4 Αυγ 2011

Κόλαφος για Ραγκούση ο γερμανικός ΤύποςΜείναμε από ταξί, θα μείνουμε και από γιατρούς!
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ
Ταχύτητα και αποτελεσματικότητα: Αυτές οι δύο λέξεις κυριαρχούν από χθες στο πολιτικό λεξιλόγιο της κυβέρνησης, με τον μεν πρωθυπουργό να ζητά επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου κατά την συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, τον δε υπουργό των Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο να ζητά -  πρώτος αυτός – το ίδιο από το βήμα της Βουλής.

Δεδομένου δε ότι ο κ. Βενιζέλος δήλωσε χθες πως ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος είναι οι πιο κρίσιμοι μήνες, μπορούμε να πούμε ότι σε αντίθεση με πέρσι τέτοιο καιρό – όταν ο πρωθυπουργός… απενοχοποίησε τις διακοπές των υπουργών του, καλώντας τους να ξεκουραστούν, διότι... εργάστηκαν σκληρά (τα αποτελέσματα τα βλέπουμε φέτος) –  αυτό το καλοκαίρι συμβαίνει, με μοιραία καθυστέρηση, το ακριβώς αντίθετο.

Έτσι, ο κ. Παπανδρέου χρειάστηκε να ξαναθυμίσει στους υπουργούς τις επιστολές του της προηγούμενης εβδομάδας, με τις οποίες τους υπενθύμιζε τις άμεσες υποχρεώσεις τους και τις προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου.

Συνέχεια...http://www.elzoni.gr/html/ent/228/ent.12228.asp

***********************

Ραγκούσης εναντίον Ραγκούση (Απρίλιος 2010 – Ιούλιος 2011)
04/08/2011
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Άπειρες εργατοώρες έχουν χαθεί προκειμένου να μας εξηγήσει ο κ. Ραγκούσης τι μύγα τον τσίμπησε και αναστάτωσε όλη τη χώρα – κατ’ ουσίαν όλη την υφήλιο, αν ρίξουμε μια ματιά στις στρατιές των ταλαιπωρημένων τουριστών – καλοκαιριάτικα με ένα θέμα που όχι απλώς είχε ήδη ρυθμιστεί, αλλά και δεν τον υποχρέωσε κανείς (λέμε τώρα) να το προκαλέσει.

Η τρόικα διατυπώνει με sms τις απορίες της, η ΕΕ έχει εξαιρέσει τα ταξί και άλλες κατηγορίες μέσων δημοσίου συμφέροντος από την σχετική οδηγία και δεν υπάρχει άνθρωπος που να συμφωνεί μαζί του – αν εξαιρέσουμε κάτι θλιβερές περιπτώσεις πραιτοριανών (βουλευτών και πολιτευτών) που βολτάρουν επί μέρες στα τηλεπαράθυρα.

Μπορεί κάποιος να μας πει γιατί πρέπει να συνεδριάζουν επί ώρες ατέλειωτες και εν μέσω κρίσης κοινοβουλευτικές επιτροπές, ΚΤΕ και υπουργικά, επειδή η συγκεκριμένη μύγα (έτσι τη λένε τώρα) τσίμπησε τον κ. Ραγκούση;

Και μπορεί κάποιος να μας πει τι σόι κυβέρνηση είναι αυτή και τι σόι κοινοβουλευτική ομάδα είναι αυτή που χάνουν την ώρα τους να ακούνε αναλύσεις (γεμάτες ανακρίβειες και λανθασμένους αριθμούς) για το τι γίνεται με τα ταξί σε όλον τον κόσμο;
Συνέχεια...http://www.elzoni.gr/html/ent/208/ent.12208.asp

***********************

ΟΡΑΤΗ Η ΑΠΕΙΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΟΣΤΑΓΕΣ ΚΑΘΕΣΤΩΣΤρόμος για τους Χριστιανούς στη Συρία
Μεταξύ σφύρας και άκμονος βρίσκονται οι Χριστιανοί στη Συρία και ειδικότερα οι Ελληνοχριστιανοί, που αποτελούν τη μεγάλη τους πλειονοψηφία. Είναι ενδεικτικό ότι όλο αυτόν τον καιρό της πολύμηνης αιματηρής εξέγερσης κατά του καθεστώτος του Προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ το Πατριαρχείο της Αντιοχείας, τρίτο στη σειρά των πρεσβείων τιμής μεταξύ των Ορθοδόξων Πατριαρχείων, μετά από αυτά της Κωνσταντινούπολης και της Αλεξάνδρειας, έχει  μεταφέρει σημαντικές δραστηριότητες του από τη Δαμασκό στον Λίβανο. Την περασμένη Κυριακή ο Πατριάρχης Ιγνάτιος τέλεσε εις επίσκοπο χειροτονία στο Μπαλαμάντ του βορείου Λιβάνου. Οι Ελληνορθόδοξοι Χριστιανοί στη Συρία αποτελούν το 65% περίπου του συνόλου των Χριστιανών στη χώρα, που υπολογίζονται περίπου στο 8% του συνολικού πληθυσμού, ή 1,5 εκατομμύρια. Θεωρούν τους εαυτούς τους απογόνους ντόπιου πληθυσμού και είναι υπερήφανοι που μιλάνε την αραμαϊκή, τη γλώσσα που μιλούσε ο Ιησούς Χριστός.  Από εθνοτικής πλευράς στη Συρία το 78% του πληθυσμού είναι αραβικής καταγωγής, το 9% είναι Κούρδοι, το 8% ντόπιοι, Ασσυριακής καταγωγής, χριστιανοί και το υπόλοιπο 5% άλλοι, όπως Κιρκάσιοι και Αρμένιοι.
Συνέχεια...http://www.elzoni.gr/html/ent/209/ent.12209.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.