25 Απρ 2013

300 ΔΙΣ€ΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ


Αναρτήθηκε από Γεώργιος στις 20:29

Ρεκόρ 4,02 δισεκατομμυρίων ιατρικών συνταγών καταγράφηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2011 - περισσότερες από ποτέ άλλοτε.
Υπάρχουν 314 εκατομμύρια άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες, και οι 4,02 δισεκατομμύρια συνταγές, ανέρχονται σε περίπου 12,74 συνταγές ανά άτομο.

Το κόστος για όλες αυτές τις συνταγές; 308,6 δισεκατομμύρια δολάρια, ένα υπέρογκο ποσό που είναι πιθανό να συνεχίσει να μεγαλώνει ακόμα περισσότερο καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι γραπώνονται σε αυτό που πιστεύουν ότι είναι η λύση των ασθενειών τους.

Δυστυχώς, για πολλούς οι ελπίδες τους θα ναυαγήσουν, καθώς τα περισσότερα από τα κορυφαία σε πωλήσεις φάρμακα για τη θεραπεία παθήσεων μπορούν να αντικατασταθούν καλύτερα με αλλαγές στον τρόπο ζωής, την υγιεινή διατροφή και άλλες μορφές φυσικής θεραπείας.

Το να βάζετε την υγεία σας, τη ζωή σας την ίδια στα χέρια των φαρμακευτικών εταιρειών είναι μια τρομακτική προοπτική αν σκεφτεί κανείς ότι οι κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες είναι μεταξύ των μεγαλύτερων εγκληματικών εταιρειών στον κόσμο. Συμπεριφέρονται σαν να είναι κάτι παραπάνω από κοινοι έμποροι ναρκωτικών.

Δεδομένου ότι αυτές οι εταιρείες έχουν αποκαλυφθεί ξανά και ξανά, ατάραχες συνεχίζουν να τοποθετούν τα κέρδη πάνω από την υγεία του ανθρώπου.

 Οι 10 κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες

Παρόλες τις προσπάθειες και τα σκάνδαλα τα οποία έπρεπε να κάνουν αυτές τις εγκληματικές επιχειρήσεις, να εγκαταλείψουν την απάτη και την εξαπάτηση, τις μίζες τους, τον καθορισμό των τιμών, της δωροδοκίας και κάθε άλλης παράνομης δραστηριότητας πωλήσεων, τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Παρόλο που διάφοροι Εθνικοί και Διεθνείς Οργανισμοί τις επιπλήττουν (γιατί μόνο αυτό κάνουν), αυτές συνεχίζουν τη δόλια συμπεριφορά τους. Όπως αναφέρεται στους Times, ένα άρθρο στο New England Journal of Medicine3, λέει:

"... Πρέπει να επιβάλετε επιτέλους πραγματικά μεγάλα πρόστιμα κατά των φαρμακευτικών εταιρειών για παράνομη συμπεριφορά, έτσι ώστε οι πληρωμές των προστίμων να μην μπορούν να δικαιολογηθούν ως απλώς" το κόστος της επιχειρηματικής δραστηριότητας! " Προσφέρετε περισσότερα χρήματα για την προστασία των πληροφοριοδοτών! Και ίσως το πιο σημαντικό, καταθέστε μήνυση εναντίον των στελεχών των φαρμακευτικών εταιρειών για ανάρμοστη συμπεριφορά που θα μπορούσε να τους κλείσει στη φυλακή. "

Το Time συνέταξε πρόσφατα μια λίστα με τις 10 κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες, και ενώ είναι τόσο μεγάλες και σημαντικές, αυτό δεν αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για την ανήθικη και επικίνδυνη, συμπεριφορά τους:

10. 2007: Η Bristol-Myers Squibb κατέβαλε 515 εκατομμύρια δολάρια για την παράνομη προώθηση του άτυπου αντιψυχωτικού Abilify (παρά το μαύρο κουτί προειδοποίησης που προειδοποιούσε για δυνητικά θανατηφόρες παρενέργειες στους ηλικιωμένους). Άλλες κατηγορίες συμπεριελάμβαναν πληρωμές, μίζες και ακριβές διακοπές σε επαγγελματίες γιατρούς και φαρμακοποιούς που χορηγούσαν τα φάρμακά της.

9. 2010: Στην AstraZeneca επιβλήθηκε πρόστιμο 520 εκατ. δολαρίων για την προσπάθεια τους να πείσουν τους γιατρούς να συνταγογραφούν ψυχοτροπικά φάρμακα Seroquel για μη εγκεκριμένες χρήσεις όπως για τη νόσο του Αλτσχάιμερ, ΔΕΠ-Υ την αϋπνία και την διαταραχή μετα-τραυματικού στρες (PTSD). Η χρήση του Seroquel έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο θανάτου.

Στελέχη της Εταιρίας προωθούσαν επίσης φάρμακο για την απώλεια βάρους, γνωστοποιώντας μια ευνοϊκή έρευνα και θάβοντας άλλες που το συνέδεαν στην πραγματικότητα με σημαντική αύξηση του σωματικού βάρους.

8. 2007: Η Purdue Pharma κατέβαλε 634,5 εκατομμύρια δολάρια για παραπλανητική διαφήμιση του Oxycontin, στην οποία ισχυρίζονταν ότι ήταν λιγότερο εθιστική και λιγότερο επιβλαβής από άλλα παυσίπονα. Η εταιρεία χρεώθηκε για παραπλανητικές τακτικές πωλήσεων, στις οποίες ελαχιστοποιούσαν τον κίνδυνο  προωθούσαν το φάρμακο για παθήσεις για τις οποίες η αποτελεσματικότητά του δεν είχει μελετηθεί επαρκώς.

7. Επί του παρόντος εκκρεμεί: Η Amgen, η παραγωγός εταιρεία των φαρμάκων κατά της αναιμίας Aranesp και Epogen, έχει κατηγορηθεί για την καταβολή επιπλέον κερδών στους γιατρούς που συνταγογραφούσαν τα φάρμακα αυτά (υπερχειλίζοντας τα μπουκάλια, στη συνέχεια, επέτρεπαν στους γιατρούς να χρεώνουν τις ασφαλιστικές εταιρείες για τα φάρμακα που αυτοί είχαν πάρει δωρεάν). Άλλες κατηγορίες περιλαμβάνουν παραπτώματα που αφορούν ψευδείς ισχυρισμούς για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα, την εμπορία, την τιμολόγηση και τη χορήγηση των φαρμάκων. Η Amgen έχει προβλέψει 760 εκατομμύρια δολάρια για τη διευθέτηση των μηνύσεων. Καταλαβαίνετε τι γίνεται; Μας δηλητηριάζουν και ταυτόχρονα προβλέπουν κάποια ποσά για την πληρωμή τυχόν προστίμων εάν και εφόσον γίνει αντιληπτή η απάτη τους!!!

6. 2011: Η Merck κατέβαλε $ 950 εκατομμύρια για  ψευδείς διαφημίσεις σχετικά με την ασφάλεια του Vioxx. Το Vioxx αποσύρθηκε από την αγορά το 2004, αφού αποδείχτηκε ότι διπλασιάζει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου. Εκτός από τα 950 εκατομμύρια δολάρια, η Merck κατέβαλε εκατοντάδες εκατομμύρια περισσότερα στους παθόντες ασθενείς και τις οικογένειές τους (Το Vioxx συνέβαλε στην πρόκληση καρδιακών προσβολών σε έως και 140.000 ανθρώπους, οι μισοί εκ των οποίων απεβίωσαν).

5. 2009: Η Eli Lilly κατέβαλε 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια για την προώθηση του Zyprexa για μη εγκεκριμένες χρήσεις, σε παιδιά και ηλικιωμένους, και για την μη αποκαλυψη των πραγματικών παρενεργειών του φαρμάκου. Για παράδειγμα, το Zyprexa διατίθετο στην αγορά ως ένα ενισχυτικό ύπνου για τους ηλικιωμένους, επειδή μία από τις παρενέργειές της ήταν η καταστολή, παρόλο που το φάρμακο αύξανε επίσης τον κίνδυνο θανάτου.

4. 2012: Η Abbott Laboratories κατέβαλε 1,5 δισ. δολάρια για την επιθετική προώθηση του Depakote για μη εγκεκριμένες χρήσεις σε ηλικιωμένους ασθενείς με άνοια, παρά την έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων για την ασφάλεια ή την αποτελεσματικότητα του (και γνωστό για την αύξηση των σοβαρών παρενεργειών, όπως η ανορεξία, στους ηλικιωμένους).

3. Επί του παρόντος εκκρεμεί: Johnson & Johnson, θα πληρώσει κάπου μεταξύ 1,5 έως $ 2 δισ.  για την παράνομη εμπορία του Risperdal και άλλων φαρμάκων. Η εταιρεία όχι μόνο διέθεσε σε μεγάλο βαθμό φάρμακα για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους παρά τις ανεπαρκείς αποδείξεις της ασφάλειας ή της αποτελεσματικότητας του, αλλά έκρυψε επίσης και στοιχεία για τις παρενέργειες τους.

2. 2009: Η Pfizer πληρώνει 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια για απάτη μάρκετινγκ που σχετίζεται με τα Bextra, Lyrica και άλλα φάρμακα. Οι κατηγορίες περιελάμβαναν τη διαφημιση φαρμάκων σε γιατρούς για χρήσεις για τις οποίες δεν είχε εγκριθεί και για την πληρωμή μιζών σε γιατρούς και άλλους επαγγελματίες του χώρου της υγείας για τη συνταγογράφηση των φαρμάκων της. Αυτή ήταν η ΤΕΤΑΡΤΗ καταδίκη της Pfizer μέσα σε λιγότερο από μια δεκαετία!!!

1. 2012: Η GlaxoSmithKline (GSK)  θα καταβάλλει  $ 3 δισ. για παράνομη εμπορία των Paxil και Welbutrin και για την υποβάθμιση των κινδύνων του Avandia, μεταξύ των άλλων. Η εταιρεία έκρυψε στοιχεία σχετικά με τους κινδύνους των φαρμάκων. Διέθεσε στο εμπόριο φάρμακα για μη εγκεκριμένες χρήσεις, έδωσε στους γιατρούς υπέρογκες μίζες (κάποιες φορές με τη μορφή πανάκριβων διακοπών) για την συνταγογράφηση των φαρμάκων της. Η μεγαλύτερη μίζα δόθηκε στον Δρ. Drew ο οποίος μέσω ιδιωτικού καναλιού της τηλεόρασης προωθούσε το Welbutrin για τη θεραπεία της σεξουαλικής δυσλειτουργίας που σχετιζόταν με την κατάθλιψη, παρόλο που είχε αποδειχθεί αναποτελεσματική για το σκοπό αυτό.

Πόσα φάρμακα αυτών των 10 κορυφαίων εταιρειών είναι αχρείαστα;

Η IMS Health κυκλοφόρησε πρόσφατα τα κορυφαία συνταγογραφούμενα φάρμακα των ΗΠΑ για το 2011, και ένα κύριο άρθρο στο ACS Chemical Neuroscience ανέλυσε κάποια από τα στατιστικά στοιχεία.Τα κορυφαία, σε πωλήσεις, φάρμακα των ΗΠΑ χρησιμοποιούνται κυρίως για θέματα υγείας τα οποία μπορούν να αντιμετωπιστούν πολύ καλύτερα χωρίς φάρμακα.



Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά:

Φάρμακα Στατίνης για τη Χοληστερόλη

Τα Lipitor και Crestor, που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της υψηλής χοληστερόλης, είναι στο νούμερο 1 και 8 στη λίστα, αντίστοιχα. Η κατηγορία αυτή των φαρμάκων που χρησιμοποιείται για τη μείωση της χοληστερόλης, έχει συνδεθεί με πάνω από 300 καταστροφικές παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένου: μυϊκοί πόνοι και αδυναμία, μυϊκή ατροφία, ραβδομυόλυση , αυξημένος κίνδυνος καρκίνου, καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος, μειωμένη λειτουργία του ήπατος, μείωση του CoQ10, διαβήτης και θάνατος.

Το γεγονός ότι οι στατίνες προκαλούν παρενέργειες είναι πασίγνωστο, αλλά πολύ λίγοι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι όχι μόνο το συνολικό επίπεδο της χοληστερόλης  δεν αποτελεί καλό δείκτη κινδύνου εκδήλωσης ασθένειας της καρδιάς σας, αλλά πολλές φορές μπορεί να τους πουν ότι έχουν υψηλή χοληστερόλη, όταν τα επίπεδα τους είναι στην πραγματικότητα απόλυτα φυσιολογικά για εκείνους.

Για να ομαλοποιήσετε το επίπεδο της χοληστερόλης σας φυσικά, υπάρχουν τέσσερις, κυρίως, στρατηγικές που λειτουργούν καλά κατά 99% εάν τις εφαρμόσετε σωστά.

1.Μειώστε την πρόσληψη φρουκτόζης σε λιγότερο από 25 γραμμάρια ανά ημέρα
2.Τακτική άσκηση
3.Υιοθετείστε διατροφή με χαμηλής περιεκτικότητας 
ζάχαρη
4.Καταναλώστε 
τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά

Καρδιακά νοσήματα

Το Plavix, το οποίο κατασκευάζεται από την Bristol-Myers Squibb και χρησιμοποιείται για να βοηθήσει στην πρόληψη εγκεφαλικών επεισοδίων και καρδιακών προσβολών, έχει σοβαρές παρενέργειες που πολλοί δεν γνωρίζουν. Όταν συνδυάστηκε με ασπιρίνη, το φάρμακο σχεδόν διπλασίασε το ποσοστό θανάτου από καρδιακή νόσο μεταξύ των ασθενών που δεν είχαν πάθει ποτέ καρδιακή προσβολή, αλλά ήταν σε ομάδα κινδύνου.

Πολλά φάρμακα που συνταγογραφούνται συχνά σε ασθενείς με καρδιακή νόσο μπορούν επίσης να αποφευχθούν με έναν υγιή τρόπο ζωής όπως η επιλογή κατάλληλων τροφίμων, η μείωση του άγχους, η άσκηση, και 
η βελτιστοποίηση του επιπέδου της βιταμίνης D.

Φάρμακα για την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση

Το Nexium ήρθε στο # 3. Αν έχετε καούρα, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠ), πεπτικό έλκος,  οι πιθανότητες είναι πολύ μεγάλες να σας έχουν συνταγογραφήσει κάποιον αναστολέα της αντλίας πρωτονίων (PPI), όπως το Nexium.

Αλλά τα φάρμακα που μειώνουν το οξύ είναι στην πραγματικότητα το αντίθετο από ό,τι πολλοί άνθρωποι χρειάζονται, αφού η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, και η καούρα για παράδειγμα συχνά προκαλούνται από την έλλειψη οξέος του στομάχου, αντί από την υπερπαραγωγή του. Επιπλέον, όταν παίρνετε PPI, τα οποία μειώνουν σημαντικά την ποσότητα του οξέος στο στομάχι σας, η ικανότητα σας να χωνέψετε σωστά τις πρωτεϊνες των τροφών μειωνεται και λεπταινει τη μεμβράνη του στομάχου που το προστατεύει από το οξύ. Η μεμβράνη αυτή αποτελεί τον κύριο μηχανισμό άμυνας για τις τροφιμογενείς λοιμώξεις - αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης.

Αυτά τα φάρμακα έχουν επίσης συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο πνευμονίας, και έχουν ως αποτέλεσμα αυξημένο κίνδυνο οστικής απώλειας, πιθανόν παρεμβαίνοντας στην απορρόφηση των μετάλλων, όπως του ασβεστίου και του μαγνησίου.

Το κλειδί για την αντιμετώπιση της υποκείμενης αιτίας του προβλήματος είναι να περιορίσετε τη φρουκτόζη σε κάτω από 25 γραμμάρια ανά ημέρα, καθώς αυτό θα τείνει να δημιουργήσει ένα μικρο-περιβάλλον που θα επιτρέπει την ανάπτυξη ευεργετικών βακτηριδίων.

Θυμηθείτε, η ζάχαρη και η φρουκτόζη έχουν την τάση να λειτουργούν ως λίπασμα για τα παθογόνα βακτήρια, τους μύκητες και τις ζυμώσεις, οπότε μείνετε μακριά από αυτά. Επιπλέον, θα είναι καλό να συμπεριλάβετε κάποιες τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως τα λαχανικά, καθώς και 
υψηλής ποιότητας προβιοτικά.

Αντικαταθλιπτικά:

Διαβάστε το άρθρο:
Οι παρενέργειες των αντικαταθλιπτικών και πως να τα αντικαταστήσετε με φυσικούς τρόπους

Και δείτε οπωσδήποτε το καταπληκτικό ντοκιμαντέρ: 
Το μάρκετινγκ της τρέλας

Με λίγα λόγια, μπορούμε να καταλάβουμε γιατί στην πραγματικότητα κανένας δεν θέλει να είμαστε υγιείς. Προσέξτε όμως, ούτε θέλουν να σας σκοτώσουν, αλλιώς φαντάζομαι οτι αυτό θα ήταν πολύ εύκολο να το πετύχουν. Αυτό που χρειάζονται, είναι να μας κρατούν στη ζωή για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα, με όσο το δυνατόν περισσότερες ασθένειες. Χρειάζονται εξαρτημένους ναρκομανείς που θα ζουν 90 και 100 χρόνια και εάν είναι δυνατόν να αρχίσουν τη φαρμακευτική αγωγή από τη στιγμή της γέννησής τους.
Τα εμβόλια τελικά όχι απλά δεν προστατεύουν, αλλά αυξάνουν κατά 500% στα εμβολιασμένα παιδιά την πιθανότητα να νοσήσουν από τα ανεμβόλιαστα.

Προσωπικά, δεν είμαι κατά της συμβατικής ιατρικής. Μάλιστα πιστεύω οτι έχει συμβάλλει σε πολύ σημαντικό βαθμό στον περιορισμό των επιδημιών και στη γενικότερη ευημερία του σύγχρονου δυτικού κόσμου. Ούτε καταδικάζω κάθε γιατρό. Υπάρχουν εξαιρετικοί επαγγελματίες στο χώρο της υγείας, αλλά οι "καλοί" είναι όπως σε κάθε κατεστημένο ο τελευταίος τροχός της αμάξης και το πρόβλημα ξεκινάει από το κεφάλι...

Από τότε λοιπόν που η βιομηχανία των όπλων συρρικνώθηκε μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, μια καινούργια βιομηχανία, αυτή των φαρμάκων, ήρθε στο προσκήνιο. Τώρα πια δεν χρειάζονται πόλεμοι. Τώρα ο πόλεμος έχει μεταφερθεί στον καθένα μέσα του. Η φαρμακοβιομηχανία παίζει έναν πολύ καίριο ρόλο σε αυτήν την αιχμαλωσία που μας συμβαίνει. Υποτίθεται ότι εργάζονται πυρετωδώς για να βελτιώσουν τη ζωή μας και έχουν το θράσος να μας λένε να πετάξουμε οτιδήποτε είναι φυσικό, γιατί μπορεί να κρύβει κινδύνους για την υγεία μας (Αν είναι δυνατόν!) και να καταναλώνουμε 
γενετικά τροποποιημένες τροφές και χημικά συμπληρώματα διατροφής!  Και όταν βυθιζόμαστε στο σκοτάδι και στη δυστυχία, τότε μας λένε ότι αυτό δεν είναι φυσιολογικό και ως εκ τούτου η λύση είναι να παίρνουμε αντικαταθλιπτικά ψυχοτρόπα φάρμακα.

Φανταστείτε ένα σώμα, το δικό σας σώμα. Φανταστείτε λοιπόν οτι ένα μέρος των κυττάρων σας αποφάσιζε οτι η τροφή που τους δίνετε δεν είναι και τόσο καλή. Αποφασίζουν λοιπόν να φτιάξουν εργαστήρια μέσα σας και να καταναλώνουν πλέον τις τροφές τους από 'κεί.
Σταδιακά... αυτό το σύνολο θα γινόταν ανεξάρτητο και πιθανότατα θα γινόταν ένας ξένος όγκος στο σώμα μας, ένας καρκίνος.
Αυτό θέλουμε να γίνουμε εμείς για τη Γη; Να γίνουμε ο καρκίνος της;

Οδηγούμαστε στην πλήρη αποκοπή από τη Γη. Ο τρόπος που συνδεόμαστε μαζί της  και βρισκόμαστε σε αρμονία μαζί της, είναι η κατανάλωση της τροφής που η ίδια μας δίνει. Έτσι παραμένουμε σε συντονισμό και με το φυσικό αλλά και το ενεργειακό της σώμα. Εάν η διατροφή μας γίνει προϊόν εργαστηρίου, τότε είναι βέβαιο οτι θα επέλθει ασθένεια. Ήδη έχει επέλθει ασθένεια, ήδη οι περισσότεροι είμαστε άρρωστοι, είτε το καταλαβαίνουμε είτε όχι. Απλά όταν εμφανίζονται συμπτώματα φροντίζουμε να τα φιμώσουμε, όταν καταθλιβόμαστε, παίρνουμε χάπια για να χαμογελάμε!

Η συμβατικκή ιατρική πιστεύω οτι θα πρέπει να είναι η τελευταία λύση για την αντιμετώπιη των παθήσεών μας. Έχω την αίσθηση οτι αυτο θα έπρεπε να ήταν και το αυτονόητο, αλλά δυστυχώς δεν είναι.

Όλα τα φάρμακα υπάρχουν στη φύση και εμείς, αν και το έχουμε ξεχάσει, είμαστε μέρος της φύσης. Οποιαδήποτε ασθένεια λοιπόν γεννιέται έχει και το αντίδοτό της, και μάλιστα αυτό το αντίδοτο συνήθως δεν βρίσκεται στα δάση του Αμαζονίου, αλλά δίπλα σου, στον τόπο σου.

Εντέλει, ακόμα και τα βότανα και οι φυσικές και εναλλακτικές θεραπείες θα ήταν παντελώς άχρηστες εάν είχαμε λίγη επαφή με τον εαυτό μας, εάν ακούγαμε το σώμα μας, διότι η ασθένεια και ο πόνος είναι η κραυγή του σώματός που μας φωνάζει οτι έχουμε χάσει το δρόμο μας και πρέπει να τον ξαναβρούμε.
Αλλά τελικά, όπως σε όλα, έτσι κι εδώ  
η πιο σκληρή τυρρανία είναι μέσα μας.

Μωυσής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.