31 Αυγ 2011

Οι όμορφες συναινέσεις, όμορφα καίγονται…
31/08/2011
Της Σοφίας Βούλτεψη
Και για όσους δεν κατάλαβαν, από την πολλή συναίνεση δεν ανοίγουν τα πανεπιστήμια!

Η θριαμβολογία για την συναινετική υπερψήφιση του νόμου για την παιδεία – ο οποίος είχε ξαναψηφιστεί επί Νέας Δημοκρατίας και ουδέποτε εφαρμόστηκε – ανήκει κιόλας στο παρελθόν, κείτεται ποδοπατημένη από τις καταλήψεις και τις κινητοποιήσεις στα ανά την Ελλάδα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Αποτελεί την απτή απόδειξη της απόστασης που χωρίζει την πολιτική θεωρία από την πραγματική ζωή.

Και κυρίως, αποτελεί την απόδειξη του πολιτικού επαρχιωτισμού που ταλανίζει την Ελλάδα και κάνει μεγαλοπρεπή προβολή του εαυτού του μέσα από κούφια λόγια και επικοινωνιακές στρατηγικές.

Η προπαγάνδα εξυπηρετεί και εξυπηρετείται, τροφοδοτεί και τροφοδοτείται από τα αιώνια κλισέ:

Ψηφίζουν κάτι από κοινού κάποια κόμματα στη Βουλή; Ε, τότε έχουν συμφωνήσει σε όλα. Και στο μέλλον μπορεί να συμφωνήσουν σε πολύ περισσότερα.

Συνέχεια...http://www.elzoni.gr/html/ent/008/ent.13008.asp

***********************

Έρχεται κι’ άλλη υποβάθμισηΝέα «κίτρινη κόντρα» στον πάτο του βαρελιού
Η σκόπιμη διοχέτευση μιας απόφασης του ΣτΕ σχετικά με την απελευθέρωση του επαγγέλματος των οδηγών Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης παραμονές της παρουσίασης του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των οδηγών ταξί και η αντίδραση του πρώην υπουργού Μεταφορών Δημήτρη Ρέππα, αποτελεί άλλο ένα επεισόδιο στο σίριαλ μιας ενδοκυβερνητικής κόντρας διαρκείας.

Μετά την παραίτηση Παμπούκη και την κόντρα του με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και ενώ και η «συναίνεση» για τον νόμο περί παιδείας έχει ήδη καταρρεύσει στην πράξη λόγω των κινητοποιήσεων στα πανεπιστήμια, επανέρχεται η «κίτρινη κόντρα» του Ιουλίου.

Η μέσω διαρροών προσπάθεια να καταδειχθεί ότι η απόφαση του ΣτΕ για τους φορτηγατζήδες ισχύει και για τους ταξιτζήδες, προοιωνίζεται νέα επεισόδια τόσο στους δρόμους, όσο και στο κοινοβούλιο όπου ο – αμετανόητος, ως φαίνεται – κ. Ραγκούσης πρόκειται επιτέλους να φέρει το νομοσχέδιό του.
Συνέχεια...http://www.elzoni.gr/html/ent/010/ent.13010.asp

***********************

Μ’ ΕΝΑ ΣΜΠΑΡΟ ΔΥΟ ΤΡΥΓΟΝΙΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝΗ αλήθεια για τα Βακούφια
Παραμονές της θρησκευτικής εορτής του Ραμαζάν των Μουσουλμάνων, οι εκπρόσωποι των Μειονοτήτων παρέθεσαν δείπνο προς τιμή του πρωθυπουργού κ. Ερντογάν και της συζύγου του κ. Εμινέ.

Η ατμόσφαιρα στην κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου, όπου έγινε η εκδήλωση ήταν μαγική. Από τη μια οι σαρκοφάγοι των ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων και από την άλλη τα βυζαντινά αγάλματα αποτελούσαν τους αψευδείς μάρτυρες του ιστορικού παρελθόντος της Κωνσταντινούπολης. 

Μέσα σε αυτό το κατανυκτικό  κλίμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και οι άλλοι θρησκευτικοί ηγέτες των μονοθεϊστικών, μαζί με τους ταγούς των Μειονοτήτων δείπνησαν με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας.

Συνέχεια...http://www.elzoni.gr/html/ent/986/ent.12986.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.