26 Δεκ 2013

“ΓΚΡΕΜΙΖΕΤΑΙ” Η ΤΟΥΡΚΙΑ! ΒΥΘΙΣΤΗΚΕ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΛΙΡΑ!


25/12/13
tourkia-xrimatistirio
Πτώση του βασικού δείκτη του Χρηματιστηρίου Κωνσταντινούπολης προκάλεσαν οι παραιτήσεις τριών υπουργών της κυβέρνησης Ερντογάν εξαιτίας του σκανδάλου

διαφθοράς και της δήλωσης του ενός ότι πρέπει να παραιτηθεί ο τούρκος πρωθυπουργός.

Αμέσως μετά τις παραιτήσεις των τριών τούρκων υπουργών το χρηματιστήριο έπεφτε πάνω από 3%.Η τουρκική λίρα έχει βυθιστεί σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα του 2,08 έναντι του δολαρίου.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Αστικοποίησης Ερντογάν Μπαϊρακτάρ ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την κυβέρνηση και από την έδρα του στη Βουλή της Τουρκίας και κάλεσε τον Ταγίπ Ερντογάν να παραιτηθεί και εκείνος.
«Για χάρη της ευημερίας αυτού του έθνους και της χώρας, πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός θα όφειλε να παραιτηθεί», είπε ο Μπαϊρακτάρ, σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό ειδησεογραφικό δίκτυο NTV.

Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομίας Ζαφέρ Τσαγλαγιάν είχε δηλώσει πως παραιτείται διότι θέλει «να συμβάλει να έλθει στο φως η αλήθεια και να αποτραπεί αυτή η αποκρουστική συνωμοσία, που πλήττει το παιδί μου και τους στενούς μου συναδέλφων μεταξύ άλλων».

Το τρίτο κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης που παραιτήθηκε, ο υπουργός Εσωτερικών Μουαμέρ Γκιουλέρ, αποκάλεσε τις συλλήψεις της 17ης Δεκεμβρίου μια «βρόμικη σκευωρία εναντίον της κυβέρνησής μας, του κόμματός μας και της χώρας μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.