21 Απρ 2013

Η καθημερινή Άποψη 20-4-13


NEWSLETTER 20_04_no1

NEWSLETTER 20_04_no222
twitter banners icon facebook 60 256

1tomsen

Σε αποκαλύψεις προέβη ο επικεφαλής της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν, στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον, καθώς μεταξύ άλλων, ξεκαθάρισε ότι η τρόικα «δεν είχε εγκρίνει ποτέ» τη συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με την Eurobank.

«Από νωρίς είχαμε εγείρει ανησυχίες για το αν αυτή η συναλλαγή ήταν σωστή σε επίπεδο πολιτικής. Ποτέ δεν είχαμε εγκρίνει αυτή τη συναλλαγή, όπως το λέτε. Ήταν σαφές από την αρχή πως αυτές οι οντότητες θα χρειάζονταν πρόσθετα χρήματα από τον EFSF», σημείωσε ο κ. Τόμσεν.

Εμφανίστηκε πάντως ικανοποιημένος τόσο για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα όσο και για την πορεία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση τηρεί τους στόχους που έχουν συμφωνηθεί. «Το ποτήρι πια είναι περισσότερο από μισογεμάτο», ανέφερε.

Αντίθετα, δήλωσε ότι δεν είναι ευχαριστημένος με τη φορολογική διοίκηση, ενώ υποστήριξε ότι πρέπει να πληρώσουν περισσότερα οι πλούσιοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες και ότι θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη αυτονομία του φοροελεγκτικού μηχανισμού.

Ακόμη, άφησε να εννοηθεί ότι προτεραιότητα του ΔΝΤ θα είναι η άσκηση περισσότερης πίεσης προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να υπάρχει «αίσθηση δικαιοσύνης» ανάμεσα στους Έλληνες πολίτες.

Αναφερόμενος στο θέμα του δημόσιου τομέα, σημείωσε ότι πρέπει να αποχωρήσει προσωπικό που δεν αποδίδει, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα.

Για τη βιωσιμότητα του χρέους, τόνισε ότι το χρέος θα βρεθεί κάτω από το 110% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 και οι παρεμβάσεις θα εξαρτηθούν από την επιστροφή της Ελλάδας σε πρωτογενή πλεονάσματα.

Εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία του για την προοπτική της ανάπτυξης και των επενδύσεων, επισημαίνοντας ότι οι επενδυτές δίνουν μεγάλη προσοχή στις αλλαγές που κάνει η ελληνική κυβέρνηση.

Τέλος, ανέφερε ότι το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ θα συνεδριάσει για το ελληνικό πρόγραμμα μέσα στο δεύτερο 15νθημερο του Μαΐου.

Εν τω μεταξύ, βολές κατά του υπουργού Οικονομικών εκτοξεύουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Στουρνάρας είναι έκθετος μετά το «άδειασμα» Τόμσεν, «καθώς επέτρεψε να προχωρήσει η διαδικασία ανταλλαγής μετοχών παρότι γνώριζε την άρνηση της τρόικας».

«Στην προσπάθεια του αυτή ο υπουργός Οικονομικών βρήκε ''πατερίτσα'' από τον αποστάτη βουλευτή Ιωάννη Κουράκο και τους συν αυτώ οι οποίοι ως γνωστόν εδώ και πολύ καιρό επιζητούν την μεγαλοσύνη του πρωθυπουργού», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


2vomvistis

Αίσιο ήταν το τέλος των ερευνών στη Βοστώνη για την σύλληψη του Τζοχάρ Τσαρνάγεφ, καθώς όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας, ο 19χρονος Τσετσένος, που σκόρπισε τον θάνατο και τον τρόμο στον Μαραθώνιο που διεξήχθη τη Δευτέρα, έπεσε στα χέρια των αστυνομικών δυνάμεων και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι οι κάτοικοι της Βοστώνης και της ευρύτερης περιοχής μπορούν να είναι βέβαιοι πως η απειλή έχει λάβει τέλος. «Συνελήφθη!!! Η καταδίωξη έφτασε στο τέλος. Η έρευνα ολοκληρώθηκε. Ο τρόμος τελείωσε και η δικαιοσύνη νίκησε. Ο ύποπτος κρατείται», ανέφερε η αστυνομία της Βοστόνης μέσω twitter, ενώ φανερά χαρούμενος, ο δήμαρχος της Βοστόνης, Τομ Μενίνο, δήλωσε λακωνικά: «Τον πιάσαμε».

Ο Τζοχάρ Τσαρνάγεφ είχε βρει καταφύγιο στην πρύμνη ενός σκάφους, στην πίσω αυλή κατοικίας στην οδό Φράνκλιν της Ουότερταουν, ωστόσο οι αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν τα ίχνη του μετά από πληροφορία που έδωσε ο ιδιοκτήτης της οικίας, ο οποίος παρατήρησε αίμα κοντά στο σκάφος και κατόπιν διαπίστωσε ότι μέσα υπήρχε ένα άνδρας που αιμορραγούσε.

Έπειτα από διαπραγματεύσεις και ανταλλαγή πυρών, ο 19χρονος Τσετσένος παραδόθηκε και -κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας- μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Μασαχουσέτης καθώς έφερε σοβαρά τραύματα.

Πάντως, σύμφωνα με δηλώσεις του αξιωματούχου της αστυνομίας του Νιού Μπέντφορντ, Ρόμπερτ Ρίτσαρντ, άλλοι τρεις ύποπτοι βρίσκονται υπό κράτηση και ανακρίνονται σε σχέση με τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου στη Βοστώνη.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


3baltakos

Το απόλυτο «χρυσό» χαρτί της κυβέρνησης έχει αποδειχθεί ο Παναγιώτης Μπαλτάκος, γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου. Έχοντας αναλάβει να λύσει κάθε... γόρδιο δεσμό που εμφανίζεται απειλητικά στον μεταρρυθμιστικό δρόμο της κυβέρνησης, ανοίγει τον δρόμο της ανάπτυξης όπως το έχει θέσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Για μια ακόμα φορά, καίρια αποδείχθηκε η παρέμβαση του γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου. Ο Παναγιώτης Μπαλτάκος κατάφερε να ξεπεράσει τον σκόπελο των ναυπηγείων Ελευσίνας διασώζοντας 1.000 θέσεις εργασίας.
Αυτό μέσω τροπολογίας, η οποία –όπως ήταν και αναμενόμενο– ψηφίστηκε στη Βουλή και μάλιστα όχι μόνο από τα άλλα δύο κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση. Το θέμα διαχειρίστηκε προσωπικά ο κ. Μπαλτάκος, ο οποίος συναντήθηκε με εκπροσώπους των εργαζομένων. Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν και οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Οι εργαζόμενοι έδωσαν τη διαβεβαίωση ότι θα καταβληθούν προσπάθειες από όλους ώστε τα ναυπηγεία να γίνουν η ατμομηχανή της ανάπτυξης της χώρας, ενώ παράλληλα ευχαρίστησαν τον πρωθυπουργό και τον κ. Μπαλτάκο για τις πολιτικές πρωτοβουλίες που έδωσαν λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα, ώστε να σωθούν οι θέσεις εργασίας στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη της Ελευσίνας.
Ο γραμματέας της κυβέρνησης ευχήθηκε, για συμβολικούς λόγους όπως είπε χαρακτηριστικά, να παραδώσουν την πρώτη πυραυλάκατο του ελληνικού Πολεμικού ναυτικού έστω μία ημέρα νωρίτερα.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας, Θανάσης Δανούσης, διαβεβαίωσε ότι οι εργαζόμενοι θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε να παραδώσουν την πυραυλάκατο νωρίτερα από την προβλεπόμενη ημερομηνία.

Το «ευχαριστώ» των εργαζομένων

«Ευχαριστούμε από καρδιάς, εμείς οι 1.000 περίπου οικογένειες των εργαζομένων για την πρωτοβουλία και την παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αλλά και του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου, να λύσουν τον γόρδιο δεσμό με τα ναυπηγεία Ελευσίνας», σημείωσε ο κ. Δανούσης. Και πρόσθεσε: «Μια μονάδα εξαθλιωμένη, μετά από δύο χρόνια παίρνει μπροστά και μπορεί να γίνει η ατμομηχανή ανάπτυξης της χώρας. Εξαρτάται και από εμάς τους εργαζόμενους να στηρίξουμε τα ναυπηγεία, αλλά καλούμε και τους Έλληνες εφοπλιστές να τα στηρίξουν».
Μετά την εξέλιξη αυτή, τρεις συνολικά πυραυλάκατοι του Πολεμικού Ναυτικού ανατέθηκαν στα ναυπηγεία Ελευσίνας. Καθίσταται έτσι δυνατή η επανέναρξη της απασχόλησης 1.000 περίπου εργαζόμενων.
Παρά το γεγονός ότι η τροπολογία ήταν εκπρόθεσμη, έγινε δεκτή από τον υπουργό Ναυτιλίας, Κωστή Μουσουρούλη, και τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Παναγιωτόπουλο, λόγω της κρισιμότητας της υπόθεσης. Με την τροπολογία ορίζεται ως ενδιάμεσος φορέας, που θα αξιολογεί την αντιστοιχία μεταξύ του εκάστοτε οφειλόμενου και καταβληθέντος συμβατικού τιμήματος με το εκτελεσθέν έργο και τις πραγματοποιηθείσες από τη ναυπηγική μονάδα πληρωμές ή δαπάνες, το Σώμα Ορκωτών Λογιστών. Με βάση την τροπολογία ο ανάδοχος του έργου των πυραυλακάτων θα καταβάλει άμεσα τα δεδουλευμένα.
«Η εθνική άμυνα χρειάζεται και υποβρύχια και πυραλαύκατους. Θα δουλέψουμε και με εκπροσώπους εργαζομένων να πάρουμε τα πλοία και να διασώσουμε τον βραχίονα της βαριάς βιομηχανίας στην Ελλάδα που βρίσκεται σε συρρίκνωση», δήλωσε ο υπ. Άμυνας, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά ανάλογη λύση και για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr

4avramopoulos

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος σχετικά με την επίτευξη συμφωνίας στο διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας. Ο Έλληνας ΥΠ.ΕΞ. δήλωσε ειδικότερα ότι η εξέλιξη αυτή, μετά από μακρές και δύσκολες διαπραγματεύσεις, επιβεβαιώνει την πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα των δύο πλευρών να διευθετήσουν σημαντικές εκκρεμότητες, προς όφελος των λαών τους, οι οποίοι μπορούν πλέον να ατενίσουν την ένταξή τους στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

"Η συμφωνία αυτή", είπε χαρακτηριστικά ο Δ. Αβραμόπουλος, "επιβεβαιώνει, συνάμα, την προσήλωση των ηγεσιών τους στην ευρωπαϊκή προοπτική, την οποία η Ελλάδα στηρίζει σταθερά. Η συνεπής εφαρμογή της συμφωνίας θα αποτελέσει σημαντικό βήμα για την εμπέδωση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή μας και σε ολόκληρη την Ευρώπη".

Στη δήλωσή του, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας υπογραμμίζει μεταξύ άλλων την θέση αρχής της χώρας ότι τα ανοικτά ζητήματα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη μπορούν και πρέπει να αντιμετωπίζονται μόνο μέσα από τη διπλωματία και το διάλογο, με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και με σκοπό την επίτευξη βιώσιμων, αμοιβαία αποδεκτών λύσεων.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr

5kedikoglou

Με αφορμή την «μαύρη» επέτειο της 21ης Απριλίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, τόνισε πως το πραξικόπημα του 1967 «υπενθυμίζει σε όλους ο ύψιστο χρέος απέναντι στην Πατρίδα, τη θωράκιση της Δημοκρατίας μας».

Νωρίτερα η ΝΔ, σε ανακοίνωσή της για την 46η επέτειο από το πραξικόπημα ανέφερε: «Η χούντα της 21ης Απριλίου ξυπνά εφιαλτικές μνήμες και αναδύει κρίσιμα διδάγματα για όλους. Μνήμες για την κατάλυση της Δημοκρατίας, τις διώξεις αγωνιστών και την προδοσία της Κύπρου. Και διδάγματα έμπρακτου σεβασμού στους δημοκρατικούς θεσμούς, αφοσίωσης στο εθνικό συμφέρον και ενότητας των Ελλήνων σε κοινούς σκοπούς», δήλωσε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr

6papadimoulis

Αν για κάτι κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ οι πολιτικοί του αντίπαλοι είναι πως το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα εμφανίζεται πολλές φορές... δίγλωσσο, ειδικά με το τι μέλλει γενέσθαι με το μνημόνιο, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση. Και η αλήθεια είναι ότι έχουν ακουστεί διάφορες (και από διάφορα στελέχη) εκδοχές: Από τη σκληρή γραμμή του σκισίματος της δανειακής σύμβασης μέχρι την πιο διπλωματική επιλογή της επαναδιαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Μέχρι που φτάσαμε στην πρόσφατη αποστροφή του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος μίλησε για "ακύρωση του μνημονίου" και πολλοί τον κατηγόρησαν ότι διολισθαίνει σε επιλογές του άσπονδου συντρόφου του στο κόμμα Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Για αυτή τη διγλωσσία κλήθηκε να απαντήσει μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης. Μιλώντας το μεσημέρι στον ρ/σ Real FM, ο Δ. Παπαδημούλης είπε ότι θεωρεί το ζήτημα λήξαν και ότι δεν σκοπεύει να συμμετάσχει σε αυτό που ο ίδιος χαρακτήρισε ως "παιχνίδι με τις λέξεις". Με τη διαφορά ότι αυτές τις... μαγικές λέξεις περί ακύρωσης , διακοπής, αντικατάστασης -και ό,τι άλλο- τις χώρεσε όλες μαζί σε ένα σχέδιο. Τι είπε; Ότι στον ΣΥΡΙΖΑ "μας δεσμεύει όλους η ακύρωση του μνημονίου, η αντικατάστασή του με ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και η επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης". Δηλαδή και ακύρωση, και αντικατάσταση και επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου θα έχουμε εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τα κυβερνητικά ηνία της Ελλάδας και της Οικονομίας.

"Για να πετάξεις από επάνω σου τη θηλιά του μνημονίου", είπε χαρακτηριστικά ο Δ, Παπαδημούλης, "πρέπει να υπάρχει μία κυβέρνηση που να θέλει να το κάνει", και συνέχισε με την εκτίμηση ότι ή θα δημιουργηθεί μία πλειοψηφία στην Ευρώπη που θα οδηγήσει σε ήττα και αλλαγή το δόγμα Μέρκελ ή η Ευρωζώνη θα διαλυθεί.

Από τη συνέντευξη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ δεν έλειψαν φυσικά και οι καθιερωμένες βολές προς την κυβέρνηση, οι οποίες είχαν διατυπωθεί δημόσιος νωρίτερα σε σχόλιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις τρέχουσες εξελίξεις. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr

kina

Ο εγκέλαδος χτύπησε για ακόμη μία φορά την Ασία, καθώς μετά τον ισχυρό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε την Τρίτη στο Ιράν, νέα σεισμική δόνηση έπληξε αυτή την φορά την Κίνα στις 11:22 ώρα Ελλάδας (16:22 τοπική ώρα), 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με τον απολογισμό των θυμάτων να είναι τραγικός.

Όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, ο σεισμός προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 156 ανθρώπων, ενώ έχουν τραυματιστεί περίπου 3.000 άτομα.

Η φονική σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην πυκνοκατοικημένη επαρχία Σιτσουάν, όπου και μετέβη ο κινέζος πρωθυπουργός Λι Κεκιάνγκ για να εποπτεύσει το έργο των σωστικών συνεργείων και την παροχή βοήθειας στους πληγέντες.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr

SYNE papaG

Τρίτη, ώρα 2 το μεσημέρι, Φυλακές Διαβατών. Είναι η ώρα που ανοίγουν οι πόρτες των κελιών και οι κρατούμενοι έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στους διαδρόμους, να ανταλλάξουν δυο κουβέντες ή να μιλήσουν με τους δικούς τους στο τηλέφωνο. Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, περιμένει υπομονετικά στην ουρά με την τηλεκάρτα στο χέρι.

Μπορεί να μη φοράει το καλό του σακάκι, αλλά το μαλλί του, παραμένει καλοχτενισμένο. Ακόμα και μέσα στη φυλακή δεν έπαψε να προσέχει την εμφάνισή του. Έπειτα από μισή ώρα αναμονής, ίσως και περισσότερη, φτάνει η σειρά του. Στην πρώτη του συνέντευξη σε μέσο ενημέρωσης μέσα από τη φυλακή θα περιγράψει τον καινούριο κόσμο στον οποίο βρέθηκε ξαφνικά να ζει. Ένας κόσμος που ποτέ δεν περίμενε ότι θα γνωρίσει.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr

manwkonto

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κοντογιάννης, στην εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή, στον Real FM, καθώς δήλωσε πως: «Αυτό που συνέβη στη Μανωλάδα, είναι κάτι που το γνωρίζαμε όλοι». Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr

nestoaek

Με όλους τα έβαλε ο Κώστας Νεστορίδης για χάρη της αγαπημένης του ομάδας, την οποία υπηρέτησε πιστά φορώντας τη φανέλα της από το 1957 ως τον Δεκέμβριο του 1965. Ο «Καπετάν Νέστορας» δεν δίστασε ακόμη και να πει ότι «ντρέπεται» που φόρεσε τη φανέλα της εθνικής Ελλάδας, μετά τα όσα βλέπει να συμβαίνουν σε βάρος της Ένωσης και εμφανίστηκε ιδιαίτερα εξοργισμένος για την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της Super League.

«Όλος ο φίλαθλος κόσμος, ανεξάρτητα εάν είναι ΑΕΚτζήδες, έχουν στεναχωρηθεί και είναι κλαμένοι. Μου λένε όλοι, κάντε κάτι. Τι να κάνουμε;», υποστήριξε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «MEGA» ο Κώστας Νεστορίδης και συνέχισε: «Είναι ντροπή πάντως, γιατί η επιτροπή έπρεπε να σκεφθεί πως έγιναν χειρότερα σε άλλες ομάδες, δίχως να υπάρξει τιμωρία. 
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


olympthrya7

Όταν την προηγούμενη Κυριακή, στο μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ακούστηκαν οι προσβλητικές αποδοκιμασίες κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη πολλοί ήταν αυτοί που απόρησαν. Και όχι άδικα, διότι όσοι δεν γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στέκονται στο έργο που έχει προλάβει να αφήσει ο επικεφαλής του Ολυμπιακού τα σχεδόν τρία χρόνια που έχει αναλάβει τα ηνία της ΠΑΕ.

Τα 60 εκ. ευρώ που έχει βάλει στα ταμεία του συλλόγου είναι ένα ποσό ασύλληπτο και ιδιαίτερα για την εποχή μας. Πόσο μάλλον για μία ομάδα που, σε σχέση με τις υπόλοιπες ελληνικές, έχει την ευλογία να συμμετέχει στους ομίλους του Champions League και να έχει αρκετά αυξημένα έσοδα. Παρ' όλα αυτά, ο επιτυχημένος εφοπλιστής λόγω του οράματός του για την ομάδα, δεν έχει σταματήσει να επενδύει, φέρνοντας προπονητές με μεγάλη προσωπικότητα όπως ο Ερνέστο Βαλβέρδε και ο Μίτσελ, αλλά και παίκτες όπως οι Μιραλάς, Ριέρα, Τζεμπούρ και πολλοί άλλοι. 
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr

mpoyk superleague

Σε όλο τον κόσμο υποτίθεται ότι οι μπουκ είναι ενημερωμένοι για το τι γίνεται σε κάθε πρωτάθλημα. Όμως, αυτό που γίνεται στην Ελλάδα είναι κάτι το πρωτόγνωρο. Οι μπουκ, δίχως να εξετάσουν το αν οι πληροφορίες που έχουν είναι αξιόπιστες και κατά πόσο, φροντίζουν δείχνοντας τις δήθεν «τάσεις» στοιχηματισμού σε έναν αγώνα ουσιαστικά να «προκαθορίζουν» το αποτέλεσμά του. Και φροντίζουν να «προκαθορίσουν» και τις τάσεις στοιχηματισμού σε κάθε παιχνίδι, επηρεάζοντας τους παίκτες με τις αποδόσεις που προσφέρουν, οι οποίες πάντα είναι σε συνάρτηση με την «πληροφόρησή» τους. Έτσι, για την τελευταία αγωνιστική έχουμε «περίεργες» αποδόσεις σε κάποια παιχνίδια, και αυτό μας κάνει να αναρωτιόμαστε πολλά πράγματα.

Είναι σύνηθες στις τελευταίες αγωνιστικές ενός πρωταθλήματος οι θεωρίες «συνωμοσίας» να αναπτύσσονται στο φουλ και οι προβλέψεις για κάθε ματς να δίνουν και να παίρνουν. 
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


palthrow xoligo

Η Γκουίνεθ Πάλτροου μπορεί να είναι όμορφη, ταλαντούχα, γκουρού της υγιεινής διατροφής με ευρεία απήχηση και να έχει πολλούς θαυμαστές ως διεθνής ηθοποιός που είναι, έχει όμως και εχθρούς. Τόσους που την ανακήρυξαν στην «πιο μισητή σταρ του Χόλιγουντ», σε έρευνα του περιοδικού «Star» που έφτιαξε μια λίστα με τους 20 διάσημους οι οποίοι προκαλούν αποστροφή στο κοινό.

Φαίνεται ότι κάτι πήγε στραβά με την άψογη εικόνα της 40χρονης Πάλτροου, αλλιώς δεν εξηγείται πώς κουβαλάει, δυστυχώς, τόση κακή ενέργεια πάνω της. Αντίθετα, δεν αποτελεί έκπληξη η δεύτερη θέση στη λίστα της Κρίστεν Στιούαρτ μετά την περσινή της απιστία προς τον συμπρωταγωνιστή της στη σειρά του «Λυκόφωτος», Ρόμπερτ Πάτινσον, που εξόργισε τους φαν του ζεύγους.

Γενικά, οι «άπιστοι» ή οι «πολύ μάγκες» της σόουμπιζ, που είτε έχουν απατήσει τους συντρόφους τους δημιουργώντας δημόσιο σκάνδαλο είτε έχουν μαλλιοτραβηχτεί δημοσίως, δεν συγχωρούνται από το κοινό. 
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr

amantamoun

Σε... πικάντικες αποκαλύψεις προχώρησε η Αμάντα Σέινφριντ αναφορικά με την αντίληψή της για το πώς είναι ο σωστός τρόπος για να τραγουδήσεις. Η ηθοποιός, που έγινε γνωστή για την ερμηνεία της στους «Άθλιους» έδωσε συνέντευξη σε γαλλικό περιοδικό και, σύμφωνα με τα όσα είπε, δεν αρκεί μόνο να διαθέτει φωνή και ταλέντο κάποια για να τραγουδήσει, ούτε η κατάλληλη προετοιμασία, η εκπαίδευση χρόνων σε ωδείο. Χρειάζονται κι άλλα πράγματα, τα οποία εξηγεί...

«Πρέπει να φανταστείς ότι έχεις ένα πέος μέχρι το λαιμό. Πρέπει να το νιώθεις να ακουμπά την πρόσθια πλευρά του λαιμού. Εκείνη είναι η ιδανική στιγμή για να τραγουδήσεις, εκεί ακριβώς βρίσκεται ο λάρυγγας», τόνισε η Σέινφριντ χαρακτηριστικά. Αξίζει να σημειωθεί, ότι αυτό είναι το δεύτερο... κρούσμα ανάλογων σχολίων από τη νεαρή ηθοποιό. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Βενιζέλος: «Να θωρακίσουμε τη Δημοκρατία»

7benipaso«Η επέτειος της 21ης Απριλίου συνιστά υπόμνηση του ιστορικού χρέους μας να θωρακίσουμε τη Δημοκρατία απέναντι στον κίνδυνο της απονεύρωσης και της υπονόμευσής της από εκείνους που χρησιμοποιούν τη γενναιοδωρία και την ανοχή της για να στραφούν εναντίον της», τονίζει σε μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Διαβάστε περισσότερα στο iapopsi.gr

Αισιοδοξία μετά την τριμερή συνάντηση Ελλάδας - Ιταλίας - Αλβανίας για τον TAP
12tar ellalbitalΙδιαίτερα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΠΕΚΑ), Μάκης Παπαγεωργίου, μετά την ολοκλήρωση, στη Ρώμη, της τριμερούς συνάντησης Ελλάδας – Ιταλίας - Αλβανίας στο πλαίσιο της διακρατικής συμφωνίας για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αέριου Trans Adriatic Pipeline. Διαβάστε περισσότερα στο iapopsi.gr

Ξανά στην προανακριτική επιτροπή ο Διώτης;
17divΤην πόρτα της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ φαίνεται πως θα ξαναπεράσει ο Ιωάννης Διώτης, καθώς τίθεται θέμα επανάκλησης του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, μετά από τα στοιχεία που προέκυψαν από τη δεύτερη πραγματογνωμοσύνη που έγινε στον φορητό υπολογιστή του. Διαβάστε περισσότερα στο iapopsi.gr

Εγκρίθηκε το deal Πειραιώς - Millenium
21peiraΣτην έγκριση της εξαγοράς της τράπεζας Millenium από τον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς προχώρησε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Επιπλέον το ΤΧΣ ενέκρινε τη συμμετοχή της μητρικής BCP στην επερχόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς, σαν μέρος της συμφωνίας για την απορρόφηση της Millenium από τον ελληνικό όμιλο. Διαβάστε περισσότερα στο iapopsi.gr

Τη Δευτέρα η πολύκροτη δίκη του Άκη
14aljsΤη Δευτέρα, 22 Απριλίου, θα ξεκινήσει να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης του Άκη Τσοχατζόπουλου, καθώς αρχίζει η πολύκροτη δίκη του πρώην υπουργού και των 18 συγκατηγορούμενών του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.
Διαβάστε περισσότερα στο iapopsi.gr

«Πυροβολήσαμε για εκφοβισμό»
8manwpyraΓια εκφοβισμό πυροβόλησαν όπως υποστηρίζουν μέσω των δικηγόρων του οι τρεις συλληφθέντες, για τα αιματηρά γεγονότα στη Μανωλάδα. Σύμφωνα με τους δικηγόρους, οι μετανάστες κινήθηκαν απειλητικά εναντίον των επιστατών ενώ οι ίδιοι αρνήθηκαν ότι οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες υποστηρίζοντας ότι τους οφείλεται ένας μήνας.
Διαβάστε περισσότερα στο iapopsi.gr

«Οπλοστάσιο» σε σύνδεσμο του Ολυμπιακού
5opl osfpΟλόκληρο... οπλοστάσιο βρήκε η αστυνομία κατά την έφοδό της σε σύνδεσμο του Ολυμπιακού στα Χανιά. Συγκεκριμένα, τα όργανα της τάξης κατέσχεσαν 26 βόμβες μολότοφ, γκλομπ, πολλά σπρέι και καπνογόνα. Μάλιστα, κάποιες από τις μολότοφ ήταν συνδεδεμένες με κροτίδες και καρφιά, κάτι που σίγουρα μπορεί να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς κατά την έκρηξή του.
Διαβάστε περισσότερα στο iapopsi.gr

Βρέθηκε κρατούμενος απαγχονισμένος!
4kratnekrosΝεκρός μέσα στο κελί του βρέθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής ένας κρατούμενος, στις Δικαστικές Φυλακές Κομοτηνής. Πρόκειται για κρατούμενο που είχε φυλακιστεί για κλοπές, ενώ στο παρελθόν είχε βρεθεί ξανά σε σωφρονιστικό κατάστημα, ενώ πληροφορίες από την Κομοτηνή κάνουν λόγο ότι αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.
Διαβάστε περισσότερα στο iapopsi.gr

Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα
10pameΑπεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ την Τετάρτη 1 Μαΐου στις 10:30 το πρωί, στο Σύνταγμα. Επίσης συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιηθούν την ίδια ημέρα και ώρα στον Πειραιά, στην πλατεία Καραϊσκάκη και στην Ελευσίνα, στην κεντρική πλατεία.
Διαβάστε περισσότερα στο iapopsi.gr

Επίθεση κατά διμοιρίας των ΜΑΤ στα Εξάρχεια
19mat ejarxΟμάδα νεαρών επιτέθηκε την Παρασκευή το βράδυ με βόμβες μολότοφ εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ στην οδό Ναυαρίνου στα Εξάρχεια. Διαβάστε περισσότερα στο iapopsi.gr



«Θάνατος» το τσιγάρο για τους Έλληνες
9kapnΣτην Ελλάδα το κάπνισμα ευθύνεται για το 17% των συνολικών θανάτων στις ηλικίες άνω των 30 ετών και για το 12,9% του συνολικού φορτίου νοσηρότητας και θνησιμότητας στη χώρα. Επίσης, με βάση εκτιμήσεις της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, ευθύνεται για 199.028 εισαγωγές στα δημόσια νοσοκομεία (το 8,9% του συνόλου των εισαγωγών). Διαβάστε περισσότερα στο iapopsi.gr

Πρόταση ΑΚΕΛ για απαλλαγή από το μνημόνιο
20akelΕναλλακτική πρόταση η οποία, κατά τον γενικό γραμματέα του κόμματος Άντρο Κυπριανού, θα απαλλάσσει την Κύπρο από τα «δεσμά» της τρόικας και θα στοχεύει να δώσει όραμα, ελπίδα και προοπτική στον κυπριακό λαό, έχει ετοιμάσει το ΑΚΕΛ.
Διαβάστε περισσότερα στο iapopsi.gr

«Οι τράπεζες της Ευρώπης φοβούνται να δανείσουν χρήματα»
11dragkiΟι τράπεζες της Ευρώπης φοβούνται να δανείσουν χρήματα καθώς αμφιβάλουν για τη φερεγγυότητα των πελατών τους δηλαδή για το κατά πόσο θα έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν τα χρέη τους, δήλωσε από την Ουάσινγκτον ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της G20.
Διαβάστε περισσότερα στο iapopsi.gr

«Ναι» Ναπολιτάνο στην πρόταση επανεκλογής του
3napoΔεκτή έκανε ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, την πρόταση της κεντροδεξιάς, της κεντροαριστεράς και του κέντρου του Μάριο Μόντι, για την επανεκλογή του στην προεδρία της Ιταλικής Δημοκρατίας.
Διαβάστε περισσότερα στο iapopsi.gr

Συμμαχούν κατά της τρομοκρατίας
15rshpaΠριν λίγες δεκαετίες θα φάνταζε αδιανόητο, ωστόσο ΗΠΑ και Ρωσία παλεύουν πλέον στο ίδιο "στρατόπεδο", έχοντας κοινό αντίπαλο την τρομοκρατία.
Διαβάστε περισσότερα στο iapopsi.gr


Δεν παραδίδει τα όπλα η Β. Κορέα
16bkoreaΜπορεί να είναι ανοικτή σε διαπραγματεύσεις για μείωση των όπλων, ωστόσο η Βόρεια Κορέα απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να συναινέσει σε διαπραγματεύσεις για τον πυρηνικό αφοπλισμό της.
Διαβάστε περισσότερα στο iapopsi.gr

Παραιτήθηκε ο Μπερσάνι μετά την εκλογή προέδρου
13mpersΤην παραίτησή του επισημοποίησε, αργά το βράδυ της Παρασκευής ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος, Πιερλουίτζι Μπερσάνι, διευκρινίζοντας, όμως, ότι πρόκειται να ισχύσει αμέσως μετά την εκλογή του νέου προέδρου της Δημοκρατίας.
Διαβάστε περισσότερα στο iapopsi.gr

Ομπάμα: «Η σκέψη και οι προσευχές μας είναι με τους ανθρώπους στο Γουέστ»
18ompΠροκειμένου να διευκολύνει το Τέξας να αντιμετωπίσει τις ανάγκες που προέκυψαν μετά από την φονική έκρηξη σε εργοστάσιο λιπασμάτων, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα,, εξέδωσε διάταγμα αμέσου ανάγκης για την Πολιτεία.
Διαβάστε περισσότερα στο iapopsi.gr

ΠΑΟΚ ετών 87!
2paok87Ήταν 20 Απριλίου του 1926 όταν ιδρύθηκε και επίσημα ο ΠΑΟΚ. Εκείνη την ημέρα το πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ενέκρινε το πρώτο καταστατικό του «δικεφάλου του Βορρά» και έτσι δημιουργήθηκε η ιδέα του ΠΑΟΚ. Διαβάστε περισσότερα στο iapopsi.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.