25 Απρ 2013

Η καθημερινή Άποψη 24-4-13


NEWSLETTER 24 04 no1
NEWSLETTER 24 04 no2
NEWSLETTER 24 04 no3
twitter banners icon facebook 60 256
ABRAMOPOULOS slide
Ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους έστειλε για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος. «Ό,τι μας ανήκει θα το διεκδικήσουμε με ορθό και νόμιμο τρόπο», ξεκαθάρισε από το βήμα της Βουλής, χρησιμοποιώντας χαρακτηριστικά τη φράση πως «σας διαβεβαιώνω ότι το θέμα άνοιξε για να κλείσει με τη Δικαιοσύνη να θριαμβεύει».
Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι «η ανακίνηση του θέματος δεν πρέπει να θεωρηθεί ως πολεμική κίνηση εναντίον του γερμανικού λαού με τον οποίο κινούμαστε μαζί του στην Ε.Ε.», ενώ πρόσθεσε ότι αποτελεί λάθος να συνδέεται η δημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδας με το ζήτημα των αποζημιώσεων. Η κυβέρνηση επέλεξε τον δρόμο της διεκδίκησης «και θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες για να έχουμε αποτέλεσμα, όσος χρόνος και όση προσπάθεια χρειαστεί». Τόνισε όμως: «Να μην αφήσουμε θέσεις και συμπεριφορές που θα αποδυναμώσουν την εθνική στάση. Η συνεισφορά όλων μπορεί να οδηγήσει στο συνθετικό αποτέλεσμα που θα είναι η βάση πάνω στην οποία πολιτικά και εθνικά θα στηριχτούμε», ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος, δίνοντας το στίγμα των κινήσεων της κυβέρνησης.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
SIMOS SIRIZA slide

«O ΣΥΡΙΖΑ κάνει ό,τι μπορεί για να ματαιώσει την προσπάθεια της Κυβέρνησης να βγάλει τη Χώρα από την κρίση» σχολίασε ο Σίμος Κεδίκογλου, δίνοντας την απάντησή του στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ.
Στη δήλωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζει: «Δεκάδες τα παραδείγματα, από την COSCO και την επένδυση Χρυσού στις Σκουριές της Χαλκιδικής, ως την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ.
Και επειδή δεν έχουν κανένα επιχείρημα, καταφεύγουν σε αθέμιτα μέσα – ψεύδη, συκοφαντίες και απειλές – τώρα πια και σε ανοησίες.
Τους πληροφορούμε λοιπόν, ότι τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ το 2012 ήταν 505 εκ., άρα το ποσό των κερδών, το οποίο αντιστοιχεί στο 34% που ανήκει στο Δημόσιο και το οποίο θα πωληθεί, είναι 171,7 εκ.
Ας περιμένουν λοιπόν, να δουν το τελικό ποσό στο οποίο θα ανέλθει το τίμημα για το 34% του ΟΠΑΠ. Δεν θα είναι ούτε διπλάσιο ούτε τριπλάσιο. Θα είναι παραπάνω και μάλιστα σε εποχές βαθειάς κρίσης. Και δεν υπολογίζει καν το φόρο επί των μεικτών κερδών του ΟΠΑΠ, που θεσπίστηκε από τη σημερινή Κυβέρνηση και θα εξακολουθήσει να εισπράττεται από το Κράτος τα επόμενα χρόνια. Ο φόρος αυτός ήδη απέφερε 85 εκ. στο Δημόσιο ταμείο, μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2013! Ο διαγωνισμός έγινε με διαφάνεια, που εποπτεύεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και δεν υπήρξε η παραμικρή ένσταση, ούτε για τους όρους του διαγωνισμού ούτε για τη διαδικασία. Ο μόνος που τελικά αντιδρά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ! Αλλά δεν θα του περάσει ούτε αυτή τη φορά. Ας πει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ στον ελληνικό λαό τίνος συμφέροντα εξυπηρετεί, πολεμώντας την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ...». Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
BENIZELOS MAXIMOU slide

Με τίποτα δεν πέφτουν οι τόνοι στη νέα κρίση που απειλεί την κυβέρνηση. Μία κρίση που ξεκίνησε από τη δημοσίευση στο ΦΕΚ των έξι θέσεων αναπληρωτών υπουργών και συνεχίστηκε με την απόφαση Βρούτση να ζητήσει την παραίτηση Κικίλια από τον ΟΑΕΔ.
Οι αντιδράσεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έφτασαν στο Μαξίμου, το οποίο στην προσπάθεια του να εκτονώσει την κατάσταση δέχθηκε προσωρινά την παραμονή του Κικίλια στον οργανισμό. Όμως ξαφνικά τα αιτήματα Βενιζέλου για να συμπεριληφθεί στο Πολυνομοσχέδιο η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση εξέπληξε αρνητικά τον πρωθυπουργό. Αυτή η νέα κυβερνητική κρίση δεν εκτιμάται, από κυβερνητικές πηγές, ότι θα προκαλέσει προβλήματα στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, ενώ στο θέμα δεν αποκλείεται να αναφερθεί το απόγευμα της Πέμπτης ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Ο Αντ. Σαμαράς αναμένεται να μιλήσει για τρέχοντα ζητήματα και η συνεδρίαση αυτή εκτιμάται ότι αποτελεί και μια καλή ευκαιρία να στείλει προς πάσα κατεύθυνση πολλά μηνύματα, τόσο στους κυβερνητικούς εταίρους, όσο και στους υπουργούς του, ενώ μένει ανοικτό το θέμα του ανασχηματισμού για μετά το Πάσχα.
Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν θεωρούν ότι υπάρχει το ενδεχόμενο καταψήφισης του πολυνομοσχεδίου, με το σκεπτικό ότι κανένας από τους κυβερνητικούς εταίρους, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, δεν θέλει να χρεωθεί μια αρνητική εξέλιξη. Και αυτό, διότι, όπως λένε, κανείς δεν επιθυμεί κατά βάθος να είναι η αίτια που θα υπάρξει εμπλοκή με το θέμα των δόσεων και άρα καθυστέρηση στην εκταμίευση των χρημάτων που τόσο έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr 

PASOK slide

Μόνο προσωρινά έκανε πίσω το ΠΑΣΟΚ το οποίο βρήκε νέα αφορμή αντιπαράθεσης με το Μέγαρο Μαξίμου. Η σύσκεψη που έκανε το Αντώνης Σαμαράς με αντικείμενο την ανεργία ήταν βούτυρο στο ψωμί της Ιπποκράτους μιας και προ πολλού έχουν καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση επιχειρώντας να αναδείξουν το θέμα σε κορυφαίο στην πολιτική ατζέντα.
«Χαιρόμαστε που οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ αποκτούν κεντρικό ρόλο στην ατζέντα του Πρωθυπουργού» ήταν το σχόλιο της Φώφης Γεννηματά η οποία όχι μόνο έδειξε πως ο Αντώνης Σαμαράς χρησιμοποιεί τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ αλλά φρόντισε να τον αδειάσει και στο θέμα του ΟΑΕΔ τονίζοντας πως «η σημερινή σύσκεψη και οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού δίνουν μια ακόμη απάντηση σε όσους επιχείρησαν και επιχειρούν να εμφανίσουν το πρόγραμμα ανάσχεσης της ανεργίας ως «ρουσφέτι».
«Όπως είναι γνωστό το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει, δια του Προέδρου του Ευάγγελου Βενιζέλου, εδώ και αρκετό καιρό ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της ανεργίας, με τη στήριξη 500.000 θέσεων εργασίας σε κλάδους που βρίσκονται σε κίνδυνο και τη δημιουργία περίπου 200.000 προσωρινών θέσεων εργασίας για ανέργους» θύμισε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ συμπληρώνοντας ότι «οι υφιστάμενες θέσεις θα στηριχθούν με τον αυτόματο, απλό και αδιάβλητο μηχανισμό της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών στις επιχειρήσεις που διατηρούν τις θέσεις εργασίας, ενώ η κάλυψη των θέσεων για ανέργους θα γίνει χωρίς ενδιάμεσους φορείς και υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.
Για το λόγο αυτό το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη ετοιμάσει και θα αποστείλει στην Κυβέρνηση συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, οι οποίες αποσκοπούν στην άμεση υλοποίηση του προγράμματος.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
  
SIRIZA slide

«Θεωρούμε ότι το θέμα είναι εθνικό δεν πρέπει να ξεκινήσει από κομματικά κίνητρα» είπε κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανώλης Γλέζος ζητώντας τη συγκρότηση διακομματικής επιτροπής για το θέμα και τολμηρό βήμα από την κυβέρνηση να καλέσει τη γερμανική κυβέρνηση να συζητήσουν. «Ήρθε η στιγμή το ελληνικό κοινοβούλιο να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να κάνει το χρέος του απέναντι στην ιστορία μας», είπε χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο πρώτος που μίλησε στην συνεδρίαση της Βουλής δίνοντας το στίγμα ότι θα πρέπει για πρώτη φορά όλη η βουλή μαζί να δουλέψει για το καλύτερο αποτέλεσμα.
Με τη θέση ότι η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων πρέπει να οργανωθεί προεχόντως σε πολιτικό επίπεδο και να οργανωθεί και η νομική της υποστήριξη, προσήλθε στη Βουλή από την πλευρά του ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης της επερώτησης, που με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Τσίπρας ζήτησε να κινηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες για τη συγκρότηση διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής η οποία θα μελετήσει το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων. Όπως τόνισε, το μόνο κόμμα που πρέπει να εξαιρεθεί από τη διακομματική αυτή επιτροπή είναι, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, το «φιλοναζιστικό κόμμα, οι βουλευτές του οποίου σήμερα απουσιάζουν από τη συζήτηση στη Βουλή».
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
DIODIA slide

Την περασμένη Κυριακή ολοκληρώθηκε το πρωτοποριακό συνέδριο της «Δημιουργίας, ξανά!» του κόμματος που ηγείται ο Θάνος Τζήμερος. Και λέμε πρωτοποριακό γιατί πέρα των πολιτικών θέσεων-προτάσεων που εκφράστηκαν, σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες της «Δημιουργίας, ξανά!» αξιοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία μία τεχνολογία (σ.σ.: πρόκειται για την πλατφόρμα «ΖΕΥΣ») που αναπτύχθηκε από Έλληνες ερευνητές του Εθνικού Δικτύου Έρευνας & Τεχνολογίας και η οποία επιτρέπει την εφαρμογή –όπως ισχυρίζονται τα στελέχη της «Δημιουργίας, ξανά!»- της άμεσης δημοκρατίας, με ελάχιστο κόστος, κυρίως μέσω του διαδικτύου.
Στο παραπάνω πλαίσιο της... πρωτοπορίας μοιάζει εντάσσεται και η πρόταση που κατατέθηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου και αφορά στην πλήρης απελευθέρωση των οδικών δικτύων από τα ακριβά διόδια. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του κόμματος που δόθηκε στη δημοσιότητα, τα έσοδα των διοδίων σε όλη τη χώρα ανέρχονται σε μισό δισεκατομμύριο ευρώ ετησίως, ενώ η ανάσχεση που δημιουργούν σε μετακινήσεις, επενδύσεις, τουρισμό, μεταφορές προκαλεί πολλαπλάσια ζημιά.
«Δεν αρκεί να υπάρχει δρόμος ή γέφυρα για να δημιουργηθεί ανάπτυξη. Πρέπει να μετακινούνται και οχήματα επάνω τους!», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση και προτείνεται η απευθείας χρηματοδότηση του κόστους των διελεύσεων από το 1,5 δισ. του ετήσιου προϋπολογισμού του αναπτυξιακού νόμου.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
PANAGIWTOPOULOS slide

Στο Συμβούλιο των υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο συμμετείχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, όπου ζήτησε την λήψη ουσιαστικών αποφάσεων από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του ερχόμενου Δεκεμβρίου προκειμένου να προχωρήσει η κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για την άμυνα ανάμεσα στα κράτη-μέλη.
Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Συμβουλίου ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ήταν πολλά και ενδιαφέροντα τα θέματα που συζητήθηκαν εδώ στο Λουξεμβούργο, τόσο στο Συμβούλιο Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας (EDA).
Μεταξύ αυτών ζητήσαμε ως Ελλάδα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου να πάρει ουσιαστικές αποφάσεις για το πώς πρέπει να προχωρήσει η κοινή πολιτική για την Άμυνα μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών.
Τονίσαμε ότι πρέπει να γίνουν βήματα προς τα εμπρός και πρέπει αυτή η πολιτική να αποκτήσει επιτέλους ένα ουσιαστικότερο περιεχόμενο. Επίσης ζητήσαμε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις για να αποκατασταθεί ένα πλαίσιο σταθερότητας και ασφάλειας για την ευρύτερη γειτονιά μας, την ευρύτερη περιοχή μας και κυρίως για το χώρο της Μέσης Ανατολής, οπού το πρόβλημα της Συρίας εξακολουθεί να δημιουργεί τεράστια ζητήματα αστάθειας στο συγκεκριμένο χώρο.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr 
ANAPTYXIAKH TRAPEZA slide

Με στόχο την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που πληρώνουν για τα καλά το μάρμαρο της κρίσης, ανακοινώθηκε η δημιουργία αναπτυξιακής τράπεζας μικρομεσαίων επιχειρήσεων με κορμό το δίκτυο των 13 λειτουργούντων Συνεταιριστικών Τραπεζών. Τις ανακοινώσεις έκαναν ο πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών, Ν. Μυρτάκης, και οι πρόεδροι της ΓΣΕΒΕΕ, Γ. Καββαθάς, και της ΕΣΕΕ, Β. Κορκίδης.
Ο ρόλος της νέας τράπεζας δεν θα είναι ανταγωνιστικός, αλλά επικουρικός στη λειτουργία των τεσσάρων συστημικών τραπεζών και βασική της δραστηριότητα θα είναι η παροχή «μικροδανείων» ύψους 10.000-25.000 ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Να σημειώσουμε πως για το project ενήμερος είναι και ο πρωθυπουργός, ο οποίος έχει συμφωνήσει και αναθέσει στον υφυπουργό Ανάπτυξης, Νότη Μηταράκη, να τρέξει τις διαδικασίες. Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Task Force για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ, πρότεινε ως μοντέλο λειτουργίας τις γαλλικές συνεταιριστικές τράπεζες, ενώ ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Προβόπουλος, θεωρεί ότι η μετατροπή των συνεταιριστικών τραπεζών σε ειδικού σκοπού είναι η βάση για τη σωτηρία τους. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
korios 24-04-13
Τα ταξίδια

BENIZELOS KOYBELHS1Σοβαρό ανασχηματισμό προοιωνίζουν οι επισκέψεις στις Βρυξέλλες του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη αυτή την εβδομάδα και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ τον Μάιο. Μαθαίνουμε επίσης ότι ο Ευάγ. Βενιζέλος ενδέχεται να επισκεφθεί επίσης την Ισπανία και την Πορτογαλία. Περί ΗΠΑ, ωστόσο, ουδείς λόγος ακόμα. Οι γνωρίζοντες ομιλούν όχι μόνο για κυβερνητικό ανασχηματισμό, αλλά και για τον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Αντιδράσεις

YPOYRGEIO YGEIAS2Έχουν ολοκληρωθεί από τους συνεργάτες του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου οι συνενώσεις κλινικών και τμημάτων σε όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδος. Θα ακολουθήσουν οι νέοι Οργανισμοί, οι οποίοι άρχισαν να δημοσιεύονται, με τις νέες, λιγότερες θέσεις – ιδιαίτερα διευθυντών κλινικών. Στις θέσεις αυτές θα προκύψουν τα περισσότερα προβλήματα, δεδομένου ότι όχι μόνο μειώθηκαν, αλλά η μεγάλη πλειοψηφία των νοσοκομείων έχει πλέον τον βαθμό του διευθυντή ή του αναπληρωτή. Υπάρχει μπλοκαρισμένη οροφή-εξέλιξη επί πολλά χρόνια για τους νεότερους γιατρούς. Και ήδη οι αντιδράσεις έχουν φτάσει μέχρι τα βουλευτικά γραφεία.


Και ίδιον όφελος

STAIKOYRAS3Ικανοποιημένος από την εργασία των τριών Νομοπαρασκευαστικών Ομάδων Εργασίας για τρία σοβαρότατα θέματα δημόσιας περιουσίας είναι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Ήδη έχουν ολοκληρώσει το έργο τους και πρόκειται εντός των ημερών να γίνουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις με τις νέες ρυθμίσεις. Αφορούν στην αξιοποίηση των εθνικών κληροδοτημάτων, την τύχη των σχολαζουσών κληρονομιών και το νέο καθεστώς για τα καταπατημένα κτήματα του Δημοσίου (δάση, παραλίες, κτήματα, αιγιαλός). Όπως λένε συνεργάτες του από τις Νομοπαρασκευαστικές Ομάδες, το κέρδος θα είναι για όλους. Και για το δημόσιο συμφέρον και για τον αναπληρωτή υπουργό, ο οποίος ποτέ δεν έβγαλε από το μυαλό του να πάρει τη θέση του Στουρνάρα.

Οι δημοτικές εκλογές

DHMOTIKES EKLOGES4Με συντριπτική πλειοψηφία θεωρείται στο υπουργείο Εσωτερικών ότι θα διαμορφωθεί κοινό αίτημα στο προσεχές συνέδριο της ΚΕΔΚΕ, τον Μάιο. Εκτιμάται υπεύθυνα ότι τόσο οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες όλης της Ελλάδος όσο και οι περισσότεροι αντιδήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες, πρόεδροι συμβουλίων κ.λπ., θα ζητήσουν να γίνουν κανονικά οι αυτοδιοικητικές εκλογές, με τη συμπλήρωση της τετραετίας, τον Νοέμβριο 2014, και όχι πρόωρα τον Μάιο, μαζί με τις ευρωεκλογές. Τις δίδυμες εκλογές είχε επιλέξει ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, ώστε να πραγματοποιούνται ταυτόχρονα. Η κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει θετικά το αίτημα και να το αποδεχθεί – κυρίως μετά από πίεση του ΠΑΣΟΚ, που κινδυνεύει να χάσει πολλούς εκλεγμένους δημάρχους, περιφερειάρχες και συμβούλους του προς όφελος του ΣΥΡΙΖΑ.

Περιμένει τον Στουρνάρα

FLORIDHS STOYRNARAS5Την έξοδο του Στουρνάρα από την κυβέρνηση περιμένει πώς και πώς ο Γιώργος Φλωρίδης. Κι αυτό γιατί το νέο κόμμα στον χώρο του κέντρου με τις ευλογίες του Σημίτη βρίσκεται στα σκαριά. Η παρουσία του Γιάννη Στουρνάρα στις τάξεις του είναι για τον Φλωρίδη η καθοριστική προϋπόθεση για την εξαγγελία του. Έτσι όσο ο Βενιζέλος πριονίζει τον Στουρνάρα το μόνο που επιτυγχάνει είναι να τορπιλίζει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Αν ο Λοβέρδος πάρει 2-3% από το ΠΑΣΟΚ και έλθει στη συνέχεια το κόμμα των Φλωρίδη - Στουρνάρα να του πάρει και τους υπόλοιπους, ο Βενιζέλος θα μείνει στην Ιπποκράτους παρέα με τους πιστούς του. Λοιπόν, σε περίπτωση που ο Βενιζέλος φάει τον Στουρνάρα και βάλει στη θέση του τον Σαχινίδη, δεν θα μείνει δίπλα του ούτε η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ.

Προανήγγειλε την αποχώρηση

BROYTHS6Σας το έχω γράψει πολλές φορές. Ότι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δεν θέλουν τον Βρούτση ως υπουργό Εργασίας. Μάλιστα, όπως μου λένε από τα δύο κόμματα, οι αρχηγοί έχουν θέσει βέτο. Το κλίμα μετά το επεισόδιο με τον Κικίλια «είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», όπως τονίζουν με νόημα. Πάντως και ο ίδιος το ξέρει και γι' αυτό προετοιμάζει όσους έχουν διάφορα αιτήματα. Όπως για παράδειγμα στη συνάντηση που είχε χθες με στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς. Συζητώντας για τα κονδύλια σχετικά με τα προγράμματα ανεργίας των ελευθέρων επαγγελματιών που έγιναν έσοδα για την πληρωμή συντάξεων, ο Βρούτσης φέρεται να είπε στους συνομιλητές του ότι «ούτως ή άλλως εγώ για λίγες ημέρες ακόμη θα βρίσκομαι εδώ». Ο Γιάννης Βρούτσης δεν διευκρίνισε αν ετοιμάζεται να μετακομίσει σε άλλο υπουργείο (σ.σ. λέγεται ότι θέλει διακαώς το υπουργείο Ναυτιλίας) ή φοβάται ότι θα μείνει εκτός σχήματος. Οι συνομιλητές του, πάντως, έμειναν με την εντύπωση ότι ο ανασχηματισμός, παρά τις τοποθετήσεις του Μαξίμου, είναι θέμα ημερών.

Έχουν ιδέες οι νέοι επιστήμονες

MAP7Λειτουργεί αθόρυβα, μεθοδικά, για αυτό και αποτελεσματικά. Ο λόγος για τη ΜΑΠ, την ομάδα νέων επιστημόνων του ΠΑΣΟΚ που το έβγαλε ασπροπρόσωπο στην εκπόνηση του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης και τώρα… ξανασηκώνει τα μανίκια, ψάχνοντας τρόπο να το επικοινωνήσει σωστά. Οι νέοι επιστήμονες της ΜΑΠ (στην πραγματικότητα το πρώτο γκρουπ, από τα τέσσερα που θα συνεδριάσουν έως τη Μεγάλη Δευτέρα) συναντήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στην Ιπποκράτους, προκειμένου να βρουν τον… καταλληλότερο τρόπο για να παρουσιάσουν (όσο και να εμπνεύσουν μέσα από) το έργο τους. Μόλις ολοκληρωθούν δε οι συσκέψεις των επιμέρους γκρουπ, ο επικεφαλής της ΜΑΠ και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Κυριάκος Πιερρακάκης, θα παρουσιάσει την ολοκληρωμένη πρόταση της ομάδας στο Πολιτικό Συμβούλιο, προκειμένου να πάρει και το τελικό  «ok» για  την υλοποίησή της. Τη Δευτέρα πάντως, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάγκη εξωστρεφών εκδηλώσεων, όπου έπεσε μια νέα ιδέα στο τραπέζι. Να φτιαχτεί μία ηλεκτρονική πλατφόρμα στο πλαίσιο πάντα του ΠΑΣΟΚ, αν και θα λειτουργεί ως ανεξάρτητο πόρταλ, όπου θα αναρτώνται όλες οι πρωτοβουλίες της ΜΑΠ και θα υπάρχει δυνατότητα διαβούλευσης με τους πολίτες. Η πρόταση βρήκε ανταπόκριση (ήδη έχουν ζητηθεί οι προτάσεις των μελών της ομάδας) και, εφόσον αποφασιστεί και τυπικά, αναμένεται να υλοποιηθεί από την ομάδα που ασχολήθηκε με τον τομέα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο Σχέδιο Ανασυγκρότησης, υπό τον Γιώργο Καραμανώλη.
ANASFALISTI ERGASIA slide
Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της ΠΟΣΕ ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος, αναφορικά με την πορεία της ανασφάλιστης εργασίας στη χώρα μας, σε συνδυασμό με την κατάρρευση των εσόδων του Ταμείου. Ο κ. Κυριακόπουλος ανέφερε πως το ποσοστό των εργαζομένων που είναι ανασφάλιστοι ανέρχεται σε 40,5%, ξεπερνάει δηλαδή ακόμα και τις χειρότερες προβλέψεις.
Όπως επισημάνθηκε, η δανειοδότηση του ΙΚΑ προκειμένου να αντεπεξέλθει στη μηνιαία καταβολή των συντάξεων αυξάνεται με σταθερούς ρυθμούς, ενώ το 2012 σε σύγκριση με το 2011 οι έλεγχοι που διενήργησε το ΙΚΑ μειώθηκαν κατά 32,33%. Ο ελεγκτικός μηχανισμός του ΙΚΑ, όπως αναφέρθηκε, είναι ανύπαρκτος και περιορίζεται στους 25 μόνο ελεγκτές πανελλαδικά, ενώ σε εκκρεμότητα βρίσκονται 156.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης με τον μέσο χρόνο αναμονής να κινείται έως τα δύο έτη.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
MPAGKLANTES KTIRIO slide
Σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσε οκταώροφο κτίριο κοντά στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές Ντάκα, παρασύροντας στον θάνατο δεκάδες ανθρώπους και τραυματίζοντας εκατοντάδες άλλους.
Σύμφωνα με τις αρχές, οι οποίες εξέφρασαν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί, οι νεκροί μέχρι στιγμής ανέρχονται σε 82, ενώ τραυματίες είναι τουλάχιστον 700. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχουν παγιδευτεί στα ερείπια. Το μόνο που έμεινε ανέπαφο είναι το ισόγειο του κτιρίου Ράνα Πλάζα, στο οποίο στεγάζονται μια αγορά, μια βιοτεχνία κλωστοϋφαντουργίας και μια τράπεζα.
Το δυστύχημα είναι  βέβαιο ότι θα ανοίγει νέα συζήτηση για τις συνθήκες εργασίας καθώς οι πρώτες ρωγμές στο μοιραίο κτίριο, είχαν εμφανιστεί χθες, προκαλώντας πανικό στους εργάτες.  Όπως δήλωσαν, ωστόσο στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι υπεύθυνοι τους διέταξαν να εμφανιστούν στη δουλειά τους κανονικά σήμερα,  Τετάρτη.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
SKORPIOS slide

Ανησυχεί και ζητά δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τον Σκορπιό! Ο λόγος για τον νέο ιδιοκτήτη του νησιού, τον Ρώσο κροίσο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, ο οποίος ζήτησε να αυξηθούν οι περιπολίες των αρμοδίων αρχών γύρω από τον επίγειο παράδεισο. Σύμφωνα με  το meganisinews, ο  Ρώσος μεγιστάνας φαίνεται πως ανησυχεί για τη μετακόμιση στο νησί και τα υπάρχοντά του που μεταφέροντα σταδιακά εκεί.
Αφορμή για αυτή του την ανησυχία στάθηκαν οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από κοντινή απόσταση και δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για διαδικασία μετακόμισης επίπλων και άλλων αντικειμένων του Έλληνα Κροίσου, Αριστοτέλη Ωνάση. Μάλιστα, επειδή δεν έχει οργανωθεί ακόμα ο ιδιωτικός στρατός που είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια του νησιού, ζήτησε μέσω της διαχειρίστριας εταιρείας του Σκορπιού και των δικηγορικών γραφείων που ασχολούνται με τις τυπικές διαδικασίες της παραχώρησης κυριότητας του νησιού τη συνδρομή του λιμενικού.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
  
SANTOS slide

Ο Φερνάντο Σάντος πέρασε από τον πάγκο της ΑΕΚ δύο φορές και γνωρίζει περισσότερα πράγματα και καταστάσεις από πολλούς άλλους. Ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε στη «LIFO» για τον υποβιβασμό της Ένωσης και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ενδεχομένως η πτώχευση θα είναι η καλύτερη λύση για τους «κιτρινόμαυρους».
«Ο υποβιβασμός της ΑΕΚ συνιστά πραγματική καταστροφή για το ελληνικό ποδόσφαιρο», υποστήριξε ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός και συνέχισε: «Ο υποβιβασμός της ΑΕΚ είναι μια μαύρη μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, μια πραγματική καταστροφή... Θα πρέπει πλέον όλοι να έχουν ανοιχτό το μυαλό τους για ρεαλιστικές λύσεις και όχι άλλα ευχολόγια».
Όσον αφορά την επόμενη ημέρα της Ένωσης ο Σάντος σημείωσε: «Είναι πολλά τα οικονομικά προβλήματα της ΑΕΚ και είναι πιθανόν να μην μπορέσει να αντεπεξέλθει στη Β' Εθνική όπου δεν υπάρχουν έσοδα, αυτό όμως είναι δουλειά των υπευθύνων να το δουν. Ίσως είναι μια λύση να πτωχεύσει η ΑΕΚ και να αρχίσει από την αρχή, όμως αυτό δεν θα το πω εγώ, η απόφαση βαραίνει όσους εμπλέκονται με τον σύλλογο.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
AEK slide

Ανοικτό το ενδεχόμενο (για μία ακόμη φορά) για εμπλοκή του σε πλάνο σωτηρίας της ΑΕΚ άφησε ο Δημήτρης Μελισσανίδης σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της ORIGINAL στα γραφεία του στον Πειραιά. Ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης συνομιλούσε για σχεδόν δύο ώρες στο γραφείο του με αντιπροσωπεία οπαδών και συζήτησαν για τον παρελθόν και το μέλλον της ΑΕΚ.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, συζητήθηκαν τα πάντα με τους οπαδούς να ζητούν για άλλη μια φορά συγγνώμη για το 2005 και συμφώνησαν πως θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα για την ΑΕΚ αν τότε η οργάνωση δεν είχε στηρίξει την τελευταία στιγμή τον Ντέμη Νικολαΐδη στις εκλογές της Ερασιτεχνικής.
Όσον αφορά το μέλλον της ΑΕΚ, ο «τίγρης» είπε πως θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε η ομάδα να επιστρέψει εκεί που της αξίζει. Από την πλευρά τους οι οπαδοί έριξαν στο τραπέζι την περίπτωση της Γ΄ Εθνικής ως αναπόφευκτη λύση ώστε η «Ένωση» να απαλλαγεί από το μεγαλύτερο μέρος των χρεών της. Ο Μελισσανίδης χωρίς να πάρει θέση τόνισε ότι όπου κι αν παίζει η ΑΕΚ θα είναι παρών, αλλά δεν θέλει να ακούει με τίποτα για αγορά ΑΦΜ!
«Αυτό που πρέπει να γίνει στην ομάδα είναι να μην υπάρχουν χρέη για να μπορέσουμε να κάνουμε σωστή αρχή και να πετύχουμε όσα θέλουμε σε διάστημα χρόνου. Καταλαβαίνω τις σκέψεις σας για τη Γ΄ Εθνική που σημαίνει και διαγραφή χρεών και είναι πολύ λογική για να μπουν οι σωστές βάσεις. 
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
TSISTIAKOV slide
Ο Γκέρμαν Τσιστιακόφ είναι ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και συνεργάτης του Ιβάν Σαββίδη. Ο Ρώσος παράγοντας προσκλήθηκε από το ΙΕΚ Ξυνή για να μιλήσει στους σπουδαστές του ινστιτούτου, όπου παραδέχτηκε τη στενή επαγγελματική σχέση που έχει με τον ιδιοκτήτη της ομάδας. Επιπλέον, αναφέρθηκε στους στόχους του συλλόγου, ενώ δεν παρέλειψε να δώσει τις συμβουλές του στους σπουδαστές για το πώς πρέπει ν' ασκούν τη δημοσιογραφία.
Ο Τσιστιακόφ παρέλαβε από τους υπεύθυνους του ΙΕΚ την τιμητική πλακέτα που είχαν ετοιμάσει για τον Ιβάν Σαββίδη και μιλώντας στους σπουδαστές σχολίασε την πρώτη του εμπειρία από την παρουσία του στην Ελλάδα και τον ρόλο των ΜΜΕ: «Θα ήθελα πω δύο λόγια όχι για μεταγραφές αλλά για τη δημοσιογραφία που σπουδάζετε. Επειδή ήρθα από το εξωτερικό είναι δύσκολο να δώσω μία εκτίμηση. Από τους έξι μήνες που είμαι στην ομάδα κατάλαβα ότι δεν μπορείς να ξεφύγεις από την πίεση των ΜΜΕ. Πόσες αθλητικές εφημερίδες υπάρχουν στην Ελλάδα; Στη Ρωσία υπάρχουν δύο. Δεν θεωρώ ότι αυτή είναι η απαίτηση της αγοράς, να υπάρχουν δεκαπέντε στην Ελλάδα. Υπάρχει ανταγωνισμός και έτσι αναγκάζονται να αναπαράγουν ψέματα. Εγώ έχω έλλειψη της ελληνικής γλώσσας, καμιά φορά αυτό με σώζει. Οι δημοσιογράφοι κινούνται επιφανειακά, χωρίς να θέλουν να ασχοληθούν σε βάθος. Σε αυτό φταίμε και εμείς. Στην εποχή του ίντερνετ ο τρόπος σκέψης έχει γίνει πιο αποσπασματικός. Σήμερα μεγαλώνει η γενιά του F5. Διαρκώς θέλουμε να κάνουμε refresh, θέλουμε διαρκή ανανέωση, δυστυχώς όμως μας ελκύουν περισσότερο τα αρνητικά πράγματα», τόνισε το δεξί χέρι του Ιβάν Σαββίδη και συνέχισε:
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
FORMIKA slide

Επειγόντως ευχέλαιο! Αυτό χρειάζονται στον Αστέρα Τρίπολης μετά τα όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό με τις απώλειες λόγω τραυματισμών. Το… κακό τρίτωσε για τους Αρκάδες, αφού το πρωί της Τετάρτης ο Λαουτάρο Φορμίκα υπέστη απίστευτο τραυματισμό που μόνο σοκ προκαλεί σε όλους! Ο Αργεντινός χτύπησε πολύ σοβαρά στον αυχένα του και ο κίνδυνος να μην ξαναπαίξει ποδόσφαιρο είναι υπαρκτός.
Το περιστατικό συνέβη στο Ναύπλιο, όταν ο 27χρονος έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο κενό! Αρχικά μετέβη στο νοσοκομείο του Ναυπλίου και ακολούθως στο Παναρκαδικό νοσοκομείο της Τρίπολης, όπου και προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις που έδειξαν ότι υπέστη κάταγμα στον αυχένα. Συγκεκριμένα έσπασε σπόνδυλους και του έγινε άμεσα επέμβαση ανάταξης στον αυχένα, του τοποθετήθηκαν βίδες στο συγκεκριμένο σημείο, αλλά όπως ενημέρωσαν οι γιατροί δεν θα μπει… νυστέρι. Στη συνέχεια του τοποθετήθηκε κολάρο και ο Φορμίκα θα παραμείνει δύο μήνες σε ακινησία, ενώ θα ακολουθήσει θεραπείες για σταθεροποίηση και αποσυμπίεση.
Μέσα στην ατυχία του, πάντως, ο Αργεντινός στάθηκε τυχερός, αφού δεν πειράχτηκε κάποιο νεύρο. Σε περίπτωση που αυτό γινόταν θα μπορούσε ακόμη και να μείνει παράλυτος. Το σίγουρο είναι ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο δεν θα βρίσκεται στους αγωνιστικούς χώρους, ενώ κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα το αν ο Φορμίκα θα είναι σε θέση να παίξει ξανά ποδόσφαιρο.
Από την πρώτη στιγμή οι συμπαίκτες του και το τεχνικό τιμ του Αστέρα βρέθηκαν κοντά του στο νοσοκομείο και του συμπαραστάθηκαν, ενώ το ίδιο έπραξαν και πολλοί φίλοι της ομάδας. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
XARITATOS slide

Ο Σπύρος Χαριτάτος κατέθεσε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών αγωγή κατά της πρώην συνεργάτιδάς του, Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, ζητώντας της 1 εκατ. ευρώ. Ο δημοσιογράφος τονίζει πως τα όσα έχει πει κατά καιρούς η τηλεμαγείρισσα για τον ίδιο «είναι ψευδή, συκοφαντικά και φτάνουν μέχρι τον διασυρμό» και υποστηρίζει στην «Espresso» ότι «με διασύρει τεχνηέντως ως βασανιστή, τα χρήματα θα διατεθούν για τα συσσίτια αστέγων». Πώς ξεκίνησε η κόντρα των δύο πρώην συνεργατών; Ξεκίνησε όταν η Αργυρώ σε τηλεοπτική της συνέντευξη υποστήριξε πως οι δυο τότε συνεργάτες της, ο Σπύρος Χαριτάτος και ο Γιώργος Καραμέρος, της έκαναν καψώνια στην εκπομπή με αποτέλεσμα να κλονιστεί η υγεία της! Ο δημοσιογράφος όμως τονίζει πως η μαγείρισσα αντιμετώπιζε τότε ένα σοβαρό προσωπικό πρόβλημα και τους έλεγε «είστε το ψυχολογικό μου καταφύγιο».
Ο Σπύρος δηλώνει στην εφημερίδα: «Υποθέτω πως δεν θέλεις να βλέπεις τον βασανιστή σου κάθε βράδυ και δεν τον καλείς σε διακοπές με οικεία πρόσωπα... είχε ελεύθερο ωράριο: ερχόταν κι έφευγε όποτε ήθελε, προετοίμαζε όποια συνταγή ήθελε, με αντάλλαγμα υπερδιαφήμιση σε ώρα υψηλής θεαματικότητας. Επίσης, η εναγόμενη είχε έσοδα από τους χορηγούς των εκπομπών, τα οποία προωθούσε χωρίς οποιαδήποτε ανάμειξή μας. Η ώρα παραμονή της στο στούντιο δεν ξεπερνούσε ποτέ τη μία ώρα. Εκτός από συκοφαντικό και επικίνδυνο είναι αστείο να εμφανίζεται ότι της κάναμε καψώνια. Τι κάναμε;
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
ALEXANDRA MPENITES slide

Είναι ξιφομάχος, οδοντίατρος, μοντέλο και τώρα υπουργός Αθλητισμού της Βενεζουέλας.
Η 32χρονη  Αλεχάνδρα Μπενίτες είχε εκλεγεί βουλευτής με το κόμμα του Τσάβες και τώρα, ο νέος πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο την τοποθετήθηκε σε θέση της υπουργού Αθλητισμού.
«Αναλαμβάνω μία νέα αποστολή και θα την αναλάβω με την ίδια αποφασιστικότητα που το κάνει ένας αθλητής που υπερασπίζεται τη χώρα του με όποιο κόστος!» έγραψε στο Twitter η Αλεχάνδρα, αμέσως μετά το διορισμό της.
Τα λατινοαμερικανικά μέσα ενημέρωσης της έδωσαν τον τίτλο της «Ωραίας του Αθλητισμού» και ης «Υπουργού – Μοντέλου» καθώς η 32χρονη καλλονή έχει περπατήσει και σε αρκετές από τις πασαρέλες μόδας του κόσμου ενώ έχει πάρει μέρος και σε πολλές διαφημιστικές καμπάνιες.
Η Μπενίτες έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς της Αθήνας, του Πεκίνου και του Λονδίνου, αλλά και πολλές ακόμα περιφερειακές αθλητικές διοργανώσεις.
Πριν τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, είχε ποζάρει γυμνή στο περιοδικό «Ultima Noticias» κάτι που γίνεται συχνά, όπως εξηγεί η ίδια, πριν από μία διοργάνωση.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr


Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Κατέβασαν την ελληνική σημαία από τα Προπύλαια
YPOSTOLH SHMAIASΣτην υποστολή της ελληνικής σημαίας από τον ιστό που υπάρχει στα Προπύλαια, προχώρησε ομάδα του αντεξουσιαστικού χώρου, και κατόπιν ανήρτησε την δική τους.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Κεδίκογλου: «Προσβάλλει το φρόνημα των Ελλήνων η βίαιη υποστολή της σημαίας»
KEDIKOGLOY SHMAIAΟ κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου με αφορμή την υποστολή της ελληνικής σημαίας από «αντιεξουσιαστές» στα Προπύλαια, δήλωσε:
  Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Δύο ξένοι στην ίδια κυβέρνηση...
BENI STOYRNARASΔεν διάγουν και τις καλύτερες των ημερών τους, οι σχέσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Γιάννη Στουρνάρα.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
«Να υπάρξει πρόνοια για τους ανέργους»
KOYBELHSΣτην ανάγκη να υπάρξουν έκτακτα μέτρα υποστήριξης της Ελλάδας, ώστε να υπάρξει ανακούφιση των ανέργων και των ασθενέστερων αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, κατά τη συνάντησή του με τον Επίτροπο Απασχόλησης και Κοινωνικής Υποθέσεων Λάζλο Αντορ, στις Βρυξέλλες. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Άστραψε και βρόντηξε ο Μάριος Σαλμάς
SALMASΑυστηρό μήνυμα προς όσους συμμετέχουν σε κυκλώματα διαφθοράς, παρανομίας και κλοπής στον χώρο του φαρμάκου, έστειλε ο υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, λέγοντας πως οι ποινές θα είναι εξοντωτικές.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ γιατρός με offshore
GIATROS OFF SHOREΈνας έλληνας γιατρός με off shore εταιρεία στη Βουλγαρία, η οποία εμπορεύεται φάρμακα προς χώρες της Ευρώπης όπου οι τιμές είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές στην Ελλάδα, βρίσκεται στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ στο πλαίσιο των ερευνών, για την μεγάλη υπόθεση παράνομης διακίνησης φαρμάκων.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Απάντηση ΤΑΙΠΕΔ για το Sale an Lease Back
TAIPED«Η πώληση και ταυτόχρονη μίσθωση ακινήτων του Δημοσίου αποτελεί μέρος του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και των διεθνών συμφωνιών της χώρας» υπενθυμίζει το ΤΑΙΠΕΔ, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Στάση εργασίας στα τρόλεϊ την Πέμπτη
TROLEYΓενική Συνέλευση συγκάλεσαν για την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, για αυτό και θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 16:00.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Επεισόδιο Καπερνάρου – Μαρκογιαννάκη στη Βουλή (ΒΙΝΤΕΟ)
KAPERNAROSΣε ένα ακόμα επεισόδιο στη Βουλή έγινε πρωταγωνιστής -άθελά του- ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
«Πρόωρες εκλογές ανά πάσα στιγμή»
SKOYRLETHS EKLOGESΣίγουρος για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν, εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης, εκτιμώντας ότι οι κάλπες μπορούν να στηθούν «ανά πάσα στιγμή».
  Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
  
«Θέλουμε Μεταξάδες και όχι Σαμαράδες»
METAXADESΙδιαίτερα προκλητικός ήταν για ακόμη μία φορά από τη βήμα της Βουλής ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
«Τρικ σε δημόσια θέα το πλεόνασμα»
LOBERDOSΠυρά εναντίον της κυβέρνησης εξαπολύει ο Ανδρέας Λοβέρδος, με αφορμή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
«Η Ελλάδα κάνει κατάχρηση της αλληλεγγύης»
POPFSKI«Παρεμποδιστική» χαρακτηρίζει την θέση της Αθήνας ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Ποπόσκι, όσον αφορά την ενταξιακή πορεία της χώρας του και τη στάση της Ελλάδος απέναντι στο πρόβλημα της ονομασίας.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr

Ο Δένδιας πάει Αμερική

dΕπίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ, πραγματοποιεί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, ο οποίος αναχώρησε την Τετάρτη για τη Νέα Υόρκη.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Θαυμαστής της γερμανικής λιτότητας ο Ολιβιέ Μπλανσάρ
MPLANSARΥπέρμαχος του... γερμανικού προτύπου δημοσιονομικής πολιτικής εμφανίστηκε ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, Ολιβιέ Μπλανσάρ, επικρίνοντας ταυτόχρονα αυτή που ακολουθεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Νέο 5ευρω από τις 2 Μαΐου
EYRO5Στα ίδια χρώματα αλλά με... ανανεωμένη εμφάνιση θα ξεκινήσει η κυκλοφορία του νέου χαρτονομίσματος των 5 ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών την Πρωτομαγιά
DIATRAPEZIKES SYNALLAGESΔεν θα λειτουργεί το πανευρωπαϊκό διατραπεζικό σύστημα πληρωμών TARGET2 την 1η Μαΐου, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ), καθώς θα είναι ημέρα ειδικής αργίας για τις διατραπεζικές συναλλαγές.
  Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Συνελήφθη με 300 κιλά κάνναβης
KANABHΣτα χέρια της αστυνομίας έπεσε 33χρονος ο οποίος προσπάθησε να περάσει στη χώρα πάνω από 300 κιλά κάνναβης και συνελήφθη στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Η ζημιά χιλιάδων ευρώ των παραγωγών φράουλας της Νέας Μανωλάδας στην Πάολα
FRAOYLOPARAGOGOIΔυο μεγαλοπαραγωγοί φράουλας της Νέας Μανωλάδας ξόδεψαν περισσότερα από 6.000 ευρώ σε μία βραδιά ραίνοντας με λουλούδια την Πάολα!
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
  
Ιταλία: Στον Λέτα η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης
LETAΔιερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στο υψηλόβαθμο στέλεχος του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Ενρίκο Λέτα, έδωσε ο επανεκλεγείς πρόεδρος της Ιταλίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Αναστάτωση στον Λευκό Οίκο
LEYKOS OIKOSΣε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες του FBI προκειμένου να διαπιστωθεί ο τρόπος με τον οποίο χάκερς κατάφεραν να εισβάλουν στον λογαριασμό του πρακτορείου Associated Press στο twitter.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Μειώνεται κι άλλο η ανεργία στη Γερμανία
ANERGIA GERMANIAΜπορεί οι περισσότερες χώρες της ευρωζώνης να βουλιάζουν στην ύφεση και την ανεργία, ωστόσο ακριβώς αντίθετη είναι η κατάσταση στη Γερμανία.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
Εμπόριο βρέφους μέσω Facebook
EMPORIO BREFOYSΣυνελήφθη στην Ινδία ένας 47χρονος, ο οποίος επιχείρησε να πουλήσει μέσω Facebook τον νεογέννητο εγγονό του σε επιχειρηματία. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr
«Κληρώνει» για τα play off
PLAY OFFΤην ερχόμενη Παρασκευή (26/4) θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των play off του φετινού πρωταθλήματος. Όπως ανακοίνωσε η Super League η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί στις 2μ.μ., στην αίθουσα του Δ.Σ. της. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.