30 Απρ 2013

Η καθημερινή Άποψη 29-4-13

 NEWSLETTER 29 04 no1
NEWSLETTER 29 04 no2
NEWSLETTER 29 04 no3
twitter banners icon facebook 60 256
KYBERNHSH polynnNOMOSXEDIO slide
Το πολυνομοσχέδιο ψηφίσθηκε – τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Αυτή είναι η κεντρική ιδέα της συζήτησης που είχε ο Αντώνης Σαμαράς με δημοσιογράφους και βουλευτές μετά την ψηφοφορία, κι αφού προηγουμένως είχε εκφράσει δημοσίως την ικανοποίησή του από το γεγονός ότι η κυβέρνηση βγήκε ενισχυμένη από τη διήμερη διαδικασία στη Βουλή.
Αργότερα μάλιστα, απαντώντας σε ερώτηση του Reuters για το εάν θα ληφθούν νέα μέτρα, ο πρωθυπουργός απάντησε πως «σ' αυτή τη δύσκολη κατάσταση η Ελλάδα θα αποτελέσει success story».
Ο πρωθυπουργός έδειξε να επικεντρώνει την προσοχή του στο αμέσως προσεχές διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την επιστροφή της τρόικας για την αξιολόγηση του Ιουνίου. Πέραν των γνωστών εκκρεμοτήτων μείζονος σημασίας –όπως η ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής ώστε να μην περάσει στο ΤΧΣ και η αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ που αποδεικνύεται ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση– ο πρωθυπουργός ανεβάζει στα top των προτεραιοτήτων την υλοποίηση των δεσμεύσεων για το Δημόσιο, δηλαδή την «ήρεμη» απομάκρυνση των πρώτων 4.000 υπαλλήλων μέχρι τον Ιούνιο.
«Χρειαζόμαστε ηρεμία»

Σύμφωνα με συνεργάτες του, η αγωνία που υπάρχει στο Μαξίμου «να μπούμε ομαλά στο καλοκαίρι για να ωφεληθούμε και από την αυξημένη τουριστική κίνηση που αναμένουμε» συνδέεται με τη «φοροεπιδρομή», καθώς από τον επόμενο μήνα θα αρχίσουν να «τρέχουν» οι φόροι για το τρέχον έτος και, ταυτόχρονα, το νέο χαράτσι, δεδομένου ότι η καταβολή του θα αρχίσει από τον Ιούνιο και όχι από το φθινόπωρο, όπως τα δυο προηγούμενα.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
PASOK slide

Το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση που εξέδωσε εκφράζει την ικανοποίησή του για την υπερψήφιση της πρότασής του για το πρόγραμμα ανάσχεσης της ανεργίας.
Όπως σημειώνουν από την Ιπποκράτους, «η σημασία της παρέμβασης του ΠΑΣΟΚ φαίνεται από τον τρόπο με τον οποίο αντιδρούν στη ρύθμιση αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΚΚΕ, που προφανώς αντιλαμβάνονται τη σημασία του νέου προγράμματος και την αποδοχή του από την κοινωνία που βιώνει ως πρώτο πρόβλημά της την ανεργία».
Βολές εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ και για όσους προσπαθούν «να παραποιήσουν την αλήθεια λέγοντας συνειδητά ψέματα περί δήθεν μείωσης του κατώτατου μισθού για τους ανέργους που θα απασχοληθούν στα νέα προγράμματα, η αποστομωτική απάντηση προκύπτει από τους αριθμούς:
O κατώτατος θεσμοθετημένος βασικός μισθός για εργαζόμενους ηλικίας 25 ετών και άνω είναι 586,8 ευρώ. Οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων είναι 16,5% επί του ποσού αυτού, άρα αφαιρουμένης της εισφοράς, που πληρώνεται απευθείας από τα νέο πρόγραμμα, η καθαρή αμοιβή είναι 490 ευρώ, όπως ακριβώς προβλέπει η διάταξη.
Ανάλογα ισχύουν και για τους εργαζόμενους ηλικίας κάτω των 25 ετών». Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
MIXELAKHS slide

Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση με αφορμή δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία περίπου 60.000 δανειολήπτες, οι οποίοι έλαβαν δάνειο με επιδότηση επιτοκίου από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), κινδυνεύουν να βρεθούν εκτεθειμένοι απέναντι στις τράπεζες, αφού όχι μόνο έμειναν ακάλυπτοι από την επιδότηση επιτοκίου, αλλά και δεν συμπεριλαμβάνονται στις προωθούμενες ρυθμίσεις των «κόκκινων δανείων», κατέθεσε ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Γιάννης Μιχελάκης.
Η ευθύνη για τον ορατό κίνδυνο, σημειώνει ο κ. Μιχελάκης, που διατρέχουν οι παραπάνω  δανειολήπτες να μπλεχτούν σε περιπέτειες με τις τράπεζες, βαρύνει τον ΟΑΕΔ –στον οποίο έχουν περιέλθει οι υπηρεσίες του ΟΕΚ– καθώς αρνείται να καταβάλει το ποσό που ορίζεται στις συμβάσεις των δανειοληπτών ως επιδότηση επιτοκίου. Είναι προφανές, συνεχίζει ο κ. Μιχελάκης, ότι τόσο τα χρήματα που εισπράττει ο ΟΑΕΔ από τις εισφορές των εργαζομένων, όσο και τα δάνεια που συνάπτει για την κάλυψη των αναγκών του, τα χρησιμοποιεί για όλους τους άλλους σκοπούς του, εκτός από την εκπλήρωση της ανωτέρω υποχρέωσης καταβολής της επιδότησης επιτοκίου. Ο κ. Μιχελάκης εκτιμά ότι αυτές οι αλχημείες του ΟΑΕΔ είχαν ως αποτέλεσμα να έχει προκύψει ένα δυσθεώρητο χρέος ύψους 280 εκατ. ευρώ του Οργανισμού προς τις τράπεζες, με αφορμή τη μη εκπλήρωσή της.
Προσθέτει ακόμη ο κ. Μιχελάκης ότι σε ανάλογη θέση βρίσκονται άλλοι 46.000 περίπου δανειολήπτες, οι οποίοι έλαβαν άτοκο μεν δάνειο από τον ΟΕΚ, αλλά εξαιτίας της κρίσης αδυνατούν να καταβάλουν τις προβλεπόμενες δόσεις, για χρονικό διάστημα από 3 μήνες έως 2 χρόνια και ελπίζουν σε νομοθετική ρύθμιση του προβλήματός τους. «Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραπάνω δανειολήπτες του ΟΕΚ, εκτός από τη δεινή οικονομική τους κατάσταση, έχουν να αντιμετωπίσουν και την αδιαφορία του ΟΑΕΔ, ο οποίος ανέστειλε την αποστολή ειδοποιητηρίων και κατήργησε την υπηρεσία παροχής βεβαιώσεων για τις καταβληθείσες δόσεις, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να γνωρίζουν ούτε την πορεία των δανείων τους», υπογραμμίζει ο κ. Μιχελάκης.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


OIKONOMIKO slide

Μεγάλο λάθος θεωρούν οι τρεις στους τέσσερις Έλληνες την απόφαση των κυβερνήσεων από το 2010 μέχρι σήμερα να ακολουθούν κατά γράμμα τις επιταγές των εταίρων - δανειστών μέσω του Μνημονίου. Συγκεκριμένα, το «Οικονομικό Βαρόμετρο» για το 2013, το οποίο διεξήχθη από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Alco για λογαριασμό του ΕΒΕΑ, καταδεικνύει πως το 73% δεν πιστεύει πως ο δρόμος που ακολουθεί η χώρα θα οδηγήσει στην ανάκαμψη.
Δίνοντας στη δημοσιότητα την έρευνα ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, τόνισε πως «οι επιλογές των πολιτών στα ζητήματα που έθεσε η έρευνα είναι σαφής. Το μνημόνιο ήταν ένα μεγάλος λάθος. Η κυβέρνηση πρέπει να σκληρύνει τη στάση της έναντι στην τρόικα. Τέλος, οι πολίτες προκρίνουν αλλαγές στα υπουργεία που ασχολούνται με το κοινωνικό κράτος και την καθημερινότητα έναντι εκείνων που ασχολούνται με την οικονομία».
Την ίδια ώρα, περισσότεροι από 5 στους 10 (56%) υποστήριξαν ότι η κυβέρνηση πρέπει να σκληρύνει τη στάση της. Το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό, του 26%, συγκέντρωσε η επιλογή να παραιτηθεί η υπάρχουσα κυβέρνηση και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, ενώ το τρίτο μεγαλύτερο ποσοστό ανήλθε μόλις στο 9% αναφερόμενο στην επιλογή η κυβέρνηση να διατηρήσει τη στάση που έχει υιοθετήσει μέχρι τώρα. Και εδώ, ένα αρκετά σημαντικό ποσοστό το οποίο ανήλθε στο 9% αποφάσισε να μη συμμετάσχει στην ερώτηση.
Το τρίτο και τελευταίο από τα ερωτήματα επικαιρότητας που εξετάζει το ΕΒΕΑ στο «Οικονομικό Βαρόμετρο» ανά δίμηνο, εστιάζει στην ανάγκη για αλλαγές προσώπων στην κυβέρνηση. Πιο συγκεκριμένα, οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να επιλέξουν ανάμεσα στα πρόσωπα που σχετίζονται με το υπουργείο Οικονομικών και σε εκείνα που σχετίζονται με το κοινωνικό κράτος και την καθημερινότητα. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
SIRIZA slide

Μιλώντας σήμερα σε τηλεοπτική εμπομπή, σχετικά με το πολυνομοσχέδιο-«σκούπα» που ψηφίστηκε στη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στόχος ήταν να περάσουν στη ζούλα άσχετα θέματα.
«Η πρότασή μας, η οποία και απορρίφθηκε ήταν να συζητηθούν τα θέματα του πολυνομοσχεδίου όχι σε ένα άρθρο, δηλαδή όλες μαζί, δεκάδες διαφορετικές ρυθμίσεις που αφορούν από το ψωμί μέχρι τις απολύσεις, το χαράτσι, τα δάνεια, κλπ αλλά πιο άνετα. Ήθελαν όμως να τα περάσουν στη «ζούλα» σαν τον κλέφτη» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημούλης συμπληρώνοντας πως «η ουσία πάντως είναι ότι, μαζί με τα απαράδεκτα αυτά μέτρα, την τελευταία στιγμή, πέρασε και η μείωση του κατώτατου μισθού, υποτίθεται πιλοτικά, ωστόσο εμείς θεωρούμε ότι πρόκειται για μία πρόβα τζενεράλε που ετοιμάζει τη γενίκευση. Στο εξής, για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους ο κατώτατος μισθός δεν θα είναι 586 πλέον ευρώ μικτά, γεγονός για το οποίο μας διαβεβαίωνε μόλις πριν λίγες ημέρες ο υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης ότι δεν θα αλλάξει μέχρι και το 2016, αλλά το πολύ 490 ευρώ, και για τους νέους έως 25 ετών το πολύ 427 ευρώ. Με μία απλή διαίρεση, το μεροκάματο που βγαίνει για τους μεγαλύτερους σε ηλικία είναι 19,6 ευρώ και 17 ευρώ για τους νέους!».
Τονίζοντας πως «αυτό που υλοποιείται ουσιαστικά είναι η γραμμή Μέργου» χαρακτήρισε την αιτιολογία του κ. Στουρνάρα «κυνική». «Όταν έφερε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή την τροπολογία κι εμείς διαμαρτυρηθήκαμε, είπε: «όντως είναι πολύ λίγα, αλλά μιλάμε για ανέργους», σα να «έφτυνε» 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους. Ουσιαστικά δηλαδή αυτό που υλοποιείται είναι η γραμμή Μέργου περί υψηλού κατώτατου μισθού που πρέπει να κοπεί, την οποία όταν την είχε εκφράσει πριν λίγους μήνες, είχε προκαλέσει σάλο και ο ίδιος είχε απομακρυνθεί». Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr

RAIXENMPAX slide

Στη δημοσιότητα δόθηκε η έκθεση της task force του Χορστ Ράιχενμπαχ για την ελληνική οικονομία, με τον γερμανό τεχνοκράτη να χτυπά καμπανάκι για λήψη μέτρων ώστε να αποφευχθεί πιθανή πιστωτική ασφυξία δεκάδων χιλιάδων μικρομεσαίων. Ο κ. Ράιχενμπαχ έκρουσε καμπανάκι κινδύνου για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ζητώντας παράλληλα τη λήψη μέτρων ώστε να αποφευχθεί πιθανή πιστωτική ασφυξία δεκάδων χιλιάδων μικρομεσαίων.
Σύμφωνα με την έκθεση της Task Force για την Ελλάδα οι τράπεζες δυσκολεύονται να χορηγήσουν ρευστότητα στο σύστημα εξαιτίας της μη ολοκλήρωσης της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησής τους (θα έχει ολοκληρωθεί σε περίπου 2 μήνες), γεγονός που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα αθροιστικά με τη χαμηλή πιστοληπτική ικανότητα των ελληνικών επιχειρήσεων. Την ίδια ώρα, στέλεχος της Κομισιόν στην Αθήνα είπε ότι «παίζεται» η ίδια η επιβίωση πολλών μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Το εντυπωσιακό είναι ότι κοινοτικά κονδύλια ύψους 1,2 δισ. ευρώ που μπορούν να κατευθυνθούν στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μέσω ευρωπαϊκών δανείων και εγγυήσεων από τα διαρθρωτικά ταμεία παραμένουν αδιάθετα. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
MARKETING GREECE slide

Τη δημιουργία μίας πρωτοποριακής εταιρείας-εργαλείου αποτελεσματικής προβολής του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, ανακοίνωσαν από κοινού ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ) και η Ένωση Εταιρειών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδος (ΕΔΕΕ), παρουσιάζοντας τον νεοσύστατο φορέα «Marketing Greece A.E.».
Στόχος της Marketing Greece Α.Ε. είναι να υποστηρίξει το υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ στη δημιουργία νέας τουριστικής ταυτότητας της Ελλάδας και των προορισμών της και μέσα από ένα υψηλής ποιότητας πλάνο πολυεπίπεδης επικοινωνιακής στρατηγικής, να αναδείξει τη χώρα μας ως έναν από τους δέκα σημαντικότερους και ελκυστικότερους παγκόσμια προορισμούς.
Η Marketing Greece Α.Ε. θα έχει οικονομική αυτοτέλεια και μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Με κύριο μέτοχο τον ΣΕΤΕ και με συμμετοχή του ΞΕΕ και της ΕΔΕΕ, σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ, θα υποστηρίξει την ελληνική δημοκρατία, τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, τις τουριστικές ενώσεις και τις τουριστικές επιχειρήσεις, υλοποιώντας συντονισμένες και στοχευμένες δράσεις, οι οποίες θα αποσκοπούν στη συνολική αναβάθμιση της εμπειρίας του επισκέπτη και στην ενεργή προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.
«Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της Marketing Greece Α.Ε. αποτελεί ιστορικό σημείο αναφοράς για τον τουρισμό και τις τουριστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Στόχος μας είναι να λειτουργήσει σε πλήρη ευθυγράμμιση με την εθνική στρατηγική για τον τουρισμό. Μπορεί να αποτελέσει με την υψηλή αποτελεσματικότητά της, χρησιμοποιώντας τη συσσωρευμένη εμπειρία, αλλά και με την καθοριστική συμβολή της νέας γενιάς, ένα σύγχρονο case study σε ευρωπαϊκό επίπεδο», επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ και πρόεδρος της Marketing Greece Α.Ε., κ. Ανδρέας Ανδρεάδης. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
korios 29-04-13

Τους στηρίζουν

ROYPAKIOTHS MANITAKHS1Ορισμένοι και λόγω των ημερών του Πάσχα ονειρεύονται ανασχηματισμό. Το λένε  και το ξαναλένε, μήπως και το ακούσει ο Σαμαράς στο Μαξίμου και τους κάνει το χατίρι κι έτσι εμφανιστούν με υπουργικά κοστούμια στην Ανάσταση. Καλή ιδέα και θεμιτή η φιλοδοξία του καθενός. Αλλά για να γίνει ένας ανασχηματισμός, πρέπει να συντρέχουν λόγοι σοβαροί. Και οι παρόντες δεν είναι λόγος σοβαρός. Άσε που η ΔΗΜΑΡ διά των Χατζησωκράτη και Ρεπούση βγήκαν και δήλωσαν ότι δεν τους ενδιαφέρει ο ανασχηματισμός και στηρίζουν τους κ.κ. Ρουπακιώτη και Μανιτάκη.


Κερδίζει τις εντυπώσεις

NTORA2Η Ντόρα Μπακογιάννη είχε πάντα καλές σχέσεις με τους δημοσιογράφους, απόρροια μιας σε βάθος δουλειάς που έκανε χρόνια και κυρίως την περίοδο που ήταν δήμαρχος Αθήνας και στη θητεία της στο υπουργείο Εξωτερικών. Κάθε φορά που εμφανίζεται στη Βουλή και επισκέπτεται το καφενείο δημιουργεί μια μικρή αναστάτωση, καθώς όλοι θέλουν κάτι να μάθουν και κάτι να πουν. Έτσι και την Κυριακή το βράδυ η κα Μπακογιάννη κέρδισε τη μάχη με τους δημοσιογράφους, καθώς δημιούργησε μια μεγάλη παρέα, είπε πολλά κι έδειξε ότι στηρίζει την κυβέρνηση. Κοντά της ο βουλευτής Ηλείας Γ. Κοντογιάννης και ο πανταχού παρών Κώστας Πάσχος.


Προκάλεσε ο Στουρνάρας

KAKLAMANHS3Ενοχλημένος εμφανίστηκε ο Νικήτας Κακλαμάνης στη ΝΕΤ για την επιδημία των νομοσχεδίων νομοθετικού περιεχομένου με τη μορφή του κατεπείγοντος που έρχονται στη Βουλή, και φυσικά τα έριξε δεόντως στον Γ. Στουρνάρα τον οποίο κατηγόρησε για ολιγωρία στη σύνταξη του νομοσχεδίου. «Είχε ένα μήνα στη διάθεσή του και το έφερε την τελευταία ώρα», είπε. Ενώ τα βέλη του έπεσαν και για το ότι στην αιτιολογική έκθεση γινόταν αναφορά στο ότι το 2009 το έλλειμμα ήταν 15,9%, τη στιγμή που ο κ. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ είναι κατηγορούμενος γι' αυτό. Μάλιστα, πολλοί βουλευτές ήταν αυτοί που εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους στα πηγαδάκια της Βουλής την Κυριακή το βράδυ, εκτιμώντας ότι με αυτόν τον τρόπο πάνε να κουκουλώσουν  την υπόθεση της λαθροχειρίας των Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου για να πλήξουν την κυβέρνηση Καραμανλή.


Για την… τιμή του ΠΑΣΟΚ

PASOK TRYPA4Η «μαύρη τρύπα» στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ επί προεδρίας Γιώργου Παπανδρέου φτάνει τα 110 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με όσα δημοσιεύτηκαν τις προηγούμενες ημέρες. Ωστόσο, αυτές δεν είναι οι μοναδικές αποκαλύψεις. Τον Ιανουάριο του 2012, ενώ ακόμη ήταν πρόεδρος του Κινήματος, ο πρώην πρωθυπουργός ταξίδεψε στην Κόστα Ρίκα για τη Σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Μαζί του ήταν και αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ. Ο λογαριασμός έφτασε τον Μάρτιο στην Ιπποκράτους και άγγιζε τα 200.000 ευρώ για την Κόστα Ρίκα.  Ακολούθησε, όμως, ένα ακόμη ταξίδι. Ο ΓΑΠ υπέβαλε αίτημα για κάλυψη εξόδων και του ταξιδιού του στο Κέιπ Τάουν, πάλι για τη Σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Ήταν Απρίλιος του 2012. Σε εκείνη τη Σύνοδο, ο Γιώργος Παπανδρέου εξελέγη πανηγυρικά ξανά πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Εκείνη την περίοδο, η Ελλάδα είχε μπει σε προεκλογική τροχιά. Όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος «εγκάλεσε» τον προκάτοχο του για το νέο του ταξίδι, η απάντηση που πήρε ήταν: «Είναι προς τιμήν του ΠΑΣΟΚ ότι εκλέχθηκα και πάλι πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς».


Προσπαθούν να τα καθυστερήσουν

ND PASOK5Το Πάσχα του 2012, τέτοιες ημέρες, εκτελέστηκε το ένταλμα σύλληψης του Άκη Τσοχατζόπουλου και ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΠΑΣΟΚ, ο επονομαζόμενος «ωραίος Μπρούμελ», πέρασε το Πάσχα στα κρατητήρια. Τώρα που είμαστε στην Εβδομάδα των Παθών, δύο ακόμα πρώην υπουργοί είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι, αφού υπάρχει κίνδυνος να κάνουν Ανάσταση στον Κορυδαλλό. Η αρχή για την αντιμετώπιση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος εντόπισε «μαύρους» λογαριασμούς σε δύο πρώην υπουργούς που ανήκαν ο ένας στο ΠΑΣΟΚ και ο άλλος στη Ν.Δ. Εντοπίστηκε επίσης και ο τροφοδότης λογαριασμός που έχει σχέση με γνωστό μεσάζοντα οπλικών συστημάτων, ο οποίος είχε αναλάβει την προμήθεια και των ελικοπτέρων «Απάτσι». Τα εντάλματα βρίσκονται εδώ και μια εβδομάδα στα χέρια του εισαγγελέα, αλλά κάποιοι επιχειρούν να καθυστερήσουν την έκδοσή τους.


Άρχισε βεντέτα

MANITAKHS6Τη βαθύτατη ενόχλησή του για την αντιπαράθεσή του με τον Αλέξη Τσίπρα δεν έκρυβε, σε συνομιλητές του, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης. Ο συνταγματολόγος ενοχλήθηκε κυρίως από δύο πρωτοβουλίες του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ: πρώτον, από το γεγονός ότι διάβασε στη Βουλή αποσπάσματα από άρθρο προ διετίας του Αντώνη Μανιτάκη, στο οποίο υπερασπίζεται τη μονιμότητα στο Δημόσιο – ενώ σήμερα υπογράφει απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Το δεύτερο γεγονός, που εκνεύρισε ακόμη περισσότερο τον Αντώνη Μανιτάκη, ήταν ότι ο Αλέξης Τσίπρας, αν και αναγνώρισε το αριστερό και προοδευτικό παρελθόν του, άφησε να εννοηθεί ότι ο Μανιτάκης τού σήμερα δεν έχει καμία σχέση με τον Μανιτάκη τού χθες. «Ορισμένες φορές κρινόμαστε όλοι μας όχι μονάχα για τη διαδρομή μας, αλλά και για το πώς επιβεβαιώνουμε αυτή τη διαδρομή μας καθημερινά από τις αποφάσεις και τις επιλογές μας», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, «καρφώνοντας» τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης επειδή τον χειροκροτούσαν βουλευτές της Ν.Δ. Για όσους γνωρίζουν τον χαρακτήρα του Αντώνη Μανιτάκη, θεωρείται δεδομένο ότι αν ο τελευταίος παραμείνει στην κυβέρνηση, η βεντέτα του με τον Αλέξη Τσίπρα θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση…

Ηρωική έξοδο ο Ρουπακιώτης

ROYPAKIOTHS7Τις εκτιμήσεις που τον θέλουν να πραγματοποιεί σταδιακή, αλλά… ηρωική έξοδο από την κυβέρνηση ενισχύει συνεχώς ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης. Μετά το «φρενάρισμα» της διάταξης Μανιτάκη για τα ασφαλιστικά μέτρα υπέρ συμβασιούχων των ΟΤΑ, που έφεραν σε περιδίνηση την κυβέρνηση, αλλά και μετά τη φράση «τερατούργημα» που χρησιμοποίησε την Παρασκευή για τη διάταξη αυτή, ο υπουργός Δικαιοσύνης επανήλθε. Με συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, έσπευσε να δηλώσει τη διαφωνία του στο σενάριο συγχώνευσης των υπουργείων Δημόσιας Τάξης-Δικαιοσύνης, επισημαίνοντας ότι «και μόνο η σκέψη ενός τέτοιου ενδεχομένου με φοβίζει». Επίσης, έστειλε… νέο μήνυμα στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς, κληθείς να σχολιάσει την πρωτοβουλία του Αντώνη Σαμαρά να θεσπίσει θέσεις 6 αναπληρωτών υπουργών (συμπεριλαμβανομένου του υπουργείου Δικαιοσύνης), ο Αντώνης Ρουπακιώτης είπε ουσιαστικά ότι… έχει ο ίδιος όλες τις αρμοδιότητες και δεν περισσεύει κάποια για έναν αναπληρωτή υπουργό. Κατόπιν όλων αυτών, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν, ότι και στην Αγίου Κωνσταντίνου έχουν συμβιβαστεί με την επικείμενη έξοδο Ρουπακιώτη από την κυβέρνηση και ο Φώτης Κουβέλης αναμένεται να επικεντρώσει την προσπάθειά του στην παραμονή του έτερου υπουργού της ΔΗΜΑΡ, του Αντώνη Μανιτάκη.


Και νέα τάση

SYRIZA8Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να οδεύει προς ιδρυτικό Συνέδριο, προκειμένου να γίνει ενιαίο κόμμα, ωστόσο οι εσωτερικές ομαδοποιήσεις καλά κρατούν. Η Κουμουνδούρου μετρά μία νέα τάση – αν όχι συνιστώσα. Ο λόγος για την «Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ», που ιδρύθηκε μετά βαΐων και κλάδων σε σεπτή τελετή στο αμφιθέατρο της ΑΣΟΕΕ και αποτελεί μία… διάσπαση της τροτσκιστικής συνιστώσας «Ξεκίνημα». Η ίδρυση της νέας… τάσης χαιρετίστηκε από τον μαρξιστή συγγραφέα Άλαν Γουντς, που μίλησε στην εκδήλωση, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η «Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ» έχει και… ερείσματα στα ΜΜΕ: εκδίδει την εφημερίδα «Επανάσταση» αλλά και το περιοδικό «Μαρξιστική Φωνή». Άλλο λίγο, δηλαδή, και θα μιλούσαμε για τροτσκιστικό… «media group». Πάντως στην Κουμουνδούρου έχουν άλλα να σκεφτούν, καθώς το νέο κόμμα Αλαβάνου αρπάζει ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ίσως όμως αυτό να βολεύει τον Τσίπρα. Δηλαδή, να φύγουν οι ακραίοι από το μαγαζί και να μπορέσει ο Αλέξης να κάνει τη στροφή προς το κέντρο, όπως ο ίδιος λογαριάζει.
DOKIMASTRIA FAGHTOY slide

Κράτησε μυστικό το ρόλο της ακόμα και από τον σύζυγό της. Τελικά, στα 95 της αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή της: Η Μαργκότ Βολκ ήταν μια από τις 15 κοπέλες που ήταν υποχρεωμένες να δοκιμάζουν τα φαγητά που προοριζόταν για τον Χίτλερ αλλά και την φίλη του Εύα Μπράουν, για να τους προφυλάξουν από τυχόν δηλητηρίαση.
«Ο Χίτλερ είχε την ψύχωση ότι οι Σύμμαχοι ήθελαν να τον δηλητηριάσουν - γι' αυτό είχε 15 κοπέλες που δοκίμαζαν το φαγητό του, πριν σερβιριστεί σε εκείνον» λέει η Βολκ και προσθέτει: «Ήταν χορτοφάγος. Δεν έφαγε ποτέ κρέας όσο δούλευα για εκείνον».
Όπως θυμάται η 95χρονη σήμερα γυναίκα, οι πιατέλες ήταν γεμάτες λαχανικά, σπαράγγια, σάλτσες, ζυμαρικά και εξωτικά φρούτα.
Η ίδια είχε κρατήσει κρυφή αυτή τη δραστηριότητά της λόγω της ντροπής που ένιωθε αλλά και το φόβο τυχόν δίωξής της επειδή συνεργάστηκε με τους Ναζί, παρόλο που υποστηρίζει ότι είχε αρνηθεί να γίνει μέλος της ναζιστικής νεολαίας, ενώ και ο πατέρας της είχε αρνηθεί να προσχωρήσει στους Ναζί.
Όπως διηγείται, εγκατέλειψε το διαμέρισμά της στο Βερολίνο τον χειμώνα του 1941 για να σωθεί από τους βομβαρδισμούς των Συμμάχων και μετακόμισε μαζί με τον σύζυγός της σε συγγενείς της σε ένα χωριό της Ανατολικής Πρωσσίας (σημερινή Πολωνία).
Σε κοντινή απόσταση, λιγότερο απο 3 χλμ  ήταν εγκατεστημένο το αρχηγείο Ανατολικού Μετώπου του Χίτλερ – «η Σπηλιά του Λύκου».  «Ο Δήμαρχος του χωριού ήταν ένας μεγάλος σε ηλικία Ναζί,» λέει η Βολκ. «Με το που έφθασαν τα Ες Ες εμφανίστηκαν στο σπίτι μου και απαίτησαν, «Έλα μαζί μας!» Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
STIKOUDH silde

Η Κατερίνα Στικούδη, εκμεταλλευόμενη τον καλό καιρό, πήγε να κάνει τις βουτιές της. Έβαλε το μαγιό της και έτρεξε στην πιο κοντινή παραλία μαζί με την παρέα της για να κάνει το μπάνιο της. Επέλεξε μια ήσυχη παραλία και με πολύ καλή διάθεση άρχισε να παίζει με το νερό και να ποζάρει στον φωτογραφικό φακό των φίλων της. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr

KOYKIOY slide

Τη νεαρή ψηλή ξανθιά που αναδείχθηκε «Σταρ Ελλάς» κατηγορούν με την έγκυο αδελφή της και τον αρραβωνιαστικό της οι αρχές για την «υπόθαλψη» του Αλέξη Φράγκου, που πιάστηκε τα ξημερώματα Κυριακής σε διαμέρισμα της οδού Αγίου Ιωάννη στο Μπραχάμι.  Το μοντέλο είναι η σύντροφος του Νίκου Οικονομόπουλου, Διονυσία Κουκίου.
Η Σταρ Ελλάς 2008 μέχρι την Τρίτη θα κρατείται στη ΓΑΔΑ για «υπόθαλψη εγκληματία» μαζί με την αδελφή της, τον γαμπρό της και τον πρωταθλητή πυγμαχίας Τάσο Μπερδέση. Μετά τα φώτα της δημοσιότητας και τον τίτλο στα καλλιστεία, ποιος το περίμενε ότι η Διονυσία Κουκίου θα βρισκόταν εμπλεκόμενη σε διπλή δολοφονία που έγινε πριν από λίγο καιρό στην Πάτρα, έξω από νυχτερινό κέντρο διασκέδασης και μίας ακόμα μετά από τρεις ημέρες. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ο Κικίλιας έφυγε, ο Αμπατζόγλου ήρθε kkkliasΜόλις μια εβδομάδα κράτησε το βέτο των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ) ως προς το πρόσωπο του Ηλία Κικίλια στη διοίκηση του ΟΑΕΔ. Διαβάστε περισσότερα στο www,iapopsi.gr



Μ. Τετάρτη το δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα
dwroΈως την Μεγάλη Τετάρτη θα καταβληθεί στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα το δώρο του Πάσχα. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Κατασχέσεις για όσους χρωστούν σε ασφαλιστικά ταμεία
KATASXESEISΤην κατάσχεση των καταθέσεων όλων όσοι χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία, εφόσον το ποσό των χρηματικών τους διαθεσίμων επαρκεί για να ξεπληρώσουν τις οφειλές τους, προβλέπει διάταξη που εντάχθηκε το βράδυ της Κυριακής στο πολυνομοσχέδιο, αιφνιδιάζοντας χιλιάδες επαγγελματίες. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Εκτός της νέας ρύθμισης κινδυνεύουν να μείνουν 1,5 εκ. οφειλέτες του Δημοσίου
OFEILETES DHMOSIOUΕκτός της νέας ρύθμισης για αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δημόσιο με 48 ή παραπάνω δόσεις κινδυνεύουν να μείνουν 1,5 εκ. οφειλέτες, με χρέη συνολικού ύψους 2,17 δισ. ευρώ, καθώς τα χρέη τους κατέστησαν ληξιπρόθεσμα από τις 1/1/2013 ως τις 28/2/2013. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Αθώοι για την υπόθεση Ζαχόπουλου
ZAXOPOYLOSΑθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο οι Θέμος Αναστασιάδης, Γιάννης Μακρυγιάννης, Εύη Τσέκου καθώς και ο δικηγόρος Χρήστος Νικολουτσόπουλος που ήταν κατηγορούμενη για την υπόθεση Ζαχόπουλου, με το επίμαχο DVD. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Οι μπουνιές του Τόμπρα και η καθαίρεση του
TOMPRASΤις... πυγμαχικές του ικανότητες έδειξε ο γραμματέας Οργανωτικού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κυριάκος Τόμπρας, με θύμα την πρώην βουλευτή του κόμματος, Ευγενία Αρβανίτη - Πρεβεζάνου που χτύπησε με γροθιές και κλωτσιές στο πρώτο συνέδριο του κόμματος. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Εγκρίθηκε το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης της ΕΤΕ
ETEΤην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, ύψους 9,75 δισ. ευρώ, ενέκριναν οι μέτοχοί της στη σημερινή γενική συνέλευση, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Πέτρος Χριστοδούλου. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Πέρασαν και δεν ακούμπησαν οι Τούρκοι χάκερς
TOYRKOI XAKERSΤην Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας έβαλαν στο στόχαστρό τους Τούρκοι χάκερς τοποθετώντας λογότυπο με την τούρκικη σημαία. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Σπηλιωτόπουλος: Δεν αλλάζουμε όνομα, δεν είμαστε καταζητούμενοι
SPHLIOTOPOULOSΣτο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΑ μίλησε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, όπου σχολίασε τα σενάρια περί αλλαγών στο κόμμα της ΝΔ, λέγοντας ότι: «Δεν έχουμε λόγο να αλλάξουμε όνομα, δεν είμαστε καταζητούμενοι, εγώ δεν βλέπω μια τέτοια ανάγκη». Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
  
«Για αυτό καταψήφισα»
LOBERDOSΤους λόγους που τον οδήγησαν να καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στην Βουλή την Κυριακή εξήγησε ο Ανδρέας Λοβέρδος στην εκπομπή της Κάτιας Μακρή, στον Real FM. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Από που θα προκύψουν οι 15.000 απολύσεις
APOLYSEIS 15000Τις ομάδες εργαζομένων από τις οποίες θα αναζητηθούν οι 15.000 υπάλληλοι που θα πρέπει να αποχωρήσουν μέχρι το τέλος του 2014, περιέγραψε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης μιλώντας στη Βουλή. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Έπαθε ο Βαγγέλης με τα χαΐρια του Γιώργου
BAGGELHS GIORGOSΣοκ υπέστη ο Ευάγγελος Βενιζέλος μόλις έμαθε τα «αστρονομικά» ποσά που σπαταλούσε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά τη θητεία του ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με την «μαύρη» οικονομική τρύπα να υπολογίζεται σε, τουλάχιστον, 100 εκατ. ευρώ. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
  
«Διεσώθη» έμπορος ναρκωτικών
EMPOROS NARKOTIKONΑνενόχλητος συνεχίζει να εργάζεται στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Τρίπολης ο 39χρονος Νικόλαος Kατιρτζής, ο οποίος πριν από μερικές ημέρες συνελήφθη για δεύτερη φορά για ναρκωτικά. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr

«Είμαι κατά του μνημονίου, από την πρώτη μέρα»
AGORASTOSΚαμία διάθεση να επιστρέψει στη Βουλή δεν έχει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ο οποίος σε συνέντευξη του σε τοπική ιστοσελίδα εξαπολύει μύδρους κατά της ακολουθούμενης κυβερνητικής πολιτικής. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
1η Μαΐου ξεκινά το θερινό ωράριο
DEHΤο θερινό ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα της ΔΕΗ τίθεται σε εφαρμογή από την προσεχή Τετάρτη, 1η Μαΐου. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ την Πρωτομαγιά
MMMΣε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία την Μ.Τετάρτη 1η Μαΐου και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται από κοινού με τα Εργατικά Κέντρα ,τις Ομοσπονδίες και τα Ν. Τμήματα της ΑΔΕΔΥ σε όλη τη χώρα, καλούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Το δόγμα του σοκ
DOGMA SOKΧαρακτηριστική περίπτωση εφαρμογής του «δόγματος σοκ» χαρακτηρίζει η συγγραφέας Ναόμι Κλάιν, τις πολιτικές που εφαρμόζονται στην Ελλάδα, μιλώντας για συστημική χρήση του φόβου από τις ελίτ προς χειραγώγηση των ευάλωτων κοινοτήτων. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
  
Επιδεινώνεται το οικονομικό κλίμα στην Κύπρο
KYPROS KLIMAΔυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για την οικονομία της Κύπρου, μετά τις αποφάσεις του Eurogroup για «κούρεμα» των καταθέσεων και αναδιάρθρωση των τραπεζών. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr

«Παρά τρίχα» γλίτωσε ο Σύρος πρωθυπουργός
SYROS PROTHYPOURGOSΘύμα βομβιστικής επίθεσης έπεσε ο Σύρος πρωθυπουργός Ουαέλ Αλ-Χάλκι. Ένας άντρας από την συνοδεία του έχασε τη ζωή του αλλά ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν τραυματίστηκε. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr

Ισχυρή έκρηξη στη Πράγα
PRAGAΜια ισχυρότατη έκρηξη σε κτίριο στο κέντρο της πόλης ξύπνησε τους κατοίκους της Πράγας το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Τουρκία: Διαμάχη για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς στην πλατεία Ταξίμ
TAJIMΔιαμάχη μεταξύ κυβέρνησης και συνδικάτων έχει προκαλέσει στην Τουρκία ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
«Ψαλίδι» στη γαλλική άμυνα
GALLIAΣτην απόφαση να κρατήσει σταθερές τις δαπάνες της χώρας, για τον αμυντικό τομέα, προχώρησε η κυβέρνηση Ολάντ στη Γαλλία. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Σίγουρος ο 'Ασμουσεν για το μέλλον του κοινού νομίσματος
ASMOYSENΤην πεποίθηση του ότι το ευρώ θα επιβιώσει και θα βγει ισχυρότερο από την κρίση εξέφρασε ο αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γιοργκ 'Ασμουσεν, εκτιμώντας μάλιστα ότι στο μέλλον «θα θέλουν και άλλες χώρες να ενταχθούν στην ευρωζώνη». Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr

Ανθεκτικότερο στα αντιβιοτικά το παράσιτο της ελονοσίας
ELONOSIAΟ βασικός τους «σύμμαχος», στη μάχη κατά της ελονοσίας, φαίνεται δεν θα είναι αρκετός στο μέλλον για την αντιμετώπιση της νόσου, αφού επιστήμονες ανακάλυψαν πως στελέχη του παρασίτου αντιστέκονται στην αρτεμισίνη. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Β. Μπίχνερ: Ο νέος επικεφαλής του Spiegel
SPIEGELΟ 46χρονος Βόλφγκανγκ Μπίχνερ, με σπουδές στις πολιτικές επιστήμες, είναι ο νέος διευθυντής του κορυφαίου ειδησεογραφικού περιοδικού της Γερμανίας Der Spiegel και του ιστότοπου Spiegel Online, όπως ανακοινώθηκε στο Αμβούργο. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
«Έφυγε» η Μαριάννα Ζαχαριάδη...

ZAXARIADHΔυστυχώς είναι αλήθεια. Η Μαριάννα Ζαχαριάδη άφησε την τελευταία της πνοή, τη Δευτέρα, μετά από δύο χρόνια μάχης της με την «επάρατη νόσο». Η Κύπρια αθλήτρια του στίβου «έφυγε» στα 23 της μόλις χρόνια... Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Τα εισιτήρια του τελικού!
KYPELLO ELLADOSΟλοκληρώθηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
«Έφυγε» από τη ζωή ο πρώτος σύζυγος της Ζωής Λάσκαρη
ZOH LASKARHΤο τελευταίο «αντίο» του είπαν οι συγγενείς και φίλοι του την Παρασκευή στο Α' Νεκροταφείο της Αθήνας. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
«Αν κοπεί ο Άδωνις από τα πρωινά θα πάει στο γιατρό» (ΒΙΝΤΕΟ)
ADONIS ANT1Μια αναφορά του Άδωνι Γεωργιάδη στη Βουλή, ενδέχεται να του στερήσει «παράθυρο» στον Antenna, δεδομένου ότι ο Γιώργος Παπαδάκης θύμωσε πολύ. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Τζώνη Καλημέρης: Τι αποκάλυψε για Στάη, Θρασκιά και Φερεντίνο
KALHMERHSΚαλεσμένος της Φαίης Σκορδά και του Γιώργου Λιάγκα ήταν σήμερα ο Τζώνη Καλημέρης και μίλησε για όλους και για όλα. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Ελένη Μενεγάκη: Τα πρώτα μπάνια στα Άχλα (φωτο)
MENEGAKHΗ Ελένη Μενεγάκη και αυτό το Σαββατοκύριακο επέλεξε τον αγαπημένο της προορισμό... τα Άχλα της Άνδρου! Αυτή τη φορά εκτός από τα τρία της παιδιά στην παρέα είχε και την μαμά της, Ζέτα!  Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Sold out στην Αμερική για το «Αν»
PAPAKALIATHSΣτο κινηματογραφικό φεστιβάλ ελληνικών ταινιών της Νέας Υόρκης που διοργάνωσε η «TERRETEntertainment» έγινε και η διεθνής πρεμιέρα της ταινίας του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, «Αν». Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Που βάζει η Ριάννα το μπουκάλι οεο; (φωτο)
RIANNAΕίχε δεν είχε τα κατάφερε πάλι. Η Ριάνα έδωσε την μεγάλη της συναυλία στο Ατλάντικ Σίτι και μέσω από τις φωτογραφίες έδειξε να περνάει μια χαρά. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.