22 Απρ 2013

Η καθημερινή Άποψη 21-4-13


NEWSLETTER 21_04_no1
NEWSLETTER 21_04_no2
NEWSLETTER 21_04_no3
twitter banners icon facebook 60 256

OPAP slide

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην πώληση του ΟΠΑΠ. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Α» τον διαγωνισμό κερδίζει η σύμπραξη Μελισσανίδη, Κοπελούζου και Τσέχων. Κι αυτό διότι σύμφωνα με την εκτίμηση των τεχνικών εμπειρογνωμόνων του ΤΑΪΠΕΔ η προσφορά της «Third Point» δεν πληροί τις τεχνικές απαιτήσεις της προκήρυξης και επιπλέον θέτει όρους που δεν γίνονται αποδεκτοί από το ταμείο.

Κατά συνέπεια το ΔΣ του ΤΑΪΠΕΔ που θα συνεδριάσει τη Δευτέρα (22/4) το απόγευμα δεν πρόκειται να εξετάσει την οικονομική προσφορά της «Third Point», την οποία θα επιστρέψει χωρίς να την αποσφραγίσει και θα εξετάσει μόνο την προσφορά της παραπάνω κοινοπραξίας, Μελισσανίδη, Κοπελούζου και Τσέχων. Έτσι μοναδικός διεκδικητής για την αγορά του 33% του ΟΠΑΠ είναι η εταιρεία «ΕΜΜΑ DELTA», στην οποία αναμένεται να κατακυρωθεί ο διαγωνισμός.

Διαφορά 30 εκατ. ευρώ με την αποτίμηση

Για την ανακήρυξη της «ΕΜΜΑ DELTA» ως πλειοδότη του διαγωνισμού απαιτείται η προσφορά της να είναι στο ύψος εκτίμησης της αξίας του Οργανισμού όπως έχει αποτιμηθεί από τον ανεξάρτητο εκτιμητή, εταιρεία «Αιγίς». Σύμφωνα με πληροφορίες –κυρίως διαρροές- η διαφορά προσφοράς και εκτίμησης είναι περίπου 30-35 εκατ. ευρώ, ποσόν το οποίο αναμένεται να προστεθεί στην προσφορά Μελισσανίδη-Κοπελούζου ώστε να μην υπάρχει νομικό κώλυμα για την κατακύρωση στην παραπάνω κοινοπραξία.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr

KIVERNITIKO

Είμαστε ενώπιον ανασχηματισμού; Με βάση όσα δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ για τους έξι αναπληρωτές υπουργούς σημαίνει, ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά. Φυσικά οι πληροφορίες και οι φήμες δίνουν και παίρνουν. Ο καθένα λέει το μακρύ του και το κοντό του. Την ίδια ώρα ουκ ολίγοι υπουργοί κάθονται αναμμένα κάρβουνα, ενώ αντίστοιχοι, ή και περισσότεροι βουλευτές ήδη έχουν παραγγείλει τα νέα κοστούμια και περιμένουν το σύνθημα για να τα φορέσουν και να πάνε στο Προεδρικό Μέγαρο για ορκωμοσία.

Μπορεί όλα τα παραπάνω να ακούγονται ως κωμικά, όμως είναι η σκληρή πραγματικότητα στο πολιτικό πεδίο, καθώς το πολιτικό προσωπικό της χώρας ακόμη δεν έχει κατανοήσει ούτε την κρισιμότητα της εποχής, ούτε και τις ανάγκες των πολιτών. Έτι οι περισσότεροι των πολιτικών ταγών ασχολείται με τον ανασχηματισμό, ενώ για πρώτη φορά στα χρονικά οι πολίτες δείχνουν σε όλες τις δημοσκοπήσεις ότι δεν τους ενδιαφέρει και υποστηρίζουν ότι είναι μία διαδικασία που αφορά μόνο το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Αντίθετα οι πολίτες αναμένουν κάποια καλά νέα από το μέτωπο της οικονομίας, που θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην τσέπη τους και της καθημερινότητα τους.

Τώρα σε ότι αφορά τον ανασχηματισμό μάλλον ο Αντώνης Σαμαράς με την εντολή για δημοσίευσης στο ΦΕΚ έκανε το πρώτο βήμα για τον περιλάλητο ανασχηματισμό. Όμως προηγούμενα πρέπει να επιτύχουν οι... ασκήσεις ισορροπίας που επιδίδεται, προκειμένου να είναι συμπαγές το κυβερνητικό μέτωπο. Οι γκρίνιες και οι διαμαρτυρίες των δύο εταίρων του αναγκάζουν τον πρωθυπουργό να λάβει όλες τις παραμέτρους υπόψη του, ακόμη και στην υπόθεση του ανασχηματισμού, καθώς αυτά που διαρρέουν οι συνεργάτες του, ότι «η επιλογή των υπουργών είναι δική του υπόθεση», δεν είναι ακριβώς έτσι. Κι αυτό διότι οι τρεις αρχηγοί έχουν συμφωνήσει πως πριν προχωρήσουν σε κάποια απόφαση πρέπει να υπάρχει ομοφωνία.
Όπως, λοιπόν, γίνεται αντιληπτό αυτή την εποχή το πρώτο που ενδιαφέρει τον πρωθυπουργό είναι να λειάνει όσο το δυνατόν περισσότερο όλες τις διαφωνίες που υπάρχουν με τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη. Ο Αντώνης Σαμαράς όπως υποστηρίζει στους συνομιλητές τους οι ενστάσεις που διατυπώνονται για σειρά θεμάτων δεν πρέπει να επηρεάσουν το μείζον, που είναι η συνολική πορεία και λειτουργία του κυβερνητικού σχήματος. Ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι τα ζητήματα που ανακύπτουν είναι διαχειρίσιμα και δεν απειλούν την κυβέρνηση. Απλά εκτιμά πως δεν πρέπει να δίνονται λαβές στην αντιπολίτευση και σχόλια. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr

tsoxatzopoulos diki

Από πολλούς έχει χαρακτηριστεί ως η δίκη του αιώνα. Ο λόγος για τη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου, που ξεκινάει το πρωί της Δευτέρας στο Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων. Μία δίκη που ενδιαφέρει όχι μόνο τους πολίτες, αλλά την παρακολουθεί με διακριτικότητα και το Μαξίμου, καθώς όπως και να το κάνουμε υπάρχει η ανησυχία για αποκαλύψεις εκ μέρους του βασικού κατηγορούμενου. Εξάλλου η κίνηση του να αποστείλει εξώδικα στους πρώην προέδρους του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη, Γ. Παπανδρέου, στον Ευ. Βενιζέλο, αλλά και σε κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως οι Κ. Λαλιώτης, Αλ. Παπαδόπουλος, Θεόδωρος Πάγκαλος να καταθέσουν στη δίκη, δείχνει ότι είναι αποφασισμένος να μην σηκώσει μόνος του το σταυρό του μαρτυρίου, παρά το ότι οι δικαστές που ερευνούν την υπόθεση τον έχουν «δέσει χειροπόδαρα για τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων».

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν βάσει του σχετικού βουλεύματος που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών ο πρώην υπουργός, η νυν σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, η πρώην σύζυγός του Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου και ακόμη:
• Η κόρη του Άκη, Αρετή Τσοχατζοπούλου
• Ο εξάδελφός του Νίκος Ζήγρας
• Ο αδελφός της Β. Σταμάτη, Παναγιώτης
• Η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου
• Ο κατασκευαστής Αστέριος Οικονομίδης
• Ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης
• Ο πρώην γγ Εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος
• Η δικηγόρος Ταλίτα Τσεκούρα
• Ο εκπρόσωπος της υπεράκτιας εταιρείας Morelia Οράτιος Μελάς
• Ο φερόμενος ως συνιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Torcaso Κωνσταντίνος Αντωνιάδης
• Ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Nobilis Νίκος Γεωργουλάκης
• Ο φερόμενος ως συνιδιοκτήτης της Torcaso Παντελής Ζαχαριάδης
• Επίσης, στο εδώλιο θα καθίσουν οι Σπυρίδων Χατζηνικολάου, Γιώργος Κωνσταντάτος, Φωτης Αρβανίτης και Νίκος Καρατζάς.

Οι κατηγορούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ΄ επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr

AVRAMOPOULOS

Κυριολεκτικά... εξωτερικών είναι ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, καθώς σε διάστημα 3 ημερών θα βρεθεί από την Αθήνα στο Λουξεμβούργο και από εκεί στο Βρυξέλλες, με το πρόγραμμά του να είναι ιδιαίτερα φορτωμένο.

Καταρχήν ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας μεταβαίνει σήμερα στο Λουξεμβούργο, προκειμένου να συμμετάσχει στα Συμβούλια Γενικών και Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., ενώ το βράδυ θα παρακαθίσει σε άτυπο δείπνο εργασίας, που παραθέτει ο ομόλογός του υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Jean Asselborn, με θέμα την κατάσταση στη Συρία.

Αύριο το πρωί (22 Απριλίου), ο Δ. Αβραμόπουλος θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε., στη θεματολογία του οποίου περιλαμβάνονται η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 22ας Μαΐου, το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και η παρουσίαση των Εκθέσεων της Επιτροπής για την ΠΓΔΜ, τη Σερβία και το Κόσσοβο. Στη συνέχεια, ο Έλληνας ΥΠ.ΕΞ. θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., στο οποίο θα συζητηθεί η Ανατολική Εταιρική Σχέση, η Νότια Γειτονία με έμφαση στη Συρία, το Λίβανο και την Αίγυπτο, καθώς και η κατάσταση στο Μάλι και τη Μυανμάρ. 
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr

KAMMENOS2

«Είκοσι χρόνια στην πολιτική ποτέ δεν έκανα μυστικές συμφωνίες(...). Με τον κ. Τσίπρα, όπως ζήτησα και από τα άλλα αντιμνημονιακά κόμματα -πλην της Χρυσής Αυγής-, με πολύ χαρά θα συνομιλήσω προκειμένου να βρούμε εάν υπάρχουν δυνατότητες και κοινές συνιστώσες να ανατρέψουμε την ξένη κατοχή στην πατρίδα μας».

Με αυτά τα λόγια απάντησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος στην ερώτηση του δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά σχετικά με τη φιλολογία που αναπτύσσεται ότι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. έχει υπάρξει προκαταρκτική συμφωνία μετεκλογικής κυβερνητικής συνεργασίας. Ο Π. Καμμένος έσπευσε, ωστόσο, να ξεκαθαρίσει ότι όποια κοινή δράση κι αν υπάρξει, αυτό θα συμβεί «κρατώντας ο καθένας τις δικές του κόκκινες γραμμές», τονίζοντας ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν είναι ούτε αξεσουάρ ούτε κόμμα-πατερίτσα!

Κατά λοιπά, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. ήταν λάβρος κατά της τρικομματικής κυβέρνησης.

«Βενιζέλος και Κουβέλης είναι τα αξεσουάρ του Σαμαρά και ακολουθούν τις εντολές τησ τρόικας! Μάλλον όλοι μαζί είναι ένα αξεσουάρ της τρόικας», είπε χαρακτηριστικά ο Π. Καμμένος και συνέχισε την κριτική του σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους: «Μιλάμε δηλαδή για μία χούντα η οποία εκτελεί ένα σχέδιο οικονομικό που επιτάσσει η τρόικα το οποίο οδηγεί στον γκρεμό. Η Ελλάδα είναι με σωληνάκια και τα σωληνάκια θα πάνε να τα τραβήξουν μετά τις γερμανικές εκλογές. Γι' αυτό χρειάζεται μια εθνική πολιτική, να καταγγείλουμε τα μνημόνια μονομερώς και τις δανειακές συμβάσεις ως επαχθείς και επονείδιστες».

Αναφερόμενος στο τραγικό συμβάν της Νέας Μανωλάδας, ο Π. Καμμένος υποστήριξε ότι με τέτοιου είδους γεγονότα «ξεφτιλιζόμαστε διεθνώς. Νεοναζιστές πυροβολούν τους εργάτες της φράουλας» και βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί εκ νέου στην κυβέρνηση αλλά και στο κόμμα της Χρυσής Αυγής. 
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr

soimple slide

Όταν το «κούρεμα» των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες προκρίθηκε ως λύση-σωσίβιο για τη διάσωση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων του Νησιού της Αφροδίτης, πολλοί μίλησαν για πρακτική που θα εφαρμοζόταν άπαξ και μόνο για την Κύπρο.

Από τη στιγμή, ωστόσο που έσπασε το... ρόδι, ήταν θέμα χρόνου να πληθύνουν οι οπαδοί της ιδέας που θέλει τους μετόχους και τους καταθέτες μια τράπεζας που κινδυνεύει να επωμίζονται μέρος του βάρους που συνεπάγεται η διάσωσής της.

Στη λίστα των υπέρμαχων της παραπάνω λύσης μπορεί να συγκαταλέγεται πλέον και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Το παραδέχτηκε άλλωστε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο οικονομικό περιοδικό «Wirtschaftwoche» και στο οποίο εξέφρασε την άποψη ότι ο τρόπος που απέφυγαν το ναυάγιο οι κυπριακές τράπεζες θα αποτελέσει μοντέλο και για ανάλογες περιπτώσεις που θα προκύψουν στο μέλλον. 
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr

antartes2 slide

Κάθε ανάμιξη στις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστώνη αρνήθηκαν οι αντάρτες του ρωσικού Βόρειου Καυκάσου. Ενέργεια για την οποία ως κύριοι ύποπτοι φέρονται δύο αδέλφια από την Τσετσενία. Ωστόσο, με ανακοίνωσή τους οι αντάρτες σημείωσαν πως αγωνίζονται μόνο εναντίον της Ρωσίας.

«Δεν διεξάγουμε στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
 Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr

PAPAS VENEZOUELA

Τα γεγονότα στη Βενεζουέλα, μετά την αμφισβητούμενη εκλογή του Μαδούρο στην προεδρεία της χώρας και τα αιματηρά επεισόδια που ακολούθησαν στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, έχουν προκαλέσει τον έντονο προβληματισμό του Πάπα Φραγκίσκου.

«Παρακολουθώ τα γεγονότα στη Βενεζουέλα, με προσοχή, με μεγάλη ανησυχία, με προσευχές και με την ελπίδα ότι θα αναζητηθούν και θα βρεθούν τα ειρηνικά μέσα για να ξεπεραστεί αυτή η στιγμή της σοβαρής δυσκολίας που αντιμετωπίζει η χώρα», δήλωσε ο Ποντίφικας μετά την προσευχή της Regina Caeli στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. 
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr

EKKLISIA SITE

Μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί και ως πρόκληση, αν κάτι τέτοιο ισχύει. Εν καιρώ κρίσης και οικονομικής στενότητας η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών αποφάσισε να χρησιμοποιήσει 3.737.529, 73 ευρώ για τη δημιουργία ιστοσελίδας, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Το Καρφί». Μάλιστα, στο δημοσίευμα αυτό αναφέρεται ότι η δημιουργία «ηλεκτρονικής πλατφόρμας οργάνωσης του εθελοντισμού και προνοιακού έργου της Εκκλησίας», θα απορροφήσει κονδύλια μέσω επιδοτούμενου προγράμματος του ΕΣΠΑ!!!

Ακόμη και το 50% να χρησιμοποιηθεί από την εκκλησία σε κάθε περίπτωση μιλάμε για... πρόκληση, αφού την ίδια ώρα άποροι ψάχνουν για φαγητό στα σκουπίδια! Και φυσικά αν το συνολικό κόστος για την ιστοσελίδα αυτή υπολογίζεται στα 3.737.529,73 ευρώ, τότε η «πρόκληση» γίνεται ακόμη μεγαλύτερη!!

Όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης, πρόκειται για μία εφαρμογή που θα διαχειρίζεται το σύνολο της πληροφορίας που σχετίζεται με τους παρόχους-προσφέροντες και με τους αποδέκτες του προνοιακού έργου. Επιπλέον, στο πλαίσιο του έργου θα υλοποιηθεί πρότυπο τηλεματικό κέντρο, το οποίο θα αποτελεί δίαυλο συγκέντρωσης και αναδιανομής της πληροφόρησης που συνδέεται με την παροχή προνοιακών υπηρεσιών. 
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr

WNASI

Συναισθήματα οργής και στενοχώριας γεμίζει με την απόφασή της να πουλήσει τον ιστορικό Σκορπιό η Αθηνά Ωνάση τη νονά της Μαρίνα Δοδέρο. Η άλλοτε φίλης της αξέχαστης Χριστίνας Ωνάση με την οποία γνωρίζονταν από την εφηβεία ξεσπά εναντίον της βαφτιστήρας της λέγοντας πως η μητέρα της δεν θα επέτρεπε ποτέ να συμβεί κάτι τέτοιο.

«Δεν θα μπορούσα ποτέ να πιστέψω ότι η Αθηνά θα έφτανε στο σημείο να δώσει το νησί που πάνω του βρίσκονται οι τάφοι της μητέρας, του παππού και του θείου της» δήλωσε στο «Έθνος» η κυρία Δοδέρο και συνέχισε: «Τα χρήματα δεν τα δημιούργησε μόνη της η Αθηνά για να κόψει μεμιάς τον ομφάλιο λώρο. 
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr

FETFATZIDIS GOAL

Αν μη τι άλλο με το γκολ που σημείωσε απέναντι στον Πανθρακικό ο Γιάννης Φετφατζίδης έδειξε ότι αστείρευτο ταλέντο. Πέραν τούτου έστειλε το «μήνυμα» προς τον Μίτσελ ότι είναι καιρός να αρχίσει να τον υπολογίσει για τα βασικά του πλάνα, εν όψει και της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Εκτός του «μηνύματος» στον Μίτσελ, το γκολ που πέτυχε ο «Φέτφα» συμπεριλήφθηκε στο TOP 10 της ιστοσελίδας «TV GOLO», που κάθε εβδομάδα δημοσιεύει τη λίστα με τα δικά της 10 καλύτερα γκολ και οι αναγνώστες έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν για το καλύτερο.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr

nikolaou aek

Αναφορικά με όλα τα θέματα που απασχολούν άπαντες γύρω από την ΑΕΚ μίλησε ο Λάκης Νικολάου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία». Ο πρώην πρόεδρος και γιατρός της Ένωσης αναφέρθηκε στα λάθη που έγιναν και οδήγησαν την ομάδα στην απαξίωση, ενώ για το παρόν σημείωσε: «Δεν υπάρχει φάρμακο για την ΑΕΚ, αλλά δεν θα πεθάνει».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νικολάου:

-Γιατί έφτασε στο σημείο η ΑΕΚ να είναι μια κλινικά νεκρή ομάδα;

«Εγώ θα έβαζα αυτή την κατάντια της ΑΕΚ σε τρεις μεγάλες κατηγορίες. Η πρώτη είναι η αδυναμία μας να εκμεταλλευτούμε την ENIC, μια μεγάλη χρηματοοικονομική εταιρεία, η οποία θέλησε να αναβαθμίσει μία ομάδα που είχε όλες τις δυνατότητες. Γήπεδο, πολύ κόσμο και κατά κάποιον τρόπο όχι μεγάλες επιρροές, είτε πολιτικές είτε οποιεσδήποτε άλλες».

-Για ποιο λόγο αυτή η αδυναμία, ποια ήταν τα λάθη;

«Δεν μπόρεσε να δεχθεί κατ' αρχάς ο κόσμος της ΑΕΚ το γεγονός ότι μπορούν να γίνονται καθαρά πράγματα μες στο ποδόσφαιρο. Και εννοώ να μην πηγαίνουν μαύρα χρήματα σε κάποια άτομα, να μην χρησιμοποιούνται μέσα που δεν ήταν στη λογική μιας αθλητικής ομάδας. Πάνω από το τραπέζι και σωστά. Και όποιος δεν επιβιώνει δεν επιβιώνει. Αυτό δεν άρεσε στον κύκλο της ΑΕΚ, δεν άρεσε στους δημοσιογράφους, δεν άρεσε στους παράγοντες».

-Κι εσείς, πάντως, είχατε δεχθεί σκληρή κριτική προ 15ετίας, στην προεδρική σας θητεία...

«Θα σου δείξω την τελευταία συνέντευξη του Μπάρλου. Εγώ τον έζησα τα τελευταία δέκα χρόνια πριν φύγει από τη ζωή, ερχόταν εδώ μια-δυο φορές την εβδομάδα. Τι γράφει; «Ανησυχώ πολύ για την ΑΕΚ». Μιλάει για πολλά, αναφέρεται στον Νικολάου. "Είναι κακουργήματα όλα αυτά που έχουν γράφτεί για τον Νικολάου, έπρεπε να τους βάλει μέχρι να φτύσουν αίμα, ο Λάκης είναι παιδί μου, έθιξαν την αξιοπρέπειά του και την επαγγελματική του υπόληψη, πήγαν ακόμα και να τον βγάλουν καταχραστή. Επίσης, κρατάω και τούτο δω το απόκομμα της εφημερίδας... «Πόσα έπιασες από τον Σωκράτη, φτου σου, ανθρωπάκι, σκίσε το δίπλωμά σου και τις μπλούζες σου, πουλημένε, αλήτη κλπ» Αυτό με αφορμή τη συνεργασία του Ιατρικού με τον Ολυμπιακό και τη δυνατότητά μου να νοσηλεύω, εκτός από ΑΕΚτζήδες, και άλλους ανθρώπους. Δεν έγινα υπάλληλος του Ολυμπιακού, αλλά για τον κόσμο είμαι υπάλληλος του Σωκράτη. Τι να πεις; Ο καθένας τα βλέπει τα πράγματα το δοκούν, όπως είναι και η ελληνική κοινωνία. Και το ποδόσφαιρο δεν δέχεται ειλικρίνεια, μόνο φανατισμό».

-Το δεύτερο σημείο για αυτό τον ξεπεσμό;

«Το γήπεδο. Η "Ελευθεροτυπία" είχε γράψει τότε (1998) ένα δισέλιδο που αναφερόταν στα σχέδια της ΓΓΑ και τα σχέδια της ENIC να πληρώσει το 25% και να φτιάξει ένα μεγάλο ολυμπιακό έργο. Μέσα σε μία νύχτα άλλαξε το πλάνο της Κυβέρνησης, κατόπιν εντολής». 
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr

MANWLIDOU MASTER_CHEF

Δυόμισι χρόνια μετά το τέλος του πρώτου κύκλου επεισοδίων του Master Chef από το οποίο είχε βγει νικητής ο Άκης Πετρετζίκης και ενώ δεν έχει εξοφληθεί ακόμα η Ευγενία Μανωλίδου αποφάσισε να κινηθεί νομικά -μετά τις αντίστοιχες κινήσεις των τριών σεφ Λουκάκου, Σκαρμούτσου και Λαζάρου αλλά και τις Μπεκατώρου και Συνατσάκη- διεκδικώντας με τη σειρά της και εκείνη το ποσό που της οφείλεται από το Στούντιο ΑΤΑ.

Η παρουσιάστρια σύμφωνα με τη «Real» προχώρησε στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά της εταιρείας παραγωγής του «Master Chef», αλλά και κατά του Mega, με τα οποία ζητεί τη διασφάλιση και την καταβολή ποσού περίπου 40.000 ευρώ, όσο δηλαδή είναι το υπόλοιπο της αμοιβής της που εκκρεμεί. Η αίτηση συντηρητικής κατάσχεσης θα εκδικαστεί στις αρχές Ιουλίου, οπότε ορίστηκε δικάσιμος, καθώς η παρουσιάστρια -μη θέλοντας να ασκήσει υπερβολική πίεση λόγω των τεράστιων δυσκολιών που αντιμετωπίζει η τηλεοπτική αγορά- απέφυγε να ζητήσει την έκδοση προσωρινής διαταγής για τη διασφάλιση των 40.000 ευρώ, κίνηση που θα επέσπευδε τη διαδικασία. 
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr

NOMIKOU

Συνέντευξη και φωτογράφηση για το περιοδικό «Adore» έκανε η Δούκισσα Νομικού. Το μοντέλο και παρουσιάστρια μίλησε για την δουλειά της μπροστά αλλά και πίσω από τις κάμερες, τις στιγμές που είναι ευτυχισμένη, την οικογένειά της και τον γάμο!

«Ξέρω ακριβώς πως θέλω να είναι ο γάμος μου, το νυφικό μου, το σπίτι των ονείρων μου. Τα έχω όλα στο μυαλό μου από μικρό παιδί», αναφέρει η Δούκισσα που φωτογραφήθηκε από τη Μάρα Λαζαρίδου σε styling και concept Στέφανου Μάλαμα. Η Δούκισσα μίλησε για τον τρόπο που αντιδρά όταν βλέπει την προσωπική της ζωή σε περιοδικά και blogs.
  Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr

xatzigiannis kypros

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης έχει καταγωγή από την Κύπρο και οπωσδήποτε οι απόψεις του για το «κούρεμα» των τραπεζικών καταθέσεων στο «νησί της Αφροδίτης» παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Ο δημοφιλής καλλιτέχνης σε συνέντευξη που παραχώρησε, αναφέρθηκε με σκληρά λόγια στην απόφαση αυτή, χαρακτηρίζοντας την «εξωφρενική και καταδικαστική».

«Είμαι βαθιά στεναχωρημένος. Ήταν κάτι που δεν το περίμενε κανείς. Είναι μία εξωφρενική και καταδικαστική απόφαση. Καταρρίπτονται οι κανόνες καλής συνεργασίας και νομίζω ότι τιμωρεί την Κύπρο και οδηγεί τον λαό της σε εξαθλίωση, σε ισόβια λιτότητα», δήλωσε ο τραγουδιστής.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr

parios kaneis

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ο Γιάννης Πάριος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «TV Έθνος», με αφορμή το μεγάλο αφιέρωμα που ετοιμάζει για τον Βασίλη Τσιτσάνη. Ο τραγουδιστής του έρωτα ξέσπασε κατά του Βαλάντη, με αφορμή το σχόλιο του τελευταίου ότι κάποιοι πρέπει να αποχωρήσουν από το προσκήνιο, αφού τόνισε χαρακτηριστικά: «Κανένας τυχάρπαστος δεν θα μου πει να πάω σπίτι μου».

Απόσπασμα από τη συνέντευξη του Γιάννη Πάριου:

-Μιλάτε με απόλυτο σεβασμό για τον Τσιτσάνη, σε μια εποχή που ελάχιστοι σέβονται τους παλιότερους και λένε για κάποιους ότι θα πρέπει να πάνε στο σπίτι τους.

«Ποιος μωρέ θα μου πει να πάω σπίτι μου εγώ ή Χαρούλα ή η Δήμητρα; Ποιος; Θα πάμε στο σπίτι μας όταν το αποφασίσουμε εμείς και όχι επειδή θα μας το επιβάλει – άκου να δεις τι ζούμε! – ο όποιος τυχάρπαστος που θέλει να θορυβήσει. Συναντιέμαι καμιά φορά με νέα παιδιά και δεν μπορώ να πιστέψω ότι ασχολούνται με το τραγούδι και δεν ξέρουν τον Τσιτσάνη. Άμα δεν ξέρεις ιστορία, πώς θα προχωρήσεις; Ακούμε ξένους, μου λένε! Μα κι εγώ άκουγα Rolling Stones, αλλά υποκλίνομαι στον Τσιτσάνη. Δεν μπορεί να μην ξέρεις το "θησαυρό" της χώρας σου, ούτε μπορεί να μη δουλεύεις και να ασχολείσαι μόνο με την εικόνα σου. Πες μου, τι θα αφήσουν πίσω τους; Κοιλιακούς και σιλικόνη;». 
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr

SEXY ATIXIMATA_slide

Ατυχήματα σαν κι αυτά... δεν χορταίνεις να τα βλέπεις. Οι ίδιες σίγουρα θα ήθελαν οι φωτογραφίες αυτές να χαθούν από προσώπου γης, όμως δεν ισχύει το ίδιο και για τους θαυμαστές τους! Διάσημες σταρ του Χόλιγουντ «πιάστηκαν» από τον φακό σε... άτυχες στιγμές και σας τις παρουσιάζουμε. 
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr

adele

Αν και διανύει μόλις το 24ο έτος της ηλικίας της η Adele έχει πετύχει ήδη πολλά σε προσωπικό επίπεδο. Εννέα βραβεία Grammies, Όσκαρ και τέσσερα Brit awards συνθέτουν ένα μεγάλο παλμαρέ, όμως η ίδια ποτέ δεν υπερηφανεύτηκε για τον εαυτό της. Παραμένει σεμνή και ταπεινή και το απέδειξε για ακόμη μια φορά, αφού είπε «όχι» στην έκδοση της αυτοβιογραφίας της, για τον απλούστατο λόγο ότι είναι πολύ νέα για να το κάνει ακόμη. Πέραν τούτου, όμως, το γεγονός ότι έχασε την ευκαιρία να βγάλει εύκολα πολλά λεφτά, αυτό λέει κάτι και για τον χαρακτήρα της και, ίσως, θα έπρεπε να γίνει παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς.

Ο εκδοτικός οίκος «Harper Collins» της πρόσφερε... πακτωλό χρημάτων για να εκδώσει βιβλίο με την αυτοβιογραφία της, δηλαδή να διηγηθεί λεπτομέρειες από την προσωπικής της ζωή. Ωστόσο, η Αdele αποδεικνύοντας ότι προτιμά να κρατά χαμηλό προφίλ δεν δέχτηκε την ιδιαίτερα ελκυστική πρόταση. Η 24χρονη τραγουδίστρια αρνήθηκε ευγενικά να το πράξει, για τον λόγο ότι ακόμη είναι αρκετά νέα. «Δεν είπε όχι, αλλά όχι τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα «Mirror» ανώνυμη πηγή από το περιβάλλον της.
Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

«Μάχη» ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν νέες δημοσκοπήσεις

ND SYRIZAΠροβάδισμα στη ΝΔ δείχνει το μηνιαίο βαρόμετρο της «Metron Analysis» για την «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία». Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 18,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,1%, η Χρυσή Αυγή 7,4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,6%, το ΠΑΣΟΚ 5,5%, η ΔΗΜΑΡ 3,9%, το ΚΚΕ 3,8% ενώ 21,1% είτε δεν έχουν αποφασίσει ακόμα είτε δηλώνουν πως θα απέχουν. 
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


«Απόφαση- σταθμός» από το Ειρηνοδικείο Αμαλιάδας

EIRINODIKEIO AMALIADAS«Απόφαση- σταθμό» εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Αμαλιάδας, βάσει της οποίας «κουρεύεται» κατά 73% το χρέος δανειολήπτη που ανερχόταν στο χρηματικό ποσό των 211.270 ευρώ και εξαιρεί από εκποίηση την κύρια κατοικία του. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr



«Ελληνοποίηση» κρεάτων στο Αγρίνιο

ELLINOPOIISI KREATWN«Λαβράκι» έβγαλε ο έλεγχος μικτού κλιμακίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε κρεοπώλη-έμπορο της περιοχής του δήμου Αγρινίου, καθώς αποκαλύφθηκε ότι υπήρξε «ελληνοποίηση» σφαγίων με σφραγίδα που είχε κλαπεί. 
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr




Σύλληψη 61χρονου για λαθρεμπορία τσιγάρων

TSIGARAΣυνελήφθη στον Ισθμό της Κορίνθου ένας 61χρονος, ο οποίος σε έλεγχο της αστυνομίας ανακαλύφθηκε ότι είχε στην κατοχή του 140 πακέτα με λαθραία τσιγάρα. 
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr



Χρυσές λίρες αγοράζουν οι Έλληνες

LIRESΠάνω από 300 χρυσές λίρες Αγγλίας πωλούνται σε καθημερινή βάση μόνο στην Αθήνα. Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, κατά το πρώτο τρίμηνο έχουν πουληθεί οι περισσότερες χρυσές λίρες των τελευταίων ετών.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr



Βροχές, καταιγίδες και άνοδος της θερμοκρασίας

VROXESΤοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται τη Δευτέρα, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια. Στην Αττική θα έχουμε νεφώσεις και τη θερμοκρασία να φτάνει μέχρι και τους 23 βαθμούς Κελσίου, ενώ παρόμοιο θα είναι και το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη. 
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


«Είμαστε αισιόδοξοι για τον Τόμας»

daliani tomasΗ Αγγελική Δαλιάνη μιλά για τον Τόμας Πρωτόπαπα και δηλώνει ότι «είμαστε όλοι αισιόδοξοι ότι θα επανέλθει». Η Ελληνίδα ηθοποιός είναι... μαθήτρια στην εκπομπή «Dr. Cook». Στην ίδια εκπομπή θα ήταν και ο άτυχος συνάδελφός της. 
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr



Ο Ναπολιτάνο δέχεται να επανεκλεγεί

napolitanoΜε ανακοινωσή του, ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, αποδέχθηκε την πρόταση του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, του «μπερλουσκονικού» Λαού της Ελευθερίας και της κεντρώας Επιλογής Πολιτών του Μάριο Μόντι, να επανεκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας. 
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


Ιράν: Συντριβή F-5 της πολεμικής αεροπορίας

iran f-5Δύο πιλότοι ενός αεροσκάφους τύπου F-5 της πολεμικής αεροπορίας του Ιράν που συνετρίβη την Κυριακή, βρήκαν φρικτό θάνατο. Το αεροπλάνο κατέπεσε σε ένα βουνό στο δυτικό Ιράν, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο. 
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr



Ντένβερ: Πυροβολισμοί σε φεστιβάλ μαριχουάνας

denverΔύο άτομα τραυματίστηκαν από τα πυρά αγνώστου, σε εκδήλωση για τον εορτασμό της νομιμοποίησης της μαριχουάνας για ατομική χρήση στην πολιτεία του Κολοράντο. 
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr



Πέντε νεκροί από χιονοστιβάδα στο Κολοράντο

xionostivadaΠέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Κολοράντο των ΗΠΑ, έπειτα από θανατηφόρα χιονοστιβάδα που έπληξε την περιοχή. Σύμφωνα με αξιωματόχους της πολιτείας, αυτή ήταν η χειρότερη χιονοστιβάδα από το 1962. 
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr



Οπαδοί της ΑΕΚ έβαλαν φωτιά σε κάδους

aek opadoiΗ ΑΕΚ έχει τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών για τα επεισόδια φίλων της στο ΟΑΚΑ, την περασμένη αγωνιστική, ωστόσο μερίδα των οπαδών της συνεχίζουν να προκαλούν φασαρίες. Συγκεκριμένα την Κυριακή, λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση των «κιτρινόμαυρων» απέναντι στον Ατρόμητο, στο Περιστέρι, ένα γκρουπ εξαγριωμένων οπαδών έκλεισαν την οδό Δεκελείας με κάδους, βάζοντας μάλιστα φωτιά σε μερικούς από αυτούς. 
«Προχωράει» με έφεση η ΑΕΚ

aek efesiΣτην ΑΕΚ έχουν κινήσει ήδη τις διαδικασίες και τη Δευτέρα αναμένεται να καταθέσουν έφεση στην πρωτόδικη απόφαση του πειθαρχικού οργάνου της Super League για την ποινή που έχει επιβληθεί στην ομάδα, ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων της τελευταίας αγωνιστικής. 
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


Κ. Αργυρός: «Πιστεύω πολύ στον Θεό»

argyrosΟ Κωνσταντίνος Αργυρός μπορεί να είναι ένα νέο και όμορφο παιδί που εμφανίστηκε πριν μερικά χρόνια στη μουσική σκηνή της Ελλάδας, ωστόσο αυτό το γεγονός δεν φαίνεται να έχει επηρεάσει τον χαρακτήρα του. Ο Έλληνας τραγουδιστής, σε συνέντευξή του στο ένθετο«People» της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», δήλωσε ότι ο Θεός κατέχει μία ξεχωριστή θέση στη ζωή του. 
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr

O γάμος και το... λάδι του Έλληνα Billy Zane

zaneΟ Billy Zane (ή Βασίλης Ζανετάκος, όπως είναι το ελληνικό του όνομα) είναι γιος Ελλήνων μεταναστών στο Σικάγο και κάνει καριέρα στο Hollywood. Ο ομογενής ηθοποιός, μιλώντας στο «Greek Reporter», αποκάλυψε τα σχέδια του για την επιχείρηση που ετοιμάζεται να «στήσει», αλλά και τον γάμο του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.