20 Απρ 2013

Ας μιλήσουμε επιτέλους! 19-4-13

Posted: 19 Apr 2013 06:18 PM PDT

Η σχεδιασμένη πορεία του κόσμου προς τη "νέα παγκόσμια τάξη" είναι μια καθαρά αγγλοαμερικανική υπόθεση με την ευγενική συνδρομή της Γερμανίας... Καθοριστική καμπή το καλοκαίρι του 2013.

Του Lyuba Lulko 
Pravda
19 Απριλίου 2013
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Θα ήταν αφελές να πιστέψει κανείς ότι η καταστροφή της «υπεράκτιας ζώνης» (offshore) της Κύπρου ήταν ένα «τρομερό λάθος» της ευρωπαϊκής πολιτικής στα πλαίσια ενός ιερού αγώνα εναντίον των υπεράκτιων εταιρειών γενικά ή εναντίον εκείνων στις οποίες η ρωσική ολιγαρχία «ξεπλένει» το μαύρο χρήμα της. 

Η ανάλυση δείχνει πως ό,τι έγινε στην Κύπρο είναι μέρος του σχεδίου για την οικοδόμηση μιας νέας παγκόσμιας τάξης, το απαραίτητο βήμα για την επικείμενη κατάρρευση της πυραμίδας του χρέους των ΗΠΑ. Εμπλέκεται ή όχι η Ρωσία σε αυτή τη διαδικασία;

Η οικονομία των ΗΠΑ είναι εκείνη που καθορίζει την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας, και δεδομένης της οικονομικής και πολιτικής επιρροής της Αμερικής, καθορίζει και την προοπτική της ανάπτυξής της. Στις ΗΠΑ, μόνο το 20% του ΑΕΠ παράγεται μέσω του πρωτογενούς τομέα, ενώ το υπόλοιπο 80% είναι προϊόν οικονομικής κερδοσκοπίας, με βάση το σημερινό νεοφιλελεύθερο μοντέλο ανάπτυξης σχεδόν όλων των χωρών του πλανήτη. Επί σειρά ετών το χρέος των ΗΠΑ αυξάνεται με ποσοστό 10% ετησίως, ενώ το ΑΕΠ κατά – 2%. Ακόμη και αν οι ΗΠΑ είχαν στην διάθεσή τους όλους τους πόρους που δημιουργήθηκαν πρόσφατα στον κόσμο (δηλ. το 4% του παγκόσμιου ΑΕΠ ανά έτος) θα ήταν αδύνατο να αποπληρώσουν το χρέος τους. Η αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη, και θα πρέπει να μιλάμε πλέον για κάτι ακατόρθωτο. 

Οι άνθρωποι της Wall Street το γνωρίζουν καλά αυτό. Σύντομα η πυραμίδα του χρέους θα καταρρεύσει, ή μάλλον θα την «καταρρεύσουν». Τι πρέπει να γίνει ώστε να ξαναχτιστούν οι βάσεις της αποκατάστασης της οικονομικής πυραμίδας εξουσίας; Φυσικά, σε πρώτη φάση, θα πρέπει να συγκεντρωθούν στα χέρια της διεθνούς ελίτ όλοι οι πιθανοί πόροι στην «ζώνη offshore».

Οι εταιρείες οffshore δημιουργούνται ακριβώς για να προσελκύσουν κεφάλαια με χαμηλό ή και μηδενικό φόρο επί των εισοδημάτων από επενδύσεις, και ελάχιστη εποπτεία των νομισματικών συναλλαγών στην αγορά. Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες διεξάγονται σύμφωνα με μια απλοποιημένη διαδικασία, ενώ οι πελάτες και οι επενδυτές προστατεύονται από το τραπεζικό απόρρητο και άλλες παρόμοιες ρυθμίσεις. Το σύστημα αυτό επιτρέπει την προσέλκυση κεφαλαίων δεκαπλάσιων από αυτά που προκύπτουν από το τοπικό παραγωγικό τομέα. Στην Κύπρο, για παράδειγμα, τα κεφάλαια αυτά είναι επτά φορές μεγαλύτερα από το τοπικό ΑΕΠ, ή 126 δισεκατομμύρια ευρώ, και αυτά τα χρήματα θα εισρεύσουν (σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες) όχι στην ευρωπαϊκή «ζώνη offshore» - Γιβραλτάρ, Μαδέρα, Ιρλανδία, Ανδόρα, Λουξεμβούργο, Λιχτενστάιν - αλλά στην βρετανική και αμερικανική «ζώνη offshore: στις Βερμούδες και τα νησιά Κέιμαν, στο νησί Isle of Man, στην πολιτεία Delaware, στις Παρθένες Νήσους, και ούτω καθ' εξής. 


Αν θυμηθούμε τώρα τη δήλωση του Βρετανού πρωθυπουργού David Cameron για μια πιθανή αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, αλλά και τις πληροφορίες σχετικά με τη δημιουργία μια ελεύθερης διατλαντικής οικονομικής ζώνης μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΕ που διέρρευσαν στον Τύπο κατά το τέλος του έτους, τότε γίνεται σαφές ότι όλα τα ανεξήγητα και συγκλονιστικά που βλέπουμε και ακούμε γύρω μας έχουν να κάνουν με ένα σχέδιο αλλαγής της παγκόσμιας τάξης. Οι παλιοί ισχυροί παίκτες θα παραμείνουν, αλλά θα υπάρξουν νέες συμμαχίες, χωρίς περιθώρια για αδύναμους κρίκους, με τη μορφή π.χ. των «περιφερειακών», αδύναμων ευρωπαϊκών οικονομιών.

Το επόμενο βήμα είναι η απομάκρυνση των ευρωπαϊκών και άλλων «υπεράκτιων» εταιρειών από τον «αγωνιστικό χώρο», εντείνοντας το όλο σύστημα της καπιταλιστικής συσσώρευσης και συνδέοντάς το με την αγγλοαμερικανική του βάση. Μέρος αυτών των συσσωρευμένων κεφαλαίων αναγκαστικά θα απαλλοτριωθούν, με πρότυπο σενάριο όλα όσα έγιναν στην Κύπρο, ενώ τα υπόλοιπα θα χρησιμοποιηθούν για την «ανάκτηση». 

Στην παγκόσμια αυτή διαδικασία, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν βρει έναν σύμμαχο στην Ευρώπη: την Γερμανία. Είναι δε προφανές ότι, στην παρούσα φάση, οι τρεις αυτοί βασικοί παίκτες διαπραγματεύονται ενεργά την ανακατανομή των χρηματοοικονομικών ροών. Η Γερμανία, αν κρίνουμε από τα γεγονότα στην Κύπρο, ενεπλάκη ενεργά στη συγκεκριμένη διαδικασία, με αποτέλεσμα η θέση της, αν και αμφιλεγόμενη, να έχει ενισχυθεί, καθώς η χώρα διαθέτει έναν ισχυρό πρωτογενή οικονομικό τομέα. 

Καθοριστικό ρόλο στις διαδικασίες αυτές, που υπαγορεύονται από τον αγγλοαμερικανικό άξονα, παίζει ο σκιώδης Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schäuble, ο οποίος είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από τους χειρισμούς. Ο Schäuble είναι το υπ' αριθμόν 2 από άποψη επιρροής πρόσωπο στην ΕΕ, αν και προσωπικά θα τολμούσαμε να πούμε ότι ίσως να είναι το υπ' αριθμόν 1, αφού δίνει εντολές στον Πρόεδρο της ΕΚΤ Mario Draghi για το τι θα πάει στο τυπογραφείο και τι όχι. Είναι ο μόνος πολιτικός που εξελέγη με το κόμμα του (Χριστιανοδημοκρατικό) στο Γερμανικό Κοινοβούλιο επί δέκα συνεχόμενες θητείες, δηλαδή, έχει σαράντα χρόνια πείρα από την παραμονή του στην εξουσία.

Από μια συνέντευξή του το Νοέμβριο του 2011 στους New York Times προκύπτει ότι οι ενέργειες της Γερμανίας (αλλά και των ΗΠΑ) στην Κύπρο δεν ήταν κάποιο τραγικό λάθος, αλλά ένα καλά επεξεργασμένο σχέδιο

Στην συνέντευξη εκείνη, ο Schäuble μίλησε για «την ανάγκη να προχωρήσουμε προς μια «κεντροποιημένη» Ευρώπη, αφού από μόνη της η Ευρωζώνη δεν επαρκεί για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο». Μίλησε για την ανάγκη να διαμορφωθεί μια πολιτική ένωση, της οποίας ο πρόεδρος θα εκλέγεται απευθείας από τον λαό. Είπε ακόμη ότι στην φάση εκείνη η διαδικασία βρισκόταν σε μια περιορισμένης διάρκειας μεταβατική περίοδο και ότι η νευρικότητα στην αγορά θα έπρεπε να ελεγχθεί, αλλά στα τέλη του 2012 ή τα μέσα του 2013, όλα όσα χρειάζονται για την ενίσχυση και την εμβάθυνση των πολιτικών δομών θα είναι στη θέση τους. Ο υπουργός κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μια τέτοια πολιτική ένωση θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο σε περιόδους κρίσης

Το σχέδιο είναι απλό. Θα επιτευχθεί η δημιουργία ενός «σκληρού» κεντρικού πυρήνα ελέγχου παράλληλα με την εφαρμογή βίαιων μέτρων με την ευκαιρία των αναταραχών στις χρηματοπιστωτικές αγορές. 

 «Στον πυρήνα θα βρίσκονται οι τρεις», είχε πει ο Schäuble, εννοώντας το αμερικανοκρατούμενο ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την ΕΕ. Σήμερα βλέπουμε ότι οι «τρεις» είναι έτοιμοι να υπαγορεύσουν πόσα χρήματα θα αφαιρεθούν αυτόματα από τους λογαριασμούς των καταθετών, προκειμένου να διατηρηθεί ζωντανό το σύστημά τους. 

Αν υπάρξει κάποια αντίσταση, οι Βρυξέλλες θα κλείσουν τις υπηρεσίες που το ίδιο το σύστημα δημιούργησε: τις τραπεζικές υπηρεσίες μέσω διαδικτύου (online banking), τα ATM και τις τράπεζες

Η Γερμανία δεν έχει τίποτα να φοβηθεί στην περίπτωση αυτή, αφού μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στην Κύπρο, οι Ευρωπαίοι θα αρχίσουν να μεταφέρουν τα χρήματά τους σε γερμανικές τράπεζες.

Στο εγγύς μέλλον, είτε η Ευρώπη θα αποφασίσει ότι θα υποκύψει πολιτικά στη Γερμανία, είτε η ΕΕ θα διαλυθεί και μια νέα μονάδα θα σχηματιστεί στη θέση της, εκπροσωπούμενη από τις χώρες-«χορηγούς» του συστήματος, ενώ οι υπόλοιπες χώρες αναγκαστικά θα εξαφανιστούν από το πλαίσιο. Αν κρίνουμε από όσα προδιαγράφονται από τις τελευταίες εξελίξεις, μάλλον ισχύει το δεύτερο.






Στο βίντεο που ακολουθεί, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο 2ο μέρος και την συνέντευξη Χατζημαρκάκη.





Posted: 19 Apr 2013 12:40 PM PDT
Γράφει ο Μαυροζαχαράκης Μανόλης
Κοινωνιολόγος –Πολιτικός Επιστήμονας

Χωρίς περιστροφές

Αυτά που ζήσαμε το τελευταίο διάστημα, ειδικότερα όσον αφορά την Κύπρο αλλά και την σκληρότερη στάση που ακολουθεί η τρόικα απέναντι στην Ελλάδα φαίνονται εκ πρώτης όψεως ως άλλη μια αλλαγή παραδείγματος στην πολιτική της ευρωζώνης.
Εντούτοις εντάσσονται σε μια συγκεκριμένη και συστηματική λογική υπαγμένη στο σύνδρομο ανταγωνιστικότητας από το οποίο διακατέχεται η Γερμανία ειδικότερα μετά την γερμανική ενοποίηση.
Όπως θα επιχειρήσουμε να καταδείξουμε στο παρόν άρθρο, η πολιτική αυτή στα ειδικότερα χαρακτηριστικά της, είχε προδιαγραφεί από την γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel στο πρόσφατο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, κάτι που κατά συνήθη πρακτική αγνοήθηκε τόσο από τα ελληνικά ΜΜΕ όσο και από το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής «προοδευτικής» διανόησης.
Δεν θα αναφερθούμε στα ελληνικά πολιτικά κόμματα τα οποία δεν θεώρησαν ούτε κατά διάνοια απαραίτητο να τοποθετηθούν πάνω στο Νταβός. Κατά τα άλλα τοποθετούν τον εαυτό τους όμως στο ευρωπαϊκό πολιτικό φάσμα και διατείνονται κατ' επίφαση ότι τους ενδιαφέρει η «μεγάλη εικόνα» των παγκόσμιων τεκτονικών μετατοπίσεων.

Στο Νταβός η γερμανίδα καγκελάριος μίλησε χωρίς περιστροφές και υπονοούμενα και παρουσίασε το περίγραμμα μία νέας ατζέντας για την Ευρώπη, με στόχο την ολική αναδιαμόρφωση της αρχιτεκτονικής της.
Η ομιλία της Merkel ήταν τόσο ερειστική που προκάλεσε ακόμα και την δριμεία κριτική του Τζορτζ Σόρος, ο οποίος δήλωσε ότι η Γερμανία αντιμετωπίζει ορισμένους από τους ευρωπαίους εταίρους της ως «τριτοκοσμικές χώρες».
Ο χρηματιστής ανέφερε ότι «το πρόβλημα είναι πως η λιτότητα που θέλει να επιβάλει η Γερμανία θα σπρώξει την Ευρώπη στη θανάσιμη δίνη του αποπληθωρισμού».
Σε πολύ πρόσφατη παρέμβαση του μάλιστα ο χρηματιστής καλεί την Γερμανία να συναινέσει στο ευρωομόλογο ή να αποχωρήσει η ίδια από το ευρώ.
Όπως εξηγεί ο μεγαλοεπενδυτής η Γερμανία βρίσκεται σήμερα σε θέση ηγεμονίας , μια θέση που η ίδια δεν επιδίωξε. Ωε εκ τούτου «δεν είναι πρόθυμη να δεχτεί τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες που έρχονται μαζί με αυτή τη θέση». Βοηθά τόσο ώστε να μην χρεοκοπήσουν οι χώρες και, μόλις υποχωρήσουν οι πιέσεις, επιδιώκει να γίνουν σκληρότεροι οι όροι της βοήθειας.
«Ο κόσμος δεν συνειδητοποιεί ότι εάν συμφωνήσει στα ευρωομόλογα, αυτό θα κόστιζε πολύ λιγότερο από το να κάνει έστω το ελάχιστο για να διατηρήσει το ευρώ. Κάπως έτσι, οι παρερμηνείες εντυπώνονται στην κοινή αντίληψη», είπε ο Soros.

Το ίδιο αίτημα είχε διατυπωθεί το 2011 και από τον νομπελίστα Joseph Stiglitz ο οποίος είχε επισημάνει ότι «εάν η Ευρώπη αποφασίσει ότι ο μόνος τρόπος να προχωρήσει είναι ένα είδος σταθερότητας όπως το Ευρωομόλογο, κάτι που η Γερμανία δεν επιθυμεί, τότε η Γερμανία θα πρέπει να αποχωρήσει».
Κατά τον Stiglitz μάλιστα κάτι παρεμφερές με το ευρωομόλογο ισχύει και τώρα, αφού οι κυβερνήσεις δανείζονται από τις τράπεζες τους και τα ομόλογα αυτά στη συνέχεια αγοράζονται από την ΕΚΤ. «Κατά κάποιον τρόπο τα ευρωομόλογα υπάρχουν ήδη αλλά με ένα μη διαφανή τρόπο και με μεγάλη αβεβαιότητα για το κατά πόσον θα συνεχιστεί το υπάρχον σύστημα». Δεν εκπλήσσει επομένως ότι η Γερμανία επιχειρεί να βάλει συνεχώς φρένο στις χρηματοδοτικές λειτουργίες της ΕΚΤ.

Η λιτότητα δεν ευνοεί, αλλά εμποδίζει την ανάπτυξη

Αγνοώντας αδιάφορα τις επικρίσεις που δέχεται η Γερμανία σε όλη την Ευρώπη η γερμανίδα καγκελάριος δήλωνε εμφατικά σε κάθε ευκαιρία πως «ανάπτυξη και δημοσιονομική προσαρμογή είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος».
Για τα απίστευτα ρεκόρ ανεργίας που καταρρίπτονται το ένα μετά το άλλο, με τις χώρες - του ευρωπαϊκού νότου και την χώρα μας να διεκδικούν την θλιβερή πρωτιά, η Merkel είπε απλά πως «είναι το υψηλό αντίτιμο που συνοδεύει την προσπάθεια κάθε χώρας που θέλει να εξυγιανθεί και να γίνει πιο ανταγωνιστική».
Επιχειρώντας να αντισταθμίσει τα πυρά εναντίον της στρατηγικής της, σημείωσε μάλιστα ότι και στη χώρα της οι άνεργοι κάποια στιγμή είχαν ξεπεράσει τα 5 εκατομμύρια, μέχρι να εφαρμοστούν οι διαρθρωτικές αλλαγές.

Η Ευρώπη κατά την άποψη της πρέπει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία της κρίσης και την δύσκολη κατάσταση των κρατών ώστε να αναδιαμορφώσει εκ βάθρων το ευρωπαϊκό οικοδόμημα ήδη το τρέχον έτος,
Στο πλαίσιο αυτό η Merkel παραδέχτηκε ότι, η κρίση του ευρώ την βολεύει στην προσπάθεια της να υποτάξει όλη την Ευρώπη σε μια ατζέντα λιτότητας.
Όποιος κάνει τον κόπο να διαβάσει την ομιλία της Merkel έστω εκ των υστέρων θα εκπλαγεί βάναυσα ακόμα και εάν συγκαταλέγεται στους σφοδρότερους επικριτές της νεοφιλελεύθερης πολιτικής.
Στο Νταβός η Angela Merkel δεν παρέμεινε στις συνηθισμένες από αυτήν ρήσεις και αναφορές τις οποίες σχεδόν πάντα χρησιμοποιεί σε μεγάλες ομιλίες αλλά παρουσίασε νέα δομικά στοιχεία και νεολογισμούς.

Παρά το γεγονός ότι η ομιλία της - όπως πάντα – περιείχε ιδιαίτερα στοιχεία γλωσσικής χειραγώγησης και ευφημισμού, για πρώτη φορά ίσως η καγκελάριος είπε κάτι πολύ συγκεκριμένο στην οριοθέτηση της ευρωπαϊκής ατζέντας της.
Η Merkel διατύπωσε το κύριο αίτημά της ως εξής:
«Θέλουμε στην Ευρώπη - και, σε αυτό συμφωνούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση - να εξελίξουμε περαιτέρω την οικονομική και νομισματική ένωση σε μια ένωση σταθερότητας. Αυτό αποτελεί το αντίθετο από μια βραχυπρόθεσμη επείγουσα χειρουργική επέμβαση. Πρόκειται πολύ περισσότερο για το στρώσιμο ενός μόνιμου μονοπατιού του οποίου οι μπάρες προσανατολισμού περιέχουν αφενός διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα, και αφετέρου την δημοσιονομική εξυγίανση. Θέλω εδώ επαναλάβω την πεποίθησή μου ότι και τα δύο συνδέονται για μένα στενά. Σταθεροποίηση και ανάπτυξη είναι οι δύο βασικές όψεις του ίδιου νομίσματος, όταν πρόκειται για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης».

Εδώ βέβαια τίθεται το σοβαρό ερώτημα για ποια εμπιστοσύνη ενδιαφέρεται η Merkel; Για την εμπιστοσύνη των λαών ή για την εμπιστοσύνη των αγορών;
Είναι προφανές ότι ενδιαφέρεται πρωτίστως για την εμπιστοσύνη των αγορών αφού ως καγκελάριος έχει διακηρύξει ως κεντρικό οραματικό της διακύβευμα την επίτευξη μιας Δημοκρατίας συμβατής με την αγορά.

Από οικονομική άποψη ωστόσο η διαπίστωση της Merkel ότι η ανάπτυξη και η εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών πάνε χέρι με χέρι αποτελεί μια σκόπιμη αυταπάτη. Αυτό επισημάνθηκε μόλις πρόσφατα ξεκάθαρα ακόμα και από το ΔΝΤ κατά τη συζήτηση για τον δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή και το ΔΝΤ δεν φημίζεται ιδιαίτερα για τον κοινωνικό ρομαντισμό του.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο οι κυβερνήσεις θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές όσον αφορά τις δραστικές περικοπές δαπανών.
H λιτότητα στις αναπτυγμένα οικονομικά χώρες ίσως δεν αποτελεί πλέον τον κύριο παράγοντα για την προώθηση της ανάπτυξης, σε σχέση με την περίοδο όπου η οικονομική κρίση βρισκόταν στο ζενίθ σημειώνει η έρευνα του ΔΝΤ.
Στην έκθεση αναφέρεται επίσης ότι το να εξαναγκαστούν οι χώρες που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση, να μειώσουν απότομα τα ελλείμματά τους θα ήταν στην ουσία αντιπαραγωγικό. «Στην Πορτογαλία, για παράδειγμα, έχουμε χαλαρώσει τους στόχους για το δημοσιονομικό έλλειμμα», αναφέρεται στην έρευνα.
Πάραυτα η Γερμανία εμμένει στην άποψή της ότι οι οπισθοχωρήσεις στους στόχους για τη μείωση του χρέους θα είχε ως μόνο αποτέλεσμα να πληγεί η εμπιστοσύνη των αγορών.

Ακόμη πιο σαφής από το ΔΝΤ είναι ο Τζώρτς Σόρος ο οποίος λέει ευθαρσώς ότι «η λιτότητα δεν αποδίδει: δεν μπορείς να μειώνεις το χρέος μειώνοντας τον προϋπολογισμό». Η ανεπαρκής ζήτηση και οι περικοπές μειώνουν περισσότερο το ΑΕΠ και αυξάνουν τον πολλαπλασιαστή -αυτό δυσκολεύεται να το καταλάβει η κοινή γνώμη στη Γερμανία».
Όπως σημειώνει ο Τζορτζ Σόρος «η λιτότητα αποδίδει όταν αυξάνονται οι εξαγωγές και μειώνονται οι εισαγωγές• όταν όλοι κάνουν το ίδιο, τότε απλά δεν αποδίδει».

Το στρατηγικό διακύβευμα

Όλα αυτά είναι γνωστά στην Merkel και στους συνεργάτες της. Ωστόσο δεν ενδιαφέρονται κατά κύριο λόγο για την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών.
Το δημοσιονομικό ζήτημα αποτελεί περισσότερο έναν μοχλό για να επιβάλει η Γερμανία σε άλλα κυρίαρχα κράτη την ατζέντα της.

Το στρατηγικό διακύβευμα αυτό διατυπώθηκε από την Merkel ξεκάθαρα στο Νταβός:
«Υπάρχει όμως και το ερώτημα πόσο ισχυρή είναι η πολιτική βούληση να διατηρηθεί η συνοχή της ζώνης του ευρώ, πόσο μεγάλη είναι η διάθεση για μεταρρυθμίσεις, πόσο ισχυρή είναι η αλληλεγγύη στη ζώνη του ευρώ. Νομίζω ότι τους τελευταίους δώδεκα μήνες που έχουμε προχωρήσει σημαντικά σε αυτά τα σημεία [...].
Η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, καθορίζεται σημαντικά από τον παράγοντα του χρόνου. Δρομολογήσαμε [...] σταθεροποιητικά μέτρα και μία σειρά από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. [...]. Τώρα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τον παράγοντα του χρόνου κατά τέτοιον τρόπο ώστε να μην οξυνθεί η πολιτική κατάσταση και έτσι να κλιμακωθούν και πάλι οι αστάθειες».

Στο σημείο αυτό ούτε λίγο ούτε πολύ η καγκελάριος καθομολογεί ότι η κρίση του ευρώ είναι για αυτήν μια χρονικά περιορισμένη ευκαιρία- ένα παράθυρο ευκαιρίας,- μέσα στο διάστημα της οποίας μπορεί να διατηρηθεί «προθυμία τν ευρωπαϊκών γειτόνων για μεταρρυθμίσεις».
Δεν είναι επομένως να απορεί κανείς γιατί η Merkel είναι κατηγορηματικά αντίθετη στο να εκτονωθεί εκείνο το κομμάτι της κρίσης που αφορά το δημόσιο χρέος και τα κρατικά ομόλογα μέσα από μια πιο ενεργή πολιτική της ΕΚΤ.

Η στρατηγική της Merkel έχει να κάνει όμως με αυτό που η Ναόμι Κλάιν ονομάζει ως «Δόγμα Σοκ», αναφερόμενη στην εκμετάλλευση μιας καταστροφής για την προώθηση επώδυνων μεταρρυθμίσεων που δεν είναι επιθυμητές ούτε από τους ανθρώπους ούτε από τους εκπροσώπους τους.

Είναι φανερό άλλωστε εάν πάρουμε για παράδειγμα τα ελληνικά μνημόνια ότι τα μέτρα που προβλέπουν περιέχουν τόσο μεγάλο πολιτικό κόστος που εν γένει είναι ανεπιθύμητα εξ ολοκλήρου από την πολιτική τάξη , ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ένα μέρος της αναγκάζεται να τα ψηφίσει λόγω της δαμόκλειας σπάθης μεταξύ κυβερνητικών προστακτικών, των κινδύνων μιας στάσης πληρωμών και της πιθανότητας μιας ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας. Όσοι υπομείνανε δηλαδή το βαρύ πολιτικό κόστος μέχρι σήμερα προσπαθήσανε στην ουσία να αποφύγουνε ένα ακόμα βαρύτερο. Αυτό σεν σημαίνει βέβαια ότι πέσανε μέσα στην εκτίμηση τους,
Εξίσου όμως δεν σημαίνει ότι υπάρχει γενικότερη συναίνεση στην κυβερνητική πλειοψηφία με τις σκληρές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που ζητάει η τρόικα. Υπάρχουνε μέτρα με τα οποία δεν συμφωνεί απολύτως κανένας.

Τέτοια μέτρα στην Ελλάδα είναι επί παραδείγματι το λεγόμενο χαράτσι , η εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης και πετρελαίου κίνησης, η υπερφορορόλγηση ακινήτων, η μείωση κατώτατων συντάξεων και κατώτατων μισθών κ.ο.κ.

Η λογική της επιβολής διατυπώθηκε ξεκάθαρα από την Merkel στο Νταβός:
«Από την άλλη πλευρά, υπάρχει η πολιτική εμπειρία ότι για να περάσει η πολιτική των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων η πίεση είναι συχνά απαραίτητη.
Για παράδειγμα, και στη Γερμανία, η ανεργία είχε ανέλθει στον αριθμό των πέντε εκατομμυρίων ανέργων πριν υπάρξει η προθυμία και διάθεση για την εφαρμογή των απαραίτητων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Το συμπέρασμά μου είναι το εξής:. εάν η Ευρώπη είναι τώρα σε μια δύσκολη κατάσταση, πρέπει τώρα να πραγματοποιήσουμε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ώστε να μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα αύριο».

Οι «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» της Merkel οδήγησαν πάντως εκατομμύρια Γερμανούς πολίτες στο σημείο να ζουν από την πρόνοια και να απασχολούνται στον χαμηλόμισθο τομέα. Αν προσθέσουμε την αρνητική έλξη που ασκεί ο χαμηλόμισθος τομέας σε όλη την κλίμακα και δομή των μισθών , μπορούμε κάλλιστα να ισχυριστούμε ότι οι μεταρρυθμίσεις αυτές έχουν οδηγήσει σήμερα στο σημείο πολύ λίγοι να ζούνε πολύ καλύτερα και οι περισσότεροι πολύ χειρότερα.

Είναι μάλλον ειρωνεία της ιστορίας ότι και ο προκάτοχος της Merkel, o Gerhard Schröder είχε ανακοινώσει της "διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις" του στο ίδιο μέρος οκτώ χρόνια νωρίτερα. Αυτός επίσης είχε παραδεχτεί με ειλικρίνεια:
«Πρέπει να απελευθερώσουμε την αγορά εργασίας μας και το έχουμε ήδη κάνει. Έχουμε δημιουργήσει ένα από τους καλύτερους χαμηλόμισθους τομείς που υπάρχουν στην Ευρώπη» (Gerhard Schröder – Davos 28-01-2005).
Δεν εκπλήσσει λοιπόν ότι σήμερα ο Gerhard Schröder δηλώνει υπερήφανος για την διάδοχο του και συγγενής στο πνεύμα.

Αυτά που εφήρμοσε αυτός σε επίπεδο Γερμανίας προσπαθεί η Merkel να εφαρμόσει σε όλη την Ευρώπη.
Όπως δηλώνει η ίδια το διακύβευμα είναι «πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι θα επιτύχουμε τα επόμενα χρόνια σε επίπεδο νομισματικής ένωσης μια συνοχή όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα ; Και με αυτό δεν εννοώ μια συνοχή στην ανταγωνιστικότητα που θα βρίσκεται κάπου στον μέσο όρο των ευρωπαϊκών χωρών, δηλαδή κάπου στη μετριότητα, αλλά ένα επίπεδο ανταγωνιστικότητας που μετριέται από το αν μας δίνει πρόσβαση στις παγκόσμιες αγορές. [...]. Φαντάζομαι λοιπόν - και για αυτό συζητάμε τώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση – ότι θα αποφασίσουμε και θα υιοθετήσουμε ένα σύμφωνο ανταγωνιστικότητας ανάλογο του δημοσιονομικού σύμφωνου, με το οποίο όλα τα έθνη-κράτη θα συμφωνήσουν συνθήκες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στις οποίες θα υποχρεωθούν, να βελτιώσουν εκείνα τα στοιχεία της ανταγωνιστικότητας τους που δεν ανταποκρίνονται στο απαραίτητο επίπεδο ανταγωνιστικότητας. Η διαδικασία αυτή θα αφορά συχνά ζητήματα όπως το μισθολογικό κόστος της εργασίας, το κόστος εργασίας ανά μονάδα , το κόστος της έρευνας, τις υποδομές και την διοικητική αποτελεσματικότητα».

Η Merkel ανακοίνωσε ανοικτά λοιπόν ότι η Ευρώπη θα πρέπει να ακολουθήσει το γερμανικό μοντέλο, να βάλει το τσεκούρι στο κράτος πρόνοιας, και να μειώσει παράλληλα τους μισθούς.
Το γεγονός ότι με μια τέτοια στρατηγική η Ευρώπη χαλάει ως εσωτερική αγορά ενδιαφέρει την Merkel λιγότερο από το να συμμετάσχει η Γηραιά Ήπειρο στον πιο ανοικτό μισθολογικό διαγωνισμό με τις αναδυόμενες οικονομίες και τις αναπτυσσόμενες χώρες. Την ίδια στιγμή ωστόσο η καγκελάριος αρνείται την εναρμόνιση της Γερμανίας στο κόστος εργασίας μέσω αύξησης μισθών.

Το μήνυμα της είναι ότι η Γερμανία, είχε κάνει τα πάντα σωστά και πρέπει να επιβραβευτεί για αυτό παραμένοντας ανταγωνιστική.
Στην πραγματικότητα ωστόσο ακόμα και οι οικονομολόγοι στο ίδιο το περιβάλλον της Merkel αμφισβητούν ότι η ζώνη του ευρώ έχει μόνον τότε μέλλον εάν εναρμονίσει το κόστος εργασίας και το κόστος παραγωγικότητας.
Για να υπάρξει εναρμονισμός χρειάζονται δύο πλευρές όχι μία.
Αυτό σημαίνει ότι και η Γερμανία θα έπρεπε να εναρμονιστεί με τους γείτονές της και να διασφαλίσει, για παράδειγμα μέσω υψηλότερων μισθών μια οικονομική εξισορρόπηση.

Αυτό όμως δεν θέλουν καθόλου να το ακούν οι ιθύνοντες στην Γερμανία. Για αυτούς υπάρχει μόνο ένας δρόμος στη ζώνη του ευρώ. Αυτός είναι δρόμος προς την κάθοδο των μισθών, ο δρόμος προς την αποδόμηση των εργασιακών δικαιωμάτων και του κράτους πρόνοιας.
Κατά την άποψη των Γερμανών νεοσυντηρητικών πρέπει να μάθουμε όλοι από την Γερμανία να νικάμε και να έχουμε ως πρότυπο τους καλύτερους , δηλαδή τους Γερμανούς.

Ώρα για αντιπαράθεση

Παρά το γεγονός ότι το μήνυμα αυτό αναπαράγεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης από παλιά και ο θαυμασμός για την εργατικότητα και παραγωγικότητα των Γερμανών είναι παντού διάχυτος , προκαλείται επαίσχυντη εντύπωση όταν η ίδια η ηγεσία της Γερμανίας προστάζει επιτακτικά αυτόν τον θαυμασμό.

Το θέμα ωστόσο είναι από πού αντλεί η γερμανική ηγεσία το δικαίωμα αυτό.
Όπως έλεγε ο Μπρεχτ μόνο τα πιο χαζά μοσχάρια, επιλέγουν από μόνα τους το χασάπη.
Γιατί λοιπόν οι Ευρωπαίοι τελικά να επιλέξουν την Γερμανία;
Η Ευρώπη δεν είναι γερμανικό προτεκτοράτο, αλλά μια ένωση κυρίαρχων κρατών, και η Γερμανίδα καγκελάριος δεν έχει εντολή να υπαγορεύσει σε άλλα κυρίαρχα κράτη την πολιτική της στο όνομα της κρίσης του ευρώ.

Είναι προφανές ότι η Γερμανία φιλοδοξεί να παίξει ηγεμονικό ρόλο στην Ευρώπη και στον κόσμο. Αυτό το κάνει ωστόσο πολλές φορές παραβιάζοντας τις στοιχειώδεις αρχές της κοινής λογικής και της Δημοκρατίας.
Για να επιτύχει τους στόχους της η Γερμανία επιβάλει την λογική της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Αυτή η πρακτική όμως δημιουργεί μια απίστευτη κούραση στους ευρωπαίους πολίτες απέναντι στην ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική.
Μια αρχιτεκτονική που φαίνεται να χρησιμεύει μόνο στο να ακυρώνει τις δημοκρατικές λειτουργίες ενώ η κυριαρχία και η συμμετοχή των Ευρωπαίων δεν έχει μέλλον και δεν έχει λόγους ύπαρξης.
Εάν όλοι εμείς οι Ευρωπαίοι θέλουμε να σώσουμε την Ευρώπη και την ευρωπαϊκή ιδέα, πρέπει να απελευθερωθούμε από την κακοποίηση που της επιβάλει η πολιτική της Γερμανίας Θα πρέπει να αψηφήσουμε την Merkel. Ήρθε η ώρα.

Την αρχή φαίνεται να την κάνει το Βέλγιο το οποίο κατέθεσε καταγγελία στην Κομισιόν για αθέμιτο ανταγωνισμό από τη Γερμανία σε επίπεδο μισθών. Στην καταγγελία το Βέλγιο κάνει μάλιστα λόγο για «κοινωνικό dumping» στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης. Στην επιστολή αυτή γίνεται εκτενής αναφορά για την τακτική των «μίνι θέσεων απασχόλησης» που χρησιμοποιείται στη Γερμανία. Στις θέσεις αυτές απασχόλησης η αμοιβή πολλές φορές δεν υπερβαίνει τα 3 ή 4 ευρώ την ώρα.. Όπως είναι γνωστό από στοιχεία της Κομισιόν , περίπου 7,5 εκατ. άνθρωποι εργάζονται με αυτές τις συνθήκες στη Γερμανία. Περισσότεροι δηλαδή από τους ενεργά απασχολούμενους στην Ελλάδα. εργάζονται με μισθούς έως 450 ευρώ το μήνα, χωρίς να πληρώνουν φόρους και χωρίς ασφαλιστικές εισφορές.
«Το Βέλγιο ζητά από την Κομισιόν να σταματήσει αυτό τον άπιστο ανταγωνισμό μεταξύ χωρών» δήλωσε η εκπρόσωπος της βελγικής κυβέρνησης Els Bruggeman και συμπλήρωσε: «Η Κομισιόν μπορεί να κάνει την Ευρώπη περισσότερο κοινωνική ένωση». Συμπλήρωσε ότι το θέμα έχει τεθεί και από εταιρίες της Γαλλίας και της Ολλανδίας.
Όπως δείχνει η ιστορία του ευρωπαϊκού θεσμικού πλαισίου, καταγγελίες όπως αυτές που κατέθεσε το Βέλγιο μπορούν να λειτουργήσουν ανασταλτικά απέναντι στην επιθετική πολιτική που ασκεί η Γερμανία. 

Καιρός λοιπόν να θέσουν όλοι οι «εταίροι» τα ζητήματα στα οποία η Γερμανία δεν είναι και τόσο υποδειγματική. Υπάρχει θέμα με το γερμανικό τραπεζικό σύστημα. Υπάρχει θέμα με το γερμανικό δημόσιο χρέος και με το χρέος των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης το οποίο δεν εγγράφεται στο δημόσιο χρέος. Υπάρχει μεγάλο ζήτημα με την μαύρη εργασία στην Γερμανία, και με την φοροδιαφυγή, με την διαφθορά και με τον υψηλό ρατσισμό. Υπάρχει μείζον ζήτημα με την πρακτική της μίζας που ασκούν γερμανικές επιχειρήσεις τύπου Siemens σε παγκόσμιο επίπεδο. Τέλος, υπάρχει θέμα με τις μαύρες καταθέσεις γερμανών κροίσων σε διάφορα τραπεζικά καταφύγια τύπου Παναμά. 

Από ελληνική σκοπιά δεν υπάρχει επίσης κανένας λόγος να μην τεθεί επί τάπητος τουλάχιστον το ζήτημα του γερμανικού κατοχικού δανείου εάν όχι όλο το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων , σε μια συγκυρία που τα ευρωπαϊκά κράτη αρχίζουν να στρέφονται καχύποπτα κατά της Γερμανίας.



Posted: 19 Apr 2013 12:18 PM PDT
Η Μονάδα Εφέδρων Καταδρομών Μ.Ε.Κ. σε συνεργασία με την Ελληνική Αεροπορική Ακαδημία σας ενημερώνει ότι συμμετέχει, στο 3ο Σχολείο Εφέδρων Αλεξιπτωτιστών 2013, που θα πραγματοποιηθεί στις 26, 27 και 28 Απριλίου 2013 στο Αεροδρόμιο Γενικής Αεροπορίας στη Πάχη Μεγάρων.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των τριακοσίων τριάντα ευρώ (330,00€)/άτομο για αρχική εκπαίδευση και των τρίων S/L αλμάτων που περιλαμβάνει το 3ο Σχολείο Εφέδρων Αλεξιπτωτιστών.

Το κόστος συμμετοχής για αρχική εκπαίδευση και του πρώτου S/L άλματος που περιλαμβάνει το 3ο Σχολείο Εφέδρων Αλεξιπτωτιστών ανέρχεται στο ποσό των διακοσίων τριάντα ευρώ (230,00€)/άτομο.

Επίσης με το πέρας της εκπαίδευσης εδάφους – ρίψεις αλεξιπτωτιστών θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα, διπλώματα S/L και πτέρυγες αλεξιπτωτιστή της Ελληνικής Αεροπορικής Ακαδημίας.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα και την ιστοσελίδα της M.E.K


Posted: 19 Apr 2013 11:14 AM PDT
Η βία κατά των συζύγων τους είναι αναγκαία πιστεύει το 62% των ανδρών στη Τουρκία σύμφωνα με πανεπιστημιακή έρευνα.

Παρά τις δεσμεύσεις της Τούρκου υπουργού Οικογένειας Φατμά Σαχίν (Fatma Sahin) ότι «η κυβέρνηση της Τουρκίας εργάζεται συστηματικά όχι μόνο να ελεγχθεί τη βία των ανδρών σε βάρος των γυναικών τους αλλά και να την εξαλείψει», νεώτερες έρευνες δείχνουν ότι δεν αρκεί μόνο η δουλειά αλλά πρέπει να γίνει στροφή 180 μοιρών στον τρόπο σκέψης και στα αντανακλαστικά των περισσοτέρων Τούρκων.

Έρευνα του πανεπιστημίου του Κιρίκαλε (Kirikkale, http://www.kku.edu.tr/) και του Οργανισμού «Χαρούμενα Παιδιά» σε 3500 τούρκους άνδρες κατέδειξε αυτό που ούτως ή άλλως αποτελεί θέσφατο στην Τουρκία ότι δηλαδή η βία των ανδρών κατά των συζύγων τους είναι απολύτως φυσιολογική, ευκολονόητη και πρακτική.

28% των ερωτηθέντων θεωρεί τη βία κατά των συζύγων είναι απαραίτητη. Αναφέρουν ότι αυτό πρέπει να γίνεται για να πειθαρχούν. 34%, που θεωρούν τον εαυτό τους ως μετριοπαθή, κρίνουν τη βία μέσα στο γάμο μόνο ως «περιστασιακά απαραίτητη». Συνολικά, λοιπόν, σχεδόν τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων εγκρίνουν το ξύλο στις γυναίκες τους.

Στο ερώτημα για ποιο λόγο δικαιολογείται η βία μέσα στο σπίτι, το 18% απάντησε ότι ο άνδρας είναι ο κυρίαρχος και μπορεί να χρησιμοποιεί βία όποτε εκείνος κρίνει απαραίτητο. 30,9% θα χτυπούσαν μόνο αν υπήρχε η κατάλληλη αφορμή ενώ το 37,9% δήλωσε ότι θα χρησιμοποιούσε το ξύλο για ζητήματα «τιμής», δηλαδή για να διαφυλάξει τις αρχές την τιμή, την ευπρέπεια και την πειθαρχία.

Υπενθυμίζεται ότι μόνο πέρσι δολοφονήθηκαν 125 γυναίκες από τους συζύγους ή τους συντρόφους τους, και η τάση είναι αυξητική καθώς φέτος, μόνο μέχρι το Μάρτιο έχουν καταγραφεί 14 δολοφονίες.

Επίσης, περισσότερες από 30.000 γυναίκες υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς το 2012 μέσα στην οικογένεια. Και αυτά είναι μόνο τα επισήμως καταγεγραμμένα στοιχεία



Posted: 19 Apr 2013 10:25 AM PDT
Σε δέκα μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Σερρών οι δυο φοιτητές που τον Αύγουστο του 2012 συνελήφθησαν να σκίζουν ελληνικές σημαίες και να προσχωρούν σε βανδαλισμούς στα γραφεία του ΛΑΟΣ και της Χρυσής Αυγής.

Μάλιστα η εισαγγελέας ήταν χείμαρρος στην αγόρευσή της και όταν αναφέρθηκε στο σκίσιμο της σημαίας είπε στους νεαρούς: «Αν δεν σας αρέσει να είστε στην Ελλάδα, να αλλάξετε χώρα. Κουκούλες φοράνε μόνο οι ρουφιάνοι και οι θρασύδειλοι». Στη συνέχεια ζήτησε την καταδίκη τους σε δύο χρόνια φυλάκιση, με την κατηγορία της περιύβρισης και προσβολής Εθνικού Συμβόλου.

Οι δύο νεαροί είναι φοιτητές του ΤΕΙ Σερρών και ανήκουν στην Οργάνωση «Αναρχοαυτόνομο Στέκι Φοιτητών του ΤΕΙ Σερρών».


Posted: 19 Apr 2013 09:55 AM PDT

  • Πιέσεις σε Σαμαρά από Μπόμπολα-Ψυχάρη 
  • «Διακριτικές κινήσεις» της κυβέρνησης προς Έλληνες επιχειρηματίες για να καλυφθεί το 10% στην αύξηση κεφαλαίου. 
  • Ποιο είναι το «βαθύ λαρύγγι» της κυβέρνησης που ενημερώνει για όλα το Βερολίνο;

Μετά το ναυάγιο του deal Εθνικής-Eurobank αποκαλύφθηκαν οι προθέσεις των δανειστών και ιδιαίτερα των Γερμανών.
Στόχος τους ήταν να ματαιώσουν τη συμφωνία γιατί ήξεραν ότι ένας τραπεζικός κολοσσός δεν θα μπορούσε να πουληθεί σε χαμηλή τιμή για να μην πούμε ότι ήταν αδύνατο να πουληθεί και να ελεγχθεί απόλυτα από τους δανειστές.

Το οικόπεδο που λέγεται «Εθνική Τράπεζα» είναι γωνία. Όποιος το ελέγχει, ελέγχει την οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας, αποφασίζει αυτός ποιες επιχειρήσεις και ποιες δραστηριότητες θα έχουν πρόσβαση σε κεφάλαια δανεισμού. Ελέγχει τις επισφάλειες, τα κόκκινα δάνεια, μπορεί να βάλει στο χέρι ακίνητα και επιχειρήσεις, μέσω των στεγαστικών και επιχειρηματικών δανείων που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Εθνική Τράπεζα έχει πετύχει να διεισδύσει και στις χώρες της Βαλκανικής και να διατηρεί ένα πολύ σημαντικό μερίδιο σε αυτές.

Το «πέρασμα» της Εθνικής σε γερμανικά χέρια φοβίζει τη διαπλοκή αλλά και όσους έχουν δανειοδοτηθεί με χαριστικό τρόπο. αφού θα εκβιάζονται και θα είναι απόλυτα εξαρτώμενοι από τα νέα αφεντικά της Τράπεζας. Δεν θα έχουν να κάνουν με τον οποιοδήποτε κύριο Ταμβακάκη ή Τουρκολιά αλλά με μία απρόσωπη και στυγνή διοίκηση που θα ασκείται από το Βερολίνο.

Φυσικά το μεγάλο ζητούμενο είναι να παραμείνει η Εθνική σε ελληνικά χέρια, αφού η παραγωγική και αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας επιβάλλει μία τράπεζα που δεν θα ελέγχεται από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και ουσιαστικά από τους δανειστές.
Την τελευταία εβδομάδα, επιχειρηματίες που ελέγχουν ΜΜΕ αλλά και έχουν και άλλες δραστηριότητες, άσκησαν πιέσεις στον Πρωθυπουργό για να αναλάβει πρωτοβουλίες για να καλυφθεί το 10% της αύξησης κεφαλαίου από ιδιωτικά κεφάλαια και να μην περάσει η Εθνική κάτω από τον έλεγχο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Υπέρ αυτής της προοπτικής είναι και Έλληνες επιχειρηματίες που φοβούνται το ενδεχόμενο ελέγχου της τράπεζας από τους Γερμανούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη αρχίσει να κινούνται στην κατεύθυνση συγκέντρωσης κεφαλαίων ισχυρά ονόματα της ναυτιλίας αλλά και Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται, επιχειρηματικά, στο εξωτερικό.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να ισορροπήσει απέναντι σε όλο αυτό το σκηνικό.
Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ενθαρρύνει διακριτικά το εγχείρημα αφού δεν θέλει να προκαλέσει το Βερολίνο.

Οι Γερμανοί από την πλευρά τους παρακολουθούν και αυτοί από πολύ κοντά τις εξελίξεις. 'Έχουν ήδη πληροφορηθεί την προσπάθεια που γίνεται και αυτό αποδεικνύει ότι εντός των κόλπων της κυβέρνησης υπάρχει ένα «βαθύ λαρύγγι» που παρέχει άμεση και προνομιακή πληροφόρηση στο Βερολίνο για τις κινήσεις αυτές.

Πολλοί είναι αυτοί που δείχνουν συγκεκριμένο υπουργό που θεωρείται τροϊκανότερος των τροϊκανών.





Posted: 19 Apr 2013 09:35 AM PDT

Γράφει η Ελένα Τσερνιένκο

Προ ημερών, στην Τουρκία βρέθηκε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, κ. Σ. Λαβρόφ. Όλες οι πληροφορίες που «διαρρέουν» ρωσικοί διπλωματικοί κύκλοι για τις επαφές με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, κ. Νταβούτογλου, δείχνουν τη διάσταση απόψεων των δύο πλευρών, ειδικά για τη Συριακή κρίση.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ είχε στις 17 Απριλίου 2013 επαφές στην Κωνσταντινούπολη με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου. Μετά τη συνάντηση έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου, όπου έδειχναν να μην υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών. Κι' όμως, την ίδια ώρα που έκαναν δηλώσεις οι υπουργοί, γινόταν σαφές ότι οι απόψεις τους ειδικά για το θέμα της Συρίας, είναι ριζικά αντίθετες. Άλλωστε, η Τουρκία δεν έχει επιστρέψει ακόμα στη Ρωσία το φορτίο που κατασχέθηκε παράνομα από το αεροπλάνο, το οποίο είχε υποχρεωθεί από την Τουρκία σε αναγκαστική προσγείωση, πέρυσι, ενώ έκανε πτήση προς τη Δαμασκό.

Σκοπός των συνομιλιών ήταν η προετοιμασία της προγραμματισμένης για το Φθινόπωρο συνάντησης μεταξύ του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, και του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο του Συμβουλίου συνεργασίας σε ανώτατο επίπεδο. Με το πέρας των συνομιλιών, διάρκειας δύο ωρών, οι υπουργοί εξέδωσαν κοινή δήλωση στην οποία τόνισαν «με ικανοποίηση» την «απουσία διμερών προβλημάτων μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας». Όπως προκύπτει από τη δήλωση, οι εμπορικές και οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών διευρύνονται, η στρατηγική συνεργασία στον ενεργειακό τομέα ενισχύεται, ενώ οι ανθρωπιστικής και πολιτιστικής φύσεως επαφές διευρύνονται.

Διαφορές για το Συριακό ζήτημα
Αν πιστέψει κανείς τη δήλωση, ανάμεσα σε Μόσχα και Άγκυρα βασιλεύει μια απόλυτη αρμονία σε σχέση με τα διεθνή θέματα, συμπεριλαμβανομένου και εκείνου της Συρίας. Στο έγγραφο αναφέρεται ότι οι δύο υπουργοί «εκφράζουν τη βαθιά ανησυχία τους για τους θανάτους, τις μαζικές καταστροφές και τον ανθρώπινο πόνο στη Συρία», και προτίθενται «να συνεχίσουν τη συνεργασία σε αντιστοιχία με το ανακοινωθέν της 30ης Ιουνίου 2012 (σ.σ. της Γενεύης) της "Ομάδας δράσης" για τη Συρία».

Ωστόσο, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε, αποδείχθηκε ότι οι πλευρές ερμηνεύουν διαφορετικά το συγκεκριμένο ανακοινωθέν. Σύμφωνα με τη Ρωσία, σε αυτό δεν υπάρχει κανένας υπαινιγμός ότι βασική προϋπόθεση για το ξεκίνημα του πολιτικού διαλόγου στη Συρία αποτελεί η παραίτηση του προέδρου Μπασάρ Άσαντ. Ο κ. Λαβρόφ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του, διότι «οι χώρες, οι οποίες ποντάρουν στον πόλεμο μέχρι την τελική νίκη, δημιουργούν τεχνητά εμπόδια στην πορεία των διαπραγματεύσεων, προβάλλοντας ως προϋπόθεση την αλλαγή του καθεστώτος». Αυτό, σύμφωνα με τον ρώσο υπουργό, «είναι απολύτως εκτός πραγματικότητας».

«Η επιλογή είναι πολύ απλή», συνέχισε ο κ. Λαβρόφ, διευκρινίζοντας, ότι «αν προτεραιότητα αποτελεί ο τερματισμός της σύγκρουσης, τότε πρέπει να υποχρεωθούν όλοι όσοι πολεμούν εκεί, να σταματήσουν να το πράττουν χωρίς οποιουσδήποτε προκαταβολικούς όρους, και να πειστούν να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Εάν δε, προτεραιότητα είναι η αποχώρηση του Άσαντ, τότε ελλείψει της αντικειμενικής δυνατότητας να το κάνουν, το τίμημα θα είναι οι ζωές όλο και περισσότερων ζωών απλών Συρίων».

Ο κ.Νταβούτογλου, όμως, φαίνεται να έχει διαφορετική άποψη. Όπως δήλωσε, «η κρίση στη Συρία είναι αποτέλεσμα της βίας που επιδεικνύει το καθεστώς Άσαντ απέναντι στο λαό του». Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ανέφερε ότι η Άγκυρα «από την αρχή της συριακής κρίσης, προέτρεπε και προειδοποιούσε προσωπικά τον Άσαντ και τους ανθρώπους του περιβάλλοντός του, να σταματήσουν τη βία σε βάρος του συριακού λαού», αλλά οι προσπάθειες αυτές αποδείχθηκαν μάταιες. Όπως δήλωσε, «δυστυχώς η κρίση δεν είναι δυνατόν να επιλυθεί με πολιτικές και διπλωματικές μεθόδους».

Κεκλεισμένων των θυρών
Σύμφωνα με ρωσική διπλωματική πηγή, στη συνομιλία κεκλεισμένων των θυρών ο Αχμέτ Νταβούτογλου κάλεσε τον Σεργκέι Λαβρόφ να συμφωνήσουν για τα ενδεχόμενα μέτρα σε περίπτωση που ο πολιτικός διάλογος στη Συρία καταλήξει σε αποτυχία. Ωστόσο, ο επικεφαλής του ρωσικού ΥΠΕΞ αντέτεινε ότι, καταρχάς, θα ήταν καλό να ξεκινήσει αυτός ο διάλογος, και μόνο στη συνέχεια να ακολουθήσει η επεξεργασία των μέτρων, ανάλογα με τα αποτελέσματά του».

Οι διαφωνίες στο θέμα της Συρίας είχαν προκαλέσει το περασμένο φθινόπωρο σοβαρές αναταράξεις στις σχέσεις Ρωσίας - Τουρκίας, ύστερα από τον εξαναγκασμό από δύο τουρκικά μαχητικά F-16, του επιβατικού αεροπλάνου της SyrianAir που εκτελούσε το δρομολόγιο Μόσχας-Δαμασκού, να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Άγκυρας. Οι τουρκικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι στο σκάφος βρέθηκαν πυρομαχικά. Στην πραγματικότητα όμως, στο χώρο αποσκευών του αεροπλάνου βρίσκονταν μόνο 12 κιβώτια με τεχνικά εξαρτήματα για τα συριακά ραντάρ, καθώς και το έντυπο υλικό που τα συνόδευε.

Κατόπιν, οι τουρκικές αρχές παραδέχτηκαν το λάθος, αλλά το φορτίο δεν το έχουν επιστρέψει. Όπως ανέφερε ρωσική διπλωματική πηγή, η Ρωσία έχει στείλει ήδη αρκετές ρηματικές διακοινώσεις στην Άγκυρα, με τις οποίες ζητά την επιστροφή του φορτίου. Το ίδιο έχει κάνει και η Δαμασκός. Ωστόσο, η τουρκική πλευρά δεν έχει ικανοποιήσει τα αιτήματα και το συγκεκριμένο ζήτημα εξακολουθεί να εκκρεμεί.



Posted: 19 Apr 2013 09:34 AM PDT
Σόιμπλε: Η ΕΚΤ να μειώσει την διαθέσιμη ρευστότητα

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα έπρεπε να προσπαθήσει να περιορίσει την ποσότητα της διαθέσιμης ρευστότητας στην ευρωζώνη, αν και αναγνώρισε παράλληλα την «επισφαλή» οικονομική κατάσταση ορισμένων χωρών της ευρωζώνης.

«Υπάρχει πολύ χρήμα στην αγορά, κατά την άποψή μου πάρα πολύ χρήμα», είπε ο Σόιμπλε σε μια συνέντευξή του στην εβδομαδιαία γερμανική οικονομική επιθεώρηση Wirtschaftswoche.

«Εάν η ΕΚΤ προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει όση επιρροή διαθέτει για να μειώσει αυτή την μεγάλη ρευστότητα, αυτό θα ήταν καλοδεχούμενο για εμένα», τόνισε ο Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι το ευρωπαϊκό κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα έχει καταφέρει με επαρκή τρόπο να μειώσει τον πληθωρισμό κάτω από το 2%.

«Εμείς στη Γερμανία δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται ακόμα σε μια επισφαλή κατάσταση σε ό,τι αφορά την οικονομική ανάπτυξη», πρόσθεσε ο ίδιος. Αλλά η διοχέτευση μεγάλων ποσοτήτων ρευστού στις οικονομίες τους χωρίς βαθιές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις δεν θα δημιουργούσε συνθήκες για βιώσιμη ανάπτυξη, εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

Βέβαια, όλοι καταλαβαίνουν τι θα σήμαινε μία μείωση της ρευστότητας για τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, που ήδη υποφέρουν οικονομικά. Προφανώς, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, δεν κρύβει την χαρά του, ούτε φυσικά τα σαδιστικά του ένστικτα και εμφανίζεται πλέον χωρίς καμία απολύτως διάθεση απόκρυψης των εγκληματικών σκέψεών του.
Υπό φυσιολογικές συνθήκες και εάν και εφόσον οι πολιτικοί ηγέτες της Ευρώπης είχαν κάποιο πολιτικό ανάστημα (έστω και ελαφρώς κάτω του μετρίου) θα είχαν αποστομώσει άμεσα τον κυνικό Σόιμπλε, ο οποίος δείχνει αδιάφορος για την πραγματική φύση του οικονομικού προβλήματος και της κρίσης της Ευρώπης. Αλλά, οι σημερινοί ηγέτες -κυρίως των χωρών του ευρωπαϊκού νότου- είναι πιθαμιαίου πολιτικού αναστήματος και εμφανίζονται όχι μόνο ανίκανοι να αντιμετωπίσουν τον Σόιμπλε, αλλά ακολουθούν -σαν μαριονέτες- τις υποδείξεις της Γερμανίας, η οποία έχει καταστεί σαφές πως δεν επιθυμεί την διάσωση κανενός πλην της εξυπηρέτησης των δικών της συμφερόντων...


Posted: 19 Apr 2013 09:37 AM PDT

Γράφει ο Σαράντος Ι. Καργάκος
Ιστορικός – Συγγραφέας

Απέφευγα για λόγους προσωπικής ευαισθησίας (έχουμε κι εμείς βέβαια τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα μας!) ν' αναφερθώ στο περιβόητο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Ήμουν εξήμισυ ετών όταν ανήμερα σχεδόν του Αγίου Νικολάου του 1943 οι Γερμανοί πηγαίνανε για σκοτωμό τ' αδέρφια του πατέρα μου. Η μάνα μου λέει πως με κρατούσε από το χέρι. Πέρασε το αυτοκίνητο με τους μελλοθάνατους από μπροστά μας, ο μικρός θείος μου που ήταν δεν ήταν 30 ετών, σήκωσε το χέρι και μας χαιρέτισε μ' ένα πικρό χαμόγελο.

Και μετά το αυτοκίνητο χάθηκε σε κάποια στροφή. Τότε για πρώτη φορά άκουσα κι έμαθα τη λέξη εκτέλεση. Κι η λέξη έμεινε άσβηστη στη συνείδησή μου, γιατί έκτοτε είχαμε κι άλλες, κι άλλες πολλές ακόμη εκτελέσεις. Έφευγαν από κοντά μας αγαπημένα πρόσωπα κι ο κόσμος έλεγε: «Τα πήγαν για εκτέλεση»!

Κάποτε τα δεινά έληξαν και στον τόπο εγκαθιδρύθηκε μια κουτσή και στραβή τάξη. Η οικογένειά μου περνούσε δύσκολες ώρες αφόρητης φτώχειας. Η Κατοχή μάς είχε εξουθενώσει. Κάποιοι δικηγόροι ξεκίνησαν έναν αγώνα για αποζημιώσεις. Μάζευαν υπογραφές από συγγενείς θυμάτων. Υπόσχονταν –αν θυμάμαι καλά- δύο χιλιάδες το «κεφάλι». Πήγαν και στον πατέρα μου να υπογράψει, μα ο φτωχούλης αρνήθηκε με βδελυγμία. «Δεν κοστολογούνται τα κεφάλια των αδελφών μου», είπε. Κι ένιωσε πως ανταπέδιδε με τη φράση αυτή την καλύτερη τιμωρία στην επηρμένη μεταπολεμική Γερμανία, τη Γερμανία του οικονομικού θαύματος, που στηρίχθηκε στην ξένη εργασία και στην αφειδώς παρεχόμενη αμερικανική βοήθεια.

Αν σ' όλη αυτή τη μακρά διαδικασία με πληγώνει κάτι, είναι όχι αυτή καθαυτή η εκτέλεση, αλλά η «νομιμότητα» αυτής της εκτέλεσης. Οι γερμανικές αρχές είχαν διακηρύξει πως για κάθε σκοτωμένο Γερμανό θα εκτελούνταν 40 άμαχοι Έλληνες. Ας το σκεφθούμε αυτό: 40 Έλληνες έναντι ενός Γερμανού! Έτσι μας κοστολόγισαν κι έτσι μας κοστολογούν. Ένας Έλληνας είναι υποπολλαπλάσιο του Γερμανού. Αυτό εκφράζει όχι απλώς τη ναζιστική θηριωδία αλλά τη γενικώτερη ευρωπαϊκή νοοτροπία. Γιατί, όπως πολύ σοφά έλεγε ο Ντισραέλι, «μπορεί μια αποικία ν' απέκτησε ανεξαρτησία, αλλά δεν παύει γι' αυτό το λόγο να είναι αποικία».

Αν σήμερα οι Γερμανοί δυστροπούν να πληρώσουν την επιδικασθείσα από τα Δικαστήρια αποζημίωση στους μαρτυρικούς κατοίκους του Διστόμου (και όχι μόνον του Διστόμου), δεν το κάνουν μόνο από τσιγκουνιά, το κάνουν για να μας ταπεινώσουν ακόμη μια φορά. αρνούνται υπόσταση στα δικαστήριά μας. Ουσιαστικά δεν αναγνωρίζουν σε μας υπόσταση κράτους. Παραπέμπουν το ζήτημα στον Υπουργό. Αυτός είναι ένας περιδεής εκπρόσωπος της Νέας Τάξης που δεν λογοδοτεί στον ελληνικό λαό αλλά στα Διευθυντήρια των Νέων Καιρών.

Αυτό που όμως με θλίβει δεν είναι η ψυχική κακομοιριά των κυβερνώντων, είναι το ηθικό κατάντημα κάποιων δημοσιογράφων. Άκουγα ένα μεσημέρι κάποιον ραδιοσχολιαστή που με άκρως περιφρονητική φωνή στιγμάτιζε τη συμπεριφορά των Διστομιτών, επειδή κατέφυγαν στα ασφαλιστικά μέτρα κατά των Γερμανών. Κι έλεγε: «Πού φθάσαμε...»! Έπρεπε να είχε ζήσει τη γερμανική φρίκη της Κατοχής, για να είχε δει το πού φθάνε το κτήνος όταν κυριεύει την ανθρώπινη ψυχή. Τι έκαναν οι κάτοικοι του Διστόμου από το να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη; Μήπως έπρεπε κι αυτοί – κι όχι μόνο αυτοί- να συμπεριφερθούν γερμανικά, δηλαδή να πιάσουν καμμιά πεντακοσαριά Γερμανούς τουρίστες και να τους κρατήσουν ομήρους ή να τους εκτελέσουν; Στα αντίποινα των Γερμανών εμείς δεν απαντήσαμε με αντίποινα. Οι Γερμανοί τιμωρήθηκαν ελάχιστα γι' αυτά που διέπραξαν στον τόπο μας. Κάλυψαν ένα ελάχιστο μέρος των αποζημιώσεων που όφειλαν. Συνέχισαν τη ναζιστική πολιτική, όχι βέβαια στη γραμμή του Χίτλερ (δεν είναι ακόμη καιρός) αλλά στη γραμμή του Γκαίμπελς. Παραπλάνηση και εξαπάτηση. Και μετά αποθράσυνση. Θα 'ρθει στιγμή που θα μας ζητήσουν αποζημίωση για τις σφαίρες που ξόδεψαν για να μας... σκοτώσουν.

Το κείμενο που προηγήθηκε είχε γραφτεί προ πολλών ετών για να δημοσιευθεί στην εφημερίδα όπου αρθρογραφούσα επαγγελματικώς. Δεν δημοσιεύθηκε· και σε λίγες ημέρες «εκτελέστηκα» και δημοσιογραφικώς. Μου τράβηξαν το χαλί επιτηδείως κάτω από τα πόδια μου. Τώρα που ήλθαν οι δύσκολοι καιροί και η Γερμανία μάς φόρεσε καπίστρι, πολλοί σταθμοί και πάμπολλα έντυπα μού ζητούν να μιλήσω και να γράψω για τις περιβόητες αποζημιώσεις. Μου ζητήθηκε να μιλήσω και για τις εκτελέσεις. Κι αντιμετώπισα τις λοιδορίες δύο «καναλοκύνων».
Αναφερόμουν στην εκτέλεση των συγγενών μου και στην υπέροχη στάση της γιαγιάς μου. Ήμουν μπροστά, όταν ο πατέρας τής ανακοίνωσε την εκτέλεση των δύο παιδιών της, των δύο αδελφών του. Η γιαγιά – βαθιά χριστιανική ψυχή- κατέβασε το μαύρο τσεμπέρι ως τα μάτια και πριν τυλίξει με αυτό το στόμα για να μη βγει κραυγή οδύνης, κατόρθωσε να μουρμουρίσει:
- Ο θεός να τους συγχωρέσει για το κακό που μου έκαναν!...
Κι έπειτα κλείστηκε στη βαθιά σιωπή της. Που και που ένα σιγαλό – σαν αγεράκι απαλό- μοιρολόι.

Πέρασαν κάποια χρόνια. Ήμουν στην τελευταία τάξη του Γυμνασίου, την λεγόμενη τότε «Ογδόη». Ο πατέρας έφθασε ένα μεσημέρι ράκος στο σπίτι. Τον είχε επισκεφθεί στο κατάστημα του «Δραγώνα» (Αιόλου 89) ο άνθρωπος που είχε βάλει στη λίστα των μελλοθάνατων τα αδέρφια του. ήταν ετοιμοθάνατος· τον «κουράριζε» στον Άγιο Σάββα, εξάδελφός μου ογκολόγος. Του έμεναν λίγες ημέρες ζωής. Ζήτησε από τον εξάδελφό μου την άδεια να βγει για λίγες ώρες· έπρεπε κάποιον να δει. Και πήγε να βρει τον πατέρα μου. Δεν μπορούσε να ανέβει στον ημιώροφο. Τον ζήτησε και κατέβηκε ο πατέρας. Σαν τον είδε πάνιασε.
- Ήλθα να πάρω τη συγγνώμη σου, του είπε ο άλλος. Σε λίγες μέρες πεθαίνω...
Ο πατέρας, βαθιά συγκλονισμένος, μόλις κατόρθωσε να ψελλίσει μία φράση:
- Να 'σαι συγχωρεμένος...
Ανέβηκε γρήγορα τις σκάλες και κλείστηκε στο γραφειάκι που ήταν το λογιστήριο. Δεν ήθελε να τον δει κανείς με δάκρυα στα μάτια. Ήταν ένας μικρόσωμος άνθρωπος με υψηλή περηφάνεια. Μας τα είπε στο σπίτι με αναφιλητά. ήταν η πρώτη φορά που μάλωσα με τον πατέρα μου. Με τη σκληρότητα της νεανικής ηλικίας πίστευα πως η συγγνώμη σ' έναν εγκληματία συνιστά αδικία. Σήμερα το ίδιο θα έπραττα κι εγώ, Αυτό δεν σημαίνει πως έκοψα να είμαι Μανιάτης. Αλά η πείρα μιας μακράς ζωής με εδίδαξε ότι η καλύτερη εκδίκηση είναι η συγγνώμη. Γι' αυτό συγχωρώ και τον δημοσιογράφο – κάποτε φίλο- και τα παρασαρκώματα που τον περιστοιχίζουν, που, χωρίς να φορούν την στολή της «Βέρμαχτ», συνεχίζουν με άλλα μέσα το έργο τους.
Συγχωρώ ακόμη και τους Γερμανούς δημοσιογράφους, τραπεζίτες και πολιτικούς για όσα μας κάνουν. Κι όχι απλώς τους συγχωρώ, αλλά τους ευγνωμονώ. Από τη δική τους αγνώμονα στάση, θα ξεπηδήσει η δική μας ανάταση, η νέα εθνική μας επανάσταση. Όχι κατά των Γερμανών αλλά κατά των υπολειμμάτων του δωσιλογισμού που «κοπροκρατούν» (το ρήμα του Ελύτη) πολιτικά και οικονομικά τη δόλια πατρίδα μας.





Posted: 19 Apr 2013 08:40 AM PDT
Η γερμανική αστυνομία εξουδετέρωσε ένα ύποπτο δέμα το οποίο είχε σταλεί στο γραφείο του προέδρου της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ σήμερα, όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος της προεδρίας.

«Διεξήχθη μια ελεγχόμενη έκρηξη στο πάρκο πλάι στο προεδρικό μέγαρο.
Η πρώτη εκτίμηση έδειχνε ότι υπήρχε σοβαρός κίνδυνος», δήλωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου.

Το επεισόδιο σημειώθηκε μία ημέρα αφού οι αρχές των ΗΠΑ άσκησαν δίωξη σε βάρος ενός άνδρα ο οποίος ταχυδρόμησε επιστολές στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και έναν Αμερικανό γερουσιαστή οι οποίες περιείχαν μια ουσία που όταν ελέγχθηκε αποδείχθηκε θετική σε ρικίνη, ένα θανατηφόρο δηλητήριο.

Πηγή: ΑΜΠΕ


Posted: 19 Apr 2013 08:32 AM PDT
Όσα απάνθρωπα συνέβησαν στη Μανωλάδα με τους ατυχείς λαθρομετανάστες που δέχτηκαν δολοφονική επίθεση από «εκπροσώπους» των «εργοδοτών» τους δεν τιμούν την κοινωνία, το κράτος και την περιοχή. Παραπέμπουν σε αιματηρές σκηνές από ταινίες για τον δουλοκτητικό αμερικανικό Νότο ή την αποικιοκρατούμενη Ινδία. Συν τοις άλλοις, περνούν στο εσωτερικό της χώρας και στη διεθνή κοινότητα τα χειρότερα δυνατά μηνύματα: ότι η χρεοκοπημένη Ελλάδα είναι ένας τόπος όπου βασιλεύει η κτηνωδία και ενθαρρύνεται η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Για όλα τα παραπάνω βασικοί υπαίτιοι δεν είναι οι αυτουργοί των ένοπλων επιθέσεων, οι οποίοι πρέπει να τύχουν του δέοντος ποινικού κολασμού για τις πράξεις τους. Εκείνοι που φιλοτέχνησαν το πρόσωπο του τέρατος είναι οι ιθύνοντες που διαχειρίστηκαν τη μοίρα της χώρας την παρελθούσα εικοσαετία και άφησαν τα πράγματα στην τύχη τους.

Υπουργοί Εσωτερικών και Δημοσίας Τάξεως που παρέλαβαν κράτος και παρέδωσαν ξέφραγο αμπέλι. Γενικοί γραμματείς υπουργείων, επιθεωρητές εργασίας και εφοριακοί που τάισαν το θηρίο της κερδοσκοπίας μέσω του δουλεμπορίου.

Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, «λειτουργοί» των ΜΜΕ, κυκλώματα δικηγόρων και πρόσωπα με απροσδιόριστες επαγγελματικές ιδιότητες που βοήθησαν πολύ στο ξεθεμέλιωμα της πατρίδας μας από την πλημμυρίδα της λαθρομετανάστευσης.

Η λύση είναι τόσο απλή και τόσο εύκολη, ώστε να εντάσσονται αυτοδικαίως στη σπείρα των αποδομητών όλοι όσοι δεν την υλοποιούν. Η λύση, φυσικά, είναι η άνευ εξαιρέσεων, αστερίσκων και δικαιολογιών εφαρμογή των νόμων. Ακόμα και των πιο ατελών ή αμφισβητίσιμων.

Οι λαθρομετανάστες να απελαύνονται. Σε εκείνους που απασχολούν παρανόμως συνανθρώπους μας χωρίς χαρτιά να επιβληθούν οι προβλεπόμενες αστικές και ποινικές κυρώσεις. Τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης που κωφεύουν ενώπιον της εκκωφαντικής πραγματικότητας να απολύονται και να περνούν από εξονυχιστικό έλεγχο «πόθεν έσχες» και περιουσιακής κατάστασης. Οι πολιτικοί που συνήργησαν στη δημιουργία αυτού του χάους να αποδοκιμαστούν από τα κόμματα και τους εκλογείς.

Αλήθεια, η Αστυνομία, η Εφορία και η Επιθεώρηση Εργασίας δεν γνώριζαν τι συμβαίνει στη Μανωλάδα; Προς τι η έκπληξη;





Posted: 19 Apr 2013 07:25 AM PDT

«Κάποιο λάθος πρέπει να έκανε αυτός που έγραψε την ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Διότι -αν δεν κάνω λάθος, και παντογνώστης ΔΕΝ είμαι και το παραδέχομαι- η Ελλάδα δεν έχει θαλάσσια σύνορα με τη Μάλτα» γράφει ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Και συνεχίζει ο Μιχάλης Ιγνατίου στο σημείωμά του που έχει τίτλο: «Η άγνοια, οι επικοινωνιολόγοι και όλοι οι άλλοι»:

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι πρέπει να γίνει οριοθέτηση της ΑΟΖ της Ελλάδας με αυτή της Μάλτας. Κατέφυγα στον Καθηγητή Θεόδωρο Καρυώτη, ο οποίος μου είπε -και το έγραψε άλλωστε στο τελευταίο άρθρο του που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ- τα εξής:
Μιχάλης Ιγνατίου: Κάποιο λάθος κάνει ο Πρωθυπουργός, η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει ΑΟΖ με τη Μάλτα [χάρτης]
"Όπως είναι γνωστόν, η Ελλάδα διαθέτει θαλάσσια σύνορα με έξι παράκτια κράτη. Αυτά είναι η Τουρκία, η Κύπρος, η Αίγυπτος, η Λιβύη, η Ιταλία και η Αλβανία. Κάποιοι Ελληνες ειδικοί αναφέρουν ότι έχουμε θαλάσσια σύνορα και με τη Μάλτα, κάτι που συνιστά λάθος».

Αλλωστε, ο χάρτης που παρουσίασε ο κ. Καρυώτης πριν μερικά χρόνια, και τον οποίο έχουν δημιουργήσει οι Αμερικανοί, δείχνει ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα δεν έχει θαλάσσια σύνορα με τη Μάλτα. Ο χάρτης που δημοσιεύω σήμερα, δείχνει με ποιες χώρες η Ελλάδα έχει ΑΟΖ, γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου.

Ας σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο χθεσινό 12ο συνέδριο του Μηχανισμού Ευρωμεσογειακής Συνεργασίας και Επενδύσεων αποκάλυψε ένα μέρος του σχεδιασμού της ελληνικής κυβέρνησης σε ό,τι έχει να κάνει με την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου εντός της ελληνικής Ανεξάρτητης Οικονομικής Ζώνης και των όποιων αμφισβητήσεων θα μπορούσε να γεννήσει αυτή.

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα του πρωθυπουργού που μεταξύ των άλλων ανέφερε:

Σε αυτή την κρίσιμη γωνιά του κόσμου, η Ελλάδα δεν είναι μόνη της. Και η Ευρώπη δεν έχει μόνο την Ελλάδα. Υπάρχουν και τα δύο ευρωπαϊκά νησιωτικά κράτη: η Κύπρος και η Μάλτα. Φανταστείτε τι μπορεί να σημαίνει η θαλάσσια σύζευξη Ελλάδας και Κύπρου, αλλά και Ελλάδας- Μάλτας. Δέστε στο χάρτη τι τεράστιες δυνατότητες και ευκαιρίες δημιουργεί για την Ευρώπη ολόκληρη η σύζευξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Ελλάδας με την αντίστοιχη ΑΟΖ της Κύπρου προς Ανατολάς και της Μάλτας προς δυσμάς.



Posted: 19 Apr 2013 06:45 AM PDT

Παράγοντες της αγοράς και αναλυτές αποδίδουν τη ραγδαία επιδείνωση του κλίματος για την Ελλάδα και την πύκνωση των δημοσιευμάτων με εκτιμήσεις και προβλέψεις για οικονομική κατάρρευση και στο γεγονός ότι στις 29 Σεπτεμβρίου λήγουν CDS ελληνικών ομολόγων τρίμηνης διάρκειας.

Οπως επισημαίνουν, οι πωλητές επιδιώκουν να αυξήσουν το κόστος για την ανανέωση των συμβολαίων, πράγμα όμως που δεν συμφέρει τους κατόχους για τους οποίους το ιδανικό για την τσέπη τους θα ήταν η Ελλάδα να κηρύξει στάση πληρωμών.

Ωστόσο, αυτό που ενώνει πωλητές και αγοραστές είναι η καλλιέργεια κλίματος αναταραχής και ανασφάλειας για την ικανότητα της χώρας να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της και να βγει από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και της δημοσιονομικής κρίσης.

Στη λοταρία για τη χρεοκοπία του ελληνικού Δημοσίου παίζουν hedge funds και κάθε λογής κερδοσκοπικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ακόμα και ιδιώτες. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, ο τζόγος σε βάρος της χώρας αγγίζει τα 77 δισ. ευρώ, ενώ η ονομαστική αξία των συμβολαίων για ασφάλιστρα κινδύνου υπολογίζεται σε 4 δισ. ευρώ.

Το κερδοσκοπικό παιχνίδι γίνεται κυρίως από αυτούς που αγοράζουν τα λεγόμενα «γυμνά» CDS, δηλαδή συμβόλαια ασφάλισης έναντι του κινδύνου αθέτησης της πληρωμής του ομολόγου, χωρίς όμως να έχουν στην κατοχή τους τον τίτλο.

Το ποντάρισμα

Με άλλα λόγια, ασφαλίζουν έναν τίτλο που δεν έχουν στην κατοχή τους και ποντάρουν στη στάση πληρωμών του εκδότη του, στην προκειμένη περίπτωση του ελληνικού Δημοσίου, για να εισπράξουν αποζημίωση με βάση την ονοματική αξία του ομολόγου, για την αγορά του οποίου δεν έχουν καταβάλει ούτε ένα ευρώ.

Τα περιβόητα CDS έχουν μετατραπεί σε ένα χρηματιστηριακό στοίχημα, από το οποίο ο κερδοσκόπος μπορεί να κερδίσει είτε από την άνοδο της τιμής του CDS και την πώλησή του ακριβότερα απ' ό,τι το αγόρασε είτε από την πραγματική πτώχευση της Ελλάδας και τη λήψη τεράστιας αποζημίωσης.

Τα CDS που εμφανίστηκαν στην αγορά στα τέλη της δεκαετίας του 1990 είναι «ασφάλιστρα» έναντι ομολόγων που εκδίδουν είτε κράτη είτε επιχειρήσεις και τα οποία οι επενδυτές αγοράζουν για να καλυφθούν από τον κίνδυνο χρεοκοπίας. Σε περίπτωση που υπάρχουν υπόνοιες, φόβοι ή εκτιμήσεις ότι ο εκδότης του ομολόγου θα δυσκολευτεί να το αποπληρώσει στη λήξη του, τότε η τιμή του ασφαλίστρου (CDS) ανεβαίνει.

Με ή χωρίς ομόλογα

Τα CDS μπορούν να αγοραστούν από επενδυτές που κατέχουν κάποιο ομόλογο, αλλά μπορούν να αγοραστούν και από επενδυτές που δεν κατέχουν το ομόλογο. Οποιος αγοράζει το ασφάλιστρο χωρίς να κατέχει ομόλογο είναι σαν να ασφαλίζεται για να προστατευτεί από μια καταστροφή που δεν τον αφορά και από την οποία θα κερδίσει.

Με τον τρόπο αυτό έχει κάθε συμφέρον να επέλθει η καταστροφή του άλλου για να εισπράξει την ασφάλεια. Κατ' αναλογία, όσοι έχουν αγοράσει CDS που ασφαλίζουν τον κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας έχουν κάθε λόγο να συντηρούν το σενάριο της χρεοκοπίας για να ανεβαίνει η τιμή των CDS που κατέχουν και να τα πουλήσουν με κέρδος.

Κέρδος 100%

Με βάση τις τρέχουσες τιμές των CDS, το κόστος για τα ομόλογα ετήσιας διάρκειας ανέρχεται σε 7.539 μονάδες, για τα διετή σε 6.339 μονάδες, για τα τριετή σε 6.011 μονάδες και για τα πενταετή σε 5.350 μονάδες.

Αυτό σημαίνει, για παράδειγμα, ότι το κόστος για την ασφάλιση ομολόγου πενταετούς διάρκειας και ονομαστικής αξίας 1.000.000 ευρώ είναι 535.000 ευρώ. Δηλαδή, σε περίπτωση χρεοκοπίας της χώρας, ο κάτοχος του συγκεκριμένου CDS θα λάβει αποζημίωση 1.000.000 ευρώ, ενώ θα έχει καταβάλει 535.000 ευρώ και έτσι θα κερδίσει 465.000 ευρώ.

Τζογαδόροι των CDS «ρίχνουν λάδι στη φωτιά» των καταστροφολο­γικών σεναρίων για επικείμενη χρεοκοπία της Ελλάδας και έξοδό της από το ευρώ με στόχο να αποκομίσουν τεράστια κέρδη.

Στο παιχνίδι της σπέκουλας που έχει στηθεί σε βάρος της χώρας μας συμμετέχουν τόσο οι πωλητές όσο και οι αγοραστές των περιβόητων συμβολαίων κινδύνου.

Οι μεν πρώτοι επιχειρούν να ανεβάσουν τις τιμές πώλησης των ασφαλίστρων για να αυξήσουν τα κέρδη τους και οι δεύτεροι να προκαλέσουν πιστωτικό γεγονός που θα ενεργοποιούσε τα CDS και θα τους απέφερε αποζημιώσεις-χρυσάφι.

Κώστας Αντωνάκος 
antonakos@pegasus.gr


Πηγή: Ημερησία 

Posted: 19 Apr 2013 06:20 AM PDT
Δημοψήφισμα θα γίνει στην Ελβετία για την απαγόρευση της πώλησης χρυσού από τα διαθέσιμα της κεντρικής τράπεζάς της (Swiss National Bank, SNB) και την υποχρέωση της τελευταίας να διατηρεί τουλάχιστον το 20% του ενεργητικού της σε χρυσό, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

Χθες, η καγκελαρία της Ελβετίας επιβεβαίωσε ότι η πρωτοβουλία «Σώστε τον ελβετικό χρυσό μας» – επικεφαλής της οποίας είναι μέλη του υπερσυντηρητικού Λαϊκού Κόμματος – συγκέντρωσε 106.052 νόμιμες υπογραφές για τη διεξαγωγή σχετικού δημοψηφίσματος, υπερβαίνοντας τον απαιτούμενο ελάχιστο αριθμό των 100.000 υπογραφών.

Σύμφωνα με τους όρους της πρωτοβουλίας «Σώστε τον ελβετικό χρυσό μας», η SNB θα έπρεπε να επαναπατρίσει τα αποθέματά της σε χρυσό που φυλάσσονται στο εξωτερικό και να τα διατηρεί στην Ελβετία.

Οι υποστηρικτές της καμπάνιας για τον ελβετικό χρυσό απορρίπτουν κατηγορηματικά την ιδέα πώλησής του, υποστηρίζοντας ότι οι πωλήσεις του που έγιναν από το 2001 έως το 2006 σε χαμηλές τιμές, καθώς και πιο πρόσφατα, έχουν κοστίσει πολλά δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα στην Ελβετία

Στην Ελλάδα και στην Κύπρο (χώρες οι οποίες έχουν απωλέσει την εθνική τους κυριαρχία λόγω οικονομικής κρίσης, αλλά και πριν από αυτήν λόγω πλήρους ανικανότητας του πολιτικού προσωπικού το οποίο όμως κατείχε το "αλάθητο του Πάπα" και φυσικά καλυπτόταν από το νόμο μέσω ιδιαίτερων νομοθεσιών) δεν πρόκειται να ρωτηθούν οι πολίτες εάν πρέπει να πωληθεί ο χρυσός της χώρας τους. Εξάλλου, έχουν παύσει να είναι πολίτες (και πάλι λόγω μνημονίου και υποταγής των αντιπροσώπων - πολιτικών τους στην Γερμανία και τις διαταγές που δέχονται από το Βερολίνο) και ως εκ τούτου ως μη πολίτες δεν έχουν δικαίωμα να αποφασίζουν για τις χώρες τους, που έχουν πάψει να είναι χώρες... Αλήθεια, το Διεθνές Δίκαιο τι λέει για όλα αυτά;

Posted: 19 Apr 2013 09:27 AM PDT
Ο τσετσένος που ταυτοποιήθηκε ως δράστης του μακελειού της Βοστώνης
Οι "σύμμαχοι" τους στις σφαγές της Συρίας, στον ανταρτοπόλεμο κατά της Ρωσίας κλπ κλπ, που έχουν λάβει πακτωλούς χρημάτων από το σύστημα Κλίντον, ταυτοποιούνται σύμφωνα με το AP και το NBC ως οι δράστες του μακελειού. 
Για τον τσετσένο μάλιστα δόθηκε στην δημοσιότητα και το όνομα του:
10:46 GMT: Boston Marathon bombing suspects are possibly brothers from Russian region near Chechnya and lived in US at least one year, AP reported.
10:45 GMT: Surviving Boston Marathon bombing suspect identified as Dzhokhar Tsarnaev, 19, from Cambridge, Mass., AP reported.
Οι ύποπτοι για τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστόνη είναι από την Τουρκία και την Τσετσενία – NBC.

Όταν έσφαζαν τα παιδιά στο Μπεσλάν, δεν ήταν λίγοι οι λαδωμένοι από τα κεφάλαια του Σόρος που είχαν το θράσος να μιλούν για τον δίκαιο αγώνα της Τσετσενίας.
Τώρα, θυμούνται τις απόρρητες εκθέσεις του συμβουλιου ασφαλείας: Chechen Terrorism (Russia, Chechnya, Separatist)

Ιστοσελίδα για τη δόξα του Ισλάμ και την Τσετσενία, είχε ο καταζητούμενος της Βοστόνης

Ο ένας από τους δύο υπόπτους για τις βομβιστικές επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστόνης, ο Τζοχάρ Τσαρνάγεφ, έχει αναρτήσει συνδέσμους σε ισλαμικές ιστοσελίδες και άλλες που ζητούν την ανεξαρτησία της Τσετσενίας μια ιστοσελίδα που όπως φαίνεται έχει δημιουργήσει ο ίδιος σε έναν ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης στην ρωσική γλώσσα.

Υβριστικά σχόλια στην ρωσική και την αγγλική γλώσσα καταφτάνουν μαζικά σήμερα στην σελίδα του Τσαρνάγεφ στον VK, έναν ρωσόφωνο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, μετά την αναγνώρισή του ως υπόπτου για την βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστόνης.
Η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον 19χρονο Τζοχάρ Τσαρνάγεφ μετά τον θάνατο του μεγαλύτερου αδελφού του Ταμερλάν στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στην σελίδα αυτή, ο νεώτερος Τσαρνάγεφ δηλώνει ότι είναι απόφοιτος του 2011 του δημόσιου σχολείου στο Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης Cambridge Rindge and Latin School.

Επίσης δηλώνει ότι δημοτικό σχολείο πήγε στην Μαχατσκάλα, την πρωτεύουσα του Νταγκεστάν, μια επαρχία της Ρωσίας που συνορεύει με την Τσετσενία, και δηλώνει ότι μιλάει την αγγλική, την ρωσική και την τσετσενική γλώσσα.

Ως "Κοσμοθεωρία" του καταχωρεί το "Ισλάμ" και ως "Προσωπική Προτεραιότητα" την "σταδιοδρομία και τα χρήματα".
Ο Τσαρνάγεφ έχει αναρτήσει συνδέσμους σε βίντεο από μαχητές στον εμφύλιο πόλεμο στην Συρία και σε ισλαμικές ιστοσελίδες με τίτλους όπως "Ειρήνη στον κόσμο, η θρησκεία μου είναι το Ισλάμ" και "Δεν υπάρχει άλλος Θεός από τον Αλλάχ, ας ηχήσει αυτό στις καρδιές μας".
Επίσης έχει αναρτήσει συνδέσμους σε σελίδες που ζητούν την ανεξαρτησία της Τσετσενίας.

Στην σελίδα του Τσαρνάγεφ υπάρχει επίσης και μια αίσθηση χιούμορ, όσον αφορά την ταυτότητά του ως μέλος μιας μειονότητας από τον ρωσικό Καύκασο, όπου βρίσκονται η Τσετσενία, το Νταγκεστάν, η Ινγκουσετία και άλλες περιοχές στις οποίες ζουν κυρίως μουσουλμάνοι, στις οποίες υπάρχει έντονος αναβρασμός εδώ και δύο δεκαετίες μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

Ένα βίντεο υπό τον τίτλο "βασανίζοντας τον αδελφό μου" δείχνει έναν άνδρα που μοιάζει με τον νεκρό αδελφό του Ταμερλάν να γελάει και να μιμείται τις προφορές διαφορετικών εθνοτήτων του Καυκάσου.

Επίσης έχει αναρτήσει ένα δικό του ανέκδοτο: "Περνάει ένα αυτοκίνητο που έχει μέσα έναν Τσετσένο, έναν από το Νταγκεστάν και έναν από την Ινγκουσετία. Ερώτηση: ποιος οδηγεί; Απάντηση: η αστυνομία".
Posted: 19 Apr 2013 04:02 AM PDT
Οι Έλληνες είναι διεφθαρμένοι, κλέφτες και εσχάτως, ρατσιστές

Κάποιοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει την σκοπιμότα του διεθνούς διασυρμού της χώρας με αφορμή τα γεγονότα της ΑΙΜΑνωλάδας. Δεν απορούν κι' όλας, πως είναι δυνατόν συγκεκριμένα ξένα ΜΜΕ να αναμεταδίδουν με τέτοιο πάθος τον χαρακτηρισμό "Ρατσιστές Έλληνες" σε κάθε ευκαιρία.

Όταν ο ελληναράς υπεργολάβος του "εθνικού εργολάβου" τραβούσε περίστροφο απέναντι στον Έλληνα εργάτη που τολμούσε να ζητήσει τα ένσημα του, ουδείς ασχολήθηκε.
Μα και οι ντόπιοι "επαγγελματίες" ανθρωπιστές που τώρα τολμούν να μιλούν, δεν έβγαζαν άχνα τόσα χρόνια στα στυγερά εγκλήματα των πραιτώρων – δουλεμπόρων με θύματα μετανάστες εργάτες. Προφανώς γιατί οι δράστες ήταν αλλοδαποί και δεν βόλευε την προπαγάνδα. Την προπαγάνδα μία φάμπρικας όπου "ανθρωπιστές" φροντίζουν να προμηθεύουν αδιάλειπτα με "δούλους" τα βρωμερά ανθρωποειδή που ντροπιάζουν τον Ελληνισμό.

Από την μία, ένα κράτος με αρμούς που τρέφονται από το μαύρο χρήμα του δουλεμπορίου και της μαύρης εργασίας. Από την άλλη, ένα τρισάθλιο, γενοκτονικό σύστημα κατοχής που προετοιμάζει την διεθνή κοινή γνώμη για την επερχόμενη σφαγή.

Το Spiegel αναπαράγει αφίσες και επιχειρήματα που χρησιμοποιούσαν οι ναζί για τους Εβραίους το 1936 πριν την "τελική λύση", αλλά ουδείς ενοχλείται. Οι Έλληνες είναι απατεώνες, τεμπέληδες, πρωτόγονοι που ληστεύουν την πτωχή Γερμανία. Το γράφαμε από το 2011: Η «Τελική λύση», Τότε Εβραίοι, τώρα Έλληνες!!

Παράλληλα, οι Έλληνες χαρακτηρίζονται συλλήβδην βρωμεροί ρατσιστές, όπως ακριβώς γινόταν τότε με τους Εβραίους, προετοιμάζοντας την κοινή γνώμη για το επερχόμενο "ολοκαύτωμα".
"Τους σφάζουν οι τσέτες, επειδή είναι ρατσιστές. Τους εκμεταλλευόντουσαν τόσα χρόνια. Ας πρόσεχαν".

Ιστορικά λοιπόν, αυτού του είδους η προπαγάνδα δεν είναι απλώς για την οικονομική αφαίμαξη των Ελλήνων.
Αλίμονο όποιος δεν διδάσκεται από την ιστορία: Θα αρπάξουν την ακίνητη περιουσία των Ελλήνων με τα ναζιστικά "επιχειρήματα" κατά των Εβραίων!
Άλλωστε η αρπαγή της περιουσίας δεν θα μπορούσε να γίνει "αναίμακτα".
Πρέπει να υπάρξει και Άουσβιτς μετά την "καταγραφή".
Αυτό ακριβώς προετοιμάζουν, αφού τα τάγματα εφόδου είναι εδώ.
Ο άνθρωπος που βλέπει Ελληνικά στρατόπεδα να μετατρέπονται σε κέντρα "μαχητών του τζιχάντ", μιλά για "ψεκασμένους".

Άλλωστε, "ποιός θυμάται τους Αρμένιους…"


Posted: 19 Apr 2013 03:22 AM PDT

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Στάθης Παναγούλης, Νάσος Αθανασίου και Δημήτρης Στρατούλης κατέθεσαν ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων σχετικά με την εικόνα -ολικής- υποταγής της Ελληνικής Κυβέρνησης στις εντολές της Τρόικα, κατά τη συμπλήρωση τριών ετών από την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου, η οποία συμπίπτει χρονικά με τη θλιβερή επέτειο του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967.

Οι βουλευτές ζητούν από τους Υπουργούς Οικονομικών και Εξωτερικών πλήρη ενημέρωση για το νομικό καθεστώς της παρουσίας των μελών της Τρόικας στην πατρίδα μας, τον συνολικό αριθμό των απασχολούμενων συμβούλων και υπαλλήλων της, τις εγκεκριμένες δαπάνες για τα λειτουργικά της έξοδα, καθώς και το περιβάλλον φορολογικών απαλλαγών και διευκολύνσεων που απολαμβάνει στο σύνολό της.

Επιπλέον, θίγονται ευθέως στους Υπουργούς ο ρόλος και η «συνταγματικότητα» του χαρακτήρα των ενεργειών του Υφυπουργού Εργασίας της Γερμανικής Κυβέρνησης Γ. Φούχτελ σε σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση στη Χώρα μας, ενώ ερωτώνται αν εκκρεμούν δικαστικές κρίσεις εις βάρος του εκπροσώπου του ΔΝΤ στην Αθήνα Μ. Τραά με αφορμή τη δράση και τη συμμετοχή ως ειδικού απεσταλμένου αντίστοιχου προγράμματος του Ταμείου στο Εκουαδόρ. Ακόμη, ζητείται η ενημέρωση της Βουλής για το αν επιβαρύνεται το Ελληνικό Δημόσιο με το υπέρογκο ποσό των 4.000 ευρώ, που δαπανάται για την ενοικίαση πολυτελούς βίλας στη Φιλοθέη, όπου στεγάζεται ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Τέλος, οι Βουλευτές Στάθης Παναγούλης και Νάσος Αθανασίου και Δημήτρης Στρατούλης καλούν τους αρμόδιους Υπουργούς να καταθέσουν αναλυτικά στοιχεία για τη σύνθεση της εν Ελλάδι αντιπροσωπείας του ΔΝΤ και τις αρμοδιότητες εκάστου αυτής, καθώς κι όλες τις δαπάνες που εκτελούνται προς όφελός της προκειμένου να σχεδιάζει -απρόσκοπτα- και να επιβάλλει στον Ελληνικό Λαό, το πλέον σκληρό πρόγραμμα λιτότητας που έχει εφαρμοστεί ποτέ εντός ευρωπαϊκού εδάφους.

Ερώτηση και Αίτηση κατάθεσης εγγράφων
Προς τους Υπουργούς:
Οικονομικών
Εξωτερικών
Θέμα: «Οι δαπάνες της τροϊκανής χούντας, το νομικό καθεστώς παρουσίας της και ο οικονομικός δολοφόνος του ΔΝΤ»

Η θλιβερή επέτειος του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967 συμπίπτει με την κυριαρχία της οικονομικής χούντας στην Ελλάδα υπό την ονομασία «τρόϊκα».
Σήμερα, τα τανκς είναι οι τράπεζες και τα βλήματα είναι τα δάνεια υποταγής.
Πέρασαν 46 χρόνια από την επιβολή της αμερικανοκίνητης δικτατορίας και σήμερα η Ελλάδα κυριαρχείται από την οικονομική δικτατορία των δανειστών.

Εδώ και μια περίπου τριετία από τότε που ψηφίσθηκε το Μνημόνιο, τον Μάιο του 2010 οι Έλληνες βλέπουν τα μέλη της τρόικας να μπαινοβγαίνουν σε υπουργεία, να συμμετέχουν σε συσκέψεις υπουργών, να δίνουν εντολές σε υπουργούς, να καθορίζουν τους στόχους, τα μέσα και τα μέτρα οικονομικής πολιτικής, με αποκορύφωμα το υποτιμητικό, για την ιστορία της χώρας, πρόσφατο φαινόμενο του Πρωθυπουργού που μέχρι τον Ιούνιο του 2012 ήταν πολέμιος του Μνημονίου, να δέχεται την τριμελή υπερκυβέρνηση στο Μέγαρο Μαξίμου για να την ικετεύσει, μήπως συναινέσει στη μείωση του Φ.Π.Α. στο σουβλάκι!

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
  • Ποιο είναι το νομικό καθεστώς παρουσίας των μελών της λεγόμενης (κατά την ευρωπαϊκή ορολογία) τρόικας κυρίων Πολ Τόμσεν, Κλάους Μαζούχ, Ματίας Μορς; Καλύπτονται από τις διεθνείς συμβάσεις περί διπλωματικών αντιπροσωπειών και ποιες είναι αυτές;
  • Ποιος είναι ο συνολικός αριθμός των εμπειρογνωμόνων, υπαλλήλων, συμβούλων και υπαλλήλων γραμματειακής υποστήριξης που υπάγονται στην εν λόγω τριανδρία, καθώς και στον επικεφαλής της δύναμης κρούσης Γερμανό καθηγητή Χερστ Ράϊχενμπαχ και στον άλλο Γερμανό πολιτευτή εδρεύοντα στη Θεσσαλονίκη υφυπουργό Χανς- Γιοακίμ Φούχτελ;
  • Mε βάση ποιό νομικό καθεστώς ένας εν ενεργεία ομοσπονδιακός υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Γερμανικής κυβέρνησης Μέρκελ, όπως είναι ο κύριος Χανς- Γιοακίμ Φούχτελ, έχει αρμοδιότητα να κλείνει δουλειές μεταξύ ελληνικών και γερμανικών δήμων και να προωθεί τουριστικές επιχειρήσεις, όπως καμαρώνει μεγάλο κανάλι σε πρόσφατο προπαγανδιστικό ρεπορτάζ του; Δηλαδή η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου- Κουβέλη διαθέτει ξένο υφυπουργό, ο οποίος ασκεί αρμοδιότητες στην ελληνική επικράτεια καθ' υπέρβαση του ελληνικού Συντάγματος;
  • Που στεγάζονται τα γραφεία της τρόικας – Ράιχενμπαχ- Φούχτελ και ποιος επιβαρύνεται με το κόστος ενοικίου και τα εν γένει έξοδα διοικητικής υποστήριξης των γραφείων τους;
  • Ποιος φορέας καλύπτει τις δαπάνες διαμονής τους και ποιό είναι το κόστος φιλοξενίας τους μέχρι τώρα;
  • Αν τους παρέχονται από το ελληνικό δημόσιο φορολογικές απαλλαγές για εισαγωγή αυτοκινήτων, προνόμια διπλωματικών αντιπροσωπειών και διευκολύνσεις, ποια μέλη όχι μόνο της κυβερνώσας τριανδρίας αλλά και του συνόλου του προσωπικού που διαθέτουν οι θεσμοί Ευρωπαϊκής Ένωσης- Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας - Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, έχουν κάνει χρήση αυτών; Να κατατεθεί αναλυτικός κατάλογος.
  • Αληθεύει η πληροφορία, ότι ο μόνιμος εκπρόσωπος στην Ελλάδα του ΔΝΤ Ολλανδός Μπόμπ Τράα, όταν ήταν απεσταλμένος του οργανισμού στο Εκουαδόρ, χαρακτηρίσθηκε από τις εκεί αρχές ως «ανεπιθύμητο πρόσωπο» -persona non grata- γιατί, σύμφωνα με την οργάνωση Accion Ecologica, ως «οικονομικός δολοφόνος» απαίτησε από την κυβέρνηση να διαθέτει το 100 % των εσόδων από νέο αγωγό πετρελαίου για την αποπληρωμή τοκογλυφικών δανείων της υπερχρεωμένης αυτής χώρας της Λατινικής Αμερικής εις βάρος των δαπανών υγείας και παιδείας; 
Παρακαλώ να ενημερώσετε τη Βουλή, αν εκκρεμεί οποιαδήποτε δικαστική ενέργεια περί του εν λόγω προσώπου και επίσης να γνωστοποιηθεί στο Κοινοβούλιο αν το ελληνικό δημόσιο ή οργανισμός των τριών οντοτήτων της τρόϊκας, άμεσα ή έμμεσα πληρώνει, με τη μορφή επιδόματος στέγης, την πολυτελή βίλα που έχει νοικιάσει στη Φιλοθέη έναντι του ποσού των 4.000 €.

Και καλούνται να καταθέσουν:
  • Πλήρη ονομαστικό κατάλογο της εν Ελλάδι αντιπροσωπείας με την ιδιότητα του καθενός και της καθεμιάς στον αντίστοιχο οργανισμό καθώς και την αρμοδιότητά τους για την Ελλάδα.
  • Αναλυτικό κατάλογο με τις δαπάνες για χρήση γραφείων και τα παρεπόμενα έξοδα, όπως χρήση κινητών από το ελληνικό δημόσιο, έξοδα φρούρησης και λοιπές δαπάνες.
ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
ΣΤΑΘΗΣ Β. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΝΑΣΟΣ) ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ



Posted: 19 Apr 2013 03:21 AM PDT
Γράφει ο Γιώργος Σταφυλάς

Συνεχίζονται τα μαθήματα πολιτικής ορθότηταςστα σχολεία της χώρας, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Φαίνεται πως έχουμε να κάνουμε με να πιλοτικό πρόγραμμα που εκπορεύεται από τα κεντρικά των Βρυξελλών. Εκεί στα κεντρικά της ΕΕ είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι με την άνοδο των εθνικιστικών κινημάτων και τις πρόσφατες εκλογικές τους επιτυχίες.
Η άνοδος του εθνικισμού στην Ευρώπη αποτελεί απειλή για το ''πρότζεκτ'' Ευρωπαϊκή ενοποίηση. Οι Ευρωπαϊκοί λαοί αντιστέκονται στην απώλεια της Εθνικής τους ταυτότητας και στην αντικατάστασή της με την πολύ-πολιτισμκή κουλτούρα της Νέας Τάξης. Έτσι μπροστά στον κίνδυνο κατάρρευσης του πρότζεκτ οι εγκέφαλοι των Βρυξελλών επιστρατεύουν τις δυνάμεις της πολιτικής ορθότητας για να ξεκινήσει κανονική πλύση εγκεφάλου αρχής γενομένης από τα σπάργανα της σκέψης, μέσα από τα σχολεία.

Αποκρουστικές ειδήσεις κανονικής προπαγάνδας στα σχολεία μας έρχονται από την Βρετανία αλλά και από την χώρα μας.
Τί κοινό έχουν και οι δύο αυτές χώρες;
Εθνικιστικά κόμματα με προσφάτως καταγεγραμμένη εκλογική επιτυχία.

Στην Βρετανία, μαθητές γυμνασίων της χώρας κλήθηκαν να αναγνωρίσουν και να βαθμολογήσουν ρατσιστικές συμπεριφορές μέσα από κάποιες προτάσεις στις οποίες πρωταγωνιστούν Λευκά αγόρια εναντίον εγχρώμων: π.χ. Ένα Λευκό αγόρι αρχίζει καυγά με ένα μικρότερό του αγόρι από την Ασία, στην συνέχεια αναφέρεται υποτιμητικά στον αντίπαλο του ως ένας ''απ αυτούς''… Βαθμολογήστε...

Στην χώρα μας, προσφάτως μοιράστηκε στα σχολεία εγκύκλιος του υπουργείου παιδείας η οποία αναφέρει τα εξής: «Και στην χώρα μας έχουν εγκατασταθεί μετανάστες και πρόσφυγες», «κυνηγημένοι από τις δικές τους χώρες από την ανέχεια, τον πόλεμο και τις διώξεις», «υπάρχουν άνθρωποι που τους θεωρούν υπεύθυνους και για τα δικά μας προβλήματα», «γι αυτό το λόγο οι μετανάστες πέφτουν συχνά θύματα ρατσιστικής βίας»...
Αυτά τα οποία αναφέρει η συγκεκριμένη εγκύκλιος άνετα θα μπορούσαν να είναι αποσπάσματα από κάποιο άρθρο δημοσιευμένο στην Αυγή ή στο Left ή σε οποιοδήποτε άλλο αριστερίστικο έντυπο.
Παρακάτω η ίδια εγκύκλιος δίνει και το εξής θέμα έκθεσης πάνω στο οποίο θα πρέπει να διαγωνιστούν οι μικροί μαθητές: ''Με αφορμή κάποιο περιστατικό από την καθημερινότητά σας που έλαβε χώρα σε δημόσιο χώρο... και στο οποίο ήσασταν παρόντες... γράψτε τις ιδέες σας για τον τρόπο που ο καθένας ξεχωριστά αλλά και με συλλογικό τρόπο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα ρατσιστικά φαινόμενα και τη βία...»
Η πολιτική προπαγάνδα συγκεκριμένου πολιτικού χώρου μεταφέρεται στα σχολεία μέσω μιας εγκυκλίου. Το υπουργείο καλεί του μαθητές να γράψουν έκθεση όχι για το τι είναι ρατσισμός και βία γενικώς, αλλά για το πως μπορεί να αντιμετωπιστεί η βία εναντίον των κακόμοιρων μεταναστών, που έρχονται με καλές και αγαθές προθέσεις στην χώρα μας για να βρουν δουλειά και οι κακοί ρατσιστές Έλληνες τους σπάνε στο ξύλο(!).
Τώρα αν ένα παιδί κάτοικος του πολύπαθου κέντρου της Αθήνας γράψει για το καθεστώς τρόμου που υφίστανται οι Έλληνες κάτοικοι από τις ορδές εγχρώμων λαθρομεταναστών που ανοιχτά απειλούν τις ζωές των κατοίκων, θα θεωρείται από τους καθηγητές του ως το μαύρο πρόβατο της τάξης.
Με την συγκεκριμένη εγκύκλιο το ίδιο το υπουργείο παιδείας (το οποίο υποτίθεται ότι είναι Εθνικής παιδείας και για όλους τους Έλληνες) παίρνει θέση σε σοβαρό πολιτικό πρόβλημα και επιχειρεί να υποδείξει στους μαθητές την πολιτικά ορθή συμπεριφορά!

Είναι γνωστή η διείσδυση της Αριστεράς στον χώρο της Εκπαίδευσης. Σχολεία και πανεπιστήμια Μαρξιστοκρατούνται. Στο συνδικάτο των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης η Αριστερά, ακόμα και οι πιο ακραίες συνιστώσες της, είχαν πάντα μεγάλα ποσοστά. Η αριστερή πλύση εγκεφάλου των παιδιών μας είναι γεγονός ειδικά τις δεκαετίες που ακολούθησαν την εκλογική επιτυχία του ΠΑΣΟΚ το 1981.
Εκείνο που παραμένει άγνωστο για τον πολύ κόσμο είναι πως πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο κατεύθυνση της Αριστεράς, με σκοπό την εκ των έσω άλωση των δυτικών κοινωνιών.
Είναι οι επιταγές του Γκράμσι και των ιδρυτών της σχολής της Φρανκφούρτης, Χοκχάιμερ και Αντόρνο, για τον πολιτιστικό Μαρξισμό. Όλοι αυτοί οι πατέρες της πολιτικής ορθότητας θα ήταν ιδιαιτέρως υπερήφανοι αν έβλεπαν τους επιγόνους τους να έχουν κατακτήσει σχολεία πανεπιστήμια, ακόμα και υπουργεία παιδείας ολόκληρων χωρών.

Τα ΜΜΕ στην χώρα μας αντί να ασχοληθούν με τις πολιτικά κατευθυνόμενες εγκυκλίους του υπουργείου παιδείας, κατακεραυνώνουν το πρόγραμμα «διάπλαση των παιδιών» συγκεκριμένου πολιτικού φορέα. Χαμός για την διάπλαση των παιδιών της ΧΑ και μύδροι εναντίον των κακών ρατσιστών γονιών, αλλά για την διάπλαση των παιδιών στα πρότυπα της πολιτικής ορθότητας που ακολουθεί το υπουργείο παιδείας τσιμουδιά....

Προσφάτως στην Βρετανία δικαστήριο πήρε νεογέννητο παιδί από την μητέρα του επειδή ο πατέρας του παιδιού ήταν μέλος εθνικιστικών ομάδων...!!!
Αυτή είναι η πολιτική ορθότητα...
Η ιερά εξέταση των ημερών μας, η οποία σ αφήνει να πιστεύεις ό,τι θέλεις αρκεί να είναι αποδεκτό...
Έτσι όμως ακυρώνεται το ίδιο το νόημα της δημοκρατίας, αφού η ελευθερία της έκφρασης περιορίζεται σε κάποια αποδεκτά πλαίσια.
Στην Αμερική, την χώρα στην οποία πρώτη απ' όλες τις χώρες η πολιτική ορθότητα πειραματίστηκε, σ' αυτή τη χώρα συναντάει και την πιο μεγάλη αντίσταση. Το κίνημα της κατ οίκον εκπαίδευσης είναι η απάντηση στην πολιτική ορθότητα .Οι γονείς προσπαθούν να δώσουν τις παραδοσιακές κατευθύνσεις στα παιδιά τους. Αυτές που η πολιτική ορθότητα και η Νέα Τάξη μισούν. Αγάπη για την Πατρίδα, την οικογένεια, τον θεό, αγάπη για την φυλή, διατήρηση της καθαρότητας της φυλής κ.λ.π.

Οι πατέρες της πολιτικής ορθότητας, οι εισηγητές του πολιτιστικού Μαρξισμού, ήξεραν πολύ καλά ότι μόνο αν αλλοιώσουν εκ των έσω τις παραδοσιακές αξίες του δυτικού πολιτισμού θα μπορούσαν να έχουν μέλλον. Η εκπαίδευση θα είναι το πεδίο της μάχης για τα επόμενα χρόνια.
Σε αυτό το πεδίο αξίες αιώνων θα συγκρουστούν με τις αντιφυσικές ιδεοληψίες ανωμάλων εγκεφάλων...



Posted: 19 Apr 2013 02:54 AM PDT
Η αμερικανική εταιρεία Noble, η οποία κάνει γεωτρήσεις για φυσικό αέριο στην ΑΟΖ Κύπρου και Ισραήλ, θεωρεί εφικτή την κατασκευή τερματικού για υγροποιημένο αέριο «LNG 17» στην περιοχή Βασιλικού, λίγο έξω από τη Λεμεσό.

Η Noble παρουσίασε τα σχέδια της σε παγκόσμιο διεθνές φόρουμ στο Τέξας, στο οποίο παίρνουν μέρος εταιρείες κολοσσοί, όπως η Gazprom, η Bp, η Shell και άλλοι.

Η Noble παρουσίασε τους σχεδιασμούς της μέσα από ένα 7σελιδο έγγραφο, το οποίο αποκαλύπτει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Οι σχεδιασμοί γενικά προβλέπουν συμμετοχή στο τερματικό στο Βασιλικό, σύνδεση του κυπριακού οικοπέδου 12 «Αφροδίτη» με αγωγό, σύνδεση του Λεβιάθαν του Ισραήλ με το ίδιο τερματικό και εξαγωγές κυρίως στις αγορές της Ασίας.

Όπως αναφέρει η Noble, εκτός της δυνατότητας πωλήσεων στην Ευρώπη, ένα τερματικό LNG στην ανατολική μεσόγειο θα παρέχει μια εναλλακτική πηγή εφοδιασμού για τους αγοραστές στην Ασία και την Άπω Ανατολή, καθώς το τερματικό θα βρίσκεται στη στρατηγική θέση κοντά στη διώρυγα του Σουέζ.

Φέρνει μάλιστα ως παράδειγμα ότι τα τερματικά εξαγωγών LNG της Αιγύπτου έχουν ήδη αποδείξει την ανταγωνιστικότητα με δυνατότητα παράδοσης φορτίου σε σημεία πώλησης στον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό.

Αποκάλυψαν επίσης, για πρώτη φορά, μελέτη για το κόστος μεταφοράς του φυσικού αεριού από το Βασιλικό στις κύριες αγορές της Ασίας. Μέσα από αυτή τη μελέτη αποδεικνύεται ότι το κόστος μεταφοράς δεν ξεπερνά τα 2 δολάρια ανά μίλι BTU έναντι 2 μέχρι 4 από άλλες περιοχές παραγωγής LNG.

Οι επικεφαλής της Noble τόνισαν πως «με την ανακάλυψη των 5-8 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδών στο κυπριακό τεμάχιο 12, αφενός καλύπτονται οι εγχώριες ανάγκες για μεγάλο χρονικό διάστημα και αφετέρου υπάρχει δυνατότητα για μια γραμμή παραγωγής LNG της τάξης των 5 εκατομμυρίων τόνων το χρόνο». Σύμφωνα με την εταιρεία, ακόμα κι αν το κοίτασμα Αφροδίτη είναι η τελευταία ανακάλυψη στη Λεβαντίνη, η Κύπρος μπορεί να προχωρήσει σε τερματικό υγροποίησης, μεταφέροντας στο τερματικό μέσω υποθαλάσσιων αγωγών το φυσικό αέριο αφού τύχει επεξεργασίας.

Μελέτη που έγινε για λογαριασμό της Noble, δείχνει πως το τερματικό μπορεί να φιλοξενήσει τουλάχιστον τρεις γραμμές υγροποίησης, με δύο κατ' αρχήν δεξαμενές αποθήκευσης και μία προβλήτα που θα μπορεί να φιλοξενήσει δύο αγκυροβόλια LNG. Από τεχνικής άποψης το έργο μπορεί να προχωρήσει γρήγορα και αποτελεσματικά, επισημαίνουν οι ειδικοί της Noble.


Posted: 19 Apr 2013 02:28 AM PDT
Ένα δημοσίευμα που αναμένεται να προκαλέσει σάλο, φιλοξενεί η συντηρητική γαλλική εφημερίδα Φιγκαρό.

Λίγες εβδομάδες μετά την αποκάλυψη για τους λάθος πολλαπλασιαστές από το ΔΝΤ, με τους οποίους επιβλήθηκαν τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα, έρχεται νέα αποκάλυψη. Κορυφαία στελέχη του Ταμείου που το 2010 είχαν λόγο στη δημιουργία της θανατηφόρας συνταγής, καθηγητές σήμερα, ομολογούν τα λάθη που έκαναν και τους εκτός πραγματικότητας υπολογισμούς.

Η Κάρμεν Ράινχαρτ και ο Κένεθ Ρόγκοφ κατείχαν στο παρελθόν υψηλές θέσεις στο ταμείο, για λογαριασμό του οποίου εκπόνησαν το 2010 την διαβόητη πλέον μελέτη τους για τα αποτελέσματα των πολιτικών λιτότητας.

Πολλοί άλλοι οικονομολόγοι έκαναν λόγο για σφάλματα στην εργασία τους, ιδίως ο Πολ Κρούγκμαν —Νόμπελ Οικονομίας 2008— που επί μήνες στο ιστολόγιό του αναφερόταν στο «φιάσκο των Ράινχαρτ-Ρόγκοφ».

Σε μια μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα στις αρχές της εβδομάδας, τρεις ερευνητές του πανεπιστήμιου της Μασαχουσέτης εξηγούν πώς προέκυψαν τα βασικά λάθη.
Οι Τόμας Χέρντον, Μάικλ Ας και Ρόμπερτ Πόλιν ανέφεραν στην μελέτη τους, στο πλαίσιο της οποίας ζήτησαν —και έλαβαν— από τους Ράινχαρτ και Ρόγκοφ το λογιστικό φύλλο και τα δεδομένα που χρησιμοποίησαν, ότι υπήρξαν σφάλματα, παραλείψεις και αποκλεισμοί που οδήγησαν σε στρεβλά αποτελέσματα.

Τα προβλήματα, έγραψαν, είναι κυρίως τρία:  
Πρώτο, οι Ράινχαρτ και Ρόγκοφ αφαίρεσαν επιλεκτικά χρονιές με υψηλά χρέη και μέσο ρυθμό ανάπτυξης.  
Δεύτερο, χρησιμοποίησαν μια συζητήσιμη μέθοδο για να κατατάξουν τα κράτη.
Και τρίτο, μοιάζει να υπάρχει ένα λάθος στην μέθοδο αυτή, που αποκλείει τις χώρες με υψηλά χρέη που όμως διατηρούν έναν μέσο αναπτυξιακό ρυθμό.
Και τα τρία αυτά προβλήματα προκαταλαμβάνουν τα αποτελέσματα των υπολογισμών των Ράινχαρτ-Ρόγκοφ και τείνουν να επιβεβαιώνουν το εκ των προτέρων συμπέρασμά τους.

Με βάση τα προβλήματα αυτά, έμειναν έξω από τους υπολογισμούς πέντε χώρες: η Αυστραλία, η Αυστρία, το Βέλγιο, ο Καναδάς και η Δανία.

Το ΔΝΤ υποστήριξε ότι γενικά στις χώρες με λόγο χρέους προς ΑΕΠ που υπερβαίνει το 90%, το ποσοστό ανάπτυξης είναι αρνητικό (-0,1%) ενώ εάν γινόταν σωστά ο υπολογισμός, θα φαινόταν πως στην πραγματικότητα το μέσο ποσοστό ανάπτυξης των χωρών αυτών ήταν 2,2%.

Έναντι της διεθνούς κατακραυγής, οι «θεωρητικοί της λιτότητας» αναγκάστηκαν για πρώτη φορά να απαντήσουν, ύστερα από μήνες άρνησης παραδοχής του οιουδήποτε σφάλματος.

Με χθεσινοβραδινή ανακοίνωσή τους, οι δύο οικονομολόγοι παραδέχθηκαν ότι η εργασία τους περιείχε ορισμένα «σφάλματα», επέμειναν όμως ότι «το κεντρικό συμπέρασμα» της έρευνάς τους συνεχίζει να ισχύει.

«Μας προβληματίζει η διαπίστωση ότι υπάρχει ένα τέτοιο σφάλμα (. . .), παρά την προσπάθειά μας να είμαστε προσεκτικοί» ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους.

Η Φιγκαρό διερωτάται πως είναι δυνατόν «το αίμα, ο ιδρώτας και τα δάκρυα που έχουν χυθεί από μεγάλη μερίδα των λαών της Δύσης να οφείλονται σε μια αδεξιότητα, στην κακή χρήση ενός λογιστικού φύλλου».

Και η τελευταία αναφορά τα λέει όλα. Ένα λάθος, μια αδεξιότητα βούλιαξε τους λαούς στην απόγνωση; Τόσο αίμα και δάκρυα για τα εξωφρενικά λάθη ορισμένων χαρτογιακάδων που αυτοαποκαλούνται οικονομολόγοι;


Posted: 19 Apr 2013 02:15 AM PDT
Η τριτοκοσμική οικονομία θα δημιουργεί πάντα Μανωλάδες κύριε Ευαγγελάτο και κύριε Τσίμα.
Ως συνήθως στην Ελλάδα, όταν ξεσπάσει ένα πρόβλημα όπως αυτό τώρα στην Μανωλάδα, όλοι σπεύδουν να αναλύσουν να καταδικάσουν να καταγγείλουν να προτείνουν, πάντα βέβαια σε μια πρόσκαιρη βάση.

Το πρόβλημα δεν είναι ούτε η Μανωλάδα, ούτε ο κακός επιστάτης στα χωράφια της φράουλας, ούτε ο λαθρομετανάστης που είναι χωρίς χαρτιά.
Το πρόβλημα είναι η κατεύθυνση της ελληνικής οικονομίας, κύριε Ευαγγελάτο και κύριε Τσίμα.
Όσο εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί στηριζόμενη στον πρωτογενή τομέα (φράουλες – πατάτες – ελιές κ.τ.λ.) και στα τριτοκοσμικά εργατικά χέρια, τόσο θα αυξάνονται οι Μανωλάδες.

Ένα αυτοκίνητο αξίας 30.000 Ευρώ, χρειάζεται πέντε λεπτά για να φτιαχτεί και πέντε ειδικευμένους εργάτες. Την ίδια στιγμή για να παραχθεί τζίρος 30.000 Ευρώ στις ελιές ή στις πατάτες χρειάζονται 50 τριτοκοσμικοί εργάτες και ένας χρόνος εργασίας.

Λοιπόν, ποιά οικονομία θέλουμε;
Αυτό είναι το ζητούμενο, και όχι το αν κοιμούνται σε τρώγλες οι λαθρομετανάστες ή αν είναι καλοί ή κακοί οι εργοδότες.
Μια τριτοκοσμική αγροτική οικονομία, για να είναι ανταγωνιστική χρειάζεται τριτοκοσμικούς εργάτες και τρώγλες για να κοιμούνται.

Μια οικονομία στηριζόμενη σε υψηλής τεχνολογίας προϊόντα χρειάζεται υψηλής εξειδίκευσης εργάτες και επιστήμονες και ακριβά σπίτια για να διαμένουν.

Θέλουμε μια φτηνή οικονομία, ή μια ακριβή οικονομία;
Θέλουμε ακριβά εστιατόρια, ή θέλουμε φτηνά εστιατόρια;
Θέλουμε φτηνά εργατικά χέρια, ή ακριβά εργατικά χέρια;
Θέλουμε μια φτηνή κοινωνία ή μια ακριβή κοινωνία;

Προσωπικά, είμαι υπέρ της ακρίβειας, γιατί αυτό θα αποτρέψει τις Μανωλάδες.
Αυτοί που υποστηρίζουν την άποψη ότι τα φτηνά εργατικά χέρια των μεταναστών βοηθούν την οικονομία γιατί μαζεύουν τις ελιές ή τις πατάτες στα χωράφια, στην πραγματικότητα βάζουν τις βάσεις, για την δημιουργία μιας τριτοκοσμικής οικονομίας, κατά συνέπεια και μια τριτοκοσμικής κοινωνίας.

Για την ιστορία: Οι ελιές στην Ισπανία μαζεύονται μόνο μηχανικά, αλλά και τα μαρούλια τα καρότα τα λεμονιά τα πορτοκάλια στην αργεντινή μαζεύονται μόνο μηχανικά.
Μόνο στην Ελλάδα μαζεύονται ακόμη οι ελιές και τα καρότα με τα χέρια.

Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη


Posted: 19 Apr 2013 01:58 AM PDT
Η δεξιά κυβέρνηση του Τόκιο θα ρίξει στην οικονομία της χώρας το αστρονομικό ποσό του 1,2 τρισεκατομμυρίoυ ευρώ μέσα σε δύο χρόνια

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Μεγάλο εκνευρισμό -αν όχι πανικό- έχει προκαλέσει στη γερμανική κυβέρνηση η νέα οικονομική πολιτική του Ιάπωνα πρωθυπουργού Σίνζο Αμπε, για την υλοποίηση της οποίας καθαίρεσε τον προηγούμενο διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας και τοποθέτησε στο αξίωμα αυτό τον Χαρουχίκο Κουρόντα. Η πολιτική του δεξιού προέδρου της ιαπωνικής κυβέρνησης είναι σαφέστατη, αλλά εντελώς αντίστροφη από την πολιτική λιτότητας που επιβάλλει όλο και πιο έντονα το Βερολίνο σε ολόκληρη την Ευρωζώνη και την ΕΕ. Για να κινηθεί η οικονομία, χρειάζεται πρώτα απ' όλα χρήμα, λέει ο Αμπε. Η ιαπωνική κυβέρνηση επομένως θα ρίξει άφθονο χρήμα στην ιαπωνική αγορά ουσιαστικά «τυπώνοντας γεν», όπως είναι η λαϊκή έκφραση.

Ετσι θα γίνουν τουλάχιστον τρία θεμελιώδη πράγματα:
Πρώτον, οι επιχειρήσεις θα βρεθούν με πολύ χρήμα στη διάθεσή τους, άρα μπορούν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους.
Δεύτερον, οι Ιάπωνες εργοδότες θα μπορέσουν συν τοις άλλοις να δώσουν και κάποιες αυξήσεις στους εργαζόμενους, βελτιώνοντας την αγοραστική τους δυνατότητα.
Τρίτον, μια τέτοια νομισματική πολιτική θα οδηγήσει στην υποτίμηση του γεν σε σχέση με το ευρώ και το δολάριο, διευκολύνοντας έτσι την αύξηση των γιαπωνέζικων εξαγωγών. Πρέπει να σημειώσουμε εδώ ότι αυτή η νομισματική πολιτική του Τόκιο δεν πρόκειται να οδηγήσει σε κανενός είδους αύξηση των επιτοκίων δανεισμού της Ιαπωνίας.

Παρ' όλο που το δημόσιο χρέος της χώρας, μετά και το πυρηνικό ατύχημα της Φουκουσίμα, βρίσκεται σε αστρονομικά ύψη και είναι το υψηλότερο στον κόσμο καθώς φτάνει το... 240% (!!!) του ΑΕΠ, είναι σε ποσοστό άνω του 90% εσωτερικός και όχι εξωτερικός δανεισμός. Με άλλα λόγια, τα γιαπωνέζικα ομόλογα τα αγοράζει η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας, οι ιαπωνικές ιδιωτικές τράπεζες και οι ιαπωνικές επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα η ιαπωνική κυβέρνηση να δανείζεται με επιτόκιο... 1% ή το πολύ 2% - δηλαδή τζάμπα! Μάλιστα ο σχεδιασμός του πρωθυπουργού και του κεντρικού τραπεζίτη είναι να αγοράσει η τράπεζα της Ιαπωνίας το 70% των νέων κρατικών ομολόγων και μάλιστα με πολύ χαμηλό επιτόκιο της τάξης του 1% ώστε να διασφαλιστεί πλήρως ότι υπάρχει απόλυτος έλεγχος του δημόσιου χρέους και ότι κανένας δεν μπορεί να ασκήσει πίεση μέσω του δημόσιου χρέους στο Τόκιο. Οταν λέμε ότι η κυβέρνηση Αμπε θα ρίξει χρήμα στην ιαπωνική αγορά, μάλλον δεν μπορούμε να φανταστούμε τι ακριβώς εννοούν οι Γιαπωνέζοι. Ο Αμπε και ο Κουρόντα λοιπόν ανακοίνωσαν ότι επί δύο ολόκληρα χρόνια θα ρίχνουν κάθε μήνα στην αγορά της Ιαπωνίας το ποσό των επτά και πλέον τρισεκατομμυρίων γεν - δηλαδή πάνω από 50 δισεκατομμύρια ευρώ τον μήνα επί 24 μήνες, που μας κάνει... 1,2 τρισεκατομμύρια (!) ευρώ.

Το ποσό είναι κολοσσιαίο. Επειδή δε ο Αμπε αυτή την οικονομική πολιτική τη διεκήρυσσε από την προεκλογική ακόμη περίοδο, έχει ήδη δημιουργήσει γεγονότα. Στους επιχειρηματικούς αλλά και στους χρηματοπιστωτικούς κύκλους της Ιαπωνίας επικρατεί κλίμα ευφορίας πρωτοφανές εδώ και είκοσι χρόνια. Προσδοκίες όμως έχουν γεννηθεί και στους Ιάπωνες εργαζόμενους.

Ο Σίνζο Αμπε κάλεσε δημοσίως τους επιχειρηματίες να δώσουν υψηλότερους μισθούς «σε όσους εργάζονται σκληρά». Ως συνέπεια των πρωθυπουργικών παροτρύνσεων αρκετοί επιχειρηματικοί κλάδοι στην Ιαπωνία, με πρώτα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ, μετά από πολλά χρόνια έδωσαν αυξήσεις στους υπαλλήλους τους, ενώ άλλοι κλάδοι αρκέστηκαν σε έκτακτα επιδόματα μέχρι στιγμής. Γενικά πάντως κάτι άρχισε να κινείται, και αυτό δεν είναι καθόλου ασήμαντο για τους Γιαπωνέζους.

Αντιθέτως, αυτή η πολιτική ανησυχεί πολύ τους Γερμανούς. «Η Ιαπωνία πλημμυρίζει τον κόσμο με χρήμα - πόσο επικίνδυνο είναι αυτό;» ήταν την περασμένη Πέμπτη ο τίτλος ενδιαφέρουσας ανάλυσης της εβδομαδιαίας γερμανικής σοσιαλδημοκρατικής εφημερίδας «Ντι Τσάιτ», στην οποία μεταξύ άλλων τονίζεται για την πολιτική της ιαπωνικής κυβέρνησης: «Ενοχλείται από αυτήν η γερμανική κυβέρνηση, γιατί με αυτόν τον τρόπο μπορούν οι γιαπωνέζικες επιχειρήσεις να προσφέρουν τα προϊόντα τους στο εξωτερικό με ευνοϊκότερο κόστος - και πιθανόν έτσι να χτυπήσουν τον ανταγωνισμό ακόμη και μέσα στη Γερμανία».

Η γερμανική εφημερίδα επιχειρεί να δώσει δραματικό χαρακτήρα στην πολιτική του Τόκιο. «Ακόμη περισσότερο χρήμα για τον κόσμο - είναι αυτός ο δρόμος εξόδου από την κρίση ή είναι ο δρόμος προς την καταστροφή;» δήθεν αναρωτιέται. «Οι επικριτές βλέπουν στις δράσεις αυτές (της ιαπωνικής κυβέρνησης) το προκαταρκτικό σκαλοπάτι της κρατικής χρεοκοπίας» ισχυρίζεται στους τίτλους του και το γερμανικό περιοδικό «Ντερ Σπίγκελ». Μεγάλος καημός για την Ιαπωνία!


Posted: 19 Apr 2013 01:45 AM PDT
Όποια προσωπεία κι αν φορούν οι διάφοροι τουρκοσύλλογοι της Θράκης, ο ίδιος εργοδότης βρίσκεται πάντοτε από πίσω!
 
    Τα διαπιστευτήριά τους στα αφεντικά (που άλλωστε πληρώνουν και τον…λογαριασμό) κατέθεσαν πρόσφατα κάποιοι νέοι σύλλογοι, για την ίδρυση των οποίων σας έχουμε ήδη ενημερώσει στο «Προξενείο-Στοπ».

    Ο λόγος αφ' ενός για τον νεόδμητο «Σύλλογο Έρευνας (λέμε τώρα) και Μελέτης της Ισλαμικής Θρησκείας» (βλ. το δημοσίευμά μας Και νέος τουρκο-σύλλογος στην καρδιά της Κομοτηνής…), που μόλις βολεύτηκε στα νέα γραφεία του (στη Λεωφόρο Ηρώων) έκανε και την αναμενόμενη επίσκεψή του στον…αφέντη Ιλχάν Σενέρ (στην 1η φωτογραφία, τον βλέπετε στο προξενείο στις 4 Απριλίου με την πρόεδρο του συλλόγου Οζλέμ Νουρί και τον ταμία Μεχμέτ Σουλεϊμάν Μουσταφά)!

    Αφ' ετέρου όμως αξίζει τον κόπο να σας ενημερώσουμε και για το ΔΣ του επίσης νεόδμητου «Περιβαλλοντολογικού Ομίλου Μελισσοκόμων και Φίλων της Μέλισσας Θράκης» (βλ. σχετικά το πρόσφατο δημοσίευμά μας Κι ύστερα…ήρθαν οι μέλισσες!), που προ ολίγων ημερών βρέθηκε στην Προύσα της Τουρκίας, όπου επισκέφτηκε τα γραφεία του εκεί αλυτρωτικού «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» (BTTDD) (τους βλέπετε μάλιστα και στη 2η φωτογραφία με φόντο τη σημαία της «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης»)! Την ίδια μέρα μάλιστα οι λεγάμενοι πραγματοποίησαν επίσκεψη και στα γραφεία του κόμματος AKP (3η φωτογραφία), όπου συναντήθηκαν με τον «συντοπίτη» μας (σ.σ. καταγόμενο από τη Ροδόπη) βουλευτή Προύσας Χακάν Τσαβούσογλου (γνωστό για τις πάμπολλες λεκτικές προκλήσεις του σε βάρος της χώρας μας).

    Και όλα αυτά είναι φυσικά και ένα σαφές δείγμα αποκαλυπτηρίων για το ποιος βρίσκεται πίσω από τις δράσεις των συγκεκριμένων συλλόγων (το λέμε γιατί όλοι αυτοί οι τουρκολακέδες, που ξεφυτρώνουν καθημερινά σαν τα μανιτάρια επί θρακικού εδάφους, φορούν διάφορους πολιτιστικούς, θρησκευτικούς ή και επαγγελματικούς-συντεχνιακούς φερετζέδες, ενώ από την άλλη υπάρχουν δυστυχώς ακόμη στη Θράκη πολλοί αφελείς – για να μην πούμε τίποτε βαρύτερο)! Η αλήθεια όμως είναι πολύ απλή: όποιους φερετζέδες και όποιες καλοχτενισμένες προβιές κι αν φορέσουνε, πάντα ο ίδιος λύκος κρύβεται από κάτω…


Posted: 19 Apr 2013 01:35 AM PDT


Καλησπέρα.

Είμαι χρόνια αναγνώστης σας και θαυμάζω την εγκυρότητα των θεμάτων σας. Είμαι επίσης και εργαζόμενος στην Kavala Oil.Η εταιρία αυτή είναι η μοναδική εταιρία εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Ελλάδα. Δεν ξέρω κατά πόσο γνωρίζετε αυτά που συμβαίνουν στην Kavala Oil τους τελευταίους μήνες αλλά το αποκορύφωμα ήταν όταν στις 14 Φεβρουαρίου η Βουλή ψήφισε την ανανέωση των αδειών λειτουργίας μας... και έβαλε (παρανόμως και αδίκως) συνδικαιούχο την Ενεργειακή Αιγαίου.

Θα μου πείτε τώρα πού ακριβώς είναι το ΘΕΜΑ που ίσως υπάρχει ώστε να ανεβάσετε ένα άρθρο. Το θέμα λοιπόν είναι ότι η εισήγηση (από τον βουλευτή της Ν.Δ κ.Πασχαλίδη) προς την βουλή για την ανανέωση των αδειών, στάλθηκε από την γραμματέα της Ενεργειακής Αιγαίου πρός την ιδιαιτέρα του κ. Λυβιεράτου! 
Δηλαδή: Ο υπουργός ΠΕΚΑ Ευάγγελος Λιβιεράτος δέχθηκε να του γράψουν εξολοκλήρου το κείµενο της παρουσίασης. Έστειλε να διορθώσουν την εισηγητική οµιλία. Αντάλλασσε διαρκώς mail µε τον επενδυτή. Όλα αυτά ΠΡΙΝ από τη συζήτηση του νοµοσχεδίου στην επιτροπή της Βουλής!

Δηλαδή εάν αυτό δεν είναι σκάνδαλο, τότε τι είναι. Δυστυχώς από Αθήνα δεν υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον για το σκάνδαλο! Μόνο η εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ αυτής της Κυριακής μας είχε πεντασέλιδο άρθρο.

Επίσης έχουμε δημιουργήσει μια πλατφόρμα ενημέρωσης για να πάρετε μια ιδέα αυτών που σας γράφω.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Aναγνώστης

Πηγή: anti-ntp.net

Posted: 19 Apr 2013 01:01 AM PDT
Γράφει ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος

1) Εντάσσουμε αυτό το κράτος, σε ένα διεθνή οργανισμό" (π.χ. Ευρωπαϊκή Ένωση). "Κατασκευάζουμε" ένα "νέο" νόμισμα (π.χ. ευρώ) με το οποίο ανταλλάσσουμε ΟΛΑ τα υπάρχοντα εθνικά νομίσματα ενός κράτους.

2) Στη συνέχεια – αφού αυτό το νόμισμα είναι "διεθνές" το… εξάγουμε ΜΑΖΙΚΑ από το κράτος αυτό (μέσω τραπεζικού συστήματος, off-shore εταιριών κλπ.) .
Έτσι δημιουργείται (τεχνητό) ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ στο κράτος αυτό…

3) Το… ΕΛΛΕΙΜΜΑ δημιουργεί την ανάγκη ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ.
Το κράτος αναγκάζεται να δανειστεί από το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα – έδρα στην Φρανκφούρτη Γερμανίας – αφού ΔΕΝ ΕΧΕΙ τη δυνατότητα να τυπώσει το εθνικό του νόμισμα ( έχει ως "νέο" νόμισμα το ευρώ).
Μόνο η Ε.Κ.Τ. έχει το δικαίωμα εκτύπωσης του ευρώ.

4) Τα ευρωδάνεια δίδονται με τόκους (φυσικά).
Οι τόκοι δημιουργούν νέα… ελλείμματα , τα νέα ελλείμματα οδηγούν το κράτος σε… νέα δάνεια και σε… "ΜΝΗΜΟΝΙΑ" που ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ την εθνική ΑΣΥΛΙΑ – ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ του κράτους.
Παράλληλα η υπογραφή των "μνημονίων" οδηγεί τον λαό σε τεράστια μείωση της αγοραστικής του δύναμης – αφού οι φόροι και οι ΤΙΜΕΣ των αγαθών ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ.
Οι μισθοί και οι συντάξεις ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΔΡΑΣΤΙΚΑ.
Το "κράτος πρόνοιας" ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ…
Έτσι οι πολίτες οδηγούνται σταδιακά στη γενική ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ (ή και ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ) κυρίως στα λαϊκά ή μεσοαστικά στρώματα…
Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες – παραγωγικής ηλικίας – εγκαταλείπουν τη χώρα για να βρούνε "καλύτερη τύχη" σε Καναδά, Γερμανία, Αγγλία, Αυστραλία, Σουηδία…

5) Η χώρα έχει μείνει πλέον με τους συνταξιούχους και τους -ελάχιστους -"υπερπρονομιούχους" που δεν τους αγγίζει η (τεχνητή) οικονομική κρίση…
Όσοι νέοι δεν μπόρεσαν να μεταναστεύσουν βρίσκονται σε ΑΠΟΓΝΩΣΗ.
Χιλιάδες πολίτες οδηγούνται στην ανεργία , στα συσσίτια, στην κατάθλιψη, στα ναρκωτικά , στις αυτοκτονίες…
Οι άστεγοι – εξαθλιωμένοι (και καταχρεωμενοι)πολίτες πολλαπλασιάζονται…

6) Όταν η κατάσταση φτάσει στο…"απροχώρητο" (και εφόσον ΔΕΝ έχει υπάρξει ΕΞΕΓΕΡΣΗ – ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ από το λαό – "πειραματόζωο") εμφανίζονται οι … επενδυτές – "σωτήρες".
Πρόκειται για ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ που ψάχνουν εξαθλιωμένες περιοχές του πλανήτη για να στήσουν ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ (industrial areas) όπου -όσοι απέμειναν απ' τον πληθυσμό- μετατρέπονται σε πάμφθηνο εργατικό δυναμικό – 300 ευρώ το μήνα + συσσίτιο και ΜΑΖΙΚΗ διαμονή σε "ειδικές εργατικές πολυκατοικίες", όπου η ΖΩΗ τους είναι υπό παρακολούθηση -σε 24ωρη βάση…
Οι ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ αποκτούν ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ αφού τα προϊόντα που θα παράγουν οι φτηνοί εργάτες θα πωλούνται σε εικοσαπλάσια τιμή στις πλούσιες χώρες…
Αν… λείπει "μεγάλο ποσοστό" νεολαίας για τα εργοστάσια στις "βιομηχανικές ζώνες" για να εργαστεί , εισάγουν ή χρησιμοποιούν τους ήδη υπάρχοντες μετανάστες (γι' αυτό τους έφεραν…) από τρίτες χώρες… Μπαγκλαντές, Ινδία, Κίνα, Αφγανισταν, Πακιστάν κλπ…

7) Όσο για τους συνεργάτες τους (δοσίλογους) πολιτικούς, αυτοί θα περάσουν με ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ την υπόλοιπη ζωή τους στα … "σαλέ" της Ελβετίας ή σε εξωτικά νησιά του Ειρηνικού, ξοδεύοντας τα χρήματα της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ… αφήνοντας στη … θέση τους (δήθεν) "υπεύθυνους" τεχνοκράτες που θα αναλάβουν την – περαιτέρω – "διαχείριση" της όλης "κομπίνας"…
Άλλωστε κάποιοι πρέπει να μείνουν για να … συντρώγουν με τα μεγαλοστελέχη των πολυεθνικών εταιριών και να … νοιάζονται για την "αξιοπρεπή διαβίωση" των πλούσιων Γερμανών, Αγγλων, Ρώσων, Καναδών κλπ… που θα εγκατασταθούν κατά χιλιάδες στο υπέροχο μεσογειακό κλίμα της πατρίδας μας "γεμίζοντας" τα άδεια σπίτια , τα οποία θα πουληθούν ΜΑΖΙΚΑ αντί "πινακίου φακής" απ' τους εξαθλιωμένους – πανικόβλητους ντόπιους, που τους γονάτισαν οικονομικά (εδώ και καιρό…) με τα χαράτσια, τους φόρους, τα χρέη και τη διάλυση του κοινωνικού ιστού…

Σας θυμίζει κάτι από Ελλάδα; Κακώς! Έπρεπε να σας θυμίζει κάτι από την κόλαση του Δάντη. Γιατί πρέπει να γνωρίζετε πως δεν ζείτε ως ελεύθεροι πολίτες σε μία αυτοκυρίαρχη χώρα. Είστε απλώς κατά φαντασίαν ελεύθεροι, σε έναν χώρο που έχει προοριστεί να μετατραπεί σε ανοιχτή φυλακή σας, με ανά περιοχή διαφορετικούς νόμους που θα δημιουργούνται από τις κυρίαρχες πολυεθνικές, με τοπικούς πολιτικούς λακέδες περιφερόμενους που θα σας "προσφέρουν εργασία" -εάν είστε πειθήνιοι- και ταυτόχρονα θα ξεπουλάνε την ζωή σας έναντι συνέχισης της «καριέρας» τους.

Δεν τα πιστεύετε; Ούτε στη Νιγηρία, ούτε στην Αιθιοπία, ούτε οπουδήποτε πήγε το ΔΝΤ και αφού κατέστρεψε τη χώρα και σκλάβωσε τους κατοίκους και καθιέρωσε τις ΑΟΖ, πίστευαν οι άνθρωποι πως η αξία ενός ανθρώπου μπορεί να γίνει μικρότερη από την αξία του παραγόμενου προϊόντος.

Εάν σήμερα οι νέοι φεύγουν από την χώρα προς εύρεση εργασίας, να θυμηθείτε πως πολύ σύντομα θα διαπιστώσουν πως έγιναν σκλάβοι με την θέλησή τους εκεί που πήγαν και θα εύχονταν να είχαν παραμείνει στην χώρα τους διεκδικώντας την από τους θρασύτατους εισβολείς. Το δυστύχημα είναι πως θα είναι τότε πολύ αργά γι αυτούς να γυρίσουν σε μία χώρα που απλά θα υπάρχει (ίσως και όχι ολόκληρη) στον χάρτη.

Η χώρα, η πατρίδα μας, βρίσκεται πραγματικά σε πόλεμο. Πόλεμο επιβίωσης της αξιοπρέπειας, της δημοκρατίας και του αυτονόητου. Είναι η μοναδική αλήθεια που μας είπαν οι κατά τα λοιπά κενού περιεχομένου διασώστες μας. Δεν μας διευκρίνισαν ποιος είναι ο αντίπαλος, αλλά ο χρόνος φανερώνει τους πάντες και τα πάντα. Και τώρα, ξέρουμε ποιος μας πολεμά και γιατί. Και αν δεν σας τρομάζει ο "κατά παραγγελίαν τρόμος", μην ανησυχείτε, γιατί υπάρχουν και οι "κατά παραγγελίαν πόλεμοι"… Το θέμα είναι τι θα κάνουμε για να σταματήσουμε (εάν μπορούμε) τον αφανισμό μας. Εκτός και εάν υπάρξει ο γνωστός «από μηχανής Θεός» και αλλάξει η ροή του ζώντα εφιάλτη μας.

Πηγή «Το Χωνί»



You are subscribed to email updates from Ας Μιλήσουμε Επιτέλους
To stop receiving these emails, you may unsubscribe now.
Email delivery powered by Google
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.