29 Απρ 2013

Η καθημερινή Άποψη 27-4-13


NEWSLETTER 27_04_no1

NEWSLETTER 27_04_no3
twitter banners icon facebook 60 256

1samaras

Σενάρια επί σεναρίων που είτε κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά γραφεία, είτε πολλές φορές τα βλέπουμε και γραμμένα, κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις του πρωθυπουργού. Με δεδομένο πως ανασχηματισμός κάποια στιγμή (σίγουρα μέχρι τον Ιούνιο) θα γίνει, το ενδιαφέρον στρέφεται γύρω από αυτά που θέλουν τον Αντώνη Σαμαρά να διαλύει τη Νέα Δημοκρατία, να προχωρά στη σύσταση νέου κόμματος και να προσφεύγει στις κάλπες.

Βέβαια, οι στρατηγικές κινήσεις μπορεί να μην προαναγγέλλονται, ωστόσο, καλά πληροφορημένες πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου μας μεταφέρουν πως «αυτή την περίοδο ο πρωθυπουργός είναι προσηλωμένος αποκλειστικά και μόνο στο πως θα επιστρέψει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης. Δεν πρέπει να χάσουμε τις ευκαιρίες που μας έχουν δοθεί, γιατί κερδήθηκαν με μεγάλο κόπο. Η έξοδος από την ευρωζώνη είναι πλέον ένα πολύ μακρινό σενάριο, όμως πρέπει να κερδίσουμε και τη μάχη με την καθημερινότητα». Το κλίμα, άλλωστε, που μας μεταφέρουν είναι πως ο ίδιος ο κ. Σαμαράς αυτή την περίοδο το τελευταίο που επιθυμεί είναι ο αποπροσανατολισμός από τη κυβερνητικό έργο. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr



2kammenos

Χωρίς τα «μνημονιακά κόμματα», ξεκίνησαν οι εργασίες του ιδρυτικού συνεδρίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο ΣΕΦ, με τον Πάνο Καμμένο να ανεβάζει τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης και να ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη ενότητας των Ελλήνων και δεσμευόμενος ότι αυτό θα είναι προτεραιότητα για το κόμμα του.

Στην ομιλία του, ο κ. Καμμένος έκανε άνοιγμα στο "πατριωτικό ΠΑΣΟΚ" όπως είπε, και στους ψηφοφόρους των κομμάτων "του δημοκρατικού πατριωτικού τόξου" καθώς και στα στελέχη που αποχώρησαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ενώ είπε πως όταν έρθει το κόμμα του στην εξουσία "θα ψάξει θα βρει και θα τιμωρήσει χωρίς έλεος" όσους έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα, που οδήγησαν τους Έλληνες στη σημερινή κατάσταση "και θα δημεύσει τα κλεμμένα από τον ελληνικό λαό". Παραμείναμε ανεξάρτητοι παρόλο τον πόλεμο, και σήμερα δίνουμε μαθήματα Δημοκρατίας. Μαζί θα αποφασίσουμε για το πως θα προχωρήσει το κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων" είπε ο κ. Καμμένος.

Επίσης, ο πρόεδρος των Αν. Ελ. έκανε μια αναδρομή στις συνθήκες ίδρυσης του κόμματός του, και είπε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα δώσουν πίσω την Ελλάδα στα χέρια των Ελλήνων. Πρώτα μας αγνόησαν, μετά μας χλεύασαν, μετά μας πολέμησαν, ώρα να τους νικήσουμε" είπε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας: "Μαζί θα τους ανατρέψουμε και μαζί με εμάς όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου". Επίσης, αναφέρθηκε στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και στην ένταξη της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, ενώ έκανε άνοιγμα στο "πατριωτικό ΠΑΣΟΚ" κάνοντας αναφορά στην φράση του Ανδρέα Παπανδρέου ότι "η Ελλάδα ανήκει στου Έλληνες". Επίσης έκανε αναφορά στο Γοργοπόταμο λέγοντας ότι "τον ανατίναξαν ο Ζέρβας με τον Βελουχιώτη ενωμένοι" και είπε ότι στόχος του κόμματός του είναι να ενώσει τους Έλληνες. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr



tsoxatzopoulos fylaki_slide

Τη δική του εκδοχή για το πολύκροτο σκάνδαλο με τις μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα έδωσε ο Ακης Τσοχατζόπουλος, σε μία συνέντευξη ξέσπασμα κατά των πρώην «συντρόφων» του στο ΠΑΣΟΚ. Μιλώντας στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», ο πρώην υπουργός τονίζει ότι τις αποφάσεις δεν τις έπαιρνε μόνος του.

«Σαν υπουργός Εθνικής Αμυνας δεν αποφάσισα μόνος μου. Ο λαός πρέπει να μάθει την αλήθεια και από τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, που αποφάσισε ως το ανώτατο θεσμικό όργανο της κυβέρνησης του Κ. Σημίτη για την ειρήνη, την ασφάλεια, την άμυνα και τις διεθνείς σχέσεις της χώρας μας, υπό την προεδρία του τότε πρωθυπουργού. Σε αυτό συμμετείχαν δέκα υπουργοί και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ», αναφέρει μέσα από τη φυλακή ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Οσον αφορά στην ανακοίνωσή του για το ΠΑΣΟΚ και εκείνους που το «ντρόπιασαν» όπως λέει χαρακτηριστικά, ο πρώην υπουργός τονίζει ότι «η πολιτική ηγεσία που οδήγησε με όλα όσα συνέβησαν σε ένα κατ' όνομα μόνο ΠΑΣΟΚ, μακριά από τη βάση και το λαό του ΠΑΣΟΚ, είναι πλήρως υπεύθυνη γι' αυτή την εξέλιξη. Ανεπαρκής σε όλα, οδήγησε το λαό στην απόλυτη καταστροφή, στην οικονομική χρεοκοπία, στην πρωτοφανή υψηλή ανεργία».

Τέλος, ο Ακης Τσοχατζόπουλος μιλάει και για τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη και ξεσπά κατά των δικαστών «Βλέποντας την εικόνα της Βίκυς, ομολογώ ότι ανησύχησα. Αυτό που ζήτησα από το δικαστήριο, καθαρά για ανθρωπιστικούς λόγους, την άμεση δηλαδή αποφυλάκισή της, ύστερα από παράνομη και καταχρηστική φυλάκιση 12 μηνών, λόγω της κρατικής βίας, φαίνεται να μην επαρκεί. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr



4melissanidis

Οι κινήσεις του Δημήτρη Μελισσανίδη αποδεικνύουν αν μη τι άλλο ότι είναι πιο αποφασισμένος από ποτέ να επιστρέψει στην ΑΕΚ. Ο «Τίγρης» έχει βάλει σε λειτουργία το πλάνο του για να «χτίσει» από την αρχή την «Ένωση» και έχει κερδίσει ήδη κάποιους «συμπαίκτες» στο εγχείρημά του αυτό όπως οι Πέτρος Παππάς και Πόλυς Χατζηιωάννου που δήλωσαν θετικοί να τον στηρίξουν και οικονομικά.

Στο πλαίσιο αυτό, δηλαδή του πλάνου που έχει στο μυαλό του ο Μελισσανίδης, στις άμεσες προτεραιότητες είναι και η κατασκευή νέου γηπέδου στη φυσική έδρα της ΑΕΚ, δηλαδή τη Νέα Φιλαδέλφεια. Για τον σκοπό αυτό θα έχει ραντεβού με τη δήμαρχο της περιοχής Ευτυχία Αποστολάκη, τη Μεγάλη Τετάρτη, προκειμένου οι δύο πλευρές να συζητήσουν για τις προϋποθέσεις που υπάρχουν ώστε να γίνει η ανέγερση του νέου γηπέδου εκεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμος Νέας Φιλαδέλφειας είναι θετικός στο να χτιστεί το γήπεδο εκεί που ήταν και το παλιό, κάτι για το οποίο έδωσε τη συγκατάθεσή του και το 2005 όταν ο «Τίγρης» έκανε αντίστοιχη προσπάθεια με το πρότζεκτ «Αγιά Σοφιά». Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr



5pasok

Με το δάκτυλο στη σκανδάλη είναι πλέον «βενιζελικοί» και «παπανδρεϊκοί» στο ΠΑΣΟΚ, ιδίως μετά την αποκάλυψη για τη «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του κόμματος επί ημερών Γιώργου Παπανδρέου, κάτι που οφείλεται στην αλόγιστη σπατάλη. Να θυμίσουμε, πως πρόσφατα είχαν προηγηθεί οι αιχμές που άφησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τον πρώην πρωθυπουργό σε κομματική συνεδρίαση, κατηγορώντας τον παρουσία τουλάχιστον 50 στελεχών ότι έκανε του κεφαλιού του στο θέμα της προανακριτικής για την λίστα Λαγκάρντ, αρνούμενος να παραστεί στην Επιτροπή και επιλέγοντας να καταθέσει με υπόμνημα.


Στην ίδια συνεδρίαση ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε υπαινικτικά και για τα οικονομικά του κόμματος επί ημερών του προκατόχου του και μάλιστα αναφέρθηκε στο βάρος της... μαύρης τρύπας που κληρονόμησε λέγοντας ότι αισθάνεται πως φόρεσε τον χιτώνα που βούτηξε η Διηάνειρα στο δηλητηριώδες αίμα του Νέσσου... Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να διέψευσε ότι έχει παραλάβει τα στοιχεία του πορίσματος του διαχειριστικού ελέγχου που έχει αναθέσει ήδη από το περασμένο καλοκαίρι σε έξι διεθνείς ελεγκτικές εταιρίες, ωστόσο, προκαλεί εύλογα ερωτηματικά γιατί δεν διέψευσε και το δημοσίευμα της «εφημερίδας των συντακτών» η οποία και ανέδειξε το θέμα. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr



6stournaras

Για την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την απασχόληση ανέργων σε δήμους και Περιφέρειες, σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, μίλησε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο Γιάννης Στουρνάρας, τονίζοντας ότι «βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση, δεν είναι εύκολο να γίνει σε μια μέρα, αλλά θα το κάνουμε».

Ο κ. Στουρνάρας διευκρίνισε ακόμη πως τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, συνεργάζονται με το ΠΑΣΟΚ για την κοστολόγηση της τροπολογίας - και εφόσον κάτι τέτοιο ολοκληρωθεί μέχρι αύριο, η τροπολογία θα προστεθεί στο πολυνομοσχέδιο. Στην αντίθετη περίπτωση, η τροπολογία θα συμπεριληφθεί στο αμέσως επόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο και στην εφαρμογή του 2ου και του 3ου Μνημονίου, δήλωσε πως η Ελλάδα έχει καλύψει τα 2/3 του προγράμματος προσαρμογής και πως σήμερα, «για πρώτη φορά παραμένουμε μέσα στους στόχους ενός τέτοιου δύσκολου προγράμματος: Το πρώτο τρίμηνο του 2013 πάμε καλύτερα απ' τις προβλέψεις μας και έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα (κάτι που προβλεπόταν πως θα επιτευχθεί στο τέλος του έτους). Μειώθηκε το χρέος - και το 2022 προβλέπεται να έχει πέσει κάτω από το 110% του ΑΕΠ.

Το ποσοστό της ανεργίας θα αρχίσει να μειώνεται από το επόμενο έτος. Ήδη τον Μάρτιο είχαμε περισσότερες προσλήψεις από απολύσεις. Για πρώτη φορά βάλαμε στο τραπέζι προοπτική για μείωση φορολογικών συντελεστών, όπως η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, για την οποία ελπίζουμε να έχουμε ευτυχή κατάληξη τον Ιούνιο» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών. Στόχος είναι επίσης, και η καθιέρωση του πλήρους συμψηφισμού των οφειλών των ιδιωτών με εκείνες του ευρύτερου δημοσίου τομέα». Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr



7spanos

Είναι από τα ελάχιστα χρονικά διαστήματα που στο «στρατόπεδο» του Ατρομήτου επικρατεί ηρεμία. Το γεγονός ότι φέτος η τεχνική ηγεσία έχει αλλάξει τρεις φορές αποδεικνύει ότι η σεζόν δεν κύλησε σύμφωνα με το σχεδιασμό και ότι υπήρξαν προβλήματα εντός και εκτός ομάδας, αλλά αφού τελικά επιτεύχθηκε ο κύριος στόχος της εξόδου στην Ευρώπη μέσω της συμμετοχής στα play-off του ελληνικού πρωταθλήματος, το καλό κλίμα και η ψυχραιμία έχει επανέλθει στο Περιστέρι.

Για να προκύψει όμως και πάλι η καλή ψυχολογία στα αποδυτήρια των «κυανολεύκων», συνετέλεσε η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, αφού ο Νίκος Αναστόπουλος δεν κατάφερε να φέρει κάτι ουσιαστικό στην ομάδα από την περίοδο Ντούσαν Μπάγεβιτς και η πρόσληψη του Γιώργου Παράσχου κρίθηκε επιβεβλημένη. Η διοίκηση δικαιώθηκε για την επιλογή της αφού όντως ο σύλλογος του Περιστερίου έστω και στα δύο παιχνίδια που έχει προλάβει να κάτσει στον πάγκο ο κ. Παράσχος έχει παρουσιάσει αγωνιστική βελτίωση ενώ τα καλά νέα έρχονται από τους ίδιους του παίκτες. Ο πολύπειρος τεχνικός έχει κερδίσει τους πάντες με τη συμπεριφορά αλλά και τη δουλειά του, κάτι που δεν είχαν καταφέρει ούτε ο πολύπειρος Σέρβος τεχνικός ούτε ο «αλενατόρε». Όλες αυτές οι αλλαγές, λειτουργούν θετικά φυσικά και για τον ίδιο τον Γιώργο Παράσχο αφού θέλει όσο τίποτα να συνεχίσει στον πάγκο του Ατρομήτου και τη νέα σεζόν, καθώς σε αντίθετη περίπτωση δεν είναι διόλου απίθανο να ολοκληρώσει την προπονητική του καριέρα.

Τα λένε μετά τα play-off

Οριστικές αποφάσεις όχι μόνο για την τεχνική ηγεσία αλλά γενικότερα για το μέλλον της ομάδας θα υπάρξουν μετά την ολοκλήρωση των Play-off. Κανείς στα δυτικά προάστια δεν ξεχνά τη δήλωση του Γιώργου Σπανού που είναι σε ισχύ σχετικά με την πρόθεσή του να απεμπλακεί από τα κοινά της διοίκησης και παρά το γεγονός ότι υπάρχει η αίσθηση ότι δεν θα κάνει πράξη την τοποθέτησή του, μέχρι να υπάρξει οριστικό ξεκαθάρισμα στην υπόθεση, όλοι και όλα βρίσκονται στον... αέρα. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr



8pao

Τη δεδομένη χρονική στιγμή στον Παναθηναϊκό είναι δεδομένο ότι χρειάζονται να μπουν χρήματα στα ταμεία για να προσπεραστούν τα «αγκάθια» της φετινής σεζόν, αλλά και να γίνει ο προγραμματισμός για την επόμενη. Ήδη η ΠΑΕ έχει κάνει κάποιες κινήσεις και, όπως αναφέρουν πληροφορίες, αναμένεται οι «πράσινοι» να συνάψουν ομολογιακό δάνειο ύψους 5 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, το ποσό αυτό αναμένεται να το καλύψει ο Γιάννης Αλαφούζος.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ αναμένεται να βάλει αυτά τα λεφτά στα ταμεία και στη συνέχεια είτε να τα πάρει πίσω, δηλαδή να κάνει ουσιαστικά ταμειακή διευκόλυνση, είτε να περάσουν στη συνέχεια μετοχές του Παναθηναϊκού στα χέρια του ίδιου ή στην «Παναθηναϊκή Συμμαχία».

Παράλληλα, πέραν αυτών των χρημάτων, τα μισά από τα οποία θα καλύψουν ανάγκες της φετινής σεζόν, στο «τριφύλλι» περιμένουν πρόταση για τον Ορέστη Καρνέζη από ομάδα του εξωτερικού. Αυτή την ενημέρωση έχει αυτή τη στιγμή η ΠΑΕ κι αυτό αναμένεται να συμβεί μετά το μπαράζ με την Ξάνθη στις 9 Μαΐου. Οι «πράσινοι» δεν είναι διατεθειμένοι να παραχωρήσουν έναντι μικρού ποσού τον Καρνέζη, τον οποίο κοστολογούν αυτή τη στιγμή στο 1,5 εκατ. ευρώ κι αν έρθει τέτοια πρόταση θα δώσει ακόμη μία σημαντική ανάσα στην ομάδα. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr



9kardasian

Σε υπερλούξ ξενοδοχείο στη Μύκονο απολαμβάνει ξέγνοιαστες διακοπές η Kim Kardashian μαζί με τη μητέρα της, τις αδελφές της και τον ανιψιό της. Ήδη σήμερα ξεκίνησαν τα γυρίσματα για το reality σόου της οικογένειας με τον τίτλο «Keeping up with the Kardashians» ενώ τη διάσημη περσόνα απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός σε ήρεμες στιγμές με κάζουαλ περιβολή ενώ η υπόλοιπη οικογένεια προτίμησε μία θαλάσσια βόλτα με φουσκωτό.

Στις αδελφές Καρντάσιαν επεφύλαξε θερμή υποδοχή ο δήμαρχος Μυκόνου που τους προσέφερε λουλούδια και ένα αναμνηστικό δώρο από τον ναό της Παναγίας Παραπορτιανής, καθώς και ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Τουρισμού. Η διάσημη οικογένεια έφτασε στο νησί το βράδυ της Πέμπτης οπότε και ξεκουράστηκαν στους χώρους της βίλας όπου διαμένουν, ενώ χθες έκαναν χαλαρές βόλτες στα σοκάκια της χώρας και δείπνησαν σε ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια όπου γεύτηκαν παραδοσιακά φαγητά, όπως παστίτσιο και μουσακά με τον οποίο ξετρελάθηκαν. Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσιεύει το womanspace.gr. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr



10nesxan

Είναι νέα, ωραία και έχει σχέση με γνωστό τερματοφύλακα. Το ζευγάρι είναι ερωτευμένο και αυτό φαίνεται σε κάθε του έξοδο. Ο τερματοφύλακας πήρε μεταγραφή σε ομάδα της Μυτιλήνης και το όμορφο μοντέλο τον ακολούθησε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ο λόγος για την Νεσχάν Μουλαζίμ και τον Γιάννη Σιδεράκη, ο οποίος αγωνίζεται πλέον στην ΑΕΛ Καλλονής. Το ζευγάρι βρήκαν ένα ωραίο σπίτι και στέγασαν τον έρωτά τους. Όταν ο τερματοφύλακας κάνει προπόνηση, η Νεσχάν πηγαίνει για ψώνια, εξερευνεί το νησί και γνωρίζει τους ανθρώπους. Μάλιστα, συχνά βρίσκεται στο γήπεδο για να δει τον αγαπημένο της ν' αγωνίζεται. Το μοντέλο δήλωσε στην espresso: «Στην Μυτιλήνη θα μείνουμε για λίγους μήνες, ώσπου να τελειώσουν οι υποχρεώσεις του συντρόφου μου το καλοκαίρι. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr



11theo

Ζούμε στην Ελλάδα της κρίσης; ΝΑΙ...αλλά όπως φαίνεται όχι για όλους. Υπάρχουν και κάποιοι που δεν έχουν μέτρο στις απαιτήσεις τους. Και μεταξύ μας τώρα. Καλά κάνουν... Όλοι κοστολογούν τον εαυτό τους όσο θεωρούν... Αλλά το να ζητάς 18.000 ευρώ προκαταβολικά για να εμφανιστείς γα δυο ώρες.... ε... αυτό πάει πολύ!

Πρωταγωνίστρια της ιστορίας είναι η Νατάσα Θεοδωρίδου. Το κορίτσι δέχτηκε πρόταση από στελέχη του Καζίνο στη Ρόδο προκειμένου να εμφανιστεί στις 7 Ιουνίου με την μπάντα της. Και μιλάμε τώρα για 14 άτομα ορχήστρα με πρόσθετα έξοδα την μεταφορά στο νησί τη διαμονή όλων και τη σίτιση τους. Μέχρις εδώ καλά. Όπως αναφέρει το nasosblog, τα 18 χιλιάρικα συν ΦΠΑ είναι μόνο η αμοιβή της Νατάσας. Συνολικά το δίωρο… εξτραδάκι θ' ακουμπήσει τα 35 χιλιάρικα! Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr



12olga

Μετά από σχεδόν δέκα μήνες σχέσης, όλα πλέον συγκλίνουν στο ότι η Όλγα Φαρμάκη έχει βρει στο πρόσωπο του Γιώργου Γιγουρτάκη τον έρωτα της ζωής της. Μάλιστα, άτομα τους περιβάλλοντος τους δηλώνουν πως διανύουν την καλύτερη περίοδο τους και ότι σύντομα θα φάμε κουφέτα...

Πρόσφατα πέρασαν και οι δύο πολύ δύσκολες περιόδους στις ζωές τους. Ο Γιώργος έχασε εντελώς ξαφνικά τον αγαπημένο του αδελφό Νίκο, ενώ η Όλγα έζησε στιγμές μεγάλης αγωνίας αφού η αδελφή της Γωγώ έδωσε μάχη για τη ζωή της έπειτα από πυροβολισμό που δέχθηκε από τον πρώην σύντροφο της, Αλέξανδρο Αγγλούπα. Μέχρι τότε, πάντως, μπορούμε να απολαύσουμε μερικές εντυπωσιακές φωτογραφίες που μας χάρισε τόσα χρόνια η «καυτή» Όλγα... Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr





Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Εσπευσμένα στη Βηρυτό ο Κώστας Τσιάρας

1tsiarasΣτην πρωτεύουσα του Λιβάνου, Βηρυτό, μετέβη με εντολή του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο υφυπουργός Κώστας Τσιάρας, όπου θα έχει σειρά επαφών, στο πλαίσιο των προσπαθειών και διαβουλεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης για τον εντοπισμό και την απελευθέρωση των απαχθέντων Μητροπολιτών Χαλεπίου. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr



«Να μην γίνει η απελευθέρωση του bake off»

2mitsotakisΑίτημα προκειμένου να αποσυρθεί το άρθρο για την απελευθέρωση της αγοράς του προψημένου ψωμιού (bake off), κατέθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, πρώτος ομιλητής επί του πολυνομοσχεδίου ανάμεσα στους 30 βουλευτές που γράφτηκαν για να μιλήσουν στην Επιτροπή Οικονομικών. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr



«Δεν σπεκουλάρω στη σχέση μου με τον Καραμανλή»

3zoisΑπάντηση σε δημοσίευμα ιστοσελίδας της Λάρισας, που σχολιάζει τη σχέση του με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, έδωσε ο πρόεδρος του κόμματος «Νέας Μέρα», Χρήστος Ζώης, σχολιάζοντας πως δεν θέλει να σπεκουλάρει πάνω στη μεταξύ τους φιλία. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr



«Μόνο εκτός ευρώ η λύση για την Κύπρο»

4lapavitsasΔηλώσεις στην εφημερίδα τα «Νέα» έκανε ο καθηγητής Κώστας Λαπαβίτσας, ο οποίος υποστηρίζει ότι ο μόνος δρόμος της εξόδου από την κρίση για την Κύπρο ήταν η αποχώρηση από το ευρώ. Μάλιστα, προανήγγειλε την εκπόνηση μελέτης στην οποία θα βασιστεί η πολιτική του κυπριακού αριστερού κόμματος ΑΚΕΛ και θα περιλαμβάνει εθνικό νόμισμα. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr



Αψιμαχίες σε αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής στη Λάρισα

5xrisi-augiΦραστικά επεισόδια είχαμε στη Λάρισα, με αφορμή την αιμοδοσία μελών της Χρυσής Αυγής, που σε ανακοίνωση τους καλούσαν να δώσουν αίμα «Έλληνες για Έλληνες». Από την δημοσιοποίηση της ανακοίνωσης, ήδη, είχαν σημειωθεί αντιδράσεις, αλλά το Σάββατο, ημέρα της αιμοδοσίας, έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας είχαν συγκεντρωθεί μερικές δεκάδες μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων προκειμένου να διαμαρτυρηθούν. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr



«Η εγωιστική αδιαλλαξία της Ανγκελα Μέρκελ»

6merkelΠρωτοφανής επίθεση εναντίον της Ανγκελα Μέρκελ και της πολιτικής λιτότητας εξαπολύουν οι Γάλλοι σοσιαλιστές, κατηγορώντας την Γερμανίδα καγκελάριο για «εγωιστική αδιαλλαξία» και υποστηρίζοντας ότι ενδιαφέρεται μόνο για τους Γερμανούς καταθέτες, τις γερμανικές επιχειρήσεις και το εκλογικό της μέλλον. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr



«Πάει υπερβολικά μακριά η λιτότητα»

20soultsΑντίθετος με τη λογική που επιβάλλει τη μείωση των δημοσίων προϋπολογισμών, προκειμένου να επανέλθει η εμπιστοσύνη των επενδυτών, εμφανίζεται ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς. Παράλληλα, εκπέμπει «σήμα κινδύνου» για τη συνεχιζόμενη πολιτική λιτότητας. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr



Τάσεις φυγής από την Russian Commercial Bank

7russianΤάσεις... φυγής από την Κύπρο για την ρωσική τράπεζα Russian Commercial Bank (RCB), θυγατρικής της VTB, καθώς σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», που επικαλείται δημοσίευμα των ρωσικών Times, σκέφτεται να αποχωρήσει από τη Μεγαλόνησο. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr



Ανακάλυψη δώδεκα χρόνια μετά την τραγωδία

8didimoiΣχεδόν 12 χρόνια μετά την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου -τους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης-, η αστυνομία της πολιτείας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ανακάλυψε κοντά στον τόπο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, ένα εξάρτημα από αεροπλάνο που προέρχεται, κατά πάσα πιθανότητα, από ένα εκ των δύο αεροσκαφών, που συνετρίβησαν τότε. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr



Λειτουργούν μετά από 22 χρόνια τα ταχυδρομεία στη Σομαλία

9somaliaΈνα ακόμη βήμα για τον τερματισμό της διεθνούς απομόνωσης της χώρας εξαιτίας της εμφύλιας σύρραξης, έκανε η κυβέρνηση της Σομαλίας καθώς επήλθε συμφωνία με την ταχυδρομική υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να αρχίσουν και πάλι να λαμβάνουν επιστολές από το εξωτερικό. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr



Αυξημένα τα μέτρα της τροχαίας

10troxaiaΈκτακτα και πιο αυξημένα θα είναι τα μέτρα της τροχαίας κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Στόχος είναι η διευκόλυνση όσων οδηγών αποφασίσουν να φύγουν από την Αθήνα και τα μεγάλα αστικά κέντρα της ημέρες αυτές, αλλά και φυσικά η πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr



«Να σέβεστε την ομάδα και τον εαυτό σας»

11michelΜε το πρωτάθλημα να έχει ολοκληρωθεί και να απομένουν μόλις δύο αγώνες για το Κύπελλο Ελλάδας, ο Μίτσελ καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες προκειμένου να κρατήσει σε εγρήγορση τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr



Ντελι Σάντι: «Κλαίω για την ΑΕΚ»

12aekΗ είδηση του οριστικού υποβιβασμού της ΑΕΚ έχει κάνει τον γύρο όλου του κόσμου και, όπως ήταν φυσικό, έφτασε στ' αυτιά και ανθρώπων που έχουν συνεργαστεί μαζί της στο παρελθόν. Ένας από αυτούς είναι ο Λορέντζο Ντελισάντι, ο οποίος δεν έκρυψε την πίκρα του για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η «Ένωση», δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «κλαίει μέσα του για την ομάδα». Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr



Επιμένει στα… συνηθισμένα η Ξάνθη

13karageorgiouΟ Νίκος Καραγεωργίου είναι ο νέος τεχνικός της SKODA Ξάνθης, όπως ανακοίνωσε επίσημα το μεσημέρι του Σαββάτου η ακριτική ΠΑΕ. Ο Μακεδόνας τεχνικός, ο οποίος είχε καθίσει ξανά δύο φορές στο παρελθόν στο «τιμόνι» της Ξάνθης, ανέλαβε εκ νέου την τεχνική της ηγεσία αντικαθιστώντας τον παραιτηθέντα Μαρίνο Ουζουνίδη. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr



«Αξίζει να τον δεις»

14karagounisΑφιέρωμα στον Γιώργο Καραγκούνη φιλοξενεί το match program της αναμέτρησης Έβερτον-Φούλαμ για την 35η αγωνιστική της Premier League. Οι γηπεδούχοι έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στον Έλληνα μέσο των φιλοξενούμενων και μεταξύ άλλων λένε πως είναι ένας παίκτης που «αξίζει να τον δεις»! Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr



Χωρίς Μίτσελ στην Κομοτηνή

15mitselΧωρίς τον Μίτσελ θα δώσει αύριο (Κυριακή) ο Ολυμπιακός τον δεύτερο επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος με αντίπαλο τον Πανθρακικό. Ο Ισπανός προπονητής των «ερυθρολεύκων» εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο με πρόβλημα στη χολή και θα υποβληθεί σε επέμβαση. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr



«Ύποπτος» και ο Ρουμενίγκε!

16rumenigeΦαίνεται πως στην Μπάγερν το έχουν… σύστημα να μην είναι συνεπείς με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις αφού, μετά τον πρόεδρο της ομάδας Ούλι Χένες, ένα ακόμη μέλος του ΔΣ αντιμετωπίζει μπλεξίματα με τη γερμανική δικαιοσύνη για το θέμα αυτό. Ο λόγος για τον εκτελεστικό διευθυντή των Βαυαρών Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για φοροδιαφυγή. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr



Σενάριο για Βενγκέρ στην Παρί

17wengerΜπορεί προσφάτως ο τεχνικός διευθυντής της Παρί Σεν Ζερμέν, ο Λεονάρντο, να δήλωσε πως ο Κάρλο Αντσελότι είναι η πρώτη επιλογή για να συνεχίσει στον πάγκο της ομάδας και τη νέα σεζόν, όμως η παραμονή του Ιταλού μόνο δεδομένη δεν είναι. Το σενάριο επιστροφής του Ζοζέ Μουρίνιο στην Τσέλσι πυροδότησε εκ νέου τις φήμες που θέλουν τον Αντσελότι να τον αντικαθιστά στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης. Κάτι που σημαίνει ότι η θέση του προπονητή στην Παρί θα «χηρέψει». Και σε αυτή την περίπτωση πρώτη επιλογή είναι ο Αρσέν Βενγκέρ. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr



Η Πάρις Χίλτον αλά... Μέριλιν Μονρόε

18hiltonΕίναι ατίθαση, κακομαθημένη, αντιπαθής σε κάποιους, αλλά αναμφισβήτητα σέξι. Ο λόγος για την Πάρις Χίλτον, η οποία πόζαρε αλά Μέριλιν Μονρόε με τα εσώρουχα, προσπαθώντας να μιμηθεί τον αισθησιασμό του απόλυτου sex symbol στο προσωπικό της λογαριασμό στο twitter. Διαβάστε περισσότερα στο www.iapopsi.gr



Αναστάτωσε την παραλία η Μισέλ Ροντρίγκεζ

19rodriguezΚάποτε η Μισέλ Ροντρίγκεζ είχε δηλώσει ότι «μπορώ να κάνω τα πάντα να δείχνουν σέξι πάνω μου» και από ό,τι φαίνεται είχε δίκιο. Η ηθοποιός που φημίζεται για τους σκληρούς της ρόλους σε ταινίες όπως το «Girlfight» και το «The Fast And The Furious» επέτρεψε για λίγο στην θηλυκή της πλευρά να βγει στην επιφάνεια εμφανιζόμενη με σε παραλία του Μαϊάμι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.