23 Αυγ 2011

Από τον «Μαύρο Μάρτιο» στον «Μαύρο Ιούλιο»Μετά την επιλεκτική, φέρνουν τώρα και την κανονική χρεοκοπία
Η ιστορία επαναλαμβάνεται και στην περίπτωση των εγγυήσεων, δυστυχώς ως τραγωδία και όχι ως φάρσα.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης αντέδρασαν στην εκ μέρους της κυβέρνησης αποδοχή της συμμετοχής των ιδιωτών στο ελληνικό χρέος, στις 11 και στις 25 Μαρτίου, αντιδρούν τώρα και σχετικά με το ζήτημα των εγγυήσεων, που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα στις 12 και στις 21 Ιουλίου.

Τον Μάρτιο προέβλεψαν την επιλεκτική χρεοκοπία – και έγινε. Τώρα, για τις αποφάσεις του Ιουλίου, προβλέπουν πλήρη χρεοκοπία – και δυστυχώς περιμένουμε την επαλήθευση.

Μήνες της απόλυτης υποχωρητικότητας και της απουσίας κάθε είδους διαπραγμάτευσης, ο Μάρτιος και ο Ιούλιος εξελίσσονται σε «μαύρους» μήνες για την Ελλάδα.
Συνέχεια...http://www.elzoni.gr/html/ent/776/ent.12776.asp

***********************

Μήπως να κατέβουν από το κανό και οι δημοσκόποι;
23/08/2011
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που είδαμε την τελευταία δημοσκόπηση – σιγή που προκαλεί πολλά ερωτηματικά, καθώς αυτό δεν είναι ένα συνηθισμένο καλοκαίρι και υπήρξαν γεγονότα που άξιζε να «μετρηθούν» την ώρα του «βρασμού».

Το γεγονός διευκολύνει, χωρίς αμφιβολία, την κυβέρνηση και εκ μέρους των εταιριών που διενεργούν τις μετρήσεις δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία – πολύ περισσότερο αν αυτή σχετίζεται με τις διακοπές, τον Αύγουστο και όλα τα συναφή.

Ο επαγγελματίας δεν αφήνει ποτέ και για κανέναν λόγο κενά στο αντικείμενο της δουλειάς του, διότι μετά δεν μπορεί να κάνει κάποιες συγκρίσεις ή να παρακολουθήσει την καμπύλη των απόψεων και διαθέσεων της κοινής γνώμης.

Αν πάλι έχουν κάνει τις μετρήσεις τους και απλώς δεν τις ανακοινώνουν (επειδή δεν τους τις παρήγγειλε κανείς ή τις παρήγγειλε για ίδια χρήση), τότε το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο – και γι’ αυτούς που διενεργούν δημοσκοπήσεις και δεν τις ανακοινώνουν και γι’ αυτούς που τις παραγγέλνουν, αλλά δεν τους συμφέρει να τις ανακοινώσουν.

Έπρεπε ή όχι αυτή τη στιγμή να γνωρίζουμε τι πιστεύει η κοινή γνώμη για τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου; Πόσοι δηλαδή θεώρησαν στο τελευταίο δεκαήμερα του Ιουλίου ότι σωθήκαμε και πόσοι πως όχι;
Συνέχεια...http://www.elzoni.gr/html/ent/766/ent.12766.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.