29 Απρ 2013

ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

images
ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Εν κρυπτώ και χωρίς καμία κοινωνική συνείδηση, η κυβέρνηση πέρασε άρθρο με το οποίο τα δικαιώματα των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που πτωχεύουν, μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα μετά τα έσοδα του κράτους.
Με το άρθρο 33 του Ν.4141-2013 που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 5 Απριλίου, οι απαιτήσεις του Δημοσίου προηγούνται αυτών των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που δήλωσαν πτώχευση, ενώ μέχρι πρόσφατα πρώτα αποπληρώνονταν οι εργαζόμενοι.
Η ρύθμιση αυτή προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, με τον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας να στηλιτεύει την επιλογή της Κυβέρνησης να περάσει την τροπολογία νύχτα. Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του αναφέρει πως πλέον «κατ” ουσίαν εξανεμίζεται πλήρως η δυνατότητα ικανοποίησης των εργαζομένων για τα οφειλόμενα δεδουλευμένα και αποζημιώσεις, ή έστω ένα μικρό μέρος των απαιτήσεων τους».
Φυσικά ο στόχος της κυβέρνησης είναι προφανής. Να ικανοποιήσει το αίτημα της τρόικα για αύξηση των εσόδων αδιαφορώντας αν με τον τρόπο αυτό εξαθλιώνει ακόμα περισσότερο τους εργαζομένους που έμειναν στο δρόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.