17 Δεκ 2013

Προώθηση νόμιμης νοθείας στο ελαιόλαδο

Προώθηση νόμιμης νοθείας στο ελαιόλαδο

Την ώρα που δίνεται μάχη για τη διασφάλιση της ποιότητας του ελαιολάδου και με κάθε τρόπο σε όλες τις χώρες εξελίσσονται προσπάθειες, ο ΟΟΣΑ προτείνει για την Ελλάδα τη νομιμοποίηση της… νοθείας. Οπως έγινε γνωστό, η έκθεση του Οργανισμού που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε ό,τι έχει να κάνει με το παστεριωμένο γάλα, ζητεί να επιτραπεί η ανάμειξη του ελαιολάδου με άλλα έλαια και να επιτρέπεται η ελεύθερη πώληση του μείγματος στη χώρα μας.
Τέτοια ρύθμιση ισχύει στην Ευρωπαϊκή Ενωση παρά τις αντιδράσεις των ελαιοπαραγωγικών χωρών που ζητούν την κατάργησή της, ενώ υπέρ της τάσσονται οι βιομηχανίες παραγωγής σπορελαίων που κερδίζουν από τις αναμείξεις. Σε ορισμένες χώρες μάλιστα αυτά τα μείγματα διαφημίζονται ως υγιεινότερα από το ελαιόλαδο και οι προσφυγές για να σταματήσει η διαφήμιση απορρίφθηκαν από τις αρμόδιες αρχές.
Η παρέμβαση του ΟΟΣΑ συμπίπτει με πρόσφατες δηλώσεις του Γρεγόριο Χιμένεθ Λόπεθ, σύμβουλο στρατηγικής και καινοτομίας της γιγάντιας επιχείρησης ελαιολάδου Deoleo, που μίλησε για προσθήκη διαφόρων ελαίων, «φθηνότερων από το ελαιόλαδο» η οποία θα  αποφέρει «λάδια με πολύ μεγαλύτερη θρεπτική και υγιεινή αξία και σε χαμηλότερη τιμή». Αυτή είναι και η κεντρική γραμμή αναθεώρησης της κεντρικής στρατηγικής που θα εφαρμόσει η εταιρεία και μέσα στο μήνα έχει ανακοινώσει πως θα κυκλοφορήσουν τα νέα προϊόντα στην αγορά.
Επιλογή: Kapnosa Kapnosa από ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/agrotika/item/31660-prowthisi-nomimis-notheias-elaiolado

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.