27 Ιουν 2013

Του Κώστα Χαρδαβέλλα: Κυβερνάς με 153;

Αναρτήθηκε από Γεώργιος στις 22:07

Όσο και να μετράω και να ξαναμετράω τα κουκιά για τη συγκυβέρνηση των δύο, δεν μου βγαίνουν παραπάνω από 153.

Τόσοι είναι οι βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που θα καλούνται από εδώ και πέρα να ψηφίσουν νομοσχέδια της κυβέρνησης που μοιραία θα φορτώνουν ακόμα περισσότερο τις πλάτες των Ελλήνων.

Και το ερώτημα είναι: κυβερνάς με 153; Πόσο μπορεί να σταθεί μία κυβέρνηση όταν βρίσκεται στο έλεος τριών και μόνο βουλευτών της.
Γιατί ωραία είναι τα λόγια του κυρίου πρωθυπουργού για εξάντληση της τετραετίας. Χαλαρωτικοί είναι και οι συλλογισμοί που γίνονται στο κυβερνητικό στρατόπεδο ότι υπάρχουν και οι ανεξάρτητοι βουλευτές κάποιοι από τους οποίους θα στηρίξουν κυβερνητικές αποφάσεις. Ελπιδοφόρες είναι και για τη ζωή της συγκυβέρνησης οι δηλώσεις από τη ΔΗΜΑΡ ότι κατά περίπτωση θα ψηφίζουν νομοσχέδια της κυβέρνησης για να παραμείνουμε στο ευρώ. Αλλά τα σίγουρα κουκιά σε κάθε περίπτωση είναι 153.
Και άντε να περάσει το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ. Και διάφορα τέτοια νομοσχέδια που ουσιαστικά δεν θα θίγουν τις τσέπες μας.
Με τα δεδομένα όμως ότι η τρύπα για τα ελλείμματα και το πηγάδι στα ασφαλιστικά ταμεία δεν έχουν πάτο, λεφτά δεν μαζεύονται πια από τις εφορίες γιατί δεν έχει ο κόσμος, δεν πουλάμε τίποτα, μαγαζιά και δουλειές και επιχειρήσεις κλείνουν, είναι ολοφάνερο και αναπόφευκτο ότι έρχονται νέα μέτρα για συντάξεις και μισθούς και χαράτσια.
Και εδώ σε θέλω κάβουρα. Τι γίνεται στην περίπτωση αυτή όπου οι άμοιροι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να αποφασίζουν ανάμεσα στη σωτηρία της χώρας (ψηφίζοντας ναι στα νομοσχέδια της συγκυβέρνησης) ή στη σωτηρία τη δική τους και της οικογένειάς τους (ψηφίζοντας όχι);
Ήδη έχουν αρχίσει τα στοιχήματα για το χρόνο επιβίωσης της κυβέρνησης των δύο. Οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι θα αντέξει μέχρι τις γιορτές και οι πιο αισιόδοξοι μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.

http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.