21 Δεκ 2013

Δες το όραμά σου να εξαπλώνεται σαν φωτιά


Αγαπητοί φίλοι και φίλες,



Καμιά φορά η αδικία που υπάρχει γύρω μας, μας κάνει να βράζουμε από θυμό. Υπάρχει όμως ένας τρόπος να μετατρέψεις αυτό το συναίσθημα σε ελπίδα. Ξεκίνα μια ψηφοφορία πάνω σε ένα θέμα το οποίο σε απασχολεί πραγματικά, διάδωσέ το και δες το όραμά σου για ένα καλύτερο αύριο να εξαπλώνεται σαν φωτιά! Το Avaaz θα στείλει τις καλύτερες ψηφοφορίες μέσω email σε 10.000 μέλη και θα προσφέρει στήριξη μέχρι και $10.000 για να τις βοηθήσει να φέρουν αποτελέσματα. Κάνε κλικ παρακάτω για να ξεκινήσεις τώρα:

START A PETITION
Καμιά φορά η αδικία που υπάρχει γύρω μας, μας κάνει να βράζουμε από αγανάκτηση. Όταν όμως μετατρέπουμε αυτή τη φλόγα σε όραμα και ζητάμε κι από άλλους να μας ακολουθήσουν, μπορούμε να κερδίσουμε κάθε αγώνα.

Τώρα πλέον, ο κάθε πολίτης μπορεί να δημοσιεύσει ένα ψήφισμα μέσα σε τρία λεπτά χρησιμοποιώντας τα ίδια διαδικτυακά εργαλεία που χρησιμοποιεί το κίνημα του Avaaz για να κερδίζει εκστρατείες. Ήδη, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες απ'όλο τον κόσμο τα έχουν χρησιμοποιήσει για να φέρουν πραγματική αλλαγή σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Ο τρόπος είναι απλός και αποτελεσματικός. Έφερε αποτελέσματα στην Carol απ΄το Τρινιντάντ η οποία ήθελε να σταματήσει τις μπουλντόζες που θα κατέστρεφαν το τοπικό της δασάκι για να χτίσουν γήπεδο. Έφερε αποτελέσματα στην Anja απ΄τη Γερμανία η οποία ήθελε να προστατεύσει τον συμμαθητή της του οποίου η οικογένεια κινδύνευε με απέλαση απ'τη χώρα. Έφερε αποτελέσματα και στον Valerio απ'τη Ιταλία ο οποίος ήθελε να σταματήσει την εταιρία χημικών η οποία δηλητηρίαζε την πόλη του.

Θα σου πάρει μόνο λίγα λεπτά. Ξεκίνα μια ψηφοφορία πάνω σ'ένα θέμα που σε εξοργίζει και δες την ελπίδα σου να εξαπλώνεται σαν φωτιά.

Το Avaaz θα βοηθήσει. Θα στείλουμε τα καλύτερα ψηφίσματα μέσω email σε 10.000, ή και περισσότερα, μέλη του κινήματός μας για να τους δώσουμε ώθηση, και θα προσφέρουμε στους δημιουργούς τους ως και $10.000 για να τα βοηθήσουμε να φέρουν όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα. Προώθησε αυτό το email σε όσους και όσες πιστεύεις πως είναι έτοιμοι να ανάψουν μια σπίθα ελπίδας, ή αν έχεις εσύ μια ιδέα, κάνε κλικ παρακάτω για να ξεκινήσεις:

http://www.avaaz.org/el/petition/start_a_petition/?cl=3599354203&v=31659&source=blast

Η Melanie ζει σε ένα μικρό, ορεινό χωριό στη Γερμανία όπου υπάρχει μόνο μία, ενιαία σχολική τάξη η οποία έχει προσφέρει μόρφωση σε πολλές γενιές παιδιών του χωριού. Για διακόσια χρόνια το σχολείο αυτό έχει υπάρξει η εστία της κοινότητας. Φέτος όμως η Γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα βάλει λουκέτο σ'αυτό το σημαντικό για τη μικρή κοινωνία ίδρυμα.

Η Melanie ανέλαβε λοιπόν δράση και δημοσίευσε ένα ψήφισμα στη σελίδα του Avaaz, το έστειλε σε όλους στην περιοχή και το παρακολούθησε να εξαπλώνεται. Αυτό τράβηξε την προσοχή των τοπικών μέσων ενημέρωσης και πολύ γρήγορα το θέμα έγινε είδηση, η κοινή γνώμη αφυπνίστηκε και ο επικεφαλής της τοπικής επιτροπής για την εκπαίδευση αναγκάστηκε να δηλώσει δημόσια την υποστήριξή του για το σχολείο. Ένα μήνα αργότερα η τοπική αυτοδιοίκηση ανακοίνωσε πως το σχολείο δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο για τουλάχιστον ένα χρόνο!

Μέσα σε τρία λεπτά, η Melanie ξεκίνησε έναν αγώνα ο οποίος ανάγκασε τη κυβέρνηση να αλλάξει την πολιτική της. Τώρα ολόκληρη η κοινότητα πανηγυρίζει!

Κάπως έτσι λοιπόν το όραμα ενός απλού πολίτη μπορεί να φέρει αλλαγή σε μια κοινωνία, μικρή ή μεγάλη. Για να βοηθήσουμε λοιπόν αυτά τα οράματα να γίνουν πραγματικότητα, το Avaaz θα διαλέξει τα δέκα καλύτερα ψηφίσματα, τα οποία έχουν την προοπτική να φέρουν πραγματική αλλαγή σε κοινότητες, πόλεις ή χώρες, και θα τους προσφέρει ως και $10.000 σε στήριξη για να δυναμώσει τον αγώνα τους. Κάνε κλικ παρακάτω για να μετατρέψεις το όραμά σου για έναν πιο δίκαιο κόσμο σε πραγματική αλλαγή:

http://www.avaaz.org/el/petition/start_a_petition/?cl=3599354203&v=31659&source=blast

Το διαδίκτυο φέρνει κοντά πολίτες, ΜΜΕ και πληροφορίες πιο γρήγορα από ποτέ. Το κίνημά μας έχει αποδείξει επανειλημμένα πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το διαδίκτυο αποτελεσματικά για να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο, βήμα-βήμα. Κάθε εκστρατεία του Avaaz ξεκινάει από ένα ελπιδοφόρο όραμα το οποίο εξαπλώνεται σαν φωτιά. Τώρα, ο κάθε πολίτης μπορεί να προσφέρει αυτό το όραμα και να ξεκινήσει τη φωτιά της αλλαγής.

Με ενθουσιασμό για όλα αυτά που μπορούμε να καταφέρουμε μαζί,

Emma, Oli, Ian, Luca, Sayeeda, Marie, Jamie, Patri, Anna, Ricken και η υπόλοιπη ομάδα του Avaaz

ΠΗΓΕΣ

Γράμμα από δικηγόρο σταματά τις μπουλντόζες (The Trinidad Guardian Newspaper: στα Αγγλικά)
http://guardian.co.tt/news/2013-11-09/legal-letter-halts-bulldozers

Το σχολείο του Unterjoch (Bavarian Broadcasting: στα Γερμανικά)
http://www.br.de/nachrichten/schwaben/unterjoch-schule-schliessung-100.html

Ένα εκατομμύριο ευρώ για τον καθαρισμό της περιοχής Caffaro (Corriere Della Sera:στα Ιταλικά)
http://brescia.corriere.it/brescia/notizie/cronaca/13_novembre_13/da-roma-milione-piu-la-bonifica-sito-caffaro-d9f76c10-4c8a-11e3-b498-cf01e116218a.shtml

Ο Gleb μπορεί να μείνει – και η τάξη πανηγυρίζει (Die Welt: στα Γερμανικά)
http://www.welt.de/print/die_welt/hamburg/article115626031/Gleb-darf-bleiben-und-die-Klasse-jubelt.html
Επιλογή: Ηλίας Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.