στις Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014 - 10:48 π.μ.
Πορφύρης Δ. /Π. Σταφυλά, Βρυξέλλες
Διαφήμισή μας...πατήστε στην εικόνα Βοσνία Είναι αυτά τα γεγονότα που κάνουν τους αναλυτές να μιλούν για “βοσνιακο-βαλκανική άνοιξη” και κατ΄επέκταση ευρωπαική μετά την ουκρανική . |
Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και είναι προφανές ότι το σχιζοφρενικό υβρίδιο της χρωματιστής επανάστασης (πορτοκαλί) σε διασταύρωση με την αραβική άνοιξη αφομοιώνει ολοένα και περισσότερο χαρκτηριστικά της τελευταίας.Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε στη Λιβύη όπου εξωτερικοί παράγοντες άνοιξαν το Κουτί της Πανδώρας αναπαράγεται και στο εσωτερικό της Ευρώπης.Είναι φανερό ότι έπειτα από την «επανάσταση των Bulldozer »στη Σερβία το μοντέλο της “Επανάστασης των Χρωμάτων” εξελίχθηκε σε “αραβική άνοιξη” και τώρα αυτά τα δύο ματασχηματίστηκαν σε “EuroMaidan”, ένα νέο τύπο πολέμου του αιώνα μας.Ο παγκοσμιοποιημένος κόσμος διευκολύνει την διείσδυση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (MKO) στα στοχοποιούμενα κράτη αλλά και αυτή την πρόσβαση των τρομοκρατών και υπερσύγχρονων όπλων με την ασφαλή κάλυψη που τους παρέχεται από μυστικές υπηρεσίες.Αυτοί οι παράγοντες δημιουργούν την ασύμμετρη απειλή αυτού του όπλου, του “κοινωνικού ιού” που εξαπλώνεται με επιτάχυνση ντόμινο σε πολλές χώρες.
Ειρηνιστές φιλοευρωπαιστές αφήνουν πίσω τους καμμένη γη στο Κίεβο στοχεύοντας στην αποσταθεροποίηση.
O Georges Soros είναι ο χρηματοδότης των στρατηγικών που εκπονούνται.Η αραβική άνοιξη ως ευρωπαική καταδεικνύει ότι οι εμπνευστές αυτού του μοντέλου χρησιμοποίησαν την ασύμβατη ισχύ όπου τους ευχαριστούσε. Σήμερα η Ουκρανία, αύριο ποιός θα είναι ο επόμενος; H Oυκρανία αποτελούσε για καιρό το επίκεντρο μιας δυτικής σ΄ένα ευρύτερο πλαίσιο γεωστρατηγικής που προσέβλεπε ν΄ασκήσει πίεση στη Ρωσία.
Ο Zbigniew Brzezinski έγραψε το 1994 ότι «δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι χωρίς την Ουκρανία η Ρωσία θα πάψει να είναι μια αυτοκρατορία αλλά με τον έλεγχο της Ουκρανίας η Ρωσία αυτομάτως γίνεται μια αυτοκρατορία”. Εδώ και ένα χρόνο η Hillary Clinton, είχε εκφράσει τις ανησυχίες της για τις οικονομικές επιδιώξεις της Ρωσίας. Είχε περιγράψει το σχέδιο Eυρωασιατικής Ένωσης ως κίνηση επανασοβιετισμού της περιοχής και είχε απειλήσει λέγοντας ότι «εμείς γνωρίζουμε ποιός είναι στόχος και θα επιχειρήσουμε να βρούμε τα αποτελεσματικά μέσα για να τον επιβραδύνουμε και να εμποδίσουμε την υλοποίησή του.”
Είναι αυτή η ανάμειξη των ΗΠΑ στο ουκρανικό που έκανε ως και τον πρόεδρο του Ευρωπαικού Συμβουλίου Herman Van Rompuy να δηλώσει σχετικά με τη διαμεσολάβηση: “Oι Αμερικανοί δεν θα όφειλαν να αναμειχθούν και θα πρέπει να μας αφήσουν να χειριστούμε το ζήτημα”.
Αναμφίβολα ο κόσμος γνωρίζει τώρα αυτό που οι ΗΠΑ είχαν κατά νου όταν απείλησαν να επιβραδύνουν και να προλάβουν την οικονομική συνεργασία Ουκρανίας – Ρωσίας.Με την πολιτική αποσταθεροποίηση, το χάος και την οικονομία της χώρας στο χείλος του γκρεμού αποκαλύφθηκε το επίπλαστο της φιλοευρωπαικής τάσης. Σε καμιά περίπτωση η Ε..E. δεν πρόκειται να δεχθεί στους κόλπους της μια χρεωκοπημένη χώρα.Ουσιαστικά, οι φερόμενοι ως ευρωπαιστές, με ό,τι προκάλεσαν απομάκρυναν κάθε ενδεχόμενο ευρωπαικής πορείας ένταξης της χώρας τους εκθέτοντας τα πραγματικά τους σχέδια.
Δεν πρέπει να υποτιμάται και η εργαλειοποίηση της θρησκείας και του φιλοκαθολικού στρατοπέδου που ταυτίζεται με τους εξεγερμένους έναντι των ρωσόφωνων που είναι προσδεδεμένοι στο Πατριαρχείο της Μόσχας.
Αλλά το παράδειγμα της Ουκρανίας διαχέεται πλέον επικίνδυνα και στα Βαλκάνια διαταράσσοντας την μεταπολεμική ισορροπία τρόμου ώστε οι αναλυτές να μιλούν ήδη για “Βοσνιακή Άνοιξη”.
Βίαιες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν αυτήν την εβδομάδα σ΄όλη τη χώρα όπως στις πόλεις Tuzla , Mostar , Zenica και Sarajevo.Κυβερνητικά κτίρια πυρπολήθηκαν και εκατοντάδες άτομα τραυματίστηκαν εκ των οποίων αρκετοί αστυνομικοί.Οι πολιτικοί μίλησαν για χούλιγκανς.
Όλα ξεκίνησαν από την πόλη Tuzla την Τετάρτη.Εργάτες πολλών εργοστασίων που ιδιωτικοποιήθηκαν και που τώρα δήλωσαν χρεωκοπία ενώθηκαν για να απαιτήσουν μισθούς και συντάξεις και μέτρα υπέρ της εργασίας.Ενώθηκαν με φοιτητές και μάχιμους πολιτικούς και άρχισαν να πετροβολούν κυβερνητικά κτίρια.
Μετά τον 4ετή πόλεμο που έληξε το 1995, η Βοσνία έδειξε σημάδια ανάκαμψης αλλά τα τελευταία χρόνια υπαναχώρησε στη γενικευμένη κρίση.Η ανεργία εκτινάχθηκε στο 27,5 %.Πολιτική και οικονομική διαφθορά μαστίζουν τη χώρα.Τα τραύματα του πολέμου υποβόσκουν.Η χώρα χωρίστηκε σε 2 κυρίως μέρη.Στην σέρβικη Republika Srpska που επιδιώκει ανεξαρτητοποίηση και στην αποκαλούμενη Ομοσπονδία που αποτελείται από 10 καντόνια και κυριαρχείται από τους μουσουλμάνους της Βοσνίας και από Κροάτες.
Η αραβική άνοιξη πρωτοεκδηλώθηκε στο Μαγκρέμπ ως κοινωνικό κίνημα που απαιτούσε εκδημοκρατισμό και κοινωνικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις πριν μετατραπεί σε κίνημα σαλαφιστών, αδερφών μουσουλμάνων και γουαχαμπιστών που κατεύθυναν ιερούς πολέμους στο πλευρό της Αλ Κάιντα και σκόρπισαν τον τρόμο από την Αίγυπτο ως τη Συρία.Ποιά θα είναι η μετεξέλιξη των αντίστοιχων ευρωπαικών κινημάτων που σύμφωνα με αναλυτές πατρονάρονται από αντίστοιχα κέντρα λήψης αποφάσεων;
πηγές: Voltairenet,BBC,Rtbf,TIME
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.