1 Ιουν 2013

Ας μιλήσουμε επιτέλους! 31-5-13

Ας μιλήσουμε επιτέλους!


Posted: 31 May 2013 12:20 PM PDT


  • «Η νομοθεσία για τα εγκλήματα μίσους και την προστασία των θυμάτων πρέπει να βελτιωθεί στη (Ελληνική) Βουλή, αντί να καθυστερήσει κι άλλο», δήλωσε η Τζούντιθ Σάντερλαντ, αναλυτής της οργάνωσης Human Right Watch για την Δυτική Ευρώπη.
    Συμφωνώ.
    Όποιος αρνείται την Ελληνική γενοκτονία στην Μικρά Ασία και Πόντο, πρέπει να αντιμετωπίζεται ανάλογα με αυτόν που αρνείται το Ολοκαύτωμα των Εβραίων.
  • «Το πνεύμα του «αντιρατσιστικού» αντανακλά τη μεταμοντέρνα ιδεολογική δικτατορία του «πολιτικά ορθού», βασικοί φορείς της οποίας είναι πολιτικές δυνάμεις και διαμορφωτές της κοινής γνώμης που καλλιεργούν συστηματικά τον εθνομηδενισμό και εμμέσως πλην σαφώς την εξάρτηση. Θεμελιώδης αρχή στα δημοκρατικά πολιτεύματα όμως είναι ότι διώκονται πράξεις και όχι ιδέες», έγραψε ο Σταύρος Λυγερός.
    Μα υπάρχει κάποιος να διαφωνεί;
    Διαφωνεί αυτός, ο οποίος έχει μάθει στην ζωή να μην του λένε όχι. Δηλαδή ο μεταμοντέρνος εθνομηδενιστής.
  • Σύμφωνα με το Έθνος ο Αντώνης Σαμαράς τα «έψαλλε» στον ΓΕΕΘΑ γιατί λέει αντιδρούν έντονα οι στρατιωτικοί για τις περικοπές.
    Προφανώς η πολιτική ηγεσία θέλει να συνεχισθεί η γραμμή «ουραγοί στις αυξήσεις και πρωταθλητές στις περικοπές».
  • Υπάρχει κείμενο από επώνυμο αθεϊστή, που να καταδικάζει τον Ισλαμισμό, με τον ίδιο τρόπο όπως κάνει τον Χριστιανισμό;
    Ας πούμε , κατάργηση όρκου στο κοράνι ή οικονομικός διαχωρισμός μουφτήδων και κράτους. 
  • Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδας(άρθρο 5 ,παρ, 2) «…όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διακρίσεις εθνικότητας, φυλής, γλώσσας, θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων».
    Αυτό οι πολιτικοί του αντιρατσιστικού δεν το έχουν διαβάσει; Προφανώς όσο κάποιοι έχουν διαβάσει και το Μνημόνιο και πέφτουν από τα σύννεφα.


Posted: 31 May 2013 11:57 AM PDT
Σύμφωνα με την Ρεπούση:
  • Στη Σμύρνη μαζεύτηκαν πολλοί Έλληνες που ήθελαν να πάνε διακοπές και έγινε ότι τα καλοκαίρια στο λιμάνι του Πειραιά...
  • Στο Ζάλογγο χόρευαν οι γυναίκες του χωριού, είχαν δέσει τα χέρια τους με τα μαντήλια τους, σκόνταψε η πρώτη και παρέσυρε και τις άλλες...καθαρό ατύχημα...
  • Τα Τρίκαλα δεν έχουν στενά...
  • Η Εθνική Αντίσταση ήταν ποδοσφαιρική Ομάδα.
  • Ο Ποσειδώνας ήταν κέντρο δισκέδασης.
  • Το κρυφό σχολειό δεν υπήρχε, γιατί η οθωμανική αυτοκρατορία δεν επέτρεπε την ιδιωτική εκπαίδευση
  • Ο Πλούταρχος δεν έγραφε Βίους και άλλα βιβλία, αλλά τραγουδούσε στις Εννέα Μούσες (γνωστό μαγαζί της Αρχαιότητας)
Αμφιβάλει μήπως κανείς;


Posted: 31 May 2013 10:58 AM PDT
Πεθαίνοντας Χριστιανός στη Συρία (απόδειξη η φωτό). Ο Χριστιανός αυτός Σύριος, με τον σταυρό στο στήθος, εκτελείται  από τους "αγωνιστές της δημοκρατίας", τα Ισλαμικά Τζιχάντια και στην επόμενη φωτό κείτεται νεκρός


Των Δημήτρη Πορφύρη και Πηνελόπης Σταφυλά - "Αγιορείτικο Βήμα"



Ο νυν ηγέτης της Συριακής αντιπολίτευσης, πρόεδρος του  «Εθνικού Συριακού Συνασπισμού» κ. Ζόρζ Σάμπρα (κατά διαβολική σύμπτωση εξελέγη σε αυτό το αξίωμα στις 22/04/13, ημερομηνία απαγωγής των δυο επισκόπων).



Πρόσφατα διαβεβαίωσε το Διεθνές Παρατηρητήριο (World Watch Monitor 24/05/13):



«Στη Συρία έχουμε χιλιάδες εκκλησίες και κανείς δεν μπορεί να δώσει ούτε ένα παράδειγμα εκκλησιαστικού διωγμού από μουσουλμάνους ... Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οι χριστιανοί βρίσκονται υπό πίεση λόγω του θρησκεύματός τους...Ίσως να υπάρχουν σποραδικά ασήμαντα περιστατικά. Ας μην υπερβάλουμε...». Ο Διεθνής Τύπος  έχει άλλη άποψη σχετικά με την τύχη των χριστιανών και συνεχώς νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας.



Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Βloomberg  και New American (27/05/13), ένας  «στρατηγός» του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού», ο Αμπντέλ Χαμίντ Ζακαριά, εξήγγειλε την απειλή εξολόθρευσης των μειονοτήτων στη Συρία κατά τη διάρκεια συνέντευξής του την περασμένη εβδομάδα στον τηλεοπτικό σταθμό Αλ Αραμπίγια (μέσω Τουρκίας). Απείλησε ότι αν οι «δυνάμεις του Άσαντ κατορθώσουν να καταλάβουν την πόλη του Αλ Κουσσέιρ, τότε θα σβήσουμε από το χάρτη όλες τις μειονότητες. Δεν θέλουμε να συμβεί, αλλά θα είναι μια επιβεβλημένη πραγματικότητα για όλους. Θα πρόκειται για καθαρό σεκταριστικό αιματοκύλισμα».
Η Οργάνωση για την υπεράσπιση των Ελευθεριών «Βολταίρος» αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι ήδη περισσότεροι από 80.000 χριστιανοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν  την στρατηγικής σημασίας πόλη Αλ Κουσσέιρ, για να διαφύγουν από τους Τζιχαντιστές. Το  New American επιμένει ότι «οι μειονοτικές κοινότητες και ειδικότερα οι χριστιανοί έχουν στοχοποιηθεί από τις δυνάμεις των ανταρτών. Αν υλοποιηθεί η απειλή της εξόντωσης τα αποτελέσματα θα είναι αδιανόητα. Το αίμα και η φρίκη δεν θα έχουν προηγούμενο». Ο αμερικάνος γερουσιαστής Rand Paul προειδοποίησε τους συναδέλφους του ότι «με την ψήφο τους για παροχή όπλων στην αντιπολίτευση καθίστανται σύμμαχοι της Αλ Κάιντα».



Η Ορθόδοξη Εκκλησία είχε καταγγείλει από την αρχή της σύρραξης διωγμούς  των χριστιανών και οι μαζικές εκκαθαρίσεις ξεκίνησαν από την πρώτη μέρα που ξέσπασε η κρίση. Οι χριστιανικοί πληθυσμοί έχουν γίνει ο στόχος μιας εθνοκάθαρσης που συντελείται από μουσουλμάνους αντάρτες με  διασυνδέσεις στην Αλ Κάιντα. Ειδικότερα, κατά το δελτίο τύπου της Συρορθόδοξης Εκκλησίας, μέλη της εξτρεμιστικής οργάνωσης «Ταξιαρχία του Φαρούκ» (στην οποία ανήκει και ο γνωστός νεκροφάγος κανίβαλος , Χαλίλ Αλ Χαμάντ) αναζητούσαν πόρτα -πόρτα  τους «οπαδούς του Χριστού» και τους διέταζαν να εγκαταλείψουν άμεσα τις εστίες τους χωρίς να πάρουν τίποτα μαζί τους ώστε να καρπωθούν τα επινίκια, τα λεγόμενα «χριστιανικά λάφυρα».



Στην πόλη Χομς (αρχαία ΄Εμμεσα) μόνο τον περασμένο Απρίλιο, πάρα πολλές εκκλησίες καταστράφηκαν ολοσχερώς ενώ στο σύνολό τους έχουν βεβηλωθεί κατά τη διάρκεια του πολέμου. Από την ίδια πόλη εκτοπίστηκαν δια της βίας 50.000 χριστιανοί ενώ πολλές εκατοντάδες -ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά- θανατώθηκαν σύμφωνα με εκθέσεις ανθρωπιστικών ενώσεων (Παρατηρητήριο Χριστιανοφοβίας ).


Οι σουννίτες μουσουλμάνοι που πλεονάζουν στους αυτόχθονες αντάρτες αποτελούν  και την πλειοψηφία του Συριακού πληθυσμού που ανέρχεται σε 22.000.000. Οι μειονοτικές ομάδες, σιητών, χριστιανών και εβραίων αντιπροσωπεύουν το 20% με 30% των Συρίων. Μέλη  αυτών των κοινοτήτων έχουν υποστεί τα πάνδεινα από την μία ή την άλλη ένοπλη ομάδα για την υποστήριξή τους στο μη θεοκρατικό, κοσμικό κράτος του Άσσαντ που  διαχρονικά έχει εγγυηθεί την προστασία τους  από κάθε  ισλαμιστική βία.



Οι αρμόδιες για θέματα προσφύγων οργανώσεις τους έχουν καταγράψει μαρτυρίες χριστιανών που εξωθούνταν σε φυγή υπό την απειλή εκτέλεσης και εκβίασης ότι θα δημοσίευαν παραπλανητικά τις φωτογραφίες των κακοποιημένων σωρών τους στον Καταριανό Σταθμό Αλ Τζαζίρα  ως πράξεις βιαιότητας των κυβερνητικών. Εκπρόσωπος τύπου του Διεθνούς Ιδρύματος Χριστιανικής Βοήθειας «Βαρνάβας » (Barnabas Fund) απαριθμεί σε τουλάχιστον 200, τους δολοφονημένους χριστιανούς κατά τις πρώτες μόνο ημέρες της εξέγερσης. Άλλες εκθέσεις υποστηρίζουν ότι αλλεπάλληλες απαγωγές χριστιανών πραγματοποιούνται για να χρησιμοποιηθούν ως ανθρώπινες ασπίδες. Χριστιανοί που δέχθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους συλλαμβάνονταν στα περίχωρα και υποχρεώνονταν να παραμένουν σε τζαμιά ως ανθρώπινες ασπίδες .



Σύριος ιερέας από την Χαμαντίγια αναφέρει στη Βρετανική έκδοση του Daily Telegraph πως « οι αντάρτες θεωρούσαν ότι εφόσον οι χριστιανοί στηρίζουν τον Άσσαντ, ο στρατός δε θα βάλλει κατά αυτών των χώρων». Ο γενικός διευθυντής της καθολικής «Ένωσης Πρόνοιας της Εγγύς Ανατολής» (CNEWA), κ. Ισάμ Μπισάρα καταγγέλει ότι μουσουλμάνοι μιλιταριστές χρησιμοποίησαν πολλές εκκλησίες σαν ορμητήρια και τους πιστούς ως ανθρώπινες ασπίδες. Τονίζει επίσης ότι πολλές εικόνες και κειμήλια βανδαλίστηκαν από τους παραστρατιωτικούς αντάρτες.


Αδελφή Βερονίκη, ελληνορθόδοξο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας του Κυνηγιού (Σαιντναγια), δείχνει τις οπές από τις οβίδες των ανταρτών στον κοιτώνα του ορφανοτροφείου. Φωτογραφία : Associated Press


Εκκλησία κατεστραμμένη από ρουκέτα ανταρτών, Χομς . Φωτογραφία Stringer για το Reuters 

Ορθόδοξη Αρμενική Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Χαλέπι

 Χριστιανός εκτελείται δια σύνθλιψης με βράχους, χωριό Ντέρα. Φωτο. Αλ Μανάρ
 
Στο χωριό Τζουρνιγιέχ, κοντά στο Σκιλμπιγιέχ αντάρτης με λάφυρα 
Posted: 31 May 2013 10:40 AM PDT
Της Ζέζας Ζήκου

Πολύς λόγος γίνεται και χτίζονται προσδοκίες (!) έστω με τα ψίχουλα των Γερμανών. Το σχέδιο της Μέρκελ και του Σόιμπλε για χορήγηση εγγυημένων δανείων με χαμηλό επιτόκιο από την κρατική αναπτυξιακή τράπεζα KfW (Kreditanstalt fur Wiederaufbau) στην κρατική αναπτυξιακή τράπεζα ICO της Ισπανίας, ώστε να χρηματοδοτηθούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αναπαράγεται αφειδώς. 
Το σχέδιο προβλέπει ότι η KfW, η οποία επί δεκαετίες χρηματοδοτεί μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη Γερμανία, θα χορηγήσει δάνειο έως 1 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο ισπανικό ίδρυμα ICO (Instituto de Credito Oficial). Το δάνειο θα δοθεί με την εγγύηση της γερμανικής κυβέρνησης, καθώς υπάρχει ήδη στον προϋπολογισμό εγκεκριμένο κονδύλι 12,5 δισ. ευρώ για τέτοιες δράσεις. Και ξαφνικά με την αίσθηση δήθεν του κατεπείγοντος η Γερμανία αφυπνίζεται για να διασώσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να αντιμετωπίσει τη μάστιγα της ανεργίας, δεδομένου ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση απαριθμεί 25 εκατομμύρια ανέργους. 
Ωστόσο, η οριζόντια διάσπαση της Ευρωζώνης σε Βορρά και Νότο έχει ήδη συντελεστεί. Ηδη, η Πορτογαλία παραπαίει, όπως αποκάλυψαν σε ολοσέλιδη ανάλυση οι Financial Times. Ομως, ο κρισιμότερος αδύνατος κρίκος παραμένει η Ισπανία. Λόγω των σοβαρών οικονομικών διενέξεων και ερίδων μεταξύ Μαδρίτης και αυτόνομων περιφερειών, που παίρνουν συνεχώς όλο κρισιμότερες διαστάσεις, η Ισπανία κοντεύει να λυγίσει. 
Ας σημειωθεί ότι οι περιφέρειες ελέγχουν το 40% των δημοσίων δαπανών και οι πολιτικοί τους, ακόμη και αν συμπλέουν με το κόμμα του κ. Ραχόι, περιφρουρούν ως Κέρβεροι την αυτονομία τους. Οι Καταλανοί και οι Βάσκοι ζητούν όλο και περισσότερα από την κυβέρνηση, όπως ακριβώς έγινε με τον τραπεζικό τομέα. Τα μέτρα λιτότητας του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι βύθισαν τη χώρα σε φάση σκληρής ύφεσης και ανεργίας.

Ωστόσο, τίποτε από τα παραπάνω δεν μας αφορά, αφού οι κυβερνήσεις των Μνημονίων φρόντισαν να πάρει η χώρα αυτό που δεν διαπραγματεύθηκαν... Ασφαλώς, δεν μας αξίζει η εικόνα του κράτους-παρία, που αποδέχεται τη διαρκή επιτροπεία και τον εμπαιγμό των ξένων. Το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους μέσω του ιδιωτικού τομέα, που μας επιβλήθηκε, επιβεβαίωσε όχι απλώς την κραυγαλέα αδυναμία των ελληνικών κυβερνήσεων στις διαπραγματεύσεις, αλλά τον ξεπεσμό μιας αναξιόπιστης, πολιτικά, χώρας. Οπως, η απαίτηση των δανειστών μας να μη ρισκάρουν οποιαδήποτε μέλλουσα αναδιάρθρωση παρά εντός του βρετανικού δικαίου. 
Ετσι, δυστυχώς, απέτυχε τότε η κυβέρνηση Παπαδήμου να επιτελέσει τη σπουδαία αποστολή της υπεράσπισης του εθνικού συμφέροντος στη ζωτικής σημασίας περίπτωση της πρώτης αναδιάρθρωσης του χρέους (PSI) και να μην υποθηκεύσει το μέλλον. 
Η ελληνική πλευρά και αυτή τη φορά έπεσε στην παγίδα της απειλής της μη βιωσιμότητας του χρέους (που είναι υπαρκτή) και του υπαρκτού κινδύνου να χρεοκοπήσει ατάκτως η Ελλάδα και να αποδεχθεί τη συμφωνία Μέρκελ - Λαγκάρντ. Τίποτε λιγότερο παρά μόνο «κούρεμα» του επίσημου τομέα του ελληνικού χρέους, θα έπρεπε να απαιτηθεί μέχρις εσχάτων από την κυβέρνηση της χώρας.

Επειδή τόσο από το πρώτο «κούρεμα» (PSI) που συμφωνήθηκε για τα ομόλογα που κατείχε ο ιδιωτικός τομέας όσο και από το δεύτερο «κούρεμα» με την επαναγορά ομολόγων που έγινε τον Δεκέμβριο του 2012, σε τιμές μικρότερες της ονομαστικής τους αξίας, προέκυψε κόστος μεγαλύτερο από το όφελος.

Από την πραγματικότητα των αριθμών προκύπτει πως παρά τα δύο «κουρέματα» και τα τρία χρόνια σκληρής λιτότητας με αιματηρές περικοπές μισθών και συντάξεων, το δημόσιο χρέος δεν έχει μειωθεί παρά μόνον κατά 1 δισ. (0,3%) και παραμένει ουσιαστικά μη βιώσιμο, όπως ήταν πριν από τα Μνημόνια. Το επιβεβαιώνουν με τον πλέον αδιαμφισβήτητο τρόπο τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τα οποία στις 31 Μαρτίου 2013 το χρέος ανήλθε στα 309,3 δισ. ευρώ.

Ομως, το «τεράστιο» λάθος επικεντρώνεται στο ότι η οποιαδήποτε ανακούφιση του ελληνικού χρέους εξαρτάται από τη συνέχιση της δημοσιονομικής λιτότητας. Ωστόσο, αυτό που χρειάζεται η ελληνική οικονομία ώστε να είναι βιώσιμη μακροπρόθεσμα, είναι επιθετικά μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης. Η συμφωνία διατηρεί την Ελλάδα οικονομικά φερέγγυα για τους επόμενους μήνες μέχρι τη λήξη της χρηματοδότησης από τις δόσεις των Μνημονίων τον Μάιο του 2014.
Posted: 31 May 2013 10:26 AM PDT
Στην έκθεση του υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α εκφράζεται ανησυχία για τα ελληνικά σύνορα με την Τουρκία, αλλά και αναφορές στα τρομοκρατικά χτυπήματα στη χώρα μας.

Στην έκθεση εκφράζεται ανησυχία για τα ελληνικά σύνορα με την Τουρκία, καθώς οι ελληνικές Αρχές καταβάλουν προσπάθειες να ελέγξουν την λαθρομετανάστευση, αλλά το εγχείρημα ειναι δύσκολο και η δυνατότητα επιτυχίας περιορισμένη. Στο πλαίσιο αυτό επισημαίνεται ότι οι πρόσφατες εξεγέρσεις στον αραβικό κόσμο και τη Βόρεια Αφρική συνέβαλαν στην αύξηση του ρεύματος παράνομων μεταναστών προς την Ελλάδα.

Η έκθεση υπογραμμίζει ότι αρμόδιες αμερικανικές υπηρεσίες εκπαίδευσαν μέλη του ελληνικού Λιμενικού στην Αθήνα, τον Πειραιά, την Κρήτη, την Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη, και η συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στη συνεργασία αυτή περιγράφεται ως «ευρεία και συνολική».

Στο κεφάλαιο για την Ελλάδα καταγράφονται σχετικά μικρής ισχύος επιθέσεις με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς από αναρχικές οργανώσεις που ως απώτερο στόχο δεν είχαν να προκαλέσουν θύματα, αλλά να εκπέμψουν πολιτικά μηνύματα.
Η ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η οποία χαρακτηριζει «ισχυρή» τη συνεργασία των ελληνικών Αρχών με τις ΗΠΑ στον τομέα της αντιτρομοκρατίας και της προστασίας των αμερικανικών συμφερόντων στην Ελλαδα, αναφέρει ότι πολλά μέλη των δύο πιο δραστήριων εγχώριων τρομοκρατικών οργανώσεων, του «Επαναστατικού Αγώνα» και της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» βρίσκονται στη φυλακή από το 2011, ενώ αναφέρει ότι τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκαν κατά τη διαρκεια της προηγούμενης χρονιάς εκρήξεις εναντίον της περιουσίας πολιτικών προσώπων, γραφείων κομμάτων, υπουργείων, εφοριών αλλά και ιδιωτικών οχημάτων.

Eπισημαίνεται μάλιστα η απελευθέρωση επτά μελών του «Επαναστατικού Αγωνα» λόγω της παρόδου της 18μηνης κράτησης αλλά και οι επανειλημμένες αναβολές της δίκης δεκαεπτά υπόπτων για συμμετοχή στη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» λόγω απεργιών δικαστών και δικονομικών διαδικασιών. Σημειώνεται, επίσης, ότι η αρμόδια υπηρεσία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών που παρακολουθεί τις διεθνείς οικονομικές συναλλαγές προέβη σε ελέγχους 3.586 ύποπτων περιπτώσεων εντός του 2012 αλλά δεν ανακάλυψε στοιχεία για χρηματοδότηση τρομοκρατικών οργανώσεων.

Στο κεφάλαιο για την Κύπρο, η έκθεση αναφέρει ότι οι Aρχές της χώρας πάγωσαν τραπεζικούς λογαριασμούς που συνδέονταν με τρομοκρατικές οργανώσεις. Κατέβαλαν δε σημαντικές προσπάθειες για να συμμορφωθούν με τις οδηγίες της ΕΕ για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, ενώ κατα την άσκηση της προεδρίας της ΕΕ η Κύπρος έδρασε ενεργά για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Το 2012 ενισχύθηκε η στήριξη τρομοκρατικών ενεργειών από το Ιράν, το οποίο προσφέρει σημαντική βοήθεια στο καθεστώς Άσαντ στη Συρία, επισημαίνει η ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία, η οποία εκτιμά ότι συνέχισε να αποδυναμώνεται η Αλ Κάιντα. Η έκθεση που καταγράφει την τρομοκρατική δραστηριότητα σε ολο τον κόσμο, σημειώνει ότι κατά την προηγούμενη χρονιά σημειώθηκαν επιθέσεις σε 85 χώρες, οι περισσότερες απο αυτές στο Πακιστάν, το Ιράκ και το Αφγανιστάν. Επισημαίνει, δε, ότι οι ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική έχουν περιπλέξει το πλαίσιο της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.
Posted: 31 May 2013 07:20 AM PDT
Όλα όσα σήμερα ζούμε, δεν είναι τίποτε άλλο από μία καρναβαλική παράσταση, ένα γαϊτανάκι που τυλίγεται και ξετυλίγεται με σκοπό να μας κρύψει μέσα από την δαιδαλώδη χορογραφία τους καρνάβαλους πρωταγωνιστές του, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την επαναληπτική παρουσία της γνωστής και μη εξαιρετέας κυρίας Ρεπούση, η οποία εμφανίστηκε για να μας υπενθυμίσει την "ποιότητα" των πολιτικών και της πιθανότατης επερχόμενης πολιτικής και εθνικής καταιγίδας.
Είναι αλήθεια πως ξοδέψαμε πολύ καιρό τώρα, να υποβάλουμε ερωτήσεις. Για άγνωστο λόγο, ίσως πιστεύαμε ή θέλαμε να πιστεύουμε πως κάποιοι θα έσπαζαν την ομερτά, κάποιοι θα αισθανόντουσαν πως δεν μπορούν να συγκαταριθμούνται με τους ενόχους (με όλους όσους εργάστηκαν, συμμετείχαν έμμεσα ή άμεσα) για την καταστροφή της Ελλάδας.
Όμως, φαίνεται πως αθώοι δεν υπάρχουν, αφού η ομερτά της πολιτικής μαφίας έχει επιβληθεί απολύτως και πέρα από κάποιες δηλώσεις «κρότου-λάμψης» (που έγιναν για να αποπροσανατολίσουν βραχυπρόθεσμα όλους εμάς), η ηχηρότατη σιωπή σύσσωμου του πολιτικού κόσμου δίνει όλες τις απαντήσεις που απέφυγαν επιμελώς οι συναυτουργοί στην καταστροφή της χώρας.

Οι ερωτήσεις, λοιπόν, τελείωσαν. Πέρα από κάποια διαδικαστικά θέματα, όλοι πλέον γνωρίζουμε τι συνέβη. Γνωρίζουμε την ουσία του πράγματος, δηλαδή την πραγματική στόχευση της "οικονομικής κρίσης" και ταυτόχρονα αναγνωρίζουμε την πολιτική παθογένεια και την επί δεκαετίες υπάρχουσα με απολύτως καταστροφικά αποτελέσματα "πολιτική κρίση". 
Και αφού οι ερωτήσεις τελείωσαν, ήρθε η ώρα να δώσουμε όλοι εμείς τις απαντήσεις. Κι αυτό επειδή δεν έχει καμία λογική να πιστεύουμε πως ο δολοφόνος (το παρόν πολιτικό σύστημα σχεδόν στο σύνολό του) θα φροντίσει το θύμα του, αφού το μόνο που μπορεί να κάνει –αφού κυκλοφορεί ελεύθερος- είναι να συνεχίσει να δολοφονεί και μάλιστα, νόμιμα, αφού ο ίδιος ο δολοφόνος μπορεί να νομοθετεί υπέρ του εαυτού του και εις βάρος των θυμάτων του…! Είναι θέμα λογικής, είναι θέμα ενστίκτου επιβίωσης για τον θύτη, επειδή γνωρίζει πως εάν βοηθήσει στο να αποκαλυφθούν τα εγκλήματά του, τότε… το μόνο που θα ελπίζει θα είναι στο να μπορέσει προσφύγει στη δικαιοσύνη για να δικαστεί!

Το πρώτο που πρέπει να επισημανθεί εκ μέρους μας, είναι η διαφορά που υπάρχει μεταξύ των πολιτικών και των πολιτών. Κυριολεκτικά, δεν υπάρχει καμία απολύτως σχέση. Οι μεν πολιτικοί έχουν δικαιώματα και μόνο δικαιώματα, που αυξάνονται γεωμετρικά και οι δε, πολίτες, έχουν υποχρεώσεις και μόνο υποχρεώσεις που αυξάνονται αναλόγως των… ορέξεων ή των εντολών που εκτελούν οι πολιτικοί.
Είναι κοινό μυστικό πως η παρελθούσα και η παρούσα πολιτική σκηνή, στο σύνολό της δεν λειτούργησε υπέρ της χώρας και των πολιτών, δεν προστάτευσε το Σύνταγμα και τους νόμους, δεν εργάστηκε για ένα καλύτερο αύριο για τους πολίτες.
Μάλιστα, παρατηρώντας τα περιουσιακά στοιχεία των εμπλεκομένων με την πολιτική (πρώην και νυν) πολιτικών, διαπιστώνουμε πως όσο μεγάλα και αν γίνουν τα προβλήματα της χώρας, αυτοί θα ζήσουν πλουσιοπάροχα μέχρι να πεθάνουν. Πλουσιοπάροχα θα ζήσουν και τα παιδιά τους και τα παιδιά των παιδιών τους, αφού έχουν δημιουργηθεί περιουσίες που εξασφαλίζουν πολλές γενιές απογόνων τους. Και, φυσικά, όλα έγιναν νόμιμα, με νόμιμες προμήθειες από «έργα» ή από προμήθειες του δημοσίου. Οι δε περιπτώσεις «παρανομιών» έχουν παραγραφεί σχεδόν στο σύνολό τους, λόγω ειδικής νομοθεσίας που ψήφισαν οι ίδιοι οι πολιτικοί μας διασώστες. Ουδείς ψόγος, λοιπόν, αφού όλα αυτά ήταν business as usual…!

Σήμερα, όμως, οι business αυτές είναι ακόμη μεγαλύτερες, αφού ξαφνικά (και κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης) «βρέθηκαν» τα ενεργειακά κοιτάσματα που δεν «γνώριζαν», παρά το γεγονός ότι υπήρχαν έρευνες και μελέτες προ αρκετών δεκαετιών… Σήμερα οι business είναι μεγάλες, οι προμήθειες που παίζουν στο παρασκήνιο μεγαλύτερες από ποτέ. Σε αυτές τις business θέλουν να συμμετέχουν όλοι, μηδενός εξαιρουμένου. Κι ενώ η χώρα κλυδωνίζεται, οι επί της σκηνής πολιτικοί, αλλά και αυτοί που είχαν αποχωρήσει (για λόγους εκτόνωσης των πολιτών μέσω της λήθης), νέα κόμματα γίνονται από νέους σωτήρες και διασώστες, που μέχρι χθες είχαν αναλάβει τον ρόλο του ολετήρα και συμμετείχαν με όλο τους το είναι στην ολική καταστροφή. Έτσι, ακόμη και τώρα που η Ελλάδα κομματιάζεται από πολυεθνικές, από τράπεζες και άλλους αφανείς, τρέχουν οι πρόθυμοι νενέκοι να συμμετέχουν στο τραπέζι της μοιρασιάς, ευελπιστώντας πως θα εισπράξουν το «κάτι τις» τους, μέσω των πρόθυμων υπηρεσιών τους στο ξεπούλημα των πάντων.

Αφού, λοιπόν, οι σημερινοί πολιτικοί άρχοντες δεν έχουν καμία απολύτως διάθεση για να μας διασώσουν, για να επαναφέρουν την χώρα, για να ξαναέρθει η ελπίδα και το χαμόγελο σε όλους μας, εμείς οφείλουμε να κινηθούμε αντιστρόφως ανάλογα προς τις δικές τους στοχεύσεις, προς τον δικό τους προσανατολισμό.
Αν δεν το κάνουμε, τότε θα πρέπει να ξέρουμε πολύ καλά πως δεν θα υπάρχει δικαιοσύνη να μας υπερασπιστεί και θα ζήσουμε όπως άλλοι επέλεξαν για εμάς, σαν δούλοι και όντα κατώτερης αξίας…
Για σκεφτείτε το… και πράξτε αναλόγως ρωτώντας τους εαυτούς σας.
  • Ποιος είναι υπεύθυνος για όλα τα λεφτά που «εξαφανίστηκαν», αλλά κανείς δεν ψάχνει να βρει που πήγαν και ποιοι τα πήραν;
  • Ποιος είναι υπεύθυνος για την διεθνή κατασυκοφάντηση και την ηθική κατάπτωση της χώρας;
  • Ποιος είναι ο υπεύθυνος που είστε άνεργοι;
  • Ποιος είναι ο υπεύθυνος που καθημερινά γίνεστε φτωχότεροι;
  • Ποιος είναι υπεύθυνος για χιλιάδες θανάτους εν καιρώ ειρήνης;
  • Ποιος είναι υπεύθυνος για τα παιδιά που λιποθυμάνε και τους νέους χωρίς μέλλον;
  • Ποιος είναι υπεύθυνος για την ανασφάλεια που ζείτε καθημερινά, φοβούμενοι μήπως πέσετε θύματα κάποιου εισαγόμενου εγκληματία;
  • Ποιος είναι ο υπεύθυνος που η τσέπη σας έγινε τόπος διέλευσης για υποκείμενα τύπου Στουρνάρα;
  • Ποιος είναι υπεύθυνος που κινδυνεύει η περιουσία σας και το ίδιο σας το σπίτι από τις τράπεζες;
  • Ποιος είναι υπεύθυνος που υπάρχουν ορατοί φόβοι για μια «αραβική – μουσουλμανική άνοιξη» μέσα στην Ελληνική επικράτεια;
  • Ποιος είναι υπεύθυνος για τους κινδύνους γεωγραφικής μείωσης της χώρας;
Αν ξέρουμε τον/ τους υπεύθυνους για όλα αυτά (αλλά και για ακόμη περισσότερα που δεν καταγράφηκαν για λόγους οικονομίας χώρου), τότε θα πρέπει να απαντήσουμε και σε ένα τελευταίο ερώτημα:
  • Ποιος και γιατί επέτρεψε να γίνουν όλα αυτά;
Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, να απαντήσουμε σε όλες τις παραπάνω ερωτήσεις και απευθυνόμενοι ο καθένας στον εαυτό του να πούμε «τι θα κάνω για να τα σταματήσω όλα αυτά;»
Αν εστιάσουμε στο πάρα πολύ σημαντικό «τι πρέπει να κάνω» και τότε θα αρχίσουμε να βρίσκουμε τις λυτρωτικές απαντήσεις. Ειδάλλως, στο μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι στο να μην γίνουν οι τάφοι μας αφοδευτήρια των παιδιών μας…
Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο.
Posted: 31 May 2013 06:45 AM PDT
Γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Τα κατάφερε πάλι η Ρεπούση να γίνει το επίκεντρο τις τελευταίες ημέρες. Τη μια με την επιστολή της στο ΣΥΡΙΖΑ όπου ιντριγκάριζε και δολοπλοκούσε για να μην υπάρξει νομοθετική πρόβλεψη στο Αντιρατσιστικό για τις «γενοκτονίες κατά Ελλήνων». Την άλλη με την (συστηματική) προσπάθειά της να «αποκαθηλώσει άλλο ένα καρφί» από το στέρεο οικοδόμημα της Εθνικής Ιστορίας και Ταυτότητας. Αυτή τη φορά επέλεξε ως στόχο της το «χορό του Ζαλόγγου».

Αυτό που διέφυγε όμως της προσοχής – και ίσως το σημαντικότερο όλων, γιατί δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις και αυτής και της Αριστεράς εν γένει, οπότε όλα τα ΜΜΕ το «έθαψαν» - ήταν κάτι άλλο. Που ή της «ξέφυγε εν τη ρίμη του λόγου» ή ήταν «εσκεμμένη αλαζονική κλιμάκωση» από μέρους της που για την ώρα η υπόλοιπη Αριστερά δεν θεωρεί σκόπιμο να «αναδείξει» :
Δευτέρα,27/05/13, πρωί, MEGA. Στην εκπομπή των Καμπουράκη – Οικονομέα.
Ρεπούση: «Έχουμε όντως περισσότερους μετανάστες απ' ότι θα έπρεπε. Όμως, η ρατσιστική βία που βλέπουμε γύρω μας δεν έχει να κάνει μ' αυτό αλλά με την ρατσιστική, φασιστική, ναζιστική ιδεολογία, τη φυλή, το χρώμα, τις διαφορετικές πεποιθήσεις, κλπ».
Και προσοχή! Στη γλώσσα της Αριστεράς, «ρατσιστική βία» δεν είναι μόνον το μαχαίρωμα ενός λαθρομετανάστη. Αλλά ακόμη και η απλή δημόσια λεκτική έντονη αναφορά κάποιου στην ανησυχία του ως προς τον εθνικό κίνδυνο της λαθρομετανάστευσης. Από την στιγμή που αυτό θα ονομαστεί (δια του νέου Αντιρατσιστικού Νόμου) ως «Μίσος και Εχθροπάθεια», αυτομάτως μετατρέπεται σε «μορφή βίας», τουτέστιν «ρατσιστικής βίας». Αυτός είναι ο απώτερος νοσηρός σχεδιασμός τους.

Ιδού λοιπόν το νέο ακραίο ιδεολόγημα ή καλύτερα ανίερη αντεθνική σοφιστεία της αριστεράς.
Και ξέρουν καλά τι κάνουν. Ή μήπως όχι;
Είναι δυνατόν να χαρακτηρίζεις εκατομμύρια «ιδιαζόντως ανήσυχου» (sic! Για να μην πούμε «εξοργισμένου») Ελληνικού Λαού κατ' αυτόν τον τρόπο;
Καθώς, είναι ξεκάθαρο πλέον πως η όλο και εντεινόμενη αντίδραση ενός τόσο μεγάλου τμήματος του Ελληνικού λαού ενάντια στην λαθρομετανάστευση έχει να κάνει με το φόβο και το ανακλαστικό υγιές ένστικτο της αυτοσυντήρησης.

Τον δικαιολογημένο φόβο για την αυξημένη και δη ωμή ξενόφερτη εγκληματικότητα ως αναπόφευκτο αποτέλεσμα του ιδιαίτερα μεγάλου αριθμού τους (που αναγάγει το «φαινόμενο» από «μετανάστευση» σε «συγκεκαλυμμένη εισβολή») και της «επικίνδυνης ποιοτικής σύνθεσής» τους (sic! κι αυτό. Για να μην πούμε τίποτε «βαρύτερο»).
Την αγανάκτηση για την ευνοϊκή στάση του συστήματος υγείας απέναντι στους λαθρομετανάστες εν αντιθέσει με τους Έλληνες ανασφάλιστους που το Ελληνικό κράτος τους αρνείται την ιατρική περίθαλψη και την φαρμακευτική κάλυψη.
Το θυμό για το ότι σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς και ένεκα του εξοργιστικά μεγάλου αριθμού τους δεσμεύουν ογκώδεις κοινωνικούς πόρους (πχ ανθρωπιστικά προγράμματα σίττισης και άλλες παροχές κοινωνικής πρόνοιας αλλά και εργασίες που θα ανακούφιζαν όλες αυτές τις εκατοντάδες χιλιάδες άνεργων Ελλήνων).

Όλα αυτά τα εκατομμύρια αναξιοπαθούντων Ελλήνων, σύμφωνα με την λογική της Αριστεράς, όταν αντιδρούν ενάντια σ' αυτήν την κατάσταση δεν είναι τίποτε άλλο παρά ΝΑΖΙ, Ρατσιστές, Φασίστες, Εγκληματίες, Νταβατζήδες, άνθρωποι της Νύχτας, τομάρια που θα έπρεπε να πάνε φυλακή.
Ιδού ο προοδευτισμός τους.
Και δεν φτάνει που μέσα από τα ελεγχόμενα απ' αυτούς ΜΜΕ (δηλαδή ΟΛΑ) προωθούν αδίστακτα κι εξίσου εγκληματικά νυχθημερόν το μίσος τους για τον Έλληνα (ως εκπόρευση μιας σειράς προσδιοριστικών στοιχείων που όλα έχουν να κάνουν με την Εθνική Ταυτότητα), θέλουν να το «δέσουν και θεσμικά».

Όλα τα παραπάνω αίσχη όχι μόνον θα πρέπει να συνεχιστούν – σύμφωνα με την λογική της Αριστεράς – αλλά θα πρέπει και να ενισχυθούν και να ενταθούν.
Να έρθουν ακόμη περισσότεροι λαθρομετανάστες στη χώρα.
Να λάβουν ακόμη μεγαλύτερη κρατική ενίσχυση.
Να αλλοιωθεί σε τέτοιο βαθμό η Ελληνική Κοινωνία που να εκλείψει η έννοια της «Εθνικής Ταυτότητας».
Κι ας φύγει όποιος Έλληνας θεωρεί ότι δεν μπορεί να επιβιώσει στη χώρα υπ' αυτές τις συνθήκες και σ' αυτή την μέρα τη μέρα διαμορφούμενη κόλαση.
Κι όποιος Έλληνας αντιδράσει σ' αυτή την εγκληματική κατάσταση, σύμφωνα με τον Αντιρατσιστικό Νόμο που προωθεί η ανθελληνική αριστερά, θα πρέπει και να διώκεται απηνώς κι από πάνω.
Ιδού ο «αδίστακτος ανθελληνικός προοδευτισμός» τους.

Εάν αναδεικνύεις τα στοιχεία μιας θρησκείας που ξεκάθαρα ορίζουν (μέσα από τα ίδια τα δικά τους κείμενα, ιερά και μη) πως ο «Πιστός» οφείλει να διαδίδει με το λεπίδι την θρησκεία του εξοντώνοντας τους «Άπιστους», τότε βάση του παραπάνω σκεπτικού της Αριστεράς είσαι Ρατσιστής, Φασίστας, Ναζί που καταφέρεσαι με «μίσος και εχθροπάθεια» ενάντια σε κάποιον άλλον «βάση της (διαφορετικής) θρησκείας του». 
Τόσο απλά. Σε εξοντώνουν, εξοντώνοντας πρώτα την ίδια την απλή λογική και το δικαίωμα της «αυτοπροστασίας» ενός Λαού απέναντι στους υποψήφιους Θύτες του.

Εάν πεις ότι βάση των στατιστικών στοιχείων των Ελληνικών φυλακών, η συντριπτική πλειοψηφία των κρατουμένων – και δη βαρείας εγκληματικότητας – είναι αλλοδαποί, ενώ σαν σύνολο οι αλλοδαποί είναι μειοψηφία στην Ελληνική κοινωνία, συνεπώς, η «ποιοτική σύνθεσή» τους δείχνει ξεκάθαρα πως η «πλειοψηφία αυτών των ανθρώπων είναι εγκληματικής φύσης», τότε, βάση του παραπάνω σκεπτικού της Αριστεράς (και του Αντιρατσιστικού που τελικά ΟΛΟΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ετοιμάζονται να ψηφίσουν στην μια ή την άλλη μορφή) είσαι «εγκληματίας» (πάλι το «μίσος και η εχθροπάθεια») διότι καταφέρεσαι ενάντια σε άλλους ανθρώπους επειδή δεν είναι Έλληνες. Τόσο απλά και πάλι.

Παλεύει με πάθος και αδίστακτα η Αριστερά να μετατρέψει σε πολυπολιτισμική μια «καθαρά εθνική κοινωνία». Την Ελληνική αλλά και το σύνολο των Ευρωπαϊκών κοινωνιών. Ξεχνώντας πως ακόμη και στις πολυεθνικές κοινωνίες που ιστορικά υπήρξαν, η τάση ήταν να συγκεντρώνονται – ως επί το πλείστον - κατά έθνος/φυλή/ράτσα/γένος οι λαοί σε διάφορες περιοχές της επικράτειας. Ακόμη και σήμερα, στις κατ' εξοχήν πολυεθνικές ΗΠΑ, οι διάφορες «μειοψηφούσες» φυλές της έχουν την τάση να συγκεντρώνονται κατά «παροικίες». Και δεν «διαχέονται» στην υπόλοιπη κοινωνία.

Απλοί Νόμοι της Φύσης: όμοιος ομοίω έλκεται.
Είναι η φυσική ανάγκη του ανθρώπου να συμβιώνει κοινωνικά με τους ομοίους του, τη φυλή του, τη ράτσα του. Και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τον υποχρεώσει για το αντίθετο.
Έτσι και οι Έλληνες έχουν το ιστορικό δικαίωμα να συνεχίσουν να ζουν στον τόπο τους ΜΟΝΟΝ με τους ΟΜΟΙΟΥΣ τους, δηλαδή, τους Έλληνες.
Κι αν χρειαστούν "πληθυσμιακές ενισχύσεις", τότε διατηρούν το δικαίωμα να επιλέξουν οι ίδιοι οι Έλληνες "ποιές θα είναι αυτές, πόσοι και από που θα προέρχονται. Και βεβαίως θα έρθουν ΜΟΝΟΝ μετά από πρόσκληση των ίδιων των Ελλήνων". 

Ξεχνάει επίσης η Αριστερά ότι πρώτοι και κυρίως οι ίδιοι οι Μουσουλμάνοι είναι που αντιδρούν στο «ανακάτεμα των λαών» και την «κοινωνικοανθρωπολογική ενσωμάτωσή» τους. Αρνούνται πεισματικά (και επιθετικά) να «ενσωματωθούν» στις μη ισλαμικές κοινωνίες όπου μεταναστεύουν. Αντιθέτως, απαιτούν (και με χρήση βίας μάλιστα) να μετατραπούν όλοι οι άλλοι σε μουσουλμάνους. Και στις χώρες τους, στις δικές τους κοινωνίες πρώτιστος σκοπός τους είναι πάντα η «εξόντωση των Απίστων».
Σκοπός που μεταφέρεται αυτούσιος και στις εκάστοτε «αποικίες» τους στις χώρες των «Απίστων» όταν (λαθρο)μεταναστεύουν/εισβάλλουν.
Αυτό ακριβώς επιδιώκει η Αριστερά να χτίσει στην Ελλάδα. Μια παραφροσύνη αίματος και καταστροφής. Το οικονομικό δεν παίζει καθόλου. Άλλη μια σοσιαλδημοκρατία θα είναι κι αυτοί. Άλλη μια ολιγαρχία λίγων ευνοημένων και πολλών ραγιάδων, όπως γίνονταν πάντα. Συνήθης κατάσταση γι' αυτό και αδιάφορη. Κοινώς, αντιμετωπίσιμη με τον ίδιο τρόπο όπως και κάθε άλλη πολιτική κατάσταση.

Όχι. Ο κίνδυνος εντοπίζεται στην ανυπαρξία εθνικής/πατριωτικής ευαισθησίας στην ψυχή τους και στην πολιτική τους. Ο κίνδυνος εντοπίζεται στο «Μίσος/εχθροπάθεια» που έχουν για κάθε τι «Εθνικό και Πατριωτικό». Ο κίνδυνος εντοπίζεται στο ότι σκοπός τους είναι η εξαφάνιση της Ελλάδας/Ελλήνων ως «Εθνικό Στοιχείο» και η αντικατάστασή τους με ένα μωσαϊκό μουσουλμανικής καταστροφής.

Δείχνει ξεκάθαρα λοιπόν η Αριστερά τι έχει σκοπό να πράξει με το που θα γίνει κυβέρνηση.
Θα ανοίξει διάπλατα τα σύνορα (για ανθρωπιστικούς σκοπούς, γαρ, θα είναι το «επιχείρημα»), θα νομιμοποιήσει/ελληνοποιήσει τους πάντες (μόνιμη πια δεξαμενή ψηφοφόρων της μελλοντικής αριστεράς και σαφώς αιτία εμφυλίου) και θα καταδιώξει απηνώς και αδίστακτα κάθε Πατριώτη σ' αυτόν τον τόπο.

Έναν δρόμο επιχείρησαν να δείξουν τόσο η Ισπανία παλαιότερα όσο και η Ιταλία πιο πρόσφατα. Όπως η Ισπανία είχε στείλει «πακέτο» με το τρένο στη Γαλλία κάμποσες χιλιάδες δικούς της λαθρομετανάστες, έτσι τώρα και η Ιταλία εφοδίασε κάμποσους λαθρομετανάστες με ταξιδιωτικά έγγραφα, τους έδωσε και «χαρτζιλίκι» και τους έστειλε πακέτο στη Γερμανία. Φυσικά οι Γερμανοί απαιτούν να τους πάρει πίσω. Όπως έκαναν και οι Γάλλοι με τους Ισπανούς πέρυσι. Πιο πολύ «σημειολογική» ήταν λοιπόν η ενέργεια των Ιταλών και των Ισπανών. Από την άλλη, αν βγει τέτοια «φήμη» στις «κοιτίδες των λαθρομεταναστών» - μπες στον Ευρωπαϊκό Νότο κι αυτοί μετά θα σε στείλουν στον Βορά - τότε τα κύματα των λαθροεισβολέων θα αυξηθούν κατακόρυφα αντί να μειωθούν.

Θέλουμε ακαριαία αποτελέσματα; Ε, λοιπόν, δεν πρέπει να τους στείλουμε στο Βορρά. Στον Αφρικανικό Νότο πρέπει να τους στείλουμε και μάλιστα δια νόμου.
Τουτέστιν, πιο αποτελεσματικό θα ήταν να συγκεντρώσουν οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου τα ποσά που διαθέτουν κάθε χρόνο (άμεσα και έμμεσα) για τους λαθρομετανάστες (πχ επιμελητεία, μεταφορές, υγεία, σίτιση, ασφάλεια, κλπ ) και να τα δώσουν σε μια μικρή φτωχή Αφρικανική υποσαχάρια χώρα κατανεμημένα σε κατά κεφαλή επιδότηση (όσους περισσότερους λάθρο θα δέχεται τόσο περισσότερα θα λαμβάνει). Με μια υποχρέωση. Να δέχεται αυτή στο έδαφός της όλους τους λαθρομετανάστες που θα διώχνει σε καράβια ο Ευρωπαϊκός Νότος με one way προορισμό το «φιλόξενο εκείνο έδαφος της Αφρικής». Να δεις για πότε πριν καλά καλά φτάσει το καράβι στον προορισμό του θα έχουν ζητήσει από την υπηρεσία επαναπατρισμού επιστροφή στη χώρα τους.

Όσο για τα ασυνόδευτα παιδιά, ας παραδοθούν στην Ερυθρά Ημισέληνο ή στους Αδερφούς Μουσουλμάνους ή σε όποιο άλλο Ισλαμικό ίδρυμα ή κράτος επιδιώκει «ισχυρή παρουσία» στα δικά τους «πολιτικοκοινωνικά δρώμενα».

Σχετικά με τους Χριστιανούς Σύριους, σαφώς και θα έπρεπε να παραμείνουν. Και να ενσωματωθούν έχουν την διάθεση και δεν θα μας βαράνε πισώπλατα σε έναν πόλεμο Ελλάδας – Τουρκίας (το αντίθετο) αλλά και ο νους τους είναι πάντα στο να επιστρέψουν στη χώρα τους μια μέρα.
Για να δούμε μετά πόσοι λαθρο θα ξανατολμήσουν να πατήσουν το έδαφος του Ευρωπαϊκού Νότου.

Ακραίο;
Ίσως.
Όσο ακραία και αδίστακτη είναι και μια θρασυτάτη και θανάσιμη (λαθρο) εισβολή εκατομμυρίων εποίκων (με κατακτητικούς σκοπούς) σε μια ξένη χώρα όπου κανείς δεν τους κάλεσε.
Το φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι"
Posted: 31 May 2013 05:51 AM PDT
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Εξοργισμένος με τους Τούρκους εμφανίστηκε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέΐ Λαβρώφ, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στην Μόσχα μετά την γνωστοποίηση ότι στην περιοχή των Αδάνων της Τουρκίας ανακαλύφθηκαν κρησφύγετα με επικίνδυνα χημικά όπλα που ανήκουν στην γνωστή εξτρεμιστική ισλαμική οργάνωση, El Nusra Cephesi που πολεμά κατά του συριακού στρατού.

Όπως αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα Vatan, ο Ρώσος υπουργός τόνισε στην συνέντευξη τύπου ότι οργανώσεις της Αλ Κάιντα όπως η El Nusra, χρησιμοποιούν σαν ορμητήριο την Τουρκία για να οργανώσουν τρομοκρατικές επιθέσεις στο συριακό έδαφος ενώ έχουν αποθήκες με πολύ επικίνδυνα χημικά όπλα σε τουρκικό έδαφος και από εκεί τα διοχετεύουν για εγκληματικές επιθέσεις κατά του καθεστώτος Άσαντ.

Μάλιστα οι αποκαλύψεις από την τουρκική εφημερίδα αναφέρουν ότι η επίθεση που είχε γίνει πριν από λίγες μέρες στην πόλη Reyhanli στα σύνορα Τουρκίας Συρίας με 50 νεκρούς, ήταν έργο της ισλαμικής εξτρεμιστικής οργάνωσης που διατηρεί βάσεις μέσα στην Τουρκία παρά του ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε τότε κατηγορήσει τον Άσαντ σαν υπεύθυνο γι' αυτή την αιματηρή επίθεση

Ο Σεργκέΐ Λαβρώφ κατηγόρησε την Τουρκία ότι παρά τις αναφορές από την συριακή κυβέρνηση ότι εξτρεμιστές ισλαμιστικές οργανώσεις χρησιμοποιούν το τουρκικό έδαφος για να συγκεντρώνουν χημικά όπλα και στη συνέχεια να τα προωθήσουν στην Συρία, η τουρκική κυβέρνηση δεν έχει κάνει ουσιαστικά τίποτα για να σταματήσει την δραστηριότητα αυτών των ισλαμικών οργανώσεων. Ο δε εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης τόνισε πως παρά τις έντονες ρωσικές προειδοποιήσεις για την δράση των τρομοκρατικών ομάδων από το τουρκικό έδαφος η τουρκική κυβέρνηση δεν έδωσε την πρέπουσα σημασία στις ρωσικές πληροφορίες με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να εκδηλωθούν και άλλες επιθέσεις με πολλά θύματα.

Σύμφωνα με πολλά ρωσικά ΜΜΕ η Ρωσία εμφανίζεται ιδιαίτερα οργισμένη για την συνεχιζόμενη τουρκική στάση στην κρίση της Συρίας καθώς όπως πολλοί Ρώσοι ιθύνοντες αναφέρουν η Τουρκία φέρεται να υποθάλπει τις εξτρεμιστικές ισλαμικές οργανώσεις έχοντας σαν επόμενο στόχο τον ρωσικό Καύκασο. Δεν είναι δε και λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις στο ρωσικό Νταγκεστάν στον Καύκασο οργανωθήκαν από ισλαμιστές εξτρεμιστές σε τουρκικό έδαφος.

Από την άλλη πλευρά οι Τούρκοι δείχνουν ιδιαίτερα ανήσυχοι για την συνεχιζόμενη διέλευση ρωσικών πολεμικών πλοίων από τα Στενά προς την ανατολική Μεσόγειο ενώ οι τουρκικές εφημερίδες επισημαίνουν με ιδιαίτερη έμφαση την συγκέντρωση για πρώτη φορά μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου τόσο μεγάλου αριθμού ρωσικών πολεμικών πλοίων στην ανατολική Μεσόγειο. Η κατάσταση αυτή έχει θορυβήσει έντονα την Άγκυρα και πολλοί Τούρκοι σχολιαστές κάνουν λόγο για μεγάλο φιάσκο της πολιτικής Ερντογάν στο συριακό ζήτημα ενώ κατηγορούν και τον Νταβούτογλου ότι με την πολιτική του έχει στρέψει την Ρωσία, το Ιράκ και το Ιράν κατά της Τουρκίας.
Posted: 31 May 2013 05:25 AM PDT

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Από το 1974 η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησαν διαδοχικά την πατρίδα μας και στερήθηκαν παντελώς μεταναστευτικής πολιτικής. Αυτή η παχυδερμική και εγκληματική στάση αυτών των κυβερνήσεων στην πολιτική αντιμετώπιση του μείζονος ζητήματος του μεταναστευτικού, οδήγησε στη χώρα μας πάνω από 2 εκατομμύρια λαθρομετανάστες, κυρίως Μουσουλμάνους, οι οποίοι στην κυριολεξία «κυρίευσαν» πολλές γειτονιές της πρωτεύουσας αλλά και ολόκληρες πόλεις της πατρίδας μας. Ταυτόχρονα, η Ευρωπαϊκή Ένωση, βοήθησε με την υποτονική έως και ύποπτη στάση της στη διόγκωση αυτού του Εθνικού προβλήματος. Το πρόβλημα δε, ξέφυγε τελείως του όποιου ελέγχου, όταν το Φεβρουάριο του 2003, επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου και ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης (σήμερα Προστασίας του πολίτη), Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υπέγραψαν τον κοινοτικό κανονισμό «Δουβλίνο ΙΙ», χωρίς σοβαρές ασφαλιστικές δικλίδες. Ειδικότερα, αυτός ο κανονισμός προβλέπει για την λαθρομετανάστευση, πως όποιος λαθρομετανάστης εισέλθει παράνομα σε Ευρωπαϊκή χώρα και συλληφθεί δεν θα επιστρέφει στην χώρα καταγωγής του αλλά στη χώρα της Ε.Ε. στην οποία εισήλθε πρώτα. Με βάσει λοιπόν, τα επίσημα στοιχεία της Ε.Ε., το 90% των λαθρομεταναστών εισβάλλουν στον Ελλαδικό χώρο και ακολούθως κάποιοι μεταβαίνουν σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα όπου και συλλαμβάνονται. Τότε η χώρα αυτή εκτελώντας τον κοινοτικό κανονισμό, τους επιστρέφει στην Ελλάδα. Έτσι, η Ελλάδα έγινε πύλη εισόδου και μοιραία μετατράπηκε σε αποθήκη των παράνομων μεταναστών.

Δυστυχώς, τις τελευταίες ημέρες ενημερωνόμαστε για την εξέγερση των μεταναστών και τα βίαια επεισόδια, που έχουν ξεσπάσει στη Στοκχόλμη, πρωτεύουσα της Σουηδίας. Τα επεισόδια ξεκίνησαν από το προάστιο Husby, το οποίο κατοικείται κατά 75% από μετανάστες, κυρίως Μουσουλμάνους και στη συνέχεια εξαπλώθηκαν πολύ γρήγορα και σε άλλα προάστια της Στοκχόλμης. Έτσι, κάθε βράδυ οι μετανάστες πυρπολούν κτήρια, αυτοκίνητα, σχολεία, αστυνομικά κέντρα. Η Σουηδική Αστυνομία, που δεν είναι εκπαιδευμένη σε τέτοιες ακραίες καταστάσεις, μη μπορώντας να αντιμετωπίσει από μόνη της τον καταστροφικό εφιάλτη, ζήτησε την βοήθεια της πολιτοφυλακής και πολύ σύντομα πιστεύω, θα αναζητήσει και τη βοήθεια του στρατού. Μπροστά σ΄ αυτή την κατάσταση, ήδη έχει προκληθεί ανοιχτή συζήτηση στη Σουηδία, με θέμα την ένταξη ή μη των μεταναστών στην κοινωνία τους. Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μια Βόρεια χώρα της Ε.Ε., όταν πολύ καλά γνωρίζουμε, πως η Γερμανία και οι χώρες του Βορρά, δημιούργησαν το «Δουβλίνο ΙΙ», προκειμένου να προστατέψουν τις χώρες τους, εις βάρος του Ευρωπαϊκού Νότου και κυρίως της Ελλάδος. 

Ωστόσο, μη μπορώντας να υπολογίζει το τι θα συμβεί, λίγες μέρες μετά στην πατρίδα της, η Σουηδέζα επίτροπος της Ε.Ε. για την μετανάστευση, Σεσίλια Μάλστρομ, κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα στις 15 Μαΐου, αρνήθηκε υστερικά να ξεκινήσει διάλογος της Ε.Ε. για τη διανομή των λαθρομεταναστών σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., σύμφωνα με τον πληθυσμό της κάθε χώρας. Φέρεται δε, να είπε: «καμιά χώρα του Βορρά δεν θα δεχθεί μια τέτοια συζήτηση».

Επιπρόσθετα δεν πρέπει να αγνοούμε πως ρόλο πρωταγωνιστή, σε αυτό το καταστροφικό παιχνίδι για την πατρίδα μας, δηλαδή της αθρόας και ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης, έχει παίξει και η Τουρκία, η οποία στο πλαίσιο μιας μακρόπνοης στρατηγικής της, επιχειρεί να εξασθενήσει αμυντικά την Ελλάδα, ώστε να επιτελέσει κυρίαρχο ρόλο στην ευρύτερη περιοχή μέσω της αρπαγής του ενεργειακού πλούτου από Ελλάδα και Κύπρο. Γιατί ως γνωστόν, «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται». Άλλωστε, αυτόν ακριβώς το σκοπό είχε και το πρόσφατο ταξίδι του Ερντογάν στις ΗΠΑ, από τη στιγμή που είναι διεθνώς γνωστό, πως ο Ομπάμα επιζητεί και στηρίζει την αναβάθμιση των σχέσεων της Τουρκίας με την Ε.Ε. Αυτή η υλοποίηση των σχεδίων των ΗΠΑ με το αζημίωτο, έχει συμμάχους αρκετές Βόρειες χώρες της Ε.Ε.

Συνεπώς, όταν η Τουρκία πάντοτε μέσω δεξαμενών σκέψεως υψηλότατων αξιωματούχων της, καταστρώνει γεωπολιτικά και ενεργειακά σχέδια για τα επόμενα 50-100 χρόνια, η δική μας προδοτική-μνημονιακή-τρικομματική κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, αναλώνεται στο αν θα δημιουργήσει νέο αντιρατσιστικό νόμο ή θα εξακολουθεί να ισχύει ο ν.27/1979 ή αν αυτός χρειάζεται μερικές προσθήκες. Και βεβαίως, το σίγουρο είναι, πως με αυτούς τους ολίγιστους, χαμηλοϋψείς και λαθρολάγνους πολιτικούς που μας κυβερνούν, η πατρίδα μας θα αντιμετωπίσει μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτό της Σουηδίας, όταν τα στίφη των λαθρομεταναστών θα εξεγερθούν εναντίον της κοινωνίας των Ελλήνων. Τότε η πατρίδα μας, έρμαια των εξελίξεων, θα αποδεχτεί τετελεσμένα σενάρια απώλειας εδαφών της.

Επικοινωνία με τον συντάκτη



Posted: 31 May 2013 04:58 AM PDT
Γράφει ο Δευκαλίωνας

Εμείς τα είπαμε εδώ και ημέρες. Παρά την επίπλαστη ατμόσφαιρα αισιοδοξίας η φίλο-μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά έχει αποτύχει στο κύριο πεδίο της κυβερνητικής πολιτικής που είναι η κατάσταση της οικονομίας όπως αυτή διαμορφώνεται από το μνημόνιο και τις ευρύτερες επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής. Προφανής απόδειξη των θέσεων της στήλης η έκθεση του ΟΟΣΑ για την Ελληνική Οικονομία. Η αύξηση της ανεργίας και η ύφεση θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούν την Ελληνική Οικονομία και το 2014. Έτος που κατά την φίλο-μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά θα αρχίσουν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης.

Στα πλαίσια αυτής της αποτυχίας που ήταν γνωστή στο εγχώριο και κυρίαρχο πολιτικό-οικονομικό πλαίσιο έχουν αρχίσει και οι πρώτες αθέατες προς το παρόν κινήσεις αναδιάταξης του εγχώριου πολιτικού σκηνικού.
Η μεν κυρίαρχη τάση της δεξιάς που εκφράζεται κύρια από την κυβερνητική ομάδα Σαμαρά επιχειρεί διεμβολισμό της δεξιάς πτέρυγας όπως αυτή εκφράζεται εκλογικά από τις αντί-μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις των ΑΝΕΛ και της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Έτσι προσδοκά να διασωθεί και να διαχειριστεί την αποτυχία της οικονομικής της πολιτικής.
Η δε μειοψηφούσα ομάδα της δεξιάς όπως αυτή εκφράζεται από την ακραία νέο-φιλελεύθερη τάση σε συνεργασία με την συντηρητική σοσιαλδημοκρατία του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ επιχειρεί να αναπτύξει μία νέα πολιτική πλατφόρμα συνεργασίας που θα κυβερνήσει την χώρα το επόμενο χρονικό διάστημα. Επιρρίπτοντας ταυτόχρονα την έως τώρα αποτυχία στην ομάδα Σαμαρά.

Πολιτικό ερέθισμα για αυτές τις υπόγειες κινήσεις είναι το «αντί-ρατσιστικό» νομοσχέδιο.
Την εμφάνιση αυτού του θέματος στον δημόσιο διάλογο της χώρας προκάλεσε το ίδιο του Μαξίμου όπως αποδεικνύεται από τις δημόσιες δηλώσεις των στελεχών της ΔΗΜ.ΑΡ που δεν διαψεύδονται. Ο στόχος εμφανής. Να προκληθεί το θέμα ώστε να διαφοροποιηθεί η ομάδα Σαμαρά ώστε να προσεταιρισθεί ιδεολογικά και εκλογικά τις λαϊκές μάζες της δεξιάς που στηρίζουν τους ΑΝΕΛ και την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Η ανταπάντηση αυτόματη από την μειοψηφούσα ομάδα της δεξιάς και την συντηρητική σοσιαλδημοκρατία. «Αντί-ρατσιστικό» νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στην Βουλή και θα διασπάσει την φίλο-μνημονιακή τρικομματική κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Στο βάθος, η πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά ώστε να μην προλάβει να ισχυροποιηθεί εκλογικά από τις λαϊκές μάζες της δεξιάς και η ανάδειξη ενός κυβερνητικού σχήματος στο οποίο η μειοψηφούσα ακραία νέο-φιλελεύθερη τάση της δεξιάς και η συντηρητική σοσιαλδημοκρατία θα έχουν κυρίαρχο ρόλο.

Όλα τα παραπάνω θα διαδραματισθούν με τον ένα η άλλο τρόπο μέσα στο καλοκαίρι. Αφετηρία για τις όποιες εξελίξεις θα είναι το τι θα γίνει και πως θα διαμορφωθεί το εγχώριο τραπεζικό σύστημα μετά την περιβόητη επανά-κεφαλαιοποίηση η οποία υπενθυμίζουμε ότι ακόμα και σήμερα τέλη Μάιου δεν έχει ανακεφαλαιοποιηθεί. Ένα είναι βέβαιο ότι εάν όλοι αυτοί οι τύποι και τα συμφέροντα που κρύβονται από πίσω τους δεν τα βρουν μέσα στο καλοκαίρι όπως είναι και το πιθανότερο τότε στις αρχές του φθινοπώρου το πολιτικό σκηνικό θα είναι διαφορετικό.

Το ερώτημα για όλους εμάς που από την αρχή του μνημονιακού ολέθρου σταθήκαμε όρθιοι και ανυστερόβουλα υπερασπιστήκαμε αρχές και αξίες ένα είναι το κυρίαρχο. Τι πρέπει να κάνουμε?
Οι μνημονιακοί πολιτικοί μαζί με τις τάξεις που τους στηρίζουν παίζουν τα παιχνίδια τους για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους. Να στηρίξουμε τα αντί-μνημονιακά κόμματα είναι η εύκολη απάντηση. Μόνο που υπάρχει ένα πρόβλημα. Πέρασε ένας ολόκληρος χειμώνας στον οποίο έγιναν ηθικά και οικονομικά εγκλήματα εις βάρος των φτωχών και των αποκλεισμένων.

Παρ' όλα αυτά όπως φαίνεται από την τρέχουσα ειδησεογραφία αλλά και τα προαναφερόμενα οι εξελίξεις στην εγχώρια πολιτική συγκυρία δεν προκύπτουν από την δράση του αντί-μνημονιακού κινήματος αλλά από τις εσωτερικές συγκρούσεις και τα συμφέροντα του κατεστημένου. Πολιτική και ιδεολογική ήττα. Άρα το ερώτημα παραμένει αναπάντητο.
Εμείς τα θύματα του μνημονίου, τι πρέπει να κάνουμε;

Από ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Posted: 31 May 2013 04:45 AM PDT
Του Θανάση Νικολαΐδη

Η Μικρασιατική τραγωδία (μας) δεν έχει προηγούμενο στην παγκόσμια ιστορία. Τόσος ηρωισμός και αθλιότητες, τέτοιος (ηρωικός) στρατός, τόσο μεγάλη προδοσία…
ΔΕΝ το θέλουν οι «Σύμμαχοι», δεν αποκαθίσταται τα θύματα, δεν δικαιώνεται ο ελληνισμός. Ωστόσο, αν αυτοί (που παραμένουν «Σύμμαχοι») δεν έχουν λόγο μη φανεί η προδοσία τους, κι αν μερίδα ελλήνων πιστεύει πως αποδόθηκε δικαιοσύνη στο Γουδί, η Ιστορία δεν στέργει και θα γράψει τα δικά της. Όταν φύγουν κι οι τελευταίοι του δράματος κι ας έκλεισε βιαστικά η αυλαία.

ΤΟ σχεδίασαν οι «Σύμμαχοι» να ξεριζωθεί ο πανάρχαιος ελληνισμός της Ιωνίας, το εκτέλεσαν οι Τούρκοι και το έζησαν οι διωγμένοι. Και δεν έχει προηγούμενο το φευγιό της Σμύρνης. Τούρκοι πυρπόλησαν την πόλη και οι καπνοί πανικόβαλλαν τους κυνηγημένους, τσέτες τους σημάδευαν κι ήταν(;) η θάλασσα διέξοδος και λυτρωμός. Εκεί, στην ήρεμη παραλία της Σμύρνης όπου έπινε τον καφέ της η ελληνοτουρκική φιλία και συνύπαρξη, μύριζε θάνατο. Κι ήταν τόσα τα επιπλέοντα πτώματα ελλήνων, που μπορούσες, περπατώντας πάνω τους, να φτάσεις στα «συμμαχικά» πολεμικά. Κάποια (κουφάρια) χωρίς χέρια, κομμένα με μπαλτάδες Αγγλο-Γάλλων του πληρώματος, μαρτυρούσαν τις «συμμαχικές» προθέσεις απέναντι στην «ευκολόπιστη και πάντα προδομένη». Αυτά είδαν τρομαγμένα μάτια επιζώντων και τα περιέγραψαν, αυτά γράφουν οι ιστορικοί.

ΩΣΤΟΣΟ, η «ημετέρα» ιστορικός ονόματι Ρεπούση άλλα… κελεύει. Η Ελληνίδα(;) που δεν άντεξε ενός λεπτού για τη γενοκτονία των Ποντίων και πήγε προς… νερού της. Απέναντί της ιστορικοί ξένοι και Έλληνες, «παγκόσμιοι», φιλέλληνες και ανθέλληνες, σοφοί, γνώστες και μελετημένοι, (εξ)ιστορούν, γραπτά, και περιγράφουν. Η παραπάνω μόνη, ετερόδοξη και αιρετική, θρασεία, πείσμων και επίμονα…ανιστόρητη. Με τους τίτλους της συμπυκνωμένους σε ένα (σύνηθες) μεταπτυχιακό στην αλλοδαπή και ένα (συνηθέστερο) πτυχίο στην ημεδαπή και με τον… φιλελληνισμό της στον «συνωστισμό». Σηκώνονται κι οι πέτρες, ο «συνωστισμός» γίνεται «συνωστίζονται», κάτι ψελλίζει και μας παραπέμπει στα… βιβλία της. Με το «έγκλημα» ατιμώρητο και την ίδια «από καναλίου εις κανάλιον»… Δεν το μετάνιωσε, δεν ανακάλεσε, δεν πήγε στην παραλία της Σμύρνης να… πνιγεί είτε στο Ζάλογγο να πέσει στο γκρεμό, σπίτι της ή να καλογριέψει.

ΕΙΝΑΙ και πολιτικός η παραπάνω κυρία. Με 1670 σταυρούς-κατά τα άλλα «δεν φταίει ο λαός…». Αυθαδιάζει δημόσια και δεν της τραβάει το αυτί ο αρχηγός, το Κόμμα δεν τη διαγράφει.

ΟΙ λαοί έχουν την ιστορία τους με γεγονότα και αλήθειες, έχουν ακόμα και μύθους που τους κρατάνε στη ζωή. Αν δεν τα ξεχωρίσατε, κυρία μου, έχετε πρόβλημα.


Posted: 31 May 2013 04:20 AM PDT
Η γνωστή για τις περίεργες (επιεικής χαρακτηρισμός) παρεμβάσεις της στην ιστορία και την πολιτική ζωή της χώρας, κυρία Ρεπούση, επανήλθε στο προσκήνιο για να ταράξει τα ούτως ή άλλως ταραγμένα -από τον αντιρατσιστικό νόμο- νερά.
Καμία έκπληξη, όμως, δεν προκαλεί, για όσους την γνωρίζουν εκ του σύνεγγυς, αφού τα "δείγματα της δημοκρατικής της γραφής" και της ιστορικής της αντικειμενικότητας τα έδωσε πρώτα στην ακαδημαϊκή κοινότητα (τεράστιο κεφάλαιο το τι πραγματικά συμβαίνει σήμερα στον ακαδημαϊκό χώρο και πως έγινε κατορθωτό στο πέρασμα 3 δεκαετιών να ξεπέσει ο συγκεκριμένος χώρος στην άβυσσο της εχθροπάθειας κατά του Ελληνισμού).
Σύμφωνα λοιπόν με πολύ πρόσφατη συζήτηση με εκπαιδευτικό της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η κυρία Ρεπούση ήταν πλέον του φυσιολογικού ιδιόρυθμη προς τους φοιτητές της και ήταν ΑΔΥΝΑΤΟ να περάσει κανείς το μάθημά της εάν δεν συμφωνούσε μαζί της... Για τέτοια ποιότητα αντίληψης και εφαρμογής της δημοκρατίας μιλάμε (αν και δεν είναι το μοναδικό φαινόμενο και ούτε -δυστυχώς- αποτελεί εξαίρεση αυτή η "συμπεριφορά" στον ακαδημαϊκό χώρο της Ελλάδας)...
Ας παρακολουθήσουμε, όμως και την πάρα πολύ καλή προσέγγιση του γνωστού πολιτικού αρθρογράφου Θύμιου Παπανικολάου, ο οποίος δεν διστάζει ποτέ να ξεδιπλώνει τις πτυχές της λογικής και να αναδεικνύει τα αυτονόητα έναντι των επικίνδυνα ανοήτων που έχουν αλώσει την κοινή λογική και επιτίθενται μετά μανίας στο Ελληνικό πνεύμα, με σαφή πρόθεση να αναδείξουν την κόπρο ως αγαθό και να δημιουργήσουν μία νέα ηθική τάξη στον κόσμο της παγκοσμιοποίησης που επελαύνει ισοπεδώνοντας οτιδήποτε θεωρήσει εμπόδιο στην καταστροφική του πορεία.

Του Θύμιου Παπανικολάου 

Η «ιστορικός» Μαρία Ρεπούση θα καταγραφεί στην ιστορία σαν εξάμβλωμα αυθάδειας: ΟΧΙ τόσο διότι είναι διατεταγμένη «ιστορικός» (επιδοτούμενη μαζί με άλλους από «εστίες» του Σόρος) με στόχο να παραχαράξει και να αλλοιώσει την ελληνική ιστορία, αλλά για τις υστερικές εμμονές της…
Μετά τους «συνωστισμούς» και CIA, καθώς και τις υστερικές εμμονές της που αρνούνται τη γενοκτονία των Ποντίων, τώρα έβγαλε άλλη στριγκιά κραυγή: «Ο χορός του Ζαλόγγου είναι εθνικός μύθος»!!!

Εάν ήταν πραγματικά Ιστορικός και όχι «ιστορικός» υπηρεσίας, θα γνώριζε τη διαλεκτική της Ιστορίας: Οι ιστορικοί Θρύλοι δεν είναι μύθοι. Στηρίζονται σε αληθινά γεγονότα φορτισμένα συγκινησιακά, ίσως και με κάποια «μυθολογική» υπερβολή, μεταφερόμενα από γενιά σε γενιά μέσω της προφορικής παράδοσης.
Πραγματικά γεγονότα της ιστορίας, συγκλονιστικά και ηρωικά γίνονται Θρύλοι μέσω της λαϊκής παράδοσης και λαϊκής μούσας: ΑΥΤΑ δεν είναι ιστορικοί μύθοι, ούτε κατασκευασμένα από κανέναν, απλώς μπορεί, το ιστορικό τους ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ να «επενδύεται» με κάποιες συγκινησιακές «υπερβολές», με κάποιο «μυθολογικό» τσόφλι…

Αν η κ. Ρεπούση ήταν Ιστορικός αυτό θα το γνώριζε. Αλλά δεν είναι Ιστορικός, εκτελεί «χρέη» επιδοτούμενου «ιστορικού»…
Αλήθεια από πού αντλεί η κ. Ρεπούση το «ιστορικό» της απόφθεγμα: Ότι "ο Χορός του Ζαλόγγου είναι μύθος";
Βρισκόταν εκεί και κατέγραφε το συμβάν;
Αν διέθετε λίγη σοβαρότητα θα μελετούσε τουλάχιστον τις μαρτυρίες εκείνων που ζήσανε τα χρόνια εκείνα και μάλιστα στα Ιωάννινα.

Θα καταγράψουμε κάποιες:

α) Ιάκωβος Μπαρτόλντυ: Πρώσος περιηγητής και διπλωμάτης (καθόλου ευνοϊκός προς τους Έλληνες) που Βρισκόταν την εποχή εκείνη (1803-1804) στα Ιωάννινα.
Γράφει στο έργο του: «Ταξίδιον εις την Ελλάδα 1803 – 1804»:
«Καμιά εκατοστή απ΄ αυτούς τους δυστυχισμένους είχαν αποτραβηχτεί βόρεια της Πρέβεζας στο Μοναστήρι του Ζαλόγγου. Τους επιτέθηκαν εκεί θεωρώντας ότι τάχα αυτή η τοποθεσία, πράγματι ισχυρή, θα μπορούσε να τους προσφέρει ένα νέο τόπο μόνιμης διαμονής, όπου και η σφαγή που ακολούθησε υπήρξε φρικτή. Τριάντα εννέα γυναίκες γκρεμίστηκαν από τα βράχια με τα παιδιά τους που μερικά ακόμη βύζαιναν.».
β) Γουλιέλμος Μαρτίνος Ληκ: Άγγλος στρατιωτικός, περιηγητής και αρχαιολόγος, γράφει από πληροφορίες που συνέλεξε το 1805:
«Περίπου 100 οικογένειες είχαν αποτραβηχτεί στο μέρος αυτό από το Σούλι και την Κιάφα, με συνθήκες και ζούσαν στο λόφο ανενόχλητες ώσπου έπεσε το Κούγκι. Τότε επειδή τάχα η περιοχή αυτή ήταν περισσότερη οχυρή ξαφνικά τους επιτέθηκαν με διαταγή του Βεζίρη. Όταν η κατάσταση έγινε απελπιστική ο Κίτσος Μπότσαρης και ένα τμήμα του διέφυγαν. Από τους υπολοίπους, 150 σκλαβώθηκαν και 25 κεφάλια στάλθηκαν στον Αλβανό Μπουλούκμπαση στην Καμαρίνα που διεύθυνε τις επιχειρήσεις, 6 άνδρες και 22 γυναίκες ρίχτηκαν από τα βράχια από το ψηλότερο σημείο του γκρεμνού, προτιμώντας έτσι παρά να πέσουν ζωντανοί στα χέρια των εχθρών τους. Πολλές γυναίκες που είχαν παιδιά τις είδαν να τα ρίχνουν με δύναμη προτού εκείνες κάνουν το μοιραίο πήδημα».
γ) Χριστόφορος Περρραιβού: Το 1815 δημοσιεύει την πρώτη αναφορά στο περιστατικό:
«τότε εγνώρισαν ο Κουτσιονίκας και ο Κίτσιο Μπότσαρης την συνηθισμένην αντιπληρωμήν όπου δίδει ο Βεζίρης εις τους πιστούς του προδότας, πλην η μετάνοια τότε ήτο ανωφελής. Άρχισαν μ΄ όλον τούτο και αντεμάχοντο μεγαλοψύχως, δεν είχαν όμως τα αναγκαία ν΄ αντισταθούν περισσότερον από δύο ημέρας. Αι γυναίκες δε κατά την δευτέραν ημέραν βλέπουσαι ταύτην τη κτηνώδη περίστασιν, εσυνάχθησαν έως εξήκοντα, επάνω εις έναν πετρώδη κρημνόν. Εκεί εσυμβουλεύθησαν και απεφάσισαν ότι καλύτερα να ριφθούν κάτω από τον κρημνόν διά να αποθάνουν, πάρεξ να παραδοθούν διά σκλάβες εις χείρας των Τούρκων. Όθεν αρπάξαντες με τας ιδίας των χείρας τα άκακα και τρυφερά βρέφη, τα έρριπτον κάτω εις τον κρημνόν. Έπειτα αι μητέρες πιάνοντας η μία με την άλλη τα χέρια τους άρχισαν και εχόρευαν, χορεύουσαι δε επηδούσαν ευχαρίστως μίαν κατόπιν της άλλης από τον κρημνόν. Μερικαί όμως δεν απέθανον, επειδή έπιπτον επάνω εις τα παιδία των και τους συντρόφους, των οποίων τα σώματα ήταν καρφωμένα πάνω εις τες μυτερές πέτρες του κρημνού».
δ) Φραγκίσκος Πουκεβίλ: Διέμεινε 10 χρόνια στην αυλή του Αλή Πασά. Το 1820 στο τρίτομο έργο του «Ταξίδι στην Ελλάδα» αναφέρεται στο επεισόδιο:
«…τις γυναίκες τις γκρέμισαν από τα ύψη των βουνών στις αβύσσους του Αχέροντα, τα παιδιά πουλήθηκαν στα παζάρια.»
Τον επόμενο όμως χρόνο που εκδίδονται οι άλλοι τόμοι περιλαμβάνεται το γεγονός με περισσότερη λεπτομέρεια:
«Ηρωικό θάρρος εξήντα γυναικών, που κινδύνευαν να παραδοθούν στη σκλαβιά των Τούρκων. Ρίχνουν τα παιδιά τους πάνω στους πολιορκητές σαν να ήταν πέτρες έπειτα, πιάνοντας το τραγούδι του θανάτου και κρατώντας η μιά το χέρι της άλλης, ρίχτηκαν στο βάθος της αβύσσου, όπου τα κομματιασμένα πτώματα των παιδιών τους δεν άφηναν μερικές να συναντήσουν το Χάρο, όπως θα το ήθελαν.»
ε) Κλωντ Φωριέλ: Γάλλος Ιστορικός και ακαδημαϊκός δίνει παραστατικές λεπτομέρειες:
«...ήταν ακόμα αβέβαιη, όταν εξήντα γυναίκες, βλέποντας πως στο τέλος θα σκοτώνονταν οι δικοί τους, μαζεύονται σ΄ ένα απότομο ψήλωμα στον γκρεμό, που στη μία πλευρά του ανοιγόταν ένα βάραθρο και στο βάθος του το ρέμα άφριζε ανάμεσα στους μυτερούς βράχους που γέμιζαν τις όχθες και τη κοίτη του. Εκεί αναλογίζονται τι έχουν να κάνουν, για να μη πέσουν στα χέρια των Τούρκων, που τους φαντάζονται κιόλας να τις κυνηγούν. Αυτή η απελπισμένη συζήτηση στάθηκε σύντομη, και η απόφαση που ακολούθησε ήταν ομόγνωμη. Οι περισσότερες απ΄ αυτές τις γυναίκες ήταν μητέρες, αρκετά νέες, και είχαν μαζί τα παιδιά τους, άλλες στο βυζί ή στην αγκαλιά, άλλες τα κρατούσαν από το χέρι. Η κάθε μια πήρε το δικό της, το φίλησε για τελευταία φορά και το έριξε ή το έσπρωξε γυρνώντας το κεφάλι στον διπλανό γκρεμό. Όταν δεν είχαν πια παιδιά να γκρεμίσουν, πιάστηκαν από τα χέρια και άρχισαν ένα χορό, γύρω – γύρω, όσο πιο κοντά γινόταν στην άκρη του γκρεμού και η πρώτη απ΄ αυτές, αφού χόρεψε μια βόλτα φτάνει στην άκρη, ρίχνεται και κυλιέται από βράχο σε βράχο ως κάτω στο φοβερό βάραθρο. Ωστόσο ο κύκλος, ή ο χορός συνεχίζει να γυρνάει, και σε κάθε βόλτα μια χορεύτρια αποκόβεται με τον ίδιο τρόπο, ως την εξηκοστή. Λένε πως από κάποιο θαύμα, μία απ΄ αυτές τις γυναίκες δεν σκοτώθηκε πέφτοντας».
Υπάρχουν ακόμα και άλλες μαρτυρίες της εποχής εκείνης. Αλλά αυτές είναι υπέρ-αρκετές.
Αλλά είπαμε. Η «ιστορικός» κ. Ρεπούση δεν νοιάζεται για την ιστορία. Άλλο έργο της έχει ανατεθεί…

Πηγή Ρεσάλτο
Διαβάστε και το άρθρο: «Ρεπούση: Η βέβηλη πράξη της νεοταξικής σατραπείας…»


Posted: 31 May 2013 04:18 AM PDT

Eπτά «νάρκες» υπάρχουν κρυμμένες στο έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης, οι οποίες απειλούν να «τινάξουν στον αέρα» τα νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα, τους ανέργους αλλά και νέους που δηλώνονται ως προστατευόμενα μελή!

Ακόμη και 1 ευρώ εισόδημα να εισέπραξαν πέρυσι οι φορολογούμενοι, θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά την φορολογική δήλωση. Η Εφορία θα τους χρεώσει αυτόματα με το ελάχιστο τεκμήριο των 3.000 ευρώ, εάν είναι άγαμοι, ή των 5.000 ευρώ, αν είναι έγγαμοι. Αυτό σημαίνει ότι εάν ξεπεράσουν το αφορολόγητο όριο έστω και για 1 ευρώ, θα πρέπει να υποβάλουν αποδείξεις που συγκέντρωσαν μέσα στο 2012 (άξιας ίσης με το 25% του εισοδήματος), αλλιώς θα πληρώσουν πρόστιμο 10% επί του τεκμαρτού εισοδήματος που θα τους έχει προσδιοριστεί. Μάλιστα, εάν διαθέτουν και κάποιο περιουσιακό στοιχείο, το οποίο θεωρείται τεκμήριο (ακίνητο ή Ι.Χ.), η τεκμαρτή άξια του θα προστίθεται στα 3.000 ή τα 5.000 ευρώ, με κίνδυνο οι φορολογούμενοι να ξεπεράσουν το αφορολόγητο όριο και πληρώσουν τσουχτερό φόρο εισοδήματος.

Στη συντριπτική πλειονότητά τους οι Ελληνες φορολογούμενοι με χαμηλά εισοδήματα αναμένεται να πληρώσουν εξοντωτικούς φόρους λόγω των τεκμηρίων! Εξάλλου, οι νέοι άνω των 18 ετών που έχουν περιουσιακά στοιχειά στο όνομά τους ή έχουν εισπράξει οποιοδήποτε εισόδημα μέσα στο 2012 δεν μπορούν να δηλωθούν ως προστατευόμενα τεκνά! Επίσης, οι άνεργοι που είχαν οποιοδήποτε άλλο εισόδημα εκτός από το επίδομα ανεργίας δεν μπορούν να ζητήσουν εξαίρεση από τα τεκμήρια.

Ειδικότερα οι επτά νάρκες που κρύβει το έντυπο Ε1 της φορολογική δήλωσης είναι:
1. Οσοι φορολογούμενοι είχαν το 2012 έστω και 1 ευρώ εισόδημα, χρεώνονται αυτόματα με το ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης των 3.000 ευρώ, εάν είναι άγαμοι, ή των 5.000 ευρώ, εφόσον είναι έγγαμοι.

2. Ολοι οι φορολογούμενοι, οι οποίοι το 2012 διέμεναν σε κατοικίες ιδιόκτητες, ενοικιαζόμενες ή δωρεάν παραχωρηθείσες, βαρύνονται με τεκμήρια διαβίωσης για τις συγκεκριμένες κατοικίες. Η Εφορία θα τους χρεώνει αυτόματα με τεκμήριο 3.000 ευρώ ή 5.000 ευρώ.

3. Οι φορολογούμενοι με εισοδήματα κάτω από το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ χρειάζεται να υποβάλουν αποδείξεις... προληπτικά! Και αυτό γιατί υπάρχει κίνδυνος να τους προσδιοριστεί υψηλότερο εισόδημα (πάνω από το αφορολόγητο) βάσει των τεκμηρίων. Στην περίπτωση που το τεκμαρτό εισόδημα ξεπερνά το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ, τότε θα φορολογηθούν κανονικά για το επιπλέον εισόδημα. Θα χρειαστούν ομως οι αποδείξεις για να καλύψουν το αφορολόγητο όριο στο τεκμαρτό εισόδημα, ώστε να αποφύγουν το πρόστιμο 10%. 

4. Οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ ή λαμβάνουν επιδόματα ανεργίας, για να αμφισβητήσουν τα τεκμήρια θα πρέπει «να μην έχουν κατά τη χρήση του 2012 πραγματικά εισοδήματα άλλης πηγής»! Οσοι λοιπόν από αυτούς τους ανέργους είχαν κατά τη διάρκεια του 2012 έστω και 1 ευρώ εισόδημα από ακίνητα, επιχειρήσεις ή γεωργικές εκμεταλλεύσεις δεν θα μπορέσουν να γλιτώσουν από την υπερφορολόγηση βάσει των τεκμηρίων!

5. Οσοι κάτοικοι εξωτερικού δηλώσουν τόκους καταθέσεων, που εισπράχθηκαν στην Ελλάδα, θα υποχρεωθούν να κάνουν φορολογική δήλωση και να πληρώσουν κανονικά φόρο εισοδήματος (αν και εξαιρούνται), ο οποίος θα επιβληθεί βάσει των τεκμηρίων! Δηλαδή η Εφορία θα θωρήσει εισόδημα τα ποσά που εισέπραξαν από τόκους στην Ελλάδα, άρα σταματά η εξαίρεσή τους, οπότε θα φορολογηθούν με βάσει τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν στην Ελλάδα!

6. Από φέτος καθιερώνεται η υποχρέωση όλων των φορολογουμένων που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας και δεν είναι «προστατευόμενα τέκνα» να υποβάλλουν δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος ανεξαρτήτως από το εάν υπόκεινται ή όχι σε φόρο! Ομως για να θεωρηθεί ο φορολογούμενος προστατευόμενο τέκνο (φοιτητής κ.λπ.) δεν πρέπει να έχει κανένα περιουσιακό στοιχείο στο όνομά του και δεν πρέπει να έχει εισπράξει ούτε 1 ευρώ εισόδημα μέσα στο 2012! Εάν απέκτησε το 2012 εισοδήματα ή επιβαρύνεται με τεκμήρια (διαθέτει κάποιο ακίνητο ή Ι.Χ.), τότε πρέπει να υποβάλει ξεχωριστή δήλωση. Δηλαδή οι φορολογούμενοι νέοι άνω των 18 ετών που έχουν εισόδημα ή κάποιο περιουσιακό στοιχείο-τεκμήριο θα πρέπει να πάρουν ΑΦΜ από την Εφορία και να υποβάλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση από τους γονείς τους. Επίσης, θα πρέπει να προσκομίσουν τις απαραίτητες αποδείξεις, εάν το τεκμαρτό εισόδημά τους ξεπερνά το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ!

7. Οι υπόχρεοι σε δήλωση, οι οποίοι είναι άνεργοι, για να μπορούν να αμφισβητήσουν τα τεκμήρια «πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο των μακροχρόνια ανέργων του ΟΑΕΔ ή να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας από τον εν λόγω Οργανισμό, καθώς και από άλλα ταμεία (π.χ. ΝΑΤ)». Συνεπώς, όσοι άνεργοι δεν είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ ή δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας δεν μπορούν να αμφισβητήσουν τεκμήρια! Στην κατηγορία των αυτών των άτυχων φορολογουμένων περιλαμβάνονται κυρίως άνεργοι πρώην αυτοαπασχολούμενοι που δεν μπορούν να γραφτούν στον ΟΑΕΔ ούτε να λάβουν επίδομα από τον συγκεκριμένο Οργανισμό. Αυτοί οι φορολογούμενοι φτάνουν συνολικά τους 320.000! Ακόμη και αν προσπαθήσουν να ακολουθήσουν τη διαδικασία αμφισβήτησης των τεκμηρίων, προσκομίζοντας όποια δικαιολογητικά εκείνοι κρίνουν ότι είναι αναγκαία για να πείσουν τους εφόρους να διαγράψουν τις οφειλές τους, θα είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να πετύχουν τον σκοπό τους και το πιθανότερο είναι να ταλαιπωρηθούν άδικα!
Posted: 31 May 2013 03:58 AM PDT
Στον κίνδυνο μεταβολής των συνόρων στη Μέση Ανατολή εξαιτίας της συριακής κρίσης και σε ενδεχόμενη 'βαλκανιοποίηση' της Συρίας αναφέρεται άρθρο της Nicole Gaouette (Ουάσιγκτον) στο BLOOMBERG με τίτλο «Syrian Turmoil Threatens 'Fragile' Middle East Borders».

Όπως επισημαίνεται, ο εμφύλιος πόλεμος που κατακερματίζει τη Συρία απειλεί τα «εύθραυστα» σύνορα που τέθηκαν στη Μέση Ανατολή, πριν από έναν περίπου αιώνα, καθώς η ειρηνική εξέγερση κατά του προέδρου Άσαντ έχει μετατραπεί σε θρησκευτική και εθνοτική διαμάχη.
Οι εχθροπραξίες έχουν μεταφερθεί ήδη στο Λίβανο και ενταθεί στο Ιράκ, μεταξύ των Σιιτών και Σουνιτών μουσουλμάνων, ενώ στη βορειοανατολική Συρία οι Κούρδοι της Τουρκίας μάχονται κατά των Σουνιτών Αράβων.
Ο διαρκώς επεκτεινόμενος πόλεμος απειλεί να τροφοδοτήσει τα όνειρα των Κούρδων για τη δημιουργία του δικού τους κράτους, με περιοχές από τη Συρία, την Τουρκία, το Ιράν και το Ιράκ, να ενθαρρύνει την εθνοκάθαρση στη Συρία, να επανατροφοδοτήσει τον υφέρποντα εμφύλιο πόλεμο στο Λίβανο να ανατρέψει την μειονοτική χασεμιτική μοναρχία στην Ιορδανία και να εντείνει τα προβλήματα ασφάλειας του Ισραήλ.

Όπως επεσήμανε την προηγούμενη εβδομάδα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, John Kerry, «η απίστευτη αποσταθεροποίηση της Συρίας διαχέεται στο Λίβανο, στην Ιορδανία και έχει προφανώς επιπτώσεις και στο Ισραήλ» ενώ πρόσθεσε ότι «οι ΗΠΑ δεσμεύονται, όχι μόνο για την υπεράσπιση του Ισραήλ αλλά και εξαιτίας της ανησυχίας για την περιοχή, να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα».
«Παρακολουθούμε την ενδεχόμενη απαρχή μιας αληθινά καλειδοσκοπικής μεταβολής, κατά τη διάρκεια της οποίας τα κράτη αποσυντίθενται, διαλύονται για να σχηματισθούν νέες οντότητας» σημειώνει ο Chas Freeman, πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία, προσθέτοντας ότι «κανένας δεν ξέρει που θα οδηγήσει αυτό. Πρόκειται για το ευρύτερο παιχνίδι στη Συρία».

Ο Steven Heydemann, ειδικός σύμβουλος στο αμερικανικό Institute of Peace, ενός μη κομματικού οργάνου χρηματοδοτούμενου από το Κογκρέσο, διερεύνησε τις επιπτώσεις από μια ενδεχόμενη διάλυση του χάρτη της Μέσης Ανατολής, που είχαν χαράξει οι ευρωπαϊκές μεγάλες δυνάμεις, μετά τον 1ο παγκόσμιο πόλεμο. Όπως επεσήμανε σε κείμενο εργασίας η Συρία εδράζεται στη διασταύρωση των μεγαλύτερων στρατηγικών αξόνων της Αραβικής Ανατολής.


Μετά την κατάρρευση της οθωμανικής αυτοκρατορίας, η Γαλλία και η Αγγλία διαίρεσαν τη Μεγάλη Συρία, στο σημερινό Λίβανο, Συρία και Ιράκ, μαζί με μέρος της Τουρκίας, με αποικιοκρατικούς όρους. Το Ισραήλ και η Ιορδανία προήλθαν από την βρετανική Παλαιστίνη. «Δεν υπήρξε τίποτα συμφυές και φυσικό» στην αγγλογαλλική συμφωνία Sykes-Picot (1916) υποστηρίζει ο καθηγητής του Johns Hopkins School of Advanced International Studies, Daniel Serwer, προσθέτοντας ότι πρόκειται «για μια εξαιρετικά εύθραυστη κρατική δομή».

Ο Chas Freeman προβλέπει ότι «η διάλυση θα ξεκινήσει από τους Κούρδους της Συρίας και του Ιράκ» προοπτική που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία, της οποίας οι ανήσυχοι Κούρδοι διεκδικούν αυτονομία.

Όπως επισημαίνει ο Steven Heydemann, Κούρδοι της Τουρκίας συγκρούστηκαν τον Ιανουάριο, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, με Σουνίτες Άραβες μαχητές, οι οποίοι «στηρίζονταν, σιωπηρά τουλάχιστον, από την Τουρκία».

Οι Κούρδοι του Ιράκ στήριξαν επίσης τις προσπάθειες των Σύρων ομοεθνών τους για τον έλεγχο των συνόρων μεταξύ των δύο κρατών. Εάν οι Κούρδοι κατορθώσουν να διευρύνουν τα εδάφη τους γύρω από το πλούσιο σε πετρέλαιο ιρακινό Κουρδιστάν τότε θα ενισχυθεί η τάση διαμελισμού του Ιράκ και της Συρίας, επεσήμανε ο Chas Freeman.
Από το ιστολόγιο του Μιχάλη Ιγνατίου
Posted: 31 May 2013 03:56 AM PDT
Ορυμαγδός συκοφαντιών από την αλυτρωτική «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης», παρέα με τους ψευδομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής και άλλους «συντοπίτες» μας, σε σύνοδο του ΟΑΣΕ στα Τίρανα…

Σε νέα ενορχηστρωμένη επίθεση ψευτιάς και θράσους εναντίον της χώρας μας επιδόθηκαν προ ολίγων ημέρων τα φασιστοειδή της Άγκυρας, που στις 21 και 22 Μαΐου συμμετείχαν στη σύνοδο του «Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας και Συνεργασίας» (ΟΑΣΕ) με θέμα την ανεκτικότητα και τις διακρίσεις. Παρούσα βεβαίως η αλυτρωτική τουρκο-ΜΚΟ «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης» (ABTTF), παρόντα όμως και μερικά δικά μας μπουμπούκια, εκπροσωπώντας την…«Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης», όπως ο ψευδομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ, ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε και το μέλος του προξενικού «Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας» (BTAYTD) και Γενική Διευθύντρια της επίσης προξενικής «Πολιτιστικής-Εκπαιδευτικής Εταιρίας Μειονότητας Δυτικής Θράκης» (ΠΕΚΕΜ) Περβίν Χαϊρουλλάχ (σ.σ. στην 1η φωτογραφία βλέπετε όλη την τουρκο-αποστολή).

Στην σύνοδο την εναρκτήρια ομιλία έκανε ο Αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα, ενώ από τις 57 χώρες που εκπροσωπήθηκαν, μετείχαν ιδιαίτερα εκπρόσωποι τουρκικών κοινοτήτων από Γερμανία, Βέλγιο, Ελβετία, Γαλλία και Ολλανδία και περιέγραψαν με παραδείγματα τις διακρίσεις (λέει) που βιώνουν.

Η Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων της ABTTF Μελέκ Κιρματζί μιλώντας στην πρώτη συνεδρία που είχε θέμα τον ρατσισμό, την ξενοφοβία και τον αγώνα κατά της μισαλλοδοξίας και των διακρίσεων, είπε πως «στην Ελλάδα οι πρόσφυγες, η Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης και άλλες ευάλωτες ομάδες κατέστησαν στόχοι της ακροδεξιάς». Παρών πάντως από ελληνικής πλευράς ο Γ.Γ του Υπουργείου Εσωτερικών Άγγελος Συρίγος, που αντέκρουσε τις συκοφαντίες.

Σε άλλη συνεδρία της συνόδου μίλησε η (γνωστή σε όλους σας πλέον αρχιπρακτοράντζα – και "επαγγελματίας"… ελληνομάχος) Περβίν Χαιρουλλάχ (σ.σ. τη βλέπετε στο κέντρο της 2ης φωτογραφίας, ανάμεσα στην Μελέκ Κιρματζί και τον ψευδομουφτή Κομοτηνής Σερήφ, ενώ πιο δίπλα βλέπετε και τον ψευδομουφτή Ξάνθης Μέτε). Η Χαιρουλλάχ για μια φορά ακόμη κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «δεν αναγνωρίζει τους εκλεγμένους μουφτήδες της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, και μάλιστα με μια μονόπλευρη απόφαση διόρισε δικούς της μουφτήδες,…ενώ το 2013 με μια πρόσθετη ρύθμιση λήφθηκε απόφαση διορισμού και ιμάμηδων για τη διδασκαλία του Κορανίου σε μειονοτικά σχολεία και τζαμιά».

Όπως μας ενημερώνει η «Μπιρλίκ», μιλώντας στην ίδια συνεδρία «η Μελέκ Κιρματζί είπε πως η αυξανόμενη ισλαμοφοβία και η τάση αύξησης των εγκλημάτων μίσους σε βάρος μεταναστών και προσφύγων (συνήθως μουσουλμάνων), αποτελεί ένα ανησυχητικό πρόβλημα για την Ελλάδα. Η Κιρματζί ανέφερε πως οι επιθέσεις σε βάρος της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης δημιούργησαν φόβο μέσα στην μειονότητα, πως συνέβησαν πολλά αντιμουσουλμανικά περιστατικά και ότι τον Μάρτιο του 2012 γράφτηκε σε μπεκτασίδικο τάφο το σύνθημα ¨Ο πιο καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος¨.

Στο τέλος αυτής της συνεδρίας, η Ελλάδα κάνοντας χρήση του δικαιώματος απάντησης, αναφορικά με την εκλογή των μουφτήδων είπε πως δεν υπάρχει ένας πάγιος κανόνας σε όλες τις μουσουλμανικές χώρες και ότι στην Τουρκία οι μουφτήδες δεν διορίζονται από την κοινότητα των πιστών αλλά διορίζονται από το κράτος. Ισχυρίστηκε επίσης πως με την τροπολογία που ψηφίστηκε το 2013 δεν υπήρξε καμία αλλαγή στο στάτους των ιμάμηδων και ότι αυτό δεν αποτελεί επέμβαση του κράτους στις θρησκευτικές υποθέσεις. Η Ελλάδα ανέφερε πως και ο πατριάρχης στο Φανάρι εκλέγεται από την Τουρκία και ότι δεν αντιλαμβάνεται τον λόγο για τον οποίο η μειονότητα δεν είναι ικανοποιημένη από την νέα ρύθμιση».

Προφανώς όμως η ελληνική απάντηση δεν άρεσε καθόλου στην Χαϊρουλλάχ και έτσι στην τελευταία συνεδρία (που είχε ως θέμα τον ρόλο των πολιτικών ηγεσιών και της νομοθεσίας όσον αφορά τα λεγόμενα «εγκλήματα μίσους»), ξαναπήρε τον λόγο, χαρακτήρισε την επιλογή του πατριάρχη στην Τουρκία άσχετη με το ζήτημα των μουφτήδων και ζήτησε πάλι από την Ελλάδα την απόδοση «του κατοχυρωμένου με διεθνείς συνθήκες», όπως τόνισε, «δικαιώματος της Τουρκικής Μειονότητας για εκλογή των θρησκευτικών της ηγετών».

Όσο για την Κιρματζί, μιλώντας στην ίδια συνεδρία, είπε πως το ελληνικό κράτος και το ελληνικό κοινοβούλιο είναι πλέον υποκείμενα στη ρητορική του ρατσιστικού μίσους, τόνισε την ανάγκη να δημιουργηθούν πιο αποτελεσματικές σχετικές ποινές και στο καπάκι ζήτησε από την Ελλάδα να μεταφράσει στα ελληνικά και τον οδηγό που ετοίμασε ο ΟΑΣΕ για εκπαιδευτικούς, σχετικά με τον αγώνα κατά της μισαλλοδοξίας και των διακρίσεων σε βάρος των μουσουλμάνων!

Αν μετά απ' όλα αυτά έχετε την αίσθηση ότι – όσον αφορά ετούτα τα τουρκοπληρωμένα φασισταριά – ο όρος «θράσος» έχει πλέον χάσει κάθε νόημα, εμείς τι να πούμε; 
Προφανώς, και να θέλαμε, δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε…

Posted: 31 May 2013 03:55 AM PDT
Σκληρή ανακοίνωση κατά της βουλευτoύ της ΔΗΜΑΡ, Μαρίας Ρεπούση, εξέδωσε η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος.

Επικρίνοντας τις απόψεις της κ. Ρεπούση η Ομοσπονδία καλεί... τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς να καταδικάσει τις δηλώσεις αμφισβήτησης των γενοκτονιών και των διωγμών που υπέστησαν οι Έλληνες του Πόντου και της Μικράς Ασίας.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:


"Ακόμη και οι εθνομηδενιστικές απόψεις, όπως και η γελοιότητα έχουν τα όρια τους. Η καθηγήτρια και βουλευτής Μαρία Ρεπούση, τις ξεπέρασε. Προκαλώντας πληθώρα ερωτηματικών για το ποια σκοτεινά και βρώμικα συμφέροντα εξυπηρετεί με τις διαζευγμένες από την ιστορική αλήθεια απόψεις της, έχει καταφέρει να εξοργίσει όλα τα μέλη των εκατοντάδων προσφυγικών σωματείων από την καθ ημάς Ανατολή.

Μιλάμε πια για ευθεία προσβολή της μνήμης των χιλιάδων νεκρών που αφήσαμε στις αλησμόνητες πατρίδες. Η μόνη λύση για τον κ. Φώτη Κουβέλη, πρόεδρο του κόμματος της εν λόγω βουλευτού, είναι να ξεκαθαρίσει με απόλυτη σαφήνεια τις θέσεις του, να καταδικάσει με κατηγορηματικό τρόπο τις δηλώσεις της, αποδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό πως η Μαρία Ρεπούση είναι μόνο μια θλιβερή μειοψηφία".

Πηγή: Thestival

Posted: 31 May 2013 03:29 AM PDT
Κάτι πολύ παράξενο μαγειρεύεται στον πλανήτη, κάτι που ακόμη και ο πιο αδαής μπορεί να αντιληφθεί
Απόδοση: Θωμαή Στεφανοπούλου

Η οικονομική κρίση προμηνύει ένα ζοφερό και αβέβαιο μέλλον για πολλούς και δεν υπάρχουν ακόμη σαφείς απαντήσεις για να εξηγήσουν τα γεγονότα που συμβαίνουν μέρα με τη μέρα.
Κάθε αχτίδα ελπίδας δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια απλή όαση που κατασκευάζεται από τις μεγάλες «ελίτ» για να αποτρέψει τους ανθρώπους από έναν πανικό πριν από όλο αυτό. Αλλά υπάρχει κάτι περισσότερο που πηγαίνει πολύ πιο πέρα από ένα παγκόσμιο οικονομικό κραχ. Υπάρχει κάποιος που δεν αποκαλύπτει «κάτι» και ετοιμάζεται για ένα άλλο «κάτι» πολύ χοντρό και απρόβλεπτο.

Οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ αναρωτιούνται γιατί η Κίνα εισήγαγε 2,6 εκατ. τόνους ρυζιού το 2012, που θα ήταν τέσσερις φορές η ποσότητα που εισήγαγε το 2011. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα μπορούσαμε να σκεφτούμε ότι, δεδομένης της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης στον κόσμο, αυτό θα μπορούσε να είναι μια οικονομική στρατηγική για να εκμεταλλευτούν την εκτεταμένη μείωση των τιμών.

Αλλά, είναι φυσιολογικό ότι αυτό συμβαίνει και με μέταλλα όπως ο σίδηρος; Γιατί να αγοράσει περισσότερο σίδηρο, όταν στη Κίνα υπάρχει ένα τεράστιο πλεόνασμα πρώτων υλών; Ένας ακόμα εμπορικός ελιγμός;

Θα μπορούσαμε να αναρωτηθούμε τότε γιατί επενδύει σε χρυσό, γιατί χτίζουν μεγάλες πόλεις, οι οποίες στη συνέχεια μένουν κενές, γιατί κάθε φορά επιμένει να κατέχει ενεργή πυρηνική ενέργεια, κ.λπ.. Η αγορά σε φυσικές δραστικές ουσίες και σε πρώτες ύλες σε ένα επίπεδο του 400% ξαφνικά για αποθήκευση, δεν έχει και πολύ νόημα.

Τα τελευταία χρόνια έχουν υπάρξει πολλές τεχνολογίες χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών ικανές να επιτεθούν σε πυρηνικούς σταθμούς, να χαρτογραφήσουν τα δίκτυα ύδρευσης, να μπλοκάρουν τα κυβερνητικά δίκτυα και να παραλύσουν τα logistics εμπορίου σε όλο τον κόσμο. Γιατί δαπανούν τόσο πολύ χρόνο και χρήμα για τα θέματα αυτά; Δεν έχει ο πλανήτης άλλα προβλήματα;

Επίσης έχουν αναπτύξει τεχνολογίες ηλεκτρομαγνητικών επιπτώσεων που είναι σε θέση να διαλύσουν στρατιωτικούς στόλους, ηλεκτρικές υποδομές και εργαλεία για να προκαλέσουν ζημιά σε στρατηγικά σημεία με απρόβλεπτες συνέπειες.

Τώρα, από την κορεατική χερσόνησο κάθε μέρα φτάνουν απειλές παγκόσμιου χαρακτήρα που εμπλέκονται με πυρηνικά όπλα. Αυτό δεν μπορεί να είναι απλώς ένα αστείο ή ένα κακόγουστο παιχνίδι . Το να παραβιάζονται συνθήκες αποπυρηνικοποίησης, να πραγματοποιούνται σταθερά ατομικές δοκιμές, δεν είναι κάτι φυσιολογικό και να ανοίγονται εκ νέου όλα τα εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας σε μια χώρα παράνομα, όταν είχαν κλείσει για περισσότερα από πέντε χρόνια, ούτε αυτό είναι φυσιολογικό.

Η ανησυχία των παγκόσμιων δυνάμεων και η ανάπτυξη των πόρων, όπως στην περίπτωση των ΗΠΑ, είναι ένα σημάδι ότι είμαστε αντιμέτωποι με μια μεγάλη απειλή που πρέπει να ελέγχεται έτσι ώστε να μην φτάσει στο σημείο που δεν υπάρχει επιστροφή.

Ο πόλεμος στην Κορεατική Χερσόνησο, οι συγκρούσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, η αστάθεια στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, η εξέγερση των Τουαρέγκ στην Αφρική, η μη βιώσιμη οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη, κλπ.. είναι μερικές από τις ενδείξεις που προοιωνίζουν το χειρότερο.

Στη Ρωσία, ανακοινώθηκε η κατασκευή πέντε χιλιάδων υπόγειων καταφύγιων πέρυσι, για να βρουν καταφύγιο από υποθετικές μελλοντικές επιθέσεις. Στην Ευρώπη, έχει κατασκευαστεί η Doomsday Seed Vault η μεγαλύτερη αποθήκη σπόρων προληπτικά για τη μέρα της Αποκάλυψης (Γνωστή ως «Θησαυροφυλάκιο για την επόμενη ημέρα της Κρίσεως- Ο στόχος είναι να γίνει μια Κιβωτός του Νώε, μια τεράστια αποθήκη, που θα περιέχει δείγματα των φυτών, που χρειάζονται για να επανεκκινηθεί η ανθρώπινη ζωή στη Γη, αν υπάρξει μια οικολογική καταστροφή, είτε από φυσικά αίτια ή από ανθρώπινες ενέργειες).
Και η πρώτη δύναμη στον κόσμο, οι ΗΠΑ, έχουν συγκεντρώσει εκατομμύρια τόνους τροφίμων για να χρησιμοποιηθούν σε ακραίες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Με λίγα λόγια, υπάρχουν πάρα πολλά γεγονότα και καταστάσεις αμφίβολης κατανόησης, αν θεωρήσουμε ότι, θεωρητικά, ζούμε στον 21ο αιώνα σε πολιτισμένο κόσμο με ένα στόχο: την παγκόσμια ειρήνη.

La voz de Rusia
Πηγή Τρικλοποδιά
Posted: 31 May 2013 03:11 AM PDT
Η εκκρεμότητα για την εμπόλεμη κατάσταση Ελλάδας-Αλβανίας υπάρχει από την Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων του 1947

Γράφει ο Μακεδών

Ίσως υπάρχουν κάποιοι που αγνοούν, ότι εξακολουθεί να υπάρχει επίσημα η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας! Μη ρωτήσει κάποιος πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό, διότι στην Ελλάδα όλα μπορούν να συμβούν ή τίποτε!

Η εκκρεμότητα υπάρχει από την Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων του 1947, όπου δεν λύθηκε το ζήτημα των ελληνοαλβανικών σχέσεων, επειδή οι «σύμμαχοί» μας είχαν φροντίσει να αλληλοεξοντωνόμαστε,-για να ολοκληρωθεί η καταστροφή που είχαμε υποστεί από Ιταλο-Γερμανο-Βουλγάρους- και να μη έχουμε λόγο στη Διάσκεψη.

Το θέμα παραπέμφθηκε για αργότερα και υπέστη πολλές έμμεσες μετατροπές, ώστε η σύναψη Συνθήκης Ειρήνης να παραμένει ένα τυπικό θέμα, που κανείς δεν ξέρει όμως τι θα συμβεί αν κάποια κυβέρνηση το αναζωπυρώσει.

Μέχρι και την δεκαετία του 1960 οι ελληνικές κυβερνήσεις ενδιαφέρονταν επίσημα για την τύχη των Βορειοηπειρωτών. Στις 7 Δεκεμβρίου 1963, ο Σοφοκλής Βενιζέλος, δηλώνει -ως Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός επί των εξωτερικών-, ότι «η Ελλάς ανησυχεί για την τύχη των Βορειοηπειρωτών». Ο δε Πιπινέλης, Υπουργός επί των εξωτερικών επί πολλά έτη, γράφει ότι το θέμα της Βορείου Ηπείρου εκκρεμεί ενώπιον των Υπουργών των Εξωτερικών ΗΠΑ, Αγγλίας, Ρωσίας και Γαλλίας. Απρόσμενα, τον Μάϊο του 1971, η δικτατορική κυβέρνηση Γ. Παπαδοπούλου αποκαθιστά διπλωματικές και εμπορικές σχέσεις με την Αλβανία (χωρίς όμως να άρει το εμπόλεμο και να παραιτηθεί των διεκδικήσεών μας επί της Βορείου Ηπείρου).

Οι Βορειοηπειρώτες στην Αμερική ξεσηκώνονται, επειδή φοβούνταν μήπως η κυβέρνηση Παπαδοπούλου απεμπολήσει το βορειοηπειρωτικό ζήτημα. Εστάλη ο Υπουργός καθηγητής Τσάκωνας, να τους καθησυχάσει.

Και το 1987 η κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου, με υπουργό εξωτερικών τον κ. Κάρολο Παπούλια, αίρει το εμπόλεμο με την Αλβανία, χωρίς κανένα αντάλλαγμα και χωρίς καν να το ζητήσει η Αλβανία. Μέσα σε μια νύκτα, μπήκαν στο περιθώριο οι αγώνες των Βορειοηπειρωτών, με μια ενέργεια για την οποία ούτε καν ζητήθηκε η γνώμη του ελληνικού λαού.

Υπήρξε μια μικρή λεπτομέρεια όμως. Ότι η απόφαση, δεν πέρασε από την Βουλή, ούτε υπογράφηκε κάποια Συνθήκη που να αίρει το εμπόλεμο. Ήταν μια μονομερής ενέργεια της ελληνικής κυβέρνησης. Νομικά, το εμπόλεμο ισχύει κανονικότατα. Το δε τραγελαφικό της όλης υπόθεσης, είναι το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της αλβανικής εφημερίδας Gazeta-Shqip, σύμφωνα με το οποίο το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών έχει παραλάβει ελληνικό έγγραφο με το ερώτημα εάν «Η Ελλάδα είναι σε πόλεμο με την Αλβανία»!

Η εφημερίδα, που μεταφέρει απόψεις του υπουργού Εξωτερικών κ. Παναρίτι, δημοσιεύει πληροφορία σύμφωνα με την οποία το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αγνοεί εάν ισχύει το εμπόλεμο στις σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας και ρωτά τους Αλβανούς!

Την εκκρεμότητα αυτή επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο κ. Παναρίτι, ο οποίος μετά τις συνομιλίες που είχε με τον κ. Αβραμόπουλο, είχε δηλώσει: «Μετά από 72 χρόνια, το Ελληνικό Κράτος, φαίνεται πρόθυμο να αποσύρει την εμπόλεμη κατάσταση με την Αλβανία, που τέθηκε από το βασιλιά της Ελλάδας το 1940 και βρίσκεται ακόμη σε ισχύ. Ο Παναρίτι δήλωσε ότι «ο νόμος που ισχύει δεν έχει νόημα στις ημέρες μας και η Ελλάδα έχει επίγνωση αυτού του γεγονότος».

Σύμφωνα με άλλο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του αλβανικού τύπου τα Τίρανα εμφανίζονται να αμφισβητούν τα σύνορα με την Ελλάδα! Συγκεκριμένα, εμφανίζονται να μην αναγνωρίζουν την οροθετική γραμμή Ελλάδας-Αλβανίας αφού φέρονται να ετοιμάζονται να αποστείλουν αντιπρόσωπο στην Αθήνα για συζητήσεις. Και φυσικά, ακύρωσαν την συμφωνία για την ΑΟΖ.

Και ένα τελευταίο. Την εποχή του Αλογοσκούφη, προέκυψε χρέος της αλβανικής προς την ελληνική πλευρά, ανερχόμενο σε 40 εκατ. δολ. (η αποπληρωμή του με εξαμηνιαίες δόσεις θα αρχίσει το 2019). Πέρασαν πέντε χρόνια, και τώρα έρχεται στην Βουλή νομοσχέδιο επικύρωσης της σύμβασης! Μάλιστα ο εισηγητής κ. Σάββας Αναστασιάδης έθεσε το ζήτημα της σημαντικής χρονικής υστέρησης με την οποία εισάγονται για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια, τέτοια νομοσχέδια, με δεδομένη κιόλας την κρίσιμη φάση για την ελληνική οικονομία.

Αυτός είναι ο τρόπος χειρισμού των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής. Όσοι απορούσαν για τον οξύ τόνο της κριτικής μας στο ΥΠΕΞ, ελπίζεται πως τώρα θα μας δικαιολογήσουν, μόνον με αυτά τα λίγα που γράψαμε.


Πηγή: Βόρεια

Posted: 31 May 2013 02:50 AM PDT
Επαναπαυμένοι οι περισσότεροι στις ανέσεις και την πολυτέλεια που προσφέρει το σύστημα αδυνατούμε να διακρίνουμε το πραγματικό παιχνίδι που παίζεται πίσω από τις πλάτες μας. Μάθαμε, μεταξύ άλλων, να ενημερωνόμαστε με το πάτημα ενός κουμπιού, δίχως όρεξη για διασταύρωση των πληροφοριών και ανίχνευση της τωρινής κατάστασης, η οποία μας αφορά άμεσα, καθότι επηρεάζει τις ζωές μας, το μέλλον μας. Δεν είναι μόνο η οικονομία και οι αντί-ορθολογικές ρυθμίσεις που παρεμποδίζουν δυστυχώς την ενεργοποίηση των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας.

Βαθμιαία και με έντεχνο τρόπο επιβάλλεται μια ιδιότυπη λογοκρισία, έτσι ώστε στο τέλος όλοι να μιλάμε με τον ίδιο τρόπο, «άξια» μέλη μιας πλήρως ελεγχόμενης κοινωνίας. Όσοι θεωρούσαν ότι οι μέρες ολοκληρωτισμού ανήκουν στο παρελθόν και στρέφουν την προσοχή τους σε «ακραία κοινωνικά φαινόμενα», τα οποία σκόπιμα ενισχύονται από το σύστημα, είναι βαθιά νυχτωμένοι.

Η τακτική των παγκοσμιοποιητών δίνει το πρόβλημα (φυλετικές διαφορές, ακραίες ιδεολογίες, κοινωνικό μπάχαλο) και μετά ετοιμάζει την λύση, δηλαδή την ποινικοποίηση λόγου και σκέψης, όπως είχαμε αναλύσει στο άρθρο μας για το αντί-ρατσιστικό νομοσχέδιο, για το οποίο, έχουν βαλθεί όλα τα κόμματα να καταθέσουν πρόταση.

Σε λίγο καιρό όλοι θα φοβούνται να μιλήσουν μήπως και πουν κάτι το «επιλήψιμο». Τα πάντα θα ελέγχονται, ώστε να απλωθεί απόλυτη σιωπή παντού. Ακόμα και το ίντερνετ που ο καθένας γράφει το μακρύ και το κοντό του. Η παγκόσμια διαπλοκή θέλει να ξεχάσουν δήθεν οι άνθρωποι τις διαφορές τους, αλλά όχι προς το συμφέρον τους παρά για να είναι ευκολοκυβέρνητοι. Να γίνουν ομοιόμορφοι δούλοι.

Με το πάτημα ενός κουμπιού θα διαγράφονται ή δεν θα εγκρίνονται κείμενα που δεν πληρούν τις «ανθρωπιστικές ευαισθησίες» του συστήματος. Η ελευθερία του λόγου θα φιμωθεί για τα καλά. Όσοι τολμούν να αμφισβητήσουν την εξουσία θα τιμωρούνται με παραδειγματισμό για τους υπόλοιπους.

Αυτά όλα μπορεί να φαίνονται σε μερικούς από εσάς τραβηγμένα, όπως φαίνονταν τραβηγμένα όλα τα άλλα που ζούμε σήμερα και φωνές μας προειδοποιούσαν για αυτά αλλά λίγοι άκουγαν.

Ας «ταρακουνηθούμε» όσο είναι καιρός, ειδικά εμείς οι νέοι. Η πραγματική γνώση σε λίγο καιρό θα είναι πολυτέλεια. Η «παγκόσμια χούντα» βρίσκεται προ των πυλών, άσχετα εάν τα ΜΜΕ αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη από τον πραγματικό κίνδυνο, ο οποίος αφορά όλους τους ανθρώπους. Η «μπόρα» θα «τελειώσει» όσους έχουν μάθει να είναι μαλθακοί και πλήρως εξαρτημένοι.

Αντιταχθείτε στον εκφοβισμό της «ενημερωτικής προπαγάνδας». Κινείστε μυαλό και σώμα, μιλήστε με το φιλικόν σας περιβάλλον, προβληματιστείτε. ΖΗΣΤΕ! Οι άνθρωποι έχουμε όλοι κοινό εχθρό· ένα σύστημα που ταπεινώνει την αξιοπρέπειά μας. Οι Έλληνες παλεύαμε πάντα για την ελευθερία και να είστε σίγουροι ότι αργά ή γρήγορα θα κληθούμε πάλι να το πράξουμε. Όχι όλοι! Αυτοί που θα απεμπλακούν από την πλήρη εξάρτηση. Αυτοί που θα είναι σε θέση να επιβιώσουν, όταν το σκοτάδι θα έχει σκεπάσει φαινομενικά τα πάντα.

Γι' αυτό το σύστημα μας συκοφαντεί. Έχει «στρατολογήσει» ανθρώπους των… γραμμάτων για να μας κάνουν να ξεχάσουμε. Να θεωρούμε ότι το παρελθόν μας είναι μύθος. Ότι Έλληνες δεν υπάρχουν πια. Αυτό κι αν είναι ρατσιστικό! Πως όλοι οι γύρω λαοί μας είναι γενετικά προικισμένοι, εκτός από εμάς. Άντε να βρεις το δίκιο σου στα δύο μέτρα και δύο σταθμά των παγκοσμιοποιητών.

Ο αγώνας είναι δύσκολος και λίγοι θα τον αντέξουν. Ο εχθρός είναι η αδικία, την οποία διαχρονικά αντιμάχεται ο Ελληνισμός. Η ώρα του αγώνα, είναι η ώρα της αλήθειας. Εκεί θα αποδείξουμε όλοι, εάν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς το πάτημα ενός κουμπιού…

Πηγή ΠΥΓΜΗ
Posted: 31 May 2013 01:58 AM PDT


Ο επί πολλά χρόνια βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της Βουλής Παναγιώτης Σγουρίδης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα εθνικά θέματα ,μέσω της κριτικής που ασκεί για όσα γίνονται στο ΠΑΣΟΚ .

Με αφορμή τη διαμάχη για το αντρατσιστικό νομοσχέδιο ο κ. Σγουρίδης δήλωσε:


Για όλη αυτή τη διαμάχη, που προσωπικά με στενοχωρεί βαθύτατα, θα έλεγα ότι ταιριάζουν δύο ρήσεις: Η μία είναι αυτή που λέει η Εκκλησία: «Μωραίνει Κύριος ων βούλεται απωλέσαι». Η άλλη είναι αυτή που λέει ο λαός μας που ούτε λίγο ούτε πολύ ξεκαθαρίζει ότι «όπου φτώχια και γκρίνια». Αυτή τη στιγμή τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ δεν πέφτουν εξαιτίας αυτής της διαμάχης που στην ουσία δεν είναι πολιτική αλλά παραπολιτική και πολιτικό κουτσομπολιό. Το ΠΑΣΟΚ χάνει ποσοστά γιατί έχει αλλάξει άρδην την ιδεολογία που είχε και πρέσβευε. Έπαψε να είναι ένα κόμμα που απευθυνόταν στην κοινωνία, ένα κόμμα σοσιαλιστικό, αλλά προσπαθεί να φορέσει μια ιδεολογία που δεν είναι στα μέτρα του. Το ΠΑΣΟΚ χάνει ποσοστά γιατί ο κόσμος βλέπει ότι δεν υπάρχει και σε αυτή την περίπτωση ηθική. Διότι δεν μπορείς να ψηφίζεις τροπολογίες για να απαλλάσσεις τους τραπεζίτες, ώστε να μην έχουν καμιά ποινική ευθύνη, για τα δάνεια που έδωσαν στα κόμματα μέχρι και το 2020.. Με ποια εχέγγυα δόθηκαν αυτά τα δάνεια; Πως προεξοφλούσαν ότι τα ποσοστά των μεγάλων κομμάτων θα είναι 40% και 45%, εξασφαλίζοντας τη χρηματοδότησή τους; Ποιος επιχειρηματίας σήμερα μπορεί να πάρει δάνειο με κανονικούς όρους πολλώ μάλλον χωρίς εξασφαλίσεις; Το ΠΑΣΟΚ χάνει ποσοστά εξαιτίας του ότι ψηφίζει και προτείνει νόμους για επιπλέον φορολόγηση π.χ. των αγροτών. Ακόμη και τη στρεμματική τους επιδότηση θέλουν να παρακρατεί το κράτος και να μην συνεισφέρει τη συμμετοχή του στις επιδοτήσεις της ΕΕ! Το ΠΑΣΟΚ χάνει ποσοστά όταν ψηφίζει αντιλαϊκά μέτρα. Η σωτηρία της πατρίδας έχει περιεχόμενο, όταν μαζί με την πατρίδα σώζεται και ο λαός..Όταν ο λαός πένεται, ποια είναι η σωτηρία της πατρίδας;...Ακόμη και στα εθνικά θέματα, μετά την ιστορία της Κύπρου βλέπουμε να ξεκινάει ένα νέο σχέδιο τύπου 'Κόφι Ανάν' πάει να λυθεί το Σκοπιανό. Όλα πακέτο. Άρα ας ψάξουν να βρούν τη μείωση των ποσοστών σε άλλες αιτίες και όχι σε αυτή την παραπολιτική που επιχειρείται να βγεί προς τα έξω μέσα από τα φιλικά ΜΜΕ, γιατί αυτή συσκοτίζει την πραγματική πολιτική που απευθύνεται στο λαό και στην ακεραιότητα της πατρίδας. Τα αντιρατσιστικά Ν/Σ, οι φιέστες και οι ψευτοκόντρες δεν παραμυθιάζουν πλέον την Ελληνική κοινωνία.


Πηγή: On Alert

Posted: 31 May 2013 01:46 AM PDT

Μπορεί ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΛΡ να συνυπέγραψαν επώδυνα για την κοινωνία μέτρα -αλλεπάλληλες μειώσεις μισθών και συντάξεων, επιβολή υπέρμετρων πρόσθετων φόρων, κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων και αποδόμηση του Κοινωνικού Κράτους, αλλά στο ζήτημα του «αντιρατσιστικού»  νομοσχεδίου εμφανίζονται ανυποχώρητοι. Η στάση τους είναι ευεξήγητη. Σε μια προσπάθεια να ανασχέσουν την ταχύρυθμη συρρίκνωση της πολιτικοεκλογικής τους απήχησης αναζητούν τρόπο να διαφοροποιηθούν από τη ΝΔ και να αποκτήσουν προοδευτικά ένσημα.
Ο Βενιζέλος έχει εδώ και καιρό δείξει την πρόθεσή του να πρωτοστατήσει στη λήψη δικαστικών μέτρων εναντίον της Χρυσής Αυγής. Σε παλαιότερη σύσκεψη των τριών αρχηγών, για να δώσει ένα αντάλλαγμα στους εταίρους του, ο Σαμαράς είχε συναινέσει στη σύνταξη «αντί-ρατσιστικού». Όταν, όμως ο υπουργός Δικαιοσύνης Ρουπακιώτης εμφάνισε το νομοσχέδιο, προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις. Όχι μόνο στη ΝΔ, αλλά διάσπαρτα σε ολόκληρο το ιδεολογικοπολιτικό φάσμα.
Το πνεύμα του «αντιρατσιστικού» αντανακλά τη μεταμοντέρνα ιδεολογική δικτατορία του «πολιτικά ορθού», βασικοί φορείς της οποίας είναι πολιτικές δυνάμεις και διαμορφωτές της κοινής γνώμης που καλλιεργούν συστηματικά τον εθνομηδενισμό και εμμέσως πλην σαφώς την εξάρτηση. Θεμελιώδης αρχή στα δημοκρατικά πολιτεύματα όμως είναι ότι διώκονται πράξεις και όχι ιδέες. Το γεγονός ότι εμφανής στόχος του Ρουπακιώτη είναι η Χρυσή Αυγή δεν καθιστά το νομοσχέδιό του αυτομάτως ούτε προοδευτικό ούτε συμβατό με το Κράτος Δικαίου. Στις δημοκρατίες ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα.
Εκτός αυτού, η ιστορία διδάσκει ότι το ιδεολογικοπολιτικά φαινόμενα μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά μόνο με ιδεολογικοπολιτικά μέσα Το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένα απεχθές φασίζον μόρφωμα δεν αλλάζει τα πράγματα. Η προσφυγή σε ιδιώνυμο νόμο συνιστά ομολογία αποτυχίας του κατεστημένου πολιτικού συστήματος να την αντιμετωπίσει ιδεολογικοπολιτικά.
Το μόνο που μπορεί να καταφέρει το «αντιρατσιστικό» είναι να τη θυματοποιήσει και κατ' αυτό τον τρόπο να ρίξει νερό στο μύλο της. Αυτό ισχύει πολύ περισσότερο σήμερα που οι κατεστημένες πολιτικές δυνάμεις έχουν ηθικοπολιτικά απαξιωθεί με αποτέλεσμα η αντισυστημική στάση να κερδίζει συνεχώς έδαφος στην κοινή γνώμη.
Εάν το επίμαχο νομοσχέδιο ψηφιστεί, κατά πάσα πιθανότητα θα στρέψει το μεγαλύτερο τμήμα του διογκούμενου αντισυστημικού ρεύματος προς τη Χρυσή Αυγή. Εκτός αυτών, εάν το «αντιρατσιστικό» ψηφιστεί θα καταστήσει την πολιτική όμηρο καθεστωτικών ερμηνειών και δικαστηρίων. Αυτά θα κληθούν να ερμηνεύσουν ασαφείς έννοιες όπως «εχθροπάθεια», και διατυπώσεις του τύπου «παροτρύνει, προκαλεί, διεγείρει σε βιαιοπραγίες και μίσος». Ο υπουργός Δικαιοσύνης μάλιστα θα έχει την εξουσία να αναστείλει για ορισμένο χρόνο και σε περίπτωση υποτροπής οριστικά τη λειτουργία συλλόγων αλλά και κομμάτων! Η γνωμοδότηση της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής είναι καταλυτική.
Αυτό που πραγματικά εκπλήσσει είναι η ευκολία με την οποία τμήματα της Αριστερός μετατρέπονται σε σημαιοφόρους της καθεστωτικής «ρομφαίας». Το γεγονός ότι στο παρελθόν έχουν βιώσει στο πετσί τους τα ιδιώνυμα φαίνεται όχι μόνο να μην τους δημιουργεί αναστολές αλλά και ψυχολογικά να τους ωθεί σε μια ιδιότυπη αντιστροφή ρόλων.
Το γεγονός ότι δεν πρόκειται μόνο για μια λανθασμένη προσπάθεια ανάσχεσης της Χρυσής Αυγής αποδεικνύεται από την εκστρατεία της Ρεπούση (ΔΗMAP) να ποινικοποιηθεί μόνο η αμφισβήτηση της γενοκτονίας των Εβραίων, αλλά όχι των Αρμενίων και των Ποντίων, παρότι έχουν αναγνωριστεί από την ελληνική Βουλή. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όσοι μιλούν γι' αυτές τις δύο γενοκτονίες θα κινδυνεύουν να διωχθούν ποινικά με την κατηγορία ότι καλλιεργούν «εχθροπάθεια» προς τους Τούρκους!
Η ιστορική πείρα και η συναφής «γονιδιακή» καχυποψία του ΚΚΕ γιο τον τρόπο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας νόμος που διώκει ιδέες το προφύλαξε από την παγίδα στην οποία με χαρακτηριστική επιπολαιότητα έπεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν και στο πρόσφατο παρελθόν είχε αντιταχθεί με αξιόπιστα επιχειρήματα σε ανάλογες απόπειρες των υπουργών Καστανίδη και Παπαϊωάννου, αυτή τη φορά υποστηρίζει το νομοσχέδιο. Έπαιξαν, βεβαίως ρόλο η γιγάντωση της Χρυσής Αυγής και η υπογραφή του Ρουπακιώτη αλλά ο βασικός λόγος είναι καιροσκοπικός. Πιεζόμενος από τη θεωρία των δύο άκρων, θεώρησε ότι ο «αντιρατσιστικός» είναι μια ευκαιρία να στριμώξει τη ΝΔ και να τη συνδέσει με το κόμμα του Μιχαλολιάκου.
Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ επιτρέπει στη ΔΗΜΑΡ και στο ΠΑΣΟΚ να διεκδικούν την κατάθεση του νομοσχεδίου. Ελπίζουν ότι θα επιτύχουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία παρακάμπτοντας τη ΝΔ. Μπορεί. λοιπόν, αυτό καθαυτό το «αντιρατσιστικό» να μην έχει μεγάλη σημασία, αλλά στις παρούσες συνθήκες τείνει να μετατραπεί στο πεδίο μιας μάχης που απειλεί την τριτοκομματική κυβέρνηση.
Σταύρος Λυγερός
Επίκαιρα, 30-5-2013, σελ 21

ΠΗΓΗ:http://akritas-history-of-makedonia.blogspot.gr/2013/05/blog-post_31.html
Posted: 31 May 2013 01:45 AM PDT



Επιμέλεια : Λ. Λιγουριώτης 

Πρόταση του εφοπλιστή Κώστα Αγαπητού για πώληση ή ενοικίαση πλοίου στην Τουρκία, απασχολεί τον τουρκικό Τύπο .

Η εφημερίδα Sabah γράφει ότι ο Έλληνας εφοπλιστής κ. Κων/νος Αγαπητός πρότεινε να πουλήσει ή να ενοικιάσει στην Τουρκία το πλοίο του μήκους 200 μέτρων, χωρητικότητας 180 φορτηγών TIR και 100 οχημάτων, που φέρει την ονομασία «Παράδεισος του Αιγαίου». Η πρόταση αφορά κυρίως την επιθυμία της Τουρκίας να δρομολογήσει πλωτό νοσοκομείο.

Ο κ. Αγαπητός είπε: 

«Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι γνωστή. Δε μπορούμε να βρούμε τομέα εργασίας». 
Ο εφοπλιστής κ. Αγαπητός, τον περασμένο μήνα, ήρθε σε επαφή με την Πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα και προέβη στην πρόταση αυτή. Ο κ. Αγαπητός συζήτησε με τον Πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα, Κερίμ Ουράς, και άλλους αρμοδίους, επί μιάμιση ώρα, και ο Πρέσβης είπε ότι θα διαβιβάσει το αίτημα στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Επίσης, σημειώνεται ότι, ο εφοπλιστής κ. Αγαπητός είπε: 

«Λόγω της οικονομικής κρίσης δε βρίσκουμε φορτία να μεταφέρουμε και δεν είναι σωστό ένα πλοίο, τόσο σημαντικό, να στέκεται έτσι»...

Πλοίο της Χρονιάς το 2000

Τονίζεται ότι ο εφοπλιστής κ. Αγαπητός είχε νοικιάσει παλαιότερα το εν λόγω πλοίο σε εταιρεία που έκανε δρομολόγια μεταξύ Βαρκελώνης και Καναρίων Νήσων. Ο κ. Αγαπητός τόνισε: 

«H εταιρεία αυτή αγόρασε δικό της πλοίο και έτσι έληξε το συμβόλαιο ενοικίασης που είχε μαζί μας. Η κατάσταση στη χώρα είναι γνωστή. Δε θα ήθελα ένα τόσο σημαντικό πλοίο να κάθεται κατ' αυτόν τον τρόπο. Αυτό το πλοίο, το 2000, είχε επιλεγεί ως πλοίο της χρονιάς. Επειδή το πλοίο είναι πολύ γρήγορο, δεν είναι δυνατό να κάνει ταξίδια μεταξύ των ελληνικών νησιών. Κοιτάζοντας τις εφημερίδες, τόσο στην Τουρκία, όσο και στην Ελλάδα, είδα την είδηση ότι, το Υπουργείο Υγείας της Τουρκίας θα κατασκευάσει πλωτό νοσοκομείο και προς το σκοπό αυτό αναζητάει πλοίο. Σκεπτόμενος ότι, το δικό μου πλοίο θα είναι πολύ κατάλληλο για πλωτό νοσοκομείο, πήγα στην Πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα. Μου συμπεριφέρθηκαν πολύ ευγενικά. Μου είπαν ότι θα αναφέρουν το θέμα στο Τουρκικό ΥΠΕΞ και ότι θα με ενημερώσουν για την απάντηση. Το πλοίο μπορεί άνετα να γίνει νοσοκομείο. Στην εταιρεία μου έχω τέσσερα πλοία. Σκέφτομαι τα δύο να τα νοικιάσω και τ' άλλα δύο να τα πουλήσω».

Πουλήθηκαν και 120 γιοτ σε Τούρκους!

Ακόμα έγινε γνωστό, γράφει η εφημερίδα, πως, πλούσιοι Έλληνες ζήτησαν βοήθεια από την Τουρκία, τόσο δια μέσου της Πρεσβείας, όσο και μέσω εταιρειών, για να πουλήσουν τις πολυτελείς θαλαμηγούς τους. Έγινε γνωστό ότι, Τούρκοι επιχειρηματίες έχουν αγοράσει, κατά τα τελευταία δύο χρόνια, πάνω από 120 πολυτελή σκάφη της Ελλάδας.

Αρμόδιοι της Πρεσβείας είπαν στην εφημερίδα ότι, μετά την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, αποτάθηκαν πολλοί επιχειρηματίες στην Πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα και, δίνοντας πληροφορίες για την οικονομική τους κατάσταση, είπαν ότι αναζητούν εταίρους. Οι αρμόδιοι της Πρεσβείας είπαν 

«Kαι αυτό το αίτημα, για το πλοία, είναι από τα αιτήματα εκείνα. Εμείς διαβιβάζουμε στην Τουρκία κάθε λεπτομέρεια. Το εν λόγω πλοίο είναι αρκετά μεγάλο. Δεν είχαμε την ευκαιρία να το εξετάσουμε. Διαβιβάσαμε στην Τουρκία τις λεπτομέρειες».


Πηγή: On Alert

Posted: 31 May 2013 01:13 AM PDT
Oλοκληρώθηκε χθες η ετήσια διακλαδική άσκηση "EFES" των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Στην τελική φάση διενεργήθηκε δυνατή αποβατική ενέργεια σε παραλία νότια της Σμύρνης. Σκοπός της άσκησης, βάσει των σεναρίων της, ήταν η κατάληψη νησιού, όπου "φωτογραφιζόταν" η Σάμος.

H άσκηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ 16 και 30 Μαΐου και συμμετείχαν 7.000 άνδρες, 23 αποβατικά σκάφη, 22 αεροσκάφη και 17 ελικόπτερα των Διοικήσεων Χερσαίων, Ναυτικών, Αεροπορικών Δυνάμεων, της Ακτοφυλακής και της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του τουρκικού Γενικού Επιτελείου. Εφαρμόστηκαν διάφορα σενάρια μάχης, όπως ναυτική απαγόρευση, αεραποβατικές και αμφίβιες επιχειρήσεις από τις ειδικές δυνάμεις του ναυτικού κλπ. Για πρώτη φορά στην τελική φάση της άσκησης, δεν κλήθηκαν να την παρακολουθήσουν δημοσιογράφοι, και συνεπώς δεν υπήρξε "ανοικτή" κάλυψη, πέρα από τα όσα κατέγραψαν το κρατικό πρακτορείο Anadolu και η κρατική τηλεόραση TRT.

O σχεδιασμός της άσκησης ανατέθηκε στη Διοίκηση Συγκροτήματος Ειδικής Αποστολής Αιγαίου (Εge Müşterek Özel Görev Kuvveti: ΕMÖGK) που έχει συγκροτήσει η 4η Στρατιά. Την άσκηση παρακολούθησαν, σύμφωνα με το Defencenet, ο διοικητής της 4ης Στρατιάς, Αντιστράτηγος Abdullah Atay, ο διοικητής της Διευθύνσης Αεροπορικής Εκπαίδευσης της ΤΗΚ Υποπτέραρχος Akın Öztürk, ο διοικητής LANDCOM του ΝΑΤΟ, Υποστράτηγος Uğur Tarçın, ο διοικητής της Διοίκησης Αποβατικών Πλοίων (στην οποία υπάγεται η Ταξιαρχία Πεζοναυτών) Αρχιπλοίαρχος Ercüment Tatlıoğlu και ο επιτελάρχης της 4ης Στρατιάς Υποστράτηγος Halit Günbatar.

Υπενθυμίζεται πως οι Τούρκοι ασκούνται διαρκώς σε σενάρια κατάληψης ελληνικού νησιού, -ιών, και έχουν βελτιώσει πολύ τις επιδόσεις τους, ειδικά στο κεφάλαιο διακλαδικότητα. Την ίδια ώρα, στη χώρα μας που στοχοποιείται ευθέως (οι Τούρκοι δεν κρύβουν, υποτυπωδώς έστω, τις προθέσεις τους), επικρατεί η μνημονιακή λογική του παγώματος σε ό,τι έχει να κάνει με εξοπλισμούς, ακόμη και τους πλέον απαραίτητους. Και ως γνωστόν, μετά το 2015 οι ανατροπές στο ελληνοτουρκικό ισοζύγιο ισχύος, θα είναι μεγάλες. Το ξανατονίζουμε, έστω και εις ώτα μη ακουόντων.

Πηγή ΕΛΚΕΔΑ
Posted: 31 May 2013 12:37 AM PDT
"Οι οικονομολόγοι του μεγαλύτερου οργανισμού του παγκόσμιου καπιταλισμού σε μελετητικό επίπεδο φθονούν την κυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη"

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Η πληροφορία είναι σίγουρη: ο Αλέξης Τσίπρας διέβρωσε και τον ΟΟΣΑ, τον οποίο μετέτρεψε σε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ! Εκτός πια και αν οι οικονομολόγοι του μεγαλύτερου οργανισμού του παγκόσμιου καπιταλισμού σε μελετητικό επίπεδο φθονούν την κυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη για τις επιτυχίες της και προσπαθούν συνειδητά να την υπονομεύσουν!

Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά η απαράδεκτα αρνητική έκθεση που έβγαλε ο ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία, η οποία αποδομεί πλήρως την εικόνα που δίνει η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ περί «έναρξης της ανάπτυξης» το 2014! Πέρα όμως από το μαύρο χιούμορ και τις ευχές όλων των Ελλήνων να μην επιβεβαιωθούν οι ζοφερές εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ, καλά θα έκανε η κυβέρνηση να προβληματιστεί και να αναζητήσει τρόπους δράσης ώστε να μην υλοποιηθούν αυτά που λέει ο ΟΟΣΑ, αντί να έχει ως πρώτιστο μέλημα πώς θα επιδιορθώσει τη ζημιά που έκανε αυτή η έκθεση στην προπαγάνδα της.

Τι υποστηρίζει λοιπόν ο ΟΟΣΑ; Πρώτα πρώτα ότι για... έβδομη (!) συνεχή χρονιά θα μειωθεί το ΑΕΠ της χώρας (κατά 1,2%) αντί να αυξηθεί, όπως υποστηρίζουν η κυβέρνηση και η Κομισιόν. Επί της ουσίας βεβαίως όταν το ΑΕΠ της χώρας έχει ήδη καταβαραθρωθεί από το 2009 ως το 2012 κατά 16%, καμιά πρακτική διαφορά για τη ζωή των ανθρώπων δεν έχει αν αυξηθεί κατά 0,5% ή αν μειωθεί κατά 0,5%. Απλώς διευκολύνεται ή δυσχεραίνεται η κυβερνητική προπαγάνδα περί δήθεν ανάκαμψης. Πόσω μάλλον που ανεξαρτήτως του αν θα αυξηθεί ή θα μειωθεί κατά 1% περίπου το ΑΕΠ το 2014, όλοι συμφωνούν ότι το 2013 το ΑΕΠ της χώρας μας θα πέσει πάνω από 4,5% (ο ΟΟΣΑ λέει 4,8%). Υπό το πρίσμα αυτό, η διαφωνία για το 2014 ισοδυναμεί περίπου με συζήτηση «περί όνου σκιάς» που έλεγαν και οι αρχαίοι Ελληνες. Ακόμη χειρότερες είναι οι εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ για την πορεία του δημόσιου χρέους της Ελλάδας.

Από 156,9% του ΑΕΠ που ήταν το 2012, θα εκτιναχθεί στο 175,1% του ΑΕΠ το 2013 και θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο, στο 180,6% του ΑΕΠ, το 2014. Το χρέος αυτό είναι μη βιώσιμο, αδύνατον να εξυπηρετηθεί. Παρά τη λεηλασία του «κουρέματος» και της «επαναγοράς» δηλαδή η Ελλάδα είναι πλήρως χρεοκοπημένη, χειρότερα από όσο ήταν το 2009. Δεν υπάρχει σωτηρία καμία με οικονομικούς όρους. Μόνη λύση η πολιτική απόφαση της Ευρωζώνης να διαγράψει σοβαρό τμήμα του χρέους αυτού. Τελεία και παύλα. Οσο για την ανεργία, αυτή θα συνεχίσει να αυξάνεται: το 2013 θα φτάσει στο 27,8% και το 2014, παρά τις προβλέψεις της κυβέρνησης, θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο και θα διαμορφωθεί στο 28,4% εκτιμά ο ΟΟΣΑ.

Οσο για το έλλειμμα, ο ΟΟΣΑ υπολογίζει ότι φέτος θα είναι 4,1% του ΑΕΠ και του χρόνου 3,5% - με άλλα λόγια ούτε το 2014 θα πιαστεί ο στόχος να πέσει το έλλειμμα κάτω του ορίου του 3% που ορίζει το Μαάστριχτ. Την απόλυτα ζοφερή εικόνα της ελληνικής μνημονιακής πραγματικότητας δεν την απεικονίζει μόνο η έκθεση του ΟΟΣΑ. Αναδύεται και μέσα από στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος που περιλαμβάνονται στην έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική 2012-2013. Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι οι ακαθάριστες αποδοχές των εργαζομένων από το 2010 που ο Γιώργος Παπανδρέου υπήγαγε τη χώρα μας σε καθεστώς Μνημονίου μέχρι και φέτος θα έχουν μειωθεί κατά... 25,6%! Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το καθαρό εισόδημα των μισθωτών έχει μειωθεί πολύ περισσότερο από το 25,6% που ελαττώθηκαν οι ακαθάριστες αποδοχές και η αιτία είναι η εξαιρετικά αυξημένη φορολογική επιβάρυνση, το γεγονός δηλαδή ότι για τον ίδιο μισθό ο εργαζόμενος πληρώνει σήμερα πολύ περισσότερους φόρους.

Μαύρα μαντάτα έρχονται και αποσπασματικά για διάφορους κλάδους. Για παράδειγμα, μελέτη της ICAP για τον τομέα των κατασκευών επισημαίνει ότι ενώ το 2008 ο κλάδος αυτός συνέβαλε κατά το 7,8% στο ΑΕΠ της Ελλάδας, το 2011 το ποσοστό αυτό είχε πέσει στο 2,2% και το 2012, για το οποίο δεν έχει τελειώσει η επεξεργασία των στοιχείων, το ποσοστό συμβολής στο ΑΕΠ του κατασκευαστικού κλάδου θα έχει καταβαραθρωθεί σαφώς κάτω του 2%. Αποτέλεσμα είναι ότι έχουν χαθεί ήδη 186.000 θέσεις εργασίας στον τομέα των κατασκευών. Με άλλα λόγια, τίποτα δεν έμεινε όρθιο.

Μετά από αυτά, δεν είναι βέβαια να απορεί κανείς γιατί σε δημοσκόπηση της εταιρείας Opinion Poll για το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το απίστευτο ποσοστό του... 85,39% (!!!) των Ελλήνων κρίνει αρνητικά την πολιτική της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.