30 Ιουν 2013

5 νέα «θαύματα» στη Λίστα της UNESCO!


Πέντε νέα ​​μέρη εντάχθηκαν στον κατάλογο των 217 φυσικών Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO...
Η Επιτροπή της UNESCO επιλέγει κάθε έτος τα νέα σημεία που θα συμπεριληφθούν στη λίστα της μέσα από τις υποψηφιότητες που έχουν τεθεί από διάφορες χώρες. Από το 1972 η εν λόγω Επιτροπή είναι επιφορτισμένη με την επιλογή και τη διασφάλιση της προστασίας των φυσικών και πολιτιστικών περιοχών που έχουν «εξαιρετική οικουμενική αξία». Έτσι 5 νέα φυσικά μνημεία μπαίνουν επάξια στη λίστα για το 2013 και κερδίζουν τις εντυπώσεις!
1. Αίτνα, Ιταλία

Η Αίτνα βρίσκεται στο νησί της Σικελίας, στην Ιταλία, και είναι η πρώτη εισαγωγή στη λίστα. Είναι το ψηλότερο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης (3.330 μέτρα).

2. Όρος Xinjiang Tianshan, Βόρεια Κίνα

Η οροσειρά  περιλαμβάνει βουνά, λιβάδια, λίμνες, ποτάμια και φαράγγια, ενώ ο ψαμμίτης δημιουργεί εκπληκτικά κατακόκκινα τοπία.

3. El Pinacate y Gran Desierto de Altar Biosphere Reserve, Μεξικό

Η μεγαλύτερη περιοχή με αμμόλοφους βρίσκεται στην έρημο Sonoran, μερικοί από τους οποίους μπορούν να αυξηθούν μέχρι και τα 200 μέτρα σε ύψος.

4. Εθνικό πάρκο Tajik, Τατζικιστάν

Το πάρκο περικλείει το σύνολο σχεδόν της οροσειράς του Παμίρ και διαθέτει πάνω από 400 λίμνες αλλά και σπάνια ζώα, ενώ ξεχωρίζει εκεί και το μεγαλύτερο παγόβουνο του κόσμου, το Fedchenko Glacier.

5. Αμμοθάλασσα Namib, Ναμίμπια


Κινούμενες θίνες άμμου που εξασφαλίζουν ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, οι οποίες επηρεάζονται από την πυκνή ομίχλη που υπάρχει στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.