30 Απρ 2013

Κουλίας: Να παραιτηθούν οι βουλευτές αν υπερψηφιστεί το μνημόνιο




Ο ανεξάρτητος βουλευτής υποστήριξε ότι το μνημόνιο θα ακολουθήσουν πιέσεις για το Κυπριακό

Ο Βουλευτής Αμμοχώστου Ζαχαρίας Κουλίας δήλωσε ότι θα καταψηφίσει το μνημόνιο συναντίληψης και τη δανειακή σύμβαση, αναφέροντας ταυτόχρονα ότι εάν υπερψηφιστεί το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση, που θα σημαίνει εκχώρηση κρατικής κυριαρχίας, η Βουλή δεν έχει ρόλο και πρέπει όλοι οι Βουλευτές να παραιτηθούν...

Εξέφρασε την άποψη ότι το μνημόνιο θα ακολουθήσουν πιέσεις για το Κυπριακό. Μετά «τα ανοσιουργήματα της προηγούμενης Κυβέρνησης», τα μόνα έργα του νεοεκλεγέντος Προέδρου είναι τα μνημονιακά νομοσχέδια και η ομάδα των δημοσιογράφων που προσέλαβε στο Προεδρικό, είπε και αναφέρθηκε στη 14η προς 15η Μαρτίου ως «επάρατη νύχτα, που ισοδυναμούσε με 10 τουρκικές εισβολές και μια καταστροφή».
Σχολιάζοντας τα όσα αναφέρθηκαν για τις αντιδράσεις του Προέδρου Αναστασιάδη κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, είπε πως όταν ένας Πρόεδρος κτυπά το χέρι στο τραπέζι πρέπει να το εννοεί και όταν πάει προς την πόρτα να έχει το θάρρος να την περάσει και να φύγει.
Ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορούσε με το επιχείρημα «στο Χριστόφια δώσατε εννιά εκατομμύρια και 9 μήνες», να ζητήσει πίστωση χρόνου.
Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ δήλωνε ότι δεν θα γίνει κούρεμα, αποδέχθηκε κούρεμα «απλώς και μόνο για να έχουν κάποιοι προνομιακή ενημέρωση και να κουρευτούν οι χαζοί».
Συνεχίζοντας είπε ότι «θα είμαστε οι καταραμένοι της Βουλής εάν πάρουμε σήμερα λάθος αποφάσεις», προσθέτοντας ότι «τούτες τις δύσκολες ώρες ο καθένας θα αναμετρηθεί με την ιστορία και τη συνείδηση του».
Ο κ. Κουλίας είπε ακόμα ότι σε μία νύχτα ενώ οι καταθέτες κοιμήθηκαν με τις καταθέσεις τους ξύπνησαν με την περιουσία τους δημευμένη και είπε ότι πίσω από κάθε κατάθεση που κουρεύτηκε υπάρχει ένα δράμα.
Είπε ακόμα ότι οι συνέπειες του Eurogroup ήταν να κλείσουν οι τράπεζες δύο εβδομάδες, κάτι που δεν έγινε στην τουρκική εισβολή.
Ο κ. Κουλίας ανέφερε επίσης πως σήμερα που τα πουλιά και τα ζώα έχουν δικαιώματα, παραβιάζονται ανθρώπινα δικαιώματα, με περιορισμούς που ούτε σε περιόδους κατοχής δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές.
Αναφέροντας ακόμα ότι ο Διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι «έδινε δανεικά στον Δημητριάδη για να πασάρει στον Βγενόπουλο», είπε ότι ο ELA, που μεταφέρθηκε στην Τράπεζα Κύπρου, είναι όπως το τηλεχειριστήριο στα χέρια τους για να πατήσουν το κουμπί να εκραγεί η νάρκη. Με βάση της ενημέρωσης που έτυχε η Βουλή από τον Υπουργό Οικονομικών, πρόσθεσε, τα 4,1 δις από το δάνειο της Τρόικας θα πάνε για παλιά χρέη, 3,4 δις για νέα χρέη και 2,5 δις για ανακεφαλαιοποίηση του συνεργατισμού και της ελληνικής τράπεζας.
  
Κάνοντας επίσης λόγο για «φαγοπότι της Pimco», εξέφρασε την άποψη ότι υπάρχει λύση τόσο εντός όσο και εκτός ευρώ και κατέληξε ότι «εάν για 10 δις αποδεχτούμε να επιφέρουμε τη δυστυχία στους ανθρώπους του τόπου όλες οι συνέπειες θα βαραίνουν τους ώμους μας».

www.kathimerini.com.cy
http://epanastasi-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.