24 Ιουν 2013

EΛ TA NEA (C) HELLAS 23-6-13

EΛ TA NEA (C) HELLAS XG 2011


Posted: 23 Jun 2013 02:36 PM PDT
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΟΡΦΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΦΥΛΑ ΠΗΝΕΛΟΠΗ
ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ‏
Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 23 Jun 2013 02:02 PM PDT
Aποκομμένους τους μαστούς;
Αυτό δεν ήταν τυχαίο έγκλημα.Αρχίσαμε τα κόλπα.
(σχέδιο)
Απίστευτο το έγκλημα που συνέβη στη Λούτσα, το οποίο όμως χρειάστηκε να περάσουν πέντε μήνες ώστε να καταλάβουμε τι έχει γίνει και παράλληλα να τερματιστεί με αυτό τον εφιαλτικό τρόπο η παρατεταμένη αγωνία μιας ολόκληρης οικογένειας.
του Στρατή Μαζίδη
Ένα σκυλάκι έκανε αυτό που δε στάθηκαν ικανές ως σήμερα να επιτελέσουν οι αρχές. Να εντοπίσει δηλαδή την αγνοούμενη αφεντικίνα του.
Η άτυχη 82χρονη γυναίκα έκανε το "σφάλμα" να μαζέψει χόρτα σε ένα οικόπεδο απέναντι από το σπίτι της. Την αμέσως επόμενη στιγμή εξαφανίστηκε για να βρεθεί πέντε μήνες αργότερα με δολοφονημένη, κακοποιημένη, βιασμένη και με αποκομμένους τους μαστούς!
Με μια ολόκληρη ζωή στο διάβα της, της δυσκολίες που πέρασε αυτή η κοινωνία και η Κωνσταντίνα Κικίτη έζησε τον εξευτελισμό, τον εφιάλτη στα γεράματα. Βιώσε καταστάσεις που κάλλιστα μπορούν να μας οδηγήσουν στη σκέψη ότι υπέστη μαρτυρικό θάνατο.
Τι αρρωστημένοι άνθρωποι υπάρχουν που κακοποίησαν σεξουαλικά τη μητέρα τους ή ακόμη τη γιαγιά τους και στη συνέχεια την ακρωτηρίασαν! Όχι ότι τα άλλα δικαιολογούνται, αλλά αυτό το τελευταίο μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση και με παρέπεμψε σε διάφορες ερμηνείες.
Και το ερώτημα που γεννάται προς τον κο Δένδια είναι, τι μέλλει γενέσθαι;
Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 23 Jun 2013 05:08 PM PDT
Πρώτος ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Έντι Ράμα ανακοίνωσε ότι «η "αναγέννηση" νίκησε απέναντι στην καταστροφή».
Επίσης η εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος Μελίντα Μπρέγκου ανακοίνωσε την νίκη του κόμματος υπογραμμίζοντας πως «ο αλβανικός λαός αποφάσισε να συνεχίσουμε και να κυβερνήσουμε την χώρα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια».
ΒΙΝΤΕΟ

Στη πόλη Λιάτσι της Βόρειας Αλβανίας, γύρω στις δέκα τοπική η ώρα, ένα άτομο σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν έξω από εκλογικό τμήμα της πόλης. Νεκρός είναι ο Γκιον Γκιόνι, μέλος της εκλογικής επιτροπής στο ίδιο εκλογικό τμήμα, που ανήκει στο Κόμμα Σοσιαλιστικό Κίνημα για Ένταξη.

Posted: 23 Jun 2013 11:23 AM PDT
Για πέντε μέρες έμεινε στη ζούγκλα μαζί με τους Πυγμαίους και τους Μπαντού ο Επίσκοπος Μπραζαβίλ κ. Παντελέημων.
Ο Επίσκοπος που διοικεί μια από τις πιο φτωχές επαρχίες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, έζησε για πέντε μέρες μαζί με τις αφρικάνικες φυλές που κατοικούν στην περιοχή της Λικουάλα, προκειμένου να κατηχήσει και να βαπτίσει νέους Χριστιανούς αλλά και να μιλήσει με τους ήδη υπάρχοντες.
Μπορεί για εμάς τους ανθρώπους της πόλης αυτές οι εικόνες να θυμίζουν ντοκιμαντέρ, για τους κληρικούς των ιεραποστολικών Μητροπόλεων είναι μια απλή καθημερινότητα. 
Στις περιοχές αυτές δεν υπάρχει ηλεκτρική ενέργεια ή οποιαδήποτε άλλη υποδομή.
Οι άνθρωποι αυτοί ζουν σε πλήρη αρμονία με την φυση.
Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 23 Jun 2013 09:16 AM PDT
Στο ίδιο έργο θεατές είναι οι τρικαλινοί καθώς είδαν για πολλοστή φορά το αγαπημένο τους ποτάμι να ξερνάει νεκρά ψάρια. Συγκεκριμένα, εκατοντάδες νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν στις όχθες τα νερά του Πηνειού στην περιοχή της παλιάς γέφυρας Καραβόπορου.
Το νερό φαίνεται να έχει δεχθεί μεγάλη ποσότητα λυμάτων, ωστόσο αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα. Σύμφωνα όμως με μαρτυρίες πολιτών, το πρόβλημα της έντονης δυσοσμίας στο συγκεκριμένο σημείο, ήταν από την περασμένη Πέμπτη και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.
Από την πλευρά τους οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητα Τρικάλων πήραν δείγματα ώστε να πιστοποιηθούν οι λόγοι θανάτου των ψαριών τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται να ανακοινωθούν σύντομα.
Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 23 Jun 2013 08:45 AM PDT
Αναστάτωση επικρατεί στην τοπική κοινωνία της Πρέβεζας έπειτα από την αποκάλυψη ότι ιδιοκτήτης ταβέρνας σε ..παραλιακό σημείο της περιοχής έκλεβε λάδι από καντήλια στα μνήματα νεκροταφείων και το σέρβιρε κανονικά στη σαλάτα.
Μάλιστα ο επιτήδειος το χρησιμοποιούσε και στο μαγείρεμα, ενώ όταν τον συνέλαβαν είχε μαζί του περίπου 50 κιλά λάδι.
Ο 40χρονος επιχειρηματίας πιάστηκε επ ' αυτοφώτο μαζί με έναν συνομήλικο συνεργό του μέσα στο νεκροταφείο Αρτας, τη στιγμή που μετέφεραν μεγάλα πλαστικά μπιτόνια γεμάτα με το λάδι από τα κοιμητήρια.
Οι δύο άνδρες κρατούνται και ανακρίνονται για να εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός των κλοπών που έχουν διαπράξει.
http://www.zoomblog.org
Posted: 23 Jun 2013 08:32 AM PDT
Μια ιστορική στιγμή της ιστορίας του Χόλυγουντ: το γύρισμα του γνωστού σήματος της MGM, το 1928.
Μια σειρά λιγότερο γνωστών ιστορικών φωτογραφιών παρουσιάζει το site klyker.com. 
Τα στιγμιότυπα που δημοσιεύει ο φωτογραφικός ιστότοπος απεικονίζουν όψεις ιστορικών γεγονότων και προσώπων μιας άλλης εποχής...
Δείτε τις φωτογραφίες…
Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 23 Jun 2013 08:21 AM PDT
Αυτά τα βίντεο είναι συλεκτικά.
ΔΕΝ ΝΟΜΊΖΩ ΝΑ ΞΑΝΑΔΟΎΜΕ ΤΈΤΟΙΕΣ ΕΙΚΌΝΕΣ.(μάυρο χιούμορ)
Posted: 23 Jun 2013 08:06 AM PDT
Μία μεγάλη επιχείρηση που έχει την έδρα της στις Αχαρνές και στην οποία απασχολούνταν εκατοντάδες συμπολίτες μας έβαλε λουκέτο. 
Η εταιρεία ΚΑΤΣΕΛΗΣ ή όπως ονομάζεται ο Όμιλος Nutriart την περασμένη Πέμπτη προχώρησε στην κατάθεση αίτησης πτώχευσης στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών δηλώνοντας πλέον και επίσημα ότι η εταιρεία δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. 
Δυστυχώς, πάνω από 1000 εργαζόμενοι θα μείνουν κυριολεκτικά στο δρόμο δίχως αποζημίωση σε καιρούς δύσκολους για να ξαναβρούν δουλειά, αφού οι περισσότεροι εργάζονταν στην εν λόγω εταιρεία 20 και 30 χρόνια!
Τα τελευταία χρόνια, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της διοίκησης, δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί τρόπος ώστε η εταιρεία να καταφέρει να βρει τον δρόμο της.
Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρείας, χθες Παρασκευή, με επιστολή της προς το Χρηματιστήριο Αθηνών, «αν και το τελευταίο διάστημα κατέβαλε σημαντικές προσπάθειες για την αναδιάρθρωσή της, η επιδείνωση της οικονομικής κρίσης, ταυτόχρονα με τις μεγάλες καθυστερήσεις που υπήρξαν στην οριστικοποίηση, στη σύναψη και στην υλοποίηση των συμφωνιών χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης με τις τράπεζες, επιβάρυνε σε μεγάλο βαθμό την οικονομική της κατάσταση, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα η εταιρεία να μην είναι σε θέση πλέον να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις της».
Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο την τελευταία διετία οι σημαντικές καθυστερήσεις στις συμφωνίες για αναδιάρθρωση από μέρους των τραπεζών ήταν καθοριστικές για την εξέλιξη που οδηγεί στο λουκέτο. 
Περίπου 11 μήνες κράτησε η διαπραγμάτευση για την πρώτη συμφωνία με τις τράπεζες το 2011 και εννέα μήνες το 2012, με αποτέλεσμα όταν εκταμιεύτηκαν τα αναγκαία κεφάλαια η κατάσταση για το μέλλον της Nutriart να είναι μη αναστρέψιμη. 
Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 23 Jun 2013 08:01 AM PDT
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες, για την εξιχνίαση του φόνου μιας 82χρονης γυναίκας, η οποία βρέθηκε χθες νεκρή μέσα στο σπίτι της, στην Κεραμωτή Λακωνίας, έχοντας τραύμα στο λαιμό από αιχμηρό αντικείμενο.
Στο σημείο κλήθηκε ιατροδικαστής, καθώς και συνεργείο του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών, για αυτοψία και εξερεύνηση του χώρου. 
Οι αστυνομικές έρευνες και η προανάκριση, ενεργούνται από την ασφάλεια Σπάρτης ενώ οι αρχές εκτιμούν ότι κίνητρο του άγριου εγκλήματος είναι η ληστεία..
Posted: 23 Jun 2013 07:55 AM PDT
Ένας νεκρός και ένας τραυματίας σε εκλογικό κέντρο στην πόλη Λατς της βόρειας Αλβανίας, το οποίο ανήκε στο Σοσιαλιστικό Κίνημα Ολοκλήρωσης της αντιπολίτευσης, έχασε τη ζωή του και δυο αλλοι τραυματίστηκαν έπειτα από λογομαχία με πολιτικά κίνητρα.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες οι τραυματισμένοι είναι στελεχη του Δημοκρατικου Κομματος.
Η αστυνομία αναζητεί δύο δολοφόνους του 52χρονου μελους της επιτροπής, ενώ η αντιπολίτευση εκφράζει αυξανόμενη ανησυχία για εκλογικές παρατυπίες κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Οι εκλογές που έχουν διεξαχθεί στην Αλβανία μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος, το 1990, έχουν στιγματιστεί από παρατυπίες και τα αποτελέσματά τους δεν γίνονται δεκτά από τις αντίπαλες παρατάξεις.
aftonomi.gr
Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 23 Jun 2013 07:52 AM PDT
Αυτό το πράγμα, που θα δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν...
και σας παρουσιάζει το taxalia, είναι η "Τουριστική φρουρά", κατά το δικό μας "Προεδρική φρουρά", που έβαλε ο Γκρούεφσκι από σήμερα, στα "μνημεία" των Σκοπίων.
Τα δύστυχα αυτά παιδιά ... με τις κιτς ...Ρωμαιομακεδονικές (;) στολές (να΄ταν και δικές τους.....), περιφέρονται όλη μέρα στα μνημεία της Πλατείας των Σκοπίων, όπως οι δικοί μας Εύζωνες, στέκουν μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη..... 
Απολαύστε δείτε και τις υπόλοιπες φωτογραφίες:...
Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 23 Jun 2013 07:56 AM PDT
Η μαγική εικόνα είναι από το Σούνιο, από το Ναό του Ποσειδώνα. Αυτή την φωτογραφία επέλεξε το πρακτορείο Reuters για να συνοδεύσει το κείμενό του για το πιο "ολόγιομο" φεγγάρι που....μπορείς να το απολαύσεις καλύτερα από την Ελλάδα. 
Η πρώτη Πανσέληνος του καλοκαιριού που είναι η μεγαλύτερη Πανσέληνος της χρονιάς. 
Το φεγγάρι πιο γεμάτο από κάθε άλλη φορά θα φαίνεται τεράστιο, καθώς θα φτάσει στο κοντινότερο σημείο προς τη γη, σε απόσταση μόλις 356.990 χιλιομέτρων. 
Πρόκειται για ένα φαινόμενο που δεν συμβαίνει συχνά και που θα ξανασυμβεί στις 10 Αυγούστου του 2014.
http://www.oparlapipas.com
Posted: 23 Jun 2013 11:00 AM PDT
Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι το αεροπλάνο που μετέφερε την γυναίκα περιπατητή και τον πιλότο πήγαινε "πολύ χαμηλά και πολύ αργά» πριν συντριβή μέσα σε μια τεράστια σφαίρα φωτιάς στην αεροπορική επίδειξη το απόγευμα του Σαββάτου στο Ohio.
H Jane Wicker, μητέρα δύο παιδιών, ήταν στην κορυφή του διπλάνου στο Σαλόνι Vectren Air κοντά στο Ντέιτον του Οχάιο, όταν έπεσε στο έδαφος.
Ο πιλότος, Charlie Schwenker, επίσης, έχασε τη ζωή τους κατά τη συντριβή μετά την προσπάθεια του να κατευθύνει το αεροπλάνο μακριά από τους τρομοκρατημένους θεατές.
Μετακινηθείτε για το βίντεο ... ΠΡΟΣΟΧΗ - γραφικό περιεχόμενο

Δείτε τις φωτογραφίες πατήστε το διαβάστε περισσότερα 18+.
Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 23 Jun 2013 07:31 AM PDT
Μεγάλη απώλεια ανταρτών σημειώθηκε σήμερα στην πόλη Χαλέπι κατά τις μάχες που διεξήχθησαν, μεταξύ ομάδων της ένοπλης αντιπολίτευσης και του τακτικού στρατού της Συρίας.
Ορισμένοι αντάρτες που γλίτωσαν ομιλούν για....προδοσία του διοικητή τους, αφού δεν έλαβε υπόψη του την προώθηση των συριακών μονάδων του στρατού.
Ο συριακός στρατός έβαλλε κατά των ανταρτών από ξηράς και αέρα. Χαρακτηριστικό είναι το στιγμιότυπο κατά το οποίο αντάρτες πήγαν να προστατευθούν κάτω από μία γέφυρα από τις αεροπορικές επιδρομές και σκοτώθηκαν 21 αντάρτες αμαχητί από ελεύθερους σκοπευτές.
Την ίδια στιγμή στην περιοχή αλ Ντουβάρ Ντζανούντια, ο στρατός επιτέθηκε με εκτοξευτές πυραύλων, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλων 31 ανταρτών.
Επίσης, την ίδια ώρα πολλά φορτηγά με μαχητές που πήγαιναν στο αεροδρόμιο Μένγκ, έγιναν στόχος των Συριακών δυνάμεων . 
Αδιευκρίνιστος είναι ο αριθμός των νεκρών ανταρτών.

http://www.oparlapipas.com
Posted: 23 Jun 2013 07:03 AM PDT
Το tagging θεωρείται urban art (αστική τέχνη).
Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται κανείς, εκτός από χρώματα, είναι ένας τοίχος, σωστά. 

 Όχι απαραίτητα! Μερικοί καλλιτέχνες άρχισαν να απλώνουν σελοφάν σε οτιδήποτε μπορούν να το στηρίξουν και να και δημιουργούν εκεί τα έργα τους! 
Δείτε μερικά από τα έργα του Ches.
Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 23 Jun 2013 05:46 PM PDT
Η συστηματική εξάλειψη των τρομοκρατών
(Μου φαίνεται ο πόλεμος στην Συρία απο την μεριά των ανταρτών τελείωσε.Να δούμε αντίδραση ΗΠΑ τώρα.Τι θα σκεφτούν αυτήν την φορά για να συνεχίσουν τα σχέδια τους;Λέτε να αφήσουν τον Assad στην ησυχία του οι Αμερικανοί;ΜΠΑ......ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ.)
Σοβαρές απώλειες που πιθανόν να ξεπερνούν και τους 200 είχαν οι ισλαμιστές αντάρτες σήμερα στην πόλη Χαλέπι κατά τις μάχες που διεξήχθησαν,με το συριακό στρατό.
Διαβάστε περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.