31 Δεκ 2013

Είναι πράγματι «Χρονιάρες Μέρες» αυτές που ζούμε;


Image
Παραδοσιακά ο λαός μας δίνει ιδιαίτερη σημασία στις γιορτές του 12ημέρου. Τις αποκαλεί «χρονιάρες μέρες» και τις θεωρεί σπουδαίες από κάθε άποψη.
Επίσης λειτουργούν σαν ορόσημα για τη χρονιά που πέρασε –τα όσα έγιναν- και σαν ευκαιρία για την έκφραση προσδοκιών και επιθυμιών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο παρελθόν οι χρονιάρες μέρες αποτελούσαν κάτι σαν «ας αφήσουμε πίσω μας τα αρνητικά και ας περιμένουμε ελπίζοντας για τα καλύτερα». Όμως, πλέον, δεν αφήνουμε πίσω μας τα θλιβερά αρνητικά τα οποία δημιούργησαν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για να μην υπάρξουν καλύτερα, αλλά περιμένουμε ακόμη χειρότερα.
Αυτές οι «χρονιάρες μέρες» που ζούμε, μόνο κακά προμηνύουν και κανένα ελπιδοφόρο μήνυμα δεν διαγράφεται στον ορίζοντα. Το φαύλο και διεφθαρμένο «σύστημα» ψευδώς ευαγγελίζεται «καλύτερες μέρες και … ανάπτυξη» ενώ χώνει βαθειά τα δόντια του στο λαιμό των εξαθλιωμένων για να ρουφήξει και τις τελευταίες σταγόνες του αίματος που υπάρχει – μετά θα προχωρήσει στον κανιβαλισμό. Πολιτικοί που αρνήθηκαν την πατρίδα τους συνεχίζουν τη γενοκτονία προκειμένου να … σώσουν τη χώρα.
Οι χρονιάρες μέρες έδιναν μια χαρά και μια καλή διάθεση στον κόσμο ώστε να καλλιεργούνται αντοχές και ανοχές. Οι τωρινές χρονιάρες μέρες γέμισαν την ψυχή των εξαθλιωμένων Ελλήνων με απόγνωση, οργή, απελπισία, τάσεις παραίτησης και αυτοκαταστροφής. Τους απογύμνωσαν από κάθε ανθρωπιά και το μόνο που επιζητούν είναι η εκδίκηση ως απόδοση δικαιοσύνης. Οι κατάρες των πολλών για τους λίγους δεν ακούγονται, όμως εκτοξεύονται με την ελπίδα ότι θα βρουν το στόχο τους.
Οι χρονιάρες μέρες του παρελθόντος κατάντησαν να είναι ένα εφαλτήριο για τη νέμεση στην οποία πολλοί πιστεύουν και ακόμη περισσότεροι επιθυμούν.
Παρ όλα αυτά, όμως, πώς να μην ευχηθεί κάποιος «Καλή Χρονιά»;
Γράφει ο Δημήτρης Τσίτος - ΣυγγραφέαςΟ Δημήτρης Τσίτος γεννήθηκε στην Ξάνθη. Εργάσθηκε στο δίκτυο της Mobil Oil Corporation.
Ασχολείται ως σύμβουλος για την ανάπτυξη ανθρωπίνου δυναμικού σε θέματα μετατόπισης εδραιωμένης νοοτροπίας (paradigm shift). Έχει συγγράψει βιβλία για διαπραγματεύσεις.
Ζει στην Αθήνα. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.