίκε Σόλα, ο οποίος μάλιστα είναι από τους καλύτερους παίκτες φέτος, έχοντας σκοράρει 7 τέρματα και δίνοντας 2 ασίστ σε 23 συμμετοχές στο ισπανικό πρωτάθλημα.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Δεν θα διακινδυνέψουμε με κάποιο σημείο για τον νικητή της αναμέτρησης. Θα ποντάρουμε στα 2-3 γκολ που δίνουν απόδοση 1,70, αφού η Οσασούνα είναι μία ομάδα που δεν αφήνει το σκορ να ξεφύγει είτε από τη μία πλευρά είτε από την άλλη.


301. AΣΤΟΝ ΒΙΛΑ - ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Τα προηγούμενα χρόνια ήταν από τις πιο σταθερές ομάδες της Premier League, ωστόσο τα τελευταία 1-2 δίνει μάχη για να κρατηθεί σε αυτήν. Το θετικό είναι ότι τα καταφέρνει. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται ακριβώς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, μόλις 3 βαθμούς μακριά από τους… μπελάδες. Πέρα από ένα καλό διάστημα που είχε τον Δεκέμβρη με μερικά συνεχόμενα αήττητα αποτελέσματα (μέχρι να έρθει η «οχτάρα» από την Τσέλσι και πάρει την κάτω βόλτα), η Βίλα δεν είναι ομάδα που παίρνει εύκολα αποτελέσματα. Στο μας του πρώτου γύρου πάντως είχε κερδίσει μέσα στο Άνφιλντ με 3-1 (στο καλό της διάστημα που λέγαμε). Οι βασικότατοι Κλαρκ και Χόλμαν είναι αμφίβολοι για την αναμέτρηση, ενώ σίγουρα εκτός είναι οι «ρεζέρβες» Άλμπριτον και Χερντ.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Αν θέλει να βγει Ευρώπη, πρέπει να το δείξει τώρα. Αυτά τα ματς είναι «must win» για να εκπληρωθεί ο στόχος. Οι «κόκκινοι» απέχουν 5 βαθμούς από την 5η προνομιούχο θέση που οδηγεί στο Europa League (η έκτη θέση δεν δίνει εισιτήριο, αφού η Σουόνσι θα συμμετάσχει στη διοργάνωση, λόγω της κατάκτησης του League Cup) και για να τα καταφέρουν στο τέλος πρέπει να παίρνουν τέτοια «διπλά». Ο Σουάρεζ είναι σε δαιμονιώδη φόρμα φέτος, όντας ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας με 22 γκολ. Ο Μπρένταν Ρότζερς έχει καταφέρει να εμφυσήσει σε μεγάλο βαθμό τη φιλοσοφία του στην ομάδα η οποία παίζει αρκετά καλό ποδόσφαιρο. Η ήττα στο προηγούμενο εκτός έδρας ματς απέναντι στη Σαουθάμπτον θα δείξει το δρόμο στους ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ που καλούνται να μην ξανακάνουν τα ίδια λάθη. Σοβαρή η απουσία του βασικού Άλεν, όχι τόσο των αναπληρωματικών Κέλυ και Μπορίνι.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Αν και η Βίλα καίγεται για βαθμούς για να μην μπλέξει σε περιπέτειες που έχουν να κάνουν με την παραμονή της, θα πάμε με το κίνητρο της Ευρώπης και την πιο ποιοτική ομάδα. Διπλό του 1,70.


314. ΜΠΡΕΣΤ - ΛΙΛ

ΜΠΡΕΣΤ: Τέταρτη από το τέλος στη Ligue 1 η γαλλική ομάδα που κινδυνεύει άμεσα, αφού ο ένας βαθμός που απέχει από τη ζώνη του υποβιβασμού δεν της προσφέρει καμία απολύτως ασφάλεια. Η εντός έδρας συγκομιδή της δεν είναι και η καλύτερη. Σε σύνολο 14 αναμετρήσεων έχει μόλις 5 νίκες, έχοντας παράλληλα γνωρίσει την ήττα σε 6 ματς. Επιπλέον, νοσοκομείο θυμίζει η Μπρεστ που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα τραυματισμών. Ειδικά στη θέση των κεντρικών αμυντικών έχει ξεμείνει από λύσεις. Τρεις παίκτες που μοιράζονται τα παιχνίδια στα σέντερ μπακ θα απουσιάσουν. Ο λόγος για τους Κανταρί, Μπαΐς και Μαρτιάλ. Επίσης απόντες θα είναι και οι κεντρικοί χαφ Ντερνί (βασικός με 22 ματς φέτος στο πρωτάθλημα), Καλέ και Κούλμα (5 συμμετοχές αμφότεροι).

ΛΙΛ: Πρόκειται για την πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ligue 1 αυτή τη στιγμή, αφού στα τελευταία 6 ματς μετράει 5 νίκες και μία ήττα (αυτή από την Εβιάν εντός έδρας την προηγούμενη αγωνιστική). Οι παίκτες του Γκαρσιά θέλουν να επανέλθουν στις νίκες, ούτως ώστε να μείνουν σε ευρωπαϊκή τροχιά, εν όψει της νέας σεζόν. Το πρόγραμμα τους δίνει αυτήν τη δυνατότητα, μιας και η Μπρεστ μόνο φόβητρο δεν αποτελεί. Εκτός έδρας δεν τα πάει τόσο καλά στο πρωτάθλημα, ωστόσο προέρχεται από 3 συνεχόμενα «διπλά», το ένα μάλιστα επί της πάντα δυνατής Λυών. Απουσίες οι τραυματίες Μαβουμπά (αμυντικό χαφ με 15 συμμετοχές στο πρωτάθλημα) και Μέντες (δεξί εξτρέμ, 9 συμμετοχές).

ΠΡΟΤΑΣΗ: Η Μπρεστ έχει πολλά αγωνιστικά προβλήματα με αρκετές απουσίες, ενώ η Λιλ θέλει να ρεφάρει την ήττα της την προηγούμενη αγωνιστική. Καλύτεροι οι φιλοξενούμενοι, αξίζει το 1,70 που δίνει στο «διπλό» ο ΟΠΑΠ.


325. ΕΣΠΑΝΙΟΛ - ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ

ΕΣΠΑΝΙΟΛ: Από εκεί που ήταν ένα εκ των φαβορί για υποβιβασμό, έχει καταφέρει να ξεφύγει 9 βαθμούς μακριά από την επικίνδυνη ζώνη, με κάποια συνεχόμενα καλά αποτελέσματα. Αυτό είναι κάτι που αναμφισβήτητα έχει αφαιρέσει το στοιχείο του άγχους από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας της Βαρκελώνης, η οποία βαδίζει πλέον σε πιο σίγουρα μονοπάτια. Το Πρατ αποτελεί μία δυνατή έδρα και οι αριθμοί το αποδεικνύουν. Η Εσπανιόλ έχει καταφέρει σε 14 εντός έδρας παιχνίδια της φέτος να μην έχει χάσει στα 10 από αυτά. Ο Γουακάσο είναι τιμωρημένος και δε θα αγωνιστεί κόντρα στη Σοσιεδάδ, αποτελώντας «πονοκέφαλο» για τον Αγκίρε που χάνει αρκετά τρεξίματα στο χώρο του κέντρου. Επιπλέον, αμφίβολος είναι ο πολύπειρος Καπντεβίλα. Ο Ισπανός αριστερός μπακ έχει πάρει από την αρχή της περιόδου φανέλα βασικού… σπίτι του και ενδεχόμενη απουσία του θα είναι πρόβλημα για τους γηπεδούχους.

ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ: Οπωσδήποτε η ευχάριστη έκπληξη της φετινής La Liga. Το συγκρότημα του Μοντανιέρ, αν τελείωνε τώρα το πρωτάθλημα, θα πανηγύριζε τη συμμετοχή της στα προκριματικά του Champions League της επόμενης περιόδου, αφού βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 47 βαθμούς. Στο Σοσιεδάδ δεν ήταν δυσαρεστημένοι ακόμα κι αν έπεφταν από την πρώτη τετράδα και τελικά εξασφάλιζαν την παρουσία τους στο Europa League, ωστόσο πλέον η όρεξη έχει ανοίξει για το κάτι παραπάνω. Εκτός έδρας έχει 5 νίκες, ισάριθμες ήττες και 3 ισοπαλίες, εμφανίζοντας ισορροπημένους αριθμούς και δείχνοντας ότι είναι μία ομάδα με αρχές στο παιχνίδι της. Μην ξεχνάμε ότι πέραν της Ρεάλ Μαδρίτης είναι η μοναδική ομάδα που έχει κερδίσει την Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα. Ένας από τους καλύτερους της παίκτες, ο Τσόρι Κάστρο (χαφ που έχει 5 γκολ και 3 ασίστ) θα απουσιάσει, αλλά οι Βέλα και Γκριεζμάν είναι ικανοί να αναπληρώσουν επάξια το κενό που αφήνει ο Ουρουγουανός.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Δυνατή έδρα αυτή της Εσπανιόλ, καλή ομάδα η Σοσιεδάδ. Ακόμα και στις απουσίες τα πράγματα είναι μοιρασμένα, οπότε πάμε με το Χ που δίνει 3,25.



koup-kiriakis

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε ολόκληρο το κουπόνι ποδοσφαίρου της Κυριακής 31/3


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.