19 Απρ 2013

Η καθημερινή Άποψη 18-4-13


NEWSLETTER 18 04 no1
NEWSLETTER 18 04 no2
NEWSLETTER 18 04 no3
 
SAMARAS AOZ slide
Στις πρώτες θέσεις της πολιτικής ατζέντας του Αντώνη Σαμαρά έχει μπει η ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ, κάτι που φάνηκε και από τις δηλώσεις στο 12ο συνέδριο του Μηχανισμού Ευρωμεσογειακής Συνεργασίας και Επενδύσεων. Ο πρωθυπουργός, με την ομιλία του, έστειλε μήνυμα προς τους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι μπορούν και πρέπει να συμβάλουν στη διαδικασία για την ανακήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, τόσο για την Ελλάδα όσο και για άλλες χώρες της Μεσογείου.

«Είναι μέρος της ευρωπαϊκής μας περιουσίας, που πρέπει να αξιοποιήσουμε, η ανακήρυξη της ΑΟΖ είναι στη δικαιοδοσία των κρατών, αλλά η Ε.Ε. μπορεί να στηρίξει τα κράτη αυτά ώστε να γίνει ταχύτερα και να ολοκληρωθούν όλα με ασφάλεια», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, και προσέθεσε πως «πρέπει να συσπειρωθούμε για κάτι που μας ενώνει, να ανασηκώσουμε το κεφάλι για κάτι που μας δίνει προοπτική», δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο πιο νευραλγικό σημείο της Μεσογείου.

Μάλιστα, για πρώτη φορά, ο πρωθυπουργός μίλησε για το ενδεχόμενο σύζευξης των ΑΟΖ της Ελλάδας, της Κύπρου και της Μάλτας. Για τον Αντώνη Σαμαρά, η Μεσόγειος είναι κάτι παραπάνω από μια θάλασσα, καθώς, όπως είπε, για την Ευρώπη είναι το πιο κρίσιμο θαλάσσιο σύνορό της. «Πρέπει να προφυλαχθεί η Ευρώπη από τους κινδύνους που βρίσκονται στα νότιά της, και από εκεί προέρχονται κύματα μεταναστών, στην απέναντι ακτή βρίσκονται πλουτοπαραγωγικοί πόροι που έχει ανάγκη η Ευρώπη, αλλά και στον ίδιο τον βυθό της Μεσογείου», ήταν η φράση που χρησιμοποίησε, υπενθυμίζοντας πως η ενεργειακή επάρκεια της Ευρώπης μπορεί να κριθεί από τη Μεσόγειο και τόνισε: Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
FOROFYGADES slide

Συναγερμός σήμανε στο υπουργείο Οικονομικών και στο ΣΔΟΕ, μετά τα δημοσιεύματα για off shore εταιρίες με έδρα τις βρετανικές Παρθένες Νήσους. Ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, έδωσε προσωπική εντολή προκειμένου να διεξαχθούν άμεσα επιτόπιοι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Μαυραγάνης, ενημερώνοντας τη Βουλή, όλα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί ήδη μελετώνται από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και βρίσκονται σε στάδιο επεξεργασίας. Ο υφυπουργός Οικονομικών είχε κληθεί να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Αποστόλου, που έσπευσε να επισημάνει ότι έχει καθυστερήσει σημαντικά το αποτέλεσμα του ελέγχου για τις δεκάδες off shore εταιρείας στην Κύμη. Είναι εντυπωσιακή η καταγγελία του βουλευτή ότι, ενώ δεν έχει ακόμη υπάρξει πόρισμα για τις offshore με έδρα την Κύμη, έχουν εντοπιστεί ακόμη 46 offshore με έδρα τα Νέα Στείρα, οι οποίες έχουν στην ιδιοκτησία τους 92 τίτλους δασικών εκτάσεων κοντά στη θάλασσα ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Ο Γιώργος Μαυραγάνης επανέλαβε ότι τόσο για τις offshore στην Κύμη όσο και για τις offshore εταιρείες στο Κρανίδι έχει επιληφθεί το Διαπεριφερειακό Κέντρο Αθηνών. Οι έλεγχοι είναι ακόμη σε εξέλιξη και καλύπτονται στο στάδιο αυτό από το φορολογικό απόρρητο. Πρόκειται περί εταιρειών με ακίνητα, και όπως ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών έχει ζητηθεί άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών οι οποίοι ελέγχονται. Αμέσως μετά το πέρας των ελέγχων το υπουργείο Οικονομικών θα ενημερώσει τη Βουλή με την επιφύλαξη των διατάξεων περί φορολογικού απορρήτου. 
 
AEK slide

Όλα ήταν εναντίον της. Τα όσα έγραψε στην έκθεσή του ο διαιτητής του αγώνα με τον Πανθρακικό Σταύρος Τριτσώνης, αλλά ακόμη και το υπόμνημα της ομάδας της Κομοτηνής. Ωστόσο, μετά την απολογία στην πειθαρχική επιτροπή της Super League, στην ΑΕΚ ελπίζουν σε «ισονομία», «δικαίωση» και μη τιμωρία τους με αφαίρεση τριών βαθμών, κάτι που θα δώσει στην ομάδα το δικαίωμα να ελπίζει σε παραμονή. Η απόφαση επρόκειτο να εκδοθεί το βράδυ της Πέμπτης, αλλά είναι βέβαιο ότι η ιστορία δεν θα τελειώσει εκεί, μιας και αν είναι αρνητική (όπως και αναμένεται) για τους «κιτρινόμαυρους», τότε θα ακολουθήσει έφεση.

Η έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας περιλάμβανε αρνητική «έκπληξη» για την ΑΕΚ, αφού το υπόμνημα που κατέθεσαν από την ΠΑΕ Πανθρακικός ανέφερε πως οι «πράσινοι» ταυτίζονται και υιοθετούν την απόφαση του διαιτητή. Γεγονός που προμήνυε αρνητική εξέλιξη όσον αφορά την έκβαση της υπόθεσης. Και ήταν αντίθετο με τα όσα διέρρεαν ότι περίμεναν στην «Ένωση» από την ομάδα της Κομοτηνής, στη στήριξη της οποίας ήλπιζαν…

Από πλευράς ΑΕΚ στηρίχθηκαν σε δύο δεδομένα. Το πρώτο ήταν το ότι ο διαιτητής της αναμέτρησης Σταύρος Τριτσώνης δεν έκανε σύσκεψη με τους αξιωματούχους του αγώνα για να αποφασίσει τη συνέχισή του ή την οριστική διακοπή του, παρά μόνο με αυτούς που μιλούσε στο τηλέφωνό του. Και το δεύτερο είναι ότι ο διαιτητής αναφέρει στο φύλλο αγώνα πως διέκοψε το ματς λόγω φθορών (σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ, Χάρης Γρηγορίου), κάτι που επισύρει μηδενισμό στο ματς αυτό και πρόστιμο, αλλά όχι αφαίρεση βαθμών. 

MIXELAKHS slide

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, παρενέβη ο βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης. Ο κ. Μιχελάκης, που μιλάει πάντα «έξω από τα δόντια», τόνισε πως «έπρεπε να ήμασταν πιο τολμηροί στο θέμα των ρυθμίσεων για τα δάνεια».

Παράλληλα, εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για την πολιτική που ακολουθείται στην Ευρωζώνη. Συγκεκριμένα, τόνισε πως: «Είναι θετικά τα πρώτα αποτελέσματα από τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Ο ΦΠΑ εστίασης, αλλά και ο ειδικός φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης, είναι θέματα που θα ξαναμπούν στο τραπέζι. Για τη ρύθμιση στα δάνεια, θεωρώ ότι έπρεπε να ήμασταν πιο τολμηροί. Δεν είμαι ευχαριστημένος από την πολιτική στην Ευρωζώνη».

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Μιχελάκης:

«Πιστεύω ότι έπρεπε να είμαστε πιο τολμηροί. Και να πω συγκεκριμένα πράγματα. Είχα πει και είχα κάνει και συγκεκριμένες προτάσεις. Παράδειγμα με αφορμή την έκθεση των δανειστών μας, του ΔΝΤ συγκεκριμένα, που έλεγε ότι έπρεπε να υπάρξουν τολμηρά προγράμματα για τη μείωση του ιδιωτικού χρέους διότι ο πλούτος που έχει αποκτηθεί σε μια χώρα σε περίοδο ευμάρειας, όταν η χώρα αυτή αντιμετωπίζει κρίση, όπως εμείς, γίνεται βαρίδι ουσιαστικά και δεν μπορεί να φύγει προς την ανάπτυξη». 
 
BOSTONH YPOPTOI slide

Δύο άντρες που εμφανίζονται σε εικόνες βίντεο κοντά στην γραμμή του τερματισμού του μαραθωνίου της Βοστόνης θεωρούνται από τους ερευνητές ως «πιθανοί ύποπτοι» για τη διπλή βομβιστική επίθεση που προκάλεσε τον θάνατο τριών ανθρώπων και των τραυματισμό 180, όπως μετέδωσε το CNN, επικαλούμενο αστυνομική πηγή.

Η αστυνομία και το FBI εξετάζουν το οπτικό υλικό σε μια προσπάθεια να αναγνωριστούν οι άντρες αυτοί, τους οποίους οι αρμόδιες αρχές χαρακτηρίζουν ως «μεγάλου ενδιαφέροντος».
Ο ένας εκ των δύο εμφανίζεται να κρατά ένα μαύρο σακίδιο. Αξιωματούχος του FBI είχε δηλώσει νωρίτερα πως οι αρχές πιστεύουν ότι οι βόμβες είχαν τοποθετηθεί σε μαύρα νάιλον σακίδια ή τσάντες.

Η ίδια πηγή διευκρίνισε πως οι δύο άντρες δεν έχουν ακόμα αναγνωριστεί και πως οι φωτογραφίες τους δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα για να μην παρεμποδιστούν οι έρευνες.

Επίσημες πηγές ανακοίνωσαν πως έχουν στη διάθεση τους εικόνες ενός υπόπτου, ο οποίος κρατά σακίδιο και φορά άσπρο καπέλο του μπέιζμπολ. Η αστυνομία της Βοστόνης επιβεβαίωσε την είδηση, αλλά τόνισε πως ο άνθρωπος αυτός δεν έχει αναγνωριστεί και φυσικά δεν έχει συλληφθεί.
 
MALELHS slide

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί τρομοκρατία». Τη θέση αυτή υποστήριξε ο Σταμάτης Μαλέλης μιλώντας προς το μέλη του ΕΣΡ, ως εκπρόσωπος του Star Channel. Ο τηλεοπτικός σταθμός κλήθηκε να παράσχει εξηγήσεις για τη μετάδοση του μονταρισμένου βίντεο με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, στο οποίο εμφανιζόταν να υποστηρίζει την τρομοκρατία.

Ο Σταμάτης Μαλέλης στράφηκε εναντίον του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Σκουρλέτη, ισχυριζόμενος πως με την επιστολή του προς το ΕΣΡ για τους τηλεοπτικούς σταθμούς, «ασκεί τρομοκρατία».

Για την ιστορία, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο περίφημο βίντεο εμφανιζόταν μετά από μοντάζ να υποστηρίζει τρομοκρατικές πράξεις, ενώ είχε προηγηθεί η επίθεση στο Mall. 
 
MHTSOTAKHsS slide

Η Ελλάδα και η Τουρκία μπορεί να αποτελέσουν το παράδειγμα εταίρων στην ΕΕ του 21ου αιώνα, όμοιο με εκείνο της Γερμανίας και της Γαλλίας, λέει ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, εν όψει της ομιλίας που θα κάνει στη λέσχη Bab-I Ali, στην Κωνσταντινούπολη, σε σημαντικό ακροατήριο επιχειρηματιών , δημοσιογράφων διανοουμένων και πολιτικών.

«Πιστεύω πως η Ελλάδα και η Τουρκία, όχι μόνο ως σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ αλλά και ως εταίροι στην ευρωπαϊκή οικογένεια, μπορούν να αποτελέσουν παράδειγμα τον 21ο αιώνα, αντίστοιχο με της Γερμανίας και της Γαλλίας τον 20ό», τονίζει σε συνέντευξη του στο Τουρκικό πρακτορείο ΑΝΑΤΟΛΗ, και προσθέτει: «τα λάθη του παρελθόντος δεν πρέπει -με κανέναν τρόπο- να μας κάνουν εχθρούς».

«Στην πορεία της ιστορίας, άλλες φορές συμφωνούμε και άλλες διαφωνούμε. Πάντοτε, όμως, μπορούμε και πρέπει να συνυπάρχουμε αρκεί να μιλάμε με ειλικρίνεια. Γι' αυτό και η εμπιστοσύνη στις διεθνείς σχέσεις είναι τόσο αναγκαία», επισημαίνει και υπογραμμίζει ότι «η ειλικρίνεια και η αμοιβαία εμπιστοσύνη αποτελούν το θεμέλιο των διεθνών σχέσεων».

Ο πρώην πρωθυπουργός εξηγεί ότι η κυβέρνησή του το 1992, δεν μπόρεσε να υπογράψει το Σύμφωνο Φιλίας και συνεργασίας με την Τουρκία, όπως υπολόγιζε γιατί δεν είχε σημειωθεί αναγκαία πρόοδος στο Κυπριακό.

«Ετοιμαζόμουν να πάω στην Άγκυρα για να υπογράψουμε και ένα σύμφωνο φιλίας και συνεργασίας, με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, που θα αντικατόπτριζε τα συμφωνηθέντα για να αρχίσουμε το διάλογο στα διμερή, τα οποία πιστεύω ότι είναι εφικτό να επιλυθούν αρκεί να υπάρχει και από τις δύο όχθες του Αιγαίου ισχυρή βούληση και αποφασιστικότητα. Δεν πραγματοποιήθηκε τότε, αυτό το ταξίδι, γιατί ζήτησα να υπάρξει πρόοδος και στο Κυπριακό, που δεν επετεύχθη». 
 
ONNED NDslide

Την πλήρη ενεργοποίηση όλων των στελεχών του κόμματος ενόψει του συνεδρίου της Ν.Δ. τον προσεχή Ιούνιο επιθυμεί ο Αντώνης Σαμαράς. Ο γραμματέας Μανώλης Κεφαλογιάννης, ακολουθώντας πιστά τις εντολές της ηγεσίας, αποφάσισε την αξιοποίηση των πρώην προέδρων της ΟΝΝΕΔ.

Πριν από λίγο καιρό είχαν οριστεί σε θέσεις στο κόμμα ο Δημήτρης Μαραβέλιας, ως αναπληρωτής γραμματέας Αυτοδιοίκησης, και ο Γιάννης Οικονόμου, ως αναπληρωτής γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού. Με νέα απόφασή του ο Κεφαλογιάννης έδωσε πόστα και σε άλλους πρώην προέδρους της ΟΝΝΕΔ.
 
 
 
koriosss 18-04-13

Δεν έχει άδικο…

CYXARHS1Να ενταχθούν όλοι και να μην υπάρχει καμία εξαίρεση από τη ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ζήτησε ο βουλευτής της Ν.Δ. Ανδρέας Ψυχάρης, ο οποίος μιλώντας στη Βουλή τάχθηκε, ευθέως, κατά της  εξαίρεσης από τη νέα ρύθμιση των 48 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές όσων έχουν ενταχθεί σε προηγούμενες ρυθμίσεις. Ο Αν. Ψυχάρης  επεσήμανε ότι μπορεί η σχετική κυβερνητική πρωτοβουλία να αποτελεί θετική κίνηση, ωστόσο προκαλεί ταυτόχρονα «μια μεγάλη αδικία». «Εξαιρούνται όσοι έχουν κάνει διακανονισμό, δηλαδή οι συνεπείς που πληρώνουν», τόνισε ο βουλευτής, ενώ πρόσθεσε: «Ελάτε στη θέση του πολίτη που με χίλια ζόρια πληρώνει τα χρέη του και βλέπει να ευνοείται εκείνος που δεν πλήρωνε». Μπορεί να έχω κριτικάρει ουκ ολίγες φορές τον κ. Ψυχάρη, αλλά για να λέμε και του στραβού το δίκιο δεν έχει άδικο ο άνθρωπος; Γνωρίζουν άραγε στη Νίκης πόσοι γονατίζουν κάθε μήνα για να πληρώσουν τη δόση τους στην εφορία, η οποία είναι δυσβάσταχτη;

Δεν γνώριζαν για τον Πέτρο…

TASTOPOULOS2Εκτός κομματικής γραμμής βρέθηκε ο Πέτρος Τατσόπουλος, στη διαμάχη Μουρούτη-«πιτσιρίκου», καθώς συντάχθηκε με τη γραμμή του διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο οποίος την έπεσε στον bloger. «Η τρομοκρατική επίθεση στη Βοστόνη είναι αποτροπιαστική. Όποιος κάνει αυτή την ώρα συμψηφισμούς είναι ηλίθιος. Χέστηκα για το ιδεολογικό του πρόσημο. Είναι ηλίθιος με ανήκεστο βλάβη», έγραψε στο facebook και τα like. Και τα σχόλια πήραν φωτιά και από πολλούς δεξιούς. Εάν δεν γνώριζαν τι εστί Τατσόπουλος, ας μην τον έκαναν βουλευτή εκεί στην Κουμουνδούρου. Όλοι γνωρίζαμε τον εκρηκτικό του χαρακτήρα. Αυτοί πού ζούσαν;

Σε εξέλιξη ο ψυχρός πόλεμος

BENI GAP4Νέα περίοδος ψυχρού πολέμου μεταξύ του πρώην και του νυν αρχηγού του ΠΑΣΟΚ είναι σε πλήρη εξέλιξη, μετά  την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να μην παραστεί στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ. Όλα ξεκίνησαν όταν με οδηγία του Ευάγγελου Βενιζέλου η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά δήλωσε  την έκπληξή της για το γεγονός ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Καμμένου συντάχθηκαν με τη Χρυσή Αυγή στην Προανακριτική, ζητώντας τη βίαιη προσαγωγή Παπανδρέου. Στην ίδια ανακοίνωση όμως δεν υπήρχε ούτε μία νύξη ή απόπειρα υποστήριξης της απόφασης του πρώην πρωθυπουργού να απόσχει από τη διαδικασία της Προανακριτικής. Η ανακοίνωση Βενιζέλου προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια στο στρατόπεδο του Παπανδρέου. Αφού στενοί συνεργάτες του ΓΑΠ θεωρούν πως η κίνηση Βενιζέλου να μη στηρίξει ανοιχτά τον πρώην πρωθυπουργό αποτελεί προάγγελο της στρατηγικής απαγκίστρωσης του «νέου» ΠΑΣΟΚ που επιχειρεί να δημιουργήσει ο νέος πρόεδρός του,  από τα «βαρίδια» του παρελθόντος. Μεγαλύτερο των οποίων θεωρείται ο Γιώργος Παπανδρέου… Όλα λοιπόν δείχνουν πως ξεκινά ένας νέος κύκλος μίζερης εσωκομματικής αντιπαράθεσης στο ΠΑΣΟΚ.

Αλλαγές σε όλα τα μέτωπα

RIZOSPASTHS6Η αλλαγή γενικού γραμματέα στο ΚΚΕ ήταν μόνο η αρχή, μου λένε από τον Περισσό. Η επόμενη αναμένεται στον «Ριζοσπάστη». Η κομματική εφημερίδα του Περισσού εμφανίζεται απομονωμένη από τα κομματικά δρώμενα, «έχασε» στην κυριακάτικη έκδοσή της ότι το Συνέδριο είχε τελειώσει μία ημέρα νωρίτερα έχοντας… αλλάξει γενικό γραμματέα, και την Τρίτη δεν είχε καν φωτογραφία του Δημήτρη Κουτσούμπα στην πρώτη σελίδα. Όλοι, λοιπόν, έχουν καταλάβει πως δεν ήταν τυχαίος ο «αποκλεισμός» του νυν διευθυντή της εφημερίδας, Στέφανου Λουκά, από το νέο Πολιτικό Γραφείο του Περισσού. Εξάλλου, όσοι γνωρίζουν καλά τα κομματικά τεκταινόμενα, ξέρουν ότι είναι περίπου άτυπος κανόνας στο ΚΚΕ να μετέχει στο «Πολίτμπιρο» και ο διευθυντής του «Ριζοσπάστη». Οπότε, αν προσέξει κανείς τη σημειολογία, μπορεί να συμπεράνει το όνομα του επόμενου διευθυντή της εφημερίδας: ο Στέφανος Λουκάς έφυγε από το Πολιτικό Γραφείο, ο Νίκος Σοφιανός μπήκε…

Νιώθει δικαιωμένος

XRYSOXOIDHS7Το ενδεχόμενο συμμετοχής στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση αφήνει εκ νέου ανοιχτό ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δηλώνοντας… δικαιωμένος. «Η θέση που έχω εκφράσει εδώ και έναν χρόνο, ότι πρέπει να συμμετάσχουν μέλη μας στην κυβέρνηση, τώρα δικαιώνεται», είπε, λίγες ώρες μετά την κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, όπου διεφάνησαν και οι σχετικές προθέσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου. Αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι πηγαίνοντας καλά η χώρα θα πάει και το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Χρυσοχοΐδης έθεσε ως το σημαντικότερο σήμερα ζήτημα στη χώρα την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών χωρίς να κρατικοποιηθούν, ενώ δεν δίστασε να προβλέψει πως το 2014 η Ελλάδα θα βγει στις αγορές. Το γεγονός ότι, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση, θα έβγαινε στις αγορές από… πέρσι, δεν το σχολιάζουμε…

Επανεμφάνιση Ραγκούση

RAGKOYSHS8Μπορεί ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης να έχει απομακρυνθεί από την εξουσία και το ΠΑΣΟΚ, ο ίδιος να έχει «εξοστρακιστεί», ψυχικά τουλάχιστον, από την αγαπημένη του Πάρο, πλην όμως δηλώνει παρών. Και ως παρών, «δεν ανέχεται από κανέναν να αμφισβητεί το έργο του», ιδίως δε για ορισμένα, για τα οποία είναι περήφανος. Παρατηρώντας λοιπόν, το μεγαλύτερό του ίσως επίτευγμα, τη Δι@υγεια, να μην τηρείται από κανέναν, ιδίως από τα κόμματα που αρνούνται πεισματικά να αναρτήσουν στο διαδίκτυο τις οικονομικές τους πράξεις, και με τον τρόπο αυτό να απαξιώνεται συνεχώς, αποφάσισε να επέμβει. Δίνει λοιπόν ραντεβού σε φίλους και ενδιαφερόμενους αυτό το Σάββατο, στις 18.30 στο κέντρο της Αθήνας και σε γνωστό βιβλιοπωλείο του Κολωνακίου, για να συζητήσουν όλοι μαζί (μόνο) για τη Δι@υγεια. Τουλάχιστον αυτό λέει η πρόσκληση. Για τα υπόλοιπα, θα μάθουμε από κοντά.
 
BOSNIA ERZEGOBINH slide

Στη σκακιέρα τής τόσο εύθραυστης και ακόμη εύφλεκτης ζώνης των Βαλκανίων, η Ελλάδα δηλώνει με ενεργό τρόπο παρούσα για άλλη μια φορά. Στο γραφείο του προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη γράφτηκε ένα σημαντικό κεφάλαιο της σύγχρονης διπλωματικής ιστορίας. Και αυτό επειδή η ελληνική Βουλή γίνεται ο «πρώτος οικοδεσπότης» που υποδέχεται κοινή αντιπροσωπεία και από τις δύο κοινότητες της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης:

Αυτής με επικεφαλής τον πρόεδρο της Σερβοβοσνιακής Εθνοσυνέλευσης, Ιγκόρ Ραντόισιτς, και τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Βοσνίας  με τον πρόεδρο Φεχίμ Σκάλιτς. Αυτή είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιούν από κοινού επίσημη επίσκεψη στο εξωτερικό οι εκπρόσωποι των δύο διαφορετικών εθνικών/θρησκευτικών κοινοτήτων.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου Ευάγγελος Μεϊμαράκης τόνισε: «Το Ελληνικό Κοινοβούλιο παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις σε όλη την περιοχή και πιστεύουμε ότι πρέπει να συμβιώσουμε με κανόνες καλής γειτονίας, κανόνες συνάδελφωσης, σε περιβάλλον ειρήνης που απαιτείται να έχουμε στην ταραγμένη περιοχή των Βαλκανίων. Γι' αυτό εμείς συμβάλλουμε προς την κατεύθυνση της ευρωατλαντικής προσπάθειας που καταβάλλουν όλα τα κράτη της περιοχής, ώστε να έχουμε την κοινή δομή και υποδομή που απαιτείται για την επίλυση των προβλημάτων και να ζήσουμε με όρους καλής γειτονίας και ειρήνης στην περιοχή».
 
KYBERNHSH ANERGIA slide

Η στροφή στην καθημερινότητα και η ανακούφιση των οικονομικών αδύναμων κοινωνικών ομάδων είναι προτεραιότητα για τον πρωθυπουργό. Αυτό εξάλλου ήταν και το μεγάλο μυστικό, για να πειστεί ο Φώτης Κουβέλης από τον πρωθυπουργό και τον Ευάγγελο Βενιζέλο να βάλει νερό στο κρασί του και Nα ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με την τρόικα.  

Τώρα η κυβέρνηση έχει ένα πολύ δύσκολο έργο. Από τη μία οφείλει να τρέξει για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις, και από την άλλη πρέπει να σταθεί δίπλα στους πολίτες, οι οποίοι βιώνουν ένα δράμα.
Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί προβληματισμός για τις αντοχές της κοινωνίας και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς,  αναγνωρίζει πως πρέπει να γίνουν κινήσεις για να ανακουφιστούν συγκεκριμένες κοινωνικές τάξεις και ήδη ξεδιπλώνονται διάφορες πρωτοβουλίες.

Στο πρωθυπουργικό γραφείο, κυρίαρχη είναι η αίσθηση ότι η κυβέρνηση χρειάζεται κοινωνική υποστήριξη, διότι χωρίς αυτήν δεν μπορεί να έχει διάρκεια η προσπάθεια. Γι' αυτό και έγιναν και θα γίνουν κινήσεις, έστω και μικρές, ώστε να αρχίσει να αλλάζει το κλίμα σε επίπεδο κοινωνίας και να δημιουργηθούν θετικές ειδήσεις.

Είναι ενδεικτικό ότι στο Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων του υπουργείου Οικονομικών που εστάλη στις Βρυξέλλες, προβλέπει ύφεση 4,2% για το 2013 και ανάπτυξη 0,6% το 2014 και 3,7% το 2016, και εκτιμά ότι θα υπάρξει άνοδος των επενδύσεων, αλλά μεγάλες πιέσεις σε ανεργία και ιδιωτική κατανάλωση.

Τα μεγάλα προβλήματα που θα επιχειρήσει να αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη ένταση η κυβέρνηση είναι η φτώχεια και η ανεργία, ενώ μεγάλος εφιάλτης είναι τα λεγόμενα «κόκκινα» δάνεια που εκτοξεύθηκαν στο 24,6% στο τέλος του 2012. Παράλληλα, μεγάλη αγωνία καταγράφεται για την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, σε μια στιγμή που οι κοινωνικές αντοχές εξαντλούνται. 
 
MANOLADA slide

Το γύρο του κόσμου κάνει η ένοπλη επίθεση κατά αλλοδαπών εργατών από επιστάτες σε καλλιέργεια φράουλας στη Μανωλάδα, επειδή απαίτησαν τα δεδουλευμένα έξι μηνών που τους οφείλονταν. Για απάνθρωπη επίθεση, ξένη προς τα ήθη των Ελλήνων, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου, τονίζοντας ότι η αντιμετώπισή της από τις αρμόδιες αρχές θα είναι άμεση και υποδειγματική.

Το περιστατικό, που παραπέμπει σε σκοτεινές εποχές δουλοκτησίας, είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό 29 εργατών, οι οκτώ πιο σοβαρά χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία, τουλάχιστον ένας από τους επιστάτες άνοιξε πυρ αδιακρίτως, κατά των περίπου 200 εργατών, που ζήτησαν τους κόπους τους (σ.σ. τους οφείλονταν χρήματα 6 μηνών). Η Αστυνομία συνέλαβε τον ιδιοκτήτη της καλλιέργειας (57 ετών) και έναν ακόμα 38χρονο άνδρα ο οποίος τον έκρυβε στο σπίτι του. Την ίδια ώρα, αναζητούνται οι τρεις επιστάτες του, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στο περιστατικό.

Στο χώρο του συμβάντος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε κενά και ένα πλήρες φυσίγγιο, πέντε συγκεντρωτήρες φυσιγγίων, 15 σιδερένιοι σωλήνες και δώδεκα αυτοσχέδια ρόπαλα. Ακόμη, στην κατοχή του 57χρονου και σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατέσχεσαν ένα σπρέι πιπεριού και ένα κυνηγετικό όπλο, του οποίου η άδεια κατοχής είχε λήξει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι εργαζόμενοι -κυρίως από το Μπαγκλαντές- συγκεντρώθηκαν στην καλλιέργεια μετά από ραντεβού με τους υπευθύνους, σχετικά με το θέμα των μισθών έξι μηνών που τους οφείλονταν. Ωστόσο όχι μόνο δεν πήραν ευρώ, αλλά οι υπεύθυνοι τους διέταξαν να γυρίσουν στη δουλειά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε αντιπαράθεση και ότι μετανάστες επιτέθηκαν στους επιστάτες με πέτρες και ξύλα ωστόσο αλλοδαποί που μίλησαν στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, διέψευσαν ότι υπήρξε επίθεση. 
 
ONASI slide

Η Αθηνά Ωνάση μεταφέρει άλογα μέσω της Deutsche Lufthansa, αφού πρόκειται να υπογράψει συμβόλαιο για τη μεταφορά δεκάδων αλόγων στη Βραζιλία, για το ιππικό τουρνουά που γίνεται στο Ρίο ντε Τζανέιρο και φέρει το όνομά της. Η μεταφορά υπολογίζεται ότι θα έχει κόστος 1,3 εκατ. δολάρια. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
PAOLA slide

Μεγάλος ντόρος έχει προκληθεί γύρω από τις πλαστικές επεμβάσεις της Πάολα. Οι φήμες τη θέλουν να έχει «πειράξει» πολλά πάνω της, γι' αυτό και η τραγουδίστρια αποφάσισε να βάλει ένα τέλος σε όλα αυτά τα σενάρια. Σε συνέντευξή της στο περιοδικό «ΕΓΩ» η Πάολα εξομολογήθηκε  ότι έχει κάνει μία πλαστική επέμβαση – συγκεκριμένα, προσθετική στήθους: «Η μόνη πλαστική επέμβαση που έκανα είναι στο στήθος μου. Όποιος θέλει το πιστεύει. Όποιος δεν επιθυμεί, δεν το πιστεύει», δήλωσε χαρακτηριστικά. 
 
 
PETRELAIO THERMANSH slide


Τεράστια μείωση στην κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης καταγράφηκε το πεντάμηνο Οκτωβρίου 2012 - Φεβρουαρίου 2013, όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία που υπουργείου Οικονομικών που διαβιβάστηκαν στη Βουλή. Σε αυτά αποτυπώνεται μείωση σε ποσοστό 68,7%. Τα στοιχεία τηρούνται στη βάση δεδομένων της Διεύθυνσης Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων και ΕΦΚ και αποτυπώνουν τις αναλώσεις στην περίοδο από Οκτώβριο έως και Φεβρουάριο και για το 2011-2012 και για το 2013-2013. 
 
METALHEADS slide

Ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη σε δείγμα 551 μαθητών κολλεγίου, που χωρίστηκαν σύμφωνα με τις μουσικές προτιμήσεις τους, καθώς οι επιστήμονες εντόπισαν «αξιοσημείωτα υψηλά επίπεδα κατάθλιψης και άγχους στους ανθρώπους που ακούν χέβι μέταλ /χαρντ ροκ μουσική, σε σύγκριση με αυτούς που δεν ακούν καθόλου αυτό το είδος».

Στους συμμετέχοντες ζητήθηκε να περιγράψουν ακριβώς τις προτιμήσεις τους σε διάφορα υπό-είδη της χέβι μέταλ, όπως χαρντ ροκ πανκ, ντεθ μεταλ και θρας μέταλ. Όσοι ακούν κλασικό χέβι μέταλ «τείνουν να παρουσιάζουν σκοτεινές συμπεριφορές και να χρησιμοποιούν έντονους στίχους που εκφράζουν θυμό, κατάθλιψη και ζοφερά συναισθήματα, σε συνδυασμό με ουρλιαχτά και γρυλίσματα».

Οι ερευνητές έκαναν έτσι την υπόθεση πως οι συμμετέχοντες που ακούν χέβι μέταλ θα παρουσιάσουν υψηλότερα επίπεδα κατάθλιψης και άγχους σε σχέση με αυτούς που δεν ακούν καθόλου αυτό το είδος. Όντως, οι αναλύσεις έδειξαν πως τα επίπεδα άγχους και καταθλιπτικής συμπεριφοράς είναι πολύ υψηλά μεταξύ των ακροατών χέβι μέταλ μουσικής, με κάθε υπό-είδος όμως να διαφοροποιείται από τα υπόλοιπα σε σχέση με το άγχος ή την έκρηξη θυμού που προκαλεί. 
 
NTREIFOUS DHMOPRASIA slide

Έγκλειστος σε ένα κελί στην Ιλ ντε Ρε, ο λοχαγός του Γαλλικού στρατού Άλφρεντ Ντρέιφους διατρανώνει την αθωότητά του: «Καταδικάστηκα για το πλέον ατιμωτικό έγκλημα που μπορεί να διαπράξει ένας στρατιωτικός και είμαι αθώος. Προσπέφτω σε σας κύριε Υπουργέ για να ζητήσω, όχι χάρη, ούτε οίκτο, αλλά μόνον δικαιοσύνη».

Είναι η επιστολή που έγραψε ο Αλσατός, εβραϊκής καταγωγής, λοχαγός στις 26 Ιανουαρίου του 1895 -ένα μήνα μετά την καταδίκη του επί εσχάτη προδοσία για κατασκοπεία υπέρ της Γερμανίας - και είχε παραλήπτη τον τότε υπουργό Εσωτερικών. Η επιστολή θα εκτεθεί σε δημοπρασία στις 29 Μαΐου στο Παρίσι, από τον Οίκο Sotheby's.
Με τιμή εκκίνησης 100.000-150.000 ευρώ, το εξαιρετικής ιστορικής σημασίας έγγραφο που προέρχεται από το αρχείο της οικογένειας των Ντρέιφους, περιέχει όλη τη θεματολογία και επιχειρηματολογία του μελλοντικού αγώνα των υπέρμαχων του Ντρέιφους για την δημοκρατία.

Η πολύκροτη «Υπόθεση Ντρέιφους» χαρακτηρίστηκε ως μία από τις μεγαλύτερες δικαστικές πλάνες όλων των εποχών. Το 1896 αποκαλύφθηκαν αδιάσειστα στοιχεία τα οποία υπεδείκνυαν ως ένοχο έναν άλλο αξιωματικό, ωστόσο η ηγεσία των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων τα απέκρυψε και κατασκεύασε πλαστές αποδείξεις που ενοχοποιούσαν τον νεαρό λοχαγό. 


Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
 
Κινεζικό ενδιαφέρον για τα ελληνικά αεροδρόμια
AERODROMIAΤο ενδιαφέρον τους για την επικείμενη ιδιωτικοποίηση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, αλλά και περιφερειακών αεροδρομίων, καθώς και για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων σε cargo και logistics εξέφρασαν οι επικεφαλής του κινέζικου Shenzhen Airport και της Friedmann Pacific Asset Management, σε νέα συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.
  
Τη Δευτέρα «κληρώνει» για ΟΠΑΠ

OOOPAPPΣτην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, που προγραμματίζεται την Δευτέρα, θα γίνει η αποσφράγιση των προσφορών που κατατέθηκαν την Τετάρτη για την εξαγορά του 33% του ΟΠΑΠ. 




«Να υιοθετηθούν οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την ανεργία»
PASOK ANERGIAΣυνάντηση με τον διοικητή του ΟΑΕΔ, Ηλία Κικίλια, είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος αμέσως μετά αναφέρθηκε στην ανάγκη να εφαρμοστεί «το ταχύτερο δυνατό» το πρόγραμμα για την ανάσχεση της ανεργίας που έχει υποβάλει το Κίνημα». 
 
 
Μποϊκοτάζ στις «αιματοβαμμένες φράουλες»
MPOYKOTAZA MANOLADAΜε «όπλο» την οργή, πολύς κόσμος εκφράζει την αγανάκτησή του για το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στην περιοχή της Μανωλάδας, όπου Έλληνες εργοδότες πυροβόλησαν τους αλλοδαπούς εργάτες τους, επειδή ζήτησαν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα. 
 
 
  
Δύο από τρεις γίνονται οι δόσεις για τον ΦΠΑ
DOSEIS FPAΑλλαγές στο σύστημα είσπραξης του ΦΠΑ αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών, καθώς οι τρεις δόσεις θα γίνουν δύο. Συγκεκριμένα, η νέα νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζει η κυβέρνηση προβλέπει ότι ο ΦΠΑ θα καταβάλλεται σε 2 δόσεις αλλά με ελάχιστη προκαταβολή τα 10 ευρώ! 
 
 
 
 
Σε πρώτο πλάνο η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
ANAKEFALAIOPOIHSHΜε αντικείμενο συζήτησης την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
 
 
 
«Εθνικό καθήκον η πάταξη της διαφθοράς»
PAPOYLIAS DIAFTHORAΤις πύλες του Προεδρικού Μεγάρου πέρασε σήμερα ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γιώργος Σούρλας, προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. 
 
 
 
Ζήτημα ημερών οι καταργήσεις οργανισμών του Δημοσίου
MANITAKHSΕντός του Μαΐου -το πιθανότερο μέσα στο πρώτο δεκαήμερο- θα γίνουν οι καταργήσεις των οργανισμών του Δημοσίου, όπως είπε στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτίνας του ΠΑΣΟΚ, Εύης Χριστοφιλοπούλου. 
 
 
Βενιζέλος: «Θα συμβούλευα τον Παπανδρέου να καταθέσει»
BENIZELOS PAPANDREOYΜπορεί να μη μιλάνε τόσο τακτικά όσο παλιότερα, ωστόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, δίνει τις συμβουλές του ακόμα και σε εκείνους που απομακρύνθηκαν από το κόμμα. 
 
 
 
 
Ανοιχτά και τις Κυριακές τα καταστήματα
SKORDAS KATASTHMATAΝομοσχέδιο προκειμένου τα καταστήματα (μικρά και μεγάλα) να είναι ανοιχτά και τις Κυριακές, ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς, όπως δήλωσε στην ΕΡΑ. 
 
 
 
 
Συγχαρητήρια Κεφαλογιάννη στη ΔΑΠ
KEFALOGIANNHS DAP«Δυναμική απάντηση στο λαϊκισμό και την ανευθυνότητα, τα άκρα και τις ακρότητες» χαρακτήρισε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών. 
 
 
 
 
«Οι κρυφοί κερδισμένοι της κρίσης»
KRYFOI KERDISMENOIΚριτική στη γερμανική κυβέρνηση ασκεί με ρεπορτάζ της η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Die Zeit, η οποία παρατηρεί: «Λέγεται ότι η Γερμανία πληρώνει για τους άλλους, ωστόσο, η πραγματικότητα είναι κάπως πιο πολύπλοκη». Αυτό σε άρθρο με τίτλο: «Οι κρυφοί κερδισμένοι της κρίσης».
 
 
 
 
Χειροπέδες σε πρώην στέλεχος της «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή»
AKROPOLISΟ 68χρονος Τσώλης Κανάρης, πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, της... αμαρτωλής «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή», συνελήφθη σήμερα το πρωί για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, ύψους 6.388.681.939,10 ευρώ.
 
 
 
 
Σε στρατόπεδο... συγκέντρωσης όσοι έχουν οικονομικά εγκλήματα
STRATOPEDA SYGKENTROSEISΣε αναζήτηση χώρου -πρώην στρατοπέδου- βρίσκεται το υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να μεταφέρει εκεί τους κρατούμενους για οικονομικά εγκλήματα, όπως ανέφερε στην Βουλή ο υφυπουργός, Κώστας Καραγκούνης. 
 
 

«Να βελτιωθεί η χρήση των κοινοτικών πόρων»
KOINOTHTOI POROI«Η δραστική βελτίωση της αποτελεσματικότητας στη χρήση των ευρωπαϊκών πόρων είναι το κλειδί για τη συνέχιση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης κι αυτό είναι που ζητούν οι λαοί της Ευρώπης και στο βορρά και στο νότο.
 
 
 
 
«Πρέπει να αποτραπεί τυχόν χρεοκοπία της Κύπρου»
SOIMPLEΕντονη είναι η ανησυχία του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για το ενδεχόμενο μετάδοσης της κρίσης και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης, αν δεν αποτραπεί η χρεοκοπία της Κύπρου, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας ενώπιον της Bundestag. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
 
 
 
Κάνε την Ιδέα σου Επιχείρηση με το COSMOTE StartUp!
COSMOTEΈνα πρόγραμμα που θα δώσει σάρκα και οστά σε καινοτόμες ιδέες και θα τις μετατρέψει σε επιχειρηματικές δραστηριότητες, είναι η τέταρτη κατά σειρά ενέργεια που υλοποιεί η COSMOTE στο πλαίσιο του προγράμματος «Ο κόσμος μας, εσύ». Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
 
 
 
Έκανε ευχέλαιο στο γραφείο του
KALANTZHSΜητροπολίτη από το Φανάρι έφερε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Καλαντζής, προκειμένου να αγιάσει το γραφείο του και να κάνει ευχέλαιο σ' αυτό προτού εγκατασταθεί, σύμφωνα με τον «Βηματοδότη». Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
 
 
 
Γκάφα από το CNN
GKAFA CNNΗ συνεχής ροή ειδήσεων από την βομβιστική επίθεση στην Βοστόνη και οι έρευνες που βρισκόντουσαν σε εξέλιξη, οδήγησαν το CNN και το Associated Press σε γκάφα, καθώς βιάστηκαν να μεταδώσουν ότι συνελήφθη ύποπτος για την τρομοκρατική ενέργεια, που σκόρπισε λύπη και πόνο σε χιλιάδες οικογένειες. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
 
  
Moody's: Διατηρεί το ΑΑΑ για τη Γερμανία
MOODYSΤην πιστοληπτική ικανότητα της Γερμανίας διατήρησε στο ΑΑΑ ο οίκος αξιολόγησης Moody's, με την προοπτική να παραμένει πάντως αρνητική. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
 
 
 
 
 
Σοβαρό ατύχημα για την Κάτια Παπανίκα

PAPANIKAΠριν λίγες μέρες, η Κάτια Παπανίκα είχε σοβαρό ατύχημα με αποτέλεσμα να σπάσει το αριστερό πόδι και χέρι της.
 
 
 
 
«ΑΦΥΠΝΙΣΗ»
AFYPNISH«Για να αλλάξεις το πεπρωμένο σου, Ελεάννα, πρέπει να γνωρίσεις και τις δύο πλευρές μαγείας: το φως, μα και το σκοτάδι, κορίτσι μου. 
 
 
 
 
Νέο επεισόδιο στην ΕΡΤ!
STAHΝέο επεισόδιο σημειώθηκε στη ΕΡΤ με πρωταγωνίστρια την Έλλη Στάη! Κατά τη διάρκεια της χθεσινής απογευματινής σύσκεψης του δελτίου η δημοσιογράφος, παρουσία αρκετών στελεχών, αρνήθηκε να διαβάσει το «on» για τη δεξίωση της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Παρασκήνιο». 
 
 
 
 
Κώστας Ευαγγελάτος: Παρουσίασε τις ποιητικές συλλογές του
EYAGGELATOSΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των ποιητικών συλλογών «Η Ελεγεία των Εκβατάνων» και «Εγκάρσια πτήση», εκδόσεις Απόπειρα, του ζωγράφου,περφόρμερ, θεωρητικού της τέχνης και λογοτέχνη Κώστα Ευαγγελάτου. 
 
 
 
 
Επιστρέφουν τα «Φιλαράκια;»

FILARAKIAΜία από τις δημοφιλέστερες τηλεοπτικές σειρές, τα «Φιλαράκια», λέγεται πως ετοιμάζεται να επιστρέψει στις οθόνες μας!




«ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ»
XAMOGELO FEGGARIOYΟ Δημήτρης απολύεται λόγω κρίσης από την επιχείρηση όπου εργαζόταν και, στην προσπάθειά του να επιβιώσει, εγκαταλείπει τα πάντα πίσω του και περιοδεύει στην επαρχία με το ποδήλατό του για να βρει δουλειά. 
 
 
 
 
«Μπουμπούκι» η «Σιδηρά Εγγονή»
SIDHRA EGGONHΗ «Σιδηρά Εγγονή» είναι το προσωνύμιο που της απέδωσε ο βρετανικός Τύπος, καθώς η υπέρλαμπρη 19χρονη Αμάντα, μονάκριβη εγγονή της αποθανούσας Μάργκαρετ Θάτσερ, μαγνήτισε τα βλέμματα όσων παρακολούθησαν την κηδεία της γιαγιάς της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.