3 Ιουλ 2013

1200 πρόωροι θάνατοι... Μήπως υπερβάλλω;


Greenpeace

Η αλήθεια των αριθμών

Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια. Μερικές φορές η ζωή απλά τους ξεπερνά. Στην πρόσφατη μελέτη της Greenpeace ξεχωρίζει ένας αριθμός: 1.200. Πρόωροι θάνατοι. ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, από τη λειτουργία των 7 λιγνιτικών σταθμών της ΔΕΗ.
Πίσω από κάθε αριθμό όμως κρύβεται και μία ανθρώπινη ιστορία... Ο πατέρας ενός φίλου, που εργαζόταν πριν από χρόνια στην Πτολεμαϊδα και ακόμα παλεύει για τη ζωή του... Η μαρτυρία μιας κοπέλας στο Facebook που άφησε μήνυμα για τον δικό της πατέρα που χάθηκε στο βωμό του «φθηνού» λιγνίτη... Κάτοικοι της Βορείου Ελλάδος που μοιράζονται μαρτυρίες για σοβαρά προβλήματα υγείας, ακόμα και σε μικρά παιδιά. Το τοξικό νέφος όμως είναι πρόβλημα όλων μας, καθώς απλώνεται σε όλη την Ελλάδα.
υποστήριξέ μας
Είμαι πια μαμά και μπορεί να με πεις υπερβολική και υπερευαίσθητη, αλλά δεν θέλω να σκέφτομαι ότι μπορεί να συμβεί και στην κόρη μου, έχω να την προστατεύσω από τόσα κάθε μέρα, όχι και από αυτό. Υπάρχουν ασφαλέστερες και πιο καθαρές εναλλακτικές. Ειδικά τώρα που στο "βρώμικο" πρόγραμμα της ΔΕΗ έρχεται να προστεθεί και η κατασκευή της νέας λιγνιτικής μονάδας "Πτολεμαΐδα 5".
Μόνη μου όμως δεν μπορώ να κάνω πολλά, για αυτό και σου ζητάω σήμερα να στηρίξεις αυτή την εκστρατεία με όποιο ποσό μπορείς και να μας βοηθήσεις να σταματήσουμε τον επικίνδυνο παραλογισμό (γιατί περί αυτού πρόκειται). Για να προϋπολογίσουμε καλύτερα τους πόρους που διαθέτουμε και να κάνουμε σωστό και μακροπρόθεσμο προγραμματισμό των δράσεών μας, χρειαζόμαστε την πάγια υποστήριξή σου. Μην ξεχνάς άλλωστε ότι η Greenpeace υπάρχει, μόνο και μόνο γιατί τη στηρίζουν πολίτες σαν και εσένα.
Βερονίκη Γαρυφάλλου
 
Για την Greenpeace

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.