26 Απρ 2013

Η καθημερινή Άποψη 25-4-13


NEWSLETTER 25 04 no1
NEWSLETTER 25 04 no2
NEWSLETTER 25 04 no3
banners icon facebook 60 256
SAMARAS OLYMPIA ODOS slide
Με την κοινή παρουσία του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Νίκο Τσούκαλη (εκπροσωπούσε τον Φώτη Κουβέλη) η κυβέρνηση προσπαθεί να δείξει ότι είναι ενωμένη και ότι οι εντάσεις των προηγούμενων ημερών ξεπεράστηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συν τον εκπρόσωπο της ΔΗΜΑΡ βρέθηκαν στα εργοτάξια της Ολυμπίας Οδού, προκειμένου να στείλουν μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις πως η Ελλάδα επανέρχεται στον δρόμο της ανάπτυξης. Αυτό το νόημα είχαν και οι δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι «οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο. Μέρα με τη μέρα αποδεικνύεται ήδη ότι η Ελλάδα σηκώνει τα μανίκια, σηκώνει κεφάλι. Η επανεκκίνηση της οικονομίας είναι εδώ, αυτοί οι αυτοκινητόδρομοι θα δώσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «η πατρίδα γυρίζει σελίδα» και πως «τελικά η Ελλάδα της ανάπτυξης θα νικήσει». Ο στόχος είναι σαφής. Όχι μόνο προς την κοινωνία, αλλά και προς τους βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνησή του και οι οποίοι θα κληθούν την Κυριακή να ψηφίσουν το νέο Πολυνομοσχέδιο, το οποίο εκτός από τις ρυθμίσεις για τους οφειλέτες θεσπίζει και τις απολύσεις από το Δημόσιο. Η επίσκεψη στο εργοτάξιο ήταν ένα είδος μασάζ στους βουλευτές, αλλά και στην κοινωνία, θέλοντας φυσικά να υποβαθμίσει τη νέα παραφωνία στην κυβέρνησή του. Ο λόγος για την αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτη, ο οποίος δηλώνει πως δεν θα υπογράψει τις ρυθμίσεις του Αντ. Μανιτάκη, παρά το γεγονός ότι και οι δύο προέρχονται από το ίδιο κόμμα.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
ROYPAKIOTHS MANITAKHS slide

Όταν ο Ρουπακιώτης γνωστοποίησε τις προθέσεις του, ότι δεν πρόκειται να βάλει την υπογραφή του σε διάταξη του υπουργείου Διοικητικής μεταρρύθμισης, με την οποία απολύονται άμεσα οι συμβασιούχοι, ακόμη κι αυτοί που έχουν προσωρινή δικαστική απόφαση, σήμανε συναγερμός στο Μαξίμου και μάλιστα κυκλοφόρησε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να αρθεί η συγκεκριμένη διάταξη. Μάλιστα συνεργάτες του πρωθυπουργού έλεγαν πως είναι εσωτερικό θέμα της ΔΗΜ.ΑΡ., η οποία υποχρεούται να το λύσει.
Όμως παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις από το Μαξίμου, λίγο πριν από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση αποσύρει τη διάταξη του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη για τους συμβασιούχους, μετά την κατηγορηματική άρνηση του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη να την υπογράψει.
Μάλιστα γνωστοποιούσαν ότι το θέμα θα επανεξετασθεί μετά τις γιορτές του Πάσχα.
Η διάταξη, που θα περιλαμβανόταν στο πολυνομοσχέδιο, προέβλεπε ότι ένας συμβασιούχος θα υποχρεωνόταν να εγκαταλείψει την εργασία του, ακόμη κι αν είχε δικαστική προσωρινή διαταγή, ή ασφαλιστικά μέτρα, σε περίπτωση που η κύρια αγωγή δεν εκδικαζόταν μέσα σε διάστημα εννέα μηνών.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης είχε εξ αρχής εκδηλώσει τη διαφωνία του για τη διάταξη Μανιτάκη και διεμήνυε ότι δεν επρόκειτο να την υπογράψει, ούτε θα δεχόταν να περάσει χωρίς τη δική του υπογραφή. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
ABRAMOUPOULOS slide

Επιτακτική, χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, την ανάγκη επίτευξης λύσης για το Κυπριακό εντός των παραμέτρων που θέτουν οι αποφάσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και τη συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Το Κυπριακό είναι ζήτημα σεβασμού των αρχών, αξιών και κανόνων της Διεθνούς Κοινότητας και του Διεθνούς Δικαίου» τόνισε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον ειδικό σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ.
Ο κ. Αβραμόπουλος μίλησε για τη σημασία δημιουργίας κατάλληλου κλίματος για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό σημειώνοντας παράλληλα, ότι η νέα κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει, εκ των πραγμάτων, ως άμεση προτεραιότητα την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.
Ο υπουργός Εξωτερικών ενημερώθηκε από τον κ. Ντάουνερ για τις πρόσφατες επαφές που είχε στην Κύπρο, καθώς και για τις σκέψεις του ως προς τα επόμενα βήματα, ενώ συζητήθηκαν και οι δυνατότητες και προοπτικές επανέναρξης των διαπραγματεύσεων. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
MAYRAGANHS APLIROTOI slide

Πάνω από το πρόβλημα των χιλιάδων εργαζομένων που αναγκάστηκαν (και) το 2012 να ζήσουν είτε απλήρωτοι, είτε με... έναντι, έσκυψε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, καθώς με έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή σημειώνει ότι «ο εργοδότης έχει την υποχρέωση να αναγράφει διακεκριμένα στην ετήσια βεβαίωση αποδοχών τις ανείσπρακτες δεδουλευμένες αποδοχές της διαχειριστικής χρήσης του 2012, ώστε οι εν λόγω αποδοχές να φορολογηθούν στο έτος που θα εισπραχθούν».
Να σημειώσουμε πως σχετική ερώτηση είχε απευθύνει στο υπουργείο Οικονομικών η αντιπρόεδρος της Βουλής, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, επικαλούμενη στοιχεία των εργατικών κέντρων, σύμφωνα με τα οποία οι επιχειρήσεις που δεν κατέβαλαν κανονικά τις αμοιβές στους εργαζομένους τους πέρυσι υπερέβησαν τις 120.000, ενώ περισσότεροι από 1.000.000 υπολογίζονται οι εργαζόμενοι που υποχρεώθηκαν να ζήσουν με «έναντι» μισθών. Μάλιστα η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων επικαλείτο και δηλώσεις του αντιπροέδρου της Ένωσης Φοροτεχνικών Αττικής, σύμφωνα με τις οποίες οι επιχειρήσεις αυτές, σε ποσοστό 80%, εκδίδουν βεβαιώσεις αποδοχών που περιλαμβάνουν ολόκληρους τους μισθούς αν και δεν τους έχουν καταβάλει κανονικά. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
MIXELAKHS slide

Για τα καλά άνοιξε η υπόθεση των γερμανικών αποζημιώσεων, με τον βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Μιχελάκη, να καταθέτει επίκαιρη ερώτηση προς τους υπουργούς Παιδείας και Εξωτερικών με τίτλο «Εκτός από το οικονομικό χρέος που πρέπει να αποπληρώσουν, να επιστρέψουν και τα αρχαία που άρπαξαν οι Ναζί». Μία παρέμβαση καίρια από τον κ. Μιχελάκη, η οποία έχει σκοπό να καταδείξει το μέγεθος της ζημιάς που υπέστη η χώρα μας τα χρόνια της κατοχής από τους Γερμανούς.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:
«Κύριοι υπουργοί,
»Είναι γνωστό ότι η γερμανική κατοχή προκάλεσε στη χώρα μας τεράστιες ανθρώπινες απώλειες, ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές και άνοιξε τόσο μεγάλες πληγές, που στάθηκε αδύνατον για πάρα πολλά χρόνια να επουλωθούν. Για τον λόγο αυτό η σημερινή κυβέρνηση, απολύτως εύστοχα και δικαιολογημένα, άνοιξε το ζήτημα των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου, δρομολογώντας τις κατάλληλες νομικές ενέργειες στη διεθνή δικαιοσύνη, με σκοπό την πλήρη και οριστική δικαίωση της χώρας μας.
»Όμως εκτός από τα γνωστά και πολυσυζητημένα χρέη των Γερμανών προς τη χώρα μας, υπάρχει και μία σχετικά άγνωστη, αλλά εξίσου σημαντική οφειλή τους απέναντι στην Ελλάδα, η οποία σχετίζεται με την πολιτιστική μας κληρονομιά. Κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής οι Ναζί προέβησαν σε συστηματικές κλοπές αρχαιοτήτων από τα μουσεία της πατρίδας μας και διενήργησαν ακόμη και εκτεταμένες παράνομες ανασκαφές σε πολλές περιοχές της χώρας μας, όπως, μεταξύ άλλων, στη Χαλκίδα, στο Άργος, στην Κωπαΐδα, σε νεολιθικό οικισμό στη Θεσσαλία και σε πολλά σημεία της Μακεδονίας και της Κρήτης.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr

SYRIZA E8NIKH slide

Δεν διαψεύδει, με δηλώσεις του, τα σενάρια για εξαγορά της Εθνικής από γερμανικές τράπεζες ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων και Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Όλι Ρεν, απαντώντας σε προφορική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, για το θέμα της συγχώνευσης Εθνικής - Eurobank.
Πιο συγκεκριμένα, στη σημερινή (Πέμπτη) Ακρόαση του Ευρωπαίου επιτρόπου στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Νίκος Χουντής έθεσε το θέμα της ματαιωθείσας συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδας με τη Eurobank, ζητώντας από τον Όλι Ρεν να του δώσει εξηγήσεις για την αιφνιδιαστική αλλαγή στάσης της Κομισιόν και της τρόικας για το θέμα αυτό, καθώς επίσης, να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει, τα σενάρια που εμφανίζουν γερμανικών συμφερόντων τράπεζες, πίσω από την απαίτηση για ξεχωριστή ανακεφαλαιοποίηση των δύο τραπεζών.
Ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην τοποθέτησή του ο Νίκος Χουντής:  «Στην Ελλάδα μέχρι πρόσφατα προωθείτο η συγχώνευση της μεγαλύτερης τράπεζας της Ελλάδας, της Εθνικής, με τη Eurobank. Αυτή η συγχώνευση θεωρούνταν τελειωμένη υπόθεση. Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής είχε πει, μάλιστα, ότι για αυτή τη συγχώνευση υπάρχει η έγκριση θεσμικών παραγόντων της Ελλάδας και η συναίνεση της Κομισιόν. Ξαφνικά η τρόικα, και επομένως και η Κομισιόν, αλλάζει στάση και λέει να σταματήσει η διαδικασία συγχώνευσης. Να γίνει ξεχωριστά η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης στην Εθνική και ξεχωριστά στη Eurobank... Αναρωτιέμαι, κ. Ρεν, τελικά, τι έπαθε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα και κάτι που φαινόταν ότι είχε συμφωνηθεί, να το ακυρώνει;»
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
EPIXEIRHSEIS slide

Απαισιόδοξες είναι οι προβλέψεις του πρόεδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Παύλου Ραβάνη, για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, καθώς τονίζει πως ο αριθμός των μικρών επιχειρήσεων, που θα αναστείλουν τη λειτουργία τους μέσα στο 2013, θα ανέβει στις 60.000.
Όπως τονίζει, «αυτό σημαίνει ότι σχεδόν 120.000 άνθρωποι θα χάσουν τη δουλειά τους». Στο μεταξύ, ο κ. Ραβάνης παρατηρεί, ότι «η συχνότητα θανάτου επιχειρήσεων» έχει ελαττωθεί, ωστόσο συνεχίζουν να κλείνουν επιχειρήσεις και μέσα στο 2011 η αναλογία ήταν πως για κάθε νεοϊδρυόμενη, έκλειναν 2,5 επιχειρήσεις.
Το 2012 αυτή η αναλογία μειώθηκε καθώς στο άνοιγμα μιας επιχείρησης αντιστοιχούσε το κλείσιμο δύο επιχειρήσεων και εφέτος, όπως λέει, αυτή η αναλογία αναμένεται να μειωθεί στο 1,5 προς ένα, δηλαδή 1,5 επιχείρηση θα κλείνει ενώ μία νέα θα ανοίγει.
Ο κ. Ραβάνης εκτιμά πως μέσα στο 2013 η ανεργία στην Ελλάδα θα φτάσει σε νέο ρεκόρ της τάξης του 30%, σε σχέση με 26% που είναι σήμερα και αποτελεί το υψηλότερο ποσοστό στον χώρο της Ευρωζώνης.
Μπορεί, όπως συμπληρώνει, μέσα στο καλοκαίρι λόγω του τουρισμού, να παρατηρηθεί μια σχετική μείωση της ανεργίας, όμως τον Σεπτέμβριο θα ανέλθει σε αδιανόητα υψηλό ποσοστό και ο ίδιος προτείνει ως μέσα αντιμετώπισης τη μείωση της φορολογίας και την εξάλειψη των γραφειοκρατικών εμποδίων για να επιτευχθεί ένα επίπεδο επιβάρυνσης για τις επιχειρήσεις όμοιο με εκείνο στις γειτονικές χώρες. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
STRATOS slide

Άρδην αλλάζει η «εικόνα» των ενόπλων δυνάμεων, καθώς τίθεται προς έγκριση στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η νέα δομή και αναμένεται να επικυρωθεί τις επόμενες μέρες από το ΚΥΣΕΑ ώστε να εφαρμοστεί άμεσα.
Η νέα δομή προβλέπει το κλείσιμο πολλών σχηματισμών, με σημαντικότερους το Α' και το Β' Σώματα Στρατού, την μείωση των ανωτάτων αξιωματικών σε ποσοστό 20% και προβλέπεται ότι από τις αλλαγές θα εξοικονομηθούν εφάπαξ περί τα 100 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» η δομή διοίκησης των ενόπλων δυνάμεων μειώνεται κατά 40-45%, ενώ η δομή δυνάμεων περιορίζεται κατά 20-25%. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα περίπου 45-50 στρατόπεδα σε όλη τη χώρα, κυρίως την ηπειρωτική, να κλείνουν οριστικά.
Από τους σημαντικότερους σχηματισμούς που καταργούνται είναι το Α' Σώμα Στρατού αλλά και το Β' Σώμα Στρατού. Ο επιτελικός έλεγχος που ασκούσε το Β' Σώμα που θεωρούνταν η δύναμη ταχείας αντίδρασης του Ελληνικού Στρατού περνά στην 1η Στρατιά κάτι που συμβαίνει επίσης και με την περίφημη 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr

BROUTSHS slide

Στο πλαίσιο σύσκεψης που είχε ο Γιάννης Βρούτσης με τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτη Κοκκόρη, και τον διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, αποφασίστηκε η ένταξη του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ.
Στόχος της ενσωμάτωσης των δομών του ΟΠΑΔ στον οργανισμό του ΙΚΑ, σύμφωνα με το υπουργείο, είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του καθώς αυξάνονται τα σημεία εξυπηρέτησης και αφετέρου, η σημαντική εξοικονόμηση πόρων.
«Η ατέλειωτη ταλαιπωρία και οι βασανιστικές ουρές τελειώνουν οριστικά», δήλωσε σχετικά ο κ. Βρούτσης, σημειώνοντας ότι η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων που μέχρι τώρα γινόταν από ένα κατάστημα στην Αθήνα, τώρα θα γίνεται από ένα διευρυμένο δίκτυο καταστημάτων του ΙΚΑ στην Αθήνα αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Με την αλλαγή αυτή, όπως είπε, επιτυγχάνεται «αναβάθμιση των υπηρεσιών στους περίπου 1,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους του Δημοσίου και παράλληλα σημαντική εξοικονόμηση πόρων, καθώς ενοίκια και λοιπές λειτουργικές δαπάνες θα σταματήσουν να υπάρχουν». Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr

korios 25-04-13

Επιχείρηση αποτέφρωσης

PAGKALOS1Μέχρι πρότινος ο πρώην αντιπρόεδρος των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Θ. Πάγκαλος δήλωνε ότι δεν έχει χρήματα να πληρώσει το χαράτσι. Εκτός Κοινοβουλίου πλέον και υπό τη σκιά της οικονομικής κρίσης, αποφάσισε να ρισκάρει στις επιχειρήσεις. Κι επειδή ό,τι είναι πρωτοποριακό έχει και χρήμα, ο Πάγκαλος προχωρεί στην επιχείρηση αποτέφρωσης των νεκρών. Έξυπνο. Απλά να σας θυμίσω ότι πριν δημοσιοποιηθεί η πρωτοποριακή επιχειρηματική δραστηριότητά του κ. Πάγκαλου, όταν ζητήθηκε να απαντήσει στην περίπτωση που κληθεί να καταθέσει στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου εάν θα το κάνει, είχε πει: «Εάν κληθώ, θα πάω και θα τον θάψω!» Τα σχόλια περιττεύουν…

Μπελάδες από καταγγελία

KOYSELAS2Λογαριασμούς με την αρμόδια επιτροπή της Βουλής που ερευνά πιθανές πολιτικές ευθύνες άνοιξε ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Δ. Κουσελάς, μετά από καταγγελία συνταξιούχου εφοριακού, ότι χάρισε το ΦΠΑ σε εταιρεία μεταφοράς πετρελαίου από τη Θεσσαλονίκη στα Σκόπια. Συγκεκριμένα οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρ.  Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης διαβιβάζουν στη Βουλή τη δικογραφία που σχηματίστηκε από τον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα Θεσσαλονίκης για τη διερεύνηση ενδεχόμενων ευθυνών τού πρώην υφυπουργού Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά. Ο καταγγέλλων υποστηρίζει ότι η τροπολογία ψηφίστηκε το 2011 και ότι έτσι η εταιρεία έλαβε πίσω τα 5,7 εκατ., που αρχικά κατέβαλε, και ανακλήθηκαν και οι καταλογισμοί των υπολοίπων 25 εκατ. ευρώ.

Θιασώτης της στασιμότητας

SYRIZA3Η πολιτική την οποία εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις αποκρατικοποιήσεις είναι… μη αποκρατικοποιήσεις. Αυτό το έχουμε εμπεδώσει. Η περίπτωση της Χαλκιδικής και του  Ελληνικού είναι ενδεικτικές. Τώρα είναι η σειρά του ΟΠΑΠ. Να μην πουληθεί ούτε ο ΟΠΑΠ. Ας δεχτούμε ότι δεν πρέπει να αποκρατικοποιηθεί κατά 33% ο ΟΠΑΠ. Αποκρατικοποιήσεις και άρα επενδύσεις σε ποιους τομείς θέλει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Φοβάμαι σε τίποτα! Άρα, είναι θιασώτης της στασιμότητας. Έτσι, όμως, η ανεργία δεν μειώνεται ούτε και το δημόσιο χρέος εξυπηρετείται.

Η τετρακομματική κυβέρνηση

TETRAKOMMATIKH4Πόσα κόμματα στηρίζουν την κυβέρνηση;  Ασφαλώς τρία, θα πείτε. Έλα όμως που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, τουλάχιστον στην αρχή του βίου αυτής της κυβέρνησης, έλεγε ότι η κυβέρνηση ήταν... τετρακομματική! Και το έλεγε μάλιστα και στις συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών, όταν παρευρισκόταν σε αυτές και ο υπουργός Οικονομικών  Γ. Στουρνάρας.
«Δεν είναι τρικομματική, είναι τετρακομματική η κυβέρνηση», παρατηρούσε καμιά φορά χαμογελώντας ο  Βενιζέλος, κυρίως όταν έπαιρνε τον λόγο στη σύσκεψη ο Στουρνάρας. Και με το γνωστό χιούμορ που τον διακρίνει, ρωτούσε τον  Στουρνάρα: «Τώρα που θα κάνεις έξω δηλώσεις, θα τις κάνεις εκ μέρους του Κοινωνικού Συνδέσμου ή της κυβέρνησης;» Και δεν είχε άδικο, αφού ο  Στουρνάρας ήταν συνιδρυτής του Κοινωνικού Συνδέσμου με τον Γ. Φλωρίδη.

Το άρθρο τον εκνεύρισε

BENIZELOS5Πολλοί αναρωτιούνται για ποιον λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκνευρίστηκε τόσο πολύ που ζήτησε να συμπεριληφθεί στο Πολυνομοσχέδιο η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, αδιαφορώντας εάν δημιουργούσε προβλήματα τόσο στη συνοχή της κυβέρνησης, όσο και στη χώρα. Η αφορμή δόθηκε από άρθρο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, σε κυριακάτικη εφημερίδα με τίτλο «Γιατί πρέπει να μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση». Στο άρθρο του ο υπουργός υπενθυμίζει με νόημα το ποιος ήταν υπουργός Οικονομικών όταν αυξήθηκε ο ΦΠΑ στην εστίαση, ενώ το μήνυμα που περνάει είναι ότι «ο Σαμαράς θα διορθώσει τα λάθη του Βενιζέλου». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξοργισμένος προσπάθησε να περάσει στην αντεπίθεση και με μια κίνηση αιφνιδιασμού την Τρίτη κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο υπουργείο Οικονομικών έδωσε «εντολή» στον Φ. Σαχινίδη να απαιτήσει τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση «εδώ και τώρα»...

Δεν το ψηφίζει…

OIKONOMOY6Αναστάτωση έχει δημιουργήσει στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ η ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο και αφορά την κατάργηση των προσωρινών δικαστικών διαταγών παραμονής δημοσίων υπαλλήλων με σύμβαση ορισμένου χρόνου στις θέσεις τους. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Βασίλης Οικονόμου δήλωσε ξεκάθαρα από το τηλέφωνο στον Φώτη Κουβέλη ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τη ρύθμιση, ενώ προς τους δημοσιογράφους είπε: «Δεν συμφωνώ, δεν μπορούμε να καταργήσουμε τους δικονομικούς κανόνες και να τα ισοπεδώσουμε όλα». Ο κ. Οικονόμου ανέφερε μάλιστα πως θα φέρει το θέμα άμεσα προς συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Έμειναν σύξυλοι

ANDROYLAKHS7Κλιμάκιο στελεχών του ΠΑΣΟΚ από την Πάτρα βρέθηκε στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους, με σκοπό να δει τον νέο γραμματέα του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη. Οι Πατρινοί ήθελαν να συζητήσουν με τον νέο γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ το πλαίσιο της εσωκομματικής διαδικασίας για την ανάδειξη των νέων Νομαρχιακών Επιτροπών του κόμματος. Όταν ο γραμματέας εμφανίστηκε στη συνάντηση, τους άφησε εμβρόντητους λέγοντάς τους ότι «έχω στη διάθεσή μου μόνο 25 λεπτά γιατί μετά θα πάω στον Λοβέρδο... να παίξουμε μπάσκετ».

Εντάλματα βόμβες για τα εξοπλιστικά

PASOK ND8Όλη η δημοσιογραφική πιάτσα βοά, ότι τις επόμενες ημέρες θα ενεργοποιηθούν εντάλματα σύλληψης για δύο πρώην κορυφαίους υπουργός (από ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.), οι οποίοι κατηγορούνται για μίζες και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Όπως λέγεται, τα εντάλματα εκδόθηκαν μετά από συγκλονιστικά στοιχεία που περιήλθαν στην Αρχή για την καταπολέμηση του βρώμικου χρήματος. Οι μίζες των δύο υπουργών εντοπίστηκαν, το αδίκημα είναι διαρκές και γι' αυτό δεν χρειάζεται παραπομπή με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Και η νέα υπόθεση αφορά εξοπλιστικά προγράμματα, όπου εμπλέκονται, εκτός από τους δυο υπουργούς, και βαριά ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου. Εμπλοκή στο σκάνδαλο φέρεται να έχει και γνωστός εκδότης, για τον οποίο οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες για τον εάν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Θα καταψηφίσει

AHDONHS LOBERDOS9Δείγματα σκληρής αντιπολίτευσης δίνει ο Ανδρέας Λοβέρδος και το νέο κόμμα «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα», σε μία προσπάθεια να εδραιωθεί στο πολιτικό σκηνικό. Δεν είναι μόνο η επίθεση του νέου κόμματος, που στην πρώτη του επίσημη ανακοίνωση επιτέθηκε στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την περίπου ότι λέει ψέματα, παραθέτοντας στοιχεία και κάνοντας λόγο για «αυθαίρετα συμπεράσματα που αντιφάσκουν με την πραγματικότητα και τους αριθμούς της» και για «κοντόφθαλμη πρακτική που θυμίζει παρελθόν και μάλιστα στις πιο κακές στιγμές του». Η πρώτη πράξη «αντίστασης» του νέου πολιτικού φορέα θα παιχτεί στη διαδικασία ψήφισης του νέου πολυνομοσχεδίου-σκούπα του Γιάννη Στουρνάρα. Αν επιβεβαιωθούν οι σχετικές φημολογίες, ο Ανδρέας Λοβέρδος και μαζί του ο Χρήστος Αηδόνης θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, όχι όμως και τις ρυθμίσεις για το Δημόσιο…
GEORGEE BUSH slide slide

Το «Εσύ Αποφασίζεις» είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον κομμάτι του Ιδρύματος Τζορτζ Μπους που εγκαινιάζεται σήμερα, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Ντάλας ,στους χώρους του Southern Methodist University.
Έτσι φθάνοντας στο λεγόμενο  Θέατρο των Αποφάσεων (Decision Points Theatre), οι επισκέπτες αφού ενημερωθούν για όσα έπραξε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στον Λευκό Οίκο ο Τζορτζ Μπους, όπως η εισβολή στο Ιράκ, ο τυφώνας Κατρίνα ή η οικονομική κρίση του 2008, θα καλούνται να αποφασίσουν ωσάν να ήταν στο Οβάλ Γραφείο σε σειρά κρίσιμων ερωτήσεων:
«Η εισβολή στο Ιράκ ήταν μια σωστή κίνηση ή θα ήταν προτιμότερο να αφήσουμε τον Σαντάμ Χουσεΐν στην εξουσία;»
«Να αναλάβει ο Στρατός την αρωγή των πληγέντων από τον τυφώνα Κατρίνα ή οι τοπικές υπηρεσίες;»
«Να σώσουμε τη Γουόλ Στριτ από την κρίση ή να αφήσουμε τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν;».
Εκτός όμως από το διαδραστικό κομμάτι, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν και αντικείμενα συμβολικής αξίας, όπως το μεγάφωνο με το οποίο ο Μπους μίλησε στους πυροσβέστες που βρίσκονταν στο Σημείο Μηδέν, μερικά από τα 43.000 δώρα που έλαβε ως πρόεδρος και κάποια από τα εκατομμύρια email και από τις χιλιάδες φωτογραφίες. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
HLIAKO AEROSKAFOS slide

Ζυγίζει όσο ένα οικογενειακό αυτοκίνητο και μπορεί να πετά ασταμάτητα όσο ο ήλιος «βλέπει» τα φτερά του. Τα πράγματα γίνονται πιο σκούρα όταν ο ουρανός είναι συννεφιασμένος και οι ακτίνες του ήλιου αδυνατούν να τροφοδοτήσουν τα φωτοβολταϊκά του κύτταρα. Γι' αυτή την περίπτωση πάντως, υπάρχουν οι γεμάτες μπαταρίες του.
Πρόκειται για το πρώτο αεροσκάφος που κινείται αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια, δημιουργίας ελβετικής εταιρίας, που έκανε με απόλυτη επιτυχία την πρώτη του επαναστατική πτήση, διάρκειας μίας ώρας, πάνω από το Σαν Φρανσίσκο. Κατά μήκος των φτερών του, που η έκτασή τους ανέρχεται στα 63 τετραγωνικά μέτρα, βρίσκονται τοποθετημένα 12.000 φωτοβολταϊκά κύτταρα που τροφοδοτούν τις μπαταρίες του . Από εκεί προέρχεται η προωστική δύναμη, που του χαρίζει ταχύτητα 40 μιλίων την ώρα.
Το Solar Impulse, όπως λέγεται το αεροσκάφος, δοκίμασε τις δυνάμεις του ενόψει μιας μεγαλύτερης δοκιμασίας. Τον ερχόμενο μήνα, θα επιχειρήσει να ταξιδέψει πάνω από ολόκληρη την Αμερική θέλοντας να αποδείξει πόσο ωφέλιμη μπορεί να αποδειχτεί στο μέλλον η εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας, με την ανάπτυξη των κατάλληλων τεχνολογιών. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr

EYROSKEPTIKISMOS slide

Οι πολιτικές εξοντωτικές λιτότητας, το γεγονός ότι η οικονομική κρίση σέρνεται σε βάθος χρόνου, η ανεργία που μήνα με τον μήνα καταγράφει νέο αρνητικό ρεκόρ, έχει ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη μείωση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ως φυσικό επακόλουθο έχουμε την αύξηση του ευρωσκεπτικισμού ακόμα σε χώρες που παραδοσιακά θεωρούνται φιλοευρωπαϊκές – όπως η Ισπανία.
Δεν το λέμε εμείς, αλλά προκύπτει ως συμπέρασμα από τα αποτελέσματα δημοσκόπησης σε έξι μεγάλα ευρωπαϊκά κράτη, τα οποία εγείρουν σοβαρά ερωτήματα για την πορεία της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Σύμφωνα με την έρευνα η οποία διεξήχθη σε Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Πολωνία, από τη δεξαμενή σκέψης «Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων» (ECFR) με στοιχεία του Ευρωβαρομέτρου και δημοσιεύθηκε σε έξι μεγάλες εφημερίδες (ανάμεσά τους και τον βρετανικό «Guardian»), ο ευρωσκεπτικισμός στα συγκεκριμένα κράτη αυξάνεται σε τέτοιο βαθμό ώστε να ευνοείται η εκτροφή λαϊκιστικών, αντιευρωπαϊκών κινημάτων. Τα συμπεράσματα λαμβάνουν ακόμα πιο ανησυχητικές διαστάσεις από το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες χώρες αντιπροσωπεύουν πάνω από τα δύο τρίτα των Ευρωπαίων πολιτών, δηλαδή περί τα 350 εκατομμύρια από τα 500 περίπου εκατομμύρια των πολιτών της Ε.Ε. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
MARINAKHS slide

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήγε με άγριες διαθέσεις την Πέμπτη στην προπόνηση του Ολυμπιακού. Ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» αποφάσισε να αναλάβει δράση και να «τρίξει τα δόντια» στους ποδοσφαιριστές της ομάδας για τη γενικότερη εικόνα που βγάζουν από την αρχή της σεζόν. Απαίτησε από εκείνους ν' αλλάξουν συμπεριφορά εν όψει της τελικής ευθείας στην οποία μπαίνει η αγωνιστική περίοδος και να παρουσιάσουν θέαμα που αρμόζει στις ικανότητές τους. Μάλιστα, δεν δίστασε να τους προειδοποιήσει ότι, αν δεν συμβεί αυτό που ζητάει, το μέλλον τους στο ρόστερ της επόμενης περιόδου είναι αβέβαιο. Την ίδια ώρα εξέφρασε τη στήριξη του στον Μίτσελ, λέγοντας πως ο μόνος σίγουρος για του χρόνου είναι ο Ισπανός τεχνικός.

«Μας πικράνατε όλους»
Η αρχική τοποθέτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη ήταν η εξής: «Ήρθα σήμερα εδώ για να σας πω μερικά πράγματα που αισθάνομαι, και όχι για τον ημιτελικό ή τον τελικό. Σε αυτά τα παιχνίδια να παίξετε για τον εαυτό σας. Εγώ και ο κόσμος δεν σας ζητάμε τίποτα πλέον. Απολύτως τίποτα. Η ομάδα θα είναι "Θρύλος" ό,τι και να γίνει σε αυτά τα παιχνίδια. Πιστεύω ότι μπορείτε να κερδίσετε αν αλλάξετε συμπεριφορά. Μπείτε σε ένα δωμάτιο και συζητήστε το όση ώρα χρειαστεί. Βρείτε τι σας φταίει και δώστε λύση. Μπορείτε.
»Όλη τη χρονιά ήμουν ασπίδα για εσάς. Σας δώσαμε τα πάντα. Πληρώνεστε στην ώρα σας, έχετε τα πιο ακριβά συμβόλαια, δουλεύετε στις πιο καλές εγκαταστάσεις, έχετε τα πάντα. Και εγώ ήμουν πάντα εκεί για εσάς. Παρά το γεγονός ότι το κλίμα ανάμεσά σας δεν ήταν καλό, παρά το γεγονός ότι πέρα από τρία ευρωπαϊκά παιχνίδια και τρία ελληνικά, είχατε κακή εικόνα στο γήπεδο. Κάποιοι από εσάς μάλιστα είχαν κάκιστη εικόνα και στην εξωγηπεδική τους ζωή. Μη νομίζετε ότι δεν τα ξέρουμε.
»Το γεγονός ότι έχουμε το καλύτερο ρόστερ και είμαστε μακράν η καλύτερη ομάδα μας έδωσε το πρωτάθλημα, αλλά ο κόσμος μας είναι στενοχωρημένος. Και εγώ δεν θα επιτρέψω στο μέλλον λανθασμένη και άρρωστη νοοτροπία. Το αποκορύφωμα της συμπεριφορά σας ήταν το παιχνίδι με τον ΠΑΟ. Δεν στέκομαι αποκλειστικά σε αυτό. Ήταν ένα ακόμα κακό παιχνίδι και μας πικράνατε όλους».
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
AEK slide

Είναι πλέον οριστικό. Όπως το είχαμε γράψει στην «Α» η ΑΕΚ δεν γλίτωσε τελικά τον υποβιβασμό, αφού η έφεση που κατέθεσε στη δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ για να συνεχιστεί η αναμέτρηση με τον Πανθρακικό απορρίφθηκε και μένει η πρωτόδικη ποινή ως έχει. Δηλαδή, η «Ένωση» τιμωρείται με αφαίρεση τριών βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα, δύο από το επόμενο και της επιβάλλεται πρόστιμο 4.000 ευρώ.
Αναλυτικά η απόφαση του δευτεροβάθμιου οργάνου ανέφερε: «Η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ' ουσία την έφεση της ΠΑΕ ΑΕΚ κατά της υπ΄αριθμ.129/19-4-2013 απόφασης της ΠΕ/ SUPER LEAGUE».
Με λίγα λόγια η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ έβαλε την οριστική «ταφόπλακα» για την ΑΕΚ, αφού η «Ένωση» οδεύει πλέον σε χαμηλότερη κατηγορία. Ποια θα είναι αυτή, θα φανεί στην πορεία. Το πιο πιθανό σενάριο είναι οι «κιτρινόμαυροι» να επιλέξουν τη Football League 2, προκειμένου να «σβήσουν» τα χρέη τους και να «χτιστούν» από την αρχή σε γερές βάσεις.
Η ΑΕΚ είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει το «μοντέλο» της Ρέιντζερς, η οποία έπεσε στην τέταρτη τη τάξει κατηγορία της Σκωτίας λόγω των οικονομικών της προβλημάτων και ήδη έχει εξασφαλίσει την άνοδο για την τρίτη κατηγορία. Άλλωστε, η Ένωση είχε φτάσει σε τέλμα σε όλα τα επίπεδα και σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεται ένα ισχυρό «σοκ» για να… συνέλθει ο «ασθενής».
Εξάλλου, μιλάμε για μια ομάδα ιστορική με πολύ κόσμο και είναι δεδομένο ότι δεν θα «σβηστεί» από τον ποδοσφαιρικό χάρτη. Άλλωστε, με το νέο καθεστώς μπορεί να προσελκύσει επενδυτές, αφού χωρίς χρέη η ΑΕΚ και με τους οπαδούς στο πλευρό της μπορεί να ξαναγίνει μεγάλη από το «μηδέν». Μοναδικό «αγκάθι» παραμένει το γηπεδικό, θέμα στο οποίο ίσως υπάρξουν εξελίξεις θετικές με την κατασκευή νέου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
CHAMPIONS LEAGUE slide

Οι ημιτελικοί του Champions League αποδείχθηκαν παράσταση για... γερμανικό ρόλο. Μετά την «4άρα» της Μπάγερν Μονάχου στην Μπαρτσελόνα την Τρίτη, ήρθε μία αντίστοιχη της Ντόρτμουντ στη Ρεάλ Μαδρίτης για να προκαλέσει... πάταγο σε όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη. Μάλιστα, η νίκη των «κιτρινόμαυρων» της Βεστφαλίας σημαδεύτηκε από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος πέτυχε και τα 4 τέρματα της ομάδας του!
Το αποτέλεσμα σίγουρα αποτελεί έκπληξη για όλους τους ποδοσφαιρόφιλους. Η «βασίλισσα» θυσίασε τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος Ισπανίας για να είναι πανέτοιμη στα μεγάλα παιχνίδια της Ευρώπης. Άλλωστε η κατάκτηση του Champions League ήταν το μεγάλο φετινό στοίχημα του Ζοζέ Μουρίνιο, αφού πέρυσι είχε καταφέρει να εκθρονίσει τη μεγάλη της αντίπαλο (Μπαρτσελόνα) στο εγχώριο πρωτάθλημα. Άπαντες στον σύλλογο της Μαδρίτης είχαν στρέψει το ενδιαφέρον τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης και ο τελικός ήταν ο... μίνιμουμ στόχος. Μετά τον διασυρμό στη Γερμανία όμως, τα πράγματα δεν δυσκολεύουν απλά, αλλά αφήνουν ελάχιστα περιθώρια για ανατροπή στον δεύτερο αγώνα.
Από την άλλη, η Ντόρτμουντ είναι το παράδειγμα για κάθε ομάδα. Στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας, η αγωνιστική παρουσία του συλλόγου ήταν πολύ κακή. Δεν έλειψαν χρονιές που κινδύνεψε ακόμα και με υποβιβασμό. Όσο για τα οικονομικά; Το γεγονός ότι το 2003 χρειάστηκε να πάρει δάνειο 2 εκατ. ευρώ από τη μεγάλη της αντίπαλο, την Μπάγερν για να γλιτώσει τη χρεοκοπία τα λέει όλα. Έπειτα από συστηματικές κινήσεις και με τη βοήθεια του κόσμου της που γεμίζει σε κάθε παιχνίδι το χωρητικότητας 80.720 θεατών γήπεδό της, κατάφερε να ορθοποδήσει. Εξάλλου η πρόσληψη του Γιούργκεν Κλοπ τον Μάιο του 2008 έβαλαν την Ντόρτμουντ σε ένα μονοπάτι πρωταθλητισμού, μετά από αρκετά χρόνια. Ο Γερμανός τεχνικός δούλεψε με νέα παιδιά και κατάφερε να φτιάξει μία ομάδα που πήρε δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα (2011, 2012) και φέτος έχει φέρει την Ντόρτμουντ μισό βήμα από τον τελικό του Champions League. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
PAOK slide

Η χρονιά που φτάνει στο τέλος της είναι κρίσιμη για τον ΠΑΟΚ και το μέλλον του. Όχι αναφορικά με τα οικονομικά δεδομένα, αφού σε αυτόν τον τομέα ο Ιβάν Σαββίδης έχει εξασφαλίσει την αυτάρκεια του «δικεφάλου του Βορρά» και όλα λειτουργούν ρολόι. Ωστόσο, φαίνεται πως τα πάντα είναι ανοικτά τουλάχιστον αναφορικά με το ποδοσφαιρικό τμήμα.
Ο ισχυρός άνδρας των Θεσσαλονικέων θέλει να εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατό για την ομάδα του, γι' αυτό και ενεργοποίησε εκ νέου τον Θοδωρή Ζαγοράκη, ο οποίος γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πράγματα και καταστάσεις και ήταν αυτή τη στιγμή η ενδεδειγμένη επιλογή για τη θέση του συμβούλου. Όμως δεν θα μείνει εκεί, αφού είναι διψασμένος για τίτλους. Και, μάλιστα, από τη φετινή σεζόν. Ο Σαββίδης θέλει πολύ να φτάσει ο ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου και να πάρει το τρόπαιο και ενδεχόμενος αποκλεισμός το βράδυ του Σαββάτου από τον Αστέρα Τρίπολης δεν αποκλείεται να φέρει εξελίξεις.
Ο… τρομερός Ιβάν είδε τον κόσμο εναντίον του μετά την απομάκρυνση του Πάμπλο Γκαρσία, αφού ο ίδιος επέλεξε να στηρίξει τον προπονητή της ομάδας Γιώργο Δώνη σε αυτό το θέμα. Κάτι που δεν δέχτηκαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Ο Σαββίδης θέλει πολύ να συσπειρώσει ξανά τον κόσμο και ξέρει ότι αυτό θα γίνει –και– μέσω της κατάκτησης ενός τίτλου. Αν, μάλιστα, αυτός έρθει φέτος, οι θετικές εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα θα έρθουν πολύ νωρίς. Άλλωστε, ο μεγαλομέτοχος του «δικεφάλου του Βορρά» γνωρίζει πολύ καλά ότι το έργο της ομάδας για να διεκδικήσει την έξοδο στο Champions League θα είναι αρκετά δύσκολο, ενώ την ίδια στιγμή μια νίκη επί του μεγάλου αντιπάλου Ολυμπιακού στον τελικό θα φέρει πιο γρήγορα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
ELENH slide

Ατύχημα στον προαύλιο χώρο του σχολείου είχε πριν από μερικές ημέρες ο γιος της Ελένης Μενεγάκη, Άγγελος. Όπως αναφέρει το περιοδικό «Hello», ο Άγγελος τραυματίστηκε την ώρα της γυμναστικής και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ταράξει και να ανησυχήσει την μαμά Ελένη. Ο πρωτότοκος γιος της, εξαιτίας μιας μικρής απροσεξίας, έπεσε και χτύπησε στον λαιμό του με αποτέλεσμα να φορέσει κολάρο για να αναρρώσει.
Η παρουσιάστρια από τη στιγμή που την καθησύχασαν οι γιατροί ηρέμησε και επανήλθε δριμύτερη στις επαγγελματικές και οικογενειακές της υποχρεώσεις. Ωστόσο, δεν έπαψε ούτε στιγμή να ανησυχεί, αφού κάθε λίγο και λιγάκι ρωτάει τον γιο της πώς αισθάνεται ενώ, όταν λείπει, τηλεφωνεί συνέχεια στο σπίτι. Η  Ελένη Μενεγάκη απέκτησε τώρα μεγάλη  φοβία, καθώς δεν είχε συμβεί παρόμοιο ατύχημα κατά τη διάρκεια που τα παιδιά της ήταν στο σχολείο και τώρα φοβάται πολύ  μη συμβεί ξανά κάτι. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
KARDASHIAN slide

Η Kim Kardashian εμφανίστηκε  στους δρόμους της Νέας Υόρκης με ένα μαύρο φαρδύ κοντό φόρεμα και δίχως σουτιέν! Η τηλεπερσόνα τώρα που είναι έγκυος έχει φουσκώσει και όπως είναι λογικό έχει μεγαλώσει και το στήθος της. Και μάλιστα τόσο πολύ, που πια σε κάθε εμφάνισή της επιλέγει να μη φορά σουτιέν! Βέβαια, αν ψάξει φυσικά και θα βρει στο νούμερό της, αλλά φαίνεται πως προτιμάει να μην το… πιέζει και να το αφήνει ελεύθερο τώρα που μεγάλωσε. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

«Οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες του ΣΥΡΙΖΑ»
KEDIKOGLOY SYRIZAΥψηλοί τόνοι για μία ακόμη φορά από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Σίμο Κεδίκογλου, ο οποίος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για προσπάθεια εκμετάλλευσης της απαγωγής των δύο μητροπολιτών για λόγους «μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων». Μία δήλωση που ήρθε ως απάντηση σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα η Κουμουνδούρου. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr 
Αγνοούνται ακόμη...
PAPADESΈντονη ανησυχία επικρατεί στους εκκλησιαστικούς και πολιτικούς κύκλους για την τύχη των δύο Ορθόδοξων Μητροπολιτών που απήχθησαν τη Δευτέρα στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία και δεν έχουν δώσει ακόμη σημεία ζωής. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
«Άρση μονιμότητας και αξιολόγηση για όλους»
BORIDHSΤην θέση του «υπέρ της άρσης της μονιμότητας στο δημόσιο και της αξιολόγησης δομών και προσώπων», εξέφρασε μιλώντας σε ρ/σ ο Μάκης Βορίδης τονίζοντας ακόμη πως «μετά από την αξιολόγηση, σε περίπτωση που κριθούν μη αναγκαίες οι δομές ή κριθούν τα πρόσωπα μη επαρκή, τότε να λύεται η σύμβαση εργασίας, δηλαδή να υπάρχουν απολύσεις». Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Ποινικές διώξεις για μη απόδοση ΦΠΑ
FPAΦοροφυγάδες θα θεωρούνται στο εξής οι υπόχρεοι που δεν υποβάλλουν δηλώσεις ΦΠΑ και θα διώκονται ποινικά, όπως προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
«Πολύ πιο ισχυρές οι τράπεζες μετά την ανακεφαλαιοποίηση»
PROBOPOYLOSΜε τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, συναντήθηκε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδας, Γιώργος Προβόπουλος, τονίζοντας πως «μετά την ανακεφαλαιοποίηση οι τράπεζες γίνονται πολύ πιο ισχυρές και δυναμωμένες».
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Στο 3,9% η ύφεση στην Ελλάδα το 2013
YFESH ELLADA«Μαύρη» είναι η εικόνα που παρουσιάζει στην τελευταία του μελέτη για την ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα ο οίκος αξιολόγησης, Standard & Poor's, καθώς προβλέπει την άνοδο του χρέους στο 190,5% του ΑΕΠ και την ύφεση στο 3,9%.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
«Υποκριτικά και κροκοδείλια τα δάκρυα του ΣΕΒ»
SEBΣφοδρή επίθεση στον ΣΕΒ εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχάνων, Δημήτρη Δασκαλόπουλου για την ανάγκη επαναπροσδιορισμού του θεσμού της ΕΓΣΣΕ. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
«Ο Τσίπρας δεν κάνει κουμάντο στον ΣΥΡΙΖΑ»
TSIPRAS KOYMANTO«Έχουν περάσει 48 ώρες από την αποκάλυψη της δήλωσης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Καραγιαννίδη που αμφισβητεί τα "εθνικά σύνορα" της πατρίδας μας και ακόμα και αυτή την ώρα ο κ. Καραγιαννίδης παραμένει στέλεχος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Παράταση μέχρι την 1η Μαΐου πήρε η Emma Delta
EMMA DELTAΠαράταση έως την Τετάρτη 1η Μαΐου, ζήτησε και έλαβε το επενδυτικό σχήμα Emma Delta σχετικά με την υποβολή βελτιωμένης πρότασης για την απόκτηση του 33% της ΟΠΑΠ ΑΕ. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
«Δημοσιονομική προσαρμογή, αλλά με μέτρο»
RENΣυνέντευξη Τύπου παραχώρησε στις Βρυξέλλες ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, Ολι Ρεν, τονίζοντας πως «οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα συνεχίσουν την ανάταξη των δημοσιονομικών τους, αλλά τώρα έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν με βραδύτερους ρυθμούς από πριν. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
  
Σόιμπλε: Η δημοσιονομική προσαρμογή πρέπει να συνεχιστεί
SOIMPLEΚανείς δεν είναι αντίθετος με την ανάπτυξη στην Ευρώπη, αλλά οι προσπάθειες για δημοσιονομική προσαρμογή πρέπει να συνεχισθούν, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απαντώντας στα σχόλια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περί άμβλυνσης της πολιτικής λιτότητας στην Ευρώπη. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Λεφτά υπάρχουν για την Task Force
TASK FORCEΠροκλητικές είναι οι αμοιβές των «σοφών» της Task Force του Χορστ Ράιχενμπαχ, οι οποίοι πληρώνονται μέχρι και με 450 ευρώ καθαρά την ημέρα για κάθε σεμινάριο που διοργανώνουν στην Ελλάδα.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Δράσεις για την ανάπτυξη, ζητάει το ΔΝΤ
DNTΆμεσες δράσεις προκειμένου να ενισχυθούν οι αναπτυξιακές προοπτικές της ευρωζώνης, ζήτησε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντέιβιντ Λίπτον.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Mitsotakis95 vs bloggers
MHTSOTAKHSΟ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κάθισε περισσότερο από μία ώρα στο ίδιο τραπέζι με bloggers και απάντησε στις ερωτήσεις τους. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Απεβίωσε ο πρόεδρος του ΙΜΕ Λάζαρος Εφραίμογλου
EFRAIMOGLOYΑπεβίωσε σε ηλικία 81 ετών ο ιδρυτής και πρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού (ΙΜΕ) Λάζαρος Εφραίμογλου. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Αθώος ο Κολλάτος
KOLLATOSΑθώος κρίθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο ο σκηνοθέτης Δημήτρης Κολλάτος για την κατηγορία της προσβολής συμβόλων του κράτους.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Βενεζουέλα: Επανακαταμέτρηση ψήφων ζητά ο Καπρίλες
KAPRILESΓια «κλοπή των προεδρικών εκλογών» της 14ης Απριλίου, τις οποίες κέρδισε με μικρή διαφορά ο Νικολάς Μαδούρο, κατηγόρησε την κυβέρνηση της Βενεζουέλας ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες και προειδοποίησε το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο ότι θα περιμένει ως σήμερα, την έναρξη της επανακαταμέτρησης των ψήφων. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Μήνυμα αλληλεγγύης από τον Πάπα
PAPASΑναγνωρίζοντας την δύσκολη περίοδο που βιώνουν οι περισσότεροι άνθρωποι στον πλανήτη, ο Πάπας Φραγκίσκος ο Α' έστειλε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού μήνυμα αλληλεγγύης προς το ποίμνιό του. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Γνωστός ηθοποιός δηλώνει: «Δεν τελείωσα το σχολείο! Ήμουν βλάκας»!
HUOPOIOSΣτην κάμερα της εκπομπής «Κορίτσια για σπίτι» μίλησε ο αγαπημένος ηθοποιός, και εξομολογήθηκε  τα λάθη της ζωής του. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Φεύγει στο εξωτερικό η Σοφία Αλιμπέρτη

ALIMPERTHΘα ακολουθήσει τα βήματα του πιο σημαντικού άντρα της ζωής της που θέλει να κάνει καριέρα στο τραγούδι. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Νέες φωτογραφίες της εγκυμονούσας Kate Middleton!
MIDDLETONΜπορεί στην αρχή να είχε δύσκολη εγκυμοσύνη, τώρα όμως είναι καλά και δεν σταματά να κάνει δημόσιες εμφανίσεις! Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Η Τζούλια Αλεξανδράτου... στην φύση! (φωτό)
ALEJANDRATOYΑυτή τη φορά η Τζούλια Αλεξανδράτου έχοντας πάντα μαζί της τον αγαπημένο της Κριστιάν Καρποζήλο είπε να αναπνεύσει καθαρό αέρα και έκανε μία βολτούλα στην φύση!
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.