24 Ιουλ 2013

Ας μιλήσουμε επιτέλους! 23-7-13

Ας μιλήσουμε επιτέλους!


Posted: 23 Jul 2013 09:28 PM PDT
Κακόμοιρη Ελλάδα!
Έχεις για ''πρωθυπουργό'' έναν που θεώρησε τέτοια επιτυχία που ΤΟΥ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΓΙΑ ΕΞΗ ΜΗΝΕΣ τον ΦΠΑ στην εστίαση, ώστε βγήκε να κάνει διάγγελμα ότι ''πήρε το πράγμα επάνω του'', για τους κολοκυθοκεφτέδες και τους λαχανοντολμάδες!
Το δημόσιο χρέος όμως μέσα σ' έναν χρόνο έκανε άλμα 24,1% κι έφτασε στο 160,5% του προϋπολογισμού.
Πριν ένα χρόνο πανηγύριζε ο τραπεζίτης πρωθυπουργός ότι, με το PSI και την ΚΛΟΠΗ των αποθεματικών ταμείων, νοσοκομείων, συλλόγων και ιδιωτών, μέσω του κουρέματος των κρατικών ομολόγων, μειώθηκε το δημόσιο χρέος!
Ο τότε υπουργός των οικονομικών, επιστρατεύοντας όλη την χυδαιότητά του, έφτυνε σάλια μαζί με λέξεις: ''Σώσαμε την Ελλάδα!''..
Ο σημερινός ''πρωθυπουργός'', τότε στήριζε εκείνη την κυβέρνηση, και διεκδικούσε μερίδιο στην ''επιτυχία'', αντί ο κομπογιανίτης, ο αποτυχημένος, να σκίσει ό,τι πτυχία και διπλώματα οικονομικών έχει!
'Ολοι οι κόποι, οι θυσίες, τα δάκρυα και το αίμα του λαού πάνε χαμένα.

Και θα πηγαίνουν χαμένα όσο οι αλητήριοι που ευθύνονται για την σημερινή κατάσταση εξακολουθούν να κυβερνούν.
Γι αυτούς υπάρχει μόνον μία διέξοδος πριν ο λαός επέμβει δυναμικά και ατιμωτικά. Ένας και μόνον τρόπος πριν τα ίδια τα παιδιά τους φτάσουν στο σημείο να αλλάξουν όνομα για να ξεφύγουν απ'την ξεφτίλα των πατεράδων τους:
Ο ιαπωνικός τρόπος...

Μόνον που αυτό τουλάχιστον ας το κάνουν σωστά.
Θα είναι και η μόνη τους επιτυχία..

Το success story της ζωής τους!
Πηγή Ουδέν Σχόλιον, μοντάζ Γρέκι
 


Posted: 23 Jul 2013 09:01 PM PDT
Την εκτίμηση ότι η ευρωπαϊκή κρίση χρέους θα επανέλθει δριμύτερη το φθινόπωρο διατυπώνει σε ρεπορτάζ που φιλοξενεί η βελγική εφημερίδα De Morgen, υπό τον τίτλο «Η ΕΕ οδεύει προς ένα καυτό φθινόπωρο».

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Γαλλία, η οποία –όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται– «είδε την πιστοληπτική της ικανότητα να υποβαθμίζεται από τον οίκο αξιολόγησης Fitch και την δημοτικότητα του προέδρου Ολάντ να κατρακυλάει σε πολύ χαμηλά επίπεδα λόγω της αδυναμίας του να χειριστεί τα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν την γαλλική οικονομία».

Ακόμη, επισημαίνεται ότι η 22η Σεπτεμβρίου θα αποτελέσει ημερομηνία- σταθμό, καθώς οι γερμανοί ψηφοφόροι θα κληθούν να επιλέξουν την νέα καγκελάριο της Γερμανίας. Ενώ η υποστήριξη της κοινής γνώμης προς τα προγράμματα διάσωσης των χωρών του ευρωπαϊκού νότου ολοένα και λιγοστεύει, το μέλλον διαγράφεται ζοφερό, υποστηρίζει η εφημερίδα.

Ειδική αναφορά γίνεται στην Ελλάδα, η οποία, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, «αν και έχει τηρήσει σε ικανοποιητικό βαθμό τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, εξακολουθεί να ταλανίζεται από δυσθεώρητα χρέη και ένα υπερβολικά ανατιμημένο νόμισμα, με αποτέλεσμα να καταγράφει υψηλά ποσοστά ανεργίας και να αδυνατεί να ξεφύγει από την ύφεση, χωρίς να διαφαίνεται βελτίωση στο ορατό μέλλον».

Για την Κύπρο αναφέρεται ότι «οι προοπτικές είναι εξαιρετικά δυσοίωνες, καθώς η βαθιά ύφεση μπορεί να εκτροχιάσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και να επηρεάσει αρνητικά την βιωσιμότητα του χρέους». Τέλος, στους 'πονοκεφάλους' για την ΕΕ, η εφημερίδα συγκαταλέγει την πολιτική αστάθεια αλλά και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν η Ισπανία και η Ιταλία.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ



Posted: 23 Jul 2013 08:16 PM PDT
Κατηγορίες από τον μειονοτικό τύπο κατά του κόμματος της ΔΗΜΑΡ για… αντιτουρκικές απόψεις στο θέμα της μειονότητας της ελληνικής Θράκης!
 

Επίθεση με κατηγορίες για περίπου…εθνικιστικές αντιλήψεις εξαπέλυσε πρόσφατα κατά της… ΔΗΜΑΡ (ναι, ζήσαμε για να το δούμε μέχρι και αυτό στην ελληνική Θράκη!) το τουρκοπεριοδικό της Κομοτηνής  «Αζινλίκτσα» (11/7/2013).

Ο λόγος για όσα αναγράφονται στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος για μειονότητα «Ελλήνων μουσουλμάνων» που αποτελείται από τουρκογενείς, Πομάκους και Ρωμά (και όχι από σκέτους «Τούρκους», όπως συστηματικά ωρύονται οι λακέδες της Άγκυρας), αλλά και για το θέμα της σαρία (της οποίας ζητείται η κατάργηση)! Δείτε αμέσως όλο το πολύ ενδιαφέρον δημοσίευμα (σε μετάφραση του tourkikanea.gr) που φέρει τον χαρακτηριστικό τίτλο «Το κόμμα της ΔHMAΡ διαίρεσε στα τρία τη μειονότητα στη Θράκη: σε τουρκικής καταγωγής, Πομάκους και Ρωμά»! (1η φωτογραφία):
«Το κόμμα ΔΗΜΑΡ ανέφερε πως η μειονότητα στη Δυτική Θράκη είναι ¨Έλληνες μουσουλμάνοι¨ και αποτελείται από τρείς ομάδες, από τουρκικής καταγωγής, Πομάκους και Ρωμά ¨. Τα βλέμματα τώρα στρέφονται στον υποψήφιο βουλευτή της ΔΗΜΑΡ στις τελευταίες εκλογές Ιλχάν Αχμέτ. Για να δούμε ο Ιλχάν Αχμέτ που κατηγορεί τους ανταγωνιστές του, όταν η ιστορία φτάνει στο κόμμα του τη ΔΗΜΑΡ που διαιρεί την μειονότητα στα τρία, θα μπορέσει να αποχωρήσει;
Επίσης στην επίσημη ιστοσελίδα της ΔΗΜΑΡ ζητείται να καταργηθεί το ισλαμικό οικογενειακό δίκαιο που εφαρμόζεται στους ¨Έλληνες μουσουλμάνους¨ στη Δυτική Θράκη.
Στην ιστοσελίδα της ΔΗΜΑΡ και στην εργασία με την επωνυμία "Κείμενο προτάσεων", στο τμήμα για τη μειονότητα (2η φωτογραφία) αναφέρονται τα εξής: "Το κόμμα της ΔΗΜΑΡ διεκδικεί την παροχή από το ελληνικό κράτος κάθε δικαιώματος που εξασφαλίζει ισονομία, όπως για κάθε Έλληνα πολίτη, στην μειονότητα των Ελλήνων Μουσουλμάνων, που κατοικούν στη Θράκη (τρεις εθνοτικές ομάδες: 50% είναι τουρκικής καταγωγής, 35% Πομάκοι και 15% Αθίγγανοι), με βάση το Σύνταγμα και τις διεθνείς συμφωνίες. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και το δικαίωμα του εθνικού αυτοπροσδιορισμού και η δυνατότητα να επωφεληθούν από δικαιώματα που πηγάζουν από σύγχρονες διεθνείς συνθήκες"…».
Εμείς τι να πούμε; Φαίνεται τελικά ότι, όσο κι αν δεν αρέσει στην παρέα του Προξενείου, κάποια πράγματα ακόμη και η σύναξη των ΔΗΜΑΡατων δεν μπορεί να τα αρνηθεί!
Το τι θα πει πάντως για όλα αυτά ο «άνθρωπος της Άγκυρας» και στέλεχος του κόμματος Ιλχάν Αχμέτ είναι πράγματι μία καλή απορία!

Αλλά κι αν εμείς την…επεκτείναμε λίγο περισσότερο, ώστε να συμπεριλαμβάνει και τους – σεσημασμένης… εθνικής συνείδησης – ελληνόφωνους του κομματικού παραρτήματος Ροδόπης, είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα μας λέγατε πολύ κακούς…

Πηγή "Προξενείο Στοπ"



Posted: 23 Jul 2013 07:40 PM PDT
Οι Έλληνες τείνουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία (90%) να «μην εμπιστεύονται την κυβέρνηση», σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, ενώ ανάλογη δυσπιστία δείχνει το 89% των πολιτών όσον αφορά το Κοινοβούλιο.
Στα κόμματα έχει εμπιστοσύνη μόνο το 4% των Ελλήνων (16% των Ευρωπαίων), ενώ το 80% δεν εμπιστεύεται την Ε.Ε. (60% των Ευρωπαίων).
Το 68% των Ελλήνων (ποσοστό μειωμένο κατά 10% σε σχέση με το προηγούμενο Ευρωβαρόμετρο) θεωρεί ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη σε ό,τι αφορά τις αρνητικές επιπτώσεις της κρίσης στην αγορά εργασίας. Στην Ε.Ε. το 55% των πολιτών εκφράζει παρόμοια απαισιοδοξία.
Το 68% των Ελλήνων και το 35% των Ευρωπαίων δηλώνουν ότι η σημερινή κατάσταση δεν τους επιτρέπει να κάνουν σχέδια για το μέλλον και ζουν μέρα τη μέρα (ποσοστό αυξημένο κατά 7% σε σχέση με το προηγούμενο Ευρωβαρόμετρο).
Το 98% των Ελλήνων και το 72% των πολιτών στην Ε.Ε. χαρακτηρίζουν την κατάσταση της εθνικής οικονομίας τους «κακή».
Σε ό,τι αφορά ειδικότερα την κατάσταση του νοικοκυριού τους, το 78% των Ελλήνων και το 35% των πολιτών στην Ε.Ε. θεωρούν ότι τα πράγματα είναι «άσχημα».
Σε ποσοστό 58% οι Έλληνες εκτιμούν οτι η προσωπική επαγγελματική τουςκατάσταση είναι κακή, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους Ευρωπαίους διαμορφώνεται σε 30%.
Σε ότι αφορά τις προσδοκίες τους για τους επόμενους 12 μήνες, το 62% των Ελλήνων εκτιμά ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας θα επιδεινωθεί (βελτίωση 14% σε σχέση με το προηγούμενο ευρωβαρόμετρο), όταν στην Ε.Ε. μόνο το 11% εκφράζει ανάλογη άποψη (βελτίωση 6% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση).
Εξάλλου, για τους Ελληνες τα δύο βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι η ανεργία (65%) και η οικονομική κατάσταση (49%) όταν στην Ε.Ε. τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 51% και 33%.
Σε προσωπικό επίπεδο οι Έλληνες θεωρούν ότι τα κύρια ζητήματα που τους απασχολούν είναι η οικονομική κατάσταση (31% - 18% στην Ε.Ε.), οι υψηλοί φόροι (30% - 16% στην Ε.Ε.), η ανεργία (27% - 22% στην Ε.Ε.) και η ακρίβεια (28% - 41% στην ΕΕ).
Η κοινοτική δημοσκόπηση διενεργήθηκε στα κράτη μέλη της ΕΕ την Ανοιξη και ειδικά στην Ελλάδα την περίοδο 11-25 Μαϊου.

Πηγή Ναυτεμπορική



Posted: 23 Jul 2013 02:38 PM PDT
Αστυνομικοί, συνέλαβαν σε μπλόκο στο Ικόνιο, τρια άτομα, δυο άνδρες και μια γυναίκα, οι οποίοι φέρονται ως οι απαγωγείς και δολοφόνοι του ελληνορθόδοξου μητροπολίτη Παύλου Γιαζιτζή και του Ασσύριου μητροπολίτη Γρηγόριου Ιωάννη Ιμπραήμ.

Οι συλληφθέντες, μετά από τις σχετικές διαδικασίες, παραδόθηκαν στις χώρες τους, τη Ρωσία και την Συρία.
Σημειώνεται ότι οι φερόμενοι ως δολοφόνοι είναι ο ένας Ρώσος, ο άλλος Τσετσένος και ο τρίτος Σύρος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ραντικάλ, οι τουρκικές αρχές, μόλις έλαβαν τις πληροφορίες ότι οι φερόμενοι ως δολοφόνοι εισήλθαν στο τουρκικό έδαφος παράνομα, έκαναν μπλόκα στους δρόμους, με αποτέλεσμα να συλληφθούν σε σημείο ελέγχου στην κωμόπολη Cihanbeyli, στο δρόμο Άγκυρας-Ικονίου.



Posted: 23 Jul 2013 02:09 PM PDT


Γράφει ο Κλεισθένης 
 

Όλο και περισσότερο ωριμάζει στην σκέψη, όλο και περισσότερων, η ιδέα για ένα νέο σύνταγμα και όχι για αναθεώρηση του σημερινού απ' την βουλή.

Όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι η παρούσα βουλή δεν μπορεί και δεν πρέπει να ασχοληθεί είτε με αναθεώρηση του ισχύοντος συντάγματος είτε με την εκπόνηση νέου.

Η αιτιολόγηση είναι απλή.

Κατ' αρχήν το σύνταγμα είναι ο υπέρτατος νόμος που διέπει την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος, κύρια πρόνοια του συντάγματος είναι η προστασία των πολιτών απ' τις αυθαιρεσίες της εκάστοτε εξουσίας.

Σήμερα σύμφωνα με το ισχύον σύνταγμα εμμέσως όλες οι εξουσίες ανήκουν ή πατρονάρονται απ' την εκτελεστική.

Η βουλή ελέγχεται κατά πλειοψηφία απ' την εκάστοτε κυβέρνηση. Η δικαιοσύνη υφίσταται τις πιέσεις της εκάστοτε κυβέρνησης και έχει θηλιά στον λαιμό τον διορισμό απ' την κυβέρνηση των προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων. Σύμφωνα δε με το ισχύον σύνταγμα σχεδόν όλες οι εξουσίες ασκούνται απ' τον πρωθυπουργό.



Συμπερασματικά η εκπόνηση ενός γνήσιου, δημοκρατικού και φιλολαϊκού συντάγματος δεν μπορεί να γίνει μέσω της βουλής απ' την εκάστοτε κυβέρνηση, δεν μπορεί ο ελεγχόμενος απ' το σύνταγμα να είναι και ο εκπονητής του.

Επιπλέον η εκπόνηση του νέου συντάγματος δεν πρέπει να γίνει απ' την παρούσα βουλή. Οι συσχετισμοί των κομμάτων είναι σε αναντιστοιχία με την λαϊκή βούληση. Η πλειοψηφία πάνω στην οποία στηρίζεται η παρούσα κυβέρνηση είναι πλαστή. Είναι γνωστό το bonus των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, είναι γνωστή η ενισχυμένη αναλογικότητα του καλπονοθευτικού εκλογικού νόμου. Ακόμη το όριο του 3% για την είσοδο ενός κόμματος στην βουλή αποκλείει από την εκπροσώπηση ένα αξιοσημείωτο ποσοστό Ελλήνων ψηφοφόρων.

Αυτά δηλώνουν το πολιτικό κατεστημένο θα θελήσει να κρατήσει τα "κεκτημένα" προτείνοντας ένα σύνταγμα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του.

Άρα η παρούσα βουλή ή κάποια άλλη που θα συσταθεί με βάση τον ισχύοντα καλπονοθευτικό εκλογικό νόμο δεν πρέπει να εκπονήσει νέο σύνταγμα.



Η πρόταση για σύσταση συντακτικής εθνοσυνέλευσης είναι η πιο σωστή, αρκεί να είναι αντιπροσωπευτική και χωρίς αποκλεισμούς.

Καλό είναι πάντως ότι έχει ανοίξει διάπλατα η συζήτηση για την αλλαγή του συντάγματος.

Πηγή

Posted: 23 Jul 2013 04:23 PM PDT
Του Φάνη Μακρίδη 
 
Για τους συνωμοσιολόγους, τα όσα βιώνει η Κύπρος και η Ελλάδα αυτή τη στιγμή, δεν είναι αποτέλεσμα μόνο της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος. Η οικονομική κρίση του Ελληνισμού της Μεσογείου έχει δρομολογηθεί από τα «μεγάλα κεφάλια». Από τις μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη… 


Οι συνωμοσιολόγοι που εκφέρουν αυτή τη θέση στηρίζονται σε ένα ισχυρό -και ταυτόχρονα δημοφιλές αυτή την περίοδο- επιχείρημα. Επικαλούνται μια απόρρητη έκθεση της Μοσάντ από ιδιωτική συνομιλία του επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ (από το 1969 μέχρι και το 1977) Χένρι Κίσινγκερ. Σύμφωνα μ' αυτή την έκθεση, ο τελευταίος μιλώντας σε εκπροσώπους Εβραϊκών συναγωγών στη Γερμανία το 1983 είχε πει ότι όλες οι εξελίξεις στη Μεσόγειο, θα αποσκοπούν στο να αποκτήσει το Ισραήλ τον απόλυτο έλεγχο στον ενεργειακό χάρτη. Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα φέρεται να έχει πει ο Κίσινγκερ στην περιβόητη συνάντηση, η Ελλάδα και η Κύπρος θα μαστίζονται από δρομολογημένη οικονομική κρίση!

Ας δούμε την επίμαχη τοποθέτηση του Κίσινγκερ στα Ελληνικά, αλλά και στα αγγλικά:

*«Στις αρχές του 21ου αιώνα το Ισραήλ πρέπει να ελέγχει όλα τα ενεργειακά κοιτάσματα της Αν. Μεσογείου. Από τους συνδικαιούχους μόνο με την Τουρκία πρέπει να διαπραγματευτεί και στην ανάγκη να παραχωρήσει ένα μέρος. Οι Αραβικές χώρες της Μέσης Ανατολής θα είναι απασχολημένες σε εμφύλιες συρράξεις. Η Ελλάδα και η Κύπρος θα μαστίζονται από δρομολογημένη οικονομική κρίση. Η μόνη παρηγοριά για τους Έλληνες ίσως να είναι η δικαίωση τους για την αποπληρωμή των Γερμανικών αποζημιώσεων από το β΄ παγκόσμιο πόλεμο. Σε αυτή τη δικαστική διεκδίκηση τους πρέπει να τους στηρίξουμε, για να τρωθεί η οικονομική επανάκαμψη και το γόητρο της, πάντοτε επικίνδυνης για μας, Γερμανίας».
*"At the beginning of the 21st century, Israel must succeed in the integral control of the energy deposits, which exist in the maritime area of the East Mediterranean. Concerning the future exploiters, Israel should negotiate only with Turkey and, if circumstances make it necessary, yield to Turkey parts of the deposits. Arab nations in the Middle East will be locked on the vicious circle of civil wars. Greece and Cyprus, will be confronted with directed economic crisis. The only consolation for the Greek people might be receiving the long over due WWII German compensations. In this demanding judiciary struggle, Greece deserve our full support, in order to make vulnerable the ever dangerous for us German prestige, and its economic, future reconstruction".
Ενδιαφέρον, ε; Για να είμαστε σωστοί απ΄ όλες τις πλευρές όμως θα πρέπει να αναλογιστούμε τα ακόλουθα:
*Ψάχνοντας στο διαδίκτυο την πιο πάνω φράση για να εντοπίσεις την πρωτογενή πηγή, δεν βρίσκεις τίποτα. Από πού ξεπετάχτηκε το περιεχόμενο της συζήτησης του Κίσινγκερ με εκπροσώπους Εβραϊκών συναγωγών; Πότε πρωτοβγήκε; Λες και αυτό το κείμενο ήρθε από το πουθενά!

*Το κείμενο κυκλοφόρησε ευρέως τον περασμένο Απρίλιο, αμέσως μετά το πρώτο 10ήμερο του συγκεκριμένου μήνα. Είχαν προηγηθεί τα καταστροφικά για την Κύπρο Γιούρογκρουπ. Πού ήταν κρυμμένο τόσο καιρό; Το θυμήθηκαν μετά τα Γιούρογκρουπ; Αν και βέβαια, βρήκαμε και μια αναφορά ιστοσελίδας την 1η Ιουνίου του τρέχοντος έτους…

Κι όμως υπάρχουν πολλά άλλα στοιχεία που μπορούν να κάνουν τους συνωμοσιολόγους να αισθάνονται δικαιωμένοι όταν λένε πως όλα αυτά που ζει ο Ελληνισμός ήταν αποτέλεσμα προμελετημένου πλάνου…

Και εξηγούμαι: Ξέρουμε πλέον όλοι ότι οι «μεγάλοι» αυτού του πλανήτη έκαναν παιχνίδι στο θέμα της Κύπρου τότε και όχι εμείς. Ο Κίσινγκερ, που από το 1969 μέχρι και το 1977 ήταν κυρίαρχος στον σχεδιασμό και την εκτέλεση της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, τα είχε ρεγουλάρει όλα ώστε η Αμερική να είναι το μεγάλο αφεντικό και στον χώρο της ανατολικής Μεσογείου.

Δεν τα λέω εγώ. Όλα τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, όλα τα σχετικά αποκαλυφθέντα αρχεία της CIA, οδηγούν σ΄ αυτό το συμπέρασμα.

Είναι χαρακτηριστικό το δημοσίευμα της Guardian τον Φεβρουάριο του 2001 με αφορμή το βιβλίο του Κρίστοφερ Χίτσενς, The Trial of Henry Kissinger. Ο Mr Secretary, όπως αποκαλούσαν τότε τον Κίσινγκερ στις διπλωματικές αίθουσες, φερόταν ως ο αποκλειστικός υπαίτιος για την προδοσία του Έθνους... «Ο Κίσινγκερ πούλησε την Κύπρο για 30 αργύρια» αναφέρεται στον τίτλο ενός άλλου χαρακτηριστικού δημοσιεύματος. 



Στον γράφοντα, πάντως, θα μείνει αξέχαστο το περιεχόμενο κάποιων απόρρητων εγγράφων της CIA που είδαν το φως της δημοσιότητας και στα οποία καταγράφεται τα όσα διαμείφθηκαν σε μια συνάντηση μεταξύ του Κίσινγκερ και του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μελίχ Εσενμπέλ.

Η συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί μετά την απόφαση της γερουσίας των ΗΠΑ για το εμπάργκο οπλισμού που είχε επιβληθεί στην Τουρκία (10/03/1975). Σ΄ αυτή τη συνάντηση ο Κίσινγκερ φανερώνει με τον τρόπο του πόσο σημαντικός ήταν ο ρόλος της Τουρκίας στην εξωτερική πολιτική ων ΗΠΑ. Πόσο μεγάλη ανάγκη είχε η Αμερική ένα κακό σκυλί στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου ώστε να προκαλεί αστάθεια στην περιοχή και να στρώνει το έδαφος για να πετυχαίνει τους στόχους της η Αμερική. 


Στη συγκεκριμένη συνάντηση ο Κίσινγκερ «καρφώνει» την ελληνική πλευρά, δείχνει πόσο «εκτιμά» τους Τούρκους, τους προτείνει λύσεις για να βρουν διέξοδο στο «εμπάργκο», δεσμεύεται πως θα αναλάβει ενεργό ρόλο, δίνει εντολές στους υφιστάμενούς του διπλωμάτες για να ενεργήσουν υπέρ της Τουρκίας, ενώ δεν διστάζει να πει πως μέσω αντισυνταγματικών και παράνομων ενεργειών θα «βολέψει» τους εκλεκτούς αυτούς συμμάχους της Αμερικής.

Παρένθεση: Διαβάζοντας τα έγγραφα αυτά από το wikileaks αντιλαμβάνεσαι ότι πολλά απ΄ όσα βίωσε ο Ελληνισμός του σήμερα, πολλές πολιτικές αποφάσεις και πολλές ενέργειες των «μεγάλων δυνάμεων», ήταν αποτέλεσμα καλά σχεδιασμένων ενεργειών, ενός πλάνου. Διόλου συνωμοσιολογικά είναι αυτά που καταγράφουμε τώρα. Η διζωνική Ομοσπονδία που μας σερβίρουν ως λύση, ήταν μια καλά χωνευμένη και σερβιρισμένη ιδέα από τον καιρό της εισβολής. Τούρκοι στην Κύπρο χρησιμοποιούσαν αμερικανικά όπλα (υπάρχουν σχετικές αναφορές σε έγγραφα).

Κι ασφαλώς παραδείγματα που βοούν υπάρχουν πολλά.

Όσοι ευθύνονται για τα δεινά αυτού του τόπου, βρήκαν πρόσφορο έδαφος. Το 1974 είχαμε τον πολιτικό διχασμό. Ελληνοκύπριοι σκότωναν ελληνοκύπριους. Κι ασφαλώς οι σχετικές εξελίξεις έφταναν αμέσως στα μεγάλα κεφάλια από τις υπηρεσίες πληροφοριών (τα έγγραφα στο wikileaks είναι αρκούντως κατατοπιστικά) . Προσφέραμε μια μοναδική ευκαιρία σε όσους ήθελαν να αποκτήσουν έλεγχο σε βάρος μας. 


Ποια ήταν τότε τα δεδομένα; Η μικρή Κύπρος αναπτυσσόταν οικονομικά. Ο τουρισμός ήταν σε πολύ καλά επίπεδα, το ίδιο και οι εξαγωγές γεωργικών προϊόντων, ενώ και τότε γίνονταν έρευνες στα χωρικά ύδατα της Κύπρου για εξεύρεση πηγών ενέργειας.

Ο τόπος αποκτούσε προοπτικές. Η πολιτική αστάθεια, όμως, οι δικοινοτικές ταραχές και ο διχασμός των Ελληνοκύπριων, μας κατέστρεψε. Κυρίως όμως το τελευταίο. Τα θολωμένα από τον φανατισμό μυαλά μας οδήγησαν ως εδώ. Γιατί η στοιχειώδης νηφαλιότητα θα μας επέτρεπε να είμαστε πιο έξυπνοι. Πιο λογικοί. Πιο δυνατοί.

Φυσικά η Αμερική μπορεί να είχε ύποπτο ρόλο, αλλά φρόντισε να μας αποκαταστήσει. Η αμερικανική αναφορά του 1975 που εντόπισα (πάλι σε εκείνο το άτιμο το wikileaks) είναι χαρακτηριστική. Το σχετικό έγγραφο αποτελεί μια απίστευτα αναλυτική κατάσταση για την οικονομία του τόπου πριν και μετά την εισβολή. Η ομάδα εμπειρογνωμόνων που το συνέταξε, διατυπώνει τις θέσεις της για το πώς η Κύπρος θα αναπτυχθεί πάλι και ποιο είναι το ύψος της οικονομικής βοήθειας που πρέπει να δεχθεί.

Λίγο καιρό μετά, όπως όλοι οι Κύπριοι γνωρίζουν, άρχισε να ρέει το χρήμα. Το εθνικό πρόβλημα δεν… έκαιε τους Κύπριους τόσο, ώστε να επιζητούν άμεσα μια λύση. Επικεντρώθηκαν στο πως θα ξαναχτίσουν ότι γκρέμισαν οι Τούρκοι με την εισβολή και οι κάτοικοι του νησιού γλυκάθηκαν σε ένα βαθμό από τις ανέσεις , το χρήμα και την καλοπέραση. Κάποιες αρχές ξεχάστηκαν εύκολα. Ο πόθος για επιστροφή δεν ήταν τόσο μεγάλος.

Σας θυμίζουν τίποτα όλα αυτά; Η σύγχρονη ιστορία του Ελληνισμού της Κύπρου δεν διαφέρει και πολύ απ΄ αυτή του 1974. Ο τουρισμός σε καλά επίπεδα τη στιγμή που η Κύπρος κατάφερε να αναπτυχθεί απίστευτα στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Ο χαμηλός εταιρικός φόρος επέτρεπε την εγγραφή ξένων εταιρειών στην Κύπρο, οι οποίες έφερναν μαζί τους μεγάλα κεφάλαια. Ταυτόχρονα, Ρώσοι μεγιστάνες κατέθεταν τα υπέρογκα ποσά τους στις κυπριακές τράπεζες. Και κάπου εκεί βρέθηκε και το Φυσικό Αέριο. Με λίγα λόγια, η Μεγαλόνησος θα καθίστατο πολύ ισχυρή οικονομικά. Ποια; Η μικρή Κύπρος που δεν εξυπηρετεί ιδιαίτερα τα συμφέροντα κανενός μεγάλου...

Και κάπου εκεί ήρθε η Τρόικα και το μνημόνιο... Οι Ολλανδοί και οι Γερμανοί (αυτοί που επρόκειτο να βοηθήσουν το 1975 την Τουρκία με το θέμα του εμπάργκο) βάσει στοιχείων είχαν σοβαρό πρόβλημα με ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Πολύ σοβαρότερο από την Κύπρο, σύμφωνα με αριθμούς.Κατάφεραν όμως να τους πείσουν όλους ότι το νησί μας είναι το καλύτερο πλυντήριο της πιάτσας. Έτσι, καταστράφηκε ο χρηματοπιστωτικός μας τομέας. Οι ξένες εταιρείες έφυγαν και πήγαν στην Μάλτα, τα κεφάλαια εξαφανίστηκαν. Μας έμεινε το Φυσικό Αέριο που θα αρχίσει να απαλύνει τον οικονομικό μας πόνο σε μια πενταετία και βάλε.

Οι Κύπριοι πλέον δεν έχουν δουλειές.
Οι νέοι ούτε στις καφετέριες δεν πάνε. Άνδρες που κάποτε είχαν δουλειά και οικογένεια, ζουν στα αυτοκίνητά τους, άνεργοι και διαζευγμένοι. Το παζάρι δεν μπορεί να κινηθεί, αφού τα λεφτά μας είναι δεσμευμένα. Μιλάμε για τα λεφτά που απέμειναν από το κούρεμα. Ένα κούρεμα που έκλεψε τα όνειρα ανθρώπων οι οποίοι φύλαγαν λεφτά για να υλοποιήσουν τα όνειρά τους με τη συνταξιοδότησή τους και να βοηθήσουν τα παιδιά τους. Η απελπισία σε όλο της το μεγαλείο.
Οι αυτοκτονίες έφτασαν τις 29 το τελευταίο τρίμηνο, όμως, δεν ανακοινώνονται για να μην οξυνθεί το πρόβλημα.

Κι όπως τότε μετά την εισβολή, έτσι και τώρα οι ξένοι μπαίνουν στον τόπο μας, κάνουν οικονομικές αναλύσεις για μας χωρίς εμάς, κι αρχίζουν να μας δίνουν ρευστό με δόσεις. Πάλι είμαστε αδύνατοι. Πάλι εξαρτημένοι. Πάλι το μυαλό μας στο πως θα επιβιώσουμε...

   


Posted: 23 Jul 2013 03:47 PM PDT
Του συγγραφέα κ. Ιωάννη Κορνιλάκη

Ώ άνθρωποι της Εσπερίας. Ναι σεις που κάθεστε με αλαζονική αυταρέσκεια στα προιόντα του τεχνολογικού σας πολιτισμού. Σεις που αλαζονικά απολαμβάνετε τον πλούτο τον προερχόμενο απ' τις εξαγωγές σας. Σεις που ευλογείτε το πλεόνασμα στο ισοζύγιο των τρεχουσών σας συναλλαγών. Σεις που κομπάζετε για τα επιτεύγματα της πειθαρχίας σας. Σεις που ανυμνείτε την οργανωσιακή σας κολτούρα. Σεις που δεν μάθατε ποτέ την λέξη συναγωνιστικότητα και κάνατε λάβαρο στην καθημερινή σας διάλεκτο την λέξη ανταγωνιστικότητα. Σεις που κουνάτε επιδεικτικά το δάκτυλο στους λαούς.

Σεις που αιματοκυλήσατε δυο φορές τον κόσμο. Σεις που μαυροφορέσατε χήρες και ορφανά. Σεις που κατακάψατε το φτωχικό κεραμμύδι που σκέπαζε τη λευτεριά μας. Σεις που κάνατε παρανάλωμα του πυρός τα σπαρτά που ήταν απαραίτητα για τη ζωή μας. Σεις που βιάσατε τις γιαγιάδες, μανάδες και αδελφές μας. Σεις που παραμείνατε ασυγκίνητοι στο κλάμα των παιδιών μας. Σεις που συνθλίψατε τις ψυχές μας. Σεις που αντιλαμβάνεστε στην βάση των προτεσταντικών-θρησκευτικών σας αντιλήψεων τον Θεό τιμωρό, ενω είναι μόνον Αγάπη. Σεις που ακόμη θεωρείτε τον Χριστιανισμό θρησκεία ενώ είναι Αποκάλυψις.

Σεις όμως που υμνήσατε το Αρχαιοελληνικό μας πνεύμα. Οι λόγιοι και φιλόσοφοι  σας έκλαψαν απαρηγόρητοι καθώς μετέφραζαν στην γλώσσα σας Ηράκλειτο, Πλάτωνα, Αριστοτέλη. Έκλαψαν απαρηγόρητοι γιατί διαπίστωσαν ότι τίποτα δεν είχαν να προσφέρουν στην ανθρωπότητα, αφού τα είχαν προσφέρει οι Αρχαίοι Έλληνες. Σεις που υμνήσατε και υμνείτε τον Αρχαιοελληνικό πολιτισμό, είτε είναι φιλοσοφία, είτε είναι θέατρο, είτε είναι γλυπτική, είτε είναι αρχιτεκτονική, είτε είναι πολιτειακό σύστημα, είτε είναι γενικότερης μορφή τέχνης. Σεις που πλέκετε το εγκώμιο των Ελλήνων για τον Μαραθώνα, τις Θερμοπύλες, την Σαλαμίνα. Σεις που απολαμβάνετε σε ταινίες του Hollywood τους 300 του Λεωνίδα, τον Αχιλλέα στην Τροία, αλλά κλείνετε τα μάτια σας στο ολοκαύτωμα των Εβραίων και όχι μόνο.

Σεις που γεμίσατε τα μουσεία σας με έργα πολιτισμού άλλων λαών, τα οποία κατακλέψατε με τις επεκτατικές σας πολεμικές επιχειρήσεις. Σεις που τα τελευταία χρόνια πληροφορηθήκατε για τον πλούτο που κρύβουν στα βάθη τους οι Ελληνικές θάλασσες, και επιχειρείτε με "νόμιμο" τρίτο οικονομικό πόλεμο τη φορά αυτή, να τον οικειοποιθείτε. Αλήθεια ποιός άραγε σας έκανε να πιστέψετε ότι σας ανήκει; Είναι δυνατόν να σας ανήκει κάτι που χρειάστηκαν εκατομμύρια χρόνια για να δημιουργηθεί, (και μιλώ για τους Ελληνικούς υδρογονάνθρακες), και κανένα ανθρώπινο χέρι δεν μεσολάβησε;

Σεις βέβαια στην βάση των προτεσταντικών-θρησκευτικών σας αντιλήψεων, στην βάση της πολλής επιστημοσύνης σας, μπορείτε να ομιλείτε περί φύσεως, γιατί σας πιάνει κρύος ιδρώτας αν κάποιος ομιλεί περί Θεού, (όταν δεν τον θεωρείτε γραφικό), και μάλιστα ενός     Θεού που ξεπερνά και τις αντιλήψεις σας αλλά και τα μικρά σας αναστήματα.

Σας πληροφορώ λοιπόν ότι αυτός ο πλούτος των θαλασσών μας έχει Δημιουργό, έχει ιδιοκτήτη, έχει και σκοπό. Δημιουργό με Γεννήτορα Πατέρα, Γεγεννημένο  Υιό, Πνεύμα Ζωοποιό. Θεό Τριαδικό. Μόνο που για να Τον καταννοήσετε θα πρέπει να μάθετε την γλώσσα Του. Η δική σας η γλώσσα είναι πολλή καλή αλλά για να επικοινωνείτε μεταξύ σας. Άν επιθυμείτε να κοινωνήσετε μαζί Του, θα πρέπει να υποβληθείτε στον κόπο να μάθετε την Ελληνική. Πιστέψτε με θα πληροφορηθείτε και μια διαφορετική μαθηματική-αλγεβρική ισότητα απ' αυτήν της Δύσεως που δηλώνει την αυθεντία ότι 2+2=4. Η δική μας μιλά για 1=3 και 3=1. Πιστέψτε με θα αντιληφθείτε τι σημαίνουνΥποστάσεις του Θεού, Φύσεις του Θεού, Ουσία του Θεού, Ομοούσιον της Τριάδος, ενέργειες Άκτιστες του Θεού, Ενότητα, Αγάπη.

Είναι προφανές ότι οι λέξεις αυτές σας είναι τελείως άγνωστες. Και αφού σας είναι άγνωστες, η εντελέχεια σας είναι ο θάνατος, αφού είναι αδύνατη η κοινωνία μαζί Του, αφού είναι αδύνατη η ένωση με την αγάπη Του, αφου νομοτελειακά αγνοείτε την μέθεξη μαζί Του, που είναι ζωή στην αιωνιότητα.

Αγαπητέ κ. Σόιμπλε, τόση ώρα σας μιλούσα για Τον Δημιουργό του ορυκτού μας πλούτου. Τώρα θα σας μιλήσω για τον ιδιοκτήτη του, που δεν είναι άλλος απ' τον Ελληνικό λαό. Ο πλούτος αυτός δημιουργήθηκε απ' Τον Δημιουργό στα βάθη του απέραντου Ελληνικού γαλάζιου και όχι στα περίχωρα του Βερολίνου. Τον δεύτερο λόγο επομένως, αφου τον πρώτο τον έχει είπαμε Ποιός, τον έχει ο λαός που ακόμη στέκεται στα πόδια του, και δυστυχώς για εσας, θα συνεχίσει να στέκεται, αφου οι ρίζες του πάνε τουλάχιστον 5.000 χρόνια πίσω στα βάθη της ιστορίας. Ο πλούτος αυτός του ανήκει, έστω κι'αν τον διαπραγματεύεστε με αυτους που με νόμιμο τρόπο υποκλέπτουν την ψήφο του, στηριγμένοι σε ψεύτικες υποσχέσεις, σε εκβιαστικά-φοβικά διλήμματα και σε χιλιοειπομένους όρκους σωτηρίας.

Είναι βέβαια γεγονός ότι μέχρι και σήμερα επιτυγχάνετε τους στόχους σας, αλλά όχι με την συνδρομή των Ελλήνων, αλλά κάποιων που ανοίγουν τις κερκόπορτες του Έθνους από μέσα. Αυτό όμως δεν θα συνεχιστεί.  

ΠΡΩΤΟΝ γιατί διαπράξατε το μοιραίο λάθος. Ξυπνήσατε και συνεχίζετε να ξυπνάτε τον Έλληνα. Έπρεπε να τον αφήσετε στο σκοτάδι του. Έπρεπε να τον αφήσετε στο σπήλαιο του Πλάτωνος, να νομίζει αλήθειες τις ψεύτικες σκιές. Έπρεπε να τον αφήσετε στην νομιζόμενη ευδαιμονία του πολυτελούς αυτοκινήτου, του σκάφους να νομίζει ότι αποτελεί νέα εκδοχή Ωνάση, στις εξωτικές διακοπές του στις Μαλδίβες, στις σπουδές των παιδιών του στα κολλέγια που παρέχουν γνώσεις, παρέχουν εκπαίδευση, αλλά όχι παιδεία.  

ΔΕΥΤΕΡΟΝ αποτολμήσατε το χείριστο. Δεν λάβατε υπ' όψιν σας τον Θεό των Ελλήνων. Ναι Εκείνον που έβαλε την υπογραφή Του για την λευτεριά μας, κι' ας γνώριζε ότι αυτό που θάρθει θάναι ψευτορωμέηκο (με η), γιατί επίσης γνώριζε και μάλιστα μας πληροφόρησε, ότι μετά θα σιμώσει το αληθινό. Και είμαστε πλέον τόσο κοντά...

Ξυπνήσαμε και πληροφορούμαστε καθημερινά, ότι ο τελευταίος Ρωμηός Κυβερνήτης του Έθνους μας υπήρξε ο Ιωάννης Καποδίστριας. Ναι αυτός που ως Υπουργός των εξωτερικών της Ρωσίας συνέβαλλε καταλυτικά στην ομοσπονδιοποίηση της Γερμανίας. Ναι αυτός που ώθησε τον δικό σας Γκαίτε να εκφωνήσει μετά την δολοφονία του, ότι παύει να είναι πλέον φιλέλλην. Ίσως τελικά να μην έχετε άδικο που είστε ανθέλλην, μιας και ο τόπος αυτός φέρει ακόμη το άγος της δολοφονίας του.

Και κάτι τελευταίο κ. Σόιμπλε, γιατί επιστολή γράφουμε, αν και ποτέ δεν θα την διαβάσετε, αν και εμείς ουσιαστικά σε άλλους την στέλνουμε...
Το μηχάνημα που δημιουργήσατε έχει βλάβη και θα πρέπει να ανακληθεί, όπως άλλωστε κάνετε με τα επώνυμα αυτοκίνητα που παράγετε. Το μηχάνημα που ονομάσατε Ενωμένη Ευρώπη (τι άστοχο, αφού τα σύνορα τα έβαλαν άνθρωποι), το υπομηχάνημα που ονομάσατε Ευροζώνη (άλλος εκπληκτικός ονοματισμός), και το ανταλλακτικό που λέγεται Ευρώ, (εδώ κι'αν μεγαλούργησαν), θα πρέπει να ανακληθούν προς επισκευή.

Δεν ανήκει η Ελλάς στην Ευρώπη. Η Ευρώπη οφείλει την ύπαρξη της στην Ελλάδα. Η Ελλάδα πάντα θα προσβλέπει στην Ευρώπη ως Μάνα προς τα παιδιά της, ανεξάρτητα αν αυτά δεν της αναγνωρίζουν την Μητρότητα. Φτιάξτε το μηχάνημα και εμείς θα το επαναεισάγουμε, αρκεί να διαθέτει αξίες και όχι αξία... Αρκεί να διαθέτει αρετή, ενότητα, αδελφωσύνη, αλληλεγγύη, σεβασμό στην διαφορετικότητα, ΑΓΑΠΗ-ΘΕΟ. Ίσως είναι δύσκολη η επισκευή αλλά αναγκαία γιατί τα ατυχήματα θα είναι πολλά και επώδυνα. 
Ευτυχώς δεν το λέγω μόνον εγώ. Το λέγει απ' τις αρχές του 20ου αι. ένας κατάδικός σας φιλόσοφος ο Oswald Spengler, στο μνημειώδες έργο του, που δεν θα θέλατε ούτε να ακούσετε, "Η παρακμή της Δύσης".  Φτιάξτε το μηχάνημα στις προδιαγραφές που σας ανέπτυξα μήπως και προλάβετε όχι βέβαια την παρακμή, αφου αυτή έχει ήδη συντελεστεί, αλλά την κατάρρευσή της όπως προφητικά προλέγει ο δικός σας φιλόσοφος.

ΥΓ. Σεις αν σκάψετε την γη σας θα βρείτε μόνον πλούτο ορυκτό. Εμείς θα βρούμε κυρίως νεκρούς. Οι νεκροί μας μάς κρατούν ζωντανούς.   


Posted: 23 Jul 2013 11:13 AM PDT
Nέα τακτική killing a la cart, εφαρμόζει η Κυβέρνηση κάτω από τις οδηγίες των εισαγόμενων συμβούλων επικοινωνίας, οι οποίοι, μάλιστα, χαρακτηρίστηκαν από ανώτατο κυβερνητικό στελέχος ως αμερόληπτοι γιατί «οι αποφάσεις τους δεν διακατέχονται από «συναισθηματικές ή εθνικές στρεβλώσεις» (!)

Αλλά και η στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης και των συνδικαλιστών, στην πράξη υποστηρίζουν την άμβλυνση των αντιδράσεων.

Ο ποσοτικός και ποιοτικός κατακερματισμός των δράσεων αντίθεσης είτε με τις κατά τόπους μικρές πορείες και συγκεντρώσεις, είτε με μεμονωμένες κλαδικές ή κομματικές αντιδράσεις, χωρίς γενικό συντονισμό ή ομονόηση , στηρίζουν τις κυβερνητικές αποφάσεις.

Λεονταρισμοί χωρίς αποτέλεσμα και αντιδράσεις μετά το «μοιραίο» συνιστούν απάτη εναντίων των Ελλήνων Πολιτών. Για παράδειγμα οι εξαγγελίες συνδικαλιστών των εκπαιδευτικών ότι θα συνεχίσουν τις αντιδράσεις κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς είναι «απάτη» γιατί γνωρίζουν εκ προοιμίου ότι θα επιστρατευτούν!

Άρα η μόνη λύση για την πραγματική σωτηρία της Πατρίδας και των πολιτών είναι οι κεντρικές συγκεντρώσεις χωρίς κομματική ή συνδικαλιστική χροιά, με τους πολίτες απ' όλη την Ελλάδα να συγκεντρώνονται και να παραμένουν έξω από την Βουλή.

Να στείλουν ηχηρό μήνυμα στους Βουλευτές ότι πλέον όσοι συμπράττουν προς όφελος των δανειστών με αντάλλαγμα την «καρέκλα» θα είναι στο εξής ανεπιθύμητοι στον τόπο που εκλέγονται και ότι ο εναπομένων τόπος διαμονής τους μπορεί να είναι μόνον το κτήριο της Βουλής.

Σήμερα κατατίθεται στην Βουλή ακόμη ένα ακόμη «πονηρό» νομοσχέδιο μέσω του οποίου η εφορία και οι λοιποί «εξωχώριοι και εγχώριοι συγγενείς» θα μπορούν να παρακάμπτουν το επαγγελματικό απόρρητο και να έχουν πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα κάθε Ελληνίδας και Έλληνα πολίτη.

Βεβαίως η «αριστοκρατική τάξη» των Βουλευτών εξακολουθεί να απολαμβάνει των προκλητικών προνομίων και αποδοχών που συνολικά υπερβαίνουν μηνιαίως τις 20.000 ευρώ!!!

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες οφείλουν να αντιδράσουν. Με συλλογική συνείδηση, νηφαλιότητα και αποτελεσματικότητα.

Διαφορετικά το επόμενο νομοσχέδιο θα χτυπήσει την δική τους πόρτα, το δικό τους εισόδημα τα δικά τους παιδιά.

Οφείλουν να αντιληφθούν ότι οι «Σωτήρες» έχουν ως μοναδικό στόχο την διάλυση της χώρας και του Έθνους των Ελλήνων, για να καταληστεύσουν οι «εντολείς» τους τον Εθνικό Πλούτο. Εξ' ου και οι αφίξεις των Σόϊμπλε και Λιού.

Ι. Δέμος



Posted: 23 Jul 2013 10:58 AM PDT
Στη στάση όσων υπερασπίζονται την ευρωπαϊκή ιδέα και μέμφονται τη Γερμανία για την πολιτική της και στη στάση όσων τάσσονται εναντίον της ενωμένης Ευρώπης, αναφέρεται δημοσίευμα της WALL STREET JOURNAL ("Muddling Through May Work for Europe") που καταλήγει ότι η Ευρώπη θα τα καταφέρει παρά τις αντιξοότητες.

Ασκείται κριτική για την πολιτική αστάθεια της περιφέρειας της Ευρώπης, όχι όμως εναντίον των εγχώριων πολιτικών ελίτ, η τακτική των οποίων, η διαφθορά και η ανικανότητα, οδήγησε στο παρόν αποτυχημένο οικονομικό μοντέλο. Ούτε στο γεγονός ότι αντιμετωπίζουν την κρίση φορτώνοντας με επιπλέον φόρους τους πολίτες τους, από φόβο αντιμετώπισης των συμφερόντων.

Παρά τις προκλήσεις και τα υψηλά επίπεδα χρέους στη Νότια Ευρώπη, η σταθερότητα είναι εφικτή, αφενός γιατί τα ελλείμματα και το χρέος αρχίζουν να γίνονται ελεγχόμενα (η Ιταλία, η Ιρλανδία και η Ελλάδα αναμένεται να έχουν πλεονασματικούς προϋπολογισμούς ενώ πιθανολογείται αναδιάρθρωση χρέους για την Πορτογαλία και την Ελλάδα), τα χειροτέρα φαίνεται να έχουν περάσει (η Ισπανία και η Ελλάδα αναμένεται να έχουν ανάπτυξη το επόμενο έτος) , ενώ οι ελλειμματικοί ισολογισμοί εξισορροπούνται εξαιτίας της αύξησης των εξαγωγών, κυρίως στην Ισπανία και την Πορτογαλία.

Αφετέρου η τραπεζική ένωση θα σταθεί καταλυτική και θα εκτιμηθεί από τις αγορές. Θα υπάρξουν σκληρές διαπραγματεύσεις για τα προγράμματα της Πορτογαλίας και της Ελλάδας, τους στόχους για το ιταλικό έλλειμμα και τη συμφωνία για την τραπεζική ένωση.

Η ανάπτυξη θα παραμείνει αργή για χρόνια ακόμη και σε χώρες όπως η Γαλλία και η Ιταλία. Η ευρωζώνη μπορεί ωστόσο να συνεχίσει με την παρούσα μορφή της, χωρίς ολοκληρωτική πολιτική και δημοσιονομική ένωση.


Posted: 23 Jul 2013 10:38 AM PDT
Τον λαό μας μπορεί να τον κρατούν σε παιδικό πολιτικό επίπεδο, με σχολεία, ΜΜΕ και πλήρη εξατομίκευση, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι μπορούν να τον ξεγελάνε σε όλα και για πάντα. Το μέγεθος της καταστροφής το ζει ο καθένας μας "στο πετσί του" και δεν είναι δυνατόν να ξεγελαστεί από τεχνάσματα και success stories "για αγρίους".
Ο λαός λοιπόν θέλει να τους τιμωρήσει. Ο λαός θέλει να τιμωρήσει το πολιτικό σύστημα. Τους επαγγελματίες πολιτικούς των ολιγαρχικών κομματικών ηγεσιών. Εκείνους που τον κυβέρνησαν, τον νομοθέτησαν και διόριζαν και τους δικαστές του (οι οποίοι νομίζουν οτι εξαιρούνται από όλα μονίμως, ακόμα και από την οργή του λαού).
Ο λαός ζητάει τιμωρία. Πέρασε ο καιρός που η υπόσχεση της δικαιοσύνης θα καταλάγιαζε την οργή του. Ενα μεγάλο ποσοστό, το οποίο μάλιστα θα μπορούσε να μετρηθεί κιόλας, δεν ζητάει πια τιμωρία και δικαιοσύνη.
Ζητάει εκδίκηση.

Οι ολιγαρχικές ηγεσίες των κομμάτων της αριστεράς, στην κοσμάρα τους όπως και των άλλων κομμάτων βέβαια, είτε δεν ξέρουν τι να κάνουν για να αντιμετωπίσουν την άνοδο της ακροδεξιάς, είτε πιστεύουν πως αυτή η άνοδος προσφέρεται για δικά τους εκλογικά κέρδη και άρα τους συμφέρει να υπάρχει ως αντίπαλο δέος η ακροδεξιά και οτι αντιπροσωπεύει. Ωστε αυτοί οι ολιγαρχικοί αριστεροί ηγέτες να μπορούν άνετα να περνάνε για φουλ δημοκράτες και προοδευτικοί, πάντα μαχητές των δικαίων του λαού, της "δημοκρατίας" κλπ κλπ ξύλινα λόγια.
Μεγάλο τμήμα του λαού ζητάει δικαιοσύνη και τιμωρία. 
Μεγάλο τμήμα του επίσης ζητάει, τώρα πια, εκδίκηση.
Οσο ο λαός καταλαβαίνει πως το πολίτευμα δεν του επιτρέπει να επιβάλλει την σκληρή τιμωρία και την δικαιοσύνη που θα άρμοζε, οδηγούμενος από την συσσωρευμένη οργή θα στηρίζει πολιτικά και εκλογικά την ακροδεξιά, διότι η ακροδεξιά
  • εμφανίζεται ως "τιμωρός" του πολιτικού συστήματος,
  • ως ο αντιπρόσωπος της πολιτικής αγνότητας και
  • ως δύναμη καθαρμού. Με σιδερένιο χέρι.
Ετσι αν η ολιγαρχική ηγεσία της αριστεράς θέλει ΠΡΑΓΜΑΤΙ την μείωση της πολιτικής δύναμης της ακροδεξιάς, έχει να κάνει τα εξής:
  • Να πει ξεκάθαρα πως το πολίτευμα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δημοκρατία και να αποχωρήσει από το κοινοβούλιο.
  • Να πει ξεκάθαρα πως εκείνοι που κυβέρνησαν, νομοθέτησαν, γνωμοδότησαν κλπ κλπ, είναι ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ οι οποίοι πρέπει να τιμωρηθούν όπως τους αξίζει.
  • Να πει ξεκάθαρα πως η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ είναι απολύτως απαιτούμενο και μάλιστα μπορεί να δώσει κάποια διέξοδο στην λαϊκή οργή ώστε να αποφευχθεί μια κοινωνική έκρηξη τυφλής εκδίκησης.
  • Να πει ξεκάθαρα και να το ΕΝΝΟΕΙ πως απαιτούνται ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ στο πολίτευμα τέτοιες οι οποίες θα δώσουν την ΘΕΣΜΙΚΗ δυνατότητα στον λαό ΝΑ ΔΙΚΑΣΕΙ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ με λαϊκούς ΚΛΗΡΩΤΟΥΣ δικαστές τους δημίους του.
Με λίγα λόγια όσο οι ολιγαρχικές ηγεσίες των κομμάτων της αριστεράς και οι ακόλουθοί τους, ο εξωκοινοβουλευτικός αριστερός χώρος, τα "προοδευτικά" ΜΜΕ και οι Ελευθεροτυπίες που αγάλλονται με τις γεννήσεις των #royalbabies, κλπ κλπ
  • επιμένουν πως το πολίτευμά μας είναι δημοκρατία,
  • επιμένουν πως "είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε" και δεν υπάρχει ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ,
  • συνεχίζουν να συκοφαντούν την ελληνική εθνική ταυτότητα και την ελληνικότητα γενικά
  • προσπαθούν να μας κατσικωθούν ως οι επόμενοι κυβερνήτες, νομοθέτες κλπ κλπ, χωρίς ΚΑΜΜΙΑ αλλαγή στο πολίτευμα, ενώ ο λαός θεωρεί τον ευρύτερο χώρο της αριστεράς και των κομμάτων της ως το εκτροφείο στελεχών του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος και των ΜΜΕ
η συσσωρευμένη λαϊκή οργή θα οδηγεί σε σκέψεις αυτοδικίας και εκδίκησης, προσπερνώντας την τιμωρία και την δικαιοσύνη. Και τα αποτελέσματα της οργής αυτής θα τα καρπώνεται η ακροδεξιά, και ότι αντιπροσωπεύει.
Με λίγα λόγια η συνέχιση αυτής της πολιτικής των αριστερών ολιγαρχικών ηγεσιών δυναμώνει την ακροδεξιά και δεν την αποδυναμώνει.
Η αλήθεια είναι βέβαια πως λίγες ελπίδες έχουμε να αλλάξουν πολιτική στάση οι ολιγαρχικοί της αριστεράς. Και έτσι δυστυχώς, πολύ δυστυχώς, φαίνεται να μας πλησιάζει το τρομακτικό grand finale.
Πάμε δηλαδή, εκτός απροόπτου, προς ένα grand finale με φωτορυθμικά, ξηρό πάγο και φούλ ορχήστρα. Ισως έχουμε και μπαλέτο.
Υπερπαραγωγή σκέτη.



Posted: 23 Jul 2013 10:20 AM PDT
«οι φόροι είναι τα τέλη συνδρομής που πληρώνουμε
για τα προνόμια που απολαμβάνουμε
ως μέλη μιας οργανωμένης κοινωνίας»
F.D. Roosevelt

Κάποιοι νεοφιλελεύθεροι με κατακρίνουν γιατί λέει ονομάζω ως νεοφιλελεύθερη την υπερφορολόγηση. Τους εξηγώ ότι ένας από τους σκοπούς του νεοφιλελευθερισμού είναι η αναδιανομή του υπάρχοντος κεφαλαίου μέσω της φορολόγησης.

Πως γίνεται αυτό;

Μα φυσικά μέσω της κατάργησης του προοδευτικού φόρου, ο οποίος φόρος είναι εκείνος του οποίου ο φορολογικός συντελεστής αυξάνεται, καθώς αυξάνεται η φορολογική βάση.

Στην θέση του, το νεοφιλελεύθερο δόγμα προωθεί τον αναλογικό φόρο ή τον αντιστρεφόμενο προοδευτικό φόρο.

Αναλογικός φόρος είναι ο φόρος όπου ο φορολογικός συντελεστής είναι ο ίδιος, ανεξάρτητα από το μέγεθος της φορολογικής βάσης. Γνωστός αναλογικός φόρος ήταν αυτός της Θάτσερ, ο οποίος κυριολεκτικά διέλυσε την εργατική-βιομηχανική τάξη.
Αντιστρεφόμενος προοδευτικός φόρος είναι εκείνος του οποίου ο φορολογικός συντελεστής μειώνεται, όταν η φορολογική βάση αυξάνεται και, κατά συνέπεια, ο συνολικός φόρος είναι φθίνουσα αναλογία του εισοδήματος.

Και ποιον φόρο προωθεί η διεφθαρμένη πολιτική ελίτ;
Ποιος έχει πληγεί με την κατάργηση της προοδευτικότητας των φορολογικών συντελεστών;
Ποια είναι η φορολογική βάση η οποία έχει αυξηθεί με την κατάργηση των φοροαπαλλαγών και την μείωση των συντελεστών;

Υπενθυμίζω ότι μόνο για το 2012 με….[1]


·         …την μείωση του αφορολογήτου ορίου, που ίσχυε για φορολογούμενους από τις 12.000 στις 5.000 ευρώ και επιβολή φόρου 10% στο τμήμα του ετησίου εισοδήματος πάνω από το νέο μειωμένο αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ και μέχρι το όριο του παλαιού αφορολογήτου των 12.000 ευρώ.


·         ….τις μειώσεις στα αφορολόγητα όρια για τα παιδιά.


·         ….τις αυξήσεις στους φορολογικούς συντελεστές για τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα.


·         …..την αύξηση των τεκμηρίων διαβίωσης για κατοικίες και αυτοκίνητα.


·         ….τις περικοπές στις εκπτώσεις δαπανών από τον φόρο εισοδήματος.


·         ……την αλλαγή επί το δυσμενέστερο στον τρόπο υπολογισμού της αξίας των αποδείξεων που κατοχυρώνουν το αφορολόγητο όριο


 Είχαμε…..[1]

·         μισθωτούς και  συνταξιούχους -παρά την 18% μείωση των εισοδημάτων- να πληρώσουν 52% περισσότερους φόρους. Από 1.091 ευρώ που ήταν το 2011 έφθασε σε 1.654 ευρώ το 2012.

·         οι ελεύθεροι επαγγελματίες να πληρώσουν  17,7% λιγότερους φόρους. Κάθε φορά που έπεφτε το αφορολόγητο, έπεφτε και ο αριθμός των ελεύθερων επαγγελματιών που το δήλωνε.

·         οι βουλευτές να διατηρούν αποδοχές και αφορολόγητο όπως πριν την κρίση

·         είσπραξη επιβεβαιωμένου ΦΠΑ μόλις 15%.(0,5 δις από 3,5 δις)

·         το 25% των ελεύθερων επαγγελματιών να μην δηλώνει καν ΦΠΑ

·         ούτε ένα σεντ είσπραξη από τις διάφορες λίστες Λαγκάρντ

·         διατήρηση του 25% της παραοικονομίας σε σχέση με το ΑΕΠ(το οποίο πέφτει λόγω της ύφεσης, η οποία ύφεση τροφοδοτείται από την υφεσιακή λιτότητα)

Αυτή είναι τα αποτελέσματα  της φορολογική πολιτικής του Μνημονιακού νεοφιλελευθερισμού που εφαρμόζει η διεφθαρμένη πολιτική ελίτ και η Τρόικα. Οι αρνητικές παρενέργειες της φοροδιαφυγής στερεί πολύτιμα έσοδα από το κράτος, διατηρεί τεχνητά στη ζωή επιχειρήσεις που εάν δεν φοροδιέφευγαν (και εάν δεν παραβίαζαν άλλα σημεία της νομοθεσίας) θα ήταν μη βιώσιμες, στρεβλώνει την αγορά εργασίας ωθώντας τα άτομα να επιλέξουν δραστηριότητες με μεγαλύτερες δυνατότητες απόκρυψης εισοδημάτων, ενώ επίσης εισάγει οριζόντιες ανισότητες, διαφοροποιώντας το καθαρό εισόδημα δύο φορολογουμένων με το ίδιο ακαθάριστο εισόδημα.[2]

Η ανάλυση δύο βασικών δημοσιονομικών μεγεθών, των δημόσιων δαπανών και των δημόσιων εσόδων, ως ποσοστών επί του ΑΕΠ σε ένα ευρύτερο ιστορικό πλαίσιο, αναδεικνύει χωρίς καμία αμφιβολία την κύρια αιτία της δημοσιονομικής αποτυχίας και κατάρρευσης της Ελλάδας. Αν περάσουμε στο εσωτερικό του δημοσιονομικού συστήματος, θα παρατηρήσουμε με χαρακτηριστική ευκολία ότι η χρόνια ελλειμματικότητα του κρατικού τομέα οφείλεται πρωτίστως στη συστηματική υστέρηση των εσόδων και όχι στις μεγάλες πρωτογενείς δημόσιες δαπάνες. Και κύριες αιτίες είναι η φοροδιαφυγή και η διαφθορά. Το μνημόνιο όξυνε το πρόβλημα.[3]



ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ

[1]-Ημερήσια(23-7-2013, Φόροι: Τα υποζύγια πληρώνουν και οι φοροφυγάδες...γλεντάνε. Ντροπή!  )
[2]-Ματσαγγάνης/Λεβέντη(Διανεμητικές επιδράσεις της φοροδιαφυγής)
[3]-Γιώργος Αγείρτης(Χρεοκοπία και οικονομική κρίση) και Πελαγίδης/Μητσόπουλος(Κατανοώντας την κρίση στην Ελλάδα)

Ακρίτας
 
 
Posted: 23 Jul 2013 09:58 AM PDT
Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου

Η επίσκεψη στην Άγκυρα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού των Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, μπορεί να στόχευε στην επίδεξη «καλής θέλησης» από την Αθήνα, στέλλοντας μηνύματα στην Ουάσιγκτον, αλλά τα αποτελέσματά της είναι απογοητευτικά. Οι πληροφορίες που φτάνουν από παντού αναφέρουν ότι ο Αχμέτ Νταβούτογλου, αυτός ο «γίγαντας» της τουρκικής διπλωματίας, επέδειξε σκληρή στάση και στα ελληνοτουρκικά προβλήματα -που μονίμως δημιουργεί η Άγκυρα- και στο Κυπριακό, όπου στην ουσία απέρριψε την πρόταση-αίτημα της Λευκωσίας για παράδοση της πόλης της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της υπό την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κ. Βενιζέλος αποδέχθηκε τις εισηγήσεις ανοήτων διπλωματών και πραγματοποίησε την επίσκεψη χωρίς κάποιος να σκεφθεί ότι η Τουρκία πρότεινε τη συνάντηση την παραμονή της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Ο Έλληνας υπουργός των Εξωτερικών, δυστυχώς έχασε μία μεγάλη και μοναδική ευκαιρία, να μιλήσει για την παράνομη κατοχή του 40% του νησιού ενώπιον του Τούρκου ομολόγου του, που επέβαλε «σιγή ιχθύος» για το πρόβλημα της Κύπρου. Εάν δεν υπέβαλλε ερώτηση ο ανταποκριτής του πρακτορείου Reuters, η λέξη Κύπρος δεν θα ακουγόταν στη συνέντευξη Τύπου. Ήταν σφάλμα και δεν είναι δεκτή καμία δικαιολογία, ούτε καν αυτή η «διπλωματική αβρότητα» που επιβάλλεται δήθεν μεταξύ των χωρών και των εκπροσώπων τους.

Την 20η Ιουλίου συμπληρώθηκαν 39 χρόνια από την τουρκική εισβολή. Ο Αττίλας νίκησε τους Ελληνοκύπριους και τους ηρωικούς στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ διότι είχε τη βοήθεια της τότε αμερικανικής κυβέρνησης, που συμμετείχε στο σχεδιασμό του διπλού εγκλήματος -του πραξικοπήματος εναντίον του ξεροκέφαλου Μακάριου και της εισβολής. Πέτυχε η εισβολή και για ένα άλλο λόγο. Η ελληνική χούντα κυριαρχείτο από αμερικανόφιλους δουλοπρεπείς στρατιωτικούς, οι οποίοι δυστυχώς άνοιξαν τις κερκόπορτες, προσφέροντας στο πιάτο τη δικααιολογία που αναζητούσαν ο Χένρι Κίσιγκερ και ο «ποιητής» Μπουλέντ Ετσεβίτ.

Αναγνωρίζω και δέχομαι πως 39 χρόνια κατοχής είναι πάρα πολλά. Οι Έλληνες που γεννήθηκαν το θλιβερό 1974 δεν έχουν ζήσει τα τραγικά γεγονότα, τα οποία έμαθαν από τα σχολικά βιβλία. Δυστυχώς την πλειοψηφία δεν την αγγίζει η κατοχή, αντίθετα έχει επιβληθεί η απαράδεκτη θέση ότι «κουραστήκαμε με το Κυπριακό, ας κλείσει όπως-όπως για να ησυχάσουμε».

Με θλίβει να συμμετέχω ή να παρακολουθώ συζητήσεις, στις οποίες ακούγονται κουβέντες -ακόμα και από αρμόδιους υπουργούς- που πληγώνουν και πονάνε πολύ καθένα από εμάς που γεννηθήκαμε στην Κύπρο. Στο κάτω-κάτω της γραφής η ιστορική αλήθεια είναι εκεί και ΔΕΝ μπορεί να αμφισβητηθεί: Η Κύπρος θυσιάστηκε για να επιστρέψει η Δημοκρατία στην Ελλάδα.

Το 1974, η χούντα του Ιωαννίδη διένυε μία περίοδο πρωτόγνωρης ισχύος, ο ίδιος ο δικτάτορας είχε απόλυτη κυριαρχία και προκαλούσε φόβο και τρόμο, η αντίσταση του δημοκρατικού κόσμου έπνεε τα λοίσθια και δεν υπήρχε η παραμικρή ελπίδα στον ορίζοντα για ανατροπή της δικτατορίας. Τολμώ να υποστηρίξω πως εάν ο Ιωαννίδης δεν έπαιρνε την εντολή από τον Γκας Λάσκαρη Αβρακώτο της CIA για «να τελειώνει με τον Μακάριο», η χούντα θα άντεχε και η Ελλάδα θα παρέμενε εγκλωβισμένη στο «γύψο» των δικτατόρων.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα και τις αποδεδειγμένες ιστορικές αλήθειες, η Κύπρος και οι πολίτες της πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό. Η κατάρρευση της προδοτικής χούντας, που πήγε την Ελλάδα χρόνια πίσω, οφείλεται αποκλειστικά στην τραγωδία εκείνου του «μαύρου» Ιούλη. Οσοι διάβασαν ιστορία γνωρίζουν πως ούτε το έπος του Πολυτεχνείου -η πλέον ηρωική πράξη του ελληνικού λαού- ούτε ο μεγάλος Αλέκος Παναγούλης λάβωσαν τους δικτάτορες σε σημείο που να οδηγηθούν σε κατέρρευση. Επικράτησαν σκοτώνοντας τους νέους και από τις 17 Νοεμβρίου του 1973 έγιναν πιό αδίστακτοι και πιό ισχυροί. Ο ελληνικός λαός απλά είχε την ατυχία να μη διαθέτει ηγέτες. Αν είχε, η χούντα δεν θα άντεχε επτά χρόνια.

Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα μηνύματα για τη δήθεν «κούραση» των Ελλήνων διπλωματών με την Κύπρο και το πρόβλημά της. Στο κυπριακό υπουργείο των Εξωτερικών δικαιολογημένα ανησυχούν και νοιώθουν απελπιστικά μόνοι. Η δικαιολογία για την οικονομική κρίση είναι «καλή» αλλά όχι πιστευτή. Άλλωστε, η προπαγάνδα για το «κλείσιμο» του Κυπριακού πήρε σάρκα και οστά το Νοέμβριο του 1999, όταν ξεκίνησε η «κατασκευή» του σχεδίου που έλαβε το όνομα του Κόφι Ανάν. Τότε δεν υπήρχε κρίση, αντίθετα όλοι απολάμβαναν το εκσυγχρονιστικό «θαύμα» του κ. Κώστα Σημίτη…

Η Κύπρος και το πρόβλημά της δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως «ενόχληση» για τους Έλληνες πολιτικούς και τους επικυρίαρχους των Μέσων Ενημέρωσης. Η τακτική αυτή είναι εθνικό λάθος και αποτελεί προσβολή στους νεκρούς της εισβολής και στις χιλιάδες των προσφύγων, που πλήρωσαν τα εγκλήματα της δικτατορίας και την επιστροφή της Δημοκρατίας στη χώρα που γεννήθηκε…

Πηγή Αιχμή


-->
Posted: 23 Jul 2013 09:24 AM PDT

Σάλος για το δημοσίευμα που προετοιμάστηκε από το CNN Turk και «καταδικάζει» την Ελλάδα… για τους λαθρομετανάστες!

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης 

Το δημοσίευμα του CNN International που «κατηγορεί» ύπουλα την Ελλάδα για το τσουνάμι των λαθρομεταναστών που εδώ και 15 χρόνια μας διοχετεύει μεθοδικά η Τουρκία, έχει προκαλέσει πραγματικό σάλο. Εκατοντάδες μηνύματα – πολλά με τις λέξεις Shame on you CNN! (Ντροπή σου CNN!) περιλαμβάνονται στα μηνύματα που έχει λάβει η ιστοσελίδα από την ημέρα ανάρτησης του άρθρου (19/7/2013).

Το δημοσίευμα με τον παραπλανητικό τίτλο Europe's lost children (Τα χαμένα παιδιά της Ευρώπης) αναφέρεται στα βάσανα των λαθρομεταναστών που καταφθάνουν στην Ελλάδα, όχι βέβαια από την Ευρώπη, αλλά από … το Αφγανιστάν και την Ασία γενικότερα, την Αφρική και την Μέση Ανατολή – όλοι (κατά σύμπτωση) μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα κατά 99%!

Όπως αποκαλύπτεται, το δημοσίευμα αυτό μεθοδεύτηκε από την Τουρκία, μέσω του CNN TURK, με προφανή στόχο την ύπουλη δυσφήμιση της Ελλάδος στην διεθνή κοινή γνώμη. Με άλλα λόγια, «φωνάζει ο κλέφτης» που μας τροφοδοτεί συστηματικά εδώ και χρόνια με στρατιές εποίκων από ολόκληρο τον υποβαθμισμένο Μουσουλμανικό κόσμο!

Το «αντικειμενικό» αυτό δημοσίευμα που προετοιμάστηκε από το CNN TURK, θεωρώντας δεδομένο πως κανένας ξένος αναγνώστης δεν είναι υποχρεωμένος να ανησυχεί για τις επιδράσεις της λαθρομετανάστευσης στην κοινωνία και στον πολιτισμό της Ελλάδος, εστιάζει ύπουλα στις επιθέσεις των μπράβων της Χρυσής Αυγής χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα (μεταξύ άλλων) «Επαίτη της Ευρώπης»!

Με άλλα λόγια, η «φίλη» μας η Τουρκία, από την μια πλευρά μας φορτώνει με στρατιές δυστυχισμένων, πολύχρωμων εποίκων από κάθε υποβαθμισμένη ή προβληματική γωνιά της γης, τις οποίες φυσικά είναι ανθρωπίνως αδύνατο να διαχειριστούμε αξιοπρεπώς και από την άλλη πλευρά μας διασύρει διεθνώς γιατί (δήθεν) «καταπατούμε τα δικαιώματα των λαθρομεταναστών», έχουμε «άθλιες συνθήκες υποδοχής και κράτησης» και τους «ξυλοφορτώνουμε»!!!

Λέξη για την δραματική κατρακύλα της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των Ελλήνων από την ανεξέλεγκτη εισβολή λαθρομεταναστών, άχνα για την ανατριχιαστική εγκληματικότητα, άγνωστη στην Ελλάδα εδώ και μισό τουλάχιστον αιώνα που ήδη έκανε τους Έλληνες να νοιώθουν ανασφαλείς ακόμα και μέσα στα σπίτια τους, κουβέντα για το ασήκωτο βάρος των πολλών δισεκατομμυρίων που στοιχίζει κάθε χρόνο η λαθρομετανάστευση στην γονατισμένη Ελληνική οικονομία, «αμνησία» για την μόνιμη συνήθεια της Τουρκίας να γράφει στα παλιά της τα παπούτσια την υποχρέωση που έχει, με ρητές διμερείς ή πολυμερείς συμφωνίες, να δέχεται πίσω τους λαθραίους έποικους που μας στέλνει!

Δυστυχώς αυτό που μένει μετά από τέτοια ύπουλα «χτυπήματα», στην ακμή της τουριστικής περιόδου, είναι η δυσφήμιση της χώρας μας από τους άσπονδους φίλους μας που τολμούν να διατυπώνουν διαμαρτυρίες γιατί κάναμε φράχτη στον Έβρο, τολμούν να αποθρασύνουν τα τσιράκια τους στην Ελληνική Θράκη με ψευτο-μουφτήδες και διάφορους εγκάθετους, τολμούν να αλωνίζουν πάνω από τα νησιά και τις θάλασσες μας και τολμούν να συμπεριφέρονται σαν τους Σουλτάνους της σύγχρονης Οθωμανικής αυτοκρατορίας που ονειρεύονται. Χωρίς να βάζουν μυαλό από τα παθήματα τους στην Συρία, στην Αίγυπτο, στο Ισραήλ, στην Περσία και –πάνω από όλα- στο Κουρδιστάν που είναι πλέον μια πολύ ζωντανή πραγματικότητα γι όλους. Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα…

Twitter – lk@kbanalysis.com


Posted: 23 Jul 2013 09:10 AM PDT
Σάλο προκαλούν οι αποκαλύψεις του Γερμανού Ντιρκ Μίλερ, ενός από τους διασημότερους χρηματιστηριακούς αναλυτές και ερευνητές της ελληνικής κρίσης για την ελληνική τραγωδία, στο βιβλίο του «Σύγκρουση» που κυκλοφορεί τις ημέρες αυτές και στην Ελλάδα 

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Χωρίς αναστολές ο Ντιρκ Μίλερ γράφει στο βιβλίο του ότι:
«Ο Παπανδρέου ήταν το εκτελεστικό πιόνι της Αμερικής και προκάλεσε με κάθε τίμημα τη ρήξη μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης. Στο επίκεντρο βρίσκονται οι ελληνικοί υδρογονάνθρακες και κυρίως το ευρώ που συνιστούσε σοβαρότατη απειλή για το αμερικανικό δολάριο ως παγκόσμιο νόμισμα.
Από την πρώτη κιόλας ημέρα η κυβέρνηση Παπανδρέου, είτε με τη λήψη δρακόντειων μέτρων λιτότητας, είτε με στοχευμένα υποκινούμενες αντιπαραθέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδίως με τη Γερμανία, φαίνεται να χρησιμοποιήθηκε από τους Αμερικανούς για να επιταχύνει την εξέλιξη της κρίσης στην Ελλάδα, όπως εκτιμούν πολιτικοί κύκλοι, τόσο από Γερμανία, όσο και στην Ελλάδα. Και όλη αυτή η αμφίπλευρη εκστρατεία δυσφήμησης στην οποία επιδίδονται τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Γερμανία εξυπηρετούσε αυτόν ακριβώς τον σκοπό».
Ο Γερμανός διάσημος χρηματιστής που έχει το προσωνύμιο «Mr. Dax» υποστηρίζει με στοιχεία ότι δεν υπάρχει περίπτωση η Ελλάδα να βγει από το «σπιράλ του θανάτου» εάν δεν αποχωρήσει από τη ζώνη του Ευρώ και δεν επιστρέψει στη Δραχμή. 
Και τονίζει χαρακτηριστικά: 
«Αν αντιπαραβάλουμε την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας με αυτή της Τουρκίας, θα διαπιστώσουμε ότι έως την εισαγωγή του Ευρώ στην Ελλάδα οι δύο χώρες συμβάδιζαν οικονομικά. Αλλά με τη εισαγωγή του Ευρώ στην Ελλάδα συνέβη κάτι το φοβερό. Οι οικονομικές επιδόσεις της Τουρκίας έχουν απογειωθεί ενώ η Ελλάδα σέρνεται πίσω της ασθμαίνοντας. Τι συνέβη; Το πολύ υψηλό ευρώ για τις ασθενείς επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας είχε αποτέλεσμα τα ελληνικά προϊόντα να μην είναι πια ελκυστικά για το εξωτερικό. Ένα εσπρέσο στην ελληνική παραλία κοστίζει τρία ευρώ, ενώ μία μερίδα ψάρι δεν πέφτει κάτω από τα 15 ευρώ. Από την άλλη στην Τουρκία μπορεί κανείς να βρει τον ίδιο καφέ με ένα ευρώ και μία μερίδα ψάρι με πέντε ευρώ. Και αυτό χάρη στην αδύναμη τουρκική λίρα».
Πάντως, για τις αποκαλύψεις του για τον Γ. Παπανδρέου ο Ντρικ Μίλερ αφήνει και το ενδεχόμενο να υπάρχουν και διάφορες θεωρίες συνομωσίας γύρω από το πρόσωπό του αλλά στην τελική τα πράγματα είναι κάπως έτσι όπως τα περιγράφει στο βιβλίο του.

Πηγή NewsBomb


Posted: 23 Jul 2013 04:22 PM PDT
Πρώτα επιβλήθηκε το κυλιόμενο ωράριο. Οι υπάλληλοι των καταστημάτων, έχασαν το Σαββατοκύριακο ανάπαυσης και είχαν δικαίωμα μόνο ένα Σαββατοκύριακο το μήνα να ξεκουραστούν.
Μετά επιβλήθηκε η μερική απασχόληση και η κατανομή των ωρών εργασίας, σύμφωνα με τις επιθυμίες των μεγαλοκαταστηματαρχών, που έκοψαν το 40ωρο, στη μέση με ανάλογη περικοπή μισθών.
Μετά καταργήθηκαν οι δύο Κυριακές αργίες, τις ημέρες των Χριστουγέννων.
Μετά καταργήθηκε και η ανάπαυση του απογεύματος του Σαββάτου.
Μετά καταργήθηκε το 8ωρο.
Τέλος, καταργήθηκαν και οι 52 Κυριακές αργίες.
Εκλεισαν, λοιπόν τα μικρομάγαζα της γειτονιάς, έκλεισαν και τα μικρομάγαζα του κέντρου.
Εκατοντάδες χιλιάδες οι απολύσεις και τα λουκέτα.
Θησαυρίζουν τα εμπορικά κέντρα και τα σούπερ μάρκετ, αφού εξολόθρευσαν τον ανταγωνισμό και μας πλασάρουν τα αμφίβολης ποιότητας εισαγόμενα προϊόντα τους.
Οι εντολές της Ε.Ε. εκπληρώθηκαν στο ακέραιο και η οικονομία μας αιμορραγεί.
Έχουμε όμως ευρώ!

Από δω και πέρα, αντί για το ευφημιστικό "συμπολίτες" και "συνάνθρωποι", αν θέλουμε να ακριβολογούμε, θα πρέπει να λέμε πλέον "συνάδελφοι σκλάβοι"...


Ιωάννα



Posted: 23 Jul 2013 09:19 AM PDT

«H δημιουργία μιας νέας ιστορικής συμμαχίας μεταξύ του Ισραήλ και της Τουρκίας εναντίον ενός "κοινού εχθρού" θα πρέπει να θεωρηθεί ως προάγγελος κακού για όλο τον κόσμο, αφού θα ανοίξει το «κουτί της Πανδώρας», σηματοδοτώντας την ανάφλεξη στην ευρύτερη περιοχή», δήλωσε στο Russia Today News ο πολιτικός αναλυτής Chris Bambery, προσθέτοντας ότι η κίνηση αυτή θα μπορούσε επίσης να βλάψει σε πολύ μεγάλο βαθμό την ίδια την κυβέρνηση Erdogan.

Russia Today 
23 Ιουλίου 2013 
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Russia Today: Εάν η Άγκυρα συμμετάσχει σε μια διαδικασία δημιουργίας συμμαχίας με το Ισραήλ και η διαδικασία αυτή υλοποιηθεί τελικά, ποια είναι η εκτίμησή σας για την όντως απίθανη αυτή συμμαχία, με βάση τα σημερινά δεδομένα;

Chris Bambery: Πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του Erdogan πριν από μια δεκαετία, η Τουρκία και το Ισραήλ ήταν πολύ στενοί σύμμαχοι στη Μέση Ανατολή. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι η Τουρκία αποτελεί μια από τις χώρες που αποτελούν το κύριο μέρος της εμπροσθοφυλακής του ΝΑΤΟ, αν ληφθεί υπ' όψιν ο τεράστιος όγκος εξοπλισμών που έχουν επενδυθεί στην Τουρκία από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επομένως, υπάρχει ήδη μια ιστορική συμμαχία μεταξύ του Ισραήλ και της Τουρκίας, η οποία τροφοδοτείται, αν θέλετε, από την αντιπάθεια πολλών αραβικών κρατών, από τα οποία και η Τουρκία και το Ισραήλ αντιμετωπίζονται ως εχθρικά κράτη. Υπό τον Erdogan, ο στρατός έχει τεθεί υπό κάποιο έλεγχο στην Τουρκία. Νομίζω ότι το όλο ζήτημα είναι διττό και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Πρώτον, αν ο Erdogan συγκατατεθεί στη χρήση τουρκικής στρατιωτικής βάσης στην επίθεση κατά της Συρίας, αυτό πρόκειται να τροφοδοτήσει τη δυσαρέσκεια που ήδη αντιμετωπίζει, με τις διαδηλώσεις στην πλατεία Ταξίμ και αλλού.

Δεύτερον, δεδομένου ότι ο Erdogan έχει υπερβεί τα όριά του και έχει «ξεφύγει», μόνο και μόνο για να αυτοπαρουσιαστεί ως υπερασπιστής της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας και φίλος των Παλαιστινίων, πηγαίνοντας πίσω σε μεγάλο βαθμό τα όποια βήματα για μια ιστορική συμμαχία με το Ισραήλ , εάν σήμερα συμφωνήσει σε μια τέτοια επίθεση, θα δυναμιτίσει κυριολεκτικά τις σχέσεις αυτές που ο ίδιος σφυρηλάτησε.

Russia Today: Αναφερθήκατε σε εσωτερικές εντάσεις στην Τουρκία, αλλά ποιες θα είναι οι ευρύτερες επιπτώσεις μιας τέτοιας συμμαχίας με το Ισραήλ, στον αραβικό κόσμο, για παράδειγμα; Πώς θα αντιδράσουν οι χώρες αυτές στην εξωτερική πολιτική του Erdogan, μετά τη σύναψη της συμμαχίας αυτής;

Chris Bambery: Ορισμένες χώρες του αραβικού κόσμου, όπως για παράδειγμα η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, δεν ενδιαφέρονται στο ελάχιστο για το ποιος τελικά θα διεξαγάγει τις επιθέσεις κατά του καθεστώτος Assad. Δεν κόπτονται για το εάν αυτό θα το αναλάβει το Ισραήλ ή κάποια άλλη χώρα, αφού η δική τους ατζέντα φθάνει μέχρι ενός σημείου και δεν μπορεί να επεκταθεί παραπέρα.

Ωστόσο, μια νέα συμμαχία Ισραήλ – Τουρκίας θα θεωρηθεί ως προάγγελος κακού για όλο τον κόσμο. Ιδιαίτερα εάν μια τέταρτη κατά σειρά στρατιωτική επίθεση σε συριακό έδαφος, τον δράστη της οποίας ήδη γνωρίζουμε, αφού είναι σαφές ότι οι Ισραηλινοί έχουν πραγματοποιήσει αυτές τις επιθέσεις, στηριχθεί από τον τουρκικό στρατό με οποιονδήποτε τρόπο, τότε θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα ανοίξει το «κουτί της Πανδώρας», σηματοδοτώντας την ανάφλεξη στην ευρύτερη περιοχή.

Γνωρίζουμε επίσης ότι το Ισραήλ θα ήθελε να χρησιμοποιήσει την Τουρκία ως ορμητήριο για μια επίθεση εναντίον του Ιράν. Και αν οι Τούρκοι επιτρέψουν τη χρήση βάσεων στο έδαφός τους για μια επίθεση εναντίον της Συρίας, ποιος μας εγγυάται ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν οι ίδιες αυτές βάσεις για μια επίθεση εναντίον του Ιράν;

Η προοπτική αυτή θα οδηγήσει σε μια τραγωδία για ολόκληρη την περιοχή. Για τον λόγο αυτό, η πιθανότητα για μια οποιασδήποτε μορφής ντε φάκτο συνεργασία μεταξύ της Τουρκίας και του Ισραήλ προκαλεί έντονες ανησυχίες σε όλες τις χώρες της ευρύτερης περιοχής.

Russia Today: Εκτός από την απειλή από την πλευρά του Ιράν, είναι βέβαιο ότι το Ισραήλ θεωρεί ως άμεση απειλή την μεταβίβαση όπλων στα χέρια της Χεζμπολάχ. Αν επομένως αποφασιστεί να πραγματοποιηθούν τελικά οι επιθέσεις αυτές, θα προβάλουν ως δικαιολογία την αυτοάμυνα;

Chris Bambery: Μπορεί να προβάλουν ως δικαιολογία την υποτιθέμενη απειλή από την Χεζμπολάχ, αλλά να θυμάστε ότι μια τέτοια επίθεση από την πλευρά του Ισραήλ θα ισοδυναμεί με επίθεση εναντίον του Λιβάνου. Η Χεζμπολάχ ανέκαθεν δρούσε ως η στρατιωτική άμυνα αποκλειστικά του Λιβάνου εναντίον των επανειλημμένων επιδρομών και εισβολών στο έδαφος της χώρας αυτής. Αυτό θα πρέπει να το διευκρινίσουμε και να μην το ξεχνάμε.

Επίσης, θα πρέπει να θυμηθούμε ποιους ακριβώς εξοπλίζουν οι Δυτικοί στη Συρία. Εξοπλίζουν την Αλ-Κάιντα και κάποιους υποστηρικτές της. Οπότε είναι εύλογο οι Ισραηλινοί να ανησυχούν μήπως ένα μέρος αυτών των όπλων καταλήξει σε λάθος χέρια.  

Ζούμε πραγματικά μια περίεργη ιστορική συγκυρία, με την Σαουδική Αραβία να έχει συνάψει μια άτυπη, αλλά de facto συμμαχία με το Ισραήλ στα πλαίσια της σταυροφορίας για την ανατροπή του καθεστώτος Assad.

Το γεγονός αυτό αρκεί για να αποδείξει μέχρι πού μπορεί να φθάσουν κάποια κράτη, μόνο και μόνο για να επιτευχθεί η ανατροπή του καθεστώτος Assad, και πόσο διατεθειμένα είναι να ρισκάρουν την ίδια την ασφάλειά τους για την επίτευξη ενός στόχου που τους υπαγορεύεται από αλλού.


Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο, ως ένδειξη σεβασμού προς τον γράφοντα, αλλά και ως αναγνώριση, έστω και δια της αντιγραφής, πως γινόμαστε καλύτεροι ...



Posted: 23 Jul 2013 07:22 AM PDT

Σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβουλίου

Σαφείς εντολές για την επιτάχυνση του μεταρρυθμιστικού έργου και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων σχετικά με την κινητικότητα στο Δημόσιο, έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς στους υπουργούς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, στη συνάντηση αποφασίστηκε να μην υπάρξουν οριζόντιες περικοπές και να διερευνηθεί το ενδεχόμενο αλλαγών μέσα σε υπουργεία και κυρίως στο υπουργείο Παιδείας.

Στη σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, παρουσία του αντιπροέδρου Ευ. Βενιζέλου και των υπουργών Οικονομικών Ιω. Στουρνάρα, Εσωτερικών Ιω. Μιχελάκη, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη, Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου, Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και Υγείας Αδ. Γεωργιάδη, εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση με στόχο να μην υπάρξουν αποκλίσεις.

Σε δήλωσή του, ο Κυρ. Μητσοτάκης, τόνισε πως δόθηκαν κατευθύνσεις για επιτάχυνση του μεταρρυθμιστικού έργου της κυβέρνησης, όσον αφορά και στα ποιοτικά και στα ποσοτικά στοιχεία.

Ο Ιω. Στουρνάρας, από την πλευρά του, δήλωσε ότι θα τηρηθούν οι προθεσμίες και πως δεν θα υπάρξουν προβλήματα.


Πηγή: Νews.gr




Posted: 23 Jul 2013 07:05 AM PDT

Ανοίγει το σπίτι του Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη για επισκέψεις μέχρι το Μπαϊράμι, με την λήξη δηλαδή του Ραμαζανιού σε λίγες ημέρες. Αυτός είναι ο στόχος των αρμοδίων του Τουρκικού Προξενείου στην συμπρωτεύουσα και των αρμοδίων του τουρκικού Υπουργείου Πολιτισμού.

Τις μέρες αυτές αναμένονται από την Τουρκία ορισμένα ακόμη αντικείμενα του Ατατούρκ για να τοποθετηθουν /εκτεθούν στο σπίτι η ανακαίνιση του οποίου ολοκληρώθηκε. Το σπίτι επισκευάζονταν εδώ και 13 μήνες και τώρα είναι έτοιμο για να ανοίξει, με την ολοκλήρωση των εργασιών που είχαν ξεκινήσει πέρυσι τον Ιούνιο. Στο σπίτι αυτό γεννήθηκε ο Ατατούρκ, το 1881, και έμεινε σ' αυτό μέχρι το θάνατο του πατέρα του, Αλί Ριζά Εφέντη, το 1888.

Η Hurriyet, σε άρθρο με τίτλο «Το σπίτι του Ατατούρκ έτοιμο για το Μπαϊράμι», γράφει ότι το ξύλινο σπίτι του Ατατούρκ στη Θεσαλονίκη είναι έτοιμο τώρα και είναι πλέον πιο γερό, με ανανεωμένο σύστημα εξαερισμού και φωταγώγηση. Ανανεώθηκε ένα μεγάλο μέρος των αντικειμένων του Ατατούρκ στα δωμάτια. Επίσης, έγιναν και κάποιες αλλαγές στον κήπο του σπιτιού, όπου υπάρχει και μία ροδιά, στη σκιά της οποίας κάποτε έπαιζε ο Ατατούρκ. Επίσης η εφημερίδα γράφει ότι ο δήμος της Θεσσαλονίκης έκανε κάποιες εργασίες για το περιβάλλον, στο δρόμο όπου βρίσκεται η είσοδος του κήπου του σπιτιού.

Αν και το σπίτι είναι ακόμα κλειστό, 400 περίπου Τούρκοι τουρίστες επισκέπτονται κάθε μέρα το χώρο για να δουν, μόνο, την εξωτερική όψη του σπιτιού και τον κήπο. Το σπίτι του Ατατούρκ το επισκέπτονται κάθε χρόνο, ως μουσείο, περισσότεροι από 50.000 επισκέπτες.

Ειδική επιτροπή, κατά τη διάρκεια των 13 μηνών της επισκευής, έρχονταν συχνά στη Θεσσαλονίκη και παρακολούθησαν τις εργασίες. Επίσης, ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στη πόλη, κ. Τουγρούλ Μπιλτεκίν, ενδιαφέρθηκε για κάθε λεπτομέρεια του σπιτιού,γράφει η εφημερίδα.


Πηγή: On Alert




Posted: 23 Jul 2013 06:30 AM PDT

O φακός του βρετανικού τηλεοπτικού σταθμού BBC απεικονίζει εύγλωττα την δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το δημόσιο σύστημα υγείας στην Ελλάδα, με πρόσχημα την "οικονομική κρίση", αλλά και σχολιάζει την παραπληροφόρηση εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας όσον αφορά τους ανασφάλιστους Έλληνες πολίτες. 

Aξίζει να το παρακολουθήσετε. Το βίντεο έχει ελληνικούς υπότιτλους.

Πηγή: Υοu Tube







Posted: 23 Jul 2013 06:23 AM PDT
Στο πετσί και στο... πορτοφόλι τους οι Γερμανοί ήδη νιώθουν ότι μερικά από τα δισ. ευρώ που δόθηκαν στην Ελλάδα θα χαθούν. Τρέμουν για πολλά ακόμη στον υπόλοιπο ευρωπαϊκό νότο. Αλλά κανένας δεν θα απαντήσει στους φόβους τους πριν από τις εκλογές.

Του Tony Barber (Βερολίνο)

Καθίστε λίγο να σκεφτείτε τη θέση του Wolfgang Schäuble, του 70χρονου Γερμανού υπουργού Οικονομικών. Ενός πολιτικού με απαράμιλλη πείρα στην κεντροδεξιά κυβέρνηση της Angela Merkel, που κουβαλάει τη σημαία όσων υποστηρίζουν ότι τα βάσανα της ευρωζώνης θα αποτελέσουν στο βαθύ μέλλον μια ευκαιρία για πρόοδο της ευρωπαϊκής ενοποίησης.
Κι όμως, δύο κυβερνητικές κρίσεις μέσα σε διάστημα ενός μηνός, η πρώτη στην Ελλάδα και η δεύτερη στην Πορτογαλία, καταδεικνύουν ότι το όραμά του κινδυνεύει να θαφτεί κάτω από βουνά απλήρωτων χρεών της νοτίου Ευρώπης. Πληγωμένες και καταπονημένες, οι κυβερνήσεις στην Αθήνα και στη Λισαβόνα συνεχίζουν κουτσαίνοντας, με ανησυχητικά περισσότερη πίστη από τις κοινωνίες τις οποίες κυβερνούν ότι η υποταγή στις γερμανικής έμπνευσης οικονομικές συνταγές θα σώσουν τις χώρες τους.
Όταν ο W. Schäuble επισκέφθηκε την Αθήνα την περασμένη εβδομάδα, η αριστερή ελληνική εφημερίδα Αυγή τον υποδέχθηκε με τον απροκάλυπτο τίτλο: "Χαίρε Schäuble! Οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν".
Πίσω από την περιφρόνηση και την απελπισία αυτών των ρητορικών ξεσπασμάτων, σιγοκαίει η πεποίθηση εκατομμυρίων Ελλήνων ότι, αν και οι ηγέτες τους φέρουν την αρχική ευθύνη για τα έξι χρόνια ύφεσης και τη μαζική ανεργία, η Γερμανία έχει χειροτερέψει τα πράγματα.
Προηγουμένως από την επίσκεψη Schäuble, η ελληνική βουλή παρέπεμψε στη Δικαιοσύνη, με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας, έναν άνθρωπο που του ήταν γνωστός από τις πολύωρες μεταμεσονύχτιες συνεδριάσεις στο διαπραγματευτικό τραπέζι της ευρωζώνης. Ως υπουργός Οικονομικών της Αθήνας από το 2009 ως το 2011, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου παρέμεινε εστιασμένος στην άποψη ότι οι δημιουργικές σχέσεις με τη Γερμανία αποτελούν προϋπόθεση εκ των ων ουκ άνευ στην προσπάθεια της Ελλάδας να διορθωθεί.
Οι βουλευτές στήριξαν αυτήν την... τιμωρία εγκρίνοντας απρόθυμα νομοθεσία την οποία υποστήριξε η Γερμανία και έφερε τις συνθήκες για την απόλυση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, με αντάλλαγμα ακόμη περισσότερη βοήθεια με το σταγονόμετρο για την Ελλάδα από τους διεθνείς πιστωτές. Τα εργατικά συνδικάτα διαμαρτυρήθηκαν με γενική απεργία. Γνωρίζοντας τη δηλητηριώδη πολιτική ατμόσφαιρα στην Αθήνα, ο W. Schäuble κατέφθασε κομίζοντας δώρα: 100 εκατ. ευρώ σε κρατικά δάνεια για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Εκείνο που πραγματικά χρειάζεται η Ελλάδα, όμως, για να ξεπηδήσει κάποια φλόγα ελπίδας για το μέλλον της, είναι μία ακόμη αναδιοργάνωση του εξωτερικού της χρέους.
Η επικρατούσα άποψη είναι ότι θα ήταν αυτοκτονία για τον Schäuble ή για οποιονδήποτε Γερμανό πολιτικό να πει αυτήν τη δυσκολοχώνευτη αλήθεια στους Γερμανούς ψηφοφόρους, πριν από τις εθνικές εκλογές στις 22 Σεπτεμβρίου στη Γερμανία. Σε αντίθεση με το κούρεμα του ελληνικού χρέους τον Μάρτιο του 2012, που ξύρισε τους ιδιώτες επενδυτές, οποιαδήποτε μελλοντική αναδιάρθρωση θα κλαδέψει τους επίσημους πιστωτές, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, που σήμερα κατέχουν πάνω από το 90% του χρέους της χώρας.
Θα ήταν μια επανάσταση στην κρίση της ευρωζώνης. Μέχρι σήμερα οι διασώσεις της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, των ισπανικών τραπεζών και της Κύπρου έχουν κοστίσει πολλά στους Γερμανούς φορολογούμενους σε δάνεια και εγγυήσεις, αλλά ούτε 1 ευρώ σε σκληρό, πραγματικό, ρευστό που δεν θα ανακτηθεί ποτέ. Στην πραγματικότητα, η διάσωση των 110 δισ. ευρώ της Ελλάδας από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ τον Μάιο του 2010 είχε στόχο την προστασία των γερμανικών τραπεζών, που είχαν μοιράσει απρόσεκτα δάνεια σε όλη τη νότια Ευρώπη, αλλά και την αποκατάσταση της οικονομικής υγείας της Ελλάδας.
Όμως, στο πετσί και στο πορτοφόλι τους, οι Γερμανοί ψηφοφόροι ήδη νιώθουν ότι μερικά από τα δισεκατομμύρια ευρώ που σπαταλήθηκαν στην Ελλάδα από το 2010 θα χαθούν για πάντα. Σε αυτόν τον βαθμό, μια δεύτερη αναδιοργάνωση του ελληνικού χρέους δεν πρόκειται να σοκάρει τους Γερμανούς πολίτες και να αποσταθεροποιήσει το πολιτικό στερέωμα, αν και ίσως χρειαστεί να ξεπεραστούν νομικά εμπόδια στο συνταγματικό δικαστήριο της χώρας.
Ακόμη πιο επικίνδυνο, λόγω των επιπτώσεων στην πολιτική και στην κοινή γνώμη της Γερμανίας, θα είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο: η αυξανόμενη πιθανότητα να χρειαστεί να προσφερθούν διαγραφές χρεών ή πρόσθετη χρηματοοικονομική βοήθεια όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Πορτογαλία και στην Κύπρο. Όμως ούτε κι οι ισπανικές τράπεζες έχουν διαφύγει εντελώς τον κίνδυνο.
Η περίπτωση της Πορτογαλίας είναι ιδιαίτερα σημαντική επειδή, μαζί με την Ιρλανδία, καμία χώρα δεν έχει κοπιάσει πιο πολύ για να υπακούσει στους κανόνες που έθεσαν η Γερμανία και οι άλλοι πιστωτές. Όμως η συνταγή, αν υποθέσουμε ότι έχει αποτέλεσμα, δεν αποδίδει αρκετά γρήγορα ώστε να εξασφαλίσει την προγραμματισμένη επιστροφή της Πορτογαλίας, τον επόμενο χρόνο, στις διεθνείς αγορές ομολόγων. Όσο για την Κύπρο, η διάρκεια και η ένταση της οικονομικής και κοινωνικής της κατάρρευσης είναι απροσμέτρητες.
Το ερώτημα, λοιπόν, που απειλεί να κυριαρχήσει στη δημόσια γερμανική συζήτηση είναι: «Ελλάδα, Πορτογαλία, Κύπρος... Πού θα τραβήξουν οι Γερμανοί την κόκκινη γραμμή;». Το μόνο βέβαιο είναι ότι καμία απάντηση δεν θα δοθεί πριν από τις 22 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: Euro2day


Posted: 23 Jul 2013 05:48 AM PDT
Γράφει ο Γεώργιος Καρανάσιος
«Για να σωθεί η Ελλάδα στους καιρούς τους ύστατους, θέλει ένα Καιάδα, γκρεμοτσακίστε τους».   - Ν. Γκάτσος
Η χώρα βρίσκεται σε σήψη. Επικρατεί μία νηνεμία πριν την καταιγίδα. Τα κοινωνικά σύννεφα φορτώνουν. Όλοι, μα όλοι, συζητούν και περιμένουν το "μετά" από τις γερμανικές εκλογές. Η παρέα του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος (φαμίλια) και της "αστακομακαρονάδας" ζει στο δικό της κόσμο.

Τα μέλη του πολιτικού συστήματος, που μας κυβερνούν για δεκαετίες χαριεντίζονται στη Βουλή μετά από κάθε κατευθυνόμενο νομοθέτημα, γιατί περνούν με ευκολία τα βάρβαρα και αντιδημοκρατικά μέτρα. Και συνεχίζουν.

Με πολιτικάντικη υποκρισία, με εικονική πραγματικότητα και επικοινωνιακά τεχνάσματα, με μοιρασιές εξουσιών (τρικομματικά ή δικομματικά), με δωράκια (τράπεζες, ΕΡΤ, κ.λ.), ρουσφέτια (Παπουτσής, ανακύκλωση αποτυχημένων πολιτικάντηδων θεσιθήρων σε ταμεία και οργανισμούς, ως διοικητές), με ενίσχυση των πελατειακών δομών, success story με αποκορύφωμα το πρωθυπουργικό διάγγελμα (!) μετά προπόνησης για τον ΦΠΑ στη εστίαση, με προεκλογική βοήθεια στη Μέργκελ στην πρόσφατη προεκλογική κάθοδο του υπαρχηγού της Σόιμπλε στην αποικία του χρέους, κ.λ.π.

Αθωώνουν εκ των προτέρων τους εαυτούς τους, τους συμβούλους τους και τους φίλους τους, χαρίζουν κομματικά δάνεια, υπογράφουν "οικειοθελή φορολόγηση", εθελοντική φορολόγηση με τους εφοπλιστές (με υπογραφή πρωθυπουργού στις 17-7-2013), οι αγωγοί ξανάρχονται για επικοινωνιακούς λόγους (1993 επί Σημίτη, 1999 με Βενιζέλο, 2003 με Τζοχατζόπουλο – 3 αγωγοί, 2008 με Φώλια και υπογραφή Μπουργάς – Αξεξανδρούπολη, το 2011 με το Project Helios του Παπακωνσταντίνου, την «αξιοποίηση» 250.000 στρεμμάτων με φωτοβολταϊκά πάρκα 10GW).

Η κυβερνητική παρέα, της εθνικής ενότητας, της εθνικής σωτηρίας, της εθνικής ανάγκης, ισχυρίζεται, πως προσπαθεί να μειώσει το κράτος και το προσωπικό του και την ίδια ακριβώς περίοδο, ιδρύει περισσότερο κράτος, ιδρύει περισσότερες από 60 νέες γραμματείες, εταιρείες, επιτροπές, οργανισμούς, δήθεν ρυθμιστικές αρχές, διευθύνσεις και λοιπές υπηρεσίες.

Όταν οι παρέες έχουν, ως πρώτη προτεραιότητα την κομματική τους πελατεία, τους φίλους χορηγούς και τους προνομιούχους, για να είναι στην επόμενη Βουλή και οι δανειστές τοκογλύφοι, πως θα ρημάξουν και θα αρπάξουν τη χώρα, επόμενο είναι, το δημόσιο χρέος να βρίσκεται καρφωμένο στο 160% του ΑΕΠ, παρότι έγινε το PSI και η ανταλλαγή ομολόγων, η ανεργία να καλπάζει και να βρίσκεται στο 35% (ανεπίσημη), τα χαράτσια να πολλαπλασιάζονται, μία νέα φοροκαταιγίδα με 9 νέους φόρους επιβαρύνει τους πολίτες μέχρι το τέλος του 2013, τα έσοδα να βουλιάζουν και η φοροδιαφυγή και η διαφθορά να κατέχουν την πρώτη θέση.

Με πρόσχημα δήθεν την ανάπτυξη, έγραψαν το σύνταγμα στα παλιά τους υποδήματα, κατάργησαν τις συλλογικές συμβάσεις, κατάργησαν στην ουσία τον κατώτατο μισθό και κάθε εργατικό δικαίωμα, έφεραν τον εργατικό μεσαίωνα και παρέδωσαν αλυσοδεμένους τους εργαζόμενους στις ορέξεις των αδηφάγων αφεντικών.

Πάνω από 200 δις ευρώ από το δημόσιο χρέος έχουν πάει στις τράπεζες. Δανειζόμαστε με τοκογλυφικούς όρους, κόβονται μισθοί, συντάξεις, υγεία, παιδεία, πρόνοια, για να καλύψουμε τα θαλασσοδάνεια και για να συνεχίζεται το φαγοπότι της ολιγαρχίας. 18 κρατικοδίετοι εθνικοί " επιχειρηματίες" , σύμφωνα με δημοσιεύματα (AXON HOLDINGS, ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ, INTRACOM, ΟΜΙΛΟΣ ΠΗΓΑΣΟΥ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ, ΜΟΤΟR OIL, κ.α.), χρωστούν στις τράπεζες 10,6 δις, οι οποίοι, όπου βρεθούν και όπου σταθούν, καταγγέλλουν τον υπερτροφικό δημόσιο τομέα, τον οποίο αρμέγουν κανονικά με δανεικά και αγύριστα.

Λίστες με ληστές δεν ανοίγουν με τίποτα, δεν τιμωρείται κανένας και δεν εισπράττει τίποτα το ελληνικό δημόσιο. Πλαστά πιστοποιητικά για συντάξεις μαϊμού και δεν ανοίγει κανένας τραπεζικός λογαριασμός των υπευθύνων. "Ραδιοφάρμακο" που εισάγεται στην τιμή των 238 ευρώ, το προμηθεύουν στην Ελλάδα έναντι 3.000 ευρώ – παράδειγμα από τη "Διαφάνεια και δεοντολογία στο χώρο της Υγείας" – όπως και ένα σωρό άλλα φάρμακα και προμήθειες και δεν τιμωρείται κανένας, αντίθετα όλοι τους (τα λεγόμενα ηγετικά "πιράνχας") πήραν και πολιτική προαγωγή, έγιναν υπουργοί, Δήμαρχοι, βουλευτές, διοικητές, κ.λ. Το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα ανακυκλώνεται συνεχώς.

Το άνοιγμα πολλών επαγγελμάτων, των ισχυρών συντεχνιών, είτε έχει μείνει στα χαρτιά, είτε έχει γίνει με τρόπο, που ευνοεί, όσους, είναι ήδη μέσα.

Οι διαδικασίες αδειοδότησης επιχειρήσεων εξακολουθούν να είναι χρονοβόρες.

Για το λαό χαράτσια, ποινές, ανεργία, λουκέτα, φτώχεια, φυγή μορφωμένων νέων για το εξωτερικό, που η σπουδές τους στοίχισαν δις στο ελληνικό δημόσιο και για τους κολλητούς, "οικειοθελής φορολόγηση", προνόμια, διατηρείται η φοροδιαφυγή σε επαγγέλματα, που είναι πρωταθλητές, πολλά ευχαριστώ, υποκλίσεις και πάσης φύσης χορηγίες και τεχνάσματα για την επανεκλογή τους.

Το κωμικό για την βαλκανική Δημοκρατία, που υποτίθεται έχουμε και των ελεύθερων εκλογών, είναι, η αλλαγή της βουλευτικής έδρας και τα συγκοινωνούντα παρείστικα πολιτικά μαντριά για την ανακύκλωση των "φθαρμένων πολιτικών υλικών". Όταν ο πολιτικάντης, ως αρχηγός θεωρεί σκόπιμο να μην είναι υποψήφιος, αφήνει την έδρα στο γιό του, στην κόρη του στον ανιψιό του… στην πεθερά του, που εκλέγονται δια περιπάτου, όπως θα έκανε κάποιος επιχειρηματίας, αφήνοντας το μαγαζί σε δικά του χέρια, ή όταν, ο έλληνας πολιτικάντης, αλλάζει τα κόμματα σαν τα πουκάμισα, από τα περιμετρικά κομματικά μαντριά, που βρίσκεται, διαπραγματεύεται με το "κεντρικό" και εκλέγεται και πάλι με ευκολία στη Δημοκρατία της μπανανίας.

Σε τυχόν περιπτώσεις αποτυχίας, ο αποτυχημένος πολιτικάντης, με τις εντολές του σαπιου-συστήματος, γίνεται, Διοικητής, Γενικός Γραμματέας… ΟΟΣΑ, στην Ευρωβουλή, στη Παγκόσμια Τράπεζα, κ.λ. προετοιμαζόμενος για την επανεκλογή του καλύτερα, διατηρώντας και την πολιτική ομερτά στη λαφυραγώγηση του δημοσίου. Ο κατάλληλος άνθρωπος… στην κατάλληλη θέση. Η υποψηφιότητα και η εκλογή είναι δεδομένη εκ των προτέρων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η οικογένεια Μητσοτάκη, έχει εκλεγμένους τέσσερις επαγγελματίες πολιτικούς, που πληρώνονται όλοι από το δημόσιο, οι οποίοι, αφού το αρμέγουν κανονικά για δεκαετίες, το καταγγέλλουν και από πάνω.

Το παράδειγμα στα ανώτερα κομματικά επίπεδα αποτελεί συνέχεια και στις παρέες των κομματανθρώπων, για να διατηρείται το πελατειακό σαπιοσύστημα σ' όλα τα επίπεδα (συνδικαλιστικό, αυτοδιοικητικό, διοικητικό, κ.λ.). "Το θέμα δεν είναι πώς μπαίνεις", δηλαδή είναι εύκολο για κολλητούς, "αλλά πώς βγαίνεις", δηλαδή υπακοή στην πελατειακή συντεχνία, σύμφωνα με πρόσφατες απόψεις κομματικού παράγοντα.

Το παράδοξο είναι, ότι αυτές οι πολιτικές φαμίλιες και πελατειακές παρέες στη χώρα του Λαμογιστάν, βγαίνουν με τις ψήφους των πολλών εξαθλιωμένων, που αδικούνται, που σφαγιάζονται από τους πολιτικάντηδες και τα αφεντικά τους, γιατί αν έπαιρναν μόνο τις ψήφους των προνομιούχων, χορηγών, εργοδοτών, αφεντικών εγχωρίων και ξένων, που τους εξυπηρετούν, δεν θα κατάφερναν, ούτε καν να μπουν στη Βουλή. Αντί να ρίξουν στον "πολιτικό Καιάδα" οι πολλοί τους ολίγους (Ολιγαρχικό το Πολίτευμα), οι ολίγοι ρίχνουν στον πραγματικό Καιάδα τους εξαθλιωμένους συμπολίτες μας. Αυτοί καλά κάνουν, εμείς;





Posted: 23 Jul 2013 05:48 AM PDT
Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του αμερικανικού στρατού σε επιστολή του προς το Κογκρέσο απαριθμεί τις διαφορετικές επιλογές για μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, υπογραμμίζοντας ότι η απόφαση για εμπλοκή των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων παραμένει μια πολιτική επιλογή.

Στην επιστολή του, η οποία δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, ο στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσι παρουσιάζει στον πρόεδρο της επιτροπής της Γερουσίας για τις ένοπλες δυνάμεις Καρλ Λέβιν, πέντε διαφορετικά σενάρια, από την παροχή πληροφοριών και την εκπαίδευση στο χειρισμό των όπλων ως την ανάπτυξη στρατιωτών, οι οποίοι «θα πραγματοποιήσουν επίθεση για την ασφάλεια» των περιοχών στις οποίες βρίσκονται τα χημικά όπλα του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-'Ασαντ.

"Η απόφαση ν' αποσταλούν Αμερικανοί στρατιώτες στη Συρία είναι μια πολιτική απόφαση, την οποία το έθνος μας έχει εμπιστευτεί στους πολιτικούς ηγέτες του», τονίζει ο Αμερικανός στρατηγός.

Ο Ντέμπσι προειδοποιεί για τις επιπτώσεις μιας εμπλοκής στις συγκρούσεις: «Από τη στιγμή που θα δράσουμε, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τη συνέχεια. Θα είναι δύσκολο να αποφύγουμε μια μεγαλύτερη εμπλοκή».

Η Ουάσινγκτον από την έναρξη των συγκρούσεων περιορίζεται στη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας και στην παροχή «μη θανατηφόρας» υποστήριξης προς τους αντάρτες. Η κυβέρνηση Ομπάμα υποσχέθηκε ωστόσο τον Ιούνιο αύξηση της στρατιωτικής βοήθειας προς τους αντάρτες, μετά τις κατηγορίες που διατύπωσε για χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς 'Ασαντ.

Ανάμεσα στα σενάρια που παρουσίασε ο Αμερικανός στρατηγός, είναι και αυτό των αεροπορικών επιθέσεων με στόχο την αντιαεροπορική άμυνα του καθεστώτος, καθώς και τις ναυτικές, αεροπορικές και πυραύλικές δυνάμεις του.

"Μια τέτοια επιλογή, που θα απαιτούσε εκατοντάδες πλοία και αεροσκάφη, θα κόστιζε, ανάλογα και με τη διάρκειά της, δισεκατομμύρια δολάρια», υπογραμμίζει στην επιστολή του.

Μια άλλη επιλογή είναι η επιβολή ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων για να μη μπορεί το καθεστώς να βομβαρδίζει τις ζώνες που ελέγχουν οι αντάρτες και επίσης η δημιουργία ζωνών ανάσχεσης για την προστασία περιοχών στα σύνορα με την Τουρκία ή την Ιορδανία. Μια τέτοια επιλογή θα κόστιζε σύμφωνα με τον Αμερικανό στρατηγό, πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια το μήνα.

Τέλος, ο στρατηγός Ντέμπσι αναφέρεται στο ενδεχόμενο ανάπτυξης «χιλιάδων μελών των ειδικών δυνάμεων και άλλων χερσαίων δυνάμεων, για επιθέσεις και για την περιφρούρηση της ασφάλειας των περιοχών στις οποίες βρίσκονται τα χημικά όπλα της χώρας».

Πηγή AΠE-MΠΕ



Posted: 23 Jul 2013 04:28 AM PDT
«Το ταξίδι Βενιζέλου στην Άγκυρα «συνέπεσε» με μια κινητικότητα στη Θράκη των γνωστών πρακτόρων του προξενείου. Οι ΑΝΕΞ ΕΛ είμαστε πάντα εδώ για να του υπενθυμίζουμε τη συνθήκη της Λοζάννης και τα διπλωματικά του όρια»

Νέα επίσκεψη πραγματοποιεί εκτάκτως από σήμερα του πρωί (23.07.2013) στην Κομοτηνή και την Ξάνθη, ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ. Είναι το 14ο ταξίδι του στη Θράκη, μέσα σε 10 μήνες.

Έχουν προγραμματισθεί συναντήσεις με φορείς της περιοχής για προβλήματα που απασχολούν τους δύο νομούς, αλλά και συσκέψεις με Πολιτευτές και μέλη των τοπικών Συντονιστικών του Κινήματος με άξονα τις δράσεις του Προξενείου Κομοτηνής και τις επιβεβλημένες κινήσεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Κατά την άφιξή του στην Αλεξανδρούπολη και πριν αναχωρήσει για Κομοτηνή, ο Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

«Ήλθα και πάλι σήμερα, εκτάκτως, στη Θράκη, στα πλαίσια των κοινοβουλευτικών καθηκόντων που έχω αναλάβει εδώ και ένα χρόνο στη περιοχή.

Το βασικότερο κίνητρο αυτής της νέας (14ης αν θυμάμαι καλά) επίσκεψής μου, αμέσως μετά το χθεσινό διήμερο ταξίδι στη Χίο, είναι διάφορες «συμπτωματικές» κινήσεις των πρακτόρων του εδώ τουρκικού Προξενείου σε σχέση με το ταξίδι του Υπουργού Εξωτερικών κ, Ευάγγελου Βενιζέλου στην Άγκυρα.

Θα συνιστούσα στο Προξενείο να μη ξεθαρρεύει και πάλι και να περιοριστεί αυστηρά μέσα στα όρια της διπλωματικής του αποστολής, λαμβάνοντας ΠΑΝΤΟΤΕ υπόψη τη Συνθήκη της Λωζάννης που ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ, όσο κι αν λυσσαλέα η τουρκική νέο - Οθωμανική εξωτερική πολιτική του Αχμέτ Νταβούτογλου.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε εδώ και δεν επιτρέπουμε σε ΚΑΝΕΝΑΝ να βάζει σε κίνδυνο τα εθνικά μας θέματα. Θα τους επιτηρούμε πολύ στενά και θα τους ξεμπροστιάζουμε σε κάθε περίπτωση που έστω και πλησιάζουν τις πορτοκαλί, ούτε καν τις κόκκινες γραμμές μας.

Να τονίσω ότι θα με συνοδεύει σε όλη την σημερινή μου επίσκεψή ο Πομάκος Πολιτευτής των ΑΝΕΞ ΕΛ Ιρφάν Μεχμέτ Αλή.

Πέρα από τα προξενικά θέματα, ξεκινώντας από το Νοσοκομείο Κομοτηνής που αύριο μετέχει των πανελλαδικών κινητοποιήσεων, θα έχω και συναντήσεις με φορείς των δύο νομών για να καταγράψω τρέχοντα προβλήματα τα οποία και θα προωθήσω μέσω της κοινοβουλευτικής μου δράσης, όπως κάνω από τη πρώτη στιγμή εδώ με την πολύτιμη συνδρομή των τοπικών Πολιτευτών και στελεχών μας.

Μαζί με τους πατριώτες Πολιτευτές και τα μέλη των τοπικών Συντονιστικών, έχουμε κτίσει με πολύ και συνεχή δουλειά μία εξαιρετική παρουσία στην Κομοτηνή και την Ξάνθη, την ώρα που ο αγωνιστής συναδελφός μου Μαρίνος Ουζουνίδης, Βουλευτής Έβρου, επιτελεί με σπουδαίο τρόπο τα καθήκοντά του στο νομό του, προσφέροντας πάντοτε τη βοήθειά του και σε μένα, όποτε ζητήσω τη συνδρομή του.

Είναι ένα έργο που δεν δικαιούται ο οποιοσδήποτε να ανακόψει. Σε κάθε περίπτωση θα με βρει απέναντί του και καταγγελτικά και ηχηρά. Και το εννοώ...»


Posted: 23 Jul 2013 04:20 AM PDT
Εν μέσω αντιδράσεων και συλλαλητηρίων εισέρχεται το απόγευμα προς συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης με το οποίο επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Κοινό συλλαλητήριο διοργανώνουν στις 18:00 στην πλατεία Κοραή η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), η ΓΣΕΒΕΕ και η ΕΣΕΕ. Η ΟΙΥΕ καλεί τα μέλη της να λάβουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς τη Βουλή.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας έχουν προγραμματίσει για τις 19:00 στην Ομόνοια και τα προσκείμενα στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) σωματεία εργαζομένων στο εμπόριο και τις υπηρεσίες, και ενώσεις αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων.
Στους δρόμους κατεβαίνουν έμποροι και εργαζόμενοι στα καταστήματα και στη Θεσσαλονίκη. Ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 20:30 στο συνεδριακό κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς στα Λαδάδικα, ενώ οι εμποροϋπάλληλοι προγραμματίζουν συλλαλητήριο με σημείο συγκέντρωσης τη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους στις 20:00.
Β. Κορκίδης: Αναμένουμε αλλαγές
Μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, o πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, δήλωσε ότι αναμένονται κάποιες τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο, με αιχμή τρία σημεία.
Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την πρόβλεψη σύμφωνα με την οποία μέσα σε 3 μήνες θα πρέπει οι αντιπεριφερειάρχες ή οι δήμαρχοι να καθορίσουν τις Κυριακές που θα είναι ανοικτά καταστήματα μέχρι 250 τ.μ., αλλιώς θα λειτουργούν όλα τα καταστήματα τις Κυριακές που θα επιλέγουν οι αντιπεριφερειάρχες και οι δήμαρχοι, ο κ. Κορκίδης πρότεινε οι αποφάσεις να λαμβάνονται μόνο από τους αντιπεριφερειάρχες και όχι από τους δημάρχους.
Σημείωσε ακόμη ότι δεν μπορεί να ισχύει το ίδιο σε όλη την περιοχή ενός περιφερειάρχη, ενώ ζήτησε να υπάρξει ειδική ρύθμιση στις τουριστικές περιοχές, όπου, όπως είπε, μπορεί να υπάρχει ελευθερία ωραρίου όχι μόνο τις Κυριακές αλλά και τις καθημερινές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.