19 Απρ 2013

Κοινωνική κουζίνα “Ο άλλος άνθρωπος”


Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος, 26/01/2013

Κοινωνική κουζίνα «Ο άλλος άνθρωπος»Δωρεάν γεύματα για όλους στο δρόμο παρέχει η κοινωνική κουζίνα με τίτλο «Ο άλλος άνθρωπος». Πρόκειται για φαγητό που μαγειρεύεται «ζωντανά» στον κόσμο και τρώγοντας όλοι μαζί, βοηθούν στο να έρθουν όλοι πιο κοντά, για να σπάσουν την ντροπή που θα ένιωθε κάποιος εάν του μοιραζόταν φαγητό. Για τον «άλλο άνθρωπο» μιλάει στο flowmagazine.gr ο δημιουργός και υπεύθυνος της ιδέας, οκ. Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος.
«Δεν πρόκειται για συσσίτιο ή φιλανθρωπία» μας ξεκαθαρίζει από την πρώτη στιγμή. Η ιδέα ξεκίνησε πέρσι το Δεκέμβρη, όταν ο κ. Πολυχρονόπουλος όντας άνεργος είδε δύο παιδιά να τσακώνονται πάνω από τα σκουπίδια για φαγητό. Ξεκίνησε λοιπόν παραχωρώντας σε αυτά τα παιδιά φαγητό που έφτιαξε ο ίδιος. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια φίλων και ατόμων από τη λαϊκή αγορά διοργάνωσε ακόμη μεγαλύτερα γεύματα με υλικά που του παραχώρησαν.
Κοινωνική κουζίνα «Ο άλλος άνθρωπος»Τα γεύματα διοργανώνονται σε όλες τις περιοχές της Αθήνας. Όπως πληροφορεί το flowmagazine.gr ο κ. Πολυχρονόπουλος, υπάρχουν και σταθερά μέρη που μαγειρεύει. Αυτά είναι τα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, το Θησείο, απέναντι από το Κέντρο Αστέγων και γενικά στην πλατεία Κουμουνδούρου. Ωστόσο γεύματα έχουν πραγματοποιηθεί και σε περιοχές όπως Γλυφάδα, Κηφισιά και Μαρούσι. Για τις περιοχές και τις δράσεις της κοινωνικής κουζίνας, βγαίνουν σχετικές ανακοινώσεις κάθε Κυριακή στο blog του «Άλλου ανθρώπου».
Ο καθένας μπορεί να δίνει ότι έχει (τρόφιμα ή χρήματα) προσφέροντας από το υστέρημά του για να συνεχίζουν οι υπεύθυνοι την δράση. «Τα λεφτά που συγκεντρώνονται σε κάθε γεύμα, χρησιμοποιούνται για αγορά τροφίμων ή λειτουργικά έξοδα όπως γκάζι για το μαγείρεμα, βενζίνη για μεταφορά και άλλα» αναφέρει ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος. Στόχος της κοινωνικής κουζίνας είναι να καταφέρει μέσα από την δράση της, να δίνει σε ανέργους που ασχολούνται καθημερινά με τη δράση ό,τι χρήματα περισσεύουν από το ταμείο,(30-40 ευρώ τον μήνα) καθώς και από τα διάφορα δρώμενα που θα γίνονται για την ενίσχυση της κουζίνας να βγαίνει κάτι και για τους εθελοντές.
Κοινωνική κουζίνα «Ο άλλος άνθρωπος»Συνολικά θεωρείται μια σπουδαία κίνηση αλληλεγγύης και ένδειξης αγάπης προς τον συνάνθρωπο. Πραγματοποιείται με την ελπίδα να αφυπνιστούν συνειδήσεις και να γίνουν παρόμοιες δράσεις από άλλους. Η βοήθεια του κόσμου είναι ανεκτίμητη με κάθε τρόπο και θα είναι σημαντικό να προσφερθεί, η όποια ενίσχυση για τα γεύματα για όλους.
Για επικοινωνία με την Κοινωνική Κουζίνα "Ο άλλος άνθρωπος", Κερασούντος 84, Αιγάλεω-Πλαταιών και Παραμυθιας (Τυφλομυγα) Μεταξουργείο, email: oallosanthropos@gmail.com, τηλ.: Κωνσταντίνος: 6980712657

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.